![]() |
#2521 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szkoły i kursy Wizażu i Stylizacji
Cytat:
ale są tez Nauczyciele -Pasjonaci... kopalnia wiedzy ,doświadczenia i umiejętności nauczania innych.np.p.Kula.
![]() |
![]() |
#2522 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie ma,w każdej szkole w której sie uczyłam były podobne problemy,zwłaszcza z organizacją zajęć,kosztami ponad to co płaci się za szkołe,materiałami/kosmetykami...no i tym,że zazwyczaj wszystko się ćwiczy na sobie nawzajem..no i z kadrą. Ja przyjełam zatem taką filozofie,żeby uczyc się tam gdzie uczą fachowcy,jakby tam nie było wiem,że ZAWSZE trzeba będzie iśc na jakiś kompromis.
![]() |
![]() |
#2524 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to by było optymalne rozwiązanie gdyby np szkoła miała jakies zaplecze w tym temacie,niestety nie wszyscy mogą sobie pozwolic na to,żeby kogos zabierac ze soba na kazde zajęcia,albo np gdy dojeżdzają z daleka..w mojej sytuacji sobie tego np nie wyobrażam.W większosci jednak wypadków uczy sie na sobie nawzajem.
![]() |
![]() |
#2526 |
Raczkowanie
|
jakieś szkoły na śląsku ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2527 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2528 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2529 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2530 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2531 |
Przyczajenie
|
hmmm no i teraz nie wiem ... może mi doradzicie ? Zapisałam się już niby do Dziewulskich i wpłaciłam połowę wpisowego ale teraz się waham czy tam wgl. iść czy nie lepiej iść do np "Studio Sztuki" ... To nie chodzi o to że Dziewulscy są drodzy ale tam mam tylko 2 zajęcia w tygodniu a ja jestem w grupie dziennej.... a w "Studio Sztuki" są 4 zajęcia w tygodniu i jest tańsze i też ma dobrą opinie . Co mi radzicie ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2533 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
![]() pierwsze moje pytanie, czy jest tu ktoś ze Szczecina? bo przejrzałam wątek i widze większość was z Warszawy. Szukam opinii o rocznej szkole wizażu i stylizacji MakeUp Institute ![]() ale mam pytanie do was wszystkich bo uczycie się w szkołach wizażu albo zamierzacie, a ja nie mam porównania. Po długich poszukiwaniach, sprawdzaniu kosztów, programu nauczania itp. wydaje mi się, że wybrałam najlepszą w moim mieście ale brak jakichkolwiek opinii w internecie ![]() jesteście zorientowane jak to wyglada w lepszych szkołach, mogłybyście zerknąć na program tej szkoły? ![]() http://www.makeup-institute.pl/kursy...-uslugi-makeup chodzi mi o weekendową roczną szkołe, to pierwsze z listy ![]() szkołe prowadzi absolwentka Make Up Institute Stockholm praca z kosmetykami make up linii MIST Stockholm, Kryolan trzeba mieć własny zestaw pędzli (czekam na miala z odpowiedzią jaki koszt bo oferują swoje ze zniżką) czesne miesięczne 550zł, szkoła trwa 10 miesięcy byłabym bardzo wdzięczna gdybyście wyraziły swoją opinie ![]()
'Ironia kiedy płacząc przez niego, tylko do Niego chciałabym się przytulić...' `Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu. Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?` 27.12.10 <3 Edytowane przez aaniolekk Czas edycji: 2013-06-15 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2534 |
BAN stały
|
Teraz mają nową stronkę . myślę , że o wiele , wiele lepszą i nowe kierunki
http://artystyczna.krakow.pl/ ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Ja polecam Artystyczną Alterantywa w Krakowie na piłsudskiego. Podaję stronkę bo jest szkoła i kursy : http://artystyczna.krakow.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2535 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
jestem absolwentką Wyższej Szkoły Artystycznej w Warszawie: http://www.charakteryzacja.pl/# Dużo słyszałam o innych szkołach, byłam nawet rok u dziewulskich...bez porównania. W Wyższej Szkole Artystycznej po pierwsze jest możliwość zrobienia licencjatu (studium też jest). Ja byłam 3,5, obroniłam się, teraz pracuję w zawodzie. Jestem naprawdę zadowolona ze szkoły. Profesjonalna kadra, atmosfera jak w domu, mnóstwo się nauczyłam. Do tego jest stały dostęp do PROFESJONALNYCH kosmetyków do charakteryzacji, nie ma tak, że się oszczędza na kosmetykach czy proponuje nam jakieś wątpliwej jakości kosmetyki (co niestety jest normą w innych szkołach). Nie wiem czy w innych szkołach robi się glacan, wklejki, wszystkie możliwe fx, postarzania leteksem, wszystkie mozliwe makijaże, takze stylizacje epokowe, zmainy płci itd. Dodatkowo są zajęcia z rysunku, rzezby, malarstwa fotografii, mody.... Ja polecam szkołę baaaardzo. Od innych szkół tego typu trzymałabym się z daleka... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2536 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Pretacot;41461192]Hej dziewczyny,
jestem absolwentką Wyższej Szkoły Artystycznej w Warszawie: http://www.charakteryzacja.pl/# Nie wiem czy w innych szkołach robi się glacan, wklejki, wszystkie możliwe fx, postarzania leteksem, wszystkie mozliwe makijaże, takze stylizacje epokowe, zmainy płci itd. Dodatkowo są zajęcia z rysunku, rzezby, .. ... sopko,spoko,robi się. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2537 |
Zakorzenienie
|
wybieram się w końcu do jakiejś szkoły wizażu we Wrocławiu. temat ciągnie się za mną już parę lat
![]() oczywiście przeczytałam cały wątek i niewątpliwie króluje tu AWiS. byłabym już zdecydowana, gdyby nie fakt że w jednej grupie jest tam ponad 20 osób co trochę mnie zniechęciło. czy w takiej dużej grupie jest się w stanie dobrze nauczyć ?? czy osoba ucząca jest w stanie zwrócić uwagę na każdą dziewczynę? z drugiej strony trafiłam jeszcze na taką szkołę http://www.akademiafryzjerstwa.com.pl/pl/kursy_wizazu - tu jest 8 osób w grupie, ale wydaje mi się, że jest bardziej nastawiona na charakteryzacje itp. (np. praktyki w teatrze) natomiast porusza zachęcające tematy typu: body painting albo efekty specjalne ![]() cena porównywalna. co byście wybrały ? ![]()
![]() |
#2538 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Ja robiłam kurs wizażu w warszawie na al. krakowskiej obok hotelu lord i jestem bardzo zadowolona. Szkoła została mi polecona przez koleżankę bo ja nie mieszkam w warszawie ale z czystym sumieniem mogę polecić. Bardzo dużo nauki, profesjonalna kadra, szkolenie zakończone sesją zdjęciową więc pierwsze zdjęcia do portfolio zdobyte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2539 | |
Przyczajenie
|
Witam
ja również w tym roku wybiera się do szkoły wizażu ta decyzja dojrzewała we nie już od jakiegoś czasu zdecydowałam się na AKADEMIĘ WIZAŻU WIZAŻLUX http://www.wizazlux.pl/ ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2540 |
Przyczajenie
|
Kurs makijażu znaleźć możesz już na www.studiomakami.com
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2541 |
Przyczajenie
|
Na starym mieście w Warszawie jest Policealna Szkoła Kosmetyki, Pielęgnacji Zdrowia i Urody. Myślę że dla kogoś kto interesuje się w tej dziedzinie, ta szkoła kosmetyczna powinna spełnić jego oczekiwania.
Ukończyłam tam naukę rok temu, więc jeśli macie jakieś pytania co do samego przebiegu zajęć, nauczycieli, przedmiotów itp. to zapraszam na priv. Tak z "grubsza" powiem że szkoła posiada własne sale do zajęć praktycznych, wyposażone w dobrej jakości sprzęt. Nie było też sytuacji że zabrakło mi jakiegoś produktu. Nauczyciele są bardzo w porządku, ale to zapewne zasługa tego że jest to szkoła niepubliczna. Plusem dla kogoś kto jest z warszawy jest dobra lokalizacja. Szkoła mieści się na Podwalu, obok placu zamkowego... łatwo dojechać i tramwajem, i metrem (chociaż w wakacje teraz byłby problem przez tą budowe II linii) i autobusem. Co do cen już nie będę się wypowiadać, dla każdego jest to subiektywna opinia co do jej wysokości, jak dla mnie są w porządku, biorąc pod uwagę że o nic nie trzeba się martwić... oby tylko chciało się uczyć ![]() http://www.wizaz.zdz.edu.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2542 |
Zadomowienie
|
Szukam kursu, nie szkoły, w Krakowie, interesuje mnie kurs wizażu / makijażu, co polecicie?
Co sądzicie o Make Up School?
![]() |
#2543 |
Przyczajenie
|
Ja byłam na tygodniowym kursie makijażu w FACE ART. Było genialnie, polecam tę szkołę i jej założyciela pana Marcina Szczepaniaka, bo to świetny makijażysta i super pedagog; sprawdź sobie na www.faceart.pl tam mają wypisane wszystkie kursy i w zakładce Aktualności znajdziesz to co będzie w sierpniu
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2544 |
Przyczajenie
|
Wybiera się ktoś na roczny wizaż do ap edukacji w Krk??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2545 |
Przyczajenie
|
Na wizaż i kosmetykę najlepiej zapisać się do szkoły Gowork, zapisałam się tam na te kierunki w Katowicach, wiem z doświadczenia że kursy mają super prowadzone, więc tu się pewnie nie zawiodę, fajna nowoczesna szkoła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2546 |
Zakorzenienie
|
Ktoś wybiera sie w tym roku zaocznie do beautyart?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2547 |
Raczkowanie
|
Hej!
Co sądzicie o rocznym studium Dziewulskich, o których słyszalam juz duzo roznych rzeczy... oraz o MOkotowskiej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2548 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jest tutaj ktoś kto skończył tą szkołe w tym roku? chodzi mi o świeże opinie ![]()
'Ironia kiedy płacząc przez niego, tylko do Niego chciałabym się przytulić...' `Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu. Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?` 27.12.10 <3 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
KONTAKTY I PRAKTYKI TO JEDNA WIELKA ŚCIEMA..na to się nie nabierajcie...z tego co słysze to w każdej szkole są wałki i przekręty,najczęsciej problemy z organizacją zajęć,praktykami własnie,kasą......dziewul scy się popsuli badzo....a juz napewno ''studenci'' jednoroczni sa traktowani po macoszemu.
![]() |
![]() |
#2550 |
Raczkowanie
|
najważniejsze jest, żeby uczyć sie od najlepszych i to praktyków, takie jest moje zdanie. Zawsze można wygooglować wykładowców, żeby sprawdzić co robią i czy rzeczywiście siedzą w zawodzie. No i praktyki - to tez zależy od tego co robi wykładowca. Praktyki przy programach tv też się udaje niektórym robić np. szkoła wizażu swich
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.