Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-02, 13:11   #4231
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

aaaaaaaaaaaaaa!!!! cholera jasna !!!!! własnie sobie przypomniałam - dzis mamy 7 rocznice ślubu !!!!!
NajLepsiejszego - duzo milosci i Antosi

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Bradzo dobre opinie ma to mleko Hipp Bio Combiotik. Kupie dziś na pewno
ja karmie Emiliana nim wlasnie - 2tyg karmilam Nan 1 ale mial zatwardzenie - po zmianie kupy byly czesto - teraz jedna na dzien, zazwyczaj z rana

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

oooooooo Kasia ale Ty na diecie więc możesz TYLKO popatrzeć na rogaliki
nawet mi tego NIE MOW

Cytat:
To Wam napisze o swoim kalafiorze ale to już jest przegięcie jakiś czas temu zostawiłam Miśkę na poczcie Miałam jechać na pocztę, ale chciałam ją zostawić z TŻ w domu. Pytam się go czy gdzieś wychodzi, powiedział, że ma spotkanie więc wzięłam ją ze sobą. Poszłam na pocztę odebrać listy z awizo, Miśkę położyłam koło stolika. Wyszłam z poczty, poszłam obok do piekarni po chleb. Wracam do auta i myśle...hmmm a gdzie jest Miśka??? została z TŻ w domu czy co??? i nagle: o cholera została na poczcie wchodzę na pocztę, a Miśka siedzi cichutko pod stołem w nosidełku nikt się nie kapnął MASAKRA!!!!
o ja pindole DZIS TO TY DOSTAJESZ NAGRODE za kalafiora

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ze złych:
- usłyszałam wczoraj od tż żebym choć raz się na coś przydała przy dziecku... bo nie chciałam mu pomóc ubrać dziecka w piżamkę (prawie z domu wyleciał po tym). ma szczęście, że spał w drugim pokoju a dziś poleciał bladym świtem do pracy. (nie komentujcie tego bo nie warto....)
i tyle .....

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Laski, ile zapasowych ciuchow macie w wozkowej torbie? ile pamperakow?

a on ile razy sie 'przydal'? ma-ka-bra. normalnie kopala w dupala dostal????
ad 1 - ja mam 2bodziaki, i pare spodenke - paczke chusteczek i ok 5-6 pampkow
ad 2 - jakbym moja mame slyszala - jak cos nabrilam

oka pospal ok 35 min zdarzylam pranie wstawic - to nic ze czeka mnie jeszcze jakies 2 ciuszkow mlodego

ogolnie Mlody ma katarek dzis od rana kicha oby mi sie nie rozchorowal bo nie wiem co pocznem

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-02, 13:19   #4232
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hej!

Pani, mam ze 2 pampki, a ubranie na zmianę wkładam czasem, jak jadę gdzieś dalej. Tak to nie noszę.

monika - teks męża - za***bałabym. Sorry za słownictwo, ale nie znajduję innego określenia

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ja mam do Zamościa 90km ostatnio byliśmy tam w zoo pwenie się jeszcze wybierzemy
Ja w zoo byłam wieki temu. Podobno fajnie teraz zrobili i dużo się zmieniło. Wybierzemy się, jak Wojtek podrośnie.

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
- docierają do mnie wieści, że pielucha więcej nie pomieści
To najfajniejsze!

Cytat:
oj nie moge takiego czegos słuchac,wiem ze macierzynstwo nie zawsze jest sielanką a Wam sie trafił wyjątkowo wymagający okaz ale prosze nie gódz sie z sytuacją ze jestes dla otoczenia matką - jestes matką tylko dla swojego dziecka i nie próbuj spełniac oczekiwan reszty . Teraz -te pierwsze miesiące to trudny czas -dziecko nas bardzo potrzebuje , my nie doszłysmy do siebie ani z ciałem które tak bardzo sie zmieniło ani psychicznie -bo czasem trudno ogarnąc sytuacje ... Ale na boga nawet jesli faktycznie nie mozesz ,nie chcesz albo nie masz gdzie wychodzic nie licząc zakupów ,spacerków -nie pozwalaj sie stłamsic -zaszczuc . regularnie rób sobie jakies choc drobne przyjemnosci - fryzjer,pazurki,albo dobra ksiązka ,film , ciuszki -nawet w wiekszym rozmiarze ale to pomoze . umawiaj sie z kolezankami -chocby na spacer w parku z wózkiem .A dla Twqojego tzta wyjątkowo duze "bęcki " - co z nim ,nie widzi co sie z Tobą dzieje ? powinien Cie wspierac ,zachecac - i nawet jesli miedzy wami akurat cos nie teges (a czesto dzieciątko na początku zamiast zblizac to troszke zawirowan wprowadza -bo to nowa sytuacja i męzczyzna nie zawsze potrafi sie pogodzic ze jego kobieta swoje uczucia i czas dzieli )to choc czeste przytulenie ,buziak pomagają .nie zostawiaj tego tak i rozmawiaj .
Podpisuję się obiema rękami!

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Kilka dni mieliśmy zalatanych. TŻowi udzielił sie kalafior. Byliśmy w hipermarkecie, ja prowadziłam wózek z dzieckiem, a TŻ wózek z zakupami. Gdy wychodziliśmy ze sklepu TŻ mówi: Tylko się nie śmiej, też mam kalafiora. Parę razy jak czekałem w sklepie na ciebie, to kołysałem wózek z zakupami

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaa!!!! cholera jasna !!!!! własnie sobie przypomniałam - dzis mamy 7 rocznice ślubu !!!!!
Gratulacje!! Dużo miłości i 4 dziecka

Cytat:
To Wam napisze o swoim kalafiorze ale to już jest przegięcie jakiś czas temu zostawiłam Miśkę na poczcie
O matko!
Wygrałaś!!
(dobrze, że zauważyłaś zanim dojechałaś do domu )

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-02, 13:20   #4233
Malpka
Zakorzenienie

Liwka tu masz tate rajdowca tylko bodziaki a nie kaftaniki
http://allegro.pl/mrofi-body-dlugi-r...368618604.html

Cytat:
A oto czadowy kaftanik plus Nikoś jedzie na usg bioderek, ale chyba znudziło go moje towarzystwo,
Niestety robione komórką. Muszę w końcu zrzucić zdjęcia z aparatu
super

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Kurcze Oliwia też cos pokasłuje
idziemy dziś na kontrolę jak trzyma główkę bo ostatnio pediatra powiedziała że słabo - tzn. krótko więc może od razu ja zbada. Mam nadzieję ze nic się nie rozwinęło

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
. Czekam pod przychodnia na chłopa bo po szczepionke pojechał mój bąk waży 6540 ma 59 cm.

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam

Ponad 10 stron do nadrobienia
Kilka dni mieliśmy zalatanych. TŻowi udzielił sie kalafior. Byliśmy w hipermarkecie, ja prowadziłam wózek z dzieckiem, a TŻ wózek z zakupami. Gdy wychodziliśmy ze sklepu TŻ mówi: Tylko się nie śmiej, też mam kalafiora. Parę razy jak czekałem w sklepie na ciebie, to kołysałem wózek z zakupami

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Mam pytanie: jesli odciągnę mleko na jeden raz to czy mogę je zostawić w lodówce od razu w butelce? No i jeszcze jedno, jak mam przetransportować mleko 13km od domu? Jest ono zamrożone, ale bedzie podane w ciagu 12godzin od wyjecia z zamrazarki. Ale namotałam:P Ale to dlatego, że siedzę z małym na podwórku i piszę z tel.
jak wyjmiesz z zamrażarki i przewieziesz te 13 km to chwila i potem do lodówki i w lodówce się dalej bedzie rozmrażać na spokojnie to chyba tak

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość

Tak moj macierzynski juz sie skonczyl, teraz jestem juz na urlopie. Biedna ta moj maly robaczek
ale jak to? widze ze urodziłaś 16 marca a ja 1 marca i u mnie nadal jeszcze trwa macierzyński to u ciebie tym bardziej powinien

Cytat:

najlepszego
my w piątek, piątego mamy piątą rocznice

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ale moj kalafio ost tez byl dobry
- w niedziele pojechalam odebrac Emilianka, wchodze do kuchni z zamiarem zrobienia mleka - patrze stoi czajnik elekrtyczny na blacie widze ze w polowie we wodzie - naciskam przycick i CO no NIC nie dziala - naciskam drugi raz nic, trzeci nic i se zaklmelam pod nosem - w tym czasie wchodzi do kuchni laska co mieszka na innym pokoju i sie mnie pyta co jest - to jej ze nie dziala, probuje i nic dziala, i jej pokazuje- jej mina bezcenna jak to uslyszala i zobaczyla - po czym wziela podniosla czajnik i postawila na zlaczu ( podstawie ) ktore sie znajdowalo na parapecie kolo okna

oka ''nadrobione''
wiecie co DOSTALAM ''zamowienie'' od siostry na rogaliki - mam jej upic na jutro - spoko moge ale papier do pieczenia mi sie skonczyl a zapomnialam kupic wczoraj - a dzis qrwa znowu LEJE jak wczoraj - i malpka - jak moge zrobic by sie nie przypalily do blachy bo serio nie chce mi sie wychodzic z domu :d

Kasia można też na tych papierkach od margaryny kładziesz rogaliki na tej stronie papierka co margaryna była
można próbować natłuścić też mocno blache jak nie masz papierków

Cytat:
To Wam napisze o swoim kalafiorze ale to już jest przegięcie jakiś czas temu zostawiłam Miśkę na poczcie Miałam jechać na pocztę, ale chciałam ją zostawić z TŻ w domu. Pytam się go czy gdzieś wychodzi, powiedział, że ma spotkanie więc wzięłam ją ze sobą. Poszłam na pocztę odebrać listy z awizo, Miśkę położyłam koło stolika. Wyszłam z poczty, poszłam obok do piekarni po chleb. Wracam do auta i myśle...hmmm a gdzie jest Miśka??? została z TŻ w domu czy co??? i nagle: o cholera została na poczcie wchodzę na pocztę, a Miśka siedzi cichutko pod stołem w nosidełku nikt się nie kapnął MASAKRA!!!!

a moje dziecko znów na dywanie po ran n-ty dzisiaj
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-02, 13:21   #4234
BYou
MBZ♥

Nestelle masz jak w banku

Monika.ka.g za kolejne przespane noce
co do Męża to
Mam nadzieję, że sytuacja między Wami się poprawi

Moderna masz rację z tym doborem słów mój się chętnie zajmuje Roszpunką, kąpie Ją od pierwszego dnia w domu, paznokietki też obcinał jako pierwszy bo ja się bałam ale jest czuły na krytykę bo wziął sobie do serca słowa położnej w szpitalu: pan Jej krzywdy nie zrobi i teraz jest specjalistą od niemowląt

Pani, pampków mam przeważnie 4-5. Ciuszków to 1 komplet na zmianę. Dodatkowo swterek czy bluzę, kapelutek jakbym miała karmićplus termos z wodą, pojemnik z mlekiem, butelkę, picie

Burza nas przygoniła do domu

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-02, 14:21   #4235
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

Proszę dziewczynki tu macie linki di bodziaków i koszulek z fajnymi napisami

http://allegro.pl/body-z-napisami-kr...336188877.html

http://allegro.pl/show_item.php?item=3347285076

http://allegro.pl/show_item.php?item=3365235524

http://allegro.pl/abc-bawelniane-bod...335408960.html

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-02, 14:38   #4236
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
zdrabniać można na wszystkie sposoby
a co do zostawiania dzieci to ja moją wtedy dwu letnią córkę zostawiłam w koszyku w biedronce. Zamyślona zabrałam zakupy odstawiłam koszyk i chcę wychodzić... Całe szczęście że już mówiła to zawołała "mamusiu" szok ! jakie miałam wyrzuty sumienia .... a po wszystkim niezły ubaw. Do dziś z moją 15 letnią córką wspominamy

Cytat:

ze złych:
- usłyszałam wczoraj od tż żebym choć raz się na coś przydała przy dziecku... bo nie chciałam mu pomóc ubrać dziecka w piżamkę (prawie z domu wyleciał po tym). ma szczęście, że spał w drugim pokoju a dziś poleciał bladym świtem do pracy. (nie komentujcie tego bo nie warto....)

Cytat:

ja mam w torbie długi rękaw, krótki rękaw, spodnie, sweterek lub bluze i czapeczkę pampkó zwykle ok 7 mam

Cytat:
ogolnie Mlody ma katarek dzis od rana kicha oby mi sie nie rozchorowal bo nie wiem co pocznem
oby nie zachorował
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-02, 14:51   #4237
kasia86bgo
Zakorzenienie

a tam poza tym
Lukrecjas witamy ponownie

napisalam J... zeby mi kupila papier po drodze do domu - to sie spytala czy zrobie wiecej by i dla niej starczylo - boshe chyba otworze ''rogalikowy biznes''

spi - dzis nie dosc ze katar to jeszcze ciut markotny
no nic ide sie ''zdrzemnac'' kolo Milusia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 14:59   #4238
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
oka ''nadrobione''
wiecie co DOSTALAM ''zamowienie'' od siostry na rogaliki - mam jej upic na jutro - spoko moge ale papier do pieczenia mi sie skonczyl a zapomnialam kupic wczoraj - a dzis qrwa znowu LEJE jak wczoraj - i malpka - jak moge zrobic by sie nie przypalily do blachy bo serio nie chce mi sie wychodzic z domu :d
Ja robiłam 2 razy na blaszce posmarowanej masłem, bo nie miałam papieru i nei przypaliły się.

Cytat:
Masakra! Dobrze, że szybko się kapnęłaś.

----------------
My po kolejnej wizycie u neurologa + rehabilitacja.
Filip zebrał ogromne pochwały jest dużo lepiej. Jednak jeszcze robi mostek leżąc na plecach i układa się w C ale idzie ku dobremu

Pytanie do mam jeżdżących na rehabilitację: Czy wkładacie maluchy do bujaczków, huśtawek? Bo zapomniałam zapytać lekarza czy wolno, czy to nie zaburzy ćwiczeń? Bo gdzieś czytałam na innym forum, że nie powinno się?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-02, 15:28   #4239
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Za 2 tygodnie przyjeżdżają do nas na weekend moi, tzn Mama, i Sis z przyjaciółkązajmą się Roszpunką, a my pojedziemy do kina i na kolację
ale fajnie, Pewnie już się nie możesz doczekać
Cytat:
gratulacje
Cytat:
hehe za zakupy - bodziak fajowy Nikos Slodki
a ja chce POGRUBIONE na czerwono - tylko bd musiala podac mi numer swojego konta
nie ma sprawy Jak będę w mieście to popatrzę. Tylko jaki rozmiar, bo ja na Nikosia kupuję 62 a na Milusia to chyba już większe nie?

Ha ha Kasia ty to powinaś pomyśleć nad otworzeniem jakiejś ąłej cukierenki z rogalikami tyle ich produkujesz
Cytat:

To Wam napisze o swoim kalafiorze ale to już jest przegięcie jakiś czas temu [B]zostawiłam Miśkę na poczcie
o mamunciu
Cytat:
a co do zostawiania dzieci to ja moją wtedy dwu letnią córkę zostawiłam w koszyku w biedronce. Zamyślona zabrałam zakupy odstawiłam koszyk i chcę wychodzić... Całe szczęście że już mówiła to zawołała "mamusiu" szok ! jakie miałam wyrzuty sumienia .... a po wszystkim niezły ubaw. Do dziś z moją 15 letnią córką wspominamy
nie no, dobre jesteście
Cytat:
z ciekawości: do zdjęcia masz opuszczony pałąk w foteliku czy podczas jazdy też?
zazwyczaj mam opuszczony, zwłaszcza jak mam ten pokrowiec założony ( jak np. jest zimno a muszę dużo z nim chodzić ). A jak nie ma pokrowca, to różnie, bo często zawieszam mu zabawki na pałąku i wtedy go nie opuszczam.
Cytat:
ok, nie skomentuję, chociaż cisną się na usta różne epitety

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-02, 15:55   #4240
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja robiłam 2 razy na blaszce posmarowanej masłem, bo nie miałam papieru i nei przypaliły się.

Masakra! Dobrze, że szybko się kapnęłaś.

----------------
Filip zebrał ogromne pochwały jest dużo lepiej. Jednak jeszcze robi mostek leżąc na plecach i układa się w C ale idzie ku dobremu

Pytanie do mam jeżdżących na rehabilitację: Czy wkładacie maluchy do bujaczków, huśtawek? Bo zapomniałam zapytać lekarza czy wolno, czy to nie zaburzy ćwiczeń? Bo gdzieś czytałam na innym forum, że nie powinno się?
ja bym zapytala lekarza, bo co dziecko to inny przypadek. Wiem ze kolezance nawet zalecila lekarka zeby dawac na dluzej to fotelika bo jest bardziej unieruchomiony i sie nie wygina ale to jak mowie moze byc skrajny przypadek.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-02, 15:56   #4241
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

my z Michasiem idziemy do szpitala
zapalenie oskrzeli
3majcie kciuki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 16:18   #4242
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
zapalenie oskrzeli
3majcie kciuki
Ojej Biedny Michaś. Oby szybko wyzdrowiał
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-02, 16:29   #4243
maria28
Kniaginia

Cytat:
własnie sobie przypomniałam - dzis mamy 7 rocznice ślubu !!!!!
Gratki! Co sprezentujesz TŻowi?

Cytat:
ale moj kalafio ost tez byl dobry
- w niedziele pojechalam odebrac Emilianka, wchodze do kuchni z zamiarem zrobienia mleka - patrze stoi czajnik elekrtyczny na blacie widze ze w polowie we wodzie - naciskam przycick i CO no NIC nie dziala - naciskam drugi raz nic, trzeci nic i se zaklmelam pod nosem - w tym czasie wchodzi do kuchni laska co mieszka na innym pokoju i sie mnie pyta co jest - to jej ze nie dziala, probuje i nic dziala, i jej pokazuje- jej mina bezcenna jak to uslyszala i zobaczyla - po czym wziela podniosla czajnik i postawila na zlaczu ( podstawie ) ktore sie znajdowalo na parapecie kolo okna

Cytat:
OMG! Umarłabym. Ale słyszałam, że się zdarza

Cytat:
No właśnie. Ale szok!

Cytat:
z dobrych wiadomości:
- wczoraj po południu zdrzemnęłam się godzinkę bo mama przejęła Jakuba na spacerze i tyle jeszcze chodzili
- nie wiem czy pisać, żeby nie zapeszyć, ale Jakub zasnął po 21 i obudził się o 3.30. za to ja obudziłam się o 3 z kamieniami zamiast cycków, szkoda mi było budzić Młodego więc złapałam laktator i ściągnęłam 140ml (!!!) po czym Jakub się obudził. ale na koniec już prawie nic laktator nie ciągnął a jak ścisnęłam pierś to tryskało mleko. na prawdę mam coś nie tak z tym ściąganiem no, ale jakoś nakarmiłam Jakuba a mleczną zdobycz zamroziłam na czarną godzinę. nie wiem co to było z tym mlekiem w nocy bo dziś znowu jest jak wcześniej czyli raczej mało i przed spacerem musiałam trochę dokarmić mm bardzo bym chciała żeby wrócił mi pokarm

ze złych:
To super! Może się ureguluje i będzie więcej spać.
Baty dla TŻa!

Cytat:
Jeden komplet ciuchów i 3 pampki.

Cytat:
zapalenie oskrzeli
3majcie kciuki
Ojej, biedny. Trzymam!

Musaka już gotowa, pachnie mi tak, że nie wytrzymam, a TŻa jeszcze nie ma.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-02, 16:32   #4244
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
zapalenie oskrzeli
3majcie kciuki
bedzie dobrze !
trzymajcie sie !
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-02, 16:33   #4245
bmma
Zadomowienie

Witam

Cytat:
uuuuuuuuuuuuuu Gratulacje

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-02, 16:33   #4246
Zaciazona
Raczkowanie

QUOTE=Malpka;41601151]

ale jak to? widze ze urodziłaś 16 marca a ja 1 marca i u mnie nadal jeszcze trwa macierzyński to u ciebie tym bardziej powinien
[/QUOTE]

ale ja wBelgii mieszkam i tu niestety max 15tyg od momentu urodzenia. Potem mozna isc na opiekunczy, platny chyba 50%, ale ja na przyklad nie moge. Moj szef sie nie zgodzil. Damy rade, choc poczatki pewnie beda trudne.
Cytat:

super!
Cytat:
zapalenie oskrzeli
3majcie kciuki

trzymam!
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-02, 16:34   #4247
bmma
Zadomowienie

Cytat:
zapalenie oskrzeli
3majcie kciuki
ojjjjjjj biedny Michaś

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-07-02, 16:36   #4248
BYou
MBZ♥

Strippi

Maria, wpraszam się do Ciebie podasz przepis

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-02, 16:37   #4249
bmma
Zadomowienie

Cytat:

dobrze, że mnie tam nie było, bo bym Misię ukradła

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-07-02, 16:43   #4250
maria28
Kniaginia

Cytat:
Maria, wpraszam się do Ciebie podasz przepis
Ja robię według tego przepisu http://www.wielkiezarcie.com/recipe15133.html
Ale modyfikuję:
- często jeszcze dodaję ziemniaki i cukinię,
- nie dodaję kminku, bo nie cierpię
- daję 2 puszki pomidorów, a nie 1

I ślinię się, a TŻa nadal niet.
Stary 2013-07-02, 16:49   #4251
bmma
Zadomowienie

Cytat:

Mi się wydaje, że chyba wszyscy pediatrzy (albo prawie wszyscy) polecają właśnie Bebilon.
Moja Bebiko comfort, nawet miała długopis od nich

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-07-02, 16:50   #4252
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
zapalenie oskrzeli
3majcie kciuki
Trzymam kciuki
A mozesz z Michasiem zostac w szpitalu?
Cytat:

ale ja wBelgii mieszkam i tu niestety max 15tyg od momentu urodzenia. Potem mozna isc na opiekunczy, platny chyba 50%, ale ja na przyklad nie moge. Moj szef sie nie zgodzil. Damy rade, choc poczatki pewnie beda trudne.
!
Dla szefa
A w jakiej branzy jestes?
Stary 2013-07-02, 16:58   #4253
kasia86bgo
Zakorzenienie

Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Nyaa preferowalabym rozmiar 68-74 jesli mozna

Hehe chyba sie bede musiala nad tym biznesem zastanowic - wlasnie wsadzilam ciasto - beeedzie maaaaase rogalikow - zrobilam na 6posrcji ciasta ahaha. szkoda ze nie bede mogla zjesc - eh mowi sie trudno zyje sie dalej.

strippi zdrufka dla Michalka niech chorobsko szybko mija, bo to nie pojete takiego slodziaka nachodzic

Emilianek wstal, obudzil sie kichajac :-( grzecznie poczekal az mamusia wyrobic ciasto lezac w bujaczku - teraz tez tam sobie lezy, zaraz bedzie lezal na macje - a dzis jak go polozylam na brzuszku to Nie Zdawalo Mi sie ale Poczolgal sie ok 2cm do zabawki , a pozniej ryk prwnie sie zmeczyl hihi.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2013-07-02, 17:17   #4254
bmma
Zadomowienie

dziecko mi się popsuło. Robiła kupki co 4 dni.
Potem był kaszel i dawałam syrop.
Teraz kupa jest 4-5x dziennie. Nie wiem, czy takie rude ciągnące to też śluz.
Poza tym wszystko OK.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-07-02, 17:17   #4255
Luna0
Zakorzenienie

Dzien dobry

Liwka robilam slub u mamy I niezle sie nameczyla wiec juz daje jej spokoj juz postanowilam, obiad kawa wodeczka I koniec. Nie bede sie przejmowac.
Debridat zadzialal jakos po 3 dniach chyba, dostalam go bo maly mial bole brzuszka i strasznie plakal przy jedzeniu. Oczywiscie cudow nie ma ale jest duzo lepiej. Podaje 3x2,5m
Co do mleka to zmienilabym na bebilon a jesli nie pomoze to bebilon comfort bo on jest na kolki I bole brzuszka

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-02, 17:21   #4256
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

3 mamusie https://www.bebiprogram.pl/konkurs-n...polecenie/7463 weźcie udział to dostane mleko
link jest do klubu, a to podobno, jak w konkursie wezmę udział.
Podeślij link, bo nie mam jak szukać z Kingą na rękach.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-07-02, 17:42   #4257
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
no ładnie już 5 rozpatrujesz
tak tylko palnelam .
Cytat:
wez lepiej z nim porozmawiaj bo chyba facet nie zdaje sobie sprawy na jakim swiecie zyje ... jak ja bym takie cos usłyszała to było by zle -oj bardzo ..... awantura nie z tego swiata jednym słowem
a Tobie duzo siły i cierpliwosci zycze ,bo zycia ci facet napewno nie ułatwia . aby miedzy Wami sie polepszyło ,moze Cie tz któregos razu zaskoczy i odzyska rozum ....
Cytat:
róże, precjoza i dwa łyki 'szampana' z Ikei??? ciekawe czym chlop Cie zaskoczy
zaskoczyłby jakby pamietał ..... ale niestety chyba musze szczelic focha
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
nie, jak ja przystawiam w róznych pozycjach to wyje aż się zanosi, jedynie w nocy jak slyszę że przez sen zaczynna ssać łapki, to jej daję i je- do momentu dopóki nie otworzy oczu- bo jest histeria.
Nie perfumuję się, nie zmieniałam proszku, srodków do mycia no nic- a ta się zaparła.

Naszej lekarki dziś nie było, a ta co nas przyjmowała to mi powiedziała, nie chce cycka wcale jej nie dać butli....ale jak to ma mi dziecko histerycznie wyć, czy co?
ja tez bym nie dała , w koncu jak zgłodnieje to cyc wróci do łask .
a moze cos zjadłas co zmieniło smak mleka ?

Cytat:
Gratulacje! Obchodzicie jakos???
chciałabym
Cytat:
NajLepsiejszego - duzo milosci i Antosi
haha przeczytałam "duzo Antosi "
Cytat:
wziął sobie do serca słowa położnej w szpitalu: pan Jej krzywdy nie zrobi i teraz jest specjalistą od niemowląt
haha brawa dla tzta
Stary 2013-07-02, 18:02   #4258
maria28
Kniaginia

Chyba zjem sama, bo on jeszcze coś załatwia, a ja z głodu mrę.
Powiem wam, że kupiłam sobie kieckę na ślub i nawet się sobie w niej podobam. O wiele bardziej niż bez

corka_rosy, zarąbistą masz burze loków!

Cytat:
no dobra to wam sie pochwale
- wrocilam dzis z Milusiem do domku, rozebralam bo trzeba bylo pampka zmienic, do golasa a ten co USMIECH OD UCHA DO UCHA i W KONCU SIE DOCZEKALAM - ZASMIAL SIE , nie trwalo to dluga ale wiedzialam ze to jest TO az sie prawie poryczalam.

Cytat:
ja dzis na sniadanie zaserwowalam sobie - chleb w jajku
O! Przypomniałaś mi! Uwielbiam, a tak dawno jadłam.
Stary 2013-07-02, 18:08   #4259
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
co jest złego w mostku? Jakub od jakiegoś czasu leżąc tak się wygina, podnosi pupę do góry, coś jakby mostek.

Cytat:
zazwyczaj mam opuszczony, zwłaszcza jak mam ten pokrowiec założony ( jak np. jest zimno a muszę dużo z nim chodzić ). A jak nie ma pokrowca, to różnie, bo często zawieszam mu zabawki na pałąku i wtedy go nie opuszczam.
pytałam bo w samochodzie zawsze musi być postawiony pałąk, nie można go składać bo w razie czego to dosyć niebezpieczne.

Cytat:
zapalenie oskrzeli
3majcie kciuki
bardzo mocno trzymamy kciuki za Was.

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość

dziecko mi się popsuło. Robiła kupki co 4 dni.
Potem był kaszel i dawałam syrop.
Teraz kupa jest 4-5x dziennie. Nie wiem, czy takie rude ciągnące to też śluz.
Poza tym wszystko OK.
mi mówiono, że jak będzie śluz to na pewno zauważę i nie będę mieć wątpliwości, więc jak się kiedyś zastanawiałam to stwierdziłam, że to jednak nie to.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-02, 18:19   #4260
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
zapalenie oskrzeli
3majcie kciuki
bidulek

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
co jest złego w mostku? Jakub od jakiegoś czasu leżąc tak się wygina, podnosi pupę do góry, coś jakby mostek..
no właśnie Oliwia też tak robi - przy zmianie pampka i przebieraniu

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

aha -wróciłyśmy z przychodni - wszystko ok! ufff znów wyolbrzymiałam , ale cóż już taka jestem
mam smarować małej buźkę bo ma suchą skórę - i padła nazwa czegoś na D.... co mogę kupić w aptece ale zapomniałam
Może Wy coś polecicie ?

Edytowane przez anika_s
Czas edycji: 2013-07-02 o 18:23
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości