Szkoły i kursy Wizażu i Stylizacji - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-24, 19:20   #2521
dark01
Zakorzenienie

GG do dark01 Send a message via Skype™ to dark01
Dot.: Szkoły i kursy Wizażu i Stylizacji

Cytat:
Napisane przez 4fro Pokaż wiadomość
U Dziewulskich jest dobry PR ale osoby które znam kończące tą szkołę nie wypowiadają się na jej temat zbyt pochlebnie. Oczywiście są dobre strony typu prestiż, kosmetyki, zdaje się, że dostaje się też zestaw dobrych pędzli ale gdy ktoś podchodzi do kształcenia na zasadzie, że boi się szkolić konkurencję to chyba nie ma to sensu. Takie jest przynajmniej moje zdanie
...
ale są tez Nauczyciele -Pasjonaci... kopalnia wiedzy ,doświadczenia i umiejętności nauczania innych.np.p.Kula.

wizażowo&pazurkowo
dark01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 12:30   #2522
4fro
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dark01 Pokaż wiadomość
...
ale są tez Nauczyciele -Pasjonaci... kopalnia wiedzy ,doświadczenia i umiejętności nauczania innych.np.p.Kula.
Nie wątpię, wszędzie, w każdej szkole zapewne można takich znaleźć. Powtórzyłem tylko to co niejednokrotnie dane mi było usłyszeć. Ale wiadomo każdy znajdzie coś co mu w danym miejscu nie pasuje. Nie ma ideałów
4fro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 12:55   #2523
dark01
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wątpię, wszędzie, w każdej szkole zapewne można takich znaleźć. Powtórzyłem tylko to co niejednokrotnie dane mi było usłyszeć. Ale wiadomo każdy znajdzie coś co mu w danym miejscu nie pasuje. Nie ma ideałów
....
no nie ma,w każdej szkole w której sie uczyłam były podobne problemy,zwłaszcza z organizacją zajęć,kosztami ponad to co płaci się za szkołe,materiałami/kosmetykami...no i tym,że zazwyczaj wszystko się ćwiczy na sobie nawzajem..no i z kadrą.
Ja przyjełam zatem taką filozofie,żeby uczyc się tam gdzie uczą fachowcy,jakby tam nie było wiem,że ZAWSZE trzeba będzie iśc na jakiś kompromis.

wizażowo&pazurkowo
Stary 2013-03-26, 14:34   #2524
4fro
Przyczajenie

Cytat:
....
no nie ma,w każdej szkole w której sie uczyłam były podobne problemy,zwłaszcza z organizacją zajęć,kosztami ponad to co płaci się za szkołe,materiałami/kosmetykami...no i tym,że zazwyczaj wszystko się ćwiczy na sobie nawzajem..no i z kadrą.
Ja przyjełam zatem taką filozofie,żeby uczyc się tam gdzie uczą fachowcy,jakby tam nie było wiem,że ZAWSZE trzeba będzie iśc na jakiś kompromis.
Tzn w szkole w której ja się uczyłem był przykaz, że modeli czy modelki przyprowadzało się samemu. Co jest moim zdaniem rozsądne.
4fro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 14:36   #2525
dark01
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn w szkole w której ja się uczyłem był przykaz, że modeli czy modelki przyprowadzało się samemu. Co jest moim zdaniem rozsądne.
....
to by było optymalne rozwiązanie gdyby np szkoła miała jakies zaplecze w tym temacie,niestety nie wszyscy mogą sobie pozwolic na to,żeby kogos zabierac ze soba na kazde zajęcia,albo np gdy dojeżdzają z daleka..w mojej sytuacji sobie tego np nie wyobrażam.W większosci jednak wypadków uczy sie na sobie nawzajem.

wizażowo&pazurkowo
Stary 2013-04-22, 19:36   #2526
muchacita
Raczkowanie

jakieś szkoły na śląsku ?
muchacita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 16:13   #2527
margoooooo
Przyczajenie

Hej Zapisał się ktoś do Dziewulskich na kier. charakteryzacja , wizaż i stylizacje ???(2 letnie) Na dzienne ? Bo ja się zapisałam i jak na razie nie znam nikogo
margoooooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-11, 17:33   #2528
dark01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margoooooo Pokaż wiadomość
Hej Zapisał się ktoś do Dziewulskich na kier. charakteryzacja , wizaż i stylizacje ???(2 letnie) Na dzienne ? Bo ja się zapisałam i jak na razie nie znam nikogo
...
ale zaczełas juz od marca,czy dopiero po wakacjach?
Stary 2013-05-12, 09:46   #2529
margoooooo
Przyczajenie

Cytat:
...
ale zaczełas juz od marca,czy dopiero po wakacjach?
Zaczynam dopiero po wakacjach
Stary 2013-05-12, 10:22   #2530
dark01
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczynam dopiero po wakacjach
...
fajnie,jak będziesz miała okazje to korzystaj jak najwięcej z zajęć prowadzonych przez P.Kule i P.Basie<rysunek>
Stary 2013-05-25, 15:16   #2531
margoooooo
Przyczajenie

hmmm no i teraz nie wiem ... może mi doradzicie ? Zapisałam się już niby do Dziewulskich i wpłaciłam połowę wpisowego ale teraz się waham czy tam wgl. iść czy nie lepiej iść do np "Studio Sztuki" ... To nie chodzi o to że Dziewulscy są drodzy ale tam mam tylko 2 zajęcia w tygodniu a ja jestem w grupie dziennej.... a w "Studio Sztuki" są 4 zajęcia w tygodniu i jest tańsze i też ma dobrą opinie . Co mi radzicie ??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-25, 21:18   #2532
burtonistka
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm no i teraz nie wiem ... może mi doradzicie ? Zapisałam się już niby do Dziewulskich i wpłaciłam połowę wpisowego ale teraz się waham czy tam wgl. iść czy nie lepiej iść do np "Studio Sztuki" ... To nie chodzi o to że Dziewulscy są drodzy ale tam mam tylko 2 zajęcia w tygodniu a ja jestem w grupie dziennej.... a w "Studio Sztuki" są 4 zajęcia w tygodniu i jest tańsze i też ma dobrą opinie . Co mi radzicie ??
Ja idę na NSP (dawne ASPTTF )
burtonistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-15, 21:31   #2533
aaniolekk
Zadomowienie

hej dziewczyny
pierwsze moje pytanie, czy jest tu ktoś ze Szczecina? bo przejrzałam wątek i widze większość was z Warszawy. Szukam opinii o rocznej szkole wizażu i stylizacji MakeUp Institute

ale mam pytanie do was wszystkich bo uczycie się w szkołach wizażu albo zamierzacie, a ja nie mam porównania. Po długich poszukiwaniach, sprawdzaniu kosztów, programu nauczania itp. wydaje mi się, że wybrałam najlepszą w moim mieście ale brak jakichkolwiek opinii w internecie albo jeszcze nie trafiłam bo jestem w trakcie szukania...

jesteście zorientowane jak to wyglada w lepszych szkołach, mogłybyście zerknąć na program tej szkoły?
http://www.makeup-institute.pl/kursy...-uslugi-makeup
chodzi mi o weekendową roczną szkołe, to pierwsze z listy
szkołe prowadzi absolwentka Make Up Institute Stockholm
praca z kosmetykami make up linii MIST Stockholm, Kryolan
trzeba mieć własny zestaw pędzli (czekam na miala z odpowiedzią jaki koszt bo oferują swoje ze zniżką)
czesne miesięczne 550zł, szkoła trwa 10 miesięcy

byłabym bardzo wdzięczna gdybyście wyraziły swoją opinie

'Ironia kiedy płacząc przez niego,
tylko do Niego chciałabym się przytulić...'

`Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu.
Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?`
27.12.10 <3

Edytowane przez aaniolekk
Czas edycji: 2013-06-15 o 21:33
aaniolekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 20:53   #2534
Piaggi
BAN stały

Teraz mają nową stronkę . myślę , że o wiele , wiele lepszą i nowe kierunki
http://artystyczna.krakow.pl/

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Ja polecam Artystyczną Alterantywa w Krakowie na piłsudskiego.
Podaję stronkę bo jest szkoła i kursy :
http://artystyczna.krakow.pl/
Piaggi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-24, 08:47   #2535
Pretacot
Przyczajenie

Hej dziewczyny,
jestem absolwentką Wyższej Szkoły Artystycznej w Warszawie: http://www.charakteryzacja.pl/#

Dużo słyszałam o innych szkołach, byłam nawet rok u dziewulskich...bez porównania. W Wyższej Szkole Artystycznej po pierwsze jest możliwość zrobienia licencjatu (studium też jest). Ja byłam 3,5, obroniłam się, teraz pracuję w zawodzie.

Jestem naprawdę zadowolona ze szkoły. Profesjonalna kadra, atmosfera jak w domu, mnóstwo się nauczyłam. Do tego jest stały dostęp do PROFESJONALNYCH kosmetyków do charakteryzacji, nie ma tak, że się oszczędza na kosmetykach czy proponuje nam jakieś wątpliwej jakości kosmetyki (co niestety jest normą w innych szkołach).

Nie wiem czy w innych szkołach robi się glacan, wklejki, wszystkie możliwe fx, postarzania leteksem, wszystkie mozliwe makijaże, takze stylizacje epokowe, zmainy płci itd.

Dodatkowo są zajęcia z rysunku, rzezby, malarstwa fotografii, mody....

Ja polecam szkołę baaaardzo. Od innych szkół tego typu trzymałabym się z daleka...
Pretacot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-24, 08:59   #2536
dark01
Zakorzenienie

[QUOTE=Pretacot;41461192]Hej dziewczyny,
jestem absolwentką Wyższej Szkoły Artystycznej w Warszawie: http://www.charakteryzacja.pl/#

Nie wiem czy w innych szkołach robi się glacan, wklejki, wszystkie możliwe fx, postarzania leteksem, wszystkie mozliwe makijaże, takze stylizacje epokowe, zmainy płci itd.

Dodatkowo są zajęcia z rysunku, rzezby, ..
...
sopko,spoko,robi się.
Stary 2013-07-01, 10:39   #2537
aako
Zakorzenienie

wybieram się w końcu do jakiejś szkoły wizażu we Wrocławiu. temat ciągnie się za mną już parę lat czas go zrealizować.
oczywiście przeczytałam cały wątek i niewątpliwie króluje tu AWiS. byłabym już zdecydowana, gdyby nie fakt że w jednej grupie jest tam ponad 20 osób co trochę mnie zniechęciło. czy w takiej dużej grupie jest się w stanie dobrze nauczyć ?? czy osoba ucząca jest w stanie zwrócić uwagę na każdą dziewczynę?
z drugiej strony trafiłam jeszcze na taką szkołę http://www.akademiafryzjerstwa.com.pl/pl/kursy_wizazu - tu jest 8 osób w grupie, ale wydaje mi się, że jest bardziej nastawiona na charakteryzacje itp. (np. praktyki w teatrze) natomiast porusza zachęcające tematy typu: body painting albo efekty specjalne Niestety bardzo mało jakichkolwiek opinii na temat tej szkoły.
cena porównywalna.
co byście wybrały ?

aako jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 12:31   #2538
fanka_makeup
Przyczajenie

Hej dziewczyny

Ja robiłam kurs wizażu w warszawie na al. krakowskiej obok hotelu lord i jestem bardzo zadowolona. Szkoła została mi polecona przez koleżankę bo ja nie mieszkam w warszawie ale z czystym sumieniem mogę polecić. Bardzo dużo nauki, profesjonalna kadra, szkolenie zakończone sesją zdjęciową więc pierwsze zdjęcia do portfolio zdobyte
fanka_makeup jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-12, 18:07   #2539
marzena387
Przyczajenie

Witam
ja również w tym roku wybiera się do szkoły wizażu ta decyzja dojrzewała
we nie już od jakiegoś czasu zdecydowałam się na AKADEMIĘ WIZAŻU WIZAŻLUX
http://www.wizazlux.pl/

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez aako Pokaż wiadomość
wybieram się w końcu do jakiejś szkoły wizażu we Wrocławiu. temat ciągnie się za mną już parę lat czas go zrealizować.
oczywiście przeczytałam cały wątek i niewątpliwie króluje tu AWiS. byłabym już zdecydowana, gdyby nie fakt że w jednej grupie jest tam ponad 20 osób co trochę mnie zniechęciło. czy w takiej dużej grupie jest się w stanie dobrze nauczyć ?? czy osoba ucząca jest w stanie zwrócić uwagę na każdą dziewczynę?
z drugiej strony trafiłam jeszcze na taką szkołę http://www.akademiafryzjerstwa.com.pl/pl/kursy_wizazu - tu jest 8 osób w grupie, ale wydaje mi się, że jest bardziej nastawiona na charakteryzacje itp. (np. praktyki w teatrze) natomiast porusza zachęcające tematy typu: body painting albo efekty specjalne Niestety bardzo mało jakichkolwiek opinii na temat tej szkoły.
cena porównywalna.
co byście wybrały ?
http://www.wizazlux.pl/
marzena387 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 11:41   #2540
shesun
Przyczajenie

Kurs makijażu znaleźć możesz już na www.studiomakami.com
shesun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 12:18   #2541
paulinkaa7991
Przyczajenie

Na starym mieście w Warszawie jest Policealna Szkoła Kosmetyki, Pielęgnacji Zdrowia i Urody. Myślę że dla kogoś kto interesuje się w tej dziedzinie, ta szkoła kosmetyczna powinna spełnić jego oczekiwania.

Ukończyłam tam naukę rok temu, więc jeśli macie jakieś pytania co do samego przebiegu zajęć, nauczycieli, przedmiotów itp. to zapraszam na priv.

Tak z "grubsza" powiem że szkoła posiada własne sale do zajęć praktycznych, wyposażone w dobrej jakości sprzęt. Nie było też sytuacji że zabrakło mi jakiegoś produktu. Nauczyciele są bardzo w porządku, ale to zapewne zasługa tego że jest to szkoła niepubliczna.

Plusem dla kogoś kto jest z warszawy jest dobra lokalizacja. Szkoła mieści się na Podwalu, obok placu zamkowego... łatwo dojechać i tramwajem, i metrem (chociaż w wakacje teraz byłby problem przez tą budowe II linii) i autobusem.

Co do cen już nie będę się wypowiadać, dla każdego jest to subiektywna opinia co do jej wysokości, jak dla mnie są w porządku, biorąc pod uwagę że o nic nie trzeba się martwić... oby tylko chciało się uczyć

http://www.wizaz.zdz.edu.pl
paulinkaa7991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 21:31   #2542
Martii=*
Zadomowienie

Szukam kursu, nie szkoły, w Krakowie, interesuje mnie kurs wizażu / makijażu, co polecicie?
Co sądzicie o Make Up School?
Stary 2013-07-28, 17:56   #2543
MaryCrowley
Przyczajenie

Ja byłam na tygodniowym kursie makijażu w FACE ART. Było genialnie, polecam tę szkołę i jej założyciela pana Marcina Szczepaniaka, bo to świetny makijażysta i super pedagog; sprawdź sobie na www.faceart.pl tam mają wypisane wszystkie kursy i w zakładce Aktualności znajdziesz to co będzie w sierpniu
MaryCrowley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-20, 15:40   #2544
karolinaaa93
Przyczajenie

Wybiera się ktoś na roczny wizaż do ap edukacji w Krk?? Ja tam idę
karolinaaa93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 16:41   #2545
otojestemja
Przyczajenie

Na wizaż i kosmetykę najlepiej zapisać się do szkoły Gowork, zapisałam się tam na te kierunki w Katowicach, wiem z doświadczenia że kursy mają super prowadzone, więc tu się pewnie nie zawiodę, fajna nowoczesna szkoła.
otojestemja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-29, 11:49   #2546
ewalucja
Zakorzenienie

GG do ewalucja

Ktoś wybiera sie w tym roku zaocznie do beautyart?
ewalucja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-03, 22:41   #2547
seedofwonder
Raczkowanie

Hej!
Co sądzicie o rocznym studium Dziewulskich, o których słyszalam juz duzo roznych rzeczy...

oraz o MOkotowskiej?
seedofwonder jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-04, 11:08   #2548
aaniolekk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez seedofwonder Pokaż wiadomość
Hej!
Co sądzicie o rocznym studium Dziewulskich, o których słyszalam juz duzo roznych rzeczy...

oraz o MOkotowskiej?
też mnie to ciekawi wybieram się za rok bo w tym roku kończe innym kierunek. Ciągle się zastanawiam FAM czy Dziewulscy. Mam jeszcze rok na decyzje ale zbieram informacje już.
Jest tutaj ktoś kto skończył tą szkołe w tym roku? chodzi mi o świeże opinie szczególnie interesują mnie praktyki, jak kto jest? czy jest ich tak dużo jak wyczytałam w opiniach osób które skończyły tą szkołe już kilka lat temu? czy faktycznie większe możliwości i znajomości potem są niż po innych szkołach?

'Ironia kiedy płacząc przez niego,
tylko do Niego chciałabym się przytulić...'

`Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu.
Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?`
27.12.10 <3
aaniolekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-04, 16:46   #2549
dark01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaniolekk Pokaż wiadomość
też mnie to ciekawi wybieram się za rok bo w tym roku kończe innym kierunek. Ciągle się zastanawiam FAM czy Dziewulscy. Mam jeszcze rok na decyzje ale zbieram informacje już.
Jest tutaj ktoś kto skończył tą szkołe w tym roku? chodzi mi o świeże opinie szczególnie interesują mnie praktyki, jak kto jest? czy jest ich tak dużo jak wyczytałam w opiniach osób które skończyły tą szkołe już kilka lat temu? czy faktycznie większe możliwości i znajomości potem są niż po innych szkołach?
...
KONTAKTY I PRAKTYKI TO JEDNA WIELKA ŚCIEMA..na to się nie nabierajcie...z tego co słysze to w każdej szkole są wałki i przekręty,najczęsciej problemy z organizacją zajęć,praktykami własnie,kasą......dziewul scy się popsuli badzo....a juz napewno ''studenci'' jednoroczni sa traktowani po macoszemu.

wizażowo&pazurkowo
Stary 2013-09-05, 10:52   #2550
mango
Raczkowanie

najważniejsze jest, żeby uczyć sie od najlepszych i to praktyków, takie jest moje zdanie. Zawsze można wygooglować wykładowców, żeby sprawdzić co robią i czy rzeczywiście siedzą w zawodzie. No i praktyki - to tez zależy od tego co robi wykładowca. Praktyki przy programach tv też się udaje niektórym robić np. szkoła wizażu swich
mango jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości