Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz. XI - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,33%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 3 6,98%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 23 53,49%
Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! 5 11,63%
Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 11 25,58%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-02, 10:14   #2101
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

dokładnie medela elektryczny jest super
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:14   #2102
policzanka
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja bym sobie odpuściła. Tak małe dziecko im mniej ma na sobie tych wszystkich mazideł, tym lepiej. W tym czasie dziecko wytwarza jeszcze swoją "ochronkę" i szkoda by ją zaburzać, czymś zbędnym. A jak dla mnie gondola kryje mocno i samo dziecko jest dobrze schowane.

.
Dzieki cotynatoChyba tak pieszesz-daruje sobie..Nie wiem juz co myslec...piszecie ze mam za duzo tych kosmetykow...Myslałam ze one faktycznie beda potrzebne a tu taka lipa..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:15   #2103
rubinka25
Rozeznanie

A tak w ogóle to muszę się wam pochwalić!

W piątek podpisaliśmy umowę przedwstępną. Dziś składamy papiery do banków i czekamy... Dlatego też ostatnio prawie wcale tu nie zaglądałam. Cały czas wisiałam na telefonie, a to z kancelarią notarialną, a to z właścicielką, albo szwagierką która jest rzeczoznawcą majątkowym.

Po ostatniej akcji jak nam sprzedający wycofali się 2 dni przed podpisaniem umowy przedwstępnej, jesteśmy już przewrażliwieni więc tym razem zawczasu wszystko sprawdziliśmy. Teraz tylko cierpliwie czekamy na kredyt i modlimy się, żeby zdążyć zamieszkać w nowym mieszkanku jeszcze przed porodem. Tak więc trzymajcie kciuki, żeby wszystko poszło sprawnie!

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:17   #2104
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
O takim czymś:
http://static1.bawibobas.pl/10444-13...x/nipletka.jpg

Lekarze mnie od wielu lat straszyli, że będę mieć problemy z karmieniem, więc jak tylko dowiedziałam się o ciąży, to dużo o tym czytałam. Karmiłam normalnie, Edi nigdy nie miał problemu ze złapaniem sutka. U nas był inny problem

a od ktorego tyg ciazy zaczelas stosowac te cudo?

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość

W piątek podpisaliśmy umowę przedwstępną. Dziś składamy papiery do banków i czekamy... Dlatego też ostatnio prawie wcale tu nie zaglądałam. Cały czas wisiałam na telefonie, a to z kancelarią notarialną, a to z właścicielką, albo szwagierką która jest rzeczoznawcą majątkowym.

Po ostatniej akcji jak nam sprzedający wycofali się 2 dni przed podpisaniem umowy przedwstępnej, jesteśmy już przewrażliwieni więc tym razem zawczasu wszystko sprawdziliśmy. Teraz tylko cierpliwie czekamy na kredyt i modlimy się, żeby zdążyć zamieszkać w nowym mieszkanku jeszcze przed porodem. Tak więc trzymajcie kciuki, żeby wszystko poszło sprawnie!
Wow Rubinko! Super wiadomosc!!Trzymamy mocno kciuki zeby tym razem wszystko było po Waszej mysli!!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:19   #2105
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

Życzę dużo siły i cierpliwości niech się wszystko szybko poukłada
Stary 2013-07-02, 10:24   #2106
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
U nas też położne mówiły o Octenisepcie, ale doradzały kupić jeszcze 70 % spirytus, którego używały jeszcze nasze mamy, bo czasem kikut może zwyczajnie zacząć gnić i Octenisept już nie pomoże, trzeba atakować spirytusem.
Bardzo sobie chwalilam Octanisept

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
oslonki na cycki tez mialam z aventa, teraz tez kupilam bo jak chce karmic to tylko przez to cholerstwo bo mam plaskie suty i B. chwytac nie chciala czy tez nie mogla. wiec podejrzewam ze tym razem bedzie to samo.
Słyszałam właśnie,że te z aventa są rewelacyjne

Chciałam Wam jeszcze powiedzieć,że wózek przyjechał z nami z Polski- udało się go upchnąć w samochodzie Niepotrzebnie na tą kobietę naskoczyłam,bo rzeczywiście fura jest w stanie idealnym, gondola wyścielona jest takim milutkim polarkiem Nie wytrzymałam i dokupiłam do wózka fotelik maxi cosi(chociaż miałam dostać od sąsiadki,bo ma ten sam :p). Oprócz tego zakupiłam dwa beciki-jeden usztywniany,drugi zwykły i troszkę małych ubranek i kolorowe pieluchy tetrowe Trafiło mi się z wyprzedazami,bo akurat były mega promocje w Smyku, więc dokupiłam jeszcze dwa kocyki Ogólnie na brak ubranek nie mogę narzekać,bo dostałam w spadku kilka reklamówek od bratowej- w tym stare Majki Brakuje mi najbardziej tych na 0-3 miesiąca, więc nie jest tak źle Butelek jeszcze nie zakupiłam, ale czaje się na te nowe z Avneta... ma któraś z Was?

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Aaa,no i jeszcze z nowości- nasz projekt domu został w końcu poprawiony i w połowie sierpnia ruszamy z budową Jestem tak podekscytowana,że szkoda gadać.. szwagier(który będzie nam robił dach ) mówi,że na zimę domek będzie stał w stanie surowym zamkniętym Teraz tylko czekać i odkładać pieniążki na dalsze 'podboje'

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2013-07-02 o 10:25
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:27   #2107
tancerka212
Zakorzenienie

jestem już po glukozie ej smaczne to było poszłam do takiego małego laboratorium, dostałam taką fajna wysoką szklankę w cytrynki jak do drinków, pani wcisnęła mi do tego cytrynę i smakowało mi jak słodka lemoniadka aż mąż chciał żebym mu dała spróbować tak sobie ze smakiem piłam 2 godzinki minęło mi szybciorkiem i bezproblemowo więc ufff mam to dziadostwo za sobą- tylko teraz oby wyniki wyszły jak należy no i jeszcze dzisiaj ten dentysta
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 10:28   #2108
Fikusek82
Wtajemniczenie

Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Jak laktator to tylko medela elektryczny, leciutki i ładnie sciaga.

Pepuszka nie smarowalam corce wogole niczym odpadł po tygodniu.

Pierwszą kapiel Nadia miala 2 dni pp porodzie z zalecenia szpitala, tam też jej nie kapali. A przez pierwszy miesiąc nie używałam żadnych kosmetyków dopiero po miesiącu właśnie wprowadziłam.

Na spacer wyszliśmy z córką już na następny dzień bo musieliśmy jechać do lekarza na kontrolę. Teoretycznie polozna powinna przyjść do nas no ale że nie miała czasu więc to my się fatygowalismy. Jakoś się doczlapalam ale łatwo nie bylo.

Rubinka gratuluje, ja nic nie pisalam zeby nie zapeszyc ale dokumenty podpisane i w piątek osbieramy klucze a w przyszlym tygodniu przeprowadzka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:29   #2109
dirtymagic85
Zadomowienie

cześć dziewuchy, widzę po ostatniej stronie, że nurtująca mnie tematyka jest poruszona, to się szybciutko zabieram za czytanie osłonek na suty na bank mogę potrzebować, mam takie płaskie, że lepiej się zabezpieczyć

Rubinka powodzenia, oby sprawy bankowe poszły gładko i tak jak mówisz, moglibyście już być na swoim gniazdku przed porodem
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:29   #2110
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
hmmm...a moge wiedziec jak to robiłas?Tez mam płaskie ,zawsze myslałam ze one w ciazy jakos sie powieksza a tu nic..jakie byly takie sa...
Też mam płaskie i też tak myślałam, a tu nic...

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
O takim czymś:
http://static1.bawibobas.pl/10444-13...x/nipletka.jpg

Lekarze mnie od wielu lat straszyli, że będę mieć problemy z karmieniem, więc jak tylko dowiedziałam się o ciąży, to dużo o tym czytałam. Karmiłam normalnie, Edi nigdy nie miał problemu ze złapaniem sutka. U nas był inny problem
Wygląda to strasznie

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:29   #2111
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Aaa,no i jeszcze z nowości- nasz projekt domu został w końcu poprawiony i w połowie sierpnia ruszamy z budową Jestem tak podekscytowana,że szkoda gadać.. szwagier(który będzie nam robił dach ) mówi,że na zimę domek będzie stał w stanie surowym zamkniętym Teraz tylko czekać i odkładać pieniążki na dalsze 'podboje'
superowo pamiętam jak ja czekałam podjarana na pierwsze "wbicie łopaty" a tu minął już rok i domek wyrósł nie wiadomo kiedy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 10:31   #2112
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

super a mieszkanie macie z drugiej ręki czy nowe?

Cytat:
Zazdroszczę

Mojego ostatnio wzięło na oglądanie projektów domów,ehh
Mimo że, póki co, nie ma realnych szans na rozpoczęcie budowy
Ale jak się ogląda te projekty, to się człowiek rozmarzyć tylko może

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:35   #2113
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
superowo pamiętam jak ja czekałam podjarana na pierwsze "wbicie łopaty" a tu minął już rok i domek wyrósł nie wiadomo kiedy
Ach,ani nie mów Ekscytacja na całego Bylismy teraz na działce,bo szwagier tam też się buduje i jak tak patrzałam na naszą część, to jakoś nie potrafiłam uwierzyć,że zaniedługo i nasza chałupinka tam będzie stać...
Już tak tęsknie za Polską

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

W ogóle to facet,który najpierw zajmował się naszym projektem i tymi wszystkimi mapkami zawalił nam wszystko i musieliśmy szukać kogoś innego i dodatkowo płacić ;/ W efekcie projekt domu ma kilka poprawek i ten,który kupiliśmy na necie możemy sprzedać... Któraś zainteresowana ?

Stary 2013-07-02, 10:36   #2114
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Butelek jeszcze nie zakupiłam, ale czaje się na te nowe z Avneta... ma któraś z Was?

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Ja dostałam jedną gratis w SR, tą mniejszą Fajne to to, zobaczymy jak się sprawdzi

Czarna, a ta Wasza hawira to w Polsce, co nie?

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
jestem już po glukozie ej smaczne to było poszłam do takiego małego laboratorium, dostałam taką fajna wysoką szklankę w cytrynki jak do drinków, pani wcisnęła mi do tego cytrynę i smakowało mi jak słodka lemoniadka aż mąż chciał żebym mu dała spróbować tak sobie ze smakiem piłam 2 godzinki minęło mi szybciorkiem i bezproblemowo więc ufff mam to dziadostwo za sobą- tylko teraz oby wyniki wyszły jak należy no i jeszcze dzisiaj ten dentysta
Mi też smakowało Tyle, że ja siedziałam tylko godzinę

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
Jak laktator to tylko medela elektryczny, leciutki i ładnie sciaga.

Pepuszka nie smarowalam corce wogole niczym odpadł po tygodniu.

Pierwszą kapiel Nadia miala 2 dni pp porodzie z zalecenia szpitala, tam też jej nie kapali. A przez pierwszy miesiąc nie używałam żadnych kosmetyków dopiero po miesiącu właśnie wprowadziłam.

Na spacer wyszliśmy z córką już na następny dzień bo musieliśmy jechać do lekarza na kontrolę. Teoretycznie polozna powinna przyjść do nas no ale że nie miała czasu więc to my się fatygowalismy. Jakoś się doczlapalam ale łatwo nie bylo.

Rubinka gratuluje, ja nic nie pisalam zeby nie zapeszyc ale dokumenty podpisane i w piątek osbieramy klucze a w przyszlym tygodniu przeprowadzka.

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
dokładnie medela elektryczny jest super
Też o nim słyszałam. Ale wydaje mi się, że lepiej na razie się wstrzymać takimi wydatkami Lepiej po porodzie, zobaczyć, jak karmienie będzie szło i wtedy ewentualnie wyposażyć się w to cudo. Czyż nie?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:38   #2115
inwersja
dryfuję słowami

hej
nie angażuję się, bo się martwię.. wczoraj juz wprawdzie nie mialam wiecej tych upławów, rano tylko maleńko, z 1cm kreska na wkładce. za to dziś przyszyly wyniku z posiewu moczu i ty razem wychodowali tam jakies swinstwa, a jak sie czyta w internecie o tym, to osiwieć można

może któraś z Was wie coś o tym, znaleźli mi:
1. escherichia coli - wzrost pojedyncze
2. staphylococcus koagulazo-ujemny - wzrost pojedyncze

wprawdzie jutro wizyta, ale jak zawsze zajrzałam do dr google i się przeraziłam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 10:40   #2116
87czarna
Zakorzenienie

Madziuchna Tak,w Polsce

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

inwersjaNie mam pojęcia co to,ale mam nadzieję,że nic poważnego! Nie czytaj nic w internecie,bo 'zdrowa' nie będziesz ;/

Stary 2013-07-02, 10:40   #2117
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
a od ktorego tyg ciazy zaczelas stosowac te cudo?
5/6? Jakoś tak, jak tylko test zrobiłam, to kupiłam. Po konsultacji z lekarzem.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Też mam płaskie i też tak myślałam, a tu nic...

Wygląda to strasznie
Nie jest

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:41   #2118
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość

Fikusek Gratulacje!!! Mam nadzieję, że ja za ok. miesiąc też napiszę, że klucze mam już odebrane.

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
super a mieszkanie macie z drugiej ręki czy nowe?
Z rynku wtórnego. Czeka nas remont kuchni, łazienki i wc. Myślę jednak, że jak to dobrze zgramy to przed porodem uda się zamieszkać. Ewentualnie będziemy mieszkać w mieszkaniu bez kuchni.

01.02.2016
Leoś
Stary 2013-07-02, 10:43   #2119
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

Też o nim słyszałam. Ale wydaje mi się, że lepiej na razie się wstrzymać takimi wydatkami Lepiej po porodzie, zobaczyć, jak karmienie będzie szło i wtedy ewentualnie wyposażyć się w to cudo. Czyż nie?
tak dokładnie, nie warto przed porodem kupować. Ja niestety musiałam kupić po, bo malutka 2 tyg w szpitalu leżała a ja mialam zastoje. więc jak okaże się potrzebny, będzie dużo pokarmu to wtedy można zainwestować.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 10:43   #2120
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
hej
nie angażuję się, bo się martwię.. wczoraj juz wprawdzie nie mialam wiecej tych upławów, rano tylko maleńko, z 1cm kreska na wkładce. za to dziś przyszyly wyniku z posiewu moczu i ty razem wychodowali tam jakies swinstwa, a jak sie czyta w internecie o tym, to osiwieć można

Inwersja, nie czytaj, kobito!
E. coli w moczu to częsta bakteria. Najpopularniejsza, która zagnieżdża się w pęcherzu. Dostaniesz pewno antybiotyk i będzie po sprawie. Jest taki jeden fajny, Monural się nazywa. Dużo dziewczyn tu go brało i pomagał Ta druga, to wygląda mi na jakiegoś gronkowca. O tym się nie wypowiem, bo nie wiem
Zastanawiam się tylko co mają Twoje upławy wspólnego z posiewem moczu?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:43   #2121
87czarna
Zakorzenienie

matal Zapomniałam Ci napisać,ale bardzo podobała mi się Wasza sesja brzuszkowa Ślicznie wyglądasz- będziecie mieć piekną pamiątkę

Stary 2013-07-02, 10:44   #2122
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Inwersja popieram Czarna, nie czytaj bo tylko osiwiejesz... dobrze ze jutro lekarz i pewnie bedzie wiedzial co robic...najwazniejsze ze czujesz ruchy malucha

Czarna super z ta budowa a kiedy bedziecie chcieli wracac?
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:45   #2123
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
hej

Nic się nie przejmuj tylko cierpliwie poczekaj na wizytę u lekarza. Ja też miałam bakterię w moczu i wystarczył jednorazowy antybiotyk i już ok. Tak więc spokojnie poczekaj do jutra. I nic nie czytaj w necie!!! Do jutra wytrzymasz.

A teraz moje drogie ulatniam się. Muszę skoczyć na pocztę wysłać zwolnienie, potem obiad i z mężem uderzamy do banków.

01.02.2016
Leoś

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 10:46   #2124
vea7
Zakorzenienie

matal, szamponów też mam 3, ale używam stale jednego - pozostałe dwa to "małe skoki w bok" raz na kilka myć
Śliczny avek

boja, bardzo dobre wieści

papalinka, próbuję, ale on tyć nie chce A jeść dobrze dostaje, bo jak siedzę w domu to i mam czas gotować - ciacho codziennie jest Ale co z tego, skoro i ja jem

passion, Alterra Papaja&Bambus - kłaki go lubią Jest naturalny i z Alterry najbardziej mi podszedł.

witkom, no to gratuluję dzieciomobilu

maharet, nie jesteś gruba Jesteś w ciąży

policzanka, a powiem Ci, że też tak miałam... i w na początku pierwszej ciąży (potem w szpitalu byłam, ale raczej w zakażenie tam nie wierzyłam) i teraz na początku - za każdym razem stres był

Snow, i oleje i biovaxa lubię Z tym, że maskę nie za często, bo moje futro szybko się przyzwyczaja.
Aaaale pyszny obiad Ci TŻ zrobił

Lola, gratulacje

karolson, ale fajny stosik

bajka... oj, moje zdecydowanie Ci nie podpasują - troszkę je widać na zdjęciach w albumie "Listwy" - ale wiesz co, jak tak patrzę na Twoje ściany, to może by jednak zostać przy mozaice - teraz masz tam tapetę? ale jakaś szlachetniejsza wersja - mozaika z małych płytek mogłaby fajnie wygladać Bo jakoś klasyczne kafelki mi się nie widzą... chyba że zupełnie duże kafle I wiesz co, na ścianę z pralką już bym ich chyba nie ciągnęła, bo nie widzę za bardzo po co.
Osz Ty.... ile ciuszków
A Mixa to jedna z marek L'Oreala Nawet na pudełku kremu jest napisane

agusiamaskota, o Kallosie sporo dobrego czytałam, ale jakoś jeszcze mi w ręce nie wpadł

t_89 kropkowany

ewacia, kurcze, rzeczywiście nie halo z szyjką
A taka teściowa to skarb

Madziuchna reset wskazany a praca rzecz nabyta i zdecydowanie nie warta płaczu

Madzia kawał chłopaka A dlaczego masz brać leki na wspomaganie rozwoju płuc? Coś w badaniu wyszło nie tak?
No wiesz, jak jesteś pod znieczuleniem, to średnio masz jak uczestniczyć Ewentualnie możesz z lekarzami pogadać i rekami pomachać jak masz ZZO

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:46   #2125
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Madziuchna Tak,w Polsce

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

inwersjaNie mam pojęcia co to,ale mam nadzieję,że nic poważnego! Nie czytaj nic w internecie,bo 'zdrowa' nie będziesz ;/
ja jednym z forów babeczka, która ponoć w labolatorium pracuje co do tej drugiej bakterii odpisała lasce, że nieprawidłowo pobrała mocz na posiew, bo to bakteria, któa występuje na skórze
poprzednim razem przy posiewie robiłam tam samo i nic nie wyhodowano

wiem, że musze do jutra czekać, ale to zawsze tak się ciągnie... a kurat tak się składa, że jutro wizyta, a w czw USG III trym. w końcu stwierdziłam, że pójdę do swojego gin, tamten z Matki Polki i tak mnie nie zapamięta w razie czego, musiałabym tam regularnie chodzic, a nie przyjśc 2 razy na USG. poza tym i tak nie mam pewności, że trafię do niego na dyżur, szkoda mi tej kasy i gnać w drugi koniec miasta. a moja gin już mnie zna, wie wszystko o nas, nie będę musiała jej opowiadać wszystkiego od A do Z.
Stary 2013-07-02, 10:46   #2126
vea7
Zakorzenienie

rusałko, mówimy o Sage Femme Kurs trwa miesiąc, więc spokojnie skończysz na miesiąc przed porodem. Ja nie chcialam chodzić w 8mc, bo raz, że już duuuża będę, a dwa, wypadałoby na sierpień, a bałam się, że mogłoby być po prostu za gorąco. Chciałam też mieć wolny sierpień i wrzesień na ewentualny wyjazd urlopowy. Ty byś pewnie szla przełom sierpnia/września, a wtedy temperatury mogą już być spoko. W sumie jest jedna dziewczyna, która będzie rodziła przełom lipca i sierpnia i daje spokojnie radę, więc kwestia jak Tobie pasuje
Gratuluję wózka

dirty, ja bym z Johnsonem uważała - mnie uczulają ich kosmetyki i na warsztatach położne mówiły )dwie niezależnie na dwóch warsztatach), że Johnson bardzo często uczula dzieciaki

kaska, jak się nie możesz zdecydować, to bierz Babydream

Sylwia, fajnie tak coś dostać

motylku Co Nietopsz zrobił?

rubinko Ah, no i za chałupkę

logoasia, tak samo może jak olej kokosowy może wysuszać włosy

Pojechałam wczoraj do mamy na obiad i zaczęła mnie na cesarkę namawiać - pogadała ze znajomym oczologiem i ginem i doszli do wspólnego wniosku, że tak będzie bezpieczniej I z wieści od gina, polecane do rodzenia szpitale: w Wałbrzychu (ale nie pamiętała który z nich, bo jeden fajny, a drugi nie), w Trzebnicy i w Oławie... a mi na listę doszła jeszcze Środa Śląska

W temacie kosmetyków, na SR mówili, że jeśli myjemy dziecko w emolientach, to już niczym nie smarować, natomiast jeśli myjemy "normalnie", to warto balsamem, a w razie "w" oliwką
Co do pudru vs. oliwka, to pediatra powiedział, że są dwie frakcje - albo radzą delikatnie pudrować wałeczki, kiedy jest ciepło, żeby się skóra nie ocierała o siebie, ale może się z pudru i potu "ciasto" robić, wiec trzeba z wyczuciem ilości, albo oliwkować - wybór należy do matki

W kwestii pępka, nam wczoraj na SR mówiła, żeby myć wodą z szarym mydłem, nie namaczać, ale jak się na niego chlapnie, to nic złego się nie stanie. Dokładnie osuszać -szczególnie nasadę. Psikać osteniseptem, ale jeśli by się zaczęło ślimaczyć, zadziałać spirytem

Uff...nadrobiłam. To lecę obczajać szpitale

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:46   #2127
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Ach,ani nie mów Ekscytacja na całego Bylismy teraz na działce,bo szwagier tam też się buduje i jak tak patrzałam na naszą część, to jakoś nie potrafiłam uwierzyć,że zaniedługo i nasza chałupinka tam będzie stać...
Już tak tęsknie za Polską
koniecznie zdawaj relacje z budowy to będę kibicować temat budowy bardzo mnie jara mimo że się na tym w ogóle nie znam najlepsze jest to jak ci fachowcy dyktują listę zakupów a ty nawet nie umiesz ze słuchu jej zanotować i potem jedziesz do składu budowlanego i taaaak się szeroko uśmiechasz do sprzedawcy żeby ci pomógł i jeszcze załadował do bagażnika potrzebne rzeczy bo ty nie wiesz w ogóle o co chodzi ale Ciebie to w sumie ominie więc co ja ci opowiadam

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 10:46   #2128
87czarna
Zakorzenienie

sambaJak najszybciej!
Tak naprawdę,to na następne 2 lata jesteśmy tu uziemieni,bo muszę skończyć szkołę. Wszystko zależy od napływu pieniążków,ale podejrzewam,że ze 3,4 lata na pewno nam zejdzie :/

Stary 2013-07-02, 10:49   #2129
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
E. coli w moczu to częsta bakteria. Najpopularniejsza, która zagnieżdża się w pęcherzu. Dostaniesz pewno antybiotyk i będzie po sprawie. Jest taki jeden fajny, Monural się nazywa. Dużo dziewczyn tu go brało i pomagał Ta druga, to wygląda mi na jakiegoś gronkowca. O tym się nie wypowiem, bo nie wiem
nie wiem czy coś mają, bo ja nie mam ich non stop. w niedziele miałam lekkie, wczoraj rano malusieńka kreseczka na wkladce i od tej pory nic... swoją drogą, skoro mam te bakterie w moczu, to moze i w pochwie, przeciez jak sie wycieram po siusiu to jade po pipce...
Stary 2013-07-02, 10:50   #2130
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Tej coli jest mały wzrost więc może skończy się na jakimś żurawinowym leku.Co do drygiej to nie mam pojęcia
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości