Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz. XI - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,33%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 3 6,98%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 23 53,49%
Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! 5 11,63%
Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 11 25,58%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-01, 11:12   #1621
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Snow wszystkiego dobrego

zmykam pod prysznic bo czuje brudek zewszad haha
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:13   #1622
policzanka
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Dziewczynki jak myslicie,jedna buteleczka do karmienia(ta ktora jest przy laktatorze )wystarczy czy lepiej jeszcze z jedna dokupic?

Snow Wszystkiego dobrego

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2013-07-01 o 11:15
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:16   #1623
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Czasami naprawdę bardzo wiele bym dała za taką stołówkę U nas w K. niestety brak-jedynie kebabownia i pierdylion pizzerii
no ja teraz jestem u rodzicow, mieszkaja na osiedlu domkow jednorodzinnych, a ta stoloweczka to u sasiadki z naprzeciwka, domowe obiadki wiec wiem co jem
a miescie to tez knajpek od zasrania, bo w koncu kurort
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:19   #1624
rusałka_1
Zakorzenienie

snow wszystkiego najlepszego! szczęśliwego rozwiązania i radości z życia dla Waszej trójki: roza:

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:20   #1625
vea7
Zakorzenienie

SNOW wszystkiego naj, naj, naj...

papalinka
, jak tak o Waszych przypadłościach czytam, to mam nadzieję, że kolejna ciąża będzie lepsza, a w kilku u tych, które dobrze przechodzą nie będzie gorsza Będzie dobrze, jeszcze tylko troszkę trzeba wytrzymać
A w ogóle u mnie wróciła nadwrażliwość na zapachy - uciekłam wczoraj że stoiska rybnego w Tesco Po rybę poszedł Bartek i dzwonił do mnie stojącej na nabiale jaką chcę... ludzie patrzyli dziwnie

Snow, ja też nie widziałam i aż wstyd mi się przyznać

bajka, a w jakim stylu kuchnię planujesz? Bo ja mam w albumie swoją, ale ona taka mało nowoczesna jest, a wiec i płytki takie

matal Tylko ja zrozumiałam z opisu, że on na rzep oraz kokardę, czyli jedno i drugie... ale napiszę do sprzedawcy i podpytam

Natala, udanych wakacji

cotka, gratuluję wybrania mebli Ha, ja w nowej jeszcze nie byłam, ale się w końcu wybiorę, żeby ręcznik dla Młodego obczaić

tassia, ok, spróbuję poszukać, ale kurcze mało takich widziałam
A tak w ogóle to

Diorisha, u nas chyba też tak będzie ze szczepionkami, z tym, że ja chyba z rota zrezygnuję.
A w temacie polecili nam na SR dwie strony:
www.szczepienia.pl oraz http://szczepienia.pzh.gov.pl

boja, t_89 gratuluję "ósemki"

kaska ja sobie na razie przyjęłam taki klucz, że jeśli choroba może mocno mojemu dziecku zaszkodzić to szczepię - pneumokoki i meningokoki mogą trwale upośledzić lub zabić, chociaż prawdopodobieństwo złapania jest małe - wolę nie ryzykować. Co do rota, to chociaż prawdopodobieństwo złapania jest duże, to jeśli dobrze i wcześnie zareaguje, to dziecko się owszem będzie męczyło podczas choroby, ale nie będzie trwale upośledzone - nie szczepię.

misia Będzie dobrze - musi być
witkom, brać po sprawdzeniu czy Ci się dobrze prowadzi

gorgulek, ja będę miała 22 lipca, czyli chyba w 31 tc.

ladan, zdjęcie z watą jest mega A w ogóle pięknie wyglądasz

Samba, pewnie zależy od szkoły, ale u nas nie było dużo. Były ćwiczenia oddechowe - siedzisz i uczysz się oddychać, na szyjkę nie wpływa Ćwiczenia z pozycji wertykalnych - przyjmowaliśmy różne pozycje, żeby zobaczyć w jakich najwygodniej i masaż, na którym nie byliśmy (ale mamy nadrobić). Gimnastyka i ćwiczenia jako takie są dodatkowe

Diorisha, boja, rubinka udanych wizyt

A w ogóle byłam wczoraj na święcie gier planszowych i sobie na wolnym powietrzy pograłam... faaaajnie było

Zastanawiam się co z tymi moimi plecami zrobić... iść gdzieś do lekarza? Ale w sumie co on mi powie? I tak nic nie może mi dać, ani nigdzie wysłać - kręgarz w ciąży zdecydowanie odpada... masaże w tym miejscu raczej też

Właśnie weszłam na wagę... 8 z przodu boli... ważę więcej niż Bartek

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

Edytowane przez vea7
Czas edycji: 2013-07-01 o 11:35
vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:24   #1626
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
cotka, gratuluję wybrania mebli Ha, ja w nowej jeszcze nie byłam, ale się w końcu wybiorę, żeby ręcznik dla Młodego obczaić
ja byłam, a teraz patrzyłam czy mają ten mój ręcznik zielony i niby dalej niedostępny

Cytat:
ja sobie na razie przyjęłam taki klucz, że jeśli choroba może mocno mojemu dziecku zaszkodzić to szczepię - pneumokoki i meningokoki mogą trwale upośledzić lub zabić, chociaż prawdopodobieństwo złapania jest małe - wolę nie ryzykować. Co do rota, to chociaż prawdopodobieństwo złapania jest duże, to jeśli dobrze i wcześnie zareaguje, to dziecko się owszem będzie męczyło podczas choroby, ale nie będzie trwale upośledzone - nie szczepię.
muszę o tym wszystkim poczytać, bo ja się na tym totalnie nie znam i znając siebie to bym poszczepiła na wszystko dla spokoju, ale to też może nie być dobre dla Mikiego

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:24   #1627
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziewczynki jak myslicie,jedna buteleczka do karmienia(ta ktora jest przy laktatorze )wystarczy czy lepiej jeszcze z jedna dokupic?

Snow Wszystkiego dobrego
kup jeszcze jedną, tylko sprawdź która będzie pasowała do laktatora, najlepiej większą, taka na 240ml, czasem z cyców tyle ściągniesz a i dzidzi czasem tatuś będzie chciał dać w butli
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:25   #1628
dirtymagic85
Zadomowienie

Co do tego programu jak wy to piszecie BOD - nie widziałam ani jednego odcinka, a skoro okazało się to takim programem, gdzie próbują grać na emocjach to nie dla mnie, dobrze, ze nie marnowałam czasu,choć urządzanie wnętrz mnie jara

idę coś skubnę na zgagę i czytam was dalej
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:26   #1629
kaska87
Zakorzenienie

ale w bod niby tym innym finalistom też mają dać te mieszkania ciekawe czy tak się stanie

Stary 2013-07-01, 11:28   #1630
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Tasia ja nie muszę rąk podnosić
ale okien już nie umyję... a są brudne, najwyżej małżowi powiem
Moja bratowa umyła sobie okna w 2 miesiącu ciazy i potem już do końca leżala bo się jej łożysko odklejało. Darowałam sobie mycie okien w cąży, TŻ mnie wyręczył. O właśnie niebawem będzie mył okna i firany wieszał Z drugiej strony koleżanka w 8 miesiącu myła okna i wszystko było OK ale po co ryzykować.
Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Obudziłam się o godz 3 i tak się męczę próbując jeszcze trochę pokimać ale bez rezultatu.
Ja o 4 i do rana miałam wytrzeszcz Potem trochę pospałam ale generalnie bardzo źle śpię.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Płakać mi się chce, boję się o Małego, boję się o siebie.
Misiu wszystko będzie dobrze! Pomyśl o przymiarce sukienki i staraj się nie myśleć o "kochanej rodzince". Liczycie się tylko Wy
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
Mi pediatra sama odradziła rota, szczepi się raczej dziecko, ktore idzie do złobka w bardzo wczesnym wieku, czyli ok 6-7m bo wtedy ciężej przechodzi wirusówki. Poza tym, rota to szczepionka doustna, bardzo uczulająca, mało ludzi ją podaje dzieciom. ja podawałam dziecku 6w1, 200 zl za porcję, szybkie wkłucie, zero skutków ubocznych. jestem zadowolona.
Co do szczepionek to też tego nie ogarniam. Zapytam pediatrę (jak go będę mieć) o jego zdanie i znajomej lekarki bo to taka fajna, szczera babka a jej córka niedawno urodziła chłopczyka.
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
witam z najmilszego miasta w Polsce, które lubi się przytulać

dodaję też zdj z zeszłej soboty
Jej watę cukrową to bym zjadła! Uwielbiam watę cukrową!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
laseczki a w pl na szkole rodzenia jest duzo cwiczen? bo ja sie zastanawiam czy z ta moja szyjka ktora ponoc sie skracala ale na ostatniej wizycie okazalo sie ze sie pieknie wydluzyla i znow ma prawie 4 cm moge cwiczyc?? mialam spytac gina na wizycie ale oczywiscie zapomnialam ehhhhh
Byłam tylko na jednych zajęciach w SR bo potem zaczęła mi się szyjka skracać no więc u nas na początku były ćwiczenia rozciągające ale takie lajtowe (panie z dużymi brzuszkami miały jednak problem je wykonać i dość mocno sapały) a potem tylko oddechowe. I chyba tylko to jest. Mam nadzieję, że szyjka mi się wydłuży i będę mogła w sierpniu chodzić na SR.
A właśnie miałam Ciebie pytać: jak Ci się zaczęła skracać to leżałaś non stop czy też trochę chodziłaś?

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:31   #1631
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
ja byłam, a teraz patrzyłam czy mają ten mój ręcznik zielony i niby dalej niedostępny

muszę o tym wszystkim poczytać, bo ja się na tym totalnie nie znam i znając siebie to bym poszczepiła na wszystko dla spokoju, ale to też może nie być dobre dla Mikiego
Wiesz co, tu chyba nie ma dobrego i złego wyboru...
Nigdy nie wiesz, co się zdarzy - szczepienia obowiązkowe są obowiązkowe więc tylko wybór czy płatne czy nie. Z tego co nam pediatra na SR mówił skojarzone są lepsze o tyle, że dajesz dziecku mniej "dodatkowych" syfów w szczepionce, czyli jakiś konserwantów i innych. Zazwyczaj są też nowszej generacji i mniej klucia. Druga strona medalu to cena Na jednej z wklejonych przez mnie stron masz kalkulator kosztów szczepionek
Co do nieobowiązkowych - tzw. zalecanych - to każda jak widać inaczej kombinuje i patrzy Jasne, że każdej z nas zależy na jak najlepszej ochronie dziecka i każda patrzy na szczepienia inaczej - zresztą co pediatra, to opinia.
Powinno Ci się rozjaśnić po SR - na pewno będą Wam o szczepieniach opowiadać

matal dopytałam o rożki... one są niestety na rzep, a kokarda to taka ozdóbka

WYMIENIĘ

Edytowane przez vea7
Czas edycji: 2013-07-01 o 11:36
Stary 2013-07-01, 11:33   #1632
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, tu chyba nie ma dobrego i złego wyboru...
Nigdy nie wiesz, co się zdarzy - szczepienia obowiązkowe są obowiązkowe więc tylko wybór czy płatne czy nie. Z tego co nam pediatra na SR mówił skojarzone są lepsze o tyle, że dajesz dziecku mniej "dodatkowych" syfów w szczepionce, czyli jakiś konserwantów i innych. Zazwyczaj są też nowszej generacji i mniej klucia. Druga strona medalu to cena Na jednej z wklejonych przez mnie stron masz kalkulator kosztów szczepionek
Co do nieobowiązkowych - tzw. zalecanych - to każda jak widać inaczej kombinuje i patrzy Jasne, że każdej z nas zależy na jak najlepszej ochronie dziecka i każda patrzy na szczepienia inaczej - zresztą co pediatra, to opinia.
Powinno Ci się rozjaśnić po SR - na pewno będą Wam o szczepieniach opowiadać
czyli te obowiązkowe to są te 5w1 a dodatkowe: później pneumo, meningo, i rota? tak? możesz podać tą stronkę jeszcze raz

na SR było o szczepionkach, ale ja nie ogarnęłam tego

Stary 2013-07-01, 11:34   #1633
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Do dziewczyn ktore przytyly 3/4 kg coo wy robilyscie ze tak malusio przytylyscie ;>? Ja sie tak ograniczam i w 29 tc jestem +6kg

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
hej ja generalnie dużoooo ważę aż wstyd się przyznać ale od początku ciąży przytyłam jakieś 3 kg a jestem teraz w 23 tygodniu, sama nie wiem jak to możliwe bo generalnie jakos się tak nie ograniczam nie wiem jak bardzo ? słodkie zdarza mi się zjeść codziennie czasem co kilka dni, jem 4 posiłki dziennie raczej o podobnych godzinach nie mam jakiś napadów głodu masakrycznych i nie zauwazylam żebym miała jakies większe potrzeby
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:35   #1634
niebede
Raczkowanie

cześć dziewczyny, byłam dzisiaj na krzywej i wcale nie było tak źle. Wcisnęłam zapobiegawczo pół cytryny i walnęłam kielona. I czuję się oszukana bo smakowało na początku jak dość słodka lemoniada. Dopiero końcówka była dość cukrowa. A tak mnie babcia z mamą nastraszyły, że zwracały po tym.
I stwierdziłam, że jak komuś w życiu brak wrażeń, powinien siąść sobie w przychodni :P Wrażenia gwarantowane

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:35   #1635
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
znow rycze, nie umiem zidentyfikowac powodu dla ktorego placze
a ja umiem - ciąża

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Ladan załapałaś się na przytulanko propo wygranej waszego Bytomia?
dokładnie tak

Snow wszystkiego co najlepsze
Stary 2013-07-01, 11:36   #1636
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Snow wszystkiego najlepszego.Jakoś wszyscy urodziny ostatnio mają.Moje też niedługo.

Umyłam okna i idę wstawić jakiś obiad. Trochę lepiej się poczułam.Możliwe, że mi te oponki zaszkodziły, bo po nich jakoś mi niedobrze i słabo było...
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:37   #1637
katee86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja mam na mojej ulicy 5stolowek i chinczyka, ale nawet nie chce mi sie z klatki wyjsc

znow rycze, nie umiem zidentyfikowac powodu dla ktorego placze

Wyrycz się, widać jest to potrzebne.

Snow-najlepszego!

Dziewczyny, wy tak na serio unikacie jedzenia zewnętrznego tj. restauracji itp? Ja od czasu do czasu zjem coś na mieście i nawet bym nie pomyślała że to źle.
katee86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:38   #1638
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
I stwierdziłam, że jak komuś w życiu brak wrażeń, powinien siąść sobie w przychodni :P Wrażenia gwarantowane
No pewnie.Np widok ciężarnej rzygającej do śmietnika na korytarzu.
Stary 2013-07-01, 11:39   #1639
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wy tak na serio unikacie jedzenia zewnętrznego tj. restauracji itp? Ja od czasu do czasu zjem coś na mieście i nawet bym nie pomyślała że to źle.
ja się w 13tc tak zatrułam pizzą, że wylądowałam w szpitalu, wymioty, biegunka plus tam zaczęłam plamić- więc mam uraz

Stary 2013-07-01, 11:40   #1640
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
ladan, zdjęcie z watą jest mega A w ogóle pięknie wyglądasz
dziękuję
szczerze mówiąc czuję się właśnie jak pasztet
Stary 2013-07-01, 11:41   #1641
katee86
Raczkowanie

Cytat:
ja się w 13tc tak zatrułam pizzą, że wylądowałam w szpitalu, wymioty, biegunka plus tam zaczęłam plamić- więc mam uraz
No, z takiego powodu też bym nie jadła. Zbyt duża cena za krótką przyjemność.
katee86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:42   #1642
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Ja też jem czasami i nic się nie stało.Lepiej zjeść na mieście niż pół dnia nic nie jeść.
Stary 2013-07-01, 11:43   #1643
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
czyli te obowiązkowe to są te 5w1 a dodatkowe: później pneumo, meningo, i rota? tak? możesz podać tą stronkę jeszcze raz

na SR było o szczepionkach, ale ja nie ogarnęłam tego
www.szczepienia.pl
" Obecnie do grupy szczepień obowiązkowych należą szczepienia przeciwko: gruźlicy, błonicy, krztuścowi, polio (poliomyelitis), odrze, śwince, różyczce, tężcowi, wzw typu B (wirusowemu zapaleniu wątroby typu B) oraz przeciwko zakażeniom Hib. Szczepienia obowiązkowe są bezpłatne.2"

"Szczepienia zalecane to szczepienia zapobiegające takim chorobom jak: zakażenia rotawirusowe, wzw typu B w grupach nieobjętych szczepieniami obowiązkowymi, wzw typu A, grypa, kleszczowe zapalenie mózgu, ospa wietrzna, zakażenia wywołane przez pneumokoki, meningokoki oraz zakażenia HPV.2"

5w1 czy 6w1 to tylko sposób podania szczepionek
http://www.szczepienia.pl/Kalendarz_.../0-3_lata.aspx tu masz fajnie graficznie pokazane w jakich wariantach można szczepić - szare - obowiązkowe, bezpłatne szczepionki;
pomarańczowe - wariant obowiązkowych, ale płatnych;
zielone - zalecane, płatne

Na dole fajnie to wszystko opisują, a po lewej masz kalkulator czyli "zaplanuj w budżecie" . W ogóle strona jest dobra - łatwo i jasno opisane najważniejsze rzeczy

oraz strona ministerstwa http://szczepienia.pzh.gov.pl

Cytat:
cześć dziewczyny, byłam dzisiaj na krzywej i wcale nie było tak źle. Wcisnęłam zapobiegawczo pół cytryny i walnęłam kielona. I czuję się oszukana bo smakowało na początku jak dość słodka lemoniada. Dopiero końcówka była dość cukrowa. A tak mnie babcia z mamą nastraszyły, że zwracały po tym.

Dobra idę wieloryba do wanny wsadzić

WYMIENIĘ

Stary 2013-07-01, 11:49   #1644
tassia
Zakorzenienie

Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

vea mozesz spokojnie isc na masaz ale znajdz masazyste specjalizujacego sie w ciezarnych
bo musi wiedziec jakich uciskow nie robic, poza tym kinesiotaping
a jak nie pomoze to gorset ciazowy ktora odciaza plecy od wagi brzucha

a co do szczepien to wcale obowiazkowe nie znaczy ze trzeba szczepic
coraz wiecej ludzi nie szczepi i sie da

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja też jem czasami i nic się nie stało.Lepiej zjeść na mieście niż pół dnia nic nie jeść.
ja czasem jem ale zadnych surowych warzyw i w ogole niczego surowego ze wzgledu na toxo
w domu wszystko maczam w sodzie, albo w tych tabletach ktore mi sie skonczyly niestety

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:49   #1645
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Snow wszystkiego najlepszego.Jakoś wszyscy urodziny ostatnio mają.Moje też niedługo.

Umyłam okna i idę wstawić jakiś obiad. Trochę lepiej się poczułam.Możliwe, że mi te oponki zaszkodziły, bo po nich jakoś mi niedobrze i słabo było...
kiedy? i które, hie hie hie?
Stary 2013-07-01, 11:50   #1646
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
cześć mamusie

Na początek wszystkiego najlepszego z okazji urodzin dla Małgosi, czyli Snow White!!! Kochana dużo zdrówka i miłości i co tam byś sobie życzyła jeszcze

...
Gorgulek ja usg będę miała dopiero w 33tc, późno, bo w sumie już to będzie prawie 34, ale gin tak zalecił, to tak się zapisałam. Ponoć wykonuje się między 28 a 32tc,ale to chyba akurat nie ma większego znaczenia, tak jak było to z pierwszym usg.
Dołączam się do życzeń

Ja tak miałam z Zuzia i wydawało mi że chyba późno bo mój lekarz był chyba wtedy na jakimś urlopie..

Cytat:

Mi się zdarzyło parę razy zjeść na mieście. Fast foodów unikam bo mnie w ciąży odrzuca od nich
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:50   #1647
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie weszłam na wagę... 8 z przodu boli... ważę więcej niż Bartek
A ile przytyłaś od początku ciąży?
Cytat:
Wyrycz się, widać jest to potrzebne.

Snow-najlepszego!

Ja nie unikam, czasem mi się zdarzy zjeść coś w sphinxie, a nawet kilka razy jadłam hot doga na stacji beznynowej podczas jazdy samochodem. Jeśli to nie jest ciągle i nie zastępuje normalnego jedzenia, to chyba nie ma tragedii

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:52   #1648
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
hej ja generalnie dużoooo ważę aż wstyd się przyznać ale od początku ciąży przytyłam jakieś 3 kg a jestem teraz w 23 tygodniu, sama nie wiem jak to możliwe bo generalnie jakos się tak nie ograniczam nie wiem jak bardzo ? słodkie zdarza mi się zjeść codziennie czasem co kilka dni, jem 4 posiłki dziennie raczej o podobnych godzinach nie mam jakiś napadów głodu masakrycznych i nie zauwazylam żebym miała jakies większe potrzeby
ale co się martwisz? kiedyś przyjdzie czas, że weźmiemy się za siebie i zrzucimy zbędny tłuszczyk

Cytat:
dla mnie smakowalo bylam tydzien temu
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:53   #1649
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
kiedy? i które, hie hie hie?
7.07. A które...Stare.28me
Stary 2013-07-01, 11:56   #1650
dirtymagic85
Zadomowienie

Ladan a ty tańczysz balet, czy taniec współczesny też? Byłam wczoraj na spektaklu, koleżanka z grupą przyjechała z Sopotu do naszego Lublina i z tżem byliśmy ją obejrzeć...kurczę, to co można z ciałem robić w tańcu to jest dla mnie mega....

chyba sie wezmę za prasowanie, drugie podejście do ciuszków, no bo czym tu innym się zająć

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
7.07. A które...Stare.28me
o, to masz w banku, że zapamiętam, bo dzień po mojej mamie i wcale nie stare, pragnę zaznaczyć, że ta sama liczba mnie uraczy w grudniu młode dupy jeszcze jesteśmy, przestań
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości