Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-02, 15:21   #3991
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Hej...

Nie pisałam, bo u nas od wczoraj laktacyjny dramat.
Młody odmówił piersi ;(;(;( Nic dziwnego, w końcu z flachy nie musi nawet językiem poruszyć.... Na początku jak mi się wściekał i prężył przy piersi, to myślałam, że ma kolkę, ale jak się to powtórzyło trzeci raz, a po butelce był spokojny, to już wiedziałyśmy, o co chodzi. Dodatkowo mama jest na mnie zła, że się dałam namówić na te cholerne kapturki. A ja jestem powoli załamana, od wczoraj wyję.
Nie wiem, co teraz, czy da się wrócić do piersi.

Na wizycie tak sobie, lekarka mało co mówiła o Arturze, za to pół godziny o szczepionkach, z naciskiem na to, że możemy wykupić 5w1 lub 6w1 (mimo, że Artur jako wcześniak ma refundowane jakościowo takie same szczepionki, jedynie nie tak skoncentrowane). No i ma ponoć refundację na pneumo. I mamy się zastanowić nad rota - szczepiłyście na to swoje dzieci??
Pani mogę spytać, jakie Ty masz wskazania, by chodzić z Michałkiem do neurologa? U nas nic nie mówią o takiej konsultacji, tylko poradnia preluksacyjna i okulistyczna, pediatra 06.08 znowu. Ale nie wiem, czy się nie przepiszę, nie mam w 100% zaufania do tej lekarki.
No i Mały waży 2100. Od środy przybrał 90 g - nie wiem, czy to dużo....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 15:41   #3992
Kubek29
Zadomowienie

Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Perse, kochana
Teraz to nie masz juz wyjścia tylko poradnia laktacyjna.
Posłuchaj tym razem, proszę
To było do przewidzenia, niestety, dzieci goopie nie sa

Czy Artur miał USG przeciemiaczkowe główki w szpitalu?
Neurolog najwcześniej pod koniec trzeciego miesiąca życia, chyba ze wcześniej Artur by komuś baaardzo podpadl. Dla świętego spokoju nalegaj o skierowanie do poradni neurologicznej- w koncu wczesniak, hipotrof. Dobrze, zeby go neurolog zobaczył, ale teraz to za wcześnie i moze dlatego lekarka nic nie mówiła?

A co mówiła o MM? Potwierdzala to co mówiła położna czy wręcz przeciwnie? Rozmawialyscie o karmienu?

Dzieki za rady bodziakowe, zapamiętam na przyszłość, na razie nic kupować nie zamierzam. Zapytałam prz okazji. Chyba ze mnie znow niespodziewanie jakas wewnętrzna potrzeba najdzie

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-07-02 o 15:49
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 15:51   #3993
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41602175]
Nie wiem, co teraz, czy da się wrócić do piersi. [/QUOTE]da się. byle konsekwentnie. i bez butli....

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41602175]za to pół godziny o szczepionkach, z naciskiem na to, że możemy wykupić 5w1 lub 6w1 (mimo, że Artur jako wcześniak ma refundowane jakościowo takie same szczepionki, jedynie nie tak skoncentrowane). No i ma ponoć refundację na pneumo. I mamy się zastanowić nad rota - szczepiłyście na to swoje dzieci??[/QUOTE]
My też mamy refundowane szczepionki, ale się na nie nie zdecydowalismy. Dla nas ma znaczenie ilość wkłuć. Olaliśmy "darmowe" i wzięliśmy 6w1 + rota + pneumo (ze względu na wagę urodzeniową mamy za free) + meningokoki (ale to we wrześniu dopiero).

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41602175]Pani mogę spytać, jakie Ty masz wskazania, by chodzić z Michałkiem do neurologa? U nas nic nie mówią o takiej konsultacji, tylko poradnia preluksacyjna i okulistyczna, pediatra 06.08 znowu. Ale nie wiem, czy się nie przepiszę, nie mam w 100% zaufania do tej lekarki.[/QUOTE]
Dlatego Cię kiedyś pytałam o zalecenia po-szpitalne... No my na wypisie mamy - pediatrę, Poradnię Patologii Noworodka, USG głowy, USG bioderek.
Nasza lekarka nie zdecydowała się na szczepienie Maluszka i poprosiła o zgodę od neurologa (skierowanie). Jednocześnie dała skierowanie do przyszpitalnego Centrum Szczepień.
a wszystko przez:
  • "Niskie urodzeniowe wymiary ciała noworodka w stosunku do wieku płodowego
  • Niedotlenienie wewnątrzmaciczne nieokreslone
  • Krwiak podokostny spowodowany urazem porodowym
  • 6 pkt"
  • no i doszłedł jeszcze wodniak powrózka.

Naszego synka stale monitoruje:
- pediatra (nasza przychodnia)
- pani doktor "od" szczepień
- neonatolog
- neurolog
- chirurg
- pediatra ze specjalnością rehabilitacja medyczna

Ale najlepsza jest pani neonatolog. Żyleta na znanym lekarzu ma 1,5 gwiazdki. i kocham ją. widzi wszystko i nie ćwierka nad dzieckiem tylko wali konkrety. konkubent powiedział, że do żadnych lekarzy już ze mną nie chodzi (gdyż musi urywać się z pracy), ale do niej pójdzie z nami ZAWSZE.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41602175]No i Mały waży 2100.
[/QUOTE] przybiera

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 15:56   #3994
Wika28
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Nie uzasadniła.Powiedziała tylko że dla noworodka i tak do 3 miesiąca muszą być nowe
no co Ty? U mnie w rodzinie tylko pierwsze dziecko ma zawsze nowe i to nie wszystko, bo większość rzeczy dostaje od kuzynek, ciotek itd po ich dzieciach. Młodsze rodzeństwo dostaje w spadku po starszym rodzeństwie i chyba nikomu nie przyszłoby do głowy kupowanie nowych ciuszków dla niemowlaka, jeśli ma ich całe szafki Przecież to się i tak przed użyciem pierze w specjalnych proszkach, jak trzeba i jak się da, to się wygotowuje, więc jakoś nie widzę potrzeby samych nowych ciuszków. Zresztą - ja wszystko co nowe dla siebie kupuje też zawsze piorę zanim pierwszy raz ubiorę

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
na spacerze przeżyłam to o czym Ty pisałaś - horrooorrr. nawet wertepy nie pomogły. darł się jakby go ktoś opętał (a wszystko dlatego, że śmiałam wjechać na pocztę a tam równe podłoże )
pani, współczuje, ale tak to napisałaś, że parsknęłam śmiechem, wyobrażając sobie niezadowolonego z poczty Michałka

Perse, nic nie doradzę, ale ufam, ze dojdziecie do jakiegoś kompromisu z Arturkiem
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 16:11   #3995
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41602175]Hej...

Młody odmówił piersi ;(;(;( Nic dziwnego, w końcu z flachy nie musi nawet językiem poruszyć.... Na początku jak mi się wściekał i prężył przy piersi, to myślałam, że ma kolkę, ale jak się to powtórzyło trzeci raz, a po butelce był spokojny, to już wiedziałyśmy, o co chodzi. Dodatkowo mama jest na mnie zła, że się dałam namówić na te cholerne kapturki. A ja jestem powoli załamana, od wczoraj wyję.

Na wizycie tak sobie, lekarka mało co mówiła o Arturze, za to pół godziny o szczepionkach, z naciskiem na to, że możemy wykupić 5w1 lub 6w1 (mimo, że Artur jako wcześniak ma refundowane jakościowo takie same szczepionki, jedynie nie tak skoncentrowane). No i ma ponoć refundację na pneumo. I mamy się zastanowić nad rota - szczepiłyście na to swoje dzieci??
Pani mogę spytać, jakie Ty masz wskazania, by chodzić z Michałkiem do neurologa? U nas nic nie mówią o takiej konsultacji, tylko poradnia preluksacyjna i okulistyczna, pediatra 06.08 znowu. Ale nie wiem, czy się nie przepiszę, nie mam w 100% zaufania do tej lekarki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Perse
Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Zresztą - ja wszystko co nowe dla siebie kupuje też zawsze piorę zanim pierwszy raz ubiorę
Robię tak samo.

Tż kupił mi Prenatal Classic.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 16:18   #3996
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
ale tak to napisałaś, że parsknęłam śmiechem, wyobrażając sobie niezadowolonego z poczty Michałka
bo moj syn nie jest ksiezniczka na spacerach potrzebuje duuuuzo grochu i wyczuje kazdy asfalcik/rowne podloze. czasem sie zastanawiamy co by bylo jakbysmy kupili wozek z lepsza amortyzacja

Stary 2013-07-02, 16:43   #3997
agatkaa1
Zakorzenienie

Iza a masz zaparcia?? bo widze że ten prenatal ma dośc dużą ilość żelaza....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 17:19   #3998
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
Dzieeeeń dobryyy

noc spokojna, 2 pobudki na siku, mąż na baczność za każdym razem i pytał :"wody odeszły?", czujny się zrobił ja trusia

dziś spokój, nawet zrobiliśmy z Julkiem maraton spacerowy, więc teraz odpoczywamy na balkonie
Rena 8mkaja usuwania się boję chyba bardziej niż porodu, ale racja zęby trzeba doprowadzić do porządku przed ciążą
kurczę a ja myślałam, że już Twoja dzidzia będzie dziś na świecie

a ósemka - mam termin (ktoś się wypisał więc wcześniej) na 2 października - bo normalnie to na grudzień już rejestrują

Cytat:
Wczorajsze łowy:
Dziewczyny czy moge brać jakieś witaminy dla cieżarnych?Czy musze o to pytać lekarza?
super - ja też chcę już takie ubranka kupować

Cytat:
DziękujeTakie staram się kupować.No oprócz tych różowych króliczkówAle były takie kochane że nie mogłam się powstrzymać.Jak będzie chłopczyk to króliczki poczekają na siostrzyczke
no wreszcie pozytywne myślenie

Cytat:
Nie uzasadniła.Powiedziała tylko że dla noworodka i tak do 3 miesiąca muszą być nowe
Izuś ja już mam szufladę całą ubranek od mojej sis, bo porządki robiła - jakieś głupoty ta Twoja kumpela opowiada

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Pochwalę się nowym osiągnięciem Bąbla
Sam siada w końcu
Zrobił się niezły Rozrabiaka. Wszystko co chce weźmie sobie, poczołga się, poobraca się i już ma. Nawet na minute sam nie może zostać, bo zaraz jest w innym miejscu.
Dziś doczołgał się do psiej miski i zaczął w niej grzebać, a miał do niej z 20 m w ciągu 3 minut
Powiem jak terapeutka radzi sobie ze swoim napięciem jakie ma, pomimo tego, że ma obniżone. Oby tak dalej się rozwijał
dla synka

Nie wiem, co teraz, czy da się wrócić do piersi. [/QUOTE]
no kochana trzeba być konsekwentnym - próbuj przystawiać - trzymam kciuki żeby się udało

Agatka jak się czujesz? powiedz mi kochana o której najpóźniej można mierzyć temperaturę? mam wakacje i mogłabym później, ale nie wiem czy tak można

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 17:33   #3999
BYou
MBZ♥

Iza, ja nie brałam witaminmiałam dobre wyniki do końca
Dziwne poglądy ma ta koleżanka mój Mąż na początku nie chciał słyszeć o ciuszkach dla Roszpunki z sh, ale przekonałam go

Kubek, z krótkim rękawkiem akładałam od początku pod pajacykawolałam te rozpinane przy szyjce bo inne się rozciągają potem do pasa

Fiol dla Stasia

Perse da się wrócić do kpale musiałabyś się zamknąć z Artusiem w sypialni i przystawiać co chwilę przez cały dzień
My szczepimy 6w1, rota i pneumo, na meningo jedn dawką po roku

Berbie

kocurku brawo za spakowanie

Wieka jeszcze chwilkę i będziesz tulić swoje Maleństwo

Wika oby dolegliwości szybko minęły

Pani, Ty masz ten otulacz z LM?
Myślisz, że to faktycznie od mięska takie problemy?

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 17:42   #4000
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość

Agatka jak się czujesz? powiedz mi kochana o której najpóźniej można mierzyć temperaturę? mam wakacje i mogłabym później, ale nie wiem czy tak można
czuję się normalnie....bezobjawowo
myślę że najpóźniej ok 9 by można było....ale w tedy nie będziesz mieć konkretnego porównania z tymi cyklami dotychczasowymi ....
A u Ciebie przypadkiem nie owu jest?? robisz testy?? bo taki ładny skoczek?? chyba że zakłócona??mierzona wcześniej/później??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2013-07-02 o 17:44
Stary 2013-07-02, 17:45   #4001
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a ósemka - mam termin (ktoś się wypisał więc wcześniej) na 2 października - bo normalnie to na grudzień już rejestrują
ooo rajuuuu...

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Myślisz, że to faktycznie od mięska takie problemy?
on ma jazdy brzuszkowe, ja mam jazdy brzuchowe...

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Pani, Ty masz ten otulacz z LM?
moze to sila sugestii i potega podswiadomosci, ale nie wyobrazam sobie upalow bez niego...

Stary 2013-07-02, 18:24   #4002
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Iza a masz zaparcia?? bo widze że ten prenatal ma dośc dużą ilość żelaza....
Mam zaparciaOd 1 wizyty gin dał mi żelazo na recepte Tardyferon.
Patrzyłam na skład i ten prenatal ma o 20 mg żelaza mniej niż tardyferon.
Tylko że tego żelaza dodatkowego nie moge już wtedy brać.Pobiore pare dni ten prenatal a w poniedziałek porozmawiam z ginem,jak on to widzi.

Stary 2013-07-02, 18:26   #4003
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Jak się tam wybierzemy to pewnie kupie coś dla maluszkaChoć koleżanka mówiła że takich małych dzieci nie można ubierać w ubrania używane,że muszą być nowe
pierwsze słyszę. na 56 nie miałam nic nowego, miałam pożyczone od rodziny, Jakub był 2-3 użytkownikiem (zależy które rzeczy). na 62 też większość z rzeczy pożyczonych miałam, choć troszkę kupionych też (jak kupowałam będąc jeszcze w ciąży nówki to od 62 dopiero). teraz na 68 już praktycznie nie mamy nic pożyczonego, nieliczne tylko więc kupujemy, ale i teraz i wcześniej na 62 kupowałam w ciuchlandach, rzadziej w sklepach (sklepowe mamy tylko wielopaki z wyprzedaży w smyku: bodziaki i jakaś jedna paka pajaców, albo jak coś dostaliśmy). 56 radzę mieć tylko używane bo z tego rozmiaru dziecko najszybciej wyrośnie. na Jakuba na początku kaftaniki/bluzeczki 56 były za duże a śpiochy i pajace w sam raz (miał 57cm), a po miesiącu już odkładałam wszystkie śpiochy i pajace bo za małe były. teraz skończył 3 miesiące a już 68 nosi więc to już 3 komplet ciuszków w tak krótkim czasie... fajnie też mieć więcej bo uzbierać pralkę takich malutkich ciuszków to nie takie proste, więc jak najbardziej warto kupować w ciuchlandach i mieć więcej. ja wychodzę z założenia, że czasem w używanych i wielokrotnie pranych ubrankach jest mniej chemii niż w nówkach ze sklepu a przynajmniej widzisz jakiej jakości ubranka są po iluś praniach. bo w sklepie kupisz a czasem po jednym praniu robią się porozciągane szmatki.

Cytat:
wstał dziś o północy (kupa go męczyła), potem o 4:33, a o 6:20 postanowił wstać. zwykle między 21 a 6tą wstaje raz.

na spacerze przeżyłam to o czym Ty pisałaś - horrooorrr. nawet wertepy nie pomogły. darł się jakby go ktoś opętał (a wszystko dlatego, że śmiałam wjechać na pocztę a tam równe podłoże )

3 minut nie uleży na macie... heh.

dziecko mi podmienili!!!!!

my też. bardzo lubiłam ten zestaw - kaftanik + pajac.
bodziaki praktycznie zagościły u nas od rozmiaru 62 (i to cały czas używam najczęściej tych rozpinanych, nie znoszę - i mój dzieć - ciuszków przez głowę). wiem, że dla wielu dzieci jest to pierwszy rozmiar
współczuję
Jakub dalej trochę się męczy, ciągle coś z kupą, mama miała dziś co dobrego z nim na spacerze.. (obstawiam, że to efekt zmiany mm...)

ja lubię przez głowę bo szybciej założę. mamy jednego bodziaka zapinanego na całej długości, zanim zapnę te wszystkie napy to dawno założyłabym przez głowę a Jakubowi to różnicy nie robi. on generalnie nie przepada za ubieraniem/przebieraniem więc jak nie jest spokojny to marudzi niezależnie od kroju ubranka.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 18:28   #4004
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam -

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Perse, kochana
Teraz to nie masz juz wyjścia tylko poradnia laktacyjna.
Posłuchaj tym razem, proszę
To było do przewidzenia, niestety, dzieci goopie nie sa

Czy Artur miał USG przeciemiaczkowe główki w szpitalu?
Neurolog najwcześniej pod koniec trzeciego miesiąca życia, chyba ze wcześniej Artur by komuś baaardzo podpadl. Dla świętego spokoju nalegaj o skierowanie do poradni neurologicznej- w koncu wczesniak, hipotrof. Dobrze, zeby go neurolog zobaczył, ale teraz to za wcześnie i moze dlatego lekarka nic nie mówiła?

A co mówiła o MM? Potwierdzala to co mówiła położna czy wręcz przeciwnie? Rozmawialyscie o karmienu?

Dzieki za rady bodziakowe, zapamiętam na przyszłość, na razie nic kupować nie zamierzam. Zapytałam prz okazji. Chyba ze mnie znow niespodziewanie jakas wewnętrzna potrzeba najdzie
Tak, chętnie, gdybym tylko znalazła blisko siebie taką...
Po południu pił pierś 20 minut i potem tylko 20 ml butli... Nie odpuszczę mu tak łatwo.

Miał USG główki i brzuszka, wyszło bz.
Nic nikt nie mówił nt dodatkowych konsultacji.

Mówiła coś o tym Bebilonie, ale ja powiedziałam, że mam dużo mojego pokarmu i on tego Bebilonu nie lubi i nie ciągnęła tego tematu.
Ja się tylko teraz modlę, żeby mieć dużo pokarmu...

Co do ubranek używanych - wg mnie są nawet lepsze niż nowe, bo były już prane wiele razy i wszystkie toksyczne substancje się zdążyły wypłukać. Artuś ma 90% używanych ubranek

Cytat:
da się. byle konsekwentnie. i bez butli....

My też mamy refundowane szczepionki, ale się na nie nie zdecydowalismy. Dla nas ma znaczenie ilość wkłuć. Olaliśmy "darmowe" i wzięliśmy 6w1 + rota + pneumo (ze względu na wagę urodzeniową mamy za free) + meningokoki (ale to we wrześniu dopiero).

Dlatego Cię kiedyś pytałam o zalecenia po-szpitalne... No my na wypisie mamy - pediatrę, Poradnię Patologii Noworodka, USG głowy, USG bioderek.
Nasza lekarka nie zdecydowała się na szczepienie Maluszka i poprosiła o zgodę od neurologa (skierowanie). Jednocześnie dała skierowanie do przyszpitalnego Centrum Szczepień.
a wszystko przez:
  • "Niskie urodzeniowe wymiary ciała noworodka w stosunku do wieku płodowego
  • Niedotlenienie wewnątrzmaciczne nieokreslone
  • Krwiak podokostny spowodowany urazem porodowym
  • 6 pkt"
  • no i doszłedł jeszcze wodniak powrózka.

Naszego synka stale monitoruje:
- pediatra (nasza przychodnia)
- pani doktor "od" szczepień
- neonatolog
- neurolog
- chirurg
- pediatra ze specjalnością rehabilitacja medyczna

Ale najlepsza jest pani neonatolog. Żyleta na znanym lekarzu ma 1,5 gwiazdki. i kocham ją. widzi wszystko i nie ćwierka nad dzieckiem tylko wali konkrety. konkubent powiedział, że do żadnych lekarzy już ze mną nie chodzi (gdyż musi urywać się z pracy), ale do niej pójdzie z nami ZAWSZE.

przybiera
Pani bez butli nie jest tak łatwo przy takim dziecku jak Artur. Nie dość, że musimy ostro gonić wagę, to jeszcze on mi zasypia przy jedzeniu, nie wybudza się na karmienia z reguły, bardzo bym chciała karmić tylko piersią, ale jakbym ja go nie budziła i nie dokarmiała butlą, to jadłby może 4 razy dziennie po pół godziny

Kurcze dużo masz tych skierowań. U mnie tylko bioderka i okulista. Ale u nas w sumie oprócz niskiej wagi nie było zastrzeżeń co do reszty u Małego. Fajna ta lekarka, ja będę się musiała chyba naszukać jeśli chodzi o lekarzy dla Małego...

Przybiera, ale nie tyle, ile bym chciała :P

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 18:45   #4005
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

kolki chyba u takich maluszków raczej nie występują u Jakuba zaczęła się po 3 tygodniu i wszyscy mówili że strasznie wcześnie

co jest nie tak z kapturkami? na wątku marcowym dziewczyny karmiły z kapturkami, potem jakoś je przycinały stopniowo i w końcu rezygnowały i udawało im się przejść na samą pierś. trzeba by podpytać konkretnych dziewczyn, ale z tego co pamiętam to trochę to trwało, miesiąc, dwa?

moja rada odnośnie powrotu do piersi byłaby taka sama jak BYou, zamknąć się z dzieckiem w sypialni i calutki dzień przystawiać, nie dać butli. będzie się wściekać bo wyjątkowo szybko zasmakował butelki, zanim nauczył się piersi, ale musicie walczyć. oboje. w końcu głodny spróbuje ssać.

my szczepimy 5w1 + rota (póki co). w najbliższej przyszłości jeszcze pneumo, meningo nie wiem, póki co nie, może później. najpierw rozważ rota bo to można rozpocząć tylko w pierwszych 3 miesiącach życia dziecka.

też nie mam niestety zaufania do pediatry z przychodni, za dużo spraw i moich pytań i wątpliwości bagatelizuje i chodzę równolegle prywatnie do pediatry. a może kiedyś zmienię przychodnię jak znajdę taką gdzie jest dobra pediatra.

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41605037]Przybiera, ale nie tyle, ile bym chciała :P [/QUOTE]

a co jest tak jakbyśmy chciały?
Stary 2013-07-02, 19:01   #4006
Alfahelisa
Zakorzenienie

eee nie demonizujmy tak tych kapturków
ja karmiłam 4,5 miesiąca - żadne przycinania i kombinowania nie sprawdziły się nagle z karmienia na karmienie Wiktor sam je odrzucił
z czego się cieszyłam, bo z kapturkami strasznie motania było, ale dzięki nim karmiłam bez problemu
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 19:33   #4007
anitaxas
Zadomowienie

Perse ja nic nie pomogę i nie doradzę z wiadomych przyczyn. Kochana słuchaj rad mądrych dziewczyn, a ja trzymam za Was kciuki. Wyobrażam sobie jak Ci ciężko. Brawa dla Arturka za przybranie na wadze

Rena niezły termin dostałaś masakra jakaś z tym NFZ do jasnej ciasnej

Cytat:
Mam zaparciaOd 1 wizyty gin dał mi żelazo na recepte Tardyferon.
Patrzyłam na skład i ten prenatal ma o 20 mg żelaza mniej niż tardyferon.
Tylko że tego żelaza dodatkowego nie moge już wtedy brać.Pobiore pare dni ten prenatal a w poniedziałek porozmawiam z ginem,jak on to widzi.
Izka a co Ty się tak uparłaś na te dodatkowe witaminy??? bo nie bardzo rozumiem.
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 19:35   #4008
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
fajnie też mieć więcej bo uzbierać pralkę takich malutkich ciuszków to nie takie proste
no i to jest minus pozyczonych ciuchow. piore bardzo czesto, bo jednak ulane odbarwia

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41605037]
Pani bez butli nie jest tak łatwo przy takim dziecku jak Artur. Nie dość, że musimy ostro gonić wagę, to jeszcze on mi zasypia przy jedzeniu, nie wybudza się na karmienia z reguły, bardzo bym chciała karmić tylko piersią, ale jakbym ja go nie budziła i nie dokarmiała butlą, to jadłby może 4 razy dziennie po pół godziny
(...)
Przybiera, ale nie tyle, ile bym chciała :P
[/QUOTE]nie musicie ostro gonic (kogo? co?), ona sama przyjdzie - kazde dziecko rosnie w swoim tempie, a Ty sie tylko nakrecasz stresem. moje dziecko tez zasypia/ło przy jedzeniu (teraz jest high life bo po 7 minutach ).
wierz mi! upomni sie o cyca.

a ile bys chciala?

aaa, synek Klementyny (dzienny rowiesnik Michasia), na samym mleku mamy, wazy juz prawie 9 kg (startowa 3300). Zaden marcowy dziec mm tyle nie przybral wychodzi, ze cyc bardziej kaloryczny niz mieszanki

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-07-02 o 19:41
Stary 2013-07-02, 19:37   #4009
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
czuję się normalnie....bezobjawowo
myślę że najpóźniej ok 9 by można było....ale w tedy nie będziesz mieć konkretnego porównania z tymi cyklami dotychczasowymi ....
A u Ciebie przypadkiem nie owu jest?? robisz testy?? bo taki ładny skoczek?? chyba że zakłócona??mierzona wcześniej/później??
no właśnie...zobaczę - może będę się budzić o tej 7.00 a co do owu - to sama nie wiem...brzuch boli trochę, ale to trochę za szybko (12dc) ja mam około 16-17dc chociaż już sama nie wiem...wczoraj poszłam późno spać i dziś mierzyłam 0,5h później, ale z tego co czytałam nie oznacza się wtedy jako zakłóconej... wczoraj zrobiłam test i wyszła druga kreska ale słabiutka....ale w razie w. działamy

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
[B]Rena niezły termin dostałaś masakra jakaś z tym NFZ do jasnej ciasnej
nooo - ja też jestem w szoku

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-07-02 o 19:39
Stary 2013-07-02, 19:46   #4010
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie...zobaczę - może będę się budzić o tej 7.00 a co do owu - to sama nie wiem...brzuch boli trochę, ale to trochę za szybko (12dc) ja mam około 16-17dc chociaż już sama nie wiem...wczoraj poszłam późno spać i dziś mierzyłam 0,5h później, ale z tego co czytałam nie oznacza się wtedy jako zakłóconej... wczoraj zrobiłam test i wyszła druga kreska ale słabiutka....ale w razie w. działamy
przed testami nie pij z 2h nic.....a mnie się wydaje że u Ciebie to jest różnie.!! pewnie zależy z którego jajnika masz owulację i raz masz krótszy cykl a raz dłuższy! ale to tylko moja teoria....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-07-02, 19:54   #4011
Kubek29
Zadomowienie

Cytat:
nie musicie ostro gonic (kogo? co?)
Prawda

Perse, tu jest jakas lista http://mlekomamy.pl/index.php?page=woj-slaskie
I tu http://pediatria.mp.pl/wazneadresy/show?id=71012

Znowu pękam, czeresnie to zło
Ciekawe kiedy mi sie znudza
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 20:30   #4012
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość

Izka a co Ty się tak uparłaś na te dodatkowe witaminy??? bo nie bardzo rozumiem.
Mało co ostatnio mi smakujeBoję się że przez jedzenie praktycznie samego nabiału dostarczam za mało witamin.
Cytat:
no właśnie...zobaczę - może będę się budzić o tej 7.00 a co do owu - to sama nie wiem...brzuch boli trochę, ale to trochę za szybko (12dc) ja mam około 16-17dc chociaż już sama nie wiem...wczoraj poszłam późno spać i dziś mierzyłam 0,5h później, ale z tego co czytałam nie oznacza się wtedy jako zakłóconej... wczoraj zrobiłam test i wyszła druga kreska ale słabiutka....ale w razie w. działamy [COLOR="Silver"]
Działajcie

Stary 2013-07-02, 21:17   #4013
fiolusiek
Zakorzenienie

Perse Najważniejsze, że Artuś przybiera na wadze. Jego wyginanie to może być z nieprawidłowej pozycji trzymania i przystawiania, jest to nazywane reakcją obronną.
Nam też z odziału kazali iść do neuro i poszliśmy jak Mały miał 3 tyg. Sama lekarka się zdziwiła, że przyszliśmy i mieliśmy bardziej wizytę zapoznawczą. Oglądnęła go ogólnie i kazał się za miesiąc zgłosić. Gdyby nie nasze naciski to pediatra nie dał by nam skierowania.
W waszym przypadki musicie porozmawiać z neurologiem o szczepionkach i nie podawać mu tych rtęciowych.
A co do krótkiego ssania to noworodek i on nie da rady długo ssać, bo jest malutki jeszcze i szybko się męczy.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Iza a jak Twoja ostatnia morfologia
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 21:26   #4014
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Iza a jak Twoja ostatnia morfologia
W ciąży jedyną morfologie miałam robioną końcem kwietnia i była dobra.

Stary 2013-07-02, 21:30   #4015
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
przed testami nie pij z 2h nic.....a mnie się wydaje że u Ciebie to jest różnie.!! pewnie zależy z którego jajnika masz owulację i raz masz krótszy cykl a raz dłuższy! ale to tylko moja teoria....
nie wiedziałam

Cytat:
Działajcie
działamy działamy

Stary 2013-07-02, 21:31   #4016
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
W ciąży jedyną morfologie miałam robioną końcem kwietnia i była dobra.
Chodzisz prywanie do lekarza czy na nfz? Ja musiałam robić co miesiąc mocz i morfologie. Lepiej sprawdzić czy naprawdę potrzebujesz witamin niż je brać niepotrzebnie.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 21:32   #4017
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiedziałam

działamy działamy
no to już wiesz w tedy rozcieńczasz mocz płynami i testy mogą wychodzić sfałszowane

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Chodzisz prywanie do lekarza czy na nfz? Ja musiałam robić co miesiąc mocz i morfologie. Lepiej sprawdzić czy naprawdę potrzebujesz witamin niż je brać niepotrzebnie.
dokładnie! Morfologie powinnaś robić co miesiąc!! i mocz tak samo!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-07-02, 21:43   #4018
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:
Mało co ostatnio mi smakujeBoję się że przez jedzenie praktycznie samego nabiału dostarczam za mało witamin.
Dopoki to sa tylko twoje obawy a nie gorsze wyniki morfologii to odpusc bo przedobrzysz. Dziecko i tak wezmie co mu sie nalezy. Jak robisz morfologie regularnie co miesiac to twoj gin nie przegapi tego momentu. Wiem ze panikujesz, ze sie boisz ale na prawde mozesz przedobrzyc. Nie przewidzisz wszystkiego, nie mozesz byc krok do przodu. Zaufaj specjaliscie i razem z nim sledz wyniki badan. A teraz duzo bardziej niz witaminy potrzebny ci jest spokoj.

Stary 2013-07-02, 21:54   #4019
Konto usunięte

Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
eee nie demonizujmy tak tych kapturków
ja karmiłam 4,5 miesiąca - żadne przycinania i kombinowania nie sprawdziły się nagle z karmienia na karmienie Wiktor sam je odrzucił
z czego się cieszyłam, bo z kapturkami strasznie motania było, ale dzięki nim karmiłam bez problemu
Ja dzisiaj obczajałam filmiki na youtube o karmieniu i stwierdzam, że my nie mamy szans się przystawić na razie prawidłowo, mój Mały w życiu nie obejmie ustami całej mojej brodawki, w życiu...
Ale na szczęście to był chyba tylko zły humor wczoraj, bo dzisiaj już w miarę pije pierś..

Stary 2013-07-02, 21:57   #4020
BERBIE
Zakorzenienie

dziewczyny dziękuję za wczoraj. mój nastrój był pewnie spowodowany datą... wiem, że nie do końca jesteście w stanie mnie zrozumieć, ale co w tym dziwnego jak ja sama siebie nie rozumiem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości