Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-02, 14:04   #1381
katekatee
Zadomowienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
No zazdroszczę, też bym sobie tak pojechała w ciepłe kraje... na tydzień pomarzyć można:P

Bobo test strumieniowy najdokładniejszy?
Cytat z ulotki: Wynik testu pojawia się w ciągu 5 minut. Test można stosować już po 7 dniach po stosunku. Jeśli nie minął jeszcze pierwszy dzień spodziewanej miesiączki do przeprowadzenia testu należy użyć pierwszego porannego moczu. Jeżeli minął pierwszy dzień spodziewanej miesiączki test można przeprowadzić o każdej porze dnia.

A na tym płytkowym pisze że po 10 dniach od stosunku.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Moja też się nikomu chyba nie podoba Albo została wystawiona na aukcji w złym czasie

Manieczka ja prawie zawsze odczuwam ból owulacyjny, ale też nie zwracałam na to nigdy uwagi, więc nie jestem pewna. A jajniki bolały mnie przed okresem ostatnio, nawet wzięłam to za objaw ciąży

Tylko pozazdrościć, jak ja bym się chciała gdzieś pobyczyć

Skąd ja to znam No to
Ja moją sukienkę sprzedałam praktycznie po tygodniu od wystawienia. Tylko że ja ją wystawiłam jakieś 3 tygodnie po ślubie bo wiadomo trendy się zmieniają. Kupiła ją dziewczyna której krawcowa obiecała uszyć taką samą tylko o połowę tańszą. No i okazało sie że krawcowa jednak uszyła marną podróbkę więc ta dziewczyna przyjechała 120 km po tą moją sukienkę Wszyscy byli w szoku bo jestem nieliczną osobą której udało się suknię ślubną w dobrej cenie sprzedać. Ale trzeba ją wystawiać od razu a nie za rok

A co do wczasów to fajnie było ale krótko strasznie, lepiej już nawet pożyczyć kasę a dołożyć i na 2 tygodnie jechać albo do hotelu o niższym standardzie i mniejszej ilości jedzenia... bo jakbym tam była dwa tygodnie to nie wiem ile kg bym przybrała.. aż strach pomyśleć.

Kurcze tak mnie korci ten test zrobić. Czuję że nic z tego ale jakoś taka głupia nadzieja jest. A tak to choć sie za diętę i ćwiczenia od razu wezmę

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 14:07   #1382
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Cytat z ulotki: Wynik testu pojawia się w ciągu 5 minut. Test można stosować już po 7 dniach po stosunku. Jeśli nie minął jeszcze pierwszy dzień spodziewanej miesiączki do przeprowadzenia testu należy użyć pierwszego porannego moczu. Jeżeli minął pierwszy dzień spodziewanej miesiączki test można przeprowadzić o każdej porze dnia.

A na tym płytkowym pisze że po 10 dniach od stosunku.
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

[/COLOR]

Ja moją sukienkę sprzedałam praktycznie po tygodniu od wystawienia. Tylko że ja ją wystawiłam jakieś 3 tygodnie po ślubie bo wiadomo trendy się zmieniają. Kupiła ją dziewczyna której krawcowa obiecała uszyć taką samą tylko o połowę tańszą. No i okazało sie że krawcowa jednak uszyła marną podróbkę więc ta dziewczyna przyjechała 120 km po tą moją sukienkę Wszyscy byli w szoku bo jestem nieliczną osobą której udało się suknię ślubną w dobrej cenie sprzedać. Ale trzeba ją wystawiać od razu a nie za rok

A co do wczasów to fajnie było ale krótko strasznie, lepiej już nawet pożyczyć kasę a dołożyć i na 2 tygodnie jechać albo do hotelu o niższym standardzie i mniejszej ilości jedzenia... bo jakbym tam była dwa tygodnie to nie wiem ile kg bym przybrała.. aż strach pomyśleć.

Kurcze tak mnie korci ten test zrobić. Czuję że nic z tego ale jakoś taka głupia nadzieja jest. A tak to choć sie za diętę i ćwiczenia od razu wezmę
Ale gdzieś czytałam, że często pokazuje bladą kreseczkę po czym przychodzi i tak @...

A masz info jaką mają czułość? Ten strumieniowy i płytkowy?

Podobno najlepsze są te z czułością 20-25 bo te 10 lubią zafałszować wynik... potrafią wykryć i wskazać bladą kreseczkę mimo iż nie jest się w ciąży.[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

A kiedy masz mieć @?

Edytowane przez God Of War 20
Czas edycji: 2013-07-02 o 14:09
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 14:18   #1383
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja Tarnów, nie Toruń. A tak by the way chodzę prywatnie.
aa takie buty

Cytat:
Ja miałam satynową suknię całą i trochę styrana była, bo niestety na początku za nisko ją zawiązałyśmy, ale po wypraniu i wyprasowaniu śladu nie było. Więc ja bardziej o tą wierzchnią warstwę się martwiła, ale też nieprzesadnie Jak długość dobrze dobrana i na plenerze sesja nie będzie w style trash the dress to nic wielkiego nie powinno się stać Tak sądzę.
Powiem Ci tak- moje bolerko poszło w kibel bo było zaciągnięte - tak myślę, że mogło to być przez czyiś zegarek podczas tańców no i dół o coś zahaczyłam i też poszło. Nic z tym już nie da rady zrobić
Cytat:
Przed tabletkami nie bardzo zapisywałam, jakie mam cykle, ale były mniej więcej regularne i na pewno krótsze niż 30 dni
no to fajnie, że miałaś tak a nie inaczej, mi się zaczynają wydłużać i nie wiem kiedy można się spodziewać gościa

Cytat:
Ja w Toruniu chodziłam na NFZ Jak tam studiowałam byłam w przychodni na Mokrym obok WPiSM (ulica Świętopełka?) u dr Modrzyńskiej jak dobrze pamiętam
kojarzę nazwisko A tak dobrze to Mokrego nie znałam, ja mieszkałam koło umk

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

jutro wizyta u gin już się dygam Mam nadzieję, że pan będzie kompetentny i zbada mi jajcuny od razu bo to chyba nie jest normalne skoro mnie bolą jajniki jakieś 2 tyg w miesiącu jakby tak zliczyć? albo coś zapisze na wyregulowanie cyklu

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
słuchajcie dziewczyny...takie pytanie (ino nie krzyczeć bo jestem ciemna haha) czy podczas każdej owulacji boli jajnik? czy jeśli nie bolały to znaczy, że owulacji nie było? Bo mnie w niektórych cyklach pobolewają, ale nie zawsze i się zastanawiam jak to jest. A i w tym cyklu na razie żaden z nich się nie odzywa...
mnie często boli jajnik, teraz chyba mam 'przerwę' bo o dziwo nie boli (ahh zapomniałam- nie boli bo wzięłam tabletkę )
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 14:29   #1384
nadiak1
Rozeznanie

katekatee ja testuję 7 mego, nie będę wcześniej bo nie chce zrobić sobie nadziei, ani rozczarowania. Ale wciąż myślę i to mnie dobija. Może zrobimy razem w niedzielę?
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 14:31   #1385
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja swoją suknię wystawiłam tydzień po weselu

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość

kojarzę nazwisko A tak dobrze to Mokrego nie znałam, ja mieszkałam koło umk

jutro wizyta u gin już się dygam Mam nadzieję, że pan będzie kompetentny i zbada mi jajcuny od razu bo to chyba nie jest normalne skoro mnie bolą jajniki jakieś 2 tyg w miesiącu jakby tak zliczyć? albo coś zapisze na wyregulowanie cyklu

mnie często boli jajnik, teraz chyba mam 'przerwę' bo o dziwo nie boli (ahh zapomniałam- nie boli bo wzięłam tabletkę )
Też studentka z Torunia? Mój wydział był na Mokrym, więc i do przychodni miałam tam blisko Całkiem fajna babka. Powiedziała mi, że mam wielką nadżerkę

Po niemiecku? Ja bym wysiadła

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 14:36   #1386
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Ale gdzieś czytałam, że często pokazuje bladą kreseczkę po czym przychodzi i tak @...

A masz info jaką mają czułość? Ten strumieniowy i płytkowy?

Podobno najlepsze są te z czułością 20-25 bo te 10 lubią zafałszować wynik... potrafią wykryć i wskazać bladą kreseczkę mimo iż nie jest się w ciąży.[COLOR="Silver"]

A kiedy masz mieć @?
Wkrótce po zapłodnieniu, komórki rozwijającego się łożyska wytwarzają hormon HCG (ludzka gonadotropina kosmówkowa). Bobo Test wykrywa w moczu nawet niewielkie ilości hormonu HCG co może stwierdzić ciąże lub jej brak.
Bobo Test jest wyjątkowo czuły i jest w stanie wykryć obecność HCG już przy stężeniu 25 mlU/ml.

@ mogę dostać w pt. W zależności ilu dniowy cykl bo czasem miałam 24 czasem 26. Wg bólu jajnika, wg usg u gina ovu miałam 23 (dokładnie w dzień wylotu przed wejściem na pokład zaczął mnie jajnik boleć) czyli jutro powinien być ewentualnie 10 dzień. Albo poczekac sama nie wiem.... tak mnie korci....

Stary 2013-07-02, 14:38   #1387
manieczka1
Zakorzenienie

ja mojej kiecki nie sprzedałam, ale myślę, że już nie sprzedam, dół mam tak podziurawiony i podarty, że jakbym mogła podciąć to musiałby być ktoś niski :/ no, ale zabawa była udana, to chyba najważniejsze
a co do Torunia to widzę, że z niektórymi mam wiele wspólnego
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 14:40   #1388
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
ja mojej kiecki nie sprzedałam, ale myślę, że już nie sprzedam, dół mam tak podziurawiony i podarty, że jakbym mogła podciąć to musiałby być ktoś niski :/ no, ale zabawa była udana, to chyba najważniejsze
a co do Torunia to widzę, że z niektórymi mam wiele wspólnego
Ty też ?

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-02, 14:41   #1389
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
katekatee ja testuję 7 mego, nie będę wcześniej bo nie chce zrobić sobie nadziei, ani rozczarowania. Ale wciąż myślę i to mnie dobija. Może zrobimy razem w niedzielę?
O ile do niedzieli@ nie dostanę Ale ja raczej myślę że dostanę. Chcę zrobić ten test żeby wiedzieć że w ciąży nie jestem i się nie nakręcać. Bo tak jak pisałam mój tżt chyba by był naprawdę mega "okazem" jakby się nam udało za pierwszym razem i to po raptem dwóch razach w trakcie tych 5 najbardziej płodnych dni.

Stary 2013-07-02, 14:43   #1390
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
O ile do niedzieli@ nie dostanę Ale ja raczej myślę że dostanę. Chcę zrobić ten test żeby wiedzieć że w ciąży nie jestem i się nie nakręcać. Bo tak jak pisałam mój tżt chyba by był naprawdę mega "okazem" jakby się nam udało za pierwszym razem i to po raptem dwóch razach w trakcie tych 5 najbardziej płodnych dni.
Niektórym po jednym razie się trafia i to z zabezpieczeniem Także wiesz Ale chyba lepiej poczekaj W niedzielę chyba by było najlepiej

Ja ostatnio sobie wmawiałam, żeby nie testować, że te testy są taaaaakie drogie, strata kasy normalnie. A jaki utarg na pewno na nich mają koncerny

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-02, 14:44   #1391
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Ty też ?
mieszkam tu od urodzenia
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 14:45   #1392
katekatee
Zadomowienie

Cytat:

A jeszcze mi się przyznaj w 1cs kiedy robiłaś test? Też czekałaś do dnia@

Stary 2013-07-02, 14:48   #1393
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:

Zrobiłam 5 dni przed @ i wyszedł negatywny, a po 4 dniach dostałam @
i teraz czekam, nie chce sobie robić nadziei, to później boli
Stary 2013-07-02, 14:50   #1394
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
mieszkam tu od urodzenia
No popatrz Ja 3 lata tam mieszkałam, ale mąż mnie przyciągnął z powrotem do rodzinnego miasta Ale Toruń jest piękny! Tam mi się oświadczył

Cytat:

Pytanie poniżej pasa

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-02, 14:55   #1395
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Zrobiłam 5 dni przed @ i wyszedł negatywny, a po 4 dniach dostałam @
i teraz czekam, nie chce sobie robić nadziei, to później boli
A no widzisz A mnie tu piszesz żebym do niedzieli czekała Chyba będę jedyną na wątku która przy 1 cs odczeka tyle przed zrobieniem testu

Albo dbasz o moją kieszeń co bym tyle na testy nie wydawała

Edytowane przez katekatee
Czas edycji: 2013-07-02 o 14:58
Stary 2013-07-02, 15:00   #1396
God Of War 20
Zakorzenienie

Ja mam okres jak w zegarku więc w dniu spodziewanej powinnam po temperaturze zobaczyć czy warto testować...
Stary 2013-07-02, 15:03   #1397
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
A no widzisz A mnie tu piszesz żebym do niedzieli czekała Chyba będę jedyną na wątku która przy 1 cs odczeka tyle przed zrobieniem testu

No wiesz... zrobisz za wcześnie i wyjdzie - to i tak będziesz się chciała upewnić jeszcze raz później Błędne koło

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-02, 15:08   #1398
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
No wiesz... zrobisz za wcześnie i wyjdzie - to i tak będziesz się chciała upewnić jeszcze raz później Błędne koło

W zasadzie logicznie rzecz biorąc to macie racje, ale same wiecie ile w tym przypadku ma logika do gadania Ja w mojej pierwszej ciąży test zrobiłam 2 tygodnie po terminie @ Oczywiście prędzej bym sobie dała wmówić jakieś schorzenie niż uwierzyć że jestem w ciąży a jednak się udało. Tżt teraz też sobie myśli że skoro wtedy w teoretycznie nie płodne dni udało się nam, to będzie tak samo. Tylko że wtedy kompletnie nie planowaliśmy, teraz jest inaczej.

Jeśli chodzi o ten cykl to ja się jakoś specjalnie nie nastawiam, nawet raczej jestem pewna że będzie d....pa Tylko wolę to wiedzieć już a nie czekać i wyszukiwać sobie objawów.... strasznie niecierpliwą osobą jestem...

Czas edycji: 2013-07-02 o 15:09
Stary 2013-07-02, 15:10   #1399
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
W zasadzie logicznie rzecz biorąc to macie racje, ale same wiecie ile w tym przypadku ma logika do gadania Ja w mojej pierwszej ciąży test zrobiłam 2 tygodnie po terminie @ Oczywiście prędzej bym sobie dała wmówić jakieś schorzenie niż uwierzyć że jestem w ciąży a jednak się udało. Tżt teraz też sobie myśli że skoro wtedy w teoretycznie nie płodne dni udało się nam, to będzie tak samo. Tylko że wtedy kompletnie nie planowaliśmy, teraz jest inaczej.

Jeśli chodzi o ten cykl to ja się jakoś specjalnie nie nastawiam, nawet raczej jestem pewna że będzie d....pa Tylko wolę to wiedzieć już a nie czekać i wyszukiwać sobie objawów.... strasznie niecierpliwą osobą jestem...
Jak my wszystkie

To kiedy chcesz testować? Jutro? Daj znać co i jak, a ja potrzymam

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-02, 15:13   #1400
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:

No dobra to już nic nie mówię Zrób jak chcesz, ja poczekam do niedzieli. Boję się rozczarowania, a tak bym chciała urodzić w marcu

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

I ja tez czekam na wyniki testu.
Stary 2013-07-02, 15:19   #1401
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Jak my wszystkie

To kiedy chcesz testować? Jutro? Daj znać co i jak, a ja potrzymam

Może źle to opisałam. Mnie się jakoś bardzo wydaje że nic z tego nie będzie, zrobię jutro test wyjdzie negatywny i już będę wiedzieć że na 100% nic to sobie może trochę konkretnie poćwiczę żeby zrzucić to co przywiozłam z wczasów No i tżta uświadomię bo on borok myśli że się uda, miły dla mnie ostanio jak nie wiem

Zaraz wyjdę z pracy i pojadę do apteki. I będę myśleć do wieczora czy go rano zrobić czy nie. Także dam Wam znać co wydedukowałam

Czas edycji: 2013-07-02 o 15:21
Stary 2013-07-02, 15:25   #1402
D0tk4
Zadomowienie

Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Dziewczyny, dziękuje za słowa otuchy. Tez przez chwilke pomyślałam ze może właśnie to jest krwawieniw omplantacyjne bo nic a nic mnie piersi nie bolą a zwykle to już na pare dni przed @ czuje a tym razem nic. No ale jak moje oko owulki nie było więc ciąży tez nie ma jak być. Zobaczymy czy płomienie nie przejdzie, ale sie nie ludze. Ból brzucha jak przy @ mam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 15:29   #1403
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
No dobra to już nic nie mówię Zrób jak chcesz, ja poczekam do niedzieli. Boję się rozczarowania, a tak bym chciała urodzić w marcu

Ja mam w marcu urodziny a gdyby się jakimś cudem udało to tp byłby na 17 a ja mam 19

Łobuzy nakręcacie mnie

Stary 2013-07-02, 15:37   #1404
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziękuje za słowa otuchy. Tez przez chwilke pomyślałam ze może właśnie to jest krwawieniw omplantacyjne bo nic a nic mnie piersi nie bolą a zwykle to już na pare dni przed @ czuje a tym razem nic. No ale jak moje oko owulki nie było więc ciąży tez nie ma jak być. Zobaczymy czy płomienie nie przejdzie, ale sie nie ludze. Ból brzucha jak przy @ mam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To masz szybko te objawy...
Ja to praktycznie zawsze w 2 połowie cyklu mam takie napięte piersi, trochę bolące a ból pojawia się dopiero jak zacznie się @.
Stary 2013-07-02, 16:18   #1405
nadiak1
Rozeznanie

[QUOTE=katekatee;41602324]Ja mam w marcu urodziny a gdyby się jakimś cudem udało to tp byłby na 17 a ja mam 19

Ja bym miała tp na 16
OBY . . . OBY . . .
Stary 2013-07-02, 18:40   #1406
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
To masz szybko te objawy...
Ja to praktycznie zawsze w 2 połowie cyklu mam takie napięte piersi, trochę bolące a ból pojawia się dopiero jak zacznie się @.
Co masz na mysli, ze szybko mam objawy? Objawy czego?
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 18:57   #1407
Leine
Zakorzenienie

manieczka o jak fajnie Ciężko znaleźć kogoś na forum ze swojego miasta

fantastka a broń Ci Boże coś złego o piernikowym powiedzieć! Ja bym chciała kiedyś pojechać do Wawy bo nigdy nie byłam... I Kraków! Bo zapomniałam jak wygląda, ostatni raz byłam jak miałam z 8 lat

Cytat:
Też studentka z Torunia? Mój wydział był na Mokrym, więc i do przychodni miałam tam blisko Całkiem fajna babka. Powiedziała mi, że mam wielką nadżerkę

Po niemiecku? Ja bym wysiadła
a gdzie tam- ja nie studiowałam Mieszkałam
Co zrobiła z nadżerką? Ja lata temu miałam zamrażaną...
Nie nie, ja do gina polaka idę, gdzie tam po niemiecku co ja powiem "Meine vagine ist kaput"?
Stary 2013-07-02, 19:19   #1408
mmhym
Zadomowienie

Ja swoją suknię sprzedałam po 11 miesiącach od ślubu: pierwszy raz wystawiłam zaraz po i nic, a teraz wystawiłam w środę a w piatek już sukni nie miałam ;P Ale dostałam za nią mniej niż połowę...

Mnie dzisiaj pobolewa podbrzusze, więc tylko czekać na ten francowaty okres. Ech, może jednak nie było owulacji?
Jak to dziewczyny działa? Ja miałam ładnie zapowiadający się pęcherzyk... I co mogło się z nim stać? Nie pęknąć? Co się dzieje, kiedy owulacja nie występuje? Co jest wtedy nie tak jak być powinno? Hm

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 19:48   #1409
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Co masz na mysli, ze szybko mam objawy? Objawy czego?
Objawy nadchodzącego @ oczywiście

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
manieczka o jak fajnie Ciężko znaleźć kogoś na forum ze swojego miasta

fantastka a broń Ci Boże coś złego o piernikowym powiedzieć! Ja bym chciała kiedyś pojechać do Wawy bo nigdy nie byłam... I Kraków! Bo zapomniałam jak wygląda, ostatni raz byłam jak miałam z 8 lat

a gdzie tam- ja nie studiowałam Mieszkałam
Co zrobiła z nadżerką? Ja lata temu miałam zamrażaną...
Nie nie, ja do gina polaka idę, gdzie tam po niemiecku co ja powiem "Meine vagine ist kaput"?
O rozbroiło mnie to zdanie

A propo rozmawiałam z moją mama i mi opowiadała jak robiła "nas" tzn mnie i siostre. Jak "robiła" siostrę to nie wiedziała wtedy kiedy ma owu więc mówi, że cały miesiąc bara bara.
Natomiast jak mnie to już wiedziała co i jak. Dała mi wskazówkę, że powinnam zacząc od 14-15dc do 18. Ona też owu miała zawsze miała w granicach 16-17.
Moja siostra jak się starała o dziecko to też jej nie wychodziło, mama ją pokierowała i od razu zaskoczyła...
Może to faktycznie złota metoda w mojej rodzinie, że wszystkie mamy tak samo? W następnym cyklu spróbuję
Może być tak, że te plemniki u mnie nie dożywają do owu... w sumie jak śluz płodny pojawia się w 12dc i jest go dużo przez 2 dni a potem mało to może coś w tym jest i bidule padają...

Edytowane przez God Of War 20
Czas edycji: 2013-07-02 o 19:53
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 20:16   #1410
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
O rozbroiło mnie to zdanie
hihihi, no bo by tak było :P
Uczę się niemca codziennie, coraz lepiej rozumiem, ale wysłowić się- problem. Nie od razu Kraków zbudowano, prawda? Tym bardziej, że się przykładam tak "serio, serio" od miesiąca dzień w dzień- rzadko przerwa. Coś tam w tej łepetynie zostaje- ale niestety jest minus- zapominam angielskiego. W sumie niemcy nie lubią angola i nie gadają (mimo, że znają, ale to ich język jest najlepszy na świecie w ich mniemaniu ).

Cytat:
A propo rozmawiałam z moją mama i mi opowiadała jak robiła "nas" tzn mnie i siostre. Jak "robiła" siostrę to nie wiedziała wtedy kiedy ma owu więc mówi, że cały miesiąc bara bara.
Natomiast jak mnie to już wiedziała co i jak. Dała mi wskazówkę, że powinnam zacząc od 14-15dc do 18. Ona też owu miała zawsze miała w granicach 16-17.
Moja siostra jak się starała o dziecko to też jej nie wychodziło, mama ją pokierowała i od razu zaskoczyła...
Może to faktycznie złota metoda w mojej rodzinie, że wszystkie mamy tak samo? W następnym cyklu spróbuję
Może być tak, że te plemniki u mnie nie dożywają do owu... w sumie jak śluz płodny pojawia się w 12dc i jest go dużo przez 2 dni a potem mało to może coś w tym jest i bidule padają...
super, że masz taki kontakt z mamą, że możesz z nią o wszystkim porozmawiać U nas nikt nie wie, że się staramy, bo się co chwila by pojawiały pytania: "a ty już, czy jeszcze nie?" - pamiętam jak było z porodem, codziennie dzwonili czy może aby nie urodziłam
Cytat:
Ja swoją suknię sprzedałam po 11 miesiącach od ślubu: pierwszy raz wystawiłam zaraz po i nic, a teraz wystawiłam w środę a w piatek już sukni nie miałam ;P Ale dostałam za nią mniej niż połowę...
ważne, że coś chociaż wpadło i pozbyłaś się jej więcej miejsca w szafie!
Cytat:
Mnie dzisiaj pobolewa podbrzusze, więc tylko czekać na ten francowaty okres. Ech, może jednak nie było owulacji?
Jak to dziewczyny działa? Ja miałam ładnie zapowiadający się pęcherzyk... I co mogło się z nim stać? Nie pęknąć? Co się dzieje, kiedy owulacja nie występuje? Co jest wtedy nie tak jak być powinno? Hm
A masz cykle regularne? Jesteś zdrowa?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości