|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,33% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
3 | 6,98% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
23 | 53,49% |
| Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! |
|
5 | 11,63% |
| Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
11 | 25,58% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
dokładnie medela elektryczny
jest super
|
|
|
|
#2102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Chyba tak pieszesz-daruje sobie..Nie wiem juz co myslec...piszecie ze mam za duzo tych kosmetykow...Myslałam ze one faktycznie beda potrzebne a tu taka lipa..
|
|
|
|
|
#2103 |
|
Rozeznanie
|
A tak w ogóle to muszę się wam pochwalić!
W piątek podpisaliśmy umowę przedwstępną. Dziś składamy papiery do banków i czekamy... Dlatego też ostatnio prawie wcale tu nie zaglądałam. Cały czas wisiałam na telefonie, a to z kancelarią notarialną, a to z właścicielką, albo szwagierką która jest rzeczoznawcą majątkowym. Po ostatniej akcji jak nam sprzedający wycofali się 2 dni przed podpisaniem umowy przedwstępnej, jesteśmy już przewrażliwieni więc tym razem zawczasu wszystko sprawdziliśmy. Teraz tylko cierpliwie czekamy na kredyt i modlimy się, żeby zdążyć zamieszkać w nowym mieszkanku jeszcze przed porodem. Tak więc trzymajcie kciuki, żeby wszystko poszło sprawnie!
|
#2104 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a od ktorego tyg ciazy zaczelas stosowac te cudo? ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech się wszystko szybko poukłada
|
|
|
|
|
#2106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chciałam Wam jeszcze powiedzieć,że wózek przyjechał z nami z Polski- udało się go upchnąć w samochodzie Niepotrzebnie na tą kobietę naskoczyłam,bo rzeczywiście fura jest w stanie idealnym, gondola wyścielona jest takim milutkim polarkiem Nie wytrzymałam i dokupiłam do wózka fotelik maxi cosi(chociaż miałam dostać od sąsiadki,bo ma ten sam :p). Oprócz tego zakupiłam dwa beciki-jeden usztywniany,drugi zwykły i troszkę małych ubranek i kolorowe pieluchy tetrowe Trafiło mi się z wyprzedazami,bo akurat były mega promocje w Smyku, więc dokupiłam jeszcze dwa kocyki Ogólnie na brak ubranek nie mogę narzekać,bo dostałam w spadku kilka reklamówek od bratowej- w tym stare Majki Brakuje mi najbardziej tych na 0-3 miesiąca, więc nie jest tak źle Butelek jeszcze nie zakupiłam, ale czaje się na te nowe z Avneta... ma któraś z Was? ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Aaa,no i jeszcze z nowości- nasz projekt domu został w końcu poprawiony i w połowie sierpnia ruszamy z budową ![]() ![]() Jestem tak podekscytowana,że szkoda gadać.. szwagier(który będzie nam robił dach ) mówi,że na zimę domek będzie stał w stanie surowym zamkniętym Teraz tylko czekać i odkładać pieniążki na dalsze 'podboje'
Edytowane przez 87czarna Czas edycji: 2013-07-02 o 10:25 |
||
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
jestem już po glukozie
ej smaczne to było poszłam do takiego małego laboratorium, dostałam taką fajna wysoką szklankę w cytrynki jak do drinków, pani wcisnęła mi do tego cytrynę i smakowało mi jak słodka lemoniadka aż mąż chciał żebym mu dała spróbować tak sobie ze smakiem piłam no i jeszcze dzisiaj ten dentysta
|
#2108 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Jak laktator to tylko medela elektryczny, leciutki i ładnie sciaga.
Pepuszka nie smarowalam corce wogole niczym odpadł po tygodniu. Pierwszą kapiel Nadia miala 2 dni pp porodzie z zalecenia szpitala, tam też jej nie kapali. A przez pierwszy miesiąc nie używałam żadnych kosmetyków dopiero po miesiącu właśnie wprowadziłam. Na spacer wyszliśmy z córką już na następny dzień bo musieliśmy jechać do lekarza na kontrolę. Teoretycznie polozna powinna przyjść do nas no ale że nie miała czasu więc to my się fatygowalismy. Jakoś się doczlapalam ale łatwo nie bylo. Rubinka gratuluje, ja nic nie pisalam zeby nie zapeszyc ale dokumenty podpisane i w piątek osbieramy klucze a w przyszlym tygodniu przeprowadzka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2109 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewuchy, widzę po ostatniej stronie, że nurtująca mnie tematyka jest poruszona, to się szybciutko zabieram za czytanie
osłonek na suty na bank mogę potrzebować, mam takie płaskie, że lepiej się zabezpieczyćRubinka powodzenia, oby sprawy bankowe poszły gładko i tak jak mówisz, moglibyście już być na swoim gniazdku przed porodem |
|
|
|
#2110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu minął już rok i domek wyrósł nie wiadomo kiedy
|
|
#2112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super a mieszkanie macie z drugiej ręki czy nowe?Cytat:
![]() Mojego ostatnio wzięło na oglądanie projektów domów,ehh ![]() Mimo że, póki co, nie ma realnych szans na rozpoczęcie budowy ![]() Ale jak się ogląda te projekty, to się człowiek rozmarzyć tylko może
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ekscytacja na całego ![]() ![]() Bylismy teraz na działce,bo szwagier tam też się buduje i jak tak patrzałam na naszą część, to jakoś nie potrafiłam uwierzyć,że zaniedługo i nasza chałupinka tam będzie stać...![]() Już tak tęsknie za Polską ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- W ogóle to facet,który najpierw zajmował się naszym projektem i tymi wszystkimi mapkami zawalił nam wszystko i musieliśmy szukać kogoś innego i dodatkowo płacić ;/ W efekcie projekt domu ma kilka poprawek i ten,który kupiliśmy na necie możemy sprzedać... Któraś zainteresowana ?
|
|
|
#2114 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne to to, zobaczymy jak się sprawdzi ![]() Czarna, a ta Wasza hawira to w Polsce, co nie? Cytat:
Tyle, że ja siedziałam tylko godzinę Cytat:
Lepiej po porodzie, zobaczyć, jak karmienie będzie szło i wtedy ewentualnie wyposażyć się w to cudo. Czyż nie?
|
|
#2115 |
|
dryfuję słowami
|
hej
nie angażuję się, bo się martwię.. wczoraj juz wprawdzie nie mialam wiecej tych upławów, rano tylko maleńko, z 1cm kreska na wkładce. za to dziś przyszyly wyniku z posiewu moczu i ty razem wychodowali tam jakies swinstwa, a jak sie czyta w internecie o tym, to osiwieć można może któraś z Was wie coś o tym, znaleźli mi: 1. escherichia coli - wzrost pojedyncze 2. staphylococcus koagulazo-ujemny - wzrost pojedyncze wprawdzie jutro wizyta, ale jak zawsze zajrzałam do dr google i się przeraziłam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuchna Tak,w Polsce
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- inwersjaNie mam pojęcia co to,ale mam nadzieję,że nic poważnego! Nie czytaj nic w internecie,bo 'zdrowa' nie będziesz ;/
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
5/6? Jakoś tak, jak tylko test zrobiłam, to kupiłam. Po konsultacji z lekarzem.
Cytat:
|
|
|
#2118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z rynku wtórnego. Czeka nas remont kuchni, łazienki i wc. Myślę jednak, że jak to dobrze zgramy to przed porodem uda się zamieszkać. Ewentualnie będziemy mieszkać w mieszkaniu bez kuchni.
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
tak dokładnie, nie warto przed porodem kupować. Ja niestety musiałam kupić po, bo malutka 2 tyg w szpitalu leżała a ja mialam zastoje. więc jak okaże się potrzebny, będzie dużo pokarmu to wtedy można zainwestować.
|
|
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() E. coli w moczu to częsta bakteria. Najpopularniejsza, która zagnieżdża się w pęcherzu. Dostaniesz pewno antybiotyk i będzie po sprawie. Jest taki jeden fajny, Monural się nazywa. Dużo dziewczyn tu go brało i pomagał ![]() Zastanawiam się tylko co mają Twoje upławy wspólnego z posiewem moczu?
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
matal Zapomniałam Ci napisać,ale bardzo podobała mi się Wasza sesja brzuszkowa
Ślicznie wyglądasz- będziecie mieć piekną pamiątkę
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Inwersja popieram Czarna, nie czytaj bo tylko osiwiejesz... dobrze ze jutro lekarz i pewnie bedzie wiedzial co robic...najwazniejsze ze czujesz ruchy malucha
Czarna super z ta budowa a kiedy bedziecie chcieli wracac?
|
|
|
|
#2123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A teraz moje drogie ulatniam się. Muszę skoczyć na pocztę wysłać zwolnienie, potem obiad i z mężem uderzamy do banków.
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
matal, szamponów też mam 3, ale używam stale jednego - pozostałe dwa to "małe skoki w bok" raz na kilka myć
![]() Śliczny avek boja, bardzo dobre wieści papalinka, próbuję, ale on tyć nie chce A jeść dobrze dostaje, bo jak siedzę w domu to i mam czas gotować - ciacho codziennie jest Ale co z tego, skoro i ja jem ![]() passion, Alterra Papaja&Bambus - kłaki go lubią witkom, no to gratuluję dzieciomobilu maharet, nie jesteś gruba policzanka, a powiem Ci, że też tak miałam... i w na początku pierwszej ciąży (potem w szpitalu byłam, ale raczej w zakażenie tam nie wierzyłam) i teraz na początku - za każdym razem stres był ![]() Snow, i oleje i biovaxa lubię Aaaale pyszny obiad Ci TŻ zrobił ![]() Lola, gratulacje ![]() karolson, ale fajny stosik ![]() bajka... oj, moje zdecydowanie Ci nie podpasują - troszkę je widać na zdjęciach w albumie "Listwy" - ale wiesz co, jak tak patrzę na Twoje ściany, to może by jednak zostać przy mozaice - teraz masz tam tapetę? ale jakaś szlachetniejsza wersja - mozaika z małych płytek mogłaby fajnie wygladać I wiesz co, na ścianę z pralką już bym ich chyba nie ciągnęła, bo nie widzę za bardzo po co.Osz Ty.... ile ciuszków ![]() A Mixa to jedna z marek L'Oreala Nawet na pudełku kremu jest napisane agusiamaskota, o Kallosie sporo dobrego czytałam, ale jakoś jeszcze mi w ręce nie wpadł t_89 kropkowany ewacia, kurcze, rzeczywiście nie halo z szyjką ![]() A taka teściowa to skarb Madziuchna reset wskazany ![]() Madzia kawał chłopaka A dlaczego masz brać leki na wspomaganie rozwoju płuc? Coś w badaniu wyszło nie tak?No wiesz, jak jesteś pod znieczuleniem, to średnio masz jak uczestniczyć Ewentualnie możesz z lekarzami pogadać i rekami pomachać jak masz ZZO
|
|
|
|
#2125 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
poprzednim razem przy posiewie robiłam tam samo i nic nie wyhodowano ![]() wiem, że musze do jutra czekać, ale to zawsze tak się ciągnie... a kurat tak się składa, że jutro wizyta, a w czw USG III trym. w końcu stwierdziłam, że pójdę do swojego gin, tamten z Matki Polki i tak mnie nie zapamięta w razie czego, musiałabym tam regularnie chodzic, a nie przyjśc 2 razy na USG. poza tym i tak nie mam pewności, że trafię do niego na dyżur, szkoda mi tej kasy i gnać w drugi koniec miasta. a moja gin już mnie zna, wie wszystko o nas, nie będę musiała jej opowiadać wszystkiego od A do Z.
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
rusałko, mówimy o Sage Femme
![]() Gratuluję wózka ![]() dirty, ja bym z Johnsonem uważała - mnie uczulają ich kosmetyki i na warsztatach położne mówiły )dwie niezależnie na dwóch warsztatach), że Johnson bardzo często uczula dzieciaki ![]() kaska, jak się nie możesz zdecydować, to bierz Babydream ![]() Sylwia, fajnie tak coś dostać motylku Co Nietopsz zrobił?rubinko Ah, no i za chałupkę ![]() logoasia, tak samo może jak olej kokosowy może wysuszać włosy Pojechałam wczoraj do mamy na obiad i zaczęła mnie na cesarkę namawiać - pogadała ze znajomym oczologiem i ginem i doszli do wspólnego wniosku, że tak będzie bezpieczniej I z wieści od gina, polecane do rodzenia szpitale: w Wałbrzychu (ale nie pamiętała który z nich, bo jeden fajny, a drugi nie), w Trzebnicy i w Oławie... a mi na listę doszła jeszcze Środa Śląska W temacie kosmetyków, na SR mówili, że jeśli myjemy dziecko w emolientach, to już niczym nie smarować, natomiast jeśli myjemy "normalnie", to warto balsamem, a w razie "w" oliwką Co do pudru vs. oliwka, to pediatra powiedział, że są dwie frakcje - albo radzą delikatnie pudrować wałeczki, kiedy jest ciepło, żeby się skóra nie ocierała o siebie, ale może się z pudru i potu "ciasto" robić, wiec trzeba z wyczuciem ilości, albo oliwkować - wybór należy do matki ![]() W kwestii pępka, nam wczoraj na SR mówiła, żeby myć wodą z szarym mydłem, nie namaczać, ale jak się na niego chlapnie, to nic złego się nie stanie. Dokładnie osuszać -szczególnie nasadę. Psikać osteniseptem, ale jeśli by się zaczęło ślimaczyć, zadziałać spirytem Uff...nadrobiłam. To lecę obczajać szpitale
|
|
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
temat budowy bardzo mnie jara mimo że się na tym w ogóle nie znam ale Ciebie to w sumie ominie więc co ja ci opowiadam
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
sambaJak najszybciej!
Tak naprawdę,to na następne 2 lata jesteśmy tu uziemieni,bo muszę skończyć szkołę. Wszystko zależy od napływu pieniążków,ale podejrzewam,że ze 3,4 lata na pewno nam zejdzie :/
|
|
#2129 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
swoją drogą, skoro mam te bakterie w moczu, to moze i w pochwie, przeciez jak sie wycieram po siusiu to jade po pipce...
|
|
|
#2130 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.

jest super

Niepotrzebnie na tą kobietę naskoczyłam,bo rzeczywiście fura jest w stanie idealnym, gondola wyścielona jest takim milutkim polarkiem
Nie wytrzymałam i dokupiłam do wózka fotelik maxi cosi(chociaż miałam dostać od sąsiadki,bo ma ten sam :p). Oprócz tego zakupiłam dwa beciki-jeden usztywniany,drugi zwykły i troszkę małych ubranek i kolorowe pieluchy tetrowe
Teraz tylko czekać i odkładać pieniążki na dalsze 'podboje' 
no i jeszcze dzisiaj ten dentysta 

a mieszkanie macie z drugiej ręki czy nowe?
Lepiej po porodzie, zobaczyć, jak karmienie będzie szło i wtedy ewentualnie wyposażyć się w to cudo. Czyż nie?

Co Nietopsz zrobił?