Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-02, 18:30   #2161
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Po porodzie nie bedzie lepiej. Wszyscy zagaduja tylko o dziecko. Tak jak bys nie miala nic lepszego do powiedzenia niz to jakiego koloru dzisiaj byla kupka i czy ulewa przy odbijaniu
No co Ty
Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witam się dziewczynki po dość długiej nieobecności

Wielkie Mega wielkie gratulacje i buziaki dla nowo narodzonych Maluszków

Niestety teraz będę zaglądać troszkę rzadziej... lapek się psuje i nie chce zbytnio odpalać więc jak tylko uda się go uruchomić to wchodzę i tak jest właśnie dzisiaj

Do tego mały pcha się na świat, codzienne twardnienie brzucha i skurcze tak mnie męczą że często zasypiam w ciągu dnia mam jeszcze tyle roboty że sama już niewiem czy do porodu ogarnę, mąż obiecał że pomoże tylko ciekawe iedy bo cały czas jest zajęty czym innym... no trudno jak wrócę ze szpitala muszą być umyte okna i zmienione firanki niewiem jak to zrobi ale musi

Ja niestety nie jestem wstanie nadrobić wszystkiego więc nawet nie próbuję, mam nadzieję że mi wybaczycie

Poproszę o kciuki jutro bo wizytujemy
a wyniki krwi i moczu nieciekawe...
wbijaj jak tylko dasz rade
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Lecę dziewczyny, bo dalej nie zdążyłam się ubrać trzymać kciuki proszę!

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Mogę Cię adornąć???
oczywiście wszystko zostanie w rodzinie
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Same materialistki wokół mnie
takie czasy-kazdy chwyta okazje zeby zarobic
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Tż odebrał moje wyniki i nie mam paciora nie wyhodowali skurczybyka

A ja już wypindrzona zbieram się pomału na wielką wyżerkę z koleżankami w pierogarni

do miłego
za brak hodowli,mił;ej wyżerki
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
To ty jeszcze nie na porodówce
Ananas nieskuteczny
Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Nie dość że anemia nadal i zero poprawy po lekach to jeszcze mocz z licznymi bakteriami i tymś tam jeszcze, sama niewiem tylko położna dzwoniła i tyle usłyszałam, ciekawe co na wizycie mi lekarz powie... aaa jeszcze jakiś wymaz będą mi robić wiecie co to ?
Pewnie na paciorkowca czyli słynny GBS
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość

wlasnie griluje szaszłyczki a na kolacje mam kilogram czeresni i arbuza świetujemy wczorajszy dzien psa- każdy powód jest dobry
Mniam!
Moje skarby wczoraj z okazji swego Swięta spędzały czas z mamusią i kosteczki pyszne dostały .Wiem-mam świra na ich punkcie
Stary 2013-07-02, 18:34   #2162
arrabbiata
Zadomowienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
arabiatta: dlatego Białego Jelenia wymieniłam na Jelpa... zielony średnio mi pasuje, ale się przyzwyczaiłam bo używam do naszego prania również od miesiąca. A teraz zakupiłam różowy (sensitive) i wygląda że wreszcie trafiłam.
Jak nie śmierdzi, to spróbuję do następnego prania.

Jadę do castoramy...nie chce mi się ale jak puszczę tżta samego top nakupi nie to co trzeba
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 18:36   #2163
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ my jesteśmy wyluzowane, a lekką przesadą było to, co zarzuciła każdej z nas Myszolka.
Dokładnie.No i jak dziecko-obraziła sie i poszła sobie.

Domciątko nikt Cie linczowac nie bedzie,wyraziłaś poprostu swoje zdanie.
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

No i mam już ręczniki spakowane do torby. Brakuje tak naprawdę suszarki, kosmetyków ale to jak juz bedzie ta godzina to spakuje no i koszul.. musze isc do jakiegos lumpka i cos tam znalezc bo nie chce kupowac nowej skoro tego nie bede potem uzywac.
Ja sobie w lumpku koszule do porodu kupiłam za całe 4 zł.Wyprałam w 90 st. wyprasowałam i gicik Nada sie
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
i jaaa i jaaaa

PS. Wiecie co ....dziś mi szwagierka dosłała wielką pakę ubranek...poprostu myślałam, że padnę z radości

Teraz je posegregowałam i piorę!!!
Ale się cieszę
fajny podarunek
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

[/COLOR]a tak w ogóle to się poryczałam wczoraj oczywiście chyba z 10 raz w jednym dniu i mówię do Tzta: "bo ja wyglądam jak świnia, nie mogę się na siebie patrzeć"... a on na to mnie pogłaskał po głowie i mówi: "Co najwyżej jak świnka"

pocieszyciel pełną gębą.. żeby nie powiedzieć nalaną

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
jem ananasa właśnie nie dam rady całego bo mnie gęba piecze już.
Ananas-podejscie do porodu nr 2
Stary 2013-07-02, 18:36   #2164
Neni1984
Zakorzenienie

Oho - zaczyna mnie znów boleć brzuch okresowo. Myślicie, że powinnam poinformować o tym TŻ ?

Katarzynkajg ile czasu miałaś robione KTG?
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 18:37   #2165
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

NENI mojemu TŻ-towi udało się kupić ten większy octenisept za 39zł (jakąś nową aptekę otworzyli koło mnie i tam dużo taniej jest) w innych ok 50zł kosztuje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 18:39   #2166
d0tkaaa
Zakorzenienie

Nadrobilam Was wariatki..wodze ze byla mala afera,nie chce mi sie wypowiadac na ten temat wogole..powoem tylko tyle ze powinna sie myszolka cieszyc ze ma dostep do forum gdzie wymieniamy sie pogladami badaniami itp bo jakby nie bylo kazdy lekarz jest inny moze inaczej bada ale sa te partacze czy tu,czy za granica...glupi przyklad jak Neni rozwarzala pojscie do endokrynologa,poszla i co?a wedlug jej lekarza wcale nis trzeba by bylo-przezorny zawsze ubezpieczony..zreszta jak jak widze po sobie kawal mi sie oszczedzac to probowalam ale bylam juz w takim wieku ciazowym ze "nic by sie nie stalo"ale jakbym byla wczesniej o chociaz 2tyg to sralabym po gaciach i stosowala sie do wszystkich rad tym bardziej ze dziecko ani nic mi by w tym nie przeszkadzalo(tj.w domu nie plakalo bh ani nic)a tez pamoetam ze myszolka troche sie podnoecala tym ze brzuch ja boli.a ostatnie zdanie ktore napisala swiadczy tylko o niej nie o nas ,tak jak dziewczyny pisaly uczestniczenie i pisanie o soboe swojej coazy i swoom zyciu na forum publicznym nie zawsze wiaze sie z uznaniem przez wszystkich.

pozatym ciesze sie En kochanie,ze ja Ci moge placic w ...naturze )))wkoncu mozemy to powiedziec glosno hahahahaha)

bylysmy w tym ch..chorowalam jakis czas(chyba z 5roku)na budy takie sportowe ale nie calkirm adidasy czy cos tylko takie pol balerinki z adidasa i zawsze kosztowaly 400zl to nie pogielo mnie zeby tyle dac..(tzn jakbym sie ubierala na sportowo na codzien to bym dala..ale jak preferuje taki styl od czasu do czasu to szkoda mi kasy...) i co?wchodze do foodlockera a tam te buty za 150zl myslalam ze sie poslinie z radosci a teraz patrze na nie i jestem taaaaka szczesliwa...zjadlam z tej okazji prawie pol kg bobu i lece po dokladke..ogolnie to padam na ryj ale lubie czuc to zmeczenie wieczorem

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 18:39   #2167
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

a jeszcze chciałam powiedzieć, że moje dziecię doprowadza mnie dziś do szały.
przez cały dzień ruszyła się 5 razy!!!
no prawie zawału dostaje cały dzień tutaj.

a teraz się chyba obudziła bo już 3 razy w ciągu ostatnich minut.
co za mała uparta dziewuszka!!! grr
tak się bawić z mamą w chowanego

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 18:40   #2168
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Oho - zaczyna mnie znów boleć brzuch okresowo. Myślicie, że powinnam poinformować o tym TŻ ?

To zawczasu jakąś meliskę mu zaparz

Stary 2013-07-02, 18:40   #2169
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
NENI mojemu TŻ-towi udało się kupić ten większy octenisept za 39zł (jakąś nową aptekę otworzyli koło mnie i tam dużo taniej jest) w innych ok 50zł kosztuje

No to też super cena
Stary 2013-07-02, 18:40   #2170
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Ananas-podejscie do porodu nr 2
no zebys wiedziala.
liscie z malin juz pije
ananas zjedzony (troche na jutro zostawilam)
na dniach bede cos bardzo ostrego jesc hahah

Stary 2013-07-02, 18:41   #2171
d0tkaaa
Zakorzenienie

A ja wsumie caly dzien co jakis czas mam bole takie jak na @ moze sie cos rozkreci)

kupilam buty ale laptopa nie chce mi sie wlacYc zeby zaplacic zachubki hahahahahahahahah....jutr o...

Zuza

Razem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 18:44   #2172
shestiger
Rozeznanie

tZ wrócił i przywiózł butelke po 5 l wodzie wypełnioną truskawkami <3
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 18:45   #2173
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:

U siebie w przychodni średnio 20 minut a w szpitalu miałam pół godziny

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 18:46   #2174
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Co to znaczy, że zapis prawidłowy? Wyszły jakieś skurcze?
Prawidłowy- tzn. że tętno prawidłowe Na moje pytanie o skurcze- Pani Dr zapytała- "a co, czuła Pani coś?" i zaraz przeszłyśmy do tematu leniuchowania mojej córki i w sumie to chyba wynika z tego, że żadnego skurczu nie było Jak leżałam pod tym KTG to jakoś miałam schizę, że tętno za słabe, że bardziej do tego przywiązałam uwagę niż do skurczy
Stary 2013-07-02, 18:47   #2175
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
chyba waga mi się popsuła zbyt czesto się wazyłam i co zaniemówiła chyba bateria padła nooo
hyhyhy... wszystko możliwe.. ja tak sobie patrzę na pasku to bardzo ładnie z wagą idziesz)) fajnie!

Cytat:

no tak to z tymi dziećmi jest... dobrze że się obudziła

A nas spotkała wlaśnie mega miła niespodzianka... Kolega przywiózł nam wanienkę i przy okazji całą reklamówkę drobiazgów (purelan, mata edukacyjna, troszkę ciuszków, książki - Język niemowląt np.. za który w wersji elektronicznej nie mogłam się zabrać, gryzak, wkładki laktacyjne). Ale miło

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 18:47   #2176
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

DOTKA no to ci się udało z tymi butami tam

Lecę rozgrzać się pod prysznicem, już puszczam bąbelki nosem a jak się położę to tak się zatka, że oddychać nie będę mogła, i do tego ataki kaszlu, już się boję nocy, brrr

Stary 2013-07-02, 18:47   #2177
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Nadrobilam Was wariatki..wodze ze byla mala afera,nie chce mi sie wypowiadac na ten temat wogole..powoem tylko tyle ze powinna sie myszolka cieszyc ze ma dostep do forum gdzie wymieniamy sie pogladami badaniami itp bo jakby nie bylo kazdy lekarz jest inny moze inaczej bada ale sa te partacze czy tu,czy za granica...glupi przyklad jak Neni rozwarzala pojscie do endokrynologa,poszla i co?a wedlug jej lekarza wcale nis trzeba by bylo-przezorny zawsze ubezpieczony..zreszta jak jak widze po sobie kawal mi sie oszczedzac to probowalam ale bylam juz w takim wieku ciazowym ze "nic by sie nie stalo"ale jakbym byla wczesniej o chociaz 2tyg to sralabym po gaciach i stosowala sie do wszystkich rad tym bardziej ze dziecko ani nic mi by w tym nie przeszkadzalo(tj.w domu nie plakalo bh ani nic)a tez pamoetam ze myszolka troche sie podnoecala tym ze brzuch ja boli.a ostatnie zdanie ktore napisala swiadczy tylko o niej nie o nas ,tak jak dziewczyny pisaly uczestniczenie i pisanie o soboe swojej coazy i swoom zyciu na forum publicznym nie zawsze wiaze sie z uznaniem przez wszystkich.
Dokładnie I dalej uważam mojego lekarza za super specjalistę, pomimo, że nie zlecił mi tego badania. Posłuchałam dziewczyn - wyciągnęłam wnioski i zrobiłam badania na własną rękę.

Takie same wrażenie odniosłam
Cytat:

Lubi podnieść Ci ciśnienie czasem

A ja już wiem, o której będę miała nocne karmienia Młodego
Pierwsze o 22, potem 1 w nocy, 4 i 7dma rano - czyli co 3 godziny-takie ma nocne godziny aktywności.
Stary 2013-07-02, 18:48   #2178
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dotka: za zakupy)))

She: ale fajnie

Paulinka: najważniejsze że jest okey))

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-07-02, 18:50   #2179
jakierka
Zadomowienie

Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18!

Witam sie ponownie

Nie wiem co sie dzialo, ale wiekszosc dnia wizaz mi w ogole nie dzialal, ani w laptopie, ani w telefonie

Mialam mile pozegnanie w pracy, gdzie dostalam tez kilka prezentow. Bardzo mile z ich strony

Ide za chwile pod prysznic, potem postaram sie nadrobic spam, mam nadzieje polaczenie nadal bedzie

Stary 2013-07-02, 18:51   #2180
Rockyyy
Zakorzenienie

Jejjjuuuu chwile mnie nie było i 5 stron zaleglosci.

Misiaczka w spamie zapomniałam napisac ze ciesze sie ze jedziecie nad morze zazdroszcze okrutnie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Też jestem ciekawa bo u mnie jeszcze nie była, więc mam nadzieję, że uda mi się znaleźć Twoją relację z wizyty położnej u siostry

Wczoraj miałam ciężki dzień Ciągle goście nas nawiedzali Jedni wyszli to drudzy przyszli, a mała była niespokojna i nie chciała spać bo ciągle jakieś dzieciaki się wydzierały i w ogóle Szkoda gadać. Na szczęście dziś już spokój i nawet wyszłyśmy na chwilkę się przewietrzyć na podwórko, ale zaraz do domciu wróciłyśmy bo wiatr sporawy był Ale w tym tygodniu wyruszymy pewnie na spacerek w wózeczku
Gość gościa gościem poganiał?

Poprosimy foteczke ze spacerku
Myslałam ostatnio co u ciebie .

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
To ja sie wypisuje
Jade do apteki Malgosia ma 38,3 temp nie wiem skad. Rano ja gardlo bolalo, no jakbym malo stresow miala

zdrówka dla Małgosi
Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny
Ja dziś podczytuje ale jakoś brak weny
Martwie się czy Igor nie leży poprzecznie bo głównie jego ruchy wyczuwam z lewej bądź prawej strony plus brzuch mam bardziej w kwadrat jakby właśnie tak leżał :
Muszę jak najszybciej zapisać sie na to ktg i poprosić o konsultacje z ginem, a jeśli leży bokiem myślicie że jest jeszcze szansa na to by się obrócił czy w tym tygodniu to już nie bardzo?

Dla Lilo za pierwsze próby porozumienia się z mamusią
A nie miałaś miec cc przez problemy zdrowotne???? ::
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
i ciebie też dopadł dół... może sprobuj jakoś zapoznać nowych ludzi...?
Mam cichą nadzieje ze moze jak zaczne jezdzic z Laurą na spacerki do parku tam zapoznam jakąś mamusie
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

:

No to nie pozostaje mi nic innego jak poszukac sponsora

j[/QUOTE]
a sponsorzy sponsorują tez dwupaki? Bo to przeciez podwójne koszty
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Pocytowałam i mi się apka zawiesiła i wszystko przepadło. już nie pamiętam co komu napisać.

pochwałę się jedynie, że Lilka nawet dzisiaj pociągnęła parę łyków z piersi. Ją trzymałam ją i cuciłam a pielęgniarka trzymała i ściskała cyc
dla Lilki
Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość

Co do lekarzy to na mnie żaden nie chuchał mimo sporej anemii i crohna, ale co do tego to Oni wiedzą że sama wiem kiedy zwolnić albo poprosić o pomoc - za bardzo uparta jestem
Jak się dostanę na tą wizytę będę negocjować o planowaną cesarkę, mam kilka asów w rękawie więc mam nadzieję że się uda.
A tak jak czytałam to z ciekawostek:
-Kobieta po pierwszym cc musi świadomie zdecydować o próbie podjęcia porodu sn a w niektórych szpitalach nawet podpisać oświadczenie o takiej próbie.
Czyli na chłopski rozum to pierwsze cc świadczy o każdym następnym porodzie cc.
A ja znowu słyszałam ze pierwszy poród zakonczony cc nie oznacza ze kolejny nie bedzie sn.
Cytat:
Bo Kubusie to fajne dzidziusie

Octenisept kosztuje ok 30 zł za 50 ml w aptekach. Polecam kupić na allegro - za 250 ml zapłaciłam 36 zł

Miałam sprzątać w domu, ale po 4tej wiadomości od TŻ z pytaniem jak się czuję () zaczęłam uporządkowywać dokumenty na porodówkę Niby banał, bo miałam wszystkie w jednej teczce, a okazało się to czasochłonne

Na wierzchu jest karta ciąży i wyniki ważnych badań: grupa krwi moja i męża, HIV, gronkowiec, przeciwciała, wirusowe zapalenie wątroby (?) kiła i inne takie dziwne, a potem pozostałe (typu morfologia, mocz itp).

Do teczki wrzuciłam też wszystkie wydruki USG, szczegółowy opis usg 3d, wyniki cytologii i badania tarczycy ...

Sporządziłam też listę wszystkich leków, które przyjmowałam w ciąży, zanotowałam datę OM i TP, nr kom męża jako osoby do informacji, NIP pracodawcy, datę i powód ostatniej wizyty w szpitalu, a dodatkowo daty ostatnich wizyt u dentysty, fryzjera, kosmetyczki i solarium (wraz z nazwiskami, firmami).

Coś mi umknęło??
Oooo Neni-a ja mam przygotowaną karte ciąży,wypisy,grupe krwi.Chyba sobie oblukam jakis wywiad polozniczy w necie i solidniej sie przyszykuje.

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41605684]Przeczytałam po lepkach... I tylko dlatego ze tak nie odniose się do tematu żarliwej dyskusji ..

Podsumowując dzisiejszy dzien - skutecznie zniechęcili mnie do przyjazdu raz jeszcze na ktg na brochow... Czekalam ponad 4 godziny żeby zrobili mi pól godzinne ktg i w dodatku z łaską bo lekarz oznajmił ze do luxmedu mogłam jechać to mu odpowiedizlam ze chetnie i nawet rano bylam ale nie maja wiec zaczął ze mną dyskutować ze powinni itd itp... Ehhh Pierdzielenie...
Tak czy siak dopielam swego.
z małym wszystko ok, a zaczął kopać dopiero pod Ktg cały czas nic nie zapowiada porodu, szybka cała, skurczów brak

Spotkałam na IP znajoma z pracy, jest przeterminowana ponad tydzień i od trzech dni odsyłaja ja z Kamienskiego bo nie maja miejsc a ona chciała tam rodzic więc dzisiaj przyjęli ja na brochow niezłe, co?[/QUOTE]
za ktg,ciesze sie ze z małym leniwcem wsio ok
Stary 2013-07-02, 18:51   #2181
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

kallisto: oj biedna jesteś, zdrówka dużo życzę!

Mela: zdrówka dla Małgosi!

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-07-02, 18:52   #2182
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
A ja wsumie caly dzien co jakis czas mam bole takie jak na @ moze sie cos rozkreci)
A Ty ile masz rozwarcia Dotka?
Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
U siebie w przychodni średnio 20 minut a w szpitalu miałam pół godziny
Aha - dzięki
Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Prawidłowy- tzn. że tętno prawidłowe Na moje pytanie o skurcze- Pani Dr zapytała- "a co, czuła Pani coś?" i zaraz przeszłyśmy do tematu leniuchowania mojej córki i w sumie to chyba wynika z tego, że żadnego skurczu nie było Jak leżałam pod tym KTG to jakoś miałam schizę, że tętno za słabe, że bardziej do tego przywiązałam uwagę niż do skurczy
Aha
Cytat:

A nas spotkała wlaśnie mega miła niespodzianka... Kolega przywiózł nam wanienkę i przy okazji całą reklamówkę drobiazgów (purelan, mata edukacyjna, troszkę ciuszków, książki - Język niemowląt np.. za który w wersji elektronicznej nie mogłam się zabrać, gryzak, wkładki laktacyjne). Ale miło
Łał! Też bym się cieszyła
Stary 2013-07-02, 18:52   #2183
Marionette18
Raczkowanie

Ehh moj wizaz tez nie dzialal dzisiaj. Nadrabiam sobie troche, ale jakos ciezko mi sie wbic.

Cytat:
to teraz ja tez napisze cos... o Myszolce.

i pewnie mnie tez zlinczujecie, ale napisze bo co mi tam

Ja rozumiem Myszolke i będę jej bronić. Bo sama jestem w takiej sytuacji, ze lekarz i położna mi mówi jedno, a tu na forum często dostawałam uwagi na temat służy zdrowia z jakiej korzystam.
i też miałam spięcia i niedomówienia i też kilka razy byłam traktowana tak jak byłam.

Dlatego rozumiem Cię Myszolka i w tej sprawie, w tym momencie stoję za Tobą.

a takie gadanie na forum nie pomaga, mówienie, odpocznij, oszczędzaj się, nie idź do urzędu, nie idź do pracy, leż, Twój lekarz może być w błędzie, ja to bym tak zrobiła, ja to bym leżała, ja to miałam przedwczesny poród, mnie to lepiej lekarz badał, a ja to miałam 10 skanów, a ja to bym zmieniła lekarza, a u mnie to było to i tamto itp NIE POMAGA!
a wszystkie mówicie, że chcecie pomóc.
a takie gadanie nie pomaga tylko jeszcze bardziej dołuje i wywołuje panikę i powątpiewanie w lekarza do którego się chodzi.

i rozumiem jak się Myszolka czuje, zaszczuta gdy 10 dziewczyn gada jej, że się uniosła, zdenerwowała, przesadza. Ja sie jej nie dziwie, że się uniosła, zdenerwowała i przesadza. A Wy??
jakbyście się dziewczyny czuły, gdybyście to wy były tak na cenzurowanym?

wiem wiem, powiecie my bysmy słuchały rad, i leżały, odpoczywały itp...

dlatego jak chcecie to możecie się i na mnie obrażać i teraz na mnie najeżdżać hurtem)
ale i tak Was będę kochać,
bo wiem, że ciąża zmienia kobiete w lwicę, która będzie bronić siebie, dziecko, swoje zdanie do upadłego.

MYSZOLKA- słuchaj swojego lekarza, położnej, oni Cię znaja od początku, zn ają Twoją ciążę, jej przebieg itp, słuchaj swojego serca!

DZIEWCZYNY- odpuśćcie i wyluzujcie)

-----------
i jeszcze jedno... (teraz to już się narażam Waszej cudownej szefowej)
zdanie o składce członkowskiej to lekka przesada napisana z taka ironią, że wstyd!
poważnie, mogłaś sobie odpuścić enleve

Domi Zgadzam sie z Toba w 100%
Tez mieszkam za granica, wiem ze inaczej jest traktowana ciaza tutaj i inaczej w Polsce. Slyszalam tez milion razy porady (nie mowie teraz o forum, ale ogolnie od dziewczyn z Pl) ktore mnie mocno denerwowaly i kolidowaly z tym co mowi tutejszy lekarz i wcale sie nie dziwie Myszolce, ze zrobilo jej sie przykro. Fakt moze zareagowala nerwowo, ale chyba jest w ciazy nie? Wzmianke o skladce pozostawie bez wiekszego komentarza... No coz...

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 18:52   #2184
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
h
Super miło z jego strony

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 18:54   #2185
Katerine2
Raczkowanie

Wpadam na chwileczkę bo myslalam ze może nastepna dzidzia jest

Strasznie zly humor do południa miałam i jak maz przy obiedzie się mnie spytal już nawet nie pamiętam o co to zaczelam plakac a on na to:
czemu placzesz, cos cie boli?
to ja jeszcze gorzej az niunio pobiegl po husteczki
a ja za chwile i placząc i się smiejac powiedziałam ze wszystko mnie w☠☠☠☠ia nawet jaskolki na podworku i powietrze
no jakas wariatka ze mnie ale przeszlo mi

Zabralam niunia w samochod i pojechałam do najbliższego miasta. Kupilam mu hulajnogę, zjedliśmy po lodzie wloskim i poszlam z nim na plac zabaw dla dzieci. Ja sobie siedziałam a on biegal Niedawno wrocilismy do domu bo jeszcze TESCO odwiedziliśmy i normalnie inna ja
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 18:54   #2186
d0tkaaa
Zakorzenienie

Niewiedzialam ze oni zadaja pytania o kosmetyczke itp jak cos to mozna powiedziec ze sie nie pamieta?:-P

Zuza

Razem
Stary 2013-07-02, 18:54   #2187
lachryma
Zakorzenienie

elaine- 5,85 zl czeresnie w auchan.

Stary 2013-07-02, 18:55   #2188
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
no zebys wiedziala.
liscie z malin juz pije
ananas zjedzony (troche na jutro zostawilam)
na dniach bede cos bardzo ostrego jesc hahah
ostro działasz
Cytat:
hyhyhy... wszystko możliwe.. ja tak sobie patrzę na pasku to bardzo ładnie z wagą idziesz)) fajnie!

no tak to z tymi dziećmi jest... dobrze że się obudziła
fajny kolega

Domciątko ale Cie Sarenka stresuje. Pewnie sie rozbudzi na wieczor.
Stary 2013-07-02, 18:56   #2189
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witam sie ponownie

Nie wiem co sie dzialo, ale wiekszosc dnia wizaz mi w ogole nie dzialal, ani w laptopie, ani w telefonie

Mialam mile pozegnanie w pracy, gdzie dostalam tez kilka prezentow. Bardzo mile z ich strony

Ide za chwile pod prysznic, potem postaram sie nadrobic spam, mam nadzieje polaczenie nadal bedzie

A prezenty dzieciowe? Pokażesz?

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Oooo Neni-a ja mam przygotowaną karte ciąży,wypisy,grupe krwi.Chyba sobie oblukam jakis wywiad polozniczy w necie i solidniej sie przyszykuje.
Warto, bo wiem już po sobie, że w takiej chwili nawet z nr tel męża myślę, że będę miała problem A on w tym czasie będzie mdlał to też mi nie poda
Stary 2013-07-02, 18:59   #2190
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witam sie ponownie

mi tez nie!!!!!!
moze cos z zagranicznymi polaczeniami bylo nie tak

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Ehh moj wizaz tez nie dzialal dzisiaj. Nadrabiam sobie troche, ale jakos ciezko mi sie wbic.

Domi Zgadzam sie z Toba w 100%
Tez mieszkam za granica, wiem ze inaczej jest traktowana ciaza tutaj i inaczej w Polsce. Slyszalam tez milion razy porady (nie mowie teraz o forum, ale ogolnie od dziewczyn z Pl) ktore mnie mocno denerwowaly i kolidowaly z tym co mowi tutejszy lekarz i wcale sie nie dziwie Myszolce, ze zrobilo jej sie przykro. Fakt moze zareagowala nerwowo, ale chyba jest w ciazy nie? Wzmianke o skladce pozostawie bez wiekszego komentarza... No coz...
)))

tak cos z wizazem chyba na zagranicznych laczach bylo nie tak. bo i u mnie i jakierki nie dzialal

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości