|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
|
|
|
|
#3962 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Witam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#3963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
będzie dobrze ![]() Perse dawaj znać ![]() Wieka jak noc - rozkręciło się "coś"?? _________________________ __________ jadę niedługo do stomatologa chirurgicznego - może usuną mi ósemkę (muszę ściemnić, że boli, bo inaczej terminy na listopad ale muszę to zrobić przed ciążą, bo wraca mi zawsze zapalenie...trzymajcie kciuki
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-07-02 o 10:43 |
||
|
|
|
#3964 |
|
Zadomowienie
|
Zeberko, tort wypas, ale czuje zawód ze nie zobaczyłam jubilatki
|
|
|
|
#3965 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
z objawów to tylko ból brzucha - może po USG wyjdzie jakiś konkret ![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#3966 |
|
Rozeznanie
|
Dzieeeeń dobryyy
![]() noc spokojna, 2 pobudki na siku, mąż na baczność za każdym razem i pytał :"wody odeszły?", czujny się zrobił ja trusia ![]() dziś spokój, nawet zrobiliśmy z Julkiem maraton spacerowy, więc teraz odpoczywamy na balkonie Koocur dobrze, że jesteś ![]() nawet nie pomyślałam o niczym do jedzenia do torby... trzeba uzupełnić prowiant![]() Rena 8mka ja usuwania się boję chyba bardziej niż porodu, ale racja zęby trzeba doprowadzić do porządku przed ciążąZeberko co za pysznie wyglądający tort ![]() Perse daj znać po wizycie
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Wieka- masz rację
No widzisz to coś podpowiedziałam Aaaaa i jeszcze aparat musze spakować
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
Koocur aparat koniecznie i ładowarka do telefonu cobyś miała z Nami kontakt
P.S. ładny avatarek
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Wczorajsze łowy:
Dziewczyny czy moge brać jakieś witaminy dla cieżarnych?Czy musze o to pytać lekarza?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-07-02 o 11:56 |
|
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() idz, idz. odkad sie Torres urodzil nie mialam jeszcze okazji Cytat:
kiedy masz wizyte?
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
W poniedziałek.Tak się zastanawiałam czy każdy lekarz poleca jakieś inne dobre wg niego?Czy jakbym kupiła i zaczeła już brać to byłby problem?
Mam właśnie problem z odżywianiem bo ostatnio nic mi nie smakuje Mięso i wędliny mnie odrzucają.Owoce stały się jakieś za słodkie.Najchętniej jadłabym ciemny chleb z serkiem bieluchem i paskami papryki bo tylko to mi smakuje.Martwie się troche że przez to maleństwo będzie miało za mało witamin
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Iza Świetne zakupy. Na Twoim miejscu kupowałbym uniwersalne rzeczy, póki nie znasz płci
|
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale były takie kochane że nie mogłam się powstrzymać.Jak będzie chłopczyk to króliczki poczekają na siostrzyczke
|
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
IZA ja biorę teraz CENTRUM MATERNA A-Z i są ok! a na początku ginek kazał mi kupić FEMIBION NATAL 1 ale one są chyba na pierwszy trymestr ale są i też chyba 2 na drugi trymestr....za te centrum dałam teraz 25zł z przesyłką i książką szt 90!! tylko że termin ważności jest do listopada....ale ja prawie zużyję je! teraz widziałam że były po 9zł te tabletki na allegro!
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwalę się nowym osiągnięciem Bąbla
Sam siada w końcu Zrobił się niezły Rozrabiaka. Wszystko co chce weźmie sobie, poczołga się, poobraca się i już ma. Nawet na minute sam nie może zostać, bo zaraz jest w innym miejscu. Dziś doczołgał się do psiej miski i zaczął w niej grzebać, a miał do niej z 20 m w ciągu 3 minut ![]() Powiem jak terapeutka radzi sobie ze swoim napięciem jakie ma, pomimo tego, że ma obniżone. Oby tak dalej się rozwijał
|
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
ładna sukienusia ta czarna
![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
a ja więcej z długim rękawem
a z krótkim - większe takie na za rok ![]() ![]() świetnie. Gratuluję!!!
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurtkę skórzaną za grosze. Potem na sezonie będzie ciężko coś sensownego znaleść
|
|
|
|
|
#3979 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
piję. co popadnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
szczegółów zabiegu jeszcze nie znam, ale laryngolog mówiła o pobycie dziennym, więc wszystko w ciągu jednego dnia, mam nadzieję, że do południa będzie po wszystkim. właśnie się zastanawiałam jak to jest. przecież kobiety karmiące bardzo różnie się odżywiają, jedne na restrykcyjnych dietach inne jedzą wszystko i dają radę wykarmić dzieci
|
|||||
|
|
|
#3980 |
|
Zadomowienie
|
Hahaha, stópki boskie.
W ogole niemowlece stopy sa super ![]() Takie do calowania ![]() Iza, poszalas ![]() Fajne! Ja żadnego kompleksu witamin nie biorę. Biore tylko to co na danym etapie jest polecane, czyli od poczatku Folic i Jodit a teraz dolaczylam wtamine D. Niedługo chce zacznac brać DHA, juz zamowilam ale poczekam do jakiegoś 23-24 tygodnia. Wlasnie, Pani, czy bodziaki z krótkim rękawkiem na te najmniejsze rozmiary 56, 62 dl jesienno zimowego noworodka sie przydadzą? Fiolusiek, a ja zazdroszczę lumpeksow tzn dostępu do nich. Nie mam żadnego w pobliżu, pojechać do jakiegoś to by była wyprawa, co nie zawsze by sie kalkulowalo, bo wiadomo raz sie cos trafi raz nie... Zreszta staram sie swoje wycieczki krotkie robic ( bo mam schizy ) a po lumpeksach trzeba jednak troche polazic.Kiedyś uwielbialam. Pozniej tyyyle pracowałam ze czasu nie miałam, a teraz glownie schizy mnie blokują Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-07-02 o 13:19 |
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
![]() będzie dobrze! gdzie będziesz rodzić? |
|
|
|
#3982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3983 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udane łowyja nie brałam witamin dopóki miałam dobre wyniki badań. gin kazał wprowadzić dopiero jak zaczęła spadać hemoglobina. mogłam brać tylko elevit bo osobno brałam jod i wit szukałam bez jodu. dopóki morfologia w normie nie potrzebujesz witamin a uboższa dieta jeszcze nie równa się pogorszeniu wyników. Cytat:
![]() Cytat:
ja mam na osiedlu lumpka z bodziakami po 1,5, niektóre droższe, ale zawsze coś można wynaleźć bo trochę tego mają. rzadko wychodzę z pustymi rękami. inne ciuszki też tanie, zwłaszcza te najmniejsze, z większymi już problem troszkę. zawsze można kupić i podesłać
|
|||
|
|
|
#3984 | ||
|
Zakorzenienie
|
hehe mam to samo. wiekszosc rzeczy kupuje na... 18 m
![]() Cytat:
(jem wszystko oprocz cytrusów, kapusty i fasoli, no i %)ale niestety chłop 1/4 świaniaka zje sam bo synek mi się popsuł ![]() Cytat:
przydadza się na pewno jako baza pod pajace. ale nie przesadzalabym z iloscia. u nas potrzebowalam ciut wiecej bo moj egzemplarz ulewajacy.
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt, zapomniałam, że krótki rękaw zakładałam pod pajace a i ja na samym początku dopóki nie odpadł kikut pępowiny nie zakładałam bodziaków, tylko kaftaniki, ale wiem, że niektórzy zakładają. ja się bałam, że będzie się gorzej goić, bardziej ocierać o ciuszki, itp.
|
|
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
Kubek masz trochę czasu na oswojenie się z sytuacją
Co do sh chodzę bardzo rzadko. Ostatnio widziałam nowe ciuszki za 45 zł Kusi mnie spróbowanie zakupów z wizażankami, bo można taniej kupić niż przez all |
|
|
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuje za rady Co do sh to jak mam blisko super cicholand Cała hala ciuchów,wszystko czyste i na wieszakach.Chodzimy tam z tż i nie raz za 100 zł nakupimy 2 siaty ubrań dla mnie i dla niego Wogóle nie widać że to ubrania z ciucholandu większość nowych z metkami.Jak się tam wybierzemy to pewnie kupie coś dla maluszka Choć koleżanka mówiła że takich małych dzieci nie można ubierać w ubrania używane,że muszą być nowe![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-07-02 o 14:06 |
|
|
|
|
#3988 | ||
|
Zakorzenienie
|
wstał dziś o północy (kupa go męczyła), potem o 4:33, a o 6:20 postanowił wstać. zwykle między 21 a 6tą wstaje raz.
na spacerze przeżyłam to o czym Ty pisałaś - horrooorrr. nawet wertepy nie pomogły. darł się jakby go ktoś opętał (a wszystko dlatego, że śmiałam wjechać na pocztę a tam równe podłoże )3 minut nie uleży na macie... heh. dziecko mi podmienili!!!!! Cytat:
bodziaki praktycznie zagościły u nas od rozmiaru 62 (i to cały czas używam najczęściej tych rozpinanych, nie znoszę - i mój dzieć - ciuszków przez głowę). wiem, że dla wielu dzieci jest to pierwszy rozmiar ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
mój synek nie ma nic nowego. Ok, 5% jego garderoby to nowe rzeczy (prezenty + rzeczy, które kupiłam w piątek i wczoraj). Wszystko mieliśmy (i mamy) od znajomych i Michał nie jest drugim użytkownikiem ![]() Koleżanka się śmieje, że kolejna partia nie będzie już taka "nowa", bo jej synek rozszerzył dietę ![]() Uważam, że to ekstra, że jest sztafeta ciuszkowa wśród znajomych takie malutkie rzeczy na serio się nie niszczą.
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Iza my też mamy mało ciuszków nowych
Kupiłam kilka rzeczy do wyjścia tylko. Co do pochodzenia nowych ciuchów to też pewności nie ma, że były przechowywane w odpowiednich warunkach nie tylko w sklepie. Przecież większość firm produkuje swoje rzeczy w Chinach czy Japonii.Ostatnio nawet zauważyłam napis Made in PRC. Sprawdziłam i jest to: People's Repulic of China
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.

ja nie chcę tylko patrzeć ja chcę go zjeść 

będzie dobrze 

ale muszę to zrobić przed ciążą, bo wraca mi zawsze zapalenie...trzymajcie kciuki
z objawów to tylko ból brzucha - może po USG wyjdzie jakiś konkret
trzeba uzupełnić prowiant

byłam na całkowitej bezmlecznej przez 6 mcy, mama grzmiała, że sobie popsuje zęby, kości...