|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#15961 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Cytat:
Powtarzam po raz setny ORGANIZM TO MASZYNA SPRYTNIEJSZA NIŻ MYŚLIMY i prędzej czy później upomni się o to co mu sie zabrało podczas głupich,zbyt restrykcyjnych diet.
|
|
#15962 |
|
Zakorzenienie
|
aaa
u nas mowi sie na to poprostu druchna - dlatego nie zrozumialam zazdroszcze bo tez bym z checia poszla na jakies wesele [/quote]Co miasto to inne określenie, ja wesel w tym roku łącznie z tym będę miała 4.
|
#15963 |
|
xxyy
|
aaa, niedobry jest ten fit-up do twarozkow, zjadlam wlasnie serek wiejski z nim i chyba musze przegrysc go jablkiem ;]
|
#15964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i w tym jedno swoje, jesli dobrze zrozumialam - "mlodsza" to bedzie panna mloda, nieprawdaz? to tylko pogratulowac sama tez bym poszla na jakies weselicho u mnie 3/4 roku sie "popierscionkowalo" ale o weselach jakos cisza.to mnie zawsze zastanawia, po co sie zareczac jak sie nie chce brac slubu.. nie to ze mam cos przeciwko, ale jakos tak zaręczyny to sprawa powszechna a o slubach cos nie slysze..
|
|
|
|
|
#15965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, jadłam tylko z sałatkami, ale dobrze wiedzieć to nie będę próbować!
|
|
#15966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama tez bym poszla na jakies weselicho u mnie 3/4 roku sie "popierscionkowalo" ale o weselach jakos cisza.to mnie zawsze zastanawia, po co sie zareczac jak sie nie chce brac slubu.. nie to ze mam cos przeciwko, ale jakos tak zaręczyny to sprawa powszechna a o slubach cos nie slysze.. [/quote]Tak zgadza się
|
|
#15967 |
|
Wtajemniczenie
|
sluchajcie! ostatnio kupilam sobie pomarancze i byly pyszne slodziuchne. ale tylko 4 kupilam. wczoaj kupilam sobie, co prawda w innym miejscu, 2 kg
bo tak mialam ochote po tamtych slodkich, i sie okazalo ze sa kwasne... macie jakis pomysl na kwasne pomarancze? co z nich zrobic? nie mam jak wycisnac z nich soku, bo juz jestem w akademiku i nie posiadam zadnego "wyciskowego" urzadzenia.jakies pomysly? |
|
|
|
#15968 | |
|
xxyy
|
gratuluje i zazdroszcze
Cytat:
duzo osob sie zareczylo, ale duzo tez planuje wesele w przyszle wakacje ( te za rok). ja jeszcze bede musiala poczekac kilka lat )
|
|
#15969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wiec gratuluje |
|
|
|
|
#15970 | |
|
xxyy
|
Cytat:
ze slodkiego jablka, kilka plasterkow ananasa, banana, pomarancza i kiwi? na sniadanie w sam raz
|
|
#15971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co ja mam teraz zrobic? nie chce kompuslsów!!! prosze, poradzcie mi. |
|
|
|
|
#15972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Atram i Gujana - dziękuję!
|
|
#15973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba tak bede musiala zrobic. jutro po zajeciach kupie jakies owoce, bo poki co mam tylko te pomarancze i banany(b.slodkie wogole cala zime nie jadlam pomaranczy ani zadnych cytrusow, a w sumie glownie zima takowe jadam. latem jest wkoncu cale mnostwo innych owocow, krajowych i lepszych . tej zimy nie jadlam, i ostatnio cos mnie tknelo, takie byly pyszne tamte pomarancze, a te mi sie trafily okropniaste no ale nic. moze jeszcze popytam czy nie ma ktos w akademiku jakiejs wyciskarki jak do cytryny, to by byl onajlepiej, zrobilabym sobie soczek i ciutke poslodzila
|
|
|
|
|
#15974 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj:
Ś: kanapecki z grahameczki z mozzarellą (musiałam wykończyć przekąski: ciemna bułeczka, pół kinder bueno, kiwi O: spaghetti P: serek danio intenso waniliowy K: wieśniak z czymś tam (kupiłam sobie te duże opakowanie )Znowu za mało tego
|
|
|
|
#15975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale serek wiejski ze szpinakiem puree mi zasmakował Żałuje, że nie mam jeszcze jednego wieśniaczka ;[Doszły jeszcze herbaty i woda |
|
|
|
|
#15976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
orzeszku, tyle razy przekonywalysmy Ciebie, i to moze nawet z miesiac temu juz nawet bylo, ze mozesz zjesc wiecej chleba, albo ze nie mozna wywalac ziemniakow z mieszanki warzywnej.. poprostu ograniczasz węglowodany ktorych organizm potrzebuje. najszybciej je dostarczyc slodyczami, i w ten sposob niezdrowo nadrabiasz. zacznij od jutra, zacznij jesc porządnie!!!!!!!! kasza,ryz, makaron, ziemniaki, chleb! jak sie tym najesz, to az tyle slodyczy potrzebowac nie bedziesz. a kilka kostek czekolady nikomu nie zaszkodzi. |
|
|
|
|
#15977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko ja kurczaczka to juz chyba nie tknę.. ale pamietam ze kiedys czytalam w necie jakis przepis na salatke, nie pamietam co to byla za salatka, ale pamietam z obrazka, bo mial takie sliczne kolorki, ze byly tam na pewno pomarancze i czarne oliwki. moze gdzies poszukam, moze by sie do takiej salatki nadaly te pomarancze. wkoncu 2 kg mam! ![]() trza cos z tym zrobic. chyba ze one jak kiwi, dojrzewaja tez "po zerwaniu"? moze jeszcze beda slodkie? hihhii ale rpzezywam te pomarancze ![]()
|
|
|
|
|
#15978 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#15979 | |
|
xxyy
|
Cytat:
dostalam od taty kase na parowar, ale sie ciesze noseknosek, Ty chba kupowalas paroawar? ile kosztowal i gdzie go kupilas?
|
|
#15980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#15981 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#15982 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Więc ja dzisiaj zjadlam takie oto rzeczy ![]() Ś: 1 kromka pumpernikiela z twarożkiem, miseczka muesli z mlekiem + Pu eRH II ś: baton Corny + jabłko Obiad: filet z kurczaka z duża ilością surówki + sezam ( niewiem ile tego było, ok.pół garści) Wczesna kolacja: 100 gram serka wiejskiego + garstka muesli Kolacja: j.w I jak się sprawdziłam? Mało warzyw, prawda? Ale jutro zaopatrze się w pół kolo surowek
|
#15983 | |
|
xxyy
|
Cytat:
ja dzis przejechalam 22 km ale w 1 h i 20 minut czekolade napewno spalilas ![]() podoba mi sie takie podejscie do sprawy ide na m jak milosc i krecic hulahopem
|
|
#15984 |
|
Zakorzenienie
|
no i doszła jeszcze kolacja, a jakzeby.
2parówki(!!!)_ketchup+jog omajo+2bułeczki małe z margaryna. bez komentarza. |
|
|
|
#15985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez bym chciala miec taki sprzecik! a bedziesz kupowac parowar na prąd, czy taki garnek na zwykla kuchenke? bo ja w sumie nei wiem czy to to samo ale chcialabym miec taki wlasnie garnek do gotowania na parze.super sprawa, i jak zdrowo!
|
|
|
|
|
#15986 |
|
Zakorzenienie
|
Ide ćwiczyć, papapapa!!
Wpadnę później!
|
#15987 | ||
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
mi smakuje Cytat:
sweetpinky, gratulacje
|
|
|
#15988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do rowerku to gratuluje i popieram, a mowie to ja, nalogowa i niemal fanatyczna rowerzystka a moza poprostu rowerzystka z pasji :P poprostu kocham moje rowery!!! jak mam wsiasc w tramwaj lub autobus to mnie skręca.. jezdze raczej rowerem |
|
|
|
|
#15989 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
o dokładnie taki
http://allegro.pl/item186448071_paro...warancja_.html ale ja kupowalam go dużo taniej, wyszło niecałe 70zł z przesyłką
|
|
#15990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze raz,to co mowily juz dziewczyny milion razy. Jak tyle czasu odmawialas sobie wszystkiego, to teraz nie mozesz sie dziwic ze masz ochote na swinstwa typu parowki czy ketchup. oczywiscie czasem nikomu nie zaszkodzi, bo wszystko jest dla ludzi! tylko musisz to opanowac. organizm szaleje, bo teraz juz Twoj mozg nie zabrania mu wszystkiego. jak zjesz jedna parowke ktorej nie jadlas sto lat, to chce zjesc ich caly kilogram, bo moze jutr ojuz mu znow nie pozwolisz na zadną. tak to jest. ale napocieszenie - wszystko sie urreguluje. tylko musisz jakos zdrowiej do tego wszystkiego podchodzic. znasz zasady zdrowego odzywiania, bo sama juz o nich innym pisalas ![]() a co tam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

u nas mowi sie na to poprostu druchna
- dlatego nie zrozumialam
, jadłam tylko z sałatkami, ale dobrze wiedzieć to nie będę próbować!