Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz. XI - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,33%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 3 6,98%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 23 53,49%
Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! 5 11,63%
Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 11 25,58%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-01, 18:54   #1891
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Kwitniesz
Stary 2013-07-01, 19:05   #1892
Snow_White1
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Aha - bo ciągle zapominam - Snow ja też się dołączam do życzeń
Dziękuję

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
snow SPEŁNIENIA MARZEŃ,KOCHANA
Dziękuję, a Tobie dużo zdrowia
Stary 2013-07-01, 19:19   #1893
tancerka212
Zakorzenienie

DLA WIELBICIELEK SÓWEK
http://cocoshki.pl/pl/p/Karuzela-SOWA/221
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 19:25   #1894
ewacia85
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za wsparcie Teściowa własnie sieka jarzynki a siostra tłucze Adiego na trampolinie a ja nie wiem co ze soba zrobić Iść na spacer czy co??? Gin mówił że mogę chodzić ale nie przemęczać się ...zreszta ja mu mówie że jak za duzo spaceruję to czuje że nie dam rady Myślę pozytywnie i chyba inni panikują za mnie a ja ze stoickim spokojem schładzam ich panike

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

misia doczytałam o problemach Byle do przodu i kciuki za ciebie i Kornela
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 19:35   #1895
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mam

To że mój pracodawca i księgowa nie ogarniają, wiem nie od dziś. No ale rano to już ciśnienie mi podnieśli na maksa - co za banda

Pracowałam do 6 miesiąca - jestem na L4, bo sami sobie tego zażyczyli. Dokumenty potwierdzające tydzień ciąży i podające datę porodu, razem z L4, oczywiście dostarczone. Pod koniec tygodnia wygasła mi umowa - i normalnie z artykułu 177 wynika, że przedłużają mi ją do porodu (wszystkie warunki spełniam) i kasiorę płaci ZUS. Nieraz tłumaczyłam im co i jak, mówiłam jakie są opcje, pokazywałam artykuły z prawa pracy. A oni dziś do mnie, że nie przedłużą mi umowy - bo księgowa powiedziała, że nie można tego zrobić

Na szczęście kiedy mnie "poinformowano" telefonicznie o tym absurdzie, obok siedział teżet. Ten ma pysk w odpowiednim miejscu i w 90 sekund sprawa była naprostowana Biedna księgowa tylko poinformowała chłopa, że był "niemiły"
Haha, spoko, że zerowe kompetencje i ignorancja są miłe. Czasem wkurza mnie to, że im bardziej człowiek chce być w porządku (mówi o wszystkim z wyprzedzeniem, stara się, ogarnia zastępstwo itd), tym bardziej jest traktowany nie fair

Ech, grunt, że pozamiatane
Stary 2013-07-01, 19:41   #1896
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ja nie wiem co ze soba zrobić Iść na spacer czy co???
połóż się lepiej i odpoczywaj... strasznie ci się ta szyjka skróciła i ja bym chyba odpuściła spacery... trzymam kciuki żeby się to jakoś już nie pogłębiało

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
...bo księgowa powiedziała, że nie można tego zrobić
Boże pracowałam swego czasu z taką właśnie księgową w pokoju także dobrze że twój tż na nią nawrzeszczał bo z pewnością jej się należało... najłatwiej to powiedzieć że się nie da i wtedy taka baba myśli że nikt inny i tak się nie zna więc nie będzie się sprzeciwiał... ehhh szkoda słów na takie tępe idiotki......
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 19:49   #1897
kaska87
Zakorzenienie

wszystkim chorowitkom powrotu do zdrówka

byliśmy z małżem na zakupach, chciałam jeszcze sobie kupić sukienkę na chrzciny, ale nic nie było na brzuszek a nie chcę typowo ciążowej sukienki na raz

a przed chwilą właśnie materac zamówiłam

byłam też w pracy zanieść zwolnieni i dziewczyny mi poopowiadały... żal, żal dobrze, że nie muszę tam chodzić, a poza tym chyba nas przejmą i dlatego tak ludzi zwalniają....

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-07-01 o 19:50
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 19:51   #1898
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
połóż się lepiej i odpoczywaj... strasznie ci się ta szyjka skróciła i ja bym chyba odpuściła spacery... trzymam kciuki żeby się to jakoś już nie pogłębiało

Boże pracowałam swego czasu z taką właśnie księgową w pokoju także dobrze że twój tż na nią nawrzeszczał bo z pewnością jej się należało... najłatwiej to powiedzieć że się nie da i wtedy taka baba myśli że nikt inny i tak się nie zna więc nie będzie się sprzeciwiał... ehhh szkoda słów na takie tępe idiotki......
Jak ja sie ciesze, ze mamy dzial hr, ktory sie tym zajmuje i moj dzial jest wolny od tematow placowo-kadrowych. Niestety, w mniejszych firmach ksiegowa robi wszystko, a wierzcie mi, ze to nie jest stricte zakres ksiegowosci

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-01, 19:59   #1899
Madziuchna27
Zakorzenienie

Nawet nie piszcie o pracy, bo przez nią dziś się zdenerwowałam i dawno tak nie ryczałam jak dziś Chyba muszę się zresetować na 100 % ...

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 20:07   #1900
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Nawet nie piszcie o pracy, bo przez nią dziś się zdenerwowałam i dawno tak nie ryczałam jak dziś Chyba muszę się zresetować na 100 % ...
Szkoda nerwow na prace...

Stary 2013-07-01, 20:15   #1901
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Właśnie jedna z Biovaxu jest z proteinami mlecznymi (Latte), a druga Keratyna+Jedwab. Ta z Twojego linka też wygląda ciekawie.
Superaśne te maski, ja śliniłam się wczoraj w Hebe do wersji z olejami - arganowym, makadamia i kokosowym, ale się oparłam Powinny fajnie się sprawdzić, tylko słuchaj, nie przedobrzyj. Bo obie to wersje z białkami, te składniki lubią się nadbudowywać i doprowadzić do tzw "przeproteinowania" włosów. A wtedy wyglądają gorzej niż przed kuracją. Trzeba uzupełniać pielęgnację składnikami nawilżającymi (emolientami).

Dużo uśmiechu z okazji urodzin

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
Kurczę, on nie ma oporów żeby zjechać jakichś patałachów. Mnie by przez usta nie przeszło pytanie: "Jaką pani skończyła szkołę?" Po wszystkim oświadczył, że i tak był łaskawy, bo to było lajtowe
No właśnie najlepsze jest to, że ja do nich uprzejmie i na poziomie, to mnie traktują jak małą dziewczynkę.

Cytat:
Jak ja sie ciesze, ze mamy dzial hr, ktory sie tym zajmuje i moj dzial jest wolny od tematow placowo-kadrowych. Niestety, w mniejszych firmach ksiegowa robi wszystko, a wierzcie mi, ze to nie jest stricte zakres ksiegowosci
Wiesz co, ja kumam, że gdybym nie wręczyła odpowiednich dokumentów, to ona mogłaby być zdezorientowana (przyczynek do tego, żeby zapytać pracownika jak się sprawy mają a nie informować, że umowa nieprzedłużona). Ale kuźwa, ja im dokumenty wręczałam 2 razy (raz poszło pocztą, drugi raz do rąk własnych) a kwestia uprawnień związanych z rodzicielstwem to naprawdę nie jest jakaś wiedza tajemna. W moim odczuciu księgowa takie rzeczy powinna mieć w małym paluszku.

Jak mieli dostarczyć moje L4 do ZUS'u to też był gruby cyrk, bo oni nie wiedzą, co mają z tym począć

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Chodzi o to, co pisałaś w k? Słuchaj, nie przejmuj się tym, bo ludziom - choćbyś chciała, nie dogodzisz. Ja też wolę nie zacieśniać więzów z ludźmi z pracy. Teraz żeby ich perfidnie nie usuwać ze znajomych (po co zaogniać spinę?), możesz dyskretnie pozabierać im prawo do oglądania fotek z newralgicznych katalogów

A teraz głowa do góry, uśmiech na buzię i olać negatywną energię
Stary 2013-07-01, 20:20   #1902
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
w Mikołowie będę rodzić bo tam pracuje mój gin.
A wesele faktyczni mieliśmy w Wenecji. Ehhh niebawem 3 rocznica ślubu
Rozumiem

Nooo czas tak leci. U nas druga rocznica za niecałe 2 miechy

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
To że mój pracodawca i księgowa nie ogarniają, wiem nie od dziś. No ale rano to już ciśnienie mi podnieśli na maksa - co za banda

Pracowałam do 6 miesiąca - jestem na L4, bo sami sobie tego zażyczyli. Dokumenty potwierdzające tydzień ciąży i podające datę porodu, razem z L4, oczywiście dostarczone. Pod koniec tygodnia wygasła mi umowa - i normalnie z artykułu 177 wynika, że przedłużają mi ją do porodu (wszystkie warunki spełniam) i kasiorę płaci ZUS. Nieraz tłumaczyłam im co i jak, mówiłam jakie są opcje, pokazywałam artykuły z prawa pracy. A oni dziś do mnie, że nie przedłużą mi umowy - bo księgowa powiedziała, że nie można tego zrobić

Na szczęście kiedy mnie "poinformowano" telefonicznie o tym absurdzie, obok siedział teżet. Ten ma pysk w odpowiednim miejscu i w 90 sekund sprawa była naprostowana Biedna księgowa tylko poinformowała chłopa, że był "niemiły"
Haha, spoko, że zerowe kompetencje i ignorancja są miłe. Czasem wkurza mnie to, że im bardziej człowiek chce być w porządku (mówi o wszystkim z wyprzedzeniem, stara się, ogarnia zastępstwo itd), tym bardziej jest traktowany nie fair

Ech, grunt, że pozamiatane
Ja bym sama na nich nakrzyczała, bo już samo czytanie o tym podniosło mi ciśnienie Oczywiście straszyłabym tym,że ja jestem po prawie i mają kitu nie wciskać-to zawsze działa

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
wszystkim chorowitkom powrotu do zdrówka

byliśmy z małżem na zakupach, chciałam jeszcze sobie kupić sukienkę na chrzciny, ale nic nie było na brzuszek a nie chcę typowo ciążowej sukienki na raz

a przed chwilą właśnie materac zamówiłam

byłam też w pracy zanieść zwolnieni i dziewczyny mi poopowiadały... żal, żal dobrze, że nie muszę tam chodzić, a poza tym chyba nas przejmą i dlatego tak ludzi zwalniają....
A ja nie zamówiłam,bo nie ma póki co mojego rozmiaru

Hmmm... BGŻ???

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 20:23   #1903
Madziuchna27
Zakorzenienie

Ech, dzięki dziewczynki
Angel, dobra myśl

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 20:26   #1904
dirtymagic85
Zadomowienie

heloł, ale mnie wycięło miałam się chwilę zdrzemnąć a spałam prawie trzy godziny, aż tż wrócił z pracy, a obiadu nie ma wykończyliśmy pizzę na szybko, a ja teraz próbuję pomału dojść do siebie

Lola gratuluję obrony

Ewaciu oszczędzaj się, no w tym tempie jak ta szyjka się skraca to nie ma żartów, dobrą masz teściową

Snow śniłaś mi się jak teraz spałam, jakimś samochodzikiem jeździłaś po jakiejś planszy i jakieś punkciki na mapie mi sie wyświetlały, gdzie jesteś,hehe, kosmos

Czarna a ile jesteś już do przodu z kg po pobycie w Polandii?
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 20:29   #1905
bajka1807
Zakorzenienie

przyznac sie ktora spuscila ze mnie powietrze ...
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 20:31   #1906
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

I ze mnie...

Stary 2013-07-01, 20:32   #1907
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
heloł, ale mnie wycięło miałam się chwilę zdrzemnąć a spałam prawie trzy godziny, aż tż wrócił z pracy, a obiadu nie ma wykończyliśmy pizzę na szybko, a ja teraz próbuję pomału dojść do siebie

Lola gratuluję obrony

Ewaciu oszczędzaj się, no w tym tempie jak ta szyjka się skraca to nie ma żartów, dobrą masz teściową

Snow śniłaś mi się jak teraz spałam, jakimś samochodzikiem jeździłaś po jakiejś planszy i jakieś punkciki na mapie mi sie wyświetlały, gdzie jesteś,hehe, kosmos

Czarna a ile jesteś już do przodu z kg po pobycie w Polandii?
Hehe...no nie wiem, co o tym myslec

Stary 2013-07-01, 20:33   #1908
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
kochana szkoda nerwów i maluszka

Cytat:
Szkoda nerwow na prace...

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A ja nie zamówiłam,bo nie ma póki co mojego rozmiaru

Hmmm... BGŻ???
ee chyba był 140x70 jak patrzyłam, albo mi się przwidziało a widzę- jest ten z kokosem
nie a ich też ma coś pochłaniać?

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-07-01 o 20:35
Stary 2013-07-01, 20:50   #1909
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
hie hie hie, moze być, że ja a co ja sama będę jak dętka szwędac się po domu, potrzebuję kilku takich forumowych dętek do wsparcia

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Hehe...no nie wiem, co o tym myslec

no sama czasem się zastanawiam co sie dzieje z moim ciężarnym mózgiem

kurczę córcia była już główką do dołu a od kilku godzin czuję, że się przekręciła i rączki ma wysoko, a nóżkami nawala po pipce, mogłaby sie przekręcić na właściwą pozycję, czas leci, żeby zdążyła
Stary 2013-07-01, 20:53   #1910
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
kochana szkoda nerwów i maluszka

ee chyba był 140x70 jak patrzyłam, albo mi się przwidziało a widzę- jest ten z kokosem
nie a ich też ma coś pochłaniać?
Nooo ten cały lateksowy można dac do schowka, ale do koszyka nie. Pisałam do nich i ma być,ale nie wiedzą kiedy...

Tak, oni też mają być przejęci,ale szczegółów nie znam.

Stary 2013-07-01, 20:54   #1911
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
"Poznałaś" też tutaj ślązaczki i przecież fajne są, więc możesz trochę zmienić zdanie

Ja jedyne co mogę powiedzieć jak wjeżdżam do Kato-zero kultury jazdy, przepuszczania kogoś, ryją się wszędzie autami.
właśnie;D i dobrze, że zmieniam zdanie;p swoją droga fajnie bybyło poznać Was na żżywo eh

dzisiaj dzień rozposty, najpierw pizza na uczczenie obron ze znajomymi, a później wieeeeki puchar lodów z owocami pękam
no i nabyłam nowe japonki ale uwaga.... wzielam takie z paskiem wokol kostki .... ciekawe kto mi je zapinac bedzie

aha i ja kocham maseczki z biowaxu
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 20:54   #1912
Madzia000
Zadomowienie

Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Hej mamuski
wlasnie wrocilam z wizyty u ginki, wszystko jest wporzadku Jas wazy juz 1650 g w 29 tc
Moja szyjka sie unormowala, ma 3cm wiec jest super.
Tylko jedno ale jest... w poniedzialek mam sie zglosic do szpitala na 2 dni w celu podania leku ktory pomaga w rozwoju pluc u plodu... Mowila ze pediatrzy teraz zalecaja branie tego leku... kurde wymienila nazwe ale oczywiscie nie zapamietalam ;/ cos co mialo chyba 'ox' w sobie ;p brala to ktoras z was ;>??

Pprosze o wpisanie mi kolejnej wizyty na 01.08.13 godz 11.15

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 20:55   #1913
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo ten cały lateksowy można dac do schowka, ale do koszyka nie. Pisałam do nich i ma być,ale nie wiedzą kiedy...
no to pewnie na dniach dorzucą

Madziaooo o jaki Jasieniek już duży a co do płucek to grozi Ci przedwczesny poród- bo nie rozumiem po co Ciebie faszerować

Lola gratuluję obrony

ja dzisiaj na obiad robiłam z małżem domową pizzę peperoni

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-07-01 o 20:57
Stary 2013-07-01, 21:04   #1914
dirtymagic85
Zadomowienie

Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Hej mamuski
wlasnie wrocilam z wizyty u ginki, wszystko jest wporzadku Jas wazy juz 1650 g w 29 tc
Moja szyjka sie unormowala, ma 3cm wiec jest super.
Tylko jedno ale jest... w poniedzialek mam sie zglosic do szpitala na 2 dni w celu podania leku ktory pomaga w rozwoju pluc u plodu... Mowila ze pediatrzy teraz zalecaja branie tego leku... kurde wymienila nazwe ale oczywiscie nie zapamietalam ;/ cos co mialo chyba 'ox' w sobie ;p brala to ktoras z was ;>??

Pprosze o wpisanie mi kolejnej wizyty na 01.08.13 godz 11.15

hej madzia, dobrze, że juz sytuacja opanowana, no i synio jaki juz duży! Co do tego leku to przyznam, że nie wiem o czym mowa, ale też zaskoczona jestem, bo moja psiapsióła dostawała coś na rozwój płuc u dziecka jak leżała na podtrzymaniu, jej groził własnie poród przedwczesny i w 34tc bodajże w trakcie pobytu coś takiego miała

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Kasia a ty zamawiałaś dziś ten materac z hevea, tak? z tej strony co podawałaś? mam pytanko- ile możesz czekac na przesyłkę i ile ona kosztuje? Bo tez się zastanawiam, czy lepiej zamawiać z tej strony co ty, czy szukac na żywo gdzieś (mój tż jest za tą wersją, nie wiem czemu, bo i tak wiem jaki chcę, a myśli, że łątwiej się podejmie decyzję, jak się ich podotyka)
Stary 2013-07-01, 21:06   #1915
butterfly20
Zakorzenienie

Moja koleżanka dostawala jakiś lek bo była w ciąży bliźniaczej i miała mieć robioną wcześniej cc. Takie leki to podobno jak jest właśnie ryzyko przedwczesnego porodu, nie znam nikogo, komu dawaliby to ot tak

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
hej madzia, dobrze, że juz sytuacja opanowana, no i synio jaki juz duży! Co do tego leku to przyznam, że nie wiem o czym mowa, ale też zaskoczona jestem, bo moja psiapsióła dostawała coś na rozwój płuc u dziecka jak leżała na podtrzymaniu, jej groził własnie poród przedwczesny i w 34tc bodajże w trakcie pobytu coś takiego miała

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Kasia a ty zamawiałaś dziś ten materac z hevea, tak? z tej strony co podawałaś? mam pytanko- ile możesz czekac na przesyłkę i ile ona kosztuje? Bo tez się zastanawiam, czy lepiej zamawiać z tej strony co ty, czy szukac na żywo gdzieś (mój tż jest za tą wersją, nie wiem czemu, bo i tak wiem jaki chcę, a myśli, że łątwiej się podejmie decyzję, jak się ich podotyka)
Oni mają o tyle fajnie,że mają też odbór osobisty- z tego co widziałam to w wielu punktach w Pl. Zobacz sobie na stronce, może lepiej by Ci tak było?
Jak będzie już mój materac to nie dość,że tańszy niż gdzie indziej to nie płacę kosztów wysyłki i oszczędzam 40-50 zł łącznie.

Stary 2013-07-01, 21:08   #1916
87czarna
Zakorzenienie

dirtymagic Ciężko stwierdzić,bo nie byłam tutaj ważona na bieżąco... w każdym razie mam już 12 kg na plusie :O :P

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 21:08   #1917
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Bardzo dziękuje za gratulacje

swoja drogą to słabo ciesze się z niej, ponieważ nie za bardzo mam z kim, zawsze to TŻ mnie wspieral, świetowal ze mna itd w ogole jest mi bardzo przykro, ze on jest tam sam i tak ciezko pracuje...eh

jakiegoś doła łapie, chyba powinnam sie wyspac, bo w nocy zaliczylam tylko 3 godziny snu
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 21:08   #1918
Madzia000
Zadomowienie

Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwauwo, mamy IX-X 2013, cz.

Hm no ale ta szyjka to byl jej jednorazowy numerek... teraz jest juz wporząsiu... probuje cos znalezc na necie ale znalezc nie moge :/ no jak mus to mus, ufam mojej gince i mysle ze wie co robic... Ale moze faktycznie dostaja to tylko kobiety po jakis przygodach zagrazajacych wczesnym porodem...
Jasio rosnie jak na drozdzach, a przez ostatni tydzien jest taki ruchliwy ze pomalu juz mnoe w nocy budzi ;o co dopiero bedzie pozniej ma strasznie duzo sily i laduje kopniaki na przemian z takim pelzaniem. jak sie poloze na boku to pod reka czuje lego nozki albo raczki, na po zatku mnie to troche przerazalo ;D ale teraz uwielbiam to uczucie )

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 21:09   #1919
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

wrocilam ze SR...nie nadrabiam bo nie mam sily, jutro sprobuje...powiem tylko ze mnie wykonczyli cale plery mnie bola od siedzenia na macie na podlodze...nie maja pomyslowosci w tych niemczech...bylo troche cwiczen ale na zasadzie leze i podnosze noge wiec nie sadze by to mialo zaszkodzic mojej szyjce najgorzej ze o ile mniej wiecej wszystko rozumiem to tych cwiczen nie za bardzo i nie wiem teraz po co sa cwiczenia wypychania miednicy? A zeby to zakumac to musialam niezle obserwowac innych cwiczenia nigdy nie byly moja mocna strona, a teraz jak nie do konca rozumiem jak cos robic to juz wiem ze bede tam najslabszym ogniwem haha
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 21:10   #1920
Brydzia_
Zakorzenienie

czasami mam takie bóle pod prawą piersią... (już kiedyś o tym pisałam) czasami boli a czasami czuje takie dziwne mrowienie, wszyscy mówili że wiadomo macica mi się powiększa wszystkie organy w środku ściśnięte więc normalne że coś mnie gdzieś boli... na necie też dużo osób opisywało takie dolegliwości, zazwyczaj jak się położyłam to przechodziło... a ból się wzmagał jak się najadłam... więc stwierdziłam że faktycznie pewnie żebra mi uciskają żołądek
ale dzisiaj jest masakra... cały dzień pobolewało albo to mrowienie na zmianę położyłam się na 2h i jak się obudziłam chciałam obrócić się na drugi bok i co ? tak mnie zakuło pod tą piersią jakby mi żebro miało coś tam przebić spanikowana leże i się macam po tym... mam to miejsce takie obolałe, a ten ból tak jakby zaraz pod skórą
szukałam na necie i wszyscy piszą że to uciskanie żołądka wątroby, że dziecko się rozpycha itd itp
ale kilka osób napisało że miało jakieś problemy z wątrobą że lekarz mówił właśnie że się dziecko rozpycha a po porodzie nie przechodziło i wychodziły jakieś cyrki z wątrobą
ale u mnie to chyba nie może być wątroba jeśli wyniki badań mam dobre ? chyba by to było w tym widoczne ? sorry za długi wywód...ale dzisiaj jestem już tym bólem przerażona

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości