|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Cytat:
Normalni e jakbym na zapas się miała najeść.Widać że mąż przyjechał i mnie rozpieszcza ![]() A tak naprawdę to miałam nie pisać tego, ale tż mi kazał bo czekał na Wasze komentarze |
||
|
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szybkiego powrotu do zdrowia życzę !! Wróciłam z tego koncertu powiem Wam że nawet nawet fajerwerki były hahaha atrakcja wieczoru normalnie Zdziwiło mnie to że matki nawalone z małymi dziećmi były :/ masakra jakaś... Pisałyście o ubrankach z Nexta- u mnie w lumpkach też bardzo dużo ich i bardzo fajne są Może jutro wkleje kilka z tej firmy Moja siostra mi dzisiaj oznajmiła ze do 13 czerwca mam zakaz kupowania. Podobno w Belgii są takie przeceny że musiała sobie specjalnie walizkę kupić żeby to przywieźć wszystko.. aaaa już nie mogę się doczekać aż wróci tyle czasu jej nie widziałam Mnie może być troche mniej na forum przez jakiś czas bo w przerwach na pracę będziemy aktywniej spędzać z mężem czas ( jakoś czuje ze sie oddalamy przez prace, obowiązki itd.. ) a w pracy chcę robić rzeczy związane z mieszkaniem, wyprawką, maluszkiem itd... ( szukanie mebli, tapet-farb, konczenie spisywania wyprawki.. ) i będę kończyć tą porownywarkę z tych polecanych sprzedawców. hm.. co do tej porównywarki co obiecałam, wkleję ją na pewno w nowym wątku, postaram zrbić to jak najszybciej, ale mam pytanie... zamieściłam tam porównanie cen : pielucha tetrowa ( szt) 70x80 pielucha flanelowa 70x80 wanienka gaziki podkłady szpitalne termometr do wody mega podpachy nożyczki/cążki patyczki z ogranicznikiem ( czy jak to sie tam dokłądnie nazywa:P ) gruszka frida osłonki na piersi ( konkretne nazwy i ilość sztuk w op. będzie napisane) majty siateczkowe PREZSYŁKA czy cos jeszcze tam dodać?
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Domi ten Twój facet to skrajnosciami. Jak nie mega wkurz, to megaslodziak.
Nemosku! Gdzieś ty to zmiescila?! Katrin Witaj, widziałam Cie kilka razy. Trzymam kciuki, aby wszystko się spokojnie rozeszlo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
No w sumie tak...ale mam nadzieję, że trochę nam posłuży i tak, droga nie była, to nie ma co żałować zakupu ![]() Cytat:
![]() Brawo dla Tż-ta, własciwa i męska decyzja U mnie jest kilka lumpków, ale jakoś chyba dziecięcych rzeczy mało w nich, bo kiedyś jak weszłam to mi sie nic nie rzuciło w oko ![]() A poza tym ja nie lubię tam wchodzić i szperać Wolę się zaczaić na przeceny ![]() Może jutro wrzucę foteczkę kocyka i otulacza. Są z Kanady z firmy Blankets and Beyond i mega mięciusie a kocyś to już wogóle do przytulania ![]() Nieźle zaszalałaś z lodami
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-06-30 o 22:51 |
||
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Domi Ale gałki były takie małe(przynajmniej tak się pocieszam) i część była sorbetów więc poszło gładko.
Dobre pytanie Nie wiem ![]() Rybko Będziesz robiła rozumiem takie zestawienie?w Excelu? |
|
|
|
#4686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
![]() Nie noo dobra koniec tematu bo mi w tym momencie ślina do kostek zwisa
|
||
|
|
|
#4687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak po cichu .. 8 gałek ??? i pizza ?
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Dopadła mnie zgaga, no już nie miała kiedy
|
|
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ryba gdzie Ty chodziłaś do gimnazjum , czy szkoły średniej ? W Bytomiu?
|
|
#4691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bo to podwójnie:po 4 gałki i po 2 kawałki pizzy.No nie będę taka,podzieliłam się z maluchem
|
||
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
No ba jasne, każde wytłumaczenie jest dobre
![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Dobrej nocki życzę Mamusiom i Maluchom |
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę że tłumaczysz się tak jak ja, jak ktoś mi mówi na żarty "nie jedz tyle bo będziesz gruba" czy coś to wtedy ja mówię że sama nie jem tylko dzielę wszystko na dwoje ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Dobrej nocki życzę
|
|
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
A ja własnie wkroczyłam w kolejny etap wtajemniczenia pt ; czkawka
Dobranoc *Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Ja znowu wracam późno do domu i tak na szybko Was nadrobiłam. Impreza niby skończyła się szybko ale później jeszcze była rozmowa z moimi rodzicami a później TŻ odwoziłam to przesiedzieliśmy ponad godzinę w samochodzie i prowadziliśmy poważna rozmowę.
Witam nowa mame i trzymam za Was ![]() Wracając do imienia znałam Jagodę na która mówili Jadzka tak jak mówi Trele. Dzidzia nie martw się Trele niech TŻ szybko wraca do pełni sprawności dobrze że nic sobie nie złamał. Nie pocytowało mi więc nie wiem co jeszcze miałam napisać. Czas spać dobranoc |
|
|
|
#4697 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ---------- Cytat:
Dziś duży obchód po weekendzie, więc mam nadzieję, że lekarze coś powiedzą. Oby jak najszybciej. ![]() P.S. Dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie.
. Edytowane przez Kathrin Von Hexe Czas edycji: 2013-07-01 o 06:31 |
||
|
|
|
#4698 |
|
Raczkowanie
|
Nareszcie słońce
Witajcie ![]() TŻt odprawiony do pracy, a ja oglądam kolejne odcinki czystej krwi, Ninu puka od środka Wczoraj wróciliśmy zmarznięci przed 20, później mecz siatkówy i odpadłam przed ostatnim setem ![]() Witam nową Mamusię Wracajcie do zdrówka. A czemu szpital już drugi raz?U mnie w lumpkach też dużo ubranek NEXT, mam kilka nawet w swojej lumpkowej kolekcji. I również znałam Jagodę do której mówili Jadźka- chodziła ze mną do klasy. Obejrzę pewnie jeszcze 2 odcinki a o 9 wizyta u fizjoterapeuty. Zobaczymy co zaradzi na mój kręgosłup
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nawet gdybym bardzo chciała to nie mogę, bo byłam w piątek u neurologato mi powiedziała, że muszę pilnować wagi całe szczęście nie tyję dużo, bo i na początku dużo schudłamwitajcie idzie oszaleć z tymi ciuszkami później Wam fotki powrzucam co zostawiłam zabawek też poodkładam a bratowa Tż niech sobie przyjedzie i wybierze co chce![]() słońce u mnie dzisiaj w końcu, pójdę sobie poczytam na huśtawkę tylko zastanawiam się co poczytać :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-01 o 07:06 |
|
|
|
|
#4700 |
|
Zadomowienie
|
Hello!
Witam nową Mamusię- wracajcie szybciutko do zdrowia!! Ale jestem zła na moją rodzinę! Mam 5 młodszego rodzeństwa, mieszkają 50km ode mnie i NIKT nie przyjechał mi pomóc, a wszyscy się zarzekali! Walczę z tą przeprowadzką sama.. TŻ robił ze mną przez dwa pełne dni, ale dziś musiał do pracy.. A to wiecie: pranie ręczne dywanów, mycie podłóg, ścian po malowaniu, okien, rozkładanie miliona rzeczy, pranie tysiąca... Sprzątanie piwnicy.. Wrrr! W sobotę byli rodzice TŻ przywieźli nam część mebli, które u nich na nas czekały. Teściowa mi powiesiła firanki w oknach i w sumie pojechali. A JA TERAZ SAMA. No chyba mnie tutaj coś trafi Całe życie bawiłam moje młodsze rodzeństwo, zadania z nimi odrabiałam, ustępowałam we wszystkim i teraz nie mam z nich żadnego pożytku! Niesprawiedliwe ![]() Przy okazji: jakie macie sposoby na pranie dywanu, tak, bym nie musiała go z mieszkania wynosić i by efekt był w miarę zadowalający? [odkurzanie nie pomaga, a ja z jego kilkuletniego kurzu to płaczę rzewnymi łzami] Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-07-01 o 08:18 |
|
|
|
#4701 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny z rana, takiego nie rana. Jak już wcześniej mówiłam ja znajduje się na urlopie i jest mi z tym w miarę dobrze, choć wczoraj pół wieczoru zastanawiałam się co będę robić. Myślę, że jednak coś wymyślę.
Właśnie wsunęłam dwie bułki z wędliną, zagryzłam czekoladowymi cukierkami i muszę stwierdzić, że na razie mi wystarczy, teraz jeszcze tylko witaminki do połknięcia i będzie po porannych obowiązkach. ![]() Słońce wylazło wreszcie więc pomyślę sobie co by tutaj trochę porobić w domu, może wreszcie zacznę sprzątać bo tak dalej żyć się nie da. ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wczoraj na noc objadłam się roladek z francuskiego, myślałam że rano będę jeszcze najedzona Polecam Wam |
|
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ mnie zaczyna denerwować mieszkanie z rodzicami... nie dość że wczoraj spać nie mogłam i zasnęłam dopiero o 3, miałam jakieś dziwne przebudzenie o 4:30, chyba coś mi się złego śniło. To rodzice po raz kolejny obudzili mnie wychodząc do pracy o 6:30, czyli spałam około 3,5 h, bo jak już o tej 6:30 sie przebudziłam to nie było zmiłuj trzeba było wstać na sikanie i coś zjeść. TŻ nawet jak wstaje przeze mną to stara się mnie nie obudzić a tutaj to cieżko mi sobie przypomnieć kiedy nie zostałam przez rodziców obudzona.
|
|
|
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
![]() A mnie z ranka moja była szefowa wku***** :/ Przepraszam, ale tak tępej istoty to nie spotkałam jeszcze ![]() Nie pamiętam czy Wam opisywałam moja sytuacje w nowej firmie!?!Ale w marcu zatrudniłam się w nowej firmie, bo stara splajtowała i ja zamykali, dzień przed świętami wielkanocnymi dowiedziałam się, ze jestem w ciąży i zaraz po świętach powiadomiłam o tym szefowa, ponieważ pracowałam przy falach radiowych i było to dla mnie nie wskazane :/ Przyjęła to w miarę okej, jeszcze załatwiłam jej osobę na swoje miejsce, co bardzo żałuję słysząc teraz co się tam dzieje :/ Ale najlepsze jest to, ze z czasem ta stara krowa oskarżyła mnie ze ja oszukałam Ginka wypisała mi zaświadczenie ze do zapłodnienia doszło w okolicach 14 lutego, co sama się zdziwiłam, bo okres normalnie dostałam 28 lutego a o ciąży dowiedziałam się w święta I ona stwierdziła, ze ja zatrudniając się wiedziałam o ciąży Debil! Nawet sama ginka powiedziała, ze nie mogłam wiedzieć o ciąży Wszyscy jej tłumaczyli, ze nikt ja nie oszukał, ale ona swoje - tępa blondi z wybotoksowanym ryjem nie obrażam tu blondynek, bo sama nią jestem Najpierw dziękowała mi za szczerość, a teraz mnie oskarża o oszustwo Dziś dopiero mi pensje przelała na konto a miała to zrobić do 10 czerwca!!! I ja wzięło na pisanie mi smsów Ze ja oszukałam itp. A jak jej odp ze nie i o tym okresie to mi powiedziała, ze jej dałam lewe zaświadczenie od ginki aaa no i twierdzi, ze przeze mnie popłynęła na parę tys. zł Bo na L4 poszłam od 1 maja, zresztą sama mnie na nie wysłała a od polowy kwietnia moja koleżanka zaczęła u nas pracować, wiec jakie straty??? W ogóle to co się dzieje tam w firmie to jest jakaś masakra, żałuje ze tam koleżankę wkręciłam! Ufff, ale się rozpisałam ale nie wkurzyło by to Was?? :/Co do zakupów, to chciałam jechać wczoraj do Smyka, to oczywiście mój mąż, ze jak wyzdrowiejesz to raz, ze dopiero jak będziemy wózek kupować itd. :/ A ja chciałam tylko pooglądać, rozeznać się :/ a on od razu kupować chce np. wózek nie wiedząc jaki :/ A jak cos kupie dla małej to od razu czy nie za wcześnie jeszcze!?! To kiedy mam kupować?? Po porodzie??? Ech...---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
Hehe pamiętam, tez tak miałam Jak chodziłam na studia to moja mama nigdy nie mogła zapamiętać na która mam w jaki dzień i nie raz wpadała z wejściem smoka o 6 rano żebym wstawała bo zaspie, a nie wiedziała ze np. mam wolne albo na popołudnie i też smaczne spanie kończyło się wstawaniem o 6
|
|
|
|
|
#4705 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny !
Witam się z Wami i niedługo zmykam, bo dziś dentysta mnie czeka
|
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, ja dziś znowu bez nastroju. Raz ze na dworzu szaro, smutno, zimno. Dwa, że moja A. jedzie dziś na parę dni, może tydzień do babci na dzialkę, a trzy to miałam tak okropne sny, że obudzilam się ze spiętym Brzuchem i łzy mi się cisna ; (
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4707 |
|
Rozeznanie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Jejusiu,nie bylo mnie weekend,cos wczoraj wieczorem probowalam nadrobic,ale ta ilosc ktora naskrobalyscie mnie przerosla
poddaje sie...Witam sie w takim razie od poczatku tygodnia i moze jakos na bierzaco bede gonic. Ja zaczelam dzis 6msc!!! szkoda tylko,ze dzis mi ciezko nawet stac,bo jakis taki mam nacisk na pecherz,ze normalnie papmpers by sie prZydal dla pewnosci:/a co bedzie pozniej...fakt,ze w weekend bylam na weselu brata,wybawilam sie w miare sil,potanczylam...moze jakies zmeczenie tez wychodZi dzis od rana?no nic,do czwartku teRaz odliczam,do polowkowego....juz sie ciesze na sama mysl![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Przyszłam się z Wami tylko przywitać i uciekam wylegiwać się cały dzień na działeczce ![]() Byłam rano na pobraniu krwi, zapytałam przy okazji jak to u nas jest z tą glukozą więc mi pani powiedziała że mam wypić w domu i za 2 godziny zgłosić się na pobranie krwi , dodała jeszcze że koniecznie muszę wkropić sobie trochę soku z cytryny ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Miłego dnia
|
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
ufff, udało się zapisać do Ginki na 19:45
Trzymajcie kciuki Hihi...
|
|
|
|
#4710 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
Ja wczoraj miałam leniwą niedzielę, nawet na kompa mi się nie chcialo za bardzo wchodzić więc przyznaję,że nadrobiłam "po łebkach" ![]() Witam nową koleżankę Czyżby dziś nowa część miała powstać?Pewnie wszystko zależy od Naszego tempa ![]() Ja jeszcze trochę i muszę się zbierać z młodszym bratem do dentysty na foto zęba,a później może jakiś lumpek... ![]() za dzisiejsze wizyty!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

jak masz ochotę to czemu nie

Normalni e jakbym na zapas się miała najeść.
Brawo dla Tż-ta, własciwa i męska decyzja 

KCIUKI DLA ANI

a ja nawet gdybym bardzo chciała to nie mogę, bo byłam w piątek u neurologa