|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,33% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
3 | 6,98% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
23 | 53,49% |
| Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! |
|
5 | 11,63% |
| Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
11 | 25,58% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Snow wszystkiego dobrego
![]() zmykam pod prysznic bo czuje brudek zewszad haha
|
|
|
|
#1622 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Dziewczynki jak myslicie,jedna buteleczka do karmienia(ta ktora jest przy laktatorze )wystarczy czy lepiej jeszcze z jedna dokupic?
Snow Wszystkiego dobrego
Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-07-01 o 11:15 |
|
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
a miescie to tez knajpek od zasrania, bo w koncu kurort |
|
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
snow wszystkiego najlepszego! szczęśliwego rozwiązania i radości z życia dla Waszej trójki
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
SNOW wszystkiego naj, naj, naj...
![]() papalinka, jak tak o Waszych przypadłościach czytam, to mam nadzieję, że kolejna ciąża będzie lepsza, a w kilku u tych, które dobrze przechodzą nie będzie gorsza ![]() A w ogóle u mnie wróciła nadwrażliwość na zapachy - uciekłam wczoraj że stoiska rybnego w Tesco Po rybę poszedł Bartek i dzwonił do mnie stojącej na nabiale jaką chcę... ludzie patrzyli dziwnie ![]() Snow, ja też nie widziałam i aż wstyd mi się przyznać ![]() bajka, a w jakim stylu kuchnię planujesz? Bo ja mam w albumie swoją, ale ona taka mało nowoczesna jest, a wiec i płytki takie ![]() matal Tylko ja zrozumiałam z opisu, że on na rzep oraz kokardę, czyli jedno i drugie... ale napiszę do sprzedawcy i podpytam Natala, udanych wakacji cotka, gratuluję wybrania mebli Ha, ja w nowej jeszcze nie byłam, ale się w końcu wybiorę, żeby ręcznik dla Młodego obczaić ![]() tassia, ok, spróbuję poszukać, ale kurcze mało takich widziałam ![]() A tak w ogóle to Diorisha, u nas chyba też tak będzie ze szczepionkami, z tym, że ja chyba z rota zrezygnuję. A w temacie polecili nam na SR dwie strony: www.szczepienia.pl oraz http://szczepienia.pzh.gov.pl boja, t_89 gratuluję "ósemki" ![]() kaska ja sobie na razie przyjęłam taki klucz, że jeśli choroba może mocno mojemu dziecku zaszkodzić to szczepię - pneumokoki i meningokoki mogą trwale upośledzić lub zabić, chociaż prawdopodobieństwo złapania jest małe - wolę nie ryzykować. Co do rota, to chociaż prawdopodobieństwo złapania jest duże, to jeśli dobrze i wcześnie zareaguje, to dziecko się owszem będzie męczyło podczas choroby, ale nie będzie trwale upośledzone - nie szczepię. misia Będzie dobrze - musi być witkom, brać po sprawdzeniu czy Ci się dobrze prowadzi gorgulek, ja będę miała 22 lipca, czyli chyba w 31 tc. ladan, zdjęcie z watą jest mega A w ogóle pięknie wyglądasz Samba, pewnie zależy od szkoły, ale u nas nie było dużo. Były ćwiczenia oddechowe - siedzisz i uczysz się oddychać, na szyjkę nie wpływa Ćwiczenia z pozycji wertykalnych - przyjmowaliśmy różne pozycje, żeby zobaczyć w jakich najwygodniej i masaż, na którym nie byliśmy (ale mamy nadrobić). Gimnastyka i ćwiczenia jako takie są dodatkowe Diorisha, boja, rubinka udanych wizyt ![]() A w ogóle byłam wczoraj na święcie gier planszowych i sobie na wolnym powietrzy pograłam... faaaajnie było ![]() Zastanawiam się co z tymi moimi plecami zrobić... iść gdzieś do lekarza? Ale w sumie co on mi powie? I tak nic nie może mi dać, ani nigdzie wysłać - kręgarz w ciąży zdecydowanie odpada... masaże w tym miejscu raczej też ![]() Właśnie weszłam na wagę... 8 z przodu boli... ważę więcej niż Bartek Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2013-07-01 o 11:35 |
|
|
|
#1626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i dzidzi czasem tatuś będzie chciał dać w butli
|
|
|
|
|
#1628 |
|
Zadomowienie
|
Co do tego programu jak wy to piszecie BOD - nie widziałam ani jednego odcinka, a skoro okazało się to takim programem, gdzie próbują grać na emocjach to nie dla mnie, dobrze, ze nie marnowałam czasu,choć urządzanie wnętrz mnie jara
![]() idę coś skubnę na zgagę i czytam was dalej
|
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
ale w bod niby tym innym finalistom też mają dać te mieszkania
ciekawe czy tak się stanie
|
#1630 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony koleżanka w 8 miesiącu myła okna i wszystko było OK ale po co ryzykować.Cytat:
Potem trochę pospałam ale generalnie bardzo źle śpię.Misiu wszystko będzie dobrze! Pomyśl o przymiarce sukienki i staraj się nie myśleć o "kochanej rodzince". Liczycie się tylko Wy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no więc u nas na początku były ćwiczenia rozciągające ale takie lajtowe (panie z dużymi brzuszkami miały jednak problem je wykonać i dość mocno sapały) a potem tylko oddechowe. I chyba tylko to jest. Mam nadzieję, że szyjka mi się wydłuży i będę mogła w sierpniu chodzić na SR.A właśnie miałam Ciebie pytać: jak Ci się zaczęła skracać to leżałaś non stop czy też trochę chodziłaś? |
|||||
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie wiesz, co się zdarzy - szczepienia obowiązkowe są obowiązkowe więc tylko wybór czy płatne czy nie. Z tego co nam pediatra na SR mówił skojarzone są lepsze o tyle, że dajesz dziecku mniej "dodatkowych" syfów w szczepionce, czyli jakiś konserwantów i innych. Zazwyczaj są też nowszej generacji i mniej klucia. Druga strona medalu to cena Na jednej z wklejonych przez mnie stron masz kalkulator kosztów szczepionek ![]() Co do nieobowiązkowych - tzw. zalecanych - to każda jak widać inaczej kombinuje i patrzy Jasne, że każdej z nas zależy na jak najlepszej ochronie dziecka i każda patrzy na szczepienia inaczej - zresztą co pediatra, to opinia.Powinno Ci się rozjaśnić po SR - na pewno będą Wam o szczepieniach opowiadać matal dopytałam o rożki... one są niestety na rzep, a kokarda to taka ozdóbka
Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2013-07-01 o 11:36 |
|
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na SR było o szczepionkach, ale ja nie ogarnęłam tego
|
|
#1633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
ja generalnie dużoooo ważę aż wstyd się przyznać ale od początku ciąży przytyłam jakieś 3 kg a jestem teraz w 23 tygodniu, sama nie wiem jak to możliwe bo generalnie jakos się tak nie ograniczam nie wiem jak bardzo ? słodkie zdarza mi się zjeść codziennie czasem co kilka dni, jem 4 posiłki dziennie raczej o podobnych godzinach nie mam jakiś napadów głodu masakrycznych i nie zauwazylam żebym miała jakies większe potrzeby
|
|
|
|
|
#1634 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny, byłam dzisiaj na krzywej i wcale nie było tak źle. Wcisnęłam zapobiegawczo pół cytryny i walnęłam kielona. I czuję się oszukana
I stwierdziłam, że jak komuś w życiu brak wrażeń, powinien siąść sobie w przychodni :P Wrażenia gwarantowane
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja umiem - ciąża
![]() Cytat:
![]()
|
|
#1636 |
|
BAN stały
|
Snow wszystkiego najlepszego.Jakoś wszyscy urodziny ostatnio mają.Moje też niedługo.
Umyłam okna i idę wstawić jakiś obiad. Trochę lepiej się poczułam.Możliwe, że mi te oponki zaszkodziły, bo po nich jakoś mi niedobrze i słabo było... |
|
|
|
#1637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Snow-najlepszego! Dziewczyny, wy tak na serio unikacie jedzenia zewnętrznego tj. restauracji itp? Ja od czasu do czasu zjem coś na mieście i nawet bym nie pomyślała że to źle .
|
|
|
|
|
#1638 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
szczerze mówiąc czuję się właśnie jak pasztet
|
#1641 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1642 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
" Obecnie do grupy szczepień obowiązkowych należą szczepienia przeciwko: gruźlicy, błonicy, krztuścowi, polio (poliomyelitis), odrze, śwince, różyczce, tężcowi, wzw typu B (wirusowemu zapaleniu wątroby typu B) oraz przeciwko zakażeniom Hib. Szczepienia obowiązkowe są bezpłatne.2" "Szczepienia zalecane to szczepienia zapobiegające takim chorobom jak: zakażenia rotawirusowe, wzw typu B w grupach nieobjętych szczepieniami obowiązkowymi, wzw typu A, grypa, kleszczowe zapalenie mózgu, ospa wietrzna, zakażenia wywołane przez pneumokoki, meningokoki oraz zakażenia HPV.2" 5w1 czy 6w1 to tylko sposób podania szczepionek http://www.szczepienia.pl/Kalendarz_.../0-3_lata.aspx tu masz fajnie graficznie pokazane w jakich wariantach można szczepić - szare - obowiązkowe, bezpłatne szczepionki; pomarańczowe - wariant obowiązkowych, ale płatnych; zielone - zalecane, płatne Na dole fajnie to wszystko opisują, a po lewej masz kalkulator czyli "zaplanuj w budżecie" . W ogóle strona jest dobra - łatwo i jasno opisane najważniejsze rzeczy oraz strona ministerstwa http://szczepienia.pzh.gov.pl Cytat:
![]() Dobra idę wieloryba do wanny wsadzić
|
||
|
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
vea mozesz spokojnie isc na masaz ale znajdz masazyste specjalizujacego sie w ciezarnych
bo musi wiedziec jakich uciskow nie robic, poza tym kinesiotaping a jak nie pomoze to gorset ciazowy ktora odciaza plecy od wagi brzucha a co do szczepien to wcale obowiazkowe nie znaczy ze trzeba szczepic coraz wiecej ludzi nie szczepi i sie da Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
w domu wszystko maczam w sodzie, albo w tych tabletach ktore mi sie skonczyly niestety Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1645 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak miałam z Zuzia i wydawało mi że chyba późno bo mój lekarz był chyba wtedy na jakimś urlopie.. Cytat:
|
||
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
A ile przytyłaś od początku ciąży?
Cytat:
|
|
#1648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś przyjdzie czas, że weźmiemy się za siebie i zrzucimy zbędny tłuszczyk![]() Cytat:
bylam tydzien temu
|
||
|
|
|
#1649 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1650 |
|
Zadomowienie
|
Ladan a ty tańczysz balet, czy taniec współczesny też? Byłam wczoraj na spektaklu, koleżanka z grupą przyjechała z Sopotu do naszego Lublina i z tżem byliśmy ją obejrzeć...kurczę, to co można z ciałem robić w tańcu to jest dla mnie mega....
chyba sie wezmę za prasowanie, drugie podejście do ciuszków, no bo czym tu innym się zająć ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- o, to masz w banku, że zapamiętam, bo dzień po mojej mamie i wcale nie stare, pragnę zaznaczyć, że ta sama liczba mnie uraczy w grudniu młode dupy jeszcze jesteśmy, przestań
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

Ha, ja w nowej jeszcze nie byłam, ale się w końcu wybiorę, żeby ręcznik dla Młodego obczaić 

ciekawe czy tak się stanie 

[/RIGHT]