Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXI - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-30, 16:13   #3421
laisla
Zakorzenienie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXI

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość
Mi pasował bo chciałem kozi trochę złagodzić, zresztą na kanapkach też bym go samego nie jadł. Czasami coś łagodnego też mi smakuje
A to jest już na stałe jakieś pesto w Biedro??
Raczej nie, to pesto było z okazji którejś z ofert a la włoskich, u nas trochę ich zostało i teraz są na przecenie. Tak jak wcześniej pomidory suszone, zresztą bardzo smaczne były, dużo bardziej aromatyczne niż lidlowskie
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 16:17   #3422
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Raczej nie, to pesto było z okazji którejś z ofert a la włoskich, u nas trochę ich zostało i teraz są na przecenie. Tak jak wcześniej pomidory suszone, zresztą bardzo smaczne były, dużo bardziej aromatyczne niż lidlowskie
Wiem że było w włoskiej ofercie, ale zdziwiłem się że u Ciebie do tej pory się uchowało. Pomidory suszone też widziałem, ale nie wziąłem bo dla mnie to nie do pojęcia żeby do czegoś marynowanego w oleju pchać konserwanty.
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 16:21   #3423
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem że było w włoskiej ofercie, ale zdziwiłem się że u Ciebie do tej pory się uchowało. Pomidory suszone też widziałem, ale nie wziąłem bo dla mnie to nie do pojęcia żeby do czegoś marynowanego w oleju pchać konserwanty.
Chyba za dużo ich nie napchali bo otwarty słoiczek trzymany w lodówce u mnie bardzo szybko ..spleśniał
Stary 2013-06-30, 16:28   #3424
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Chyba za dużo ich nie napchali bo otwarty słoiczek trzymany w lodówce u mnie bardzo szybko ..spleśniał
Tak to już właśnie jest że produkty konserwowane mogą leżeć latami na półkach, ale weź tylko do domu i otwórz a zaraz pojawia się pleśń. Patrz jak szybko psuje się białe tostowe pieczywo, a ile może leżeć chleb na naturalnym zakwasie...
Stary 2013-06-30, 18:20   #3425
SugarFreexD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
U mnie nie ma tego soku już od kilku tygodni, niestety. A był taki smaczny.
Faktycznie najlepszy z wielowarzywnych.
Kupiłam kiedyś hortex i był z fortuną podobnie... Szkoda gdyby faktycznie go wycofali.
SugarFreexD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 20:25   #3426
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula3333 Pokaż wiadomość
Dzięki za gazetkę
W gazetce "Letnie smaki" ma być maszynka litrowa do lodów. Czy ktoś kupował takie urządzenie i kupował je w Biedronce? Opłaca się to nabyć? Jak to się w ogóle sprawuje? Będę wdzięczna za każdą opinię.
Podbijam pytanie napaliłam się na tą maszynkę do lodów jak szczerbaty na suchary postanowiłam, że wstanę nawet wcześniej rano, żeby jeszcze przed pracą podjechać do Biedry. Czekamy z anulą3333 na jakieś info, plizzz
Natuś-77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 20:36   #3427
laisla
Zakorzenienie

Macie rację, nie ma już wielowarzywnego just fit, ale przy kasie pani powiedziała, że niekoniecznie znaczy to, że wycofali..tak więc miejmy nadzieję, że wróci Kupiłam pomidorowy, ale to nie to samo.
Pesto z wyprzedaży z wielką kartką na koszu za 2,99 okazało się przy kasie po 4,99, co nawet kasjerkę wprowadziło w zdziwienie, coś tam mówiła, że z informatykami muszą na ten temat pogadać bo nie wie dlaczego tak kasa wskazuje, nie wiem o co chodzi ale dobrze, że na paragon zerknęłam po odejściu..
Słodzika u nas nie ma
Za to sałata lodowa w przyzwoitej cenie 2,29, bardzo ładna.

Ach, miałam jeszcze napisać, że widziałam te sandałki już na żywo, które Wam się podobały Trochę cienkie paski wydawały mi się, ale w sumie ok, szczególnie te w kwiatki. Choć ja już kupiłam nieco wyższe w lidlu, starczą mi jedne koturny.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2013-06-30 o 22:20
Stary 2013-06-30, 23:29   #3428
sowaaaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alamirka Pokaż wiadomość
Moja mama z tego mksera jest chyba zadowolona póki co, bo nic nie narzekała A ma go jakieś 2 lata już, duzo piecze.

Co do opiekacza, mam, juz kupe lat, może z 7? nie pamiętam
zapewne jest cąłkiem inny niż te co sa teraz, ale nic a nic mu się zupełnie nie dzieje, działa jak nowy.
Także nie wiem co z tymi nowymi jest nie tak.

.
dzięki za opinię na temat miksera a opiekacz miałam od wtedy jak pojawil się ostatnio w jakiejś gazetce, nie mam pojęcia kiedy ale napewno nie miał więcej jak pół roku, był często eksploatowany no ale jednak krótko wytrzymal więc ten twój to naprawdę solidna sztuka

Cytat:
Napisane przez taka_sobie_jedna Pokaż wiadomość
właśnie o taką mi chodzi. Już ktoryś raz byłam w B i jej szukałam i nie ma...
ja kupowałam jakoś 2 ( a moze 3)tyg temu i stała normalnie tam gdzie zawsze czyli w okolicy płatków śniadaniowych, później już nie zwracałam uwagi czy jest czy nie mam nadzieję, że to tylko chwilowe braki u ciebie
sowaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-30, 23:46   #3429
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Ech... te jednorazówki (Be Beauty Body Expert!v) do golenia z gazetki urodowej są beznadziejne. Nigdy jeszcze się tak nie pozacinałem i w dodatku główka jest tak skonstruowana, że człowiek haruje/drapie się po skórze ostrym plastikiem. Nie polecam
Stary 2013-07-01, 00:25   #3430
paulinia18
Zadomowienie

Cytat:
Ech... te jednorazówki (Be Beauty Body Expert!v) do golenia z gazetki urodowej są beznadziejne. Nigdy jeszcze się tak nie pozacinałem i w dodatku główka jest tak skonstruowana, że człowiek haruje/drapie się po skórze ostrym plastikiem. Nie polecam
ja mam te zwykłe za 4 zł i bardzo je chwale, zawsze kupowałam w rosmanie z takich droższych i miałam całe nogi pokaleczone, a te kupiłam przypadkiem kiedy byłam w potrzebie i są super dla mnie.

włosy: 98cm

paulinia18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 00:32   #3431
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez paulinia18 Pokaż wiadomość
ja mam te zwykłe za 4 zł i bardzo je chwale, zawsze kupowałam w rosmanie z takich droższych i miałam całe nogi pokaleczone, a te kupiłam przypadkiem kiedy byłam w potrzebie i są super dla mnie.
Ja się zraziłem i chyba już nigdy Gillette ProGlide na żadne inne nie zamienię Chciałem przyoszczędzić, a teraz muszę zrobić kwarantannę w sprawach łóżkowych...
Stary 2013-07-01, 06:45   #3432
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Powiem szczerze, że takie połączenie chyba wywołałoby u mnie odruch wymiotny...

No ale ja to w ogóle jestem dziwny bo dla mnie nawet cukier i mleko to już profanacja dobrej kawy, więc się nie przejmujcie
biała słodka to jedyna akceptowalna kawa :P

a te smakowe - to najczęście 3 paskudne smaki których nie akceptuję (tak samo jak syropy smakowe w lidlu które sie pojawiają chyba w deluxach) - na szczęście, bo bym inaczej kupiła wszystkie ;D

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
10 dokładnie
szkoda, ze te paczki takie wielkie :/

Cytat:
Napisane przez dorota_128 Pokaż wiadomość

Butów nigdy za dużo
sama prawda

Cytat:
Napisane przez Enilis Pokaż wiadomość
kuchnie w kolorach lata
dzięki;
czekałam an tę gazetkę, ale kurcze..jak teraz patrzę to nei wiem czy mnie coś skusi.. moze te zabawkowe agd??

i może formy silikonowe, jesli będą jakieś których nie mam ;p

---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ----------

Cytat:
Napisane przez arrachne Pokaż wiadomość
Naciągnęłam tatę na niebieski eyeliner z Bell i mogę powiedzieć, że jestem - na razie - bardzo zadowolona. Kolor jest intensywny, dobrze kryje, a ten patyk (aplikator) w miarę poręczny, chociaż cieniutkich kresek nie dam rady takim zrobić, muszę brać pędzelek. Zrobiłam swatcha na ręce sobie, zasechł i wygląda naprawdę fajnie, nie maże się. Nie wiem, czy nie dokupię też turkusowego, w końcu lato (ale zobaczę, ile przetrwa na powiekach)
ja po 1.wyprobowaniu nie jestem zadowolna, się szybko rozmazał [ale bez bazy nakładany byl]

Cytat:
Ja się zraziłem i chyba już nigdy Gillette ProGlide na żadne inne nie zamienię Chciałem przyoszczędzić, a teraz muszę zrobić kwarantannę w sprawach łóżkowych...
ja tez nie toleruję zadnych tanich no-name'ów

Edytowane przez LadySith
Czas edycji: 2013-07-01 o 06:51
LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 07:53   #3433
kevschaa
Zakorzenienie

Ja polecam Wam wypróbować gilette mach 3, czasami jest w biedronce za 30 zł (rączka +4 ostrza). Może to drogo, ale maszynka starczy na znacznie dłużej niż taka tania jednorazówka (mi starcza spokojnie na miesiąc, a golę się cała,razem z rękoma). I mam wrażenie, że jest znacznie ostrzejsza a jednocześnie bardziej komfortowa i delikatna (w końcu jest przeznaczona do twarzy jakiegoś pana, a nie moich nóg )
kevschaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 09:10   #3434
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Strasznie się dziwiłam, jak dziewczyny brały na zapas po 3 opakowanie. Dla mnie nie ma większego badziewia. DRAMAT! Tak jakby golić się kartką papieru Spróbowałam raz i podziękowałam od razu. Bez porównania z maszynką Gillette (męska, 3-4 ostrza, nożyk starcza mi na 3-4 miesiące), która sunie jak po maśle.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez kevschaa Pokaż wiadomość
Ja polecam Wam wypróbować gilette mach 3, czasami jest w biedronce za 30 zł (rączka +4 ostrza). Może to drogo, ale maszynka starczy na znacznie dłużej niż taka tania jednorazówka (mi starcza spokojnie na miesiąc, a golę się cała,razem z rękoma). I mam wrażenie, że jest znacznie ostrzejsza a jednocześnie bardziej komfortowa i delikatna (w końcu jest przeznaczona do twarzy jakiegoś pana, a nie moich nóg )
Kiedyś się zaopatrzyłam w tę maszynkę G. z Biedry i wiesz, że ona się różni minimalnie od oryginału TŻ? Jest lżejsza, ale akurat to jest na korzyść i ostrza są minimalnie bardziej tępe. Może akurat ja na taki trafiłam model ale miałam dwa w ręku i czuć różnice.
Natuś-77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 09:35   #3435
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
ja lubie taka z rossmana, rozowa z 4 albo 6 otrzami,, [nie pamietam juz]

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 10:19   #3436
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sayurii Pokaż wiadomość
I jak się sprawuje? Jesteś z niej zadowolona?
Raczej tak,sitko ciężko domyć ale chyba każda tak ma.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 10:41   #3437
kevschaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Strasznie się dziwiłam, jak dziewczyny brały na zapas po 3 opakowanie. Dla mnie nie ma większego badziewia. DRAMAT! Tak jakby golić się kartką papieru Spróbowałam raz i podziękowałam od razu. Bez porównania z maszynką Gillette (męska, 3-4 ostrza, nożyk starcza mi na 3-4 miesiące), która sunie jak po maśle.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Kiedyś się zaopatrzyłam w tę maszynkę G. z Biedry i wiesz, że ona się różni minimalnie od oryginału TŻ? Jest lżejsza, ale akurat to jest na korzyść i ostrza są minimalnie bardziej tępe. Może akurat ja na taki trafiłam model ale miałam dwa w ręku i czuć różnice.
Też to zauważyliśmy z moim Ale bardzo możliwe ,że on miał rączkę od mach 3 turbo, albo kupioną znacznie wcześniej. Porównywaliśmy później rączki od mach 3 z biedronki z mach 3 w różnych innych sklepach i już wszystkie to były te lżejsze, więc bardzo możliwe że gilette postanowiło trochę oszczędzić na solidności...
kevschaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 11:17   #3438
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Wogóle męskie maszynki są delikatniejsze od damskich

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 12:09   #3439
dorota_128
Zadomowienie

Cytat:
Z tego powodu też nie polecam kupowania ostrzy na allegro. Mój brat kupił dla siebie i dla taty. Goliły jak jednorazówki, dwa razy i do wyrzucenia Dodam, że były oryginalnie zapakowane i cena była podobna do sklepowej.

dorota_128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:31   #3440
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
bidula dlatego pisałam że one są tylko do nóg przeznaczone, a do intymnej one mają źle ustawioną główkę (z resztą wszystkie z pseudo ruchomą główką się nie nadają do miejsc intymnych, tam trzeba na sztywno )... widzisz trzeba było uważniej czytać forum
Stary 2013-07-01, 14:24   #3441
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
biała słodka to jedyna akceptowalna kawa :P

a te smakowe - to najczęście 3 paskudne smaki których nie akceptuję (tak samo jak syropy smakowe w lidlu które sie pojawiają chyba w deluxach) - na szczęście, bo bym inaczej kupiła wszystkie ;D

szkoda, ze te paczki takie wielkie :/

sama prawda

dzięki;
czekałam an tę gazetkę, ale kurcze..jak teraz patrzę to nei wiem czy mnie coś skusi.. moze te zabawkowe agd??

i może formy silikonowe, jesli będą jakieś których nie mam ;p

---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ----------

ja po 1.wyprobowaniu nie jestem zadowolna, się szybko rozmazał [ale bez bazy nakładany byl]

ja tez nie toleruję zadnych tanich no-name'ów
ooo przestań, te syropy z Lidla są obleśne na samą myśl mnie mdli, raz mnie sąsiadka uraczyła to myśłałem że mi wlała glukozy

Cytat:
Miałem, dopóki nie zrobili Fusion

Cytat:
Dla mnie nie ma większego badziewia. DRAMAT! Tak jakby golić się kartką papieru Spróbowałam raz i podziękowałam od razu. Bez porównania z maszynką Gillette (męska, 3-4 ostrza, nożyk starcza mi na 3-4 miesiące), która sunie jak po maśle.
Szczera prawda, niestety

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
ja lubie taka z rossmana, rozowa z 4 albo 6 otrzami,, [nie pamietam juz]
Widziałem ją nieraz, ale tak podobna do Gillette że pomyślałem że to pewnie marna podróba... Mówisz że dobrze się sprawdza? Może wypróbuje jak się zagoi

Cytat:
Wogóle męskie maszynki są delikatniejsze od damskich
Dziwne, myślałem że będzie odwrotnie. Pierwszy raz spróbowałem damskich i pomyślałem, że jak tym mają się kobiety golić to ja już nie wiem.

Cytat:
Napisane przez dorota_128 Pokaż wiadomość
Z tego powodu też nie polecam kupowania ostrzy na allegro. Mój brat kupił dla siebie i dla taty. Goliły jak jednorazówki, dwa razy i do wyrzucenia Dodam, że były oryginalnie zapakowane i cena była podobna do sklepowej.

O też się naciąłem. Taka sama sytuacja, ostrze i opakowanie oryginalne, a starczyły na 2-3 golenia i trzeba było wyrzucić.

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
bidula dlatego pisałam że one są tylko do nóg przeznaczone, a do intymnej one mają źle ustawioną główkę (z resztą wszystkie z pseudo ruchomą główką się nie nadają do miejsc intymnych, tam trzeba na sztywno )... widzisz trzeba było uważniej czytać forum
Ale ja nie z polecenia na forum kupiłem tylko z czystej ciekawości. Nie czytałem czy pisałyście o nich tutaj. Po prostu zobaczyłem w sklepie i wziąłem, a wczoraj wypróbowałem i...
Swoją drogą nie sądzę żeby ktoś kupował oddzielne do nóg, oddzielne do miejsc intymnych. Raczej widzę, że kobiety stosują w tych celach te same maszynki.
Czy ja wiem czy sztywno...? Mi najlepiej goli się tam właśnie maszynką z ruchomą główką od Gillette.
Dobrze że ja nóg nie golę na zero bo dopiero bym wyglądał z pociętymi
Stary 2013-07-01, 14:36   #3442
arrachne
Zadomowienie

Cytat:
Swoją drogą nie sądzę żeby ktoś kupował oddzielne do nóg, oddzielne do miejsc intymnych. Raczej widzę, że kobiety stosują w tych celach te same maszynki.
Ja używam innych rzeczy do wszystkiego Maszynki biedronkowe tylko do nóg i według mnie są ok, nie robię sobie nimi krzywdy
Do pach używam pęsetki i ewentualnie przejadę raz maszynką co jakiś czas, a do wszelkich innych miejsc kremów do depiliacji, bo maszynkami się zacinałam

arrachne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 14:37   #3443
emilia0508
królikoholiczka

Dudi z pozoru damskie powinny być łagodniejsze. Niestety ale tak nie jest. Kiedyś kosmetyczka mi wytłumaczyła dlaczego ale to nie o tym wątek

Stary 2013-07-01, 14:42   #3444
eiwane
Przyczajenie

Dziewczyny, czy w waszych Biedronkach dostępne są może te torby podróżne (czarne, miękkie, z rączkami i usztywnianym dnem, na kółkach), które były jakiś czas temu za 79 pln?
eiwane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 14:43   #3445
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Ja używam innych rzeczy do wszystkiego Maszynki biedronkowe tylko do nóg i według mnie są ok, nie robię sobie nimi krzywdy
Do pach używam pęsetki i ewentualnie przejadę raz maszynką co jakiś czas, a do wszelkich innych miejsc kremów do depiliacji, bo maszynkami się zacinałam
Full wypas widzę
A te kremy nie podrażniają? Nigdy jakoś nie stosowałem, zawsze uważałem że tak żrącej chemii nie ma co próbować.

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Dudi z pozoru damskie powinny być łagodniejsze. Niestety ale tak nie jest. Kiedyś kosmetyczka mi wytłumaczyła dlaczego ale to nie o tym wątek
Człowiek się uczy całe życie
Stary 2013-07-01, 15:19   #3446
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Full wypas widzę
A te kremy nie podrażniają? Nigdy jakoś nie stosowałem, zawsze uważałem że tak żrącej chemii nie ma co próbować.

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Człowiek się uczy całe życie
te kremy mogą podrazniac i strasznie smierdza dlatego ja uzywam pasty cukrowej a doraznie ratuje się maszynka

Stary 2013-07-01, 16:02   #3447
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
podziwiam wytrwałość ja sie kiedyś też pęsetką bawiałam ale szlak mnie trafiał
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 16:13   #3448
maja19m
Raczkowanie

Dziewczyny czy któraś z was wie dlaczego wycofali mleczko do demakijazu z Garniera???
Stary 2013-07-01, 18:57   #3449
mehja
Zakorzenienie

Hej
Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z blenderem z Biedronki? zastanawiam się czy warto taki tani kupić? Czy nie rozleci się za szybko? każda opinia mile widziana
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 19:07   #3450
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sasabina Pokaż wiadomość
jesteś z wawy, nie? kupmy na spółę z kimś jeszcze tę pakę i podzielimy się

mnie się spodobały sercowe formy do kostek lodu
tak

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez SugarFreexD Pokaż wiadomość
Podczytuję wątek od dłuższego czasu, i myślę, że będziecie znały odpowiedź na moje pytanie. Jest u Was sok wielowarzywny ten w litrowym kartonie? U siebie w dwóch biedronkach widuję już tylko pomidorowy, a ten mi całkiem przypasował.

No i też oczekuję z niecierpliwością smakowych kaw. Chyba wezmę orzech.
mnie kusi karmelowa
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości