|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Mam nową oznakę zbliżającego się porodu. Wylicytowałam, w świetnej cenie z resztą
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spr czy wsio ok, powiesz babie, ze to Twoje 3 dzidzi i masz wsio opanowane... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Rozeznanie
|
Witam w 36 tyg
![]() już nie moge sie doczekać naszego Fifcia po drugiej stronie ![]() chata ogarnięta i odkurzona, podłogi wymopowane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Zakorzenienie
|
wstałam, żyję, zaglądam co nowego u nas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Zakorzenienie
|
Mial wstac godzine.temu no ale nie wyszlo,wstalam teraz i pije kawusie
![]() ![]() noewiem jakie plany na dzis ale.pewnie gdzies polatam:-P En ja tez tak mialam mawet pisalam o tym w klubie..mi przeszlo..stwierdzilysmy ze to jakies pekniete nauczynko czy cos w ten desen,...nie uzywana to tak wychodzi hahahaa ![]() juz wtorek..a w czwartek pierwsze ktg..wszyscy mi wroza ze urodze 5tego...:-P a wczoraj mialam lekkie skorcze i lezymy z tz..mowo do mnie czy spie a ja ze nie,a on czemu? ja-no bo mam tak jakby lekkie skorcze tz-jakie skorcze?gdzie?znowu w lydce? ja-nie,to te skorcze ktore jak beda lekko reguralne to Cie budze i jedziemy na porodowke... tz-aaaaaa teeee jak moglem zapomniec... dogadaj sie.z chlopem..ale wybaczam mu bo prawie spal hahhaah |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1688 |
Zakorzenienie
|
jak nadrobisz to zobaczysz co ci wróżę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Zakorzenienie
|
Oliath
u nas też TRZEBA przyjąć położna w dom u po narodzinach dziecka. ona nie tylko sprawdza stan dziecka, ale i niby zerka jakie warunki w domu dla niemowlaka sa itp. jak mus to mus |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Wtajemniczenie
|
hejo
![]() moja mama ma dzis urodziny i mega chce juz wnuka jako prezent :P chyba sie nie doczeka :P w ogole to wszystkie objawy ustaly, zero skurczy itp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
Zakorzenienie
|
Powieka mi skacze. To idealny powód do zjedzenia czekolady.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Zakorzenienie
|
masz skurcze ... może urodzisz wkrotce ... tylko okiem raczej dziecka nie da rady wypchnąć
![]() ![]() Jedz czekoladkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana
![]() Wojtuś odwieziony do przedszkola, mąż wyprawiony na rehabilitację, śniadanie zjedzone, pranie nastawione, spam nadrobiony teraz tylko kawusia i lecę do fryzjera i zobaczyć promocje w CH ![]() Teso- myślę że Leoś ma już za mało miejsca a i aura mało sprzyjająca na brykanie. Jednak jak się martwisz to podjedź do lekarza. Twój spokój ducha też jest bardzo ważny ![]() Jakierka- pewnie Ci już ciężko wysiedzieć w pracy wiedząc że to ostatni dzień ![]() ![]() Surka- to pierwsze koty za płoty. Teraz już będzie coraz lepiej z karmieniem ![]() ![]() ![]() Magdalenne- zdrówka ![]() Anulka- może kiedyś urodzisz ![]() ![]() Idzia- wiesz że jesteś naszym wątkowym medium, więc nie zawiedź nas i tym razem ![]() ![]() ![]() Odetchęłam z ulgą że u Cynamonowej wszytsko OK. Rockyyy- fajny plan na dzisiaj ![]() Sarna- poczytaj na wikipedi co to znaczy odpoczywać i nie przemęczać się ![]() En- obserwuj się. Umów się też w Enel-Medzie. Niech ktoś zajrzy czy wszystko jest ok. A tż następnym razem daj kubeczek i gazetkę ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i ![]() ![]() ![]() ![]() No ale sny miałyście ![]()
#1695 |
Wtajemniczenie
|
to bardzo idealny moment :P
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypina pupe pod żebra a głowę w biodro. mój nic nie mówi o cc ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieje, ze mi nie zabiora dziecka do opieki spolecznej widzac, ze mam chate w trakcie remontu (calosci na pewno nie zdazymy zrobic) lub co najgorsze widzac mnie u mamy, gdzie nie bede miala nawet wlasnego lozka, a maly bedzie spal w gondoli ![]()
![]() |
#1698 |
Zakorzenienie
|
Ide zrobic jakoes sniadanie,i znowu moze zrobie porzadek z.facjata co jakby mala.chciala wyjsc to zobaczy przynajmniej ladna mamusie hahaha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A za dużo presji i nakręcenia chyba działa odwrotnie. Ja już staram (staram, bo tak zupełnie, to się jednak nie da) nie nakręcać. Zaczęłam sobie z tego mojego zbliżającego się terminu żartować. Wczoraj z tatusiem moim przeglądaliśmy kalendarz szukając dnia, w którym są najdurniejsze imieniny i obstawiać, że to będzie pewnie wtedy. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1700 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Dobry
![]() Wpierdzielam owsiankę ![]() Chyba jestem od niej uzależniona, tylko potem cierpię, bo mam zgagę ![]() Hurtowo gratuluję wszystkich nowych tygodni ![]() Trzymam kciuki za wizyty, badania, porody, skurcze, odchodzące czopy - oczywiście tym, które na to czekają ![]() Ja już umyłam głowę, rzutem na taśmę, bo zaraz nie było wody ![]() Dziś po południu jadę na spotkanie z koleżankami do pierogarni ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41595729]No dokładnie to jest takie bardziej wypychanie cialka raz po raz po bokach brzucha... Ale i tak rzadko... Czasem jak wypije kawę... W sumie nie ma określonych pór kiedy się rusza.. Dzwonili, mam wizytę dzisiaj więc się zbieram i jadę.. Dziękuje dziewczyny ![]() Kciuki za wizytę, oby wszystko było dobrze. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czarowniczko kciuki za wizytę, obyś nie musiała już dzisiaj jechać do szpitala ![]() Jakierka super, że juz zaczynasz wolne ![]() Surka Lila pewnie z czasem pięknie zacznie tarmosić Twoje sutki i wcinac mleczko ![]() I tak mi wszystkiego nie zacytowało ale już nie pamiętam co komu miałam napisać ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | ||
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41595729]No dokładnie to jest takie bardziej wypychanie cialka raz po raz po bokach brzucha... Ale i tak rzadko... Czasem jak wypije kawę... W sumie nie ma określonych pór kiedy się rusza..
Dzwonili, mam wizytę dzisiaj więc się zbieram i jadę.. Dziękuje dziewczyny ![]() 3mam kciuki! Cytat:
Cytat:
- na basen nie chodzi - ma prawie dwie lewe rączki i mamie mogłabym narzędzia szybciej kupić... ale.... może do teatru bilety bo chodzą...tylko muszę wyczaić, na co jeszcze nie mają:P dziękuję! brawa za tygodnie!
![]() |
#1702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- glowa po lewej, ale nie nad moja noga, tylko pomiedzy noga a zebrami, a jego pupka skierowana jest idealnie w moja prawa strone, tez pomiedzy biodrem a zebrami z tego co rozumiem to twoj lezy pod ukosem ... a moj tak jakbys narysowala kreske na brzuchu od lewej do prawej strony, w poziomie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Zakorzenienie
|
malaczarna Ty u tego doktora to powiedz ze kolejka Ci enie obowiazuje, bo Ty z brzuchem haha
![]() myszolka kup tez cos dla nas! jak juz tak od rana bedziesz szalec na zakupach ![]() rasha , yevele 36 to brzmi powaznie, teraz to sie zacznie wlec, zobaczysz ![]() idzia to co czujesz to moze byc cos przepowiadajacego, choc powiem Ci, ze ja teraz kazdy bol i niedogodnosc przypisuje bliskiemu porodowi ![]() i bardzo fajnie ze komus sie w koncu snilam i ze bede rodzic ![]() a bylam chociaz ladna i chuda w tym snie?? i tak, co do imienia to ja KAŚKA jestem , a nick to tak dla zmylki ![]() paulinka Ty to masz sny, wez o mnie tez posnij czasem ![]() a ja mialam dzis sen ze mi czop plodowy odszedl ![]() jakierka jak nie urodze do piateku to bym chciala na weekend nie rodzic, tylko wtedy w poniedzialek ![]() ja jeszcze musze swiadectwa wypisac, jestem w polowie drogi jakierka podasz mi jeszcze raz linka tych sklepow polskich w uk?? a co do poloznej to ona przyjdzie na wizyte chyba do 2 doby do domu zobaczyc, nie martw sie remontem. raczej chodzi o ogolny stan, czy masz gdzie dziecko polozyc, czy w miare "czysto" czy nie zyjecie na skraju ubóstwa, czy dziecko ma kącik, wózek, itp. ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- u mnie tez jkaby lepiej dzis. przestalo mnie wszystko bolec i jakos tak czuje sie bardziej "na silach" |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Zakorzenienie
|
kocurku - zmieniłaś avatarek i się zgubiłam. Ach, ten mój zbudyniały mózg.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1708 | ||||||
Zadomowienie
|
A ja jednak się nie położyłam jak zakładałam
![]() ![]() Ja mogę przysiąść do towarzystwa, bo też sobie zrobiłam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do porodu - też mi się wydaje, że w końcu się uda ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No i alko - sprawdzony ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41595464]Aloha!!! Już po śniadaniu i kawce ![]() Chłopaki w pracy i przedszkolu a ja próbuje się umówić na wizytę do gina bo mój na urlopie a dostałam wyniki posiewu moczu i mam tam tez paciorkowca .... Nie wiem ale zeschizowalam się trochę bo mały od jakiegoś czasu nie przeciąga się często i jest takim bardzo dużym leniuszkiem bo całe noce przesyła w dzień tez ma w sumie mało ruchów... Nie wiem albo taki typ albo boje się ze mam jakaś wewnętrzna infekcje i ze pacior dostał się do niego.... Czekam na tel czy uda mnie się gdzieś wcisnąć .. Rozmawiałam przed chwila z moja Polozna i plan jest taki ze próbuje się dostać na usg do luxmedu jak się nie uda a mały zbytnio się nie rusza to jadę na brochow i wymuszam ktg ... No zobaczymy... Trochę się zmartwilam całością ... Trzymajcie kciuki żeby nic u mnie nie wyszło ...[/QUOTE] Teso mój mały też strasznie zwolnił, tzn miał dawniej okresy, że hulał ale nie tak spektakularnie jak nieraz dziewczyny opisują. Teraz właśnie bardziej się przeciąga, troszkę wypchnie ale bez szaleństw. Też się martwiłam ale na ostatnim usg przeplywy i wszystko inne było ok więc odpuściłam sobie nerwów. Fajnie, że udało Ci się dzisiaj dostać, trzymam kciuki, zawsze lepiej sprawdzić i się upewnić ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oliath moja koleżanka nie miała wizyt ale chyba tylko dlatego, że to był okres zimowy, zasypane drogi, ulice i położnej się nie chciało, a i moja koleżanka machnęła ręką ![]() ![]() Idzia współczuje bólu pleców ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() idę poczytać o czym pisałyście, od razu się pochwalę, że wczoraj zjadłam moje pierwsze w sezonie czereśnie. to jeszcze nie było to na co liczyłam, ale nie było źle ![]()
#1710 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Miałam tragiczną noc ![]() ![]() ![]() Na 12 mam wizytę, ale jestem tak zmęczona, że nawet to mnie nie cieszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.