|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#15931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Mi się wydaje, że np. osoba o drobnej budowie kości ważąca jakieś 60 kg wygląda mniej korzystnie niż ta co waży tyle samo a jest grubszej kości, chodzi o ilość tłuszczyku. Jeśli chodzi o mnie to mogę więcej ważyć ze względu na mięśnie, ale szczerze to chciałabym najbardziej zrzucić z brzucha, mimo ciągłych brzuszków nic się nie dzieje, widać, że jest umięśniony, nawet widać trochę krateczkę ale na tym jest warstwa tłuszczyku, który się czasami "wylewa
" , no i te bookkii!Najbardziej je widać przy biodrówkach, dlatego staram się ich unikać!
|
#15932 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie odwiedzilam strone winiary i jestem zaskoczona. budynie bez cukru maja wiecej kalorii niz slodozne :O
|
|
|
|
#15933 |
|
Zakorzenienie
|
Atram najlepiej by było, żebyś zobaczyła mnie przed przytyciem to byś widziała różnicę!
|
#15934 |
|
Zadomowienie
|
5,00: szklanka mleka(0,5%), 4 lyzki owsianki, 1 lyzka siemienia lnianego, garsc rodzynek
9,30: 330ml jogurtu naturalnego, jabłko 14,00: ogromne jabłko 16,00: pulpet z cieleciny i indyka, makaron razowy, talerz sałaty z ogorkiem(polane śmietaną), 50g chudego twarogu 18,00: jajko na twardo, kromka chleba zytniego, salata ogorek, kromka zytniego z serem zoltym salata i ogorkiem Przed 20,00: 85g twarogu chudego z sałatą i jak dzis oceniacie?
,, Uśmiechem witaj każdy nowy dzień '' Edytowane przez magdalenaa Czas edycji: 2007-04-17 o 19:46 |
|
|
|
#15935 |
|
Wtajemniczenie
|
ś: jabłko, trochę jajecznicy z warzywami z teflonu (marchew, kalafiory, kiełki soi, groch zielony, fasola szparagowa, pietruszka, pędy bambusa)
IIś: pomarańcz, bułka razowa z ziarnami z szynką drobiową i pomidorem o: 50g kaszy gryczanej, wątróbka drobiowa z teflonu, surówka warzywna ( kapusta biała, marchew, papryka, cebula, woda, cukier, sól, kwas octowy, przyprawy aromatyczno-smakowe) p: dwie bułki razowe z ziarnami, 100g twarożku wiejskiego ze szczypiorkiem, tabliczka czekolady z bakaliami, kawa 3in1 k: 200g serka wiejskiego Komentarz niepotrzebny, jak zwykle żałośnie :/
|
#15936 |
|
Zakorzenienie
|
Atram - narazie tak tylko pytałam, ale raczej na sniadanie bym to wrzuciła
|
|
|
|
#15937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem łatwo mówić ale jak masz tak ochotę na słodkie to spróbuj do południa bo i tak spalisz pozdrawiam |
|
|
|
|
#15938 |
|
Zakorzenienie
|
to nie sa kompulsy
orzeszku, mialas sie nie zamartwiac tym co jesz ja dzis zjadlam duzo orzeszkow ziemnych i nie marudze nie chodzi o to ze sie zamartwiam, tylko tego jest duzo, tych słodyczy. bo mam dalej ochote, i zaraz zjem jeszcze pewnie ze dwa wafelki boje sie zaczynaja mi sie kompulsy ale narazie słucham orgaanizmu, skoro chce to mu daje słodycze.ale postaram sie je w miare ograniczyc, tzn codziennie cos małego, a nie przez dwa dni masakrycznie duzo. wole nie pisac ile słodyczy doszło... |
|
|
|
#15939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
K: tuńczyk
|
|
|
|
|
#15940 |
|
Zakorzenienie
|
Ś: Cała miska płatków fitness i mleka
2ś: Jogobella bananowa O: Cały talerz ryżu [białego ;P] z sosem grzybowym, 3 kotlety sojowe+talerzyk szpinaku K: Serek wiejski+szpinak
|
|
|
|
#15941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi tofu tak samo w sobie nie smakuje, wiec jesli na kanapke to polecam BARDZO duzo warzyw. no chyba ze Ci bedzie odpowiadal smak tofu. ja najczesciej tofu kroje w kostke i podsmazam i skrapiam sosem sojowym, wtedy jest pyszne tylko z tym sosem to nie przesadzac, bo jest slony troche
|
|
|
|
|
#15942 |
|
Zakorzenienie
|
jestem beznadziejna,
zjadłam tyle wafelków ze głowa boli.3bit,2princepolo.3bi t,tiki taki, kasztanki, słodko mi a pomimo tego dalej jem, jestem beznadziejna,jestem gruba, jestem nienormalna. a no i jeszcze ze dwa lody. pochlastac sie idzie. orzeszek jest psychiczny, tyle pracował na swoja figure i teraz to zaprzepaszcza. pogratulować ;/ ciekaw ile przytyjesz orzeszku.napewno ponad 3 tys kcal było...dzizys... co ja z soba wyrabiam;/;/;/ |
|
|
|
#15943 |
|
Raczkowanie
|
a mi si ewydaje ze sporo, zwlaszca ze w tej zupie to sporo tego plywalo...a w ogole ile kalorii moze miec bambus?
|
#15944 |
|
Zakorzenienie
|
No wróciłam, byłam na solarium troszkę się przysmażyć, będę starszą w tą sobotę, a najlepsze z tego wypadu jest to, że facet wylał na mnie perfumy w sklepie, dobrze, że ładne ale już mi łeb pęka od tego zapachu. Zaraz zabieram się za kolacyjkowego tuńczyka.
|
#15945 |
|
Raczkowanie
|
Postanowiłam w końcu napisać a nie tylko czytać ;p,
Ś (8:00): serek homogenozowany waniliowy danio, trochę sera białego, banan (miała byc owsianka, ale za poźno z biegania wrociłam i już nie zdążyłam zrobić )IIŚ (11:30) kanapka z ciemnego chlebka z serem białym i rzodkiewka, jabłko P (14:20) serek wiejski, kilka orzeszków O (17:40)warzywa z patelni, ryba no i dwa ciasteczka pieguski ;p czasami musze zamieniac obiad z podwieczorkiem , jak jestem poza domemK: chyba będzie tuńczyk moze być?... bo ja do końca nie jestem pewna...
|
#15946 | |||
|
xxyy
|
Cytat:
maja wiecej kalori ale to dlatego ze podaja kalorycznosc budyniu bez cukru po[ przyrzadzeniu ( a w sposobie przyrzadzenia pisze zeby dodac 2 czubate lyzki cukru- 40g) wiec dlatego kalorycznosc budyniu bez cukru (ale kiedy dodamy taki zwykly cukier) jest wieksza.zawsze mozna nie dodawac tyh 2 czubatych lyzek i bedzie mniejsza. Cytat:
pycha Cytat:
|
|
#15947 | ||
|
xxyy
|
Cytat:
wiec jak mozesz mowic ze jestes gruba? orzeszek jest psychiczny i ma isc do lekarza bo zaczyna wariowac. zjadlas bo mialas ochote i koniec. idz na rower, pobiegaj. Cytat:
|
|
#15948 | ||
|
xxyy
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#15949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym nie zalamywala rąk, tylko zwalila to na przesilenie wiosenne! czlowiek ma mniej energii i czerpie ja z "dopalaczy". ja dzis tez troche poszalałam |
|
|
|
|
#15950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#15951 |
|
Zakorzenienie
|
starszą?
[/quote]Niom a co?młodszą będę we wrześniu
|
#15952 |
|
xxyy
|
Niom a co?młodszą będę we wrześniu
[/QUOTE]tzn urodziny masz w sobote? a po co Ci wiedziec ile on ma kalorii? przyjmij ze malo i ze jest zdrowy, poza tym nie zjadasz go chyba na tony
|
#15953 |
|
Zakorzenienie
|
tzn urodziny masz w sobote?
Nie, starszą (druchną) na weselu moich przyjaciół!
|
#15954 |
|
Zakorzenienie
|
Orzeszke nie płacz! i nie marudź! Wiesz co ja robie, gdy zaczyna mi się w głowce nie teges z powodu jedzenia? Idę na szybki, godzinny spacer. Własnie z takowego wrocilam (btw. tak bolą mnie pośladki
), przymyslałam sobie i już wszystko jest w porządku... ehh Kochane nie dajcie się zwariować jedzeniu. Przecież to nie jest nadrzedna wartość w życiu - mieć zgrabną sylwetkę. Przede wszystkim liczy się to, co mamy w środku... :/
|
|
|
|
#15955 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak na kolację musiałam zjeść pomidora z cebulą i jogurtem naturalnym 0%, zjedli mi mojego tunia
|
#15956 |
|
Rozeznanie
|
orzeszek01 jestem beznadziejna,
zjadłam tyle wafelków ze głowa boli.3bit,2princepolo.3bi t,tiki taki, kasztanki, słodko mi a pomimo tego dalej jem, jestem beznadziejna,jestem gruba, jestem nienormalna. a no i jeszcze ze dwa lody. pochlastac sie idzie. orzeszek jest psychiczny, tyle pracował na swoja figure i teraz to zaprzepaszcza. pogratulować ;/ ciekaw ile przytyjesz orzeszku.napewno ponad 3 tys kcal było...dzizys... co ja z soba wyrabiam;/;/;/ nie przejmuj sie ja dzisiaj wypilam milk shake czekoladowego , 3 galki lodow (ciasteczkowa, szarlotka i tiramissu troche tego bylo ale coz..raz sie zyje ![]()
|
|
#15957 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#15958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#15959 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Sweetpinky Ja też chcę zdjęcie zobaczyć
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#15960 | |
|
xxyy
|
a dobra jest ta milka budyniowa?
bo mam na nia straszna ochote i chyba sobie kupie w sobote ( moj slodyczowy dzien ) Cytat:
aaa u nas mowi sie na to poprostu druchna - dlatego nie zrozumialam zazdroszcze bo tez bym z checia poszla na jakies wesele
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.

" , no i te bookkii!Najbardziej je widać przy biodrówkach, dlatego staram się ich unikać!

ale narazie słucham orgaanizmu, skoro chce to mu daje słodycze.

, jak jestem poza domem