|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Dziewczyny fajna rzecz z wątku listopadowo-grudniowego: "Przydatne skróty z badań USG AC - obwód brzuszka GS - średnica pęcherzyka ciążowego HC - obwód główki AFI - indeks płyny owodniowego CRL - długość ciemieniowo-siedzeniowa, czyli od czubka głowy do końca tułowia dziecka BPD - wymiar dwuciemieniowy główki (szerokość główki od ciemienia do ciemienia) EDD - przybliżona data porodu EFW - przybliżona waga dziecka FHR (lub ASP) - czynność serca płodu (bicie serca dziecka mierzone w uderzeniach na minutę) FL - długość kości udowej" Myślę, że pomaga w rozszyfrowaniu usg
|
|
#4802 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja sie nie podejmuje pisania,bo ja zawsze wszystkiego mam za duzo,jestem zakupoholiczka i dla jednego kupowalam tyle jakbym spodziewala sie trojaczkow. Moj Radek jak policzyl,ze w rozmiarze 56 na Eryka czekalo 23 pary spodni(takich na wyjscie,jeansowych,sztruk sowych itp) to popukal sie w czolo. Ale fakt,ze np moje ulewajace dzieci i obsrywajace sie po uszy byly po 10 razy dziennie przebierane,wiec sporo ciuszkow jednak sie przydalo. Cytat:
|
|
#4803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem w ogóle czy jakoś można sprawdzić co się dzieje - bo przecież prześwietlenia mi teraz nie zrobią.
Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-07-01 o 13:31 |
|
|
|
|
#4804 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja bardziej jestem ciekawa co np z tymi podgrzewaczami, przewijakami, baldachimami do łóżeczek...raczej w tej kwestii jestem ciekawa czy się przydaje czy nie jeśli się przydało to dlaczego, jeśli nie to też. Łatwiej by mi było wtedy zdecydować, bo ja totalnie zielona w tej kwestii![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że to tylko lekkie niedobory wapnia lub innego związku. Ja cały czas mało jem a jak już jem to tylko kanapki z masłem i pomidorem, żadnych odżywczych składników prawie nie dostarczam organizmowi i mam przeczucie, że to się tak może objawiać. No ale zobaczę co mi powie w piątek.
|
|
#4806 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny pierwsza wizyta u gina za mną. Ciąża potwierdzona. W sumie trwało to bardzo szybko i zapomniałam się o 2 rzeczy zapytać z wrażenia no ale cóż. Dzidzia jest piękna
a ja cała w skowronkach prawie się popłakałam jak zobaczyłam tą małą kropkę. Około 6t5d. Gin przestrzegł mnie tylko czego nie mogę jeść na co uważać, powiedział, że jak tylko się będę źle czuć to mi da zwolnienie. Pobrano mocz do badania i jeszcze miała być krew ale ,że moje żyły nie współpracują nigdy po 6 wkłuciach bez sukcesu kazali mi przyjść jutro bądź pojutrze . Za 3 tygodnie kolejna wizyta , i kolejne usg . .Już nie mogę się doczekać bo będzie widać nóżki rączki i inne rzeczy . . A teraz strach bo trzeba jakoś powiedzieć rodzicom . ups |
|
|
|
#4807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4808 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć spróbuje powoli do was wrócić i cieszyć sie ciążą ale jest to strasznie ciężkie. Za tydzień mam wizyte i mam nadzieje ze wszytko będzie oki bo naprawde maleństwo dostaje mocno w tyłek. Nie latwy ma start.
Sporo czasu nie ma mnie w domu bo jestem albo u teściów albo u bratowej meża i bawie sie z małą. Maż widział brata jak go jeszcze reanimowali wiec wywarło to na nim strasze wrażenie. Postaram sie choć raz dziennie tu zaglądąc a z czasem częściej. Oj nie darzy. Ale jak mówą co nas nie zabije to nas wzmocni. Mam nadzieje ze moje dziecko to wytrzyma. |
|
|
|
#4809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam wizytę w czwartek i mam nadzieję, że już będzie słychać, bo ostatnio jak byłam to było jeszcze za wcześnie..
|
|
#4810 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja od 5 do 10 tygodnia prawie nic nie jadłam...też myślałam, że wyniki tragiczne, bo ciągle mi słabo było, a okazało się, że jednak nie tak źle (z tym, że przed ciążą nie miałam żadnych niedoborów), więc nie martw się na zapas Cytat:
![]() A czemu strach przed rodzicami?
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Kefii, dużo siły Wam życzę
z Dzidzią musi być ok, najgorsze już za nią, bo szok i te gwałtowne i najmocniejsze emocje. Trzymam kciuki za wizytę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#4812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4813 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
#4814 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-07-01 o 14:41 |
||
|
|
|
#4815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo nie zazdroszczę, może to tylko jakieś chwilowe ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
ja się właśnie zastnawiam jak my się wszyscy zmieścimy w wyrze jak kupie poduszkę : ja, mąż, kot i jeszcze rogal
|
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Mam nadzieje, bo leże i zdycham. Spróbuje jeszcze koło 17h pójść do pracy, może mi sie tym razem uda cos zrobic...
|
#4817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj no jesteś typową noworoczną mamusią
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
Muminek1991: Gratulacje !
Ja w 5 t4d byłam u lekarza i też nie słyszałam a teraz prawie 9tc to pewnie jak dzwon będzie Też nie mogę się doczekać jutra A o rodziców się nie bój U mnie mój Tż powiedział,bo ja niestety mam nie najlepszy kontakt z nimi,bo są uprzedzeni,że nie będą pomagać ale zareagowali w dobry sposób i nawet obiecali pomóc i są w szoku ale na swój sposób się cieszą Powodzenia Mamo !
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A rodzicom powiedz tak jak my teściom- w dzień matki siedzieliśmy przy obiedzie, piliśmy wino (ja sok) to i w pewnym momencie wznieśliśmy z mężem toast "zdrowie dziadków"
|
|
|
#4820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślę, że zupełnie nie masz się czego obawiać
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj się kochana
|
|
|
#4822 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W zwiazku z potworem opisanym powyzej juz zadnych dowodow nie potrzebuje ![]() Cytat:
![]() Tak piszecie o swoich tesciowych jakie jedze z nich, a ja zaluje ze nie mam tesciowej. TZ opowiada ze to byla niesamowita kobieta, z jajem i wogole. Chcialabym zeby moj Fasolek mial chociaz jedna babcie. Wiec nawet jak te tesciowe takie wiedzmy dla Was, to moze dla dzieci chociaz beda mile? Bo nawet jesli synowa to zlo i zaraza i pomor, to przeciez wnuczek to synka ukochanego dzieciatko ![]() _Kluska_ twoja tesciowa to jaki z horroru, brakuje tylko miotly Nie pozwol zeby na Ciebie krzyczala! To co ona Ci pokazuje to totalny brak szacunku, tak sie ludzi nie traktuje, a juz tym bardziej rodziny! A jak TZ ustosunkowuje sie do tej wojny?em ma przynajmniej tescia masz ogarnietego ![]() Mystiquee dobrze ze jest przynajmniej jeden pozytywny przyklad tesciowej. Cytat:
![]() Cytat:
Muminek1991 Fasolek jak malowany! marieee witamy! Sorry za brak polskich znakow, z pracy pisze
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-07-01 o 15:09 |
||||
|
|
|
#4823 |
|
Wtajemniczenie
|
Muminek skoro warunki macie, planowaliście to nie bój żaby będzie dobrze. Na bank się ucieszą
![]() Przede mną 3 USG 17.07 i mam nadzieję, że nic się nie zmieniło i wszystko będzie cacy jak do tej pory ![]() Roane wiem, że może zaczynam być nudna z tą przeprowadzką do UK, ale to pewnie przez to mam depreche. Bo chciałabym już być na miejscu - urządzać się i dopinać wszystko na ostatni guzik. Uwić sobie gniazdko
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-01 o 15:05 |
|
|
|
#4824 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maluszka pokój mamy już pomalowany na zielono Narysujemy na ścianach bajkowe dinozaury - oboje jesteśmy geologami więc niech się maluszek przyzwyczaja heheNaszą sypialnię chyba jednak pomalujemy na beżowo. Większych zmian nie planujemy, bo w tym mieszkaniu będziemy mieszkać chyba tylko do czerwca 2014, później je wynajmę i przeprowadzimy się bliżej miejsca pracy Ja też mam flaka ![]() Cytat:
Miód na moje uszy Wyślę tżta po pyszny bobik ![]() Tż nie pozwala mi pić coli Nie podoba mi się to! Czasami po cichaczu odrobinkę mu podpijam :PDla mnie to było najgorsze Ale zareagowali mega pozytywnie
|
|
|
#4825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pamietam jak za ostatnim razem sama czekalam na wyjazd - myslalam ze mnie szlag trafi
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-07-01 o 15:20 |
|
|
|
|
#4826 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja myślę,że i tak każdy nasz zakup będzie po kolei wałkowany,w sensie: mam zamiar kupić to i to,co sądzicie. A w sumie to nie idzie zrobić takiej uniwersalnej listy,bo jednej coś będzie pasowało,a drugiej już nie. Tak jak z poduchą do spania: mi się źle z nią spało,a innym kobietom cudownie. Cytat:
Rodzice na pewno dobrze zareagują,będą się cieszyli. Cytat:
Trzymaj się kochana A ja zapisałam się na pierwsze usg na przyszłą środę,będzie to 13t2d. Długo czekałam za to wszystko już pięknie będzie widać.
|
|
#4827 |
|
Wtajemniczenie
|
Co macie na obiad dzisiaj mamuśki?
![]() Ja znów zupa jarzynowa hehe i młode ziemniaczki, kalafiorek z bułeczką, mizeria i jajo sadzone ![]() ![]() Roane: pewnie jakbym w ciąży nie była to bym się mniej stresowała. W sumie to mieliśmy zamiar po przeprowadzce tam się postarać o dzidzię, ale widać dzidzia chciała wcześniej ![]() Gosia: no to teraz trzymamy kciuki a z tą listą masz rację. Każdej z Nas co innego będzie pasowało i dlatego przeglądając wątek "Polecamy/Odradzamy" nie biorę tego za pewnik, bo sama wybiorę co uznam za stosowne Zresztą tak jak napisałaś każda z Nas będzie 300 razy się pytać innych czy kupić to , a może tamto
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-01 o 15:24 |
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Roane: To potworek chyba usłyszał jak zachwalasz,że jeszcze go ani widu ani słychu i chciał Ci pokazać,że nie będzie z nim tak kolorowo jak Ci się wydawało
Może i moje ziarnko grochu usłyszy jak mamusia się cieszy,że jest takie grzeczne i nie ma z nim problemów żołądkowych i stu innych i też da mi w kość. A może od poczęcia jest grzecznym i kochanym dzieckiem i nie chce mamie utrudniać Ohh. Za to ojcu utrudnia fundując mamie duże pokłady negatywnego nastroju,co się oczywiście na wyżej wymienionym tatuśku odbija Więc to chyba dziewczynka. Taka solidarność jajników ![]() magnusia: Bobu nigdy nie jadłam,bo miałam odruch wymiotny a dziś poszłam w odwiedziny do babci to nie mogłam się od miski z bobem odkleić Narobiłyście mi ochoty na ponowne spróbowanie po latach ![]() _Shiloh_: Ja dziś znowu zjem ziemniaczki z suróweczką,bo nie mogę patrzeć na mięso Ale moje bobo będzie miało kochane ciotki Pół dnia łaziły po sklepach i zastanawiały się co kupić maleństwu,ale po mojej reprymendzie uznały,że faktycznie za wcześnie i poczekają aż będzie wiadomo czy to będzie Julka czy mały facecik Już mama i wszyscy inni chcą coś kupować,ale pierwsze ciuszki to dzidzia dostanie ode mnie A dopiero potem niech inni kupują
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2013-07-01 o 15:25 |
|
|
|
#4829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od rana mam parcie na makaron Muszę się tylko na zakupy wybrać, ale strasznie mi się nie chce, bo gniję od rana ![]() Coś mnie wzięło i oglądam dziecięce pokoiki Patrzcie! https://www.google.pl/search?q=pok%C...DMTPtAb63oC4CA i na co tu się zdecydować ?
|
|
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
spageetti- własnie kluchy gotuję i będę konsumować
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

Muszę jakaś zacząć myśleć ile faktycznie potrzebujemy kasy dla maluszka i mądrze rozplanować zakupy

jeśli się przydało to dlaczego, jeśli nie to też. Łatwiej by mi było wtedy zdecydować, bo ja totalnie zielona w tej kwestii
a ja cała w skowronkach prawie się popłakałam jak zobaczyłam tą małą kropkę. Około 6t5d. Gin przestrzegł mnie tylko czego nie mogę jeść na co uważać, powiedział, że jak tylko się będę źle czuć to mi da zwolnienie. Pobrano mocz do badania i jeszcze miała być krew ale ,że moje żyły nie współpracują nigdy po 6 wkłuciach bez sukcesu kazali mi przyjść jutro bądź pojutrze . Za 3 tygodnie kolejna wizyta , i kolejne usg . 

Nie darzy się ostatnio w Twojej rodzinie, zamiast beztrosko cieszyć się ciążą musisz chodzić na pogrzeby.

z Dzidzią musi być ok, najgorsze już za nią, bo szok i te gwałtowne i najmocniejsze emocje. Trzymam kciuki za wizytę 

i kręci mi sie w głowie.