|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
o niemowlakach jeszcze nie czytałam za wiele. Dzięki za wyjaśnienie.[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41595137] Ale ale... nagle poczułam jak dziecko się rusza, a pani dr w krzyk "nie! Na 100%! Teraz widzę, na 100% chłopak!" Mój kochany skarbuś nie pozwolił dłużej mamie żyć w niepewności Mąż aż otarł łezkę wzruszenia Wycałował mnie, niemal fruwał z radości. I wiecie co... inaczej teraz traktuje i mnie i dziecko. Wie, że noszę jego syna i wreszcie odnosi się do dziecka osobowo![]() Jestem przeszczęśliwa Nie jesteśmy jeszcze pewni co do imienia więc proszę o dopisanie SYN i następna wizyta na 31.07 o 17:00 Niunio waży 342g, wyprzedza planowaną datę porodu i wychodzi na to, że prędzej urodzi się w okolicach 10 listopada niż 23. [/QUOTE] gratuluję synka ![]() Ale dzisiaj pospałam. Dzisiaj jesteśmy u teściów, oni urzędują na parterze my spaliśmy na 2gim wiec cisza całkowita, nikt mnie nie budził tylko trochę chrapanie TŻ ale nadrobiłam za wczorajszą noc, około 10h spania. I Dzidzia też się nie domagała z samego rana, żebym wstawała jeść ![]() Wczoraj pokazywaliśmy teściom nagrania z genetycznego i najnowsze zdjęcia. TŻ taki dumny opowiadał
|
|
|
|
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Rybko Chyba jednak nie będzie remisu
|
|
|
|
#4923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Jeszcze różnie może być przecież jeszcze kawałeczek tego wątku przed nami
|
|
|
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
proszę buciki
![]() te od góry na razie są bez pary bo gdzieś mi w workach się zagubiły :P te białe balerinki i te granatowe na samym dole są dla większej dziewczynki ![]() a drugie zdjęcie to ilość butów które były i mi są nie potrzebne
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
Magalska widzę że nas podglądasz
Co tam u Ciebie ? bo dość dawno się nie odzywałaś, chyba że coś przeoczyłam |
|
|
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
Ponawiam pytanie odnośnie kalendarza, jako, że to już końcówka wątku. Czy ktoś na czas tego wątku miałby ochotę się nim zająć, jako, że ja od około 20 lipca do końca lipca będę nieosiągalna i nie będę mogła go aktualizować?
Chyba że po prostu tak jak mówiła Ryba na te 10 dni jak mnie nie będzie to ona zajmie się kalendarzem? |
|
|
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znalazłam tylko 1 parę |
|
|
|
|
#4928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4929 |
|
Raczkowanie
|
Nemosek u Nas bujaczek do będzie zadanie chrzestnego czyli mojego brata, podobają mi się:
http://allegro.pl/hit-bright-starts-...345597696.html http://allegro.pl/bright-starts-hust...341006240.html http://allegro.pl/bright-starts-hust...342994957.html Zdecydowaliśmy się na taki huśtawkowy, który sam będzie bujał, moja przyjaciółka go miała i dawała Małą do tego i spokojnie sobie mogła ugotować obiad, poprasować czy choćby wyjść do sikania
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 6 miesiącpiękne koty, pięknie i rudeeeeeeeeeeeeeeeeee U mnie koty są piękne tylko dlatego że są rude.Dyskryminuje inne ze wzg. na umaszczenie Mam jakiś fetysz czy co? |
|
|
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
DE - dzieki , spròbuje wyłapać jakis cieply dzien I wyprac , zastanawiam sie tylko czy koldra mi wejdzie cala do bebna
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
Wrrr właśnie zadzwonił do mnie TŻ że muszę natychmiast od kogoś pożyczyć 300zł bo musimy dzisiaj zapłacić za ten wózek który wzięliśmy... Jak się wczoraj pytałam to usłyszałam że narazie się nie musimy spieszyć, a teraz ja mam wyczarować 300zł
![]() Przecież to mój TŻ pracuje nie ja, skąd ja mu wytrzasnę nagle tyle kasy. Najbardziej mnie zdenerwowało to że zadzwonił z krzykiem że "muszę"
|
|
|
|
#4936 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41595137]Jestem jestem!
Spieszę z relacją ![]() Wybraliśmy się na 17, oczywiście było godzinne opóźnienie więc weszłam o 18, mąż mnie wspomagał pączkami bo zgłodniałam w poczekalni i aż mi było słabo. Pani dr bada bada, patrzy, milczy. W końcu powiedziała tak "w głowie ładnie, rączki ładne, stópki kształtne, nóżki dobre, serce prawidłowe, tętno w normie" A mu przecież czekamy!!! Mąż już siedział jak na szpilkach! Nagle mówi: "chyba chłopak, ale sprawdzimy to na następnej wizycie. Jeszcze rzeczy nie kupujcie" Noż załamka! Jak to chyba?!! I czekaj tu miesiąc znowu... Ale ale... nagle poczułam jak dziecko się rusza, a pani dr w krzyk "nie! Na 100%! Teraz widzę, na 100% chłopak!" Mój kochany skarbuś nie pozwolił dłużej mamie żyć w niepewności Mąż aż otarł łezkę wzruszenia Wycałował mnie, niemal fruwał z radości. I wiecie co... inaczej teraz traktuje i mnie i dziecko. Wie, że noszę jego syna i wreszcie odnosi się do dziecka osobowo![]() Jestem przeszczęśliwa Nie jesteśmy jeszcze pewni co do imienia więc proszę o dopisanie SYN i następna wizyta na 31.07 o 17:00 Niunio waży 342g, wyprzedza planowaną datę porodu i wychodzi na to, że prędzej urodzi się w okolicach 10 listopada niż 23. [/QUOTE] Gratulacje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-07-02 o 11:17 |
|
|
|
|
#4938 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 6 teraz to już góreczki Rozpływam się nad kotami ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
tak troszeczkę
|
|||
|
|
|
#4939 |
|
Rozeznanie
|
Witam po dłuższej nieobecności
Melduje że nadrobiłam po łepkach Gratuluje wszystkim udanych wizyt i poznanych płci. Czytałam Wasze opowieści o dwóch kreseczkach i sie rozczuliłam bo zaczęłąm mysleć o moich testach (to był szok )My planujemy kupić lóżeczko turystyczne (Baby design model Dream) i do tego jakiś dobry materac I oczywiście najważniesze- relacja z wizyty: a więc dzidziuś rośnie, machał rączkami i nóżkami więc jestem spokojniejsza, pytałam o płeć ale powiedział że nie jest w stanie jeszcze określić i w sumie to tyle. Dostałam dalej zwolnienie- odrazu sam wypisał. Pytał czy czuje ruchy i powiedziałam że chyba jeszcze nie aczkolwiek w niedziele dwa razy cos mnie załaskotało po lewej stronie brzucha i do tej pory sie nie powtórzyło wiec to pewnie nie dzidziuś... Byłam wczoraj rano zrobić badania i narazie mam w porządku. Idąc ulicą to ludzie się tak patrzyli na mój brzuch, dosłownie odwracali głowę w moja strone bedąc w już pobliżu Jeden Pan mnie przepuścił w kolejce w sklepie Wiem że mam duzy brzuchal (tłuszczyk ale pewnie i po części już dzidzia) ale pewnie cos jest na rzeczy i wogole wczoraj po prysznicu patrzę w lustro i chyba zaczyna byc widac delikaną kreskę Aha śliczne macie koty Pieski też bardzo ładne, zreszta ja jestem psiara i mam piesicę w domku, pekińczykopodobna. W załącznikach kilka jej fotek jak była młodsza i teraz i jej ulubione pozycje do spania ![]() I oczywiście czekam na nowy wąteczek
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro dzwonił do mnie z krzykiem to znaczy że mu nie da, wczoraj mu dała jego zaległą kasę żeby sobie zapłacił za ubezpieczenie i zapewne na ten tydzień limit się wyczerpał, więcej pieniędzy już na oczy nie zobaczy. Wydarłam się na niego że nie ogarniam jego i jego rodziny bo najpierw mówią że nie trzeba, a później wychodzi że jednak trzeba i mi tylko ciśnienie podnoszą.
Tak samo jak jego siostra mi pracę załatwiała, pytałam czy muszę mieć zaświadczenie od lekarza medycyny pracy mówiła że niepotrzebne, a po miesiącu do mnie zadzwoniła że jednak muszę jej załatwić zaświadczenie z datą miesiąc wcześniej |
|
|
|
#4943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tam, oj tam ![]() Uciekam na działkę bo mamcia już mnie od pół godziny od komputera odciąga ![]() Żegnam się w starym wątku i mam nadzieję że po powrocie do domu przywitam się już w nowym Miłego dnia |
|
|
|
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj piesek lubi zdjęcia taki cacany![]() A ja myślę że te smyrgnięcia to włąśnie ruchy, kilka dni spokoju i się powtórzą a potem się zacznie
|
|
|
|
|
#4947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-02 o 11:27 |
|
|
|
|
#4948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez na początku jak coś poczułam to nie łączyłam tego z maluchem,ale potem jednak był to On bo się zaczęły powtarzać takie same ruchy tylko częściej. Więc pewnie już niedługo i się doczekasz ![]() Fajny piesek, w pościeli najlepiej skąd ja to znam
|
|
|
|
|
#4949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4950 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Czytam o materacykach.. głowa pęka. Ciężki wybór, a nie stać mnie na taki za 300 zł... Mamy jakie macie/miałyście materacyki dla swoich pierwszych pociech?
Piękny! Uroczy Cytat:
![]() Mój TŻ ciągle się przytula do brzuszka i zawsze rano przed wyjściem przychodzi nas utulić i dać buziaka, wcześniej to nie przychodził :P Cytat:
![]() Azealia fajne te bujaczki, zapisuję w ulubionych Też mam nadzieję, że jakiś chrzestny się postara i nam kupi ![]() Niunia gratuluję wizyty! który to u Ciebie tydzień? Domii głupio z tą kasą...ciekawe skąd masz wytrzasnąć 300 zł .... Rodzice Ci nie pożyczą?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

o niemowlakach jeszcze nie czytałam za wiele. Dzięki za wyjaśnienie.
Wycałował mnie, niemal fruwał z radości. I wiecie co... inaczej teraz traktuje i mnie i dziecko. Wie, że noszę jego syna i wreszcie odnosi się do dziecka osobowo
gratuluję synka 
ale nadrobiłam za wczorajszą noc, około 10h spania. I Dzidzia też się nie domagała z samego rana, żebym wstawała jeść 

KCIUKI DLA ANI