|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Bo i rachunki musiałyby być na was,council tax itd. Kluska twoja teściowa to chyba niereformowalna jest. Ale dobrze,że masz to za sobą.
|
|
#4772 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślę czy ryzykować czy nie...---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Ja się cieszę, że z mamą mam fajny kontakt. Mój mąż też ją bardzo lubi. Moja mama jest z tych kobiet totalnie nie wtrącających się. Nawet jak miałam jakiś konflikt z mężem to zawsze mi mówiła-musicie go sami rozwiązać.
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, że ja mam działalność gospodarczą i nie wiem jak to jest jak jesteś zatrudniona. ![]() Mnie czasem pobolewa brzuch, myśle sobie że to coś złego, a potem okazuje sie, że to te jelita |
|
|
|
|
#4774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
Na szczęście moja mama i teściowa to te nie wtrącające się,ale można liczyć na dobrą radę i nienachalną pomoc
Oby tak już zostało,chociaż moja mama na pewno mieszać się nie będzie tylko rozpieszczać wnuka i w delikatny sposób mówić jak mam coś zrobić,żeby nie zrobić źle A tym co mają toksyczne teściowe to ja współczuję.Sama znam wiele takich przypadków,że aż tych kobiet posiadających takie żmije to szkoda mi jak nie wiem co A ile nerwów i spięć w małżeństwie.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4776 |
|
Raczkowanie
|
SunShineDoll każdy człowiek może sobie założyć taki profil. Również osoby nie posiadające działalności gosp. Trzeba wejść na stronę ZUS
http://www.zus.pl po lewej stronie jest ikonka "zarejestruj profil". Trzeba zalożyć profil, a potem go uwierzytelnić w placówce ZUS i będziesz mieć dostęp on-line do swojego konta ZUS
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
A no
Cytat:
Polecam to uczynić, fajna sprawa |
|
|
|
|
#4778 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No mam nadzieję, że mi wyskoczy, bo wydaje mi sie już, że coś jest nie tak skoro taki mały jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4779 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny-szczególnie doświadczone w kwestii macierzyństwa-może stworzyłybyśmy jakąś listę dotyczącą niezbędnych akcesoriów dla maluszka? (potem niech będzie na pierwszej stronie wątku by zawsze można tam sobie było zajrzeć). Teraz tyle tego na rynku, że można oszaleć...a podejrzewam że połowa rzeczy niepotrzebna, a o połowie która może życie ułatwić nie wiemy
Muszę jakaś zacząć myśleć ile faktycznie potrzebujemy kasy dla maluszka i mądrze rozplanować zakupy a wiadomo...wpadnie się w wir zakupowy i można się zatracić, więc póki jeszcze panuję nad hormonami muszę zrobić listę niezbędników
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Kurde, znowu mam mdłości
i kręci mi sie w głowie. I to tak, ze nie dałam rady wysiedziec w pracy. Czyzbym była jedna z tych "szczesciar", które takie dolegliwości dopadaja w drugim trymestrze?... To juz drugi raz w ciagu trzech dni. A w pierwszym trymestrze było mi troche niedobrze może ze dwa razy...
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-07-01 o 14:41 |
|
|
|
#4781 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
A jak tam rogal? Też go pokochałaś?
|
|
#4782 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż oczywiscie z połowie nocy sie z niego wyplatalam i spalam w połowie na nim
|
|
#4784 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzidzia jest przecież jeszcze malutka, więc skąd ma być większyCytat:
Śmiejemy się że mamy przyzwoitkę w łóżku w postaci rogala
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po głębszym zastanowieniu chyba sobie rogala daruję. W nocy strasznie się wiercę i mógłby mi tylko przeszkadzać jakbym miała coś między nogami i pod głową jednocześnie
.
|
|
#4786 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz cos czuje, ze zaczyna sie prawdziwa zabawa...
|
|
#4788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby nie te bóle kości to pewnie by się dobrze spało. Jest coraz gorzej - dzisiaj już bolą mnie całe ręce nie tylko ramiona.
|
|
#4790 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=em ma;41581518]Dziewczyny-szczególnie doświadczone w kwestii macierzyństwa-może stworzyłybyśmy jakąś listę dotyczącą niezbędnych akcesoriów dla maluszka? (potem niech będzie na pierwszej stronie wątku by zawsze można tam sobie było zajrzeć).[ /QUOTE]
Przyłączam się do prośby... Sama nie mam bladego pojęcia jak się za to wszystko zabrać, ile czego kupić, żeby nie leżało, ale też nie zabrakło... Jestem totalnie tym przerażona... Z okna mam widok na plac zabaw, czasem podglądam sobie dzieci jak się bawią dziś myślałam, że umrę - dziewczę, na oko lat 4, no totalny psychol, sypie piaskiem po głowie inne dzieci, bije je plastikową butelką, niania ją szarpie, sadza na ławce "za karę", ta z ławki ucieka, nianie ma gdzieś.... DRAMAT. oglądając takie sceny mam nadzieję, że mój Juniorek mamusię kocha (czemu zawdzięczam całkiem dobre samopoczucie ) i nie będzie mi robił takich numerów na placu zabaw wstyd i czarna rozpacz...
|
#4791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4792 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
wybaczcie, ze się nie oddzywam ale albo jestem zabiegana albo nie mam siły pisać i tylko was podczytuje na bieżąco u mnie mdłości tak na zmiane czasem kilka dni spokoju a czasem jak mnie dopadnie to żle się czuje cały dzień ogólnie ciągle zmęczona jestem poszłam dzisiaj do sklepu to jak wróciłam wszystko mnie bolało co najmniej jakbym z siłowni wróciła ![]() jutro zaczynam 16 tc |
|
|
|
#4793 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
![]() Podglądam, podczytuję, i chciałabym dołączyć, mogę? ![]() Termin porodu na... 1 stycznia 2014
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jestesmy na tym samym etapie
|
|
#4795 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
normalnie jakby wizyta w sklepie to był jakiś mega wyczynCytat:
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero w piątek mam wizytę. Ale jak mnie tak będzie boleć coraz mocnej to spróbuję się z nią skontaktować jakoś - może do szpitala na jej dyżur podskoczę.
|
|
#4797 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj Ja na 02.01 Chociaż ja to terminu nie doczekam raczej bo mi się szykuje cesarka
|
|
|
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa..zapędziłam się nie na swój wątek
chciałam dać wpis gdzie inadziejEdytowane przez Telka10 Czas edycji: 2013-07-01 o 13:15 |
|
|
|
#4800 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

myślę czy ryzykować czy nie...

16.06.2012
Oby tak już zostało,chociaż moja mama na pewno mieszać się nie będzie tylko rozpieszczać wnuka i w delikatny sposób mówić jak mam coś zrobić,żeby nie zrobić źle

i kręci mi sie w głowie.