Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz. XI - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,33%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 3 6,98%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 23 53,49%
Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! 5 11,63%
Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 11 25,58%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-01, 09:22   #1561
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Katee kurczaki to oszczędzaj się. Też pewnie miałabym po takim czymś uraz...

Dziewczyny czyli macierzyński jest liczony jako średnia z 12 miesięcy poprzedzających pierwsze L4?

Bo mi oczywiście znowu przelali za mało i pewnie znowu mi przeleją resztę, tylko oni to zawsze głupio podpisują: pierwsza część jest jako wynagrodzenie, a druga jako Lista dodatkowa. I sie zastanawiam czy ZUS by się nie czepił,że to nie wynagrodzenie?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 09:23   #1562
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
Brzuchatki doradźcie mi. Mam możliwość kupna mega zadbanej używki od znajomych za 500 zł . 3 w 1 gondola, spacerówka, fotelik samochodowy. Taki model wózka
http://mutsy.com/plpl/transporter/

Brać
BRAĆ! tylko zwróć uwagę na stelaż czy nie jest wyeksploatowany
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 09:24   #1563
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
Mi pediatra sama odradziła rota, szczepi się raczej dziecko, ktore idzie do złobka w bardzo wczesnym wieku, czyli ok 6-7m bo wtedy ciężej przechodzi wirusówki. Poza tym, rota to szczepionka doustna, bardzo uczulająca, mało ludzi ją podaje dzieciom. ja podawałam dziecku 6w1, 200 zl za porcję, szybkie wkłucie, zero skutków ubocznych. jestem zadowolona.
Nas nie uczuliła-mała miała ją podawaną w dwóch dawkach i po jej podaniu nie było żadnych skutków ubocznych.
Jak widać szczepionki to temat rzeka i ile mam tyle opinii
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 09:27   #1564
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Nas nie uczuliła-mała miała ją podawaną w dwóch dawkach i po jej podaniu nie było żadnych skutków ubocznych.
Jak widać szczepionki to temat rzeka i ile mam tyle opinii
No dokładnie, temat rzeka, poza tym czas na zastanowienie się przy podawaniu tej szczepionki jest do 6mż dziecka, więc każda zdąży się swoje wywiedzieć
Stary 2013-07-01, 09:27   #1565
badzia987
Wtajemniczenie

Witam się i zaczynam nadrabianie po weekendzie

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 09:29   #1566
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No tu nie ma reguły, wiadomo, ze nie każde dziecko choruje na te choroby, szczepiac zabezpieczamy dziecko przed czymś, z czym mogłoby się nigdy nie spotkac. Ale jeśli już się spotka, to lepiej, żeby szczepienie miało.
Nie zgodzę się z tym. Szczepiąc na wszystko ładujesz w dziecko dużo rtęci. My kiedyś mieliśmy te podstawowe i mamy się dobrze. Tak samo jak nie ma badań na temat wpływu usg na dziecko, tak i o tych nowych szczepionkach mało wiemy. Ja nikomu nie odradzam ani nie namawiam. Każdy decyduje sam.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Płakać mi się chce, boję się o Małego, boję się o siebie.

Będzie dobrze

i miłego dnia
Zaczynamy dziś 30 tydz
Dziewczyny, przypomnicie w którym tyg robicie usg III trym? Bo mi jeden lekarz powiedział, że on robi po skończonym 33 tyg i już sama nie wiem .

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2013-07-01 o 09:33
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 09:31   #1567
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Brzuchatki doradźcie mi. Mam możliwość kupna mega zadbanej używki od znajomych za 500 zł . 3 w 1 gondola, spacerówka, fotelik samochodowy. Taki model wózka

Brać
ja bym brała ładny jest

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 09:32   #1568
logoasia
Zakorzenienie

Wydaje mi się, że te ostatnie do 32 tyg, ale w sumie im bliżej rozwiązania będziesz miała te usg tym lepiej, przynajmniej będziesz 100% pewna ze położenie główkowe
Stary 2013-07-01, 09:32   #1569
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Mi pediatra sama odradziła rota, szczepi się raczej dziecko, ktore idzie do złobka w bardzo wczesnym wieku, czyli ok 6-7m bo wtedy ciężej przechodzi wirusówki. Poza tym, rota to szczepionka doustna, bardzo uczulająca, mało ludzi ją podaje dzieciom. ja podawałam dziecku 6w1, 200 zl za porcję, szybkie wkłucie, zero skutków ubocznych. jestem zadowolona.
To może jednak daruję sobie.Ani jedno ani drugie tak wcześnie nie pójdzie.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 09:34   #1570
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:

Brać
Mi się takie takie jednopunktowe nie podobają ale jeśli Tobie wizualnie odpowiada to pewnie,że bierz . Tym bardziej,że cena i stan super
Stary 2013-07-01, 09:35   #1571
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
brzuchatki doradźcie mi. Mam możliwość kupna mega zadbanej używki od znajomych za 500 zł . 3 w 1 gondola, spacerówka, fotelik samochodowy. Taki model wózka

brać
brać

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 09:37   #1572
Sylwia cypr
Raczkowanie

dzien doberek

melduje, ze chyba do konca tygodnia bede "slomiana wdowa" buuu z samego ranka maz pojechal na serwis ... ale obiecal wrocic przed weekendem ehhhh

tyle z tego dobrego, ze bede miala wiecej czasu dla Was ... wiec biegne nadrabiac 26 ston ktore przez ostatnie 2 dni naplodzilyscie
Sylwia cypr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 09:37   #1573
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

i miłego dnia
Zaczynamy dziś 30 tydz
Dziewczyny, przypomnicie w którym tyg robicie usg III trym? Bo mi jeden lekarz powiedział, że on robi po skończonym 33 tyg i już sama nie wiem .
miłego miłego i gratki z 30tc

Co do usg to ja mam mieć dziś (skończony 28tc) i zaplanowane jest jeszcze jedno w 35tc
Stary 2013-07-01, 09:51   #1574
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czyli macierzyński jest liczony jako średnia z 12 miesięcy poprzedzających pierwsze L4?

Cytat:
Wydaje mi się, że te ostatnie do 32 tyg, ale w sumie im bliżej rozwiązania będziesz miała te usg tym lepiej, przynajmniej będziesz 100% pewna ze położenie główkowe
Mały już tak niby ułożony ale ja będę miała cc.

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
miłego miłego i gratki z 30tc

Co do usg to ja mam mieć dziś (skończony 28tc) i zaplanowane jest jeszcze jedno w 35tc
O to u Ciebie jeszcze inaczej.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 09:58   #1575
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Pochwal sie jakimis zdjeciami.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

pochwale sie jak je ogarne, bo wczoraj tylko zrzucilismy na kompa i na szybko przegladnelismy...

kurcze ostatnio to jestem caly czas zmeczona i moge spac za pieniadze nawet brzuch mi nie przeszkadza i moj rogal do spania spi na podlodze bo z nim mi niewygodnie za to moj mezulo dzisiaj nie mogl spac biedaczek

dzisiaj mija rok odkad mieszkam na niemieckiej ziemi haha masakra ale to zlecialo...niestety w temacie szczepionek, a szczegolnie szczepionek tutaj jestem zielona.....musze podpytac bardziej doswiadczonych mamus...

dzisiaj rozpoczynam szkole rodzenia
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 10:00   #1576
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

Mały już tak niby ułożony ale ja będę miała cc.

O to u Ciebie jeszcze inaczej.
cc ze wskazań czy na zyczenie? coś nie tak ze zdrowiem? ja bardzo chcę cc, jak trzeba będzie to na życzenie, boje sie o infekcje dziecka. Przed pierwszym porodem miałam nieszczęście złapać bakterie, malutka urodziła sie z infekcją, 2 tyg w szpitalu a ja z sepsą, więc nie chcę powtarzać sccenariusza.
Stary 2013-07-01, 10:06   #1577
ladanseuse14
Zakorzenienie

witam z najmilszego miasta w Polsce, które lubi się przytulać

dodaję też zdj z zeszłej soboty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1001144_4980424309073_250611711_n.jpg (121,2 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1044755_4980638474427_1550253503_n.jpg (135,7 KB, 65 załadowań)
Stary 2013-07-01, 10:09   #1578
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

to drugie zdjecie to Pogoria?
Stary 2013-07-01, 10:10   #1579
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

ślicznie wyglądasz kwitniesz wręcz
Stary 2013-07-01, 10:10   #1580
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki Postanowiłam się dziś otrząsnąć z doła i napawać się czasem wolnym, który mam dzięki temu, że wreszcie nie idę do pracy Wcześniej wydawało mi się, że jakoś będzie mi dziwnie, tak nagle przestać pracować, ale szczerze mówiąc ostatni tydzień miałam na tyle ciężki, że bardzo się cieszę, że mogę się pobyczyć Mam nadzieję, że zacznę też wreszcie jeść bez przykrych konsekwencji, bo zważyłam się i od ostatniej wizyty 3 tygodnie temu nie tylko nic nie przytyłam, ale wręcz schuidłam 1kg. Myślicie, że to może zaszkodzić dziecku? Bo to chyba nie jest etap ciąży na chudnięcie...
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Mam podobnie, taka niegramotna jestem.Co prawda z łóżka wstaję, ale kilka razy w ciągu dnia z powrotem ląduje na ty łóżku.
Jeszcze pierwszy raz w życiu można powiedzieć że jestem na swoim, mnóstwo rzeczy do zrobienia do urządzenia, a ja siły nie mam.
Rób sobie po trochu i jakoś pójdzie
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Jeju Wy tu już o szczepieniu, ja jeszcze nic nie wiem

A tak w ogóle to według rozpiski na pierwszej stronie witam się z Małym w 8 miesiącu

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
czuję się jak borok, właśnie jedni mówią szczepić inni nie i bądź tu człowieku mądry

ja pamiętam zimę jak tutaj dołączałam, a my niedługo już będziemy miały maluszki przy sobie
No właśnie, strasznie ten czas leci ostatnio
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Płakać mi się chce, boję się o Małego, boję się o siebie.
Misia trzymaj się, wszystkie trzymamy za ciebie kciuki, an pewno pomoże
Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Heej

Ja dzisiaj mam wizyte u lekarza, pewnie da mi juz skierowanie na III USG
ja witam sie w 8 miesiacu AAAAAAAAAAAAAAAA zaczynam sie bac.
:

Cytat:

i miłego dnia
Zaczynamy dziś 30 tydz
.

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 10:16   #1581
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
to drugie zdjecie to Pogoria?
Pławniowice

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
ślicznie wyglądasz kwitniesz wręcz
Stary 2013-07-01, 10:17   #1582
tassia
Zakorzenienie

Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

zarazilam sie od tz stanem depresyjnym

leze sobie z psem na sofie pod koldra, ogladam bod, co chwile ciekna mi lzy nie wiem czemu

nie mam w domu nic do jedzenia, zostawic tz samego na weekend to zje wszystko i nie pomysli ze z cukrzyca dobrze zebym.chociaz cos na sniadanie zjadla.

nie mam pomyslu na obiad, a co gorsza sily zeby pojsc do sklepu.

jestem zla na tz!!!!!! aaaaaaaaaaa

[/RIGHT]
Stary 2013-07-01, 10:18   #1583
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie mam swojej kuchni, ale zamysł jest na fototapetę za szkłem zamiast płytek
tez planowalismy albo lakobel albo wlasnie fototapete za szklem, ale moja kuchnia ma ponad 14 m2, wiec tego fartucha nad blatem mam bardzoooo duzo do tego sciany krzywe wiec impreza za drogo wychodzi tym bardziej ze nie chce ladowac wto mieszkanie pieniedzy zbytnio bo z checia bym sie juz wyniosla gdzie indziej

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
wcale nie trezba, szczepionki nie sa takim 100% cudem jak probuja to nam sprzedac koncerny. ja Marysie szczeopilam jedynie 5w1 i zadnych dodatkowych szczepien nie miala. rota przechodzila rowniez w miare ok, a wirusow grypy "jelitowo-zoladkowej" jest sporo, szczepionka nie chroni przed wszystkimi....
dodam ze mloda do zlobka poszla jak miala 2 lata i zadnych pneumokokow czy meningokokow nie zlapala
mam takie samo zdanie. identyczny zestaw szczepionek miala Blanka i zadnych innych dodatkowych. do KM poszla majac niecale dwa lata, jelitowke zlapala raz i przeszla ja lagodnie.
z tym ze u mlodszej pneumo chyba rozwaze bo jednak Blanka rozne syfy ze zlobka moze przyniesc a ja sie cykam

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
ja mam nad blatem płytki Emigres Mosaic Blanco
http://www.eden.w.brzozach.mojabudowa.pl/ ( tak w połowie strony babeczka ma identyczne płytki ułożone w kuchni)
oooo super te plytki! wrzucam na swoja liste

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja mam szybę ze wzorami i moim zdaniem to super rozwiązanie-fajnie wygląda i łatwo utrzymać w czystości I często tańsze niż kafelki
no wlasnie pisalam wyzej u nas szyba wyszla by prawie 1500 zl, a dla mnei to juz przesada jak za plytki zaplace z 500 zreszta na krzywe sciany szkolo raczej slabo, stare budownictwo niestety.

Cytat:
Zaczynamy dziś 30 tydz
ja ide w piatek na to usg i to bedzie rowny 31 tc, a gin mowil ze robi sie do 32
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 10:21   #1584
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Ja wogole nie mam apetytu, zjadłam kilka oponek z rana
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 10:23   #1585
tassia
Zakorzenienie

Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

chyba zamowie chinczyka na obiad
nie wiem co na to moja cukrzyca ale plakac mi sie chce

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

ale marudze
wstyd mi, wybaczcie

[/RIGHT]
Stary 2013-07-01, 10:24   #1586
policzanka
Wtajemniczenie

Hej kochane.Nie odzywam się ale podczytuje Was na biezaco.Do mnie wrocily symptomy I trymestru.Sennosc i wachania nastroju.Złapałam tez lekka depreche..Nic mnie nie cieszy..Mam nadzieje ze to się zmieni jak w najszybszym czasie bo ilez mozna sie tak smucic..
Poza tym to u mnie bez zmian..Czekam na ostatnie zamowienie z all i bede powoli pakowac walizke.(wiem ze to dopiero 33 tydzien,no ale roznie to w zyciu bywa,tym bardziej ze w mojej rodzinie przedwczesne porody to norma)

LadanSlicznie wygladasz
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 10:31   #1587
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
zarazilam sie od tz stanem depresyjnym

leze sobie z psem na sofie pod koldra, ogladam bod, co chwile ciekna mi lzy nie wiem czemu

nie mam w domu nic do jedzenia, zostawic tz samego na weekend to zje wszystko i nie pomysli ze z cukrzyca dobrze zebym.chociaz cos na sniadanie zjadla.

nie mam pomyslu na obiad, a co gorsza sily zeby pojsc do sklepu.

jestem zla na tz!!!!!! aaaaaaaaaaa

nie zadręczaj się kochana zamów coś ze sklepu internetowego, niech przywiozą zakupy do domu. Ja właśnie tez nie mam nic do żarcia, nie chce mi się totalnie ruszać dupci z kanapy, a juz o obiedzie nie wspomnę. Juz niedługo zobaczymy nasze maleństwa, będziemy bardziej sprawne i mniej uzależnione od tżtów
Stary 2013-07-01, 10:32   #1588
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

A ja planuję wyprawę do Biedry po arbuza i bagietkę czosnkową, ale chęci braaaak

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 10:36   #1589
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej kochane.Nie odzywam się ale podczytuje Was na biezaco.Do mnie wrocily symptomy I trymestru.Sennosc i wachania nastroju.Złapałam tez lekka depreche..Nic mnie nie cieszy..Mam nadzieje ze to się zmieni jak w najszybszym czasie bo ilez mozna sie tak smucic..
Poza tym to u mnie bez zmian..Czekam na ostatnie zamowienie z all i bede powoli pakowac walizke.(wiem ze to dopiero 33 tydzien,no ale roznie to w zyciu bywa,tym bardziej ze w mojej rodzinie przedwczesne porody to norma)

LadanSlicznie wygladasz
lepiej wcześniej niż za późno

dziękuję
Stary 2013-07-01, 10:36   #1590
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

jeja wspolczuje wam tych dolegliwosci 1 trymestru... do mnie na szczescie tfu tfu nie wrocily... juz chyba w 1 trymestrze wyrzygalam wszystko co moglam :P teraz tylko senna jestem ale w 1 trymestrze nie bylam...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości