|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
No to już będzie w co dziecię stroić ![]() Rinco jak po wizycie ? Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2013-07-01 o 19:30 |
|
|
|
|
#4802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Hejka z wieczora
Cytat:
![]() To jeszcze raz najlepszego Paulina,Dzidzia Dzięki Katrin To odpoczywaj i zdrówka ![]() Dzidzia Cóż mogę poradzić,mniej się zamartwiać Zdrówka dla mamci Cytat:
Taszanta Glukozę kupuje się samemu w aptece Anoula na pewno znajdziesz kogoś,do 20 lipca jeszcze trochę czasu.Tylko że właśnie zawsze coś pod górkę![]() Nasturcja Widzę że masz taki apetycik jak ja wczoraj
|
||
|
|
|
#4803 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po wizycie
Wszystko dobrze, dzidziątko rośnie itd. Nie liczyłam na poznanie płci, bo to dość wcześnie jeszcze (15 tc), ale tak się ułożyło, że...Lekarz: ... oooo, widać nawet płeć! Ja: taaaaaaa? Lekarz: ... co pani ma w domu? Ja: chłopaka... Lekarz: uhummmm... Ja: a co, będzie drugi...? Lekarz: na to wygląda ![]() A miałam nadzieję, że będzie dziewczyyyyynkaaaaaa Chociaż w rodzinie męża od 2 pokoleń rodzą się same chłopy - naiwna jestem, nie? ![]() No nic, muszę się oswoić z tą myślą Jeszcze się łudzę, że lekarz się pomylił, bo:http://www.strefakobiety.pl/dziecko/...iewczynka.aspx Rybka, na razie nie wpisuj mi płci Następna wizyta 29.07. o 13.15 |
|
|
|
#4804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kto wie , może się pomylił facet ![]() Ale jak na razie to za udaną wizytę no i za chłopaka
|
|
|
|
|
#4805 |
|
Raczkowanie
|
Rinco u Nas na usg ostatnio na tym samym etapie było już płeć widać i na tym etapie już u dziewczynki tego siuśka nie ma
![]() Anoula w którym H&M byłaś? Bo ja ostatnio w Bonarze i było jeszczemało na przecenach, a w czwartek ruszam z Mamą do Krakowskiej i liczę na jakieś grubsze łowy...
|
#4806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A z dojściem do przychodni nie będzie problemu bo znajduje się 7 minut drogi od mojego bloku więc daleko nie mam a przeczuwam że żebym się bardzo nie zmęczyła to tato mnie podwiezie po 2 godzinach na to pobranie krwi ![]() Co do tej cukrzycy ciążowej to mam o tyle dobrze że mój Damian systematycznie mi cukier mierzy więc jakby coś było nie tak to bym zgłosiła lekarzowi. Z resztą na wizycie u pana doktora mówiliśmy że on cukrzyk i że on pilnuje moich cukrów .Jak byłam ostatnio na wizycie to mówił że z moją ciążą, macicą i szyjką wszystko ok, wręcz książkowo więc o to się nie martwię, czuję że to mój Jaśko się tak rozpycha . Broń Boże nie chce się nawet nakręcać że coś mogłoby być nie tak ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4807 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
Azealia ale zgrabny brzuszek
![]() Lubieolowki najlepszego na nowej drodze życia rinco gratuluję udanej wizyty i poznania płci
|
|
|
|
#4809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także spokojnie jest nadzieja!!
|
|
|
|
|
#4810 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...QEwAA&dur=1839 Bruno z reklamy Peedegree czy jak to się pisze albo tego z reklamy Dulux'a http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...QEwAQ&dur=1109dziękuję :d jeden to Rudy- ojciec, młody to Rysiek ![]() Cytat:
![]() skarpeteczek jest sztuk 16 ![]() Cytat:
![]() podliczyłam ile mam tej ciuszkowej wyprawki i stwierdzam że mi to wystarczy body- 11 sztuk, śpiochy- 12 kaftaniki- 8 sukienki- 4 sweterki na suwak ciepłe- 2 i 1 bluza polarowa skarpetki- 16 rajstopki- 8 plus 1 takie grube spodenki- 3+ 1 jeansy+ 1 ogrodniczki czapeczki- 9 bluzeczki- 3 pajace do spania ciepłe- 5 buciki miękkie(takie wiecie, dla szpanu )- 2niedrapki- 3 i tak patrzyłam i przekładałam te ciuszki i zaczęłam się bać że sobie z małą nie poradzę, że nie będę wiedziała jak ją ubierać i w ogóle
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#4811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dasz sobie rade, nie stresuj się przecież na początku na pewno ktoś Ci pomoże... Też mam nie raz takie myśli że sobie nie poradzę ale DAMY RADE
|
|
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki
przepraszam, że nie cytuję innych ale nie mogłam przejść obojętnie obok tego postu bo biedna Ktosiula już pewnie dziurę do piwnicy wydreptała a to co na niej jest to tylko to co na razie oddała kuzynka a wiem, że jeszcze coś tam mam z kombinezonów więc dzieć będzie na każdy spacer w inny ubrany
|
|
#4813 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja dziś kupiłam takie malusie rajstopusie 56-62 i nie wiem czy dokupić jeszcze takie małe ? tez sie martwie jak ja sobie z takim maluszkiem dam rade to takie delikatne
|
|
#4814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4815 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Azealia piękny brzuszek i świetne nabytki!
Ja dzisiaj znowu cały dzień spędziłam na przeglądaniu allegro i tablicy, matko ale ten czasu ucieka przy komputerze... Cytat:
Też chcę buciki dla szpanuuu!Cytat:
![]() Jakby był chłopiec to przynajmniej wyprawkę masz z głowy :P Agnieszka no jak oni tak mogą, odliczasz każdy dzień i co?? Na wszelki wypadek dzwoń tam codziennie. Ja i tak wiem, że Twój bąbel jest zdrów
|
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tż też nigdy nie brał noworodków na ręce bo się bał a małego naszego w pierwszej dobie życia brał już na ręce sam z własnej woli a dla mnie to jakieś takie naturalne było, że muszę go wziąć dasz sobie radę i nawet nie będziesz chciała pomocy bo każdy lubi od siebie swoje mądrości i rady dawać a to ty będziesz wiedziała instynktownie co najlepsze dla twojego maluszka![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- no tych cudeniek to ja mam dużo więcej ale czekam aż mi wszystko pooddaje to będę wiedziała co dokupić a co już mam no i jaka płeć choć dużo mam właśnie w takim uniwersalnym kremowym kolorze
|
|
|
#4817 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bardziej piłkę nożną i siatkówkę.Wstaw ta opaskę bom ciekawa ![]() Cytat:
![]() A moja ukochana koteczka też uwielbiała spać w pudełkach,walizkach,szafk ach z ciuchami ![]() Beatka widzę że Ty masz też rudzielca Ciudny,następny którego bym zmolestowała Mój rudzielec to bardziej taki rodziców ale też go lubię no bo jak inaczej.Znalazłam go na ulicy jak był malutki i wzięłam bo nie miałam sumienia go zostawić przy ruchliwej drodze.Ktoś go ewidentnie wyrzucił. Jak był chory w zeszłym roku to walczyłam o niego 2 tygodnie,kroplówki,karmie nie i picie przez strzykawkę,zastrzyki.Udał o się ,prawie wyzdrowiał bo do dzisiaj ma niestety koci katar.Ale najważniejsze że żyje. Ech zawsze jak o kotach to się tak rozpisuję ![]() Kocham koty,jestem mega kociarą.Mam coś z nimi wspólnego,zwłaszcza miałam z moją kochaną Gametką. Cytat:
Cytat:
też będę mieć problem z wyborem znając siebie![]() O kochana to dzisiaj imprezka na całego!!!Gratki Kyte za wzięcie pieska Też je kocham zwłaszcza te biedne porzucone.Ja to w ogóle bardziej kocham zwierzęta niż ludzi ![]() Cytat:
A takich oprawców bym za jaja powiesiła Agnieszka Twoja cierpliwość wystawiona do granic możliwości Azealia Fajoskie Anoula Dobry tekst nie odwracaj się to znaczy odwróć się
|
|||||
|
|
|
#4818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
który może zamieni się w pannicęDobrze że z maluchem w porządku ![]() Lineczko będziemy razem sobie radzić i się wspierać.Dasz radę na pewno,a wyprawkę masz niezłą Motylek Piękne misiowe,mięciutkie,tego brązowego podobnego widziałam ostatnio w Smyku. |
|
|
|
|
#4820 |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
Rinco, gratuluję udanej wizyty i syneczka ![]() Azealia, piękny brzusio ![]() No i ciuszki Wasze też śliczne Ja dziś od rana zabiegana... ale udało mi się nawiedzić lumpka i kupiłam kilka ładnych ciuszków ![]() I jeszcze na szafce zakupiłam kombinezon zimowy ![]() Jutro w końcu fryzjer
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-07-01 o 20:28 |
|
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
ten brązowy to był nasz ulubiony a tak wyglądał mój mały w tym misiowym (mam białego i kremowego identyczne tylko rozmiary różne)
USG: 03.10 - 2090g szczęścia USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2013-07-01 o 20:33 |
|
|
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiula A gdzie te książeczki znalazłaś?
Ja to w ogóle myślałam że wchodząc na wizaż już będzie nowy wątek a tutaj nie ma .Do robótki!
|
|
|
|
#4823 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super brzuszek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dasz sobie z dzidzią radę, ja na początku przy mojej chrześnicy sie bałam, że to takie malutkie i zrobię jej krzywdę, ale kwestia przyzwyczajenia
|
||||
|
|
|
#4824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jutro też w końcu wybiorę się do fryzjera Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Ale tytuły wątku idą łeb w łeb Ciekawe który ostatecznie zwycięży?
|
||
|
|
|
#4825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jest duży i cwany i nie daje się tak łatwo ani z przebieraniem ani z fotografowaniem
|
|
|
#4826 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4827 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tu liczyłam,zę dziś nowy wątek będzie... ociągamy się
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#4828 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze dostanę od jednej kuzynki więc będzie więcej :Pjuitro wstawię fotki bucików i kapciuszków z myszką i ze świnką Peppą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() naliczyłam 32 pary butików tak do max 3 lat od sandałów, po adidaski, sandałki i baleriny ale jutro wystawiam na tablicę bo ja butów używanych nie chcę, a komuś oddam za darmo
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wybaczcie, ale nie jestem na biezaco.
Za duzo na glowie ostatnio.Cytat:
Byla dzis u mnie polozna, zapisalam sie u niej na joge w ciazy i od razu na gimnastyke po porodzie. Mila i chociaz nie mowi po bawarsku Wiecie co, dla mnie ta ciaza jest dziwna. Inna niz pierwsza.Nie wiem, czy to przez to ze mam teraz syna, ktory nie pozwala mi sie ani minuty nudzic, czy poprostu drugi bedzie spokojniejszy. Ale o wiele rzadziej go czuje, haruje calymi dniami, a to w ogrodku czy w domu, nie mysle o ciazy praktycznie wogole. Biegam po schodach, kopie doly, piele w ogrodku. Dzis wyjelam kartony po synu i chcialam troche to przebrac a skonczylo sie na 7 pralkach prania Mieszkamy tu dopiero 2 lata, a wczesniej w wilgotnej kamienicy i te kartony staly tam w piwnicy.I wiekszosc rzeczy miala zolte plamy od wilgoci. Na szczescie poschodzilo a reszta wybielila sie na sloncu. Ale jak to zobaczylam,to popralam wszystko, wlacznie z kocykami,przescieradlami, pieluchami tetrowymi. Do tego popralam nasze koldry,poduszki (z pierza...) poduszki i koldre syna i wymienilam na letnie. Bo zima spimy pod 240x220. Dobrze,ze mam duza pralke i sie zmiescila do niej. Wiec caly dzien mialam pranie,suszenie i skladanie. Jednym okiem obserwujac mojego dwulatka. Z checia bym kazdej odpisala, ale nie daje czasowo rady
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-07-01 o 21:07 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

No to już będzie w co dziecię stroić 

ja po dluuuuuuugiej przerwie, ale w miedzyczasie zdazylam przejsc kiepski zdrowotnie tydzien (paskudnie sie przeziebilam i dokladnie rozlozylo mnie to na lopatki:/) no i nasz wielki dzien! 

Chociaż w rodzinie męża od 2 pokoleń rodzą się same chłopy - naiwna jestem, nie? 

przecież na początku na pewno ktoś Ci pomoże... Też mam nie raz takie myśli że sobie nie poradzę ale DAMY RADE

i przytulasy dla Ciebie. Aliska odpocznie u babci a Ty odpoczniesz u siebie. To co piszesz o stanie macicy itp brzmi groźnie, ale wierzę że będzie wszystko dobrze