|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,33% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
3 | 6,98% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
23 | 53,49% |
| Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! |
|
5 | 11,63% |
| Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
11 | 25,58% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
O nie kochana, taki argument do mnie nie trafia ![]() Oczywiście, że się da - da się też żyć bez leków, prądu i kanalizacji ![]() W przypadku szczepień to dla mnie wybór jakości życia, a dokładniej tego w jaki sposób moje dziecko będzie przechodziło zetknięcie z konkretnymi chorobami. Oczywiście, że jest możliwość, że nigdy nie zachoruje na ospę czy różyczkę, ale jeśli już się trafi (w przypadku tych dwóch prawie na pewno), to chciałabym, żeby przeszło je jak najłagodniej. Poza tym ja praworządna jestem - oczywiście, że za brak podstawowych szczepień nikt sankcji prawnych nie wyciąga (chociaż prywatnie uważam, że powinien, bo to robienie krzywdy nie sobie, a dziecku, a sponsorowane przez Państwo) - ale w Polsce jest nakaz szczepienia dzieci podobnie jak przyprowadzania na okresowe badania i tak długo jak tu mieszkam, mam zamiar się do tych obowiązków stosować Cytat:
![]() Na genetycznym, czyli w 12 tc, miałam 71kg, teraz prawie 81 ![]() Też jadam na mieście, chociaż fast-foody unikam... no dobra, poza hot dogami na Orlenie od czasu do czasu ![]() Cytat:
![]() Bartek wazy 79... ja już 80+... Cytat:
![]() Wszystkie zajęcia - poza jednymi o połogu - są z partnerami. Te "babskie" są po to, żeby dziewczyny, które się o czymś krępują mówić przy chłopakach, mogły spokojnie dopytać. Na zajęciach można być z partnerem (bardzo do tego zachęcają), ale nie ma takiego obowiązku - część dziewczyn chodziła sama. Chłopa trzeba przyprowadzić na zajęcia z masażu i polecają na praktyczne czyli kąpanie noworodka. Wizyty w szpitalu nie ma. Jak praktyczne zajęcia będę wiedziała dzisiaj wieczorem - akurat w planie jest kąpiel i ubieranie noworodka A w ogóle kończę (chyba, bo musimy masaż odrobić) w tym tygodniu w środę, to mam nadzieję, że będę Ci w stanie już wrażenia z całości napisać ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1682 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Bytom miał zawsze dwa rynki...
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
wczorajszy wielki zakup
reserwad, rozmiar 68 ale duże są. Jak któraś z Was kupuje online to trzeba rać to pod uwagę |
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
http://www.agorabytom.pl/kontakt.html
zobacz sobie mapkę, adres.. to jest Plac Kościuszki. ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Sukienka jak na mnie uszyta. Piękna jest. A pan powiedział, że nawet jak jestem teraz obcięta to slicznie w niej wyglądam.
jestem taka szczęsliwa
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze mam nadzieję, że i moja szyjka znów się wydłuży i ze z nów będę mogła wiecej chodzić. W sumie lekarz prosił żeby się oszczędzać i jak najwięcej leżeć ale całkowicie nie zabronił chodzenia. Z tym że sama przegięłam bo w poprzednim miesiącu nie odpoczywałam nic a nic a jednak miałam to robić. No ale cóż - taki mam glupi charakter że wszystko sama. Rety mam nadzieję, ze na kolekjnej wizycie szyjka będzie dłuższa a i mały się podniesie...SNOW serdeczne życzenia dla Ciebie Miłego świętowania wyjątkowych, ciążowych urodzin
|
|
|
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1688 |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Hej.
Pierwsza noc u sobie za mną, burdel na kółkach jest w tym mieszkaniu póki co.. Pisze głównie, bo mam pytanko. Zdarzyły Wam się brązowe uprawy? Tale kawa z mlekiem. Mnie parę kresek na wkladce wczoraj i dziś już jedna maleńka. Z początku myślałam, że to plamienie, ale to nie plamy, tylko takie cieniutenkie pojedyncze kreski, bardziej właśnie jak uplawy. Nie wiem czy to normalne... Mam w środę wizytę, to zapytam, ale może któraś coś wie też. Nic mnie nie boli, dzidziuś się rusza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-07-01 o 13:25 |
|
|
|
#1689 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym nie mogła spokojnie spać.A wg mnie jest właśnie tak jak piszesz jedno dziecko jest szczepione bez żadnych skutków ubocznych a u drugiego ta sama szczepionka może spowodować powikłania. Nie ma na to żadnej reguły i każdy rodzic sam musi podjąć decyzję. Cytat:
Mój od lat utrzymuję wagę na poziomie 76kg ![]() Vea ano właśnie Można ogłupieć.---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
W końcu pozytywnie |
|||
|
|
|
#1690 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
|
|
#1691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówię tylko, że kiedyś na miejscu Agory był drugi rynek, teraz to jest Plac Kościuszki W sumie to go nie ma już bo centrum handlowe stoi.
|
|
|
#1692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
napewno będzie cudnie...po przymiarce poprawił Ci sie humor? może nerwy choć troche puściły>?
|
|
|
#1693 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
misia
no i taki nastrój ma już pozostać!! Snow white wszystkiego naj najlepszego dużo zdrówka ![]() Cytat:
wiem coś o krzywościach bo sami ogarnialiśmy właśnie krzywe podłogi, ściany i sufity :/ masakra, po 10cm różnic było.... ja nie wiem pijani oni to robili czy co ![]() ale na szczęście już mamy porobione wszyyyystko jak od linijki prawie no ale my już tam zostaniemy więc można było zainwestować
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do rożka, to ja zrozumiałam, że kokarda jako ozdoba jest, a nie jako zawiązywanie... poza tym, jeśli mam się i tak bawić w wypruwanie rzepa, to wolę któryś z tych wcześniej wklejanych rzepowców kupić - większy wybór elementów dodatkowych (np. pościeli do kompletu), ładniejsze tkaniny i taniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobre wieści od misi...lalalalala Po długiej przerwie położyłam sobie na włosy biovax i dawno takich ładnych nie miałam
|
|||
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja powiem tak - nigdzie mnie nic nie spotkało, ani na Śląsku, ani w Warszawie, ani NIGDZIE poza Rzeszowem Tam pierwszego dnia, środek dnia, żeby nie było, pierwszy spacer, a tu banda kolesi goni jednego, rzucają przecinkami, dopadli go, zaczęli bić Dobrze, że wyszedł jakiś ochroniarz i tamten się schował w budynku ![]() Mój tż miał podcięte gardło w Rze jak wracał z imprezy... Każdy nocny spacer, to jakaś bójka, rabunek itd. A takie ładne i niby przyjazne miasto ![]() Cytat:
Ha, ale wiesz, był czas, jak on mi 57 kg ważył przy 185 cm ![]() Także jak dla mnie, to niech sobie ma nadwagę, bo przy ataku choroby co najmniej 10 kg mu zleci, a tego się nie da wykluczyć ![]() Idę spróbuję młodego położyć, trzymajcie kciuki, walczę od dziś z przestawieniem go. Chciałabym, żebyśmy wstawali o 7, o 12 drzemka i 21 spanie nocne
|
|
|
#1700 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
tutaj jeszcze chciałam się wtrącić w rozmowę o miastach
nie wiem jak jest na Śląsku bo nie byłam, ale np. jeśli chodzi o Kielce, wieeeeeele ludzi ma straszne zdanie na temat tego miasta, same negatywy, i ileee ja się nasłuchałam jak tam przez 2 lata mieszkałam, natomiast JA byłam zakochana w tym mieście może akurat nie bywałam w gorszych częściach miasta nie wiem, ale tam gdzie byłam i co widziałam to super miasto jak dla mnie ehh mogłabym tam mieszkać marysia258 zazdroszczę Ci Kielc ![]() więc pozytywy, szukać pozytywów proszę
|
#1703 |
|
BAN stały
|
Co do szczepień ja bym najchętniej zrezygnowała ze świnki, szczególnie u synka.Szczepionka nie jest trwała, jest tylko na 7 lat, czyli chroni dziecko w czasie gdy ono chorobę przechodzi najłagodniej.A czym później tym jest gorzej, a szczepionka już nie działa.
|
|
|
|
#1704 |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
No właśnie nie
Nawet im za bardzo w przeprowadzce nie pomagała, bo ciągle kucanie tam było i bym rady nie dała. Ja pamiętam, że przed ciążą czasem też takie miałam. Zimno, w przednim mieszkaniu było tak gorąco, że aż duszno, a tu wieczorem i rano było nam zimno.. :P: Na razie ciężko cokolwiek ogarnąć, jak jest taki bajzel i brakuje też sprzętów. Nie ma szafy, łóżek, szafki w łazience i szafki z lustrem nad umywalkę... Jak to ogarnę, to zrobię sesję zdjęciową. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie, szukać pozytywów
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogóle lubię kombinować i co jakiś czas zmieniać pielęgnację futra W sumie tylko szamponowi jestem wierna.
|
|
|
|
|
#1708 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm ja nie będę oceniać ludzi ślązaków bo nie wiem...Ale w Bytomiu byłam kilka razy, w tym na szkoleniu. I jak dla mnie to miasto jest bardzo brudne i zabiedbane.Nie wiem czy dworzec remontują, ale jego stan wołał w zeszłym roku o pomstę do nieba... Dużo moich znajomych ma opinię,że to bardzo brzydkie miasto, natomiast ja uważam,że Zabrze i Chorzów też do najpiękniejszych nie należą.Widać to też po cenach nieruchomości, jest taniej niż w moim mieście,które jakby nie było leży gdzieś tam na uboczu metropolii ![]() Natomiast widzę,że na śląsku wszystko idzie do przodu i widać jakiś postęp-gdyby trochę poodnawiać i nadać nowego blasku wielu pięknym kamienicom to od razu zrobiłoby się lepiej. Katowice wyglądają już lepiej niż parę lat temu I wkurzają mnie gadki o zasyfionym śląsku, bo w innych regionach Pl też się takowe miejsca zdarzają.Cytat:
Niestety na ten moment nie mają mojego materaca, muszę czekać ![]() Cytat:
Ja jestem takim cykorem, że pewnie będę szczepić dzieci na co się da... Cytat:
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj nic mi nie popsuje nastroju. Czuję się cudownie i wspaniale.
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Moje miasto jest w woj. śląskim, choć ze śląskiem nie ma nic wspólnego. Kiedyś jak byliśmy w Wawie na parkingu STRZEŻONYM to przekłuto nam dwie opony...nasza rejestracja może być brana za Bytom... także w Wawie nie lubią ślązaków
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Dziewczyny a są już wyprzedaże w sklepach?Chcę mężowi bluzę kupić.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

Niechybnie będzie drugie mycie 

napewno będzie cudnie...

albo chociaż parówkę