|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Czy polecasz e-papierosa? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
66 | 65,35% |
Nie |
26 | 25,74% |
Nie wiem |
9 | 8,91% |
Głosujący: 101. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: E-PAPIEROS proszę o pomoc
A więc tak... Widzę, że zbiliśmy trochę z tematu mojego postu
![]() ![]()
"Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wredna (...) jest początkiem i końcem" Namieszałeś w mojej głowie jednym gestem, jednym słowem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Konto usunięte
|
A nie brałaś pod uwagę nikotyny w innej postaci? Np do pracy niquitiny, nie żeby rzucić ale żeby chociaż się opanować trochę (totalnie cię rozumiem). Mimo wszystko niquitin do żucia czy w pastylkach jakoś tam tłumi chęci zapalenia na pewien czas. Nie zastąpi papierosa ale można się przestawić by przez kilka godzin nie zapalic a żuć czy possać coś
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Przyczajenie
|
Dot.: e - papieros
Cytat:
![]() Edytowane przez Agula_66 Czas edycji: 2013-04-29 o 15:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
To zależy ile palisz. Ja paliłam paczkę (lm niebieskie) na dwa dni. Kupiłam sobie papierosa e-mod link: http://sklep.e-mod.com.pl/emod_dripp...z_liquidu-169i za 149 zł. Fajnie dymi, bateria trzyma 2-3 dni. Używam go 3 tygodnie. Jestem ogólnie zadowolona. Zwykłych już nie ruszam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Zdecydowałam się dzisiaj na zakup PROVOG EGO.
https://www.e-fajek.pl/media/catalog...o-blister2.jpg Muszę powiedzieć, że jest świetny ![]() ![]()
"Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wredna (...) jest początkiem i końcem" Namieszałeś w mojej głowie jednym gestem, jednym słowem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
Ehhh kobiety
![]() ![]() Już na wstępie mówię Ci, że jeżeli zdecydujesz się dalej palić e-papierosy będziesz musiała dołożyć do interesu. Nie kupuje się jednego e-papierosa ![]() Zawsze, ale to zawsze trzeba zaopatrzyć się w zestaw dwóch e-papierosów. Jeżeli jeden Ci się ładuje, zawsze masz drugi, jeżeli jeden Ci się zepsuje, to zawsze masz drugi. A jak ten Ci padnie, to będzie klapa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Przyczajenie
|
Dot.: E-papierosy :)
A jaka firma??? Bo ja wciąż szukam dobrych e-fajek. Znalazłam jedną taką firmę http://www.elektroniczny-papieros.net/pl/ ktoś się zna? warto tu zamawiać? NIkt z moich znajomych nie pali e-papierosów i nie miałam kogo spytać. Trochę się boję tak na ślepo zamawiać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Przyczajenie
|
Witam wszyskich bardzo serdecznie. Jestes studentem 3 roku zarządzania i każdy miał przeprowadzić ankietę na wybrany temat a później opisać jej wyniki.
Będę bardzo wdzięczny jeśli mógłbym prosić o wypełnienie ankiety do której link wklejam poniżej. Dotyczy ona elektronicznych papierosów. Jeśli źle umieściłem wątek, to z góry przepraszam, ale jestem tutaj nowy i nie mam doświadczenia z e-papierosami. https://docs.google....1dEtrQkt2Z nc6MQ Dziękuję i przepraszam za spam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Przyczajenie
|
Witam wszyskich bardzo serdecznie. Jestes studentem 3 roku zarządzania i każdy miał przeprowadzić ankietę na wybrany temat a później opisać jej wyniki.
Będę bardzo wdzięczny jeśli mógłbym prosić o wypełnienie ankiety do której link wklejam poniżej. Dotyczy ona elektronicznych papierosów. Jeśli źle umieściłem wątek, to z góry przepraszam, ale jestem tutaj nowy i nie mam doświadczenia z e-papierosami. https://docs.google....1dEtrQkt2Z nc6MQ Dziękuję i przepraszam za spam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() http://www.bigboystoys.pl/gfx/obrazek1445.jpg http://dev.mild.pl/zalaczniki/819_Pr...Blister_1_.jpg Do tego dokupiłam sobie dwa liquidy z firmy Mild po 20 zł. Jeden kawowy 14 mg/ml a drugi o smaku tytoniu 18 mg/ml ![]() http://www.sigaro.pl/files/448_Liqui..._10_ml_new.jpg I powiem Ci że ten e-papieros jest rewelacyjny, bierzesz bucha i wypuszczasz chmarę dymu ![]() ![]() Polecam szczerze e-papierosa Ego Provog ![]()
"Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wredna (...) jest początkiem i końcem" Namieszałeś w mojej głowie jednym gestem, jednym słowem ![]() ![]() Edytowane przez _Panther_ Czas edycji: 2013-05-03 o 20:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
Przy wyborze e-papierosa kierujcie się gwarancją, wielkością baterii, dostępnością wkładów, ilością sklepów w Polsce w danej sieci. Lepiej zapłacić 50 zł więcej i mieć spokój (choć akurat ten Provoque za 99 jest godny polecenia).
A płyn ciężko polecać. Są trzy bazy, w których się rozpuszcza nikotynę i aromaty. Mild akurat jest na glikolu, więc jest dość ostry. Jak ktoś nie lubi drapania, to trzeba palić na glicerynie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Przyczajenie
|
Spokojnie do 100 zł możesz kupić pełnoprawnego i dobrego papierosa, a nie jakieś badziewie. Ja kupowałam rok temu na stronie e-dymek.pl (model TanGo) i wówczas zapłaciłam za niego 139 zł. Ostatnio jak chciałam zamówić dla siostry to okazało się, że ten samo model potaniał i teraz jest w cenie 99 zł. Ja paliłam 10 papierosów dziennie i calkowicie wystarcza mi ten model. Spokojnie starcza przy moim paleniu na 3 dni i ładuje sie ok. 2 godzin - chyba tyle jesteś w stanie wytrzymać
![]() Z mojej strony polecam ten model, szczególnie jesli jestes nowym e-palaczem. Ma łatwy w obsłudze kartomizer i bez problemu poradzisz sobie z jego obsługą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Przyczajenie
|
Tak czytam te Wasze opinie i jestem w szoku, że co poniektórzy zapłacili np. ponad 200 zł!!! Ja kupowałam rok temu na stronie e-dymek.pl i płaciłam 139 zł za model TanGo. Nawiasem mówiąc teraz potaniał i kosztuje 99 zł. Do tego aromat cytrynowy <3 Mój znajomy zamawiał na tej samej stronie model Cigito. Ale to juz raczej model z wyższej półki - ponad 200 zł.
Jak dla kogoś kto kupuje pierwszy raz e-papierosa model TanGo jest bardzo funkcjonalny, prosty i do tego ładnie wygląda. Łatwo się wypełnia kartomizer i przy moim paleniu wytrzymuje ze 3 dni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
No właśnie gwarancja mój tż kupował za 140, facet mówi no gwarancja jest wszystko ok... a my jak takie głupki nie sprawdziliśmy ile trwa gwarancja. Ile trwała?
24 GODZINY ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Moderator
|
Cytat:
Sklep istnieje od dawna - nie ma obaw że za miesiąc zniknie z rynku, ceny atrakcyjne i sprzedają tylko dobry sprzęt. Śmiało mogę polecić. Na allegro też sprzedają - po komentarzach widać że dużo osób jest zadowolonych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A dzienny koszt e-palenia wynosi mniej niż 3 zł. Przelicz sobie ile fajek dziennie palisz i ile wydajesz tygodniowo na nową paczkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Przyczajenie
|
Na e-dymek są dobre modele. Ja na przykład byłam zielona przed kupienie pierwszego e-p i zamówiłam Cigito TanGo, bo wydawał mi się być w spoko cenie. Powiem tak: dymi przyjemnie, zaciąganie jest bardzo lekkie, wygląd estetyczny. Nie słyszałam też aby komuś padł od tak. Poza tym jest gwarancja. Według mnie jako e-papieros na początek jest ok, szczególnie dla osób które palą max 10-15 papierosów dziennie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja za dwa papierosy z etui i dodatkową buteleczką na all zapłaciłam 100zł i są ok. Kupiłam grzałki bez knotowe i nie są najlepsze, lepsze są Volisha z knotami ale za to liquidu idzie więcej ![]()
![]() |
![]() |
#293 |
Przyczajenie
|
Ja tż używam Rm1 ale o smaku czekolady
![]() rzuciłam, bo mój chłopak ciągle marudził, ze niezbyt łądnie pachnę a jednak to jest dla mnie ważne. Wydaje na perfumy tyle kasy więc to nie miało sensu. jakoś idzie może kiedyś rzucę całkowicie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
tż kupił wczoraj liqyid rm1 bo tani. No i niestety ze względów finansowych właśnie bo ten liquid jest płynny jak woda i nie oblepia dobrze grzałki
![]() ale smaczki dobre |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Przyczajenie
|
ja kupuję w Rm1. Tę markę firmuje moj słodki Przemek Saleta - wiem, ze jest trochę już stary ale co tam
![]() ![]() Polecam mój ulubiony liquid arbuzowy - od tego dopiero można się uzależnić hahahahah |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje ulubione to kokos, czarna herbata i banan ![]()
![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Odnośnie smaków - z czarnej porzeczki przerzuciłam się na cytrynę, kupuję wyłącznie P1 (11 zł), mild jest drogi, a liqueen jest zbyt wodnista i mało smakowa.
Dla bardziej oszczędnych kupuje sie zestawy home made: VG.BIOBAZA 0 mg/ml 1 buteleczka 100 ml PG.ECOBAZA 18 mg/ml 1 buteleczka 100 ml (moc dzieli się na pół z 18 mg robi się 9 mg - można kupić wyższą zawartość nikotyny) nie miesza się wszystkiego, trzeba podzielić na porcje miesza się w stosunku 1:1 gliceryna farmaceutyczna kupowana w aptece aromat: 15 kropel na 10 ml kupić strzykawkę 20 ML DOKŁADNIE ODMIERZYĆ PRZYKŁADOWA porcja 40 ml: 20 ml VG 20 ml PG gliceryny 4 ml aromatu 60 kropel na stronie Inavera można się zaopatrzyć. Mogłam coś pochrzanić w/w, więc szczegóły doczytać na forach. Jeśli mieszkacie w większych miastach to polecam kupować po raz 1 na miejscu (na pasażach lub powstające jak grzyby po deszczu budki), niż przez neta, bo gdy bateria walnie, to od ręki wymieniają na stoisku. A jak e-fajek zdechnie to łatwiej sięgnąć po analoga. Ja mam Milda X7, w X6 bateria trzymała 6 m-cy jak w mordę strzelił, zdychała akurat po okresie gwarancyjnym. Ale to też zależy od partii towaru. Znajomej mild psuł się co trochę. Kartomizery - to też zależy od partii, zawsze paliłam miętę, ale po 3 z serii bublach (mam na myśli palenie nówki do godziny, a po napełnianiu karto trzymał ze 3 dni) przeszłam na "stare skarpetki" czyli malborasy bo tabako nie zniesę. Mam tydzień spokoju, tylko uzupełniam liq. Cleromizery zajechałam - po paru "machach" widziałam jak liq zmienia się w burą maź. Niestety e-fajki wysuszają śluzówkę - tylko, że ja w pracy nie wyciągam go z gęby bo bym oszalała, no i mniej żrę jak go międlę caluśki czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Przyczajenie
|
a możecie mi powiedzieć jaki e-papieros będzie dobry dla mężczyzny, który codziennie pali około 10-15 papierosów? z moim facetem znaleźliśmy takie niedrogi model: http://www.elektroniczny-papieros.ne...x1-zestaw.html ale nie wiemy czy będzie dobry dla niego, proszę o rady osoby znające się na temacie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
Ja mam ego- T i e papieros naprawdę daje rady. Nie chce mi się zupełnie wracać do takich standardowych. Tylko nie ten. Musiałam go mocno zmodyfikować. NIE kupujcie na stronie http://e-papieros.shop.pl/- nie warto!
o samym papierosie: Papieros generalnie jest bardzo niewygodny! Wylewa się z niego liquid bez względu na to czy papieros jest używany czy nie, czy jest w pozycji pionowej czy poziomej. Wersja ze zbyt mocnym zaciąganiem się (którą wymyślił sprzedawca, żeby nie wymieniać towaru) nie sprawdza się- wymiana całego kartridza na vollish'owski w sklepie stacjonarnym potwierdziło teorię o wyjątkowo niewygodnym/ zepsutym/ źle pomyślanym sprzęcie.
<ciach_reklama> Edytowane przez ajriss Czas edycji: 2013-07-19 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
Hej, a ja rozumiem Twoje rozterki, sama również paliłam dużo i w momencie przejścia do nowej firmy, gdzie nie było wydzielonego miejsca dla palących, zamieniłam tradycyjne papierosy na e-papierosa. Zaczynałam od tańszych wersji, początkowo zdecydowałam się na Cigito TanGo (ok. 99zł, więc to oscyluje wokół tej kwoty, którą podałaś), ażeby sprawdzić czy palenie e-papierosa sprawdzi się w moim przypadku. W internecie znalazłam informacje, że jest on optymalnym wyborem dla początkujących palaczy, głównie przez wzgląd na fakt, że łatwo się go napełnia i tak też było - nie miałam żadnych problemów z korzystaniem. Teraz szukałam czegoś bardziej zaawansowanego, bo wiem, że z e-papierosa już nie zrezygnuję, wreszcie odzywaczaiłam się od tradycyjnych papierosów, nie truję się, nie czuję tego okropnego zapachu na ubraniach, nie ma żółtych palców, zamówiłam właśnie sobie Cigito VaVoom z e-dymek.pl, jest troszkę droższy, ale jego grzałka działa o wiele dłużej, a przy moim trybie pracy jest to niezbędna kwestia, na którą muszę zwracać uwagę. Bateria ma 800 mAh, więc myślę, że spokojnie dam radę go wykorzystywać przez cały dzień, bez konieczności ładowania, mam nadzieję, że Ci pomogłam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.