Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-01, 15:41   #4771
Taszanta
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ooo to te same schizy co ja ) masz gdzies zapisane jaka dlugosc szyjki mialas na tym UsG?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O tak, schiz to ja mam całą listę długość miałam na badaniu 45 mm, podobno zagrożenie jest jak jest 25 mm, kurcze nawet nie wiedziałam że ta szyjka jest taka krótka

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Taszanta glukozę się kupuje w aptece albo 50 g, albo 75 g, ona jest w takim proszku. Ja jak poszłam na to badanie nie wiedziałam że samemu trzeba sobie ją kupić , więc mąż szybko do apteki leciał Panie w laboratorium rozrabiają to z ciepłą woda i trzeba to wypić ( a fe :P ) Z tym że ja miałam też krew pobieraną przed wypiciem glukozy no i później oczywiście po tych 2 godzinach. To jest mega mega słodkie i mi śmierdoliło trochę

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

daje.
O dzięki, nie wiedziałam, byłam pewna że to się dostaje w laboratorium

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 15:48   #4772
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
O tak, schiz to ja mam całą listę długość miałam na badaniu 45 mm, podobno zagrożenie jest jak jest 25 mm, kurcze nawet nie wiedziałam że ta szyjka jest taka krótka

O dzięki, nie wiedziałam, byłam pewna że to się dostaje w laboratorium
Bo w sumie to zależy od laboratorium, tam gdzie ja mam iść też mam sobie kupić w aptece i zanieść do laboratorium ale np moja mam jak robiła to nie kupowała, szwagierka też jak poszła to dostała pyszności od razu gotowe w laboratorium. Najlepiej zadzwonić i zapytać czy trzeba kupić czy nie

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 15:51   #4773
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Bo w sumie to zależy od laboratorium, tam gdzie ja mam iść też mam sobie kupić w aptece i zanieść do laboratorium ale np moja mam jak robiła to nie kupowała, szwagierka też jak poszła to dostała pyszności od razu gotowe w laboratorium. Najlepiej zadzwonić i zapytać czy trzeba kupić czy nie
Aha, to pewnie mi też lekarz powie jak mnie będzie wysyłał

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 16:17   #4774
Azealia
Raczkowanie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Hejo

Widzę, że dzisiaj dzień wkurzeń i smutków.

Anoula współczuję, ale jak widzisz ja wstaję codziennie o 5.25 Więc jeszcze nie masz tak źle :P TŻt wstaje o tej godzinie do pracy, a ja jestem nauczona go "odprawiać" i jakoś z przyzwyczajenia się budzę żeby mu dać buzi. Zdarza się że mi się kimnie, ale ogólnie wtedy odpalam komputer i oglądam zaległe seriale Wytrzymaj jeszcze trochę, już nie długo

Dzidziu kochana i przytulasy dla Ciebie. Aliska odpocznie u babci a Ty odpoczniesz u siebie. To co piszesz o stanie macicy itp brzmi groźnie, ale wierzę że będzie wszystko dobrze

A od kiedy lekarze badali Wam dł. szyjki? Bo mój grzebalec mi nic na ten temat nie mówi, może wymierzył, ale nie powiedział?

Oglądałam właśnie mecze Janowicza i Kubota- ale jestem happy! Nie wiem czy są tu jakieś pasjonatki sportów, ale ja kocham tenisa i jaram się każdym meczem Polaków, a tu jeszcze Wimbledon Uciekam obejrzeć Radwańską ściskając kciuki.

PS. Dzisiaj z Mamą poczyniłyśmy pierwszy Ninulkowy zakup- opaska na główkę jest cudna!
Stary 2013-07-01, 16:50   #4775
ktosiula
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Dziękuję w sprawie opinii o pościeli. Muszę się jeszcze z tym przespać. A do wózka się pod głowkę podklada jakaś płaską podusię?

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Dużą cebulę i 2 ząbki czosnku kroję drobno i szklę na oliwie na złoto, później z cebulką i czosnkiem podsmażam 1 pora pokrojonego w talarki. Jak wszystko się ładnie zarumieni to dorzucam kalafiora podzielonego na różyczki i zalewam 0,5 max do niepełnego litra wody i wrzucam jeszcze kostkę bulionową. Gotuję aż kalafior zmięknie. Na koniec miksuję wszystko w termomixie (można też blenderem oczywiście) na gładką masę i dorzucam jeszcze serek topiony żeby zagęścić. Można też śmietanę jak kto woli i doprawiam do smaku solą i pieprzem Blenderem podobno lepiej miksować jak zupa trochę przestygnie.

Ja uwielbiam zupy krem , jak ktoś ma termomixa to mam przepis na super pomidorową krem, robi się może 8 minut w sumie
Brzmi bosko! Muszę zrobić jutro! No i dawaj na tą pomidorową przepis. Też lubię zupy krem - a najbardziej brokułową.

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Marzy mi się thermo.mix. ale jego cena mnie zabija...

Zjadłam 4 miski zupy, dwa woreczki ryżu do tego, schabowego jak pół patelni, ziemniaki w ilości sztuk 6 średnich, 2 pomidory i doprawiam to wszystko ryżem z dżemem z czarnych porzeczek i kwaśną śmietaną. Rano ważyłam 54kg, wieczorem będzie 64 kg
No nie wierzę :P słowo daję, nie wierzę :P

Mnie się zachciało placków ziemniaczanych Nasmażyłam i sie objadłam

Azealia pokaż opaskę! Jak mi się spodoba to kupie Mikołajowi hehehehe

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 17:07   #4776
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Beatko już w 8 tygodniu dostałam info ze być może będzie trzeba rodzic koło 28 tygodnia.
Mam podwojna macice i ta ciezarna rośnie nadal jak bliźniacza-jest już dobrze 2 palce nad pepkiem, czyli około 4 tygodnie większa niż powinna. Nie ma silnych żeby wytrzymała bliznieta. Szybciej się rozrasta i starzeje lozysko. I nie wiem co z tym drugim jajem ale zważywszy ze tak rosne to podejrzewam ze nadal jest i to spore. 2 łożyska, 2 jaja w macicy ktora zachowuje się jak bliźniacza a jest o połowę mniej wydolna. Ruchy też czuje bardzo bardzo silne wiec puste jajo wypycha malucha bliżej zewnewtrznej strony brzucha. A dalej to już nawet nie chce sobie wyobrażać.

Czy ty nie masz częstszych wizyt u lekarza? teraz jesteś już w 22 tygodniu? a co lekarz mówi na każdej wizycie? nie wiem nie trzeba w takiej sytuacji leżeć żeby zminimalizować ryzyko? wazne chyba jest jest nastawienie ciążowe też sądzisz ze dużo wcześniej urodzisz?
ja mam sądzie że spokonie dociągniesz do 36 tyg,

A i nurtuje mnie czy twoja córcia ma na imię Alisa czy to jest zdrobnienie?
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 17:10   #4777
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Prosze ciuszki ktore wybralam dla takiego noworodka przepraszam ze nie oddzielnie ale za duzo tego wszystkiego plus w gratisie moj kot ktory upodobal sobie karton od ciuszkow :P

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1372691332785.jpg (95,4 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1372691344572.jpg (62,8 KB, 30 załadowań)
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 17:11   #4778
Mya1989
Zakorzenienie

Siemeczka, ja mam dzień lenia

właśnie zaczęło padać, a właściwie lac

Dzidzia z Ciebie to dzielna kobieta, a z doświadczenia wiem, że człowiek dużo potrafi wytrzymać

JUż nie pamiętam co komu gdzie i jak miałam pisac

Byłam dzisiaj w pepco, kupiłam dwie sukienki i spódnice, bo nie mam w czym chodzić i kocyk dla dzidzika za 20 zł, w pepco oczywiście przeceny Love it

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 17:12   #4779
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Prosze ciuszki ktore wybralam dla takiego noworodka przepraszam ze nie oddzielnie ale za duzo tego wszystkiego plus w gratisie moj kot ktory upodobal sobie karton od ciuszkow :P

Masz rudegoooooooooooooooooooo kotaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaa: D są najpiękniejsze na świecie. Ja też mam rudego , poszukam zdjęcia i pokaże> Najpiękniejsze są rude koty

Ciuszki przesliczne, kiedy ja sie tym zajmę, nawet nie wiem na co czekam
Stary 2013-07-01, 17:16   #4780
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Beatko Alisa to imię, ukraińskie. Nie trzeba leżeć, bo winna nie jest szyjka.

W tej chwili to jest 21t3d choć z OM powinno być kilka dni więcej.

Olenka, Alisa urodzila się tydzień przed terminem. Tylko, że ona była w tej drugiej macicy. Obecna ciężarna macica jest po dwóch poronieniach wyłyżeczkowanych.
Wizyty mam max co 3 tygodnie i każda jest monitorowana usg.

Azealia ja oglądam i bardzo lubię wiele dyscyplin! Tenis ciut mniej, ale np wczorajsza siatkówka czy F1. Oj taak. Kocham też oglądać snookera i piłkę ręczna, łyżwiarstwo figurowe, gimnastykę, darta... Dużo lubie oglądać, znacznie mniej uprawiam. Ale to po mnie widać . Szkoda tylko, że jeden z chłopaków odpadnie. Domyślam się, że Kubot.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-07-01 o 17:18
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 17:20   #4781
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Olenka, Alisa urodzila się tydzień przed terminem. Tylko, że ona była w tej drugiej macicy. Obecna ciężarna macica jest po dwóch poronieniach wyłyżeczkowanych.

Azealia ja oglądam i bardzo lubię wiele dyscyplin! Tenis ciut mniej, ale np wczorajsza siatkówka czy F1. Oj taak. Kocham też oglądać snookera i piłkę ręczna, łyżwiarstwo figurowe, gimnastykę, darta... Dużo lubie oglądać, znacznie mniej uprawiam. Ale to po mnie widać . Szkoda tylko, że jeden z chłopaków odpadnie. Domyślam się, że Kubot.

o widzisz, ukraińskie, a skąd ten pomysł? nie było problemem zapisanie Alisy w USC?
I czy imię synusia też będzie ukraińskie?

Edytowane przez 89Beatka
Czas edycji: 2013-07-01 o 17:32
Stary 2013-07-01, 17:24   #4782
89Beatka
Wtajemniczenie

MOj kotek Dante
Mam nadzieję że następne zdjęcia jakie dodam to będą z wyprawki dla dziecka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2011-12-21 21.43.22.jpg (55,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011-12-22 19.24.01.jpg (82,9 KB, 27 załadowań)
Stary 2013-07-01, 17:27   #4783
maomami
Wtajemniczenie

Aaaaa zapomniałam Wam napisać że dzisiaj pierwszy raz dopadł mnie jakiś silny ból w nocy. Nie wiem która byłą godzina jakoś przed 1 chyba i chciałam się obrócić z jednego boku na drugi, no i zaczęłam i w pewnym momencie taki straszny ból po prawej stronie tak na wysokości pępka, o matko jak to bolało, aż się mąż zapytał co mi sie dzieje bo mnie po prostu zamurowało i nie mogłam się ruszyć, spróbowałam drugi raz żeby się obrócić i znowu zabolało ale ciut mniej i jak mi się w końcu udało to już nic nie bolało, więc tylko jak się chciałam obrócić. Nie mam pojęcia czy to Zuzka gdzieś tam siedziała czy co ale taki ból pierwszy raz w ciąży miałam i to jeszcze w nocy

Cudne macie te kociaki

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 17:45   #4784
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathrin Von Hexe Pokaż wiadomość
Na szczęście już wyszliśmy ze szpitala, teraz mam leżeć, odpoczywać i się oszczędzać.
super, nie ma to jak w domciu

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A ja jade do sklepu kupic jakis dobry sprzet do ogarniecia tej fugi .. Bo to juz 3 tydzien sie obraca a my nie mozemy dac sobie rady z lazienka metr na metr. Wogole to do poniedzialku powinnam miec bude skonczona I bede mogla kleic dzidziusiowe naklejki , I skrecac mebelki

Po za tym dzis mam spotkanie z gosciem ktory ma mi przestawic ile mi urlopu zostalo I od kiedy moge zaczac macierzynskie . Trzymajcie kciuki zeby sie szanowny wogole zjawil )

O świetnie a gdzie i jakie naklejki kupiłaś??
daj znać jak rozmowa poszła
My wczoraj oglądaliśmy te literki na all i nie możemy się zdecydować na konkretne kolory i wzory

Cytat:
Zjadłam 4 miski zupy, dwa woreczki ryżu do tego, schabowego jak pół patelni, ziemniaki w ilości sztuk 6 średnich, 2 pomidory i doprawiam to wszystko ryżem z dżemem z czarnych porzeczek i kwaśną śmietaną. Rano ważyłam 54kg, wieczorem będzie 64 kg
ale masz spust

Cytat:

śliczniusie!! a kociamber słodki

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
MOj kotek Dante
Mam nadzieję że następne zdjęcia jakie dodam to będą z wyprawki dla dziecka
słodziak a na tej drugiej fotce to wygląda jak kot ze Shreka

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Aaaaa zapomniałam Wam napisać że dzisiaj pierwszy raz dopadł mnie jakiś silny ból w nocy. Nie wiem która byłą godzina jakoś przed 1 chyba i chciałam się obrócić z jednego boku na drugi, no i zaczęłam i w pewnym momencie taki straszny ból po prawej stronie tak na wysokości pępka, o matko jak to bolało, aż się mąż zapytał co mi sie dzieje bo mnie po prostu zamurowało i nie mogłam się ruszyć, spróbowałam drugi raz żeby się obrócić i znowu zabolało ale ciut mniej i jak mi się w końcu udało to już nic nie bolało, więc tylko jak się chciałam obrócić. Nie mam pojęcia czy to Zuzka gdzieś tam siedziała czy co ale taki ból pierwszy raz w ciąży miałam i to jeszcze w nocy

Cudne macie te kociaki
oby sie nie powtórzyło

Mam dziś dokladnie połóweczkę ciąży 140 dni za mną i 140 do porodu

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-07-01 o 17:49
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 17:54   #4785
89Beatka
Wtajemniczenie

PaulinaIzabela za połóweczkę, coraz bliżej
Stary 2013-07-01, 18:00   #4786
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Maomami możesz poprosić Mamę o nazwy leków? I dlaczego nie zdecydowała się na interferon?

Moja Mama musi teraz przejść psychiatrę i kwalifikacja. Psychiatra-28.08 :/. Ma ten najlżejszy typ wirusa na szczęście ale wątrobę w kiepskim stanie.

Beatko ja też mam wschodnie imię, ale to przypadek. Synek nie mowie, że nie bo jeszcze nie wybraliśmy. Ale raczej będzie polskie.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 18:17   #4787
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Marzy mi się thermo.mix. ale jego cena mnie zabija...

ło matko boska pękłabym z 5 razy

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Masz rudegoooooooooooooooooooo kotaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaa: D są najpiękniejsze na świecie. Ja też mam rudego , poszukam zdjęcia i pokaże> Najpiękniejsze są rude koty
ja mam dwa rude koty
ten po lewo to jest ojciec tego z prawej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 935587_616118105084860_1459249155_n.jpg (177,3 KB, 21 załadowań)
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 18:21   #4788
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Jjejkuuu ciuszki ciuszki ciuszki
Fajne te Wasze kocurki słodziaki
My z mężem 5 dni temu adoptowaliśmy pieska.Ktoś go wyrzucił pod sklepem i koczował prawie miesiąć!Widać że był bity, na nóżce miał ranę,nikomu nie pozwalał podejść do siebie podkulał ogon i uciekał.Ale pracujemy z nim, i teraz to juz nie ten sam pies!Bawi się z nami daje się głaskać, no wspaniały jestA tego kto robil mu krzywdę....
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 18:31   #4789
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
My z mężem 5 dni temu adoptowaliśmy pieska.Ktoś go wyrzucił pod sklepem i koczował prawie miesiąć!Widać że był bity, na nóżce miał ranę,nikomu nie pozwalał podejść do siebie podkulał ogon i uciekał.Ale pracujemy z nim, i teraz to juz nie ten sam pies!Bawi się z nami daje się głaskać, no wspaniały jestA tego kto robil mu krzywdę....
że daliście pieskowi dom, jak na niego wołacie?
Stary 2013-07-01, 18:36   #4790
Kathrin Von Hexe
Raczkowanie

Co myślicie o spaniu dziecka w łóżeczku w rożku, otulaczku, śpiworku itp?

Rozglądacie się już może za pościelą? Ile kompletów warto kupić?

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
U mnie w domu też zwierzęta to zawsze takie zbłąkane albo porzucone przez kogoś były. Udawało nam się namówić rodziców żeby zostały prawie za każdym razem. A że mieszkamy obok ogródków działkowych i lasu to niestety takich biednych stworzeń jest tu dużo. Ludzie są bez serca. Przywiązują do bram wejściowych na działki, do drzew i tak zostawiają. Eh, szkoda słów.
Stary 2013-07-01, 18:42   #4791
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
że daliście pieskowi dom, jak na niego wołacie?
Mój mąż go nazwał Django (czyt. Dżango) od filmu. Stwierdził, że ma takie same oczy oraz spryt jak niewolnik z tego filmu (ja tego filmu nie widziałam).

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Kathrin Von Hexe Pokaż wiadomość
Co myślicie o spaniu dziecka w łóżeczku w rożku, otulaczku, śpiworku itp?

Rozglądacie się już może za pościelą? Ile kompletów warto kupić?

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

U mnie w domu też zwierzęta to zawsze takie zbłąkane albo porzucone przez kogoś były. Udawało nam się namówić rodziców żeby zostały prawie za każdym razem. A że mieszkamy obok ogródków działkowych i lasu to niestety takich biednych stworzeń jest tu dużo. Ludzie są bez serca. Przywiązują do bram wejściowych na działki, do drzew i tak zostawiają. Eh, szkoda słów.
Nienawidze takich ludzi i nie mam do nich za grosz szacunku!Sama bym ich przywiązała
Przeprowadziliśmy się do nowego domu, ale nie mieliśmy zrobionej jeszcze klatki schodowej, mój mąż się za nią dziś zabrał, i wszystko mam w kurzu. Musiał skuwać stare schody....muszę się chyba z domu ewakuować bo nie mam czym oddychać...no nie i jeszcze burza przyszła a miałam chociaż okna pootwierane!
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 18:46   #4792
Kathrin Von Hexe
Raczkowanie

Cytat:
Mój mąż go nazwał Django (czyt. Dżango) od filmu. Stwierdził, że ma takie same oczy oraz spryt jak niewolnik z tego filmu (ja tego filmu nie widziałam).

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Nienawidze takich ludzi i nie mam do nich za grosz szacunku!Sama bym ich przywiązała
Przeprowadziliśmy się do nowego domu, ale nie mieliśmy zrobionej jeszcze klatki schodowej, mój mąż się za nią dziś zabrał, i wszystko mam w kurzu. Musiał skuwać stare schody....muszę się chyba z domu ewakuować bo nie mam czym oddychać...no nie i jeszcze burza przyszła a miałam chociaż okna pootwierane!
jeszcze raz za przygarnięcie psiaka. To niełatwa decyzja ze względu zarówno na odpowiedzialność jak i koszty przynajmniej początkowe z pieskiem (odrobaczanie, krople na kleszcze itp.)

A film obejrzyj, bo bardzo dobry.
Stary 2013-07-01, 18:47   #4793
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

ja mam dwa rude koty

Jakby była tu opcja" lubię to" to bym zaznaczyła
Stary 2013-07-01, 18:50   #4794
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
D
Brzmi bosko! Muszę zrobić jutro! No i dawaj na tą pomidorową przepis. Też lubię zupy krem - a najbardziej brokułową.
Proszę bardzo

Standardowo na początku szklimy cebulkę z czosnkiem na oliwie (2 średnie cebule + 2 ząbki czosnku) następnie dodajemy do tego 2 puszki pomidorów krojonych oraz marchewkę pokrojoną w talarki .

I teraz uwaga osoby które mają thermo.mixa :
dodajemy jeszcze serek topiony , 2 kostki bulionowe i miksujemy (obroty max) na gładką masę.Dolewamy 0,5 l wody. Później ustawiamy varomę na max. temperaturę, obroty poz. 2 , czas gotowania ok. 7 min. Doprawiamy do smaku zabielamy śmietanką i gotowe

bez thermo.mixa : Dolewamy 0.5 l wody, dodajemy 2 kostki bulionowe i gotujemy (od zagotowania jakieś 5 - 10 min.) Później miksujemy wszystko z serkiem topionym, zabielamy śmietanką. Doprawiamy do smaku i możemy szamać

Beatka, Lineczka macie śliczne koty słodziaki normalnie
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 18:50   #4795
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

dzwoniłam do kliniki i nie mają jeszcze wyników amnio, ja zwariuje powiedziano mi ze do konca tego tyg powinny byc ja normalnie ich wszystkich tu licze odliczam kazdy dzien a oni mi mowia ze mam czekac jeszcze tydzien?
Stary 2013-07-01, 18:53   #4796
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
dzwoniłam do kliniki i nie mają jeszcze wyników amnio, ja zwariuje powiedziano mi ze do konca tego tyg powinny byc ja normalnie ich wszystkich tu licze odliczam kazdy dzien a oni mi mowia ze mam czekac jeszcze tydzien?
Tydzień jeszcze ? Bidna Ty
normalnie zasługują w tej klinice na
Mogli Ci nie mówić że teraz będą to by się człowiek nie nastawiał przynajmniej
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 18:59   #4797
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
w kulki se lecą normalnie

Kyte fajne imię
mam ten film już od dłuższego czasu, ale jeszcze nie oglądałam
Stary 2013-07-01, 19:04   #4798
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Biurokracja, a wyniki pewnie maja tylko z przesyłką czekają zlinczujmy ich
Stary 2013-07-01, 19:06   #4799
Azealia
Raczkowanie

Cytat:

Jaka pokaźna kolekcja! A ile skarpeteczek SUPER!

Cytat:

Miałam wcześniej pytać o pochodzenie imiena Alisa bo straasznie mi się podoba

Sportowa piątka! Ja jestem siatkówkowym zapaleńcem, sama z resztą gram (chwilowo na urlopie do przyszłego roku) mamy z koleżankami swoją ekipę i 2x w tygodniu sobie gramy na sali gimnastycznej po 2 h! Super sprawa.
A w tenisa gramy z Mężem i przyjaciółmi od kilku lat rekreacyjnie i też mi tego strasznie brakuje..

A po dzisiejszych meczach waham się kto odpadnie czy Jerzyk czy Kubot... Ale z newsów zeszłoroczna pogromczyni Isi odpadła Więc są większe szanse na wygraną :P Bo Williamsowej nie przeskoczy, jest za drobna na nią.

Cytat:

ja mam dwa rude koty
Ojciec i syn. Wyglądają dumnie

A tutaj mój brzuszek z dzisiaj 16t3d oraz 3 Ninusiowe nabytki ostatnie
Kurtałka z sh, body z H&M za 10 zł i opaska od Babci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0010.jpg (22,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0015.jpg (112,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0019.jpg (97,0 KB, 27 załadowań)
Stary 2013-07-01, 19:12   #4800
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
może zadam głupie pytanie, ale jakiej książki
mogliśmy sobie wybrać dowolnego autora, albo jakieś książki, które będą się łączyły tematycznie. Ja zdecydowałam się na Carlosa Ruiza Zafona "Książę mgły", "Marina" i "Światła września". Zaprojektowałam to, co jest totalnym przeciwieństwem tego co proponuje wydawca, bardzo minimalistyczne okładki.

Cytat:
Wiem, że ślub masz 20lipca, nie wiem o której, ale myślę, że w razie czego mogę podać Ci numer do mojej fryzjerki [to salon na Kadeckiej, taki malutki, fajny, już mnie tam kiedyś jako gościa weselnego czesały i było super], Panie tam miały jeszcze kilka miejsc na okolice południa
Dziękuję Ci bardzo za propozycję, udało mi się dostać do fryzjerki, do której chodziłam parę lat temu zanim poznałam tą, która miała mnie czesać. Nasz ślub jest o 12:25 więc potrzebowałam i tak iść do fryzjera z rana.

Cytat:
Masakra takie ważne wyniki a oni każą dalej czekać

Byliśmy dzisiaj w dwóch h&m'ach z TŻ, bo miał mi coś kupić od teściowej. W efekcie wybrałam dwie tuniki z przeceny ale do czego zmierzam. W jednym z nich wpadłam w te ciuchy i przeglądam i nagle TŻ mówi: "nie odwracaj się" to, co zrobiłam... oczywiście się odwróciłam i przepadałam bodziaki takie na noworodki. Urocze dobrze że był TŻ bo kupiłabym wszystkie, ale później zaczęłam myśleć, bo wszystko było z krótkim rękawkiem.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości