Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz. XI - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,33%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 3 6,98%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 23 53,49%
Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! 5 11,63%
Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 11 25,58%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-01, 13:07   #1681
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
vea mozesz spokojnie isc na masaz ale znajdz masazyste specjalizujacego sie w ciezarnych
bo musi wiedziec jakich uciskow nie robic, poza tym kinesiotaping
a jak nie pomoze to gorset ciazowy ktora odciaza plecy od wagi brzucha

a co do szczepien to wcale obowiazkowe nie znaczy ze trzeba szczepic
coraz wiecej ludzi nie szczepi i sie da
Dzięki za info

O nie kochana, taki argument do mnie nie trafia
Oczywiście, że się da - da się też żyć bez leków, prądu i kanalizacji
W przypadku szczepień to dla mnie wybór jakości życia, a dokładniej tego w jaki sposób moje dziecko będzie przechodziło zetknięcie z konkretnymi chorobami. Oczywiście, że jest możliwość, że nigdy nie zachoruje na ospę czy różyczkę, ale jeśli już się trafi (w przypadku tych dwóch prawie na pewno), to chciałabym, żeby przeszło je jak najłagodniej.
Poza tym ja praworządna jestem - oczywiście, że za brak podstawowych szczepień nikt sankcji prawnych nie wyciąga (chociaż prywatnie uważam, że powinien, bo to robienie krzywdy nie sobie, a dziecku, a sponsorowane przez Państwo) - ale w Polsce jest nakaz szczepienia dzieci podobnie jak przyprowadzania na okresowe badania i tak długo jak tu mieszkam, mam zamiar się do tych obowiązków stosować

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
A ile przytyłaś od początku ciąży?

Ja nie unikam, czasem mi się zdarzy zjeść coś w sphinxie, a nawet kilka razy jadłam hot doga na stacji beznynowej podczas jazdy samochodem. Jeśli to nie jest ciągle i nie zastępuje normalnego jedzenia, to chyba nie ma tragedii
Wiesz co, jakieś 11... może 12 kg. Starałam się nie ważyć na początku
Na genetycznym, czyli w 12 tc, miałam 71kg, teraz prawie 81
Też jadam na mieście, chociaż fast-foody unikam... no dobra, poza hot dogami na Orlenie od czasu do czasu

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Z tymi szczepionkami to niezła zagwozdka. Trzeba sporo o tym poczytać bo się można nieźle zakręcić.

Ja też ważę już więcej od Mariusza i mam 8 z przodu...

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Się wykąpałam,wygoliłam swoją szanowną i mogłabym iść na wizytę a tu jeszcze tyle godzin Niechybnie będzie drugie mycie
Wiesz co, nawet po czytaniu i pogadaniu z pediatrą dalej jest zagwozdka

Bartek wazy 79... ja już 80+...

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
vea mam do Ciebie ogromną prośbę
Ty już chyba jesteś na końcówce SR? Chciałabym żebyś napisała mi krótką recenzję czy polecasz ich szkołę. Trochę kosztuje i się waham jeszcze czy warto.
Jak ćwiczenia praktyczne? Czy była wizyta w szpitalu? czy wszystkie zajęcia są z partnerami, czy są też bez?

aa i w którym tygodniu zaczęłaś? bo ja jak dzwoniłam to zalecają żeby skończyć miesiąc przed porodem, jak chciałam wcześniej to coś kręciły nosem. a ja nie wiem, chyba nie chcę tego zostawiać na ostatnią chwilę.
To od końca, zaczęłam na początku czerwca, czyli by wychodziło, że na początku 6 mc. większość dziewczyn też jak zaczynaliśmy była w 6 i 7 mc. I tak babki mówiły, ze jest w miarę optymalnie - jeszcze się kuma co do Ciebie mówią, zza brzucha jeszcze coś widać, a jest na tyle blisko, że nie pozapominasz wszystkiego

Wszystkie zajęcia - poza jednymi o połogu - są z partnerami. Te "babskie" są po to, żeby dziewczyny, które się o czymś krępują mówić przy chłopakach, mogły spokojnie dopytać. Na zajęciach można być z partnerem (bardzo do tego zachęcają), ale nie ma takiego obowiązku - część dziewczyn chodziła sama. Chłopa trzeba przyprowadzić na zajęcia z masażu i polecają na praktyczne czyli kąpanie noworodka.

Wizyty w szpitalu nie ma.

Jak praktyczne zajęcia będę wiedziała dzisiaj wieczorem - akurat w planie jest kąpiel i ubieranie noworodka A w ogóle kończę (chyba, bo musimy masaż odrobić) w tym tygodniu w środę, to mam nadzieję, że będę Ci w stanie już wrażenia z całości napisać

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
dziewczyny nie przejmujcie sie ze wazycie wiecej od mezow ja od mojego waze prawie cale zycie wiecej i musze z tym zyc bo moj maz wazy cale 63 kg ja mam normalnie ciezkie kosci i przed moja niedoczynnoscia gdzie bylam szczupla raczej ponizej 60 kg nie schodzilam, a jak wazylam kiedys krotka chwile 53 kg to wygladalam jak chodzaca anoreksja
Ha, rzeczywiście szczuplaczek

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:10   #1682
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
z tego co mi wiadomo to na rynku właśnie wczoraj byłam, jest on nadal DUŻY, ma kilka ogródków piwnych, wczoraj były koncerty, impreza a na ogół stoi tam fontanna itp
a Agora jest na Placu Kościuszki

Bytom miał zawsze dwa rynki...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:17   #1683
passion80
Zakorzenienie

wczorajszy wielki zakup reserwad, rozmiar 68 ale duże są. Jak któraś z Was kupuje online to trzeba rać to pod uwagę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie0013.jpg (103,0 KB, 19 załadowań)
Stary 2013-07-01, 13:18   #1684
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Bytom miał zawsze dwa rynki...
http://www.agorabytom.pl/kontakt.html
zobacz sobie mapkę, adres.. to jest Plac Kościuszki.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
wczorajszy wielki zakup reserwad, rozmiar 68 ale duże są. Jak któraś z Was kupuje online to trzeba rać to pod uwagę
śliczne!
Stary 2013-07-01, 13:18   #1685
misia332
Zakorzenienie

Sukienka jak na mnie uszyta. Piękna jest. A pan powiedział, że nawet jak jestem teraz obcięta to slicznie w niej wyglądam.

jestem taka szczęsliwa

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:19   #1686
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
wiesz co ja jak trafilam do szpitala to na poczatku przez 3-4 dni wolno mi bylo wstawac tylko siusiu i pod prysznic, potem stopniowo pozwalali mi coraz dluzej chodzic i pod koniec pobytu moglam juz chodzic 3 x po 30 minut... wow w tym czasie obserwowali czy mi sie skraca...tylko ze ja nie mialam chyba typowego skracania sie bo mi sie ta szyjka skracala od wewnatrz... taki jakby lej sie utworzyl i naciskal na szyjke i dlatego sie skracala... przyjeli mnie do szpitala z szyjka o dl. 2,7 cm i z tym lejem wlasnie, a wypuscili z szyjka 3 cm i juz bez leja.... nie mialam zalecenia lezec caly czas, ale mialam sie bardziej oszczedzac... zreszta mysle ze ten lej mi sie wlasnie z przeciazenia utworzyl bo w tygodniu poprzedzajacym wizyte nie dosc ze wrocilismy z polski to jeszcze bylismy na calodziennej wycieczce z pracy meza gdzie na prawde dali mi w kosc moze gdyby nie to ze wizyta byla zaraz po tym to samo by mi sie unormowalo... nio i po wyjsciu ze szpitala nie lezalam caly czas, ale wypisalam sie z kursu niemieckiego na ktory jezdzilam codziennie i staralam sie rozplanowywac zajecia tzn jesli jednego dnia sprzatalam salon to juz nie sprzatalam kuchni, lazienki itd tylko wszystko powolutku i z przerwami na lezenie... i dalo efekt bo na ost. wizycie szyjka miala 3,8 cm
Dzięki za wyjaśnienia Kurcze mam nadzieję, że i moja szyjka znów się wydłuży i ze z nów będę mogła wiecej chodzić. W sumie lekarz prosił żeby się oszczędzać i jak najwięcej leżeć ale całkowicie nie zabronił chodzenia. Z tym że sama przegięłam bo w poprzednim miesiącu nie odpoczywałam nic a nic a jednak miałam to robić. No ale cóż - taki mam glupi charakter że wszystko sama. Rety mam nadzieję, ze na kolekjnej wizycie szyjka będzie dłuższa a i mały się podniesie...

SNOW serdeczne życzenia dla Ciebie Miłego świętowania wyjątkowych, ciążowych urodzin

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:21   #1687
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Sukienka jak na mnie uszyta. Piękna jest. A pan powiedział, że nawet jak jestem teraz obcięta to slicznie w niej wyglądam.

jestem taka szczęsliwa
no i super!
Stary 2013-07-01, 13:22   #1688
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Hej.
Pierwsza noc u sobie za mną, burdel na kółkach jest w tym mieszkaniu póki co..

Pisze głównie, bo mam pytanko. Zdarzyły Wam się brązowe uprawy? Tale kawa z mlekiem. Mnie parę kresek na wkladce wczoraj i dziś już jedna maleńka. Z początku myślałam, że to plamienie, ale to nie plamy, tylko takie cieniutenkie pojedyncze kreski, bardziej właśnie jak uplawy. Nie wiem czy to normalne... Mam w środę wizytę, to zapytam, ale może któraś coś wie też. Nic mnie nie boli, dzidziuś się rusza.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-07-01 o 13:25
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:26   #1689
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No, ale czytając trafisz na sporo negatywnych opinii i można uznać, że w ogóle się szczepić nie będzie
Oczywiście decyzja należy do rodzica, ale pamiętajmy, że to, że jedno dziecko szczepione nieskojarzonymi nic nie miało i jest zdrowe, a inne szczepione wszystkim na powikłania, nie znaczy, że tak jest zawsze, bo to są pojedyncze przypadki i może się okazać, że akurat u mojego dziecka to szczepienie będzie lepsze niż nieszczepienie.
Zawsze i wszędzie trafi się na negatywne opinie i tak naprawdę to można się zaprzeć i w ogóle nie szczepić nawet tymi obowiązkowymi -co promują teraz eko mamy Ja bym nie mogła spokojnie spać.

A wg mnie jest właśnie tak jak piszesz jedno dziecko jest szczepione bez żadnych skutków ubocznych a u drugiego ta sama szczepionka może spowodować powikłania. Nie ma na to żadnej reguły i każdy rodzic sam musi podjąć decyzję.

Cytat:
Ja jeszcze nie mam 8 z przodu (ale już niedlugo ) i na szczęście tż przytył sporo po chorobie i mam WIELKĄ NADZIEJĘ go nie dogonić wagowo
Szczęściara Mój od lat utrzymuję wagę na poziomie 76kg

Vea ano właśnie Można ogłupieć.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:

jestem taka szczęsliwa
Super W końcu pozytywnie
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:27   #1690
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Hej.

Pisze głównie, bo mam pytanko. Zdarzyły Wam się brązowe uprawy? Tale kawa z mlekiem. Mnie parę kresek na wkladce wczoraj i dziś już jedna maleńka. Z początku myślałam, że to plamienie, ale to nie plamy, tylko takie cieniutenkie pojedyncze kreski, bardziej właśnie jak uplawy. Nie wiem czy to normalne... Mam w środę wizytę, to zapytam, ale może któraś coś wie też. Nic mnie nie boli, dzidziuś się rusza.

nie mam pojęcia
Stary 2013-07-01, 13:28   #1691
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
http://www.agorabytom.pl/kontakt.html
zobacz sobie mapkę, adres.. to jest Plac Kościuszki.
Ladan, ale ja wiem gdzie jest Plac Kościuszki i gdzie jest Agora - mieszkam w okolicy od 22 lat Mówię tylko, że kiedyś na miejscu Agory był drugi rynek, teraz to jest Plac Kościuszki W sumie to go nie ma już bo centrum handlowe stoi.

Mama foka
Stary 2013-07-01, 13:28   #1692
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.

i jak jest w nowym miejscu oprocz burdelu???

Cytat:

jestem taka szczęsliwa
napewno będzie cudnie...
po przymiarce poprawił Ci sie humor?
może nerwy choć troche puściły>?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:28   #1693
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
jakie śliczne ja dzisiaj wymyśliłam, że muszę Mikiemu kupić czapeczkę z daszkiem mój mały zbój

Cytat:
super, już nie mogę się fotek doczekać

Cytat:
Hej.

Pisze głównie, bo mam pytanko. Zdarzyły Wam się brązowe uprawy? Tale kawa z mlekiem. Mnie parę kresek na wkladce wczoraj i dziś już jedna maleńka. Z początku myślałam, że to plamienie, ale to nie plamy, tylko takie cieniutenkie pojedyncze kreski, bardziej właśnie jak uplawy. Nie wiem czy to normalne... Mam w środę wizytę, to zapytam, ale może któraś coś wie też. Nic mnie nie boli, dzidziuś się rusza. .
może to po

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:28   #1694
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

jestem taka szczęsliwa
Misia no widzisz!

Mama foka
Stary 2013-07-01, 13:29   #1695
Larysa88
Zakorzenienie

misia no i taki nastrój ma już pozostać!!

Snow white wszystkiego naj najlepszego dużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
tez planowalismy albo lakobel albo wlasnie fototapete za szklem, ale moja kuchnia ma ponad 14 m2, wiec tego fartucha nad blatem mam bardzoooo duzo do tego sciany krzywe wiec impreza za drogo wychodzi tym bardziej ze nie chce ladowac wto mieszkanie pieniedzy zbytnio bo z checia bym sie juz wyniosla gdzie indziej
aha no jak duża powierzchnia no to też inaczej i jeśli krzywo wiem coś o krzywościach bo sami ogarnialiśmy właśnie krzywe podłogi, ściany i sufity :/ masakra, po 10cm różnic było.... ja nie wiem pijani oni to robili czy co
ale na szczęście już mamy porobione wszyyyystko jak od linijki prawie
no ale my już tam zostaniemy więc można było zainwestować u Was no to wsumie szkoda ładować nie wiadomo ile kasy
Stary 2013-07-01, 13:29   #1696
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki śliczny
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:30   #1697
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się z Tobą nie zgodzę
Primo - nie mówiłam, żeby bezmyślnie szczepić na wszystko, tylko, żeby wybrać najlepszą w danej sytuacji opcję.
Secundo - normalny, zdrowy organizm w 99% przypadków usuwa nadmiar rtęci z organizmu i nie ma to wpływu na jego odporność. Jeśli szczepionki zostały dopuszczone do użytku, znaczy, że zostały przebadane. Ja wolę zaszczepić, niż pluć sobie w brodę, że moje dziecko zachorowało, zwłaszcza, jak taki maluszek kilkumiesięczny idzie do żłobka.

No, ale jak ma kokardkę, to nie można odpruć rzepu i korzystać dalej jako rożka tylko ze wstążką, a potem jako mata/kocyk??

Ja jeszcze nie mam 8 z przodu (ale już niedlugo ) i na szczęście tż przytył sporo po chorobie i mam WIELKĄ NADZIEJĘ go nie dogonić wagowo
Pod wypowiedzią o szczepieniach podpisuję się obiema łapkami

Co do rożka, to ja zrozumiałam, że kokarda jako ozdoba jest, a nie jako zawiązywanie... poza tym, jeśli mam się i tak bawić w wypruwanie rzepa, to wolę któryś z tych wcześniej wklejanych rzepowców kupić - większy wybór elementów dodatkowych (np. pościeli do kompletu), ładniejsze tkaniny i taniej

Cytat:
my pewnie będziemy szczepić zwykłymi, wolę coś sprawdzonego, zresztą, nei lubię nadmiaru lekarstw na grypę też by nie pomyślała się szczepić
Na grypę też bym nie szczepiła, szczególnie, że tak szybko mutuje, co do reszty... myślę czym

Cytat:

jestem taka szczęsliwa
Super
Dobre wieści od misi...lalalalala

Po długiej przerwie położyłam sobie na włosy biovax i dawno takich ładnych nie miałam Widać czegoś im brakowało

WYMIENIĘ

Stary 2013-07-01, 13:31   #1698
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
może to po
też właśnie o tym pomyślałam...
Stary 2013-07-01, 13:32   #1699
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
też tak zawsze mówiłam ale to w Warszawie mnie okradli i to dwa razy a w Tarnowie, który jest moim miastem rodzinnym, jest "ładniejszy" od Bytomia i w opini ludzi "bezpieczny" napadł mnie koleś, który w centrum mnie chciał zgwałcić, szarpał mnie, rozbierał, macał, okradł itp.. wołałam pomocy i NIKT nie pomógł... a w Bytomiu jak mieszkam i jak chodzę po nocach tak nigdy nic mi się nie stało... cóż, mieszkam w centrum i będę bronić tego miasta, bo to ludzie tworzą wizerunek i przede wszystkim opinię - niestety na Bytom wiele osób patrzy "z opowiadań, bo brzydki, bo wygląda źle itp" a tak jak mówię nie ma miasta, gdzie żyje się lekko - nie w naszym kraju to prawda, jest duże bezrobocie ale to nie problem tylko Bytomia niestety
Haha
To ja powiem tak - nigdzie mnie nic nie spotkało, ani na Śląsku, ani w Warszawie, ani NIGDZIE poza Rzeszowem Tam pierwszego dnia, środek dnia, żeby nie było, pierwszy spacer, a tu banda kolesi goni jednego, rzucają przecinkami, dopadli go, zaczęli bić Dobrze, że wyszedł jakiś ochroniarz i tamten się schował w budynku

Mój tż miał podcięte gardło w Rze jak wracał z imprezy... Każdy nocny spacer, to jakaś bójka, rabunek itd.

A takie ładne i niby przyjazne miasto

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Zawsze i wszędzie trafi się na negatywne opinie i tak naprawdę to można się zaprzeć i w ogóle nie szczepić nawet tymi obowiązkowymi -co promują teraz eko mamy Ja bym nie mogła spokojnie spać.

A wg mnie jest właśnie tak jak piszesz jedno dziecko jest szczepione bez żadnych skutków ubocznych a u drugiego ta sama szczepionka może spowodować powikłania. Nie ma na to żadnej reguły i każdy rodzic sam musi podjąć decyzję.

Szczęściara Mój od lat utrzymuję wagę na poziomie 76kg

Vea ano właśnie Można ogłupieć.
Też bym nie mogła spokojnie spać.

Ha, ale wiesz, był czas, jak on mi 57 kg ważył przy 185 cm I wcale nie było śmiesznie, wyglądał gorzej niż Ci ludzie na zdjęciach, co Oświęcim przetrwali... Serio
Także jak dla mnie, to niech sobie ma nadwagę, bo przy ataku choroby co najmniej 10 kg mu zleci, a tego się nie da wykluczyć

Idę spróbuję młodego położyć, trzymajcie kciuki, walczę od dziś z przestawieniem go. Chciałabym, żebyśmy wstawali o 7, o 12 drzemka i 21 spanie nocne

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:32   #1700
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
też właśnie o tym pomyślałam...

Mama foka
Stary 2013-07-01, 13:33   #1701
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Po długiej przerwie położyłam sobie na włosy biovax i dawno takich ładnych nie miałam Widać czegoś im brakowało
ja właśnie mam zamiar gdzieś za 2 tyg. farbować i wtedy kłaść jakieś specyfiki żeby jakoś na weselu wyglądać
Stary 2013-07-01, 13:34   #1702
Larysa88
Zakorzenienie

tutaj jeszcze chciałam się wtrącić w rozmowę o miastach nie wiem jak jest na Śląsku bo nie byłam, ale np. jeśli chodzi o Kielce, wieeeeeele ludzi ma straszne zdanie na temat tego miasta, same negatywy, i ileee ja się nasłuchałam jak tam przez 2 lata mieszkałam, natomiast JA byłam zakochana w tym mieście co chwila jakieś parki, co chwile fontanny, zielono fajnie może akurat nie bywałam w gorszych częściach miasta nie wiem, ale tam gdzie byłam i co widziałam to super miasto jak dla mnie

ehh mogłabym tam mieszkać
marysia258 zazdroszczę Ci Kielc

więc pozytywy, szukać pozytywów proszę
Stary 2013-07-01, 13:35   #1703
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Co do szczepień ja bym najchętniej zrezygnowała ze świnki, szczególnie u synka.Szczepionka nie jest trwała, jest tylko na 7 lat, czyli chroni dziecko w czasie gdy ono chorobę przechodzi najłagodniej.A czym później tym jest gorzej, a szczepionka już nie działa.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:35   #1704
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
może to po
No właśnie nie

Nawet im za bardzo w przeprowadzce nie pomagała, bo ciągle kucanie tam było i bym rady nie dała.

Ja pamiętam, że przed ciążą czasem też takie miałam.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
i jak jest w nowym miejscu oprocz burdelu???
Zimno, w przednim mieszkaniu było tak gorąco, że aż duszno, a tu wieczorem i rano było nam zimno.. :P:

Na razie ciężko cokolwiek ogarnąć, jak jest taki bajzel i brakuje też sprzętów. Nie ma szafy, łóżek, szafki w łazience i szafki z lustrem nad umywalkę... Jak to ogarnę, to zrobię sesję zdjęciową.

Stary 2013-07-01, 13:35   #1705
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:

jestem taka szczęsliwa
Misia super

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:37   #1706
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
tutaj jeszcze chciałam się wtrącić w rozmowę o miastach nie wiem jak jest na Śląsku bo nie byłam, ale np. jeśli chodzi o Kielce, wieeeeeele ludzi ma straszne zdanie na temat tego miasta, same negatywy, i ileee ja się nasłuchałam jak tam przez 2 lata mieszkałam, natomiast JA byłam zakochana w tym mieście co chwila jakieś parki, co chwile fontanny, zielono fajnie może akurat nie bywałam w gorszych częściach miasta nie wiem, ale tam gdzie byłam i co widziałam to super miasto jak dla mnie

ehh mogłabym tam mieszkać
marysia258 zazdroszczę Ci Kielc

więc pozytywy, szukać pozytywów proszę
w każdym mieście znajdą się "lepsze" i "gorsze" rzeczy, okolice, dzielnice itp.
właśnie, szukać pozytywów
Stary 2013-07-01, 13:38   #1707
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie mam zamiar gdzieś za 2 tyg. farbować i wtedy kłaść jakieś specyfiki żeby jakoś na weselu wyglądać
Wiesz co, ja normalnie olejuję co kilka myć, a po normalnym myciu serum z wit.A+E daje, ale coś ostatnio po olejach mi się strasznie puszyły, wiec spróbowałam dzisiaj biovax i jest super
A w ogóle lubię kombinować i co jakiś czas zmieniać pielęgnację futra W sumie tylko szamponowi jestem wierna.

WYMIENIĘ

Stary 2013-07-01, 13:39   #1708
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Bez obrazy, ale aż mi się śmiać chciało jak wczoraj oglądałam wyniki, że Bytom wygrał Jak dla mnie to "najbrudniejsze" miejsce świata... i jak to stwierdził mój szwagier trzeba uważać, żeby od polonistów nie dostać wpie*dol... No ale cóż... Do Bytomia to ja tylko do Agory jeżdżę jak do SCC mi się nie chce...

Btw. ślicznie wyglądasz Ladan!

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Babeczka u nad odradzała...

Hmm ja nie będę oceniać ludzi ślązaków bo nie wiem...Ale w Bytomiu byłam kilka razy, w tym na szkoleniu. I jak dla mnie to miasto jest bardzo brudne i zabiedbane.Nie wiem czy dworzec remontują, ale jego stan wołał w zeszłym roku o pomstę do nieba... Dużo moich znajomych ma opinię,że to bardzo brzydkie miasto, natomiast ja uważam,że Zabrze i Chorzów też do najpiękniejszych nie należą.Widać to też po cenach nieruchomości, jest taniej niż w moim mieście,które jakby nie było leży gdzieś tam na uboczu metropolii
Natomiast widzę,że na śląsku wszystko idzie do przodu i widać jakiś postęp-gdyby trochę poodnawiać i nadać nowego blasku wielu pięknym kamienicom to od razu zrobiłoby się lepiej. Katowice wyglądają już lepiej niż parę lat temu I wkurzają mnie gadki o zasyfionym śląsku, bo w innych regionach Pl też się takowe miejsca zdarzają.

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
More4kids i Sferis to jeden worek. Mój luby pracuje na infolinii i mają tam jeszcze chyba też Komputer Świat.

Zjadłabym hot doga albo chociaż parówkę

no to piąteczka
No widzisz, nie wiedziałam.
Niestety na ten moment nie mają mojego materaca, muszę czekać

Cytat:
Co lekarz i człowiek, to opinia. Trzeba samemu wybrać i ponieść konsekwencje. Jedno dziecko nie będzie miało skutków ubocznych, inne będzie miało. To naprawdę nie kwestia szczepionki. Jedno dziecko szczepione na wszystko i nic się nie dzieje, inne tylko obowiązkowe i ma skutki uboczne

Ja bym brała

Wydaje mi się, że tak.
Mi przelewają w sumie tyle, co bym dostała normalnie pracując.
A, ale biorą pod uwagę tylko ostatniego pracodawcę, może to u Ciebie ma znaczenie? Jeśli chociaż miesiąc pracowałaś, to tyle powinnaś dostawać.

A ja się z Tobą nie zgodzę
Primo - nie mówiłam, żeby bezmyślnie szczepić na wszystko, tylko, żeby wybrać najlepszą w danej sytuacji opcję.
Secundo - normalny, zdrowy organizm w 99% przypadków usuwa nadmiar rtęci z organizmu i nie ma to wpływu na jego odporność. Jeśli szczepionki zostały dopuszczone do użytku, znaczy, że zostały przebadane. Ja wolę zaszczepić, niż pluć sobie w brodę, że moje dziecko zachorowało, zwłaszcza, jak taki maluszek kilkumiesięczny idzie do żłobka.

No, ale jak ma kokardkę, to nie można odpruć rzepu i korzystać dalej jako rożka tylko ze wstążką, a potem jako mata/kocyk??

Obowiązkowe to:
- nieskojarzone, 5w1, 6w1 do wyboru rodzica
- dodatkowe: meningokoki, pneumokoki, rotawirusy, ospa, chyba tyle

No, ale czytając trafisz na sporo negatywnych opinii i można uznać, że w ogóle się szczepić nie będzie
Oczywiście decyzja należy do rodzica, ale pamiętajmy, że to, że jedno dziecko szczepione nieskojarzonymi nic nie miało i jest zdrowe, a inne szczepione wszystkim na powikłania, nie znaczy, że tak jest zawsze, bo to są pojedyncze przypadki i może się okazać, że akurat u mojego dziecka to szczepienie będzie lepsze niż nieszczepienie.

Mi biorą tylko od tego nowego pracodawcy, a nie średnią z ostatnich 12 miesięcy. I do tej pory dostawałam w sumie trochę więcej niż pracując. Tylko zawsze mi przelewają na dwa razy...nie wiem czemu tak.

Ja jestem takim cykorem, że pewnie będę szczepić dzieci na co się da...

Cytat:

jestem taka szczęsliwa
Super

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:43   #1709
misia332
Zakorzenienie

dzisiaj nic mi nie popsuje nastroju. Czuję się cudownie i wspaniale.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:44   #1710
butterfly20
Zakorzenienie

Moje miasto jest w woj. śląskim, choć ze śląskiem nie ma nic wspólnego. Kiedyś jak byliśmy w Wawie na parkingu STRZEŻONYM to przekłuto nam dwie opony...nasza rejestracja może być brana za Bytom... także w Wawie nie lubią ślązaków

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Dziewczyny a są już wyprzedaże w sklepach?Chcę mężowi bluzę kupić.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości