Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-02, 09:07   #3451
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Witam
Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Hello !
Margot, tak urodziła Leonka - kolejny Leonek na wątku
Ja sprawdziłam wyniki, zadzwoniłam do ginki się upewnić, no i są w normie kazała albo olac starania w sensie nie nakręcenia się, albo wrecz przeciwnie mierzyć tempke, sprawdzać szyjke i działać, bo wydaje się wsi ok. Ale jak kuzwa myślę sobie, że nie jest ok jak nie ma skutków zapisuje się do innej z polecenia. Niech spojrzy na te nasze wyniki, będę miała przynajmniej pewność w miarę co i jak...
Pozdrowki, miłego dnia!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pewnie lepiej skonsultować.
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Bo zapomniałam napisać: CIĄŻA DONOSZONA JESTEM W 38 TYGODNIU

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2013-07-02 o 09:18
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 09:10   #3452
Linka1984
Zakorzenienie

ehm..ja ide z cebulą..uważaj,dwie porcje szykuj :P
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 09:29   #3453
Luna0
Zakorzenienie

Kurde wiedziałam że mi troche zejdzie z tym nadrabianiem. Walcze z tym żeby nie odpisywać na wszystko ale no nie moge

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Nuna mozliwe,ze masz troche racji,bo u mnie bylo podobnie.Malynajedzony,a caly czas szukal cyca i mymlal usteczkami.Wtedy zdecydowalam sie podac mu smoczek.Jesli szukasz malego smoczka to polecam MAM perfect.One sa mniejsze.Ja uzywalam MAM oryginal O-2
Ja mam jakiś MAM z dużym dzyndzelkiem bo tylko taki mu z buzi nie wypada avent ma małego cumelka ale oprawkę wielką i Kamilek ciągle ją zachacza

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Gratuluję raz jeszcze!!! Leoś cudny:-*

Witam:-*,
Ja dzisiaj umieram . Mam taki ból głowy,że mi aż niedobrze.boli cała.nawet oczodoły:-/ przespałam cały dzień. Dzieci mąż przejął dzieci a ja tylko Tymkowi jeść dawałam.
Migrena jakaś ???

To chyba uroki KP? Bo ja też mam okropne migreny

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
A kto da radę jak nie Ty?!!!

No to parę fotek, większość z tatusiem, jedno u siostry na kolanach.
Ale cudowna!! mój dzieć jest dużo poważniejszy ale co tam, moze się rozkręci a może taki zostanie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
alez ona ma piekne usteczka!!! sliczna ksiezniczka!!!

wiecie co? co jakis czas przegladam to co pisalam i zaczyna sie zastanawiac czy ja nie mam jakiegos problemu z literami. piszac wydaje mi sie, ze pisze skladnie i nie przestawiam literek, ale jak czytam to pozniej to wynajduje tysiac poprzestawianych liter.
ja też a odkąd mam dziecko to już mnie to nieiterere, nie mam czasu patrzeć na błedy, czasami pisze jednym palcem itd

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
macie piekne dzieciaczki! i cooorazz większe.. ale ten czas leci.. chwile mnie nie było i ile sie zmieniiło..
ja w ogole nie mam styczności z komputerem po pracy, dlatego tez nie bywam u was.. zycie wywrocilo mi sie do góry nogami. zaczełam dosłownie nowe życie.. nowe problemy, radości, priorytety.. jestem szczesliwa czuje, że to mężczyzna, na ktorego czekałam.. tylko ciagle mysle o dzidzi.. wiem, ze on tez chce.. i to mnie tylko podtrzymuje.. w sumie to nie robimy nic, zeby szczesciu przeszkodzic.. heh wrecz przeciwnie.. tylko kiedy przyjdzie ten szczesliwy dzien kiedy i ja zobacze II ? teeskni mi sie zeby poczytac co nieco na forum, ale doslownie nie mam czaasu.. codziennie dojezdzam do pracy ponad 20 km.. czas mija.. wracam z pracy i jest juz późno, nie mysle o niczym tylko o tym, zeby położyć się juz do łózka.. czasem widuje magbes i widze jak rośnie w oczach heh)
Tęskniłyśmy za Tobą!!!

Cytat:
Baty chcesz?!!! Czemu nas na tak długo opuściłaś? Proszę częściej nas odwiedzać! Bo się pogniewamy.
Ale cieszę się, że jesteś szczęśliwa. Dziecko też się pojawi.

Dzięki laski za komplementy, szczerze mówiąc ja sama jestem w Lidce zakochana. Dzastin, starsza to nie ja, ona ma skóre zdarta z taty. Mam zdjęcia męża jak miał 6 lat - hi, hi z przedszkola, i mam też zdjęcie Agi w tym wieku. Jedna i ta sama osoba. Mogę Wam zrobić zdjęcie zdjeć i wstawię.

Małej to chyba zęby idą. Marudna się zrobiła, wszystko pcha do buzi, gryzaka to normalnie gryzie, ślini się. Straszne! Wczoraj spać nie mogła, zasypiała a to na 5 minut a to 15 i budzi się z płaczem. Nawet w kąpieli płakała co jej się nie zdarza, bo uwielbia kąpiel. Jutro albo we wtorek mam z nią iść na kontrolę wagi to zapytam o te zęby.
Kamilowi też... bardzo płaczliwy a raczej drażliwy się zrobił. Jak mu coś do buzi nie wejdzie to odrazu krzyk smoczka nie chce, przy ubieraniu wrzeszczy ze spaniem też problem ehh

Cytat:
Linka, nie wiem co Ci doradzić, bo mam taki sam problem z moim mężem, tyle, że on się nie zamyka w kuchni. Ale pierdoły go wkurzają, sprzęty, które powinny działać a nie działają. Kiedyś pilot nam szwankował to on w napadzie szału go połamał, bo stwierdził, że ma działać a jak nie działa to do kosza. I to tylko kropla w morzu...
Ludziom często się czegoś odechciewa, brak sił, bodźca do działania, cel daleko i nawet na milimetr się nie przybliża mimo, że robimy wszystko aby go dogonić. Opada motywacja...
Ja sobie wtedy przypominam, za co go kocham, za jego piękne ręce, za dołeczki w policzkach, za żarty, za przewalanki w łóżku, za to, że robi mi kawę do łóżka, szykuje kąpiel....itd...idę do niego i się do niego miziam. Głaszczę i mówię mu, za co go kocham. całus w uszko, potem w szyję i tak od słowa do słowa udaje mi sie go udobruchać. Czasami przypomnam mu, jaki jest cudowny bo coś naprawił albo chwalę go za coś. Faceci lubią takie łechtanie ich ego. Nie wiem, czy na Twojego to podziała. Może czujesz się na tyle zła, że nie chcesz Ty pierwsza wychodzić ze zgodą. Ciężko coś na takie fochy poradzić.
Ja robie jeszcze inaczej.
Jak TŻ zawsze krzyczy np. piwo się na niego wylało i "pier..one piwo!" to ja mówie "o tak, Ty Ty Ty niegrzeczne piwo, oblałeś mi mężusia!" i w 90% pomaga bo TZ zaczyna się śmiać. Ale bywa że jego wkurzenie przenosi się na mnie i wtedy już nie jest zbyt dobrze. czasami mięknie jak widzi że ja jestem zla, a czasami chodzimy takie dwie wściekłe osy
Ja już dawno nauczyłam się ze jak coś mi się roztłucze, rozleje, rozsypie to pod nosem powiem "o K*wa" ale nie ze złości tylko- no nie fartło się i trzeba pościerać
Jednak z mażłeństwem uważam tak samo, coś się psuje.. Na szczęście u mnie już jest coraz lepiej, TŻ budząc się w nocy mówi że mnie kocha, znów wróciły słowa "na zawsze", "tylko Ty" itp.

Cytat:
Mąż mnie zabije, więc za jakiś czas będę musiała usunąć zdjęcia

Ale co tam, jak się bawić to na całego.
Sorki za jakość zdjęć, ale stare zdjęcia nie są takie wyraźne

Na pierwszych dwóch mała Agatka. Potem jej zdjęcia u góry, na dole męża i ostatnie Lidka.
Faktycznie!! i Lidka też bardzo do nich podobna
Mamy tą samą mate, wcześniej Kamilek tylko na niej leżał a teraz każda zabawka go interesuje i ją uwielbia

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Czytam dalej i cofam to co napisałam. Moj TŻ wogole nie jest nerwowy i wogóle to mistrz
Wiecie mam takiego brata jak opisujecie... o wszystko sie wkurza i jak jest coś źle to zawsze przez szwagierkę, ale identyczny jest mój tata i do mojej wiecznie winnej mamy. JA na to nie moge patrzeć. Szlak mnie trafia jak się złoszczą i przenoszą to na innych ludzi
wtedy najczęściej wychodze bo mi sie cisnienie podnosi.
Mój tata jak np wierci w ścianie i coś mu nie pojdzie to dlatego że chciało mu się pić a mama o tym nie pomyślała, albo przeszła obok i go rozkojarzyła itd itd. MASAKRA jakaś!
W życiu nie mogłabym tak żyć...

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Zawsze go łagodziła, tumaczyłam ze jego gniew czy złośliowość wyjdzie tylko JEMU na złe. On sie wscieka,emocjonuje na kierowców,na ludzi..a oni i tak go nie słysza więc co mu to da? sa momenty sie łagodzi i przyznaje rację. Jakiś czas po powrocie z innego kraju miał taką poprawę ze wiedział ze nie ma co sie złosci , nie ma na to wpływu..ale tp trwało aż 2 tygodnie..i na tym sie kończył jego psokój. Teraz potrafi się drzeć do rzezy martych 5 min , podnieść sobie i mnie ciśnienie do 200 a ja nie potrafię i chyba nie chce go już łagodzić. Mnie sie kończy cierpliwość z takich momentach. A jest ich coraz to wiecej. Co tydzien moj mąz jest zły. W każdy weekend gdy jest w domu.
ja nie mowię ze mam złego męża , jest fajny i mądry ale kurna ta jedna jedyna rzecz....ta jego nerwowość i wybuchy. Kurcze a jego siostra i nawet mama mowiły mi przed slubem " dobry facet tylko czasem wybucha nie wiedzieć po co w złych momentach" dopiero teraz wiem co miały na mysli..wczesniej miałam różowe okulary..
Szkoda że teraz zaczęło Cię to denerwować. Pociesze że moja "szwagierka" jeszcze nie wzieła ślubu z moim bratem a już 6 lat z takim nerwusem siedzi i zrobi dla niego wszystko lubie ją ale zawsze jej powtarzam że jest głupia

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Witam,
Melduję się po wizycie. Wszystko ok. Moje szczęście ma 18mm i serducho pika mu szybciutko. No i możemy się ponownie przytulać
wspaniale

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
15 tydzień
Ładny domek

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 09:42   #3454
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Tyle sie napisalam i mi sie wszystko skasowalo na tym pierdzielonym tablecie. Nue potrafie sie tym dziadostwem obslugiwac
Probuje jeszcze raz:
Skierka az ciezko uwierzyc' ze to juz 22 tc. Teraz twoja bede przezywac jak swoja' bo tez mniej wiecej w jednym czasie zaskoczylysmy. A maluszek sliczny

Lunka Ty sie nie cyckaj i rob w lokalu. Mysle'ze goscie bez wyraznego zaproszenia nie wjada Ci na chate, zreszta nie po to sie robi takie przyjecia w lokalach, zeby pozniej sie uzerac z goscmi jeszcze w domu. Ktos musialby byc bezmozgiem zeby sie wprosic. Ja jesli kiedys bedzie mi dane wyprawiac chrzciny na pewno tez je zrobie w lokalu.
Kocurek aeksik juz byl?
Margot tkak jak dziewczyny pisaly: piszesz ktory to dzien ciazy, cieszysz sie z objawow i sie z nami spostrzezeniami dzielisz sama radocha

Izus masz super slodki ten brzus ciekawe co tam skrywa bobas miedzy nogami, dobrze mysle, ze dzis masz usg?

A u mnie leci dzien za dniem. Za 29 dni sie przeprowadzamy moja kolezanka(ta co zawsze ciaze wyczula w powietrzu) srwierdzila, ze nic przypadkowo sie nie dzieje i to ze sie przeprowadzamy bo nam sie okazja trafila tez nie jest przypadkiem
A co do staranek, to juz dawno nie byly tak zaniedbane jak teraz. Jesli nie spojrze w kalendarz to nawet nie wiem ktory to dc. Jak spojrze, przyjme do wiadomosci po czym szybko zapominam. Wiem tylko ze owu albo byla albo bedzie dopiero. Bo szczyty sluzu juz mialam, wieczorem wczoraj juz mleczny byl, a dzis rano znow glucior ale juz rzadki. W niedziele robilam test i juz blada krecha sie pojawila, ale z kolei wczoraj nawet cienia nie bylo, wiec ciemna jestem juz calkiem. A jak wiem, ze nic nie wiem to stwierdzam, ze kombinowac juz nie bede i daje se luz. Jakos latwiej mi sie tak zyje. Acha! I wczoraj sluz byl zabrazowiony, wiec teoretycznie tez to by moglo owu wskazywac, ale dzis tez jest podbarwiony, moze to resztki? No i zadnych boli nie mialam, co z kolei wskazuje na brak owu. I badz tu czlowieku madry.

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 09:47   #3455
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Zrób :-D zawsze można powtórzyć jakby co:-*

Gratuluje Wam kolejnych tygodni!!!

Izuś piękny brzusio:-*

Linka napewno się z mężem dogadacie jak wróci na spokojnie:-*

Witam
Sorki,że tak pobierznie Was nadrobiłam,ale zdycham:-/
W sobotę ten masakryczny ból głowy,który zelżał na noc jak umyłam głowę w zimnej wodzie.
Od wczoraj rana za to silne skurcze żołądka,nie dobrze mi,kręci się w głowie i biegunka:-/

Kurcze ja z żołądkiem mam ostatnio starszne problemy, skręca mi go cały czas. Musze iść do lekarza bo coś dobrze mam poprzestawiane w tym brzuchu, nawet pęcherz do dziś mnie boli po CC

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
a ja załączam 2 zdjęcia z usg 4d z 3 tyg temu, jak maluszek zasłaniał się rączkami i nóżkami żebyśmy go czasem za dobrze nie zobaczyli
niestety na wczorajszym nie za wiele było widać
Cudaczek

Cytat:
Nie ciągnie cię jak tż pali przy tobie?

Ja czasem tak myśle że tęskno mi za papierosem...Śnią mi się papierosyAle nigdy w życiu bym nie zapaliła w ciaży.
Ja też marze... ale już niedługo

Cytat:
Kejt, a mąż badał białą armię? Bo nie pamiętam jak to u Ciebie było...

Lunka, ja nie Isia, ale odpowiem trochę. Bo dziwi mnie, że mówią Ci, że później goście przeniosą się do Was. Z jakiej racji niby? Przecież skoro w lokalu to w lokalu. Nie musisz się zgadzać na goszczenie potem ich w domu. Lokal to lepsza opcja, z tego chociażby względu, że nie przejmujesz się przygotowaniami, gdzie usadzić gości, sprzątaniem potem tego całego bajzlu.

Witam,
Ale mnie mdli dzisiaj obrzydliwie. Nie wyspana jestem w dodatku i mam okrutnego lenia. Niech no tu ktoś kopa na zapęd zasadzi, bo nie do życia jestem dzisiaj.
Obowiązek małżeński za przyzwoleniem lekarza został wczoraj wypełniony
No własnie! Tym bardziej że mam male dziecko i chce je w spokoju położyć spać! Oczywiście możliwe że zaprosimy np. chrzestnego i mojego brata do domu na piwo ale to już prywanie a nie jako chrzciny. I po cichu a nie jakieś przenoszenie imprezy... u mnie w rodzinie to jak na wsi, trza się najeść, spić itd

Cytat:
J
Jutro mąż ma wolne wiec młody może wychodzić

Jak nie to czeka kolejny tydzień

Marcelku zostań do 8 lipca w mamie bo mama zemdleje ze strachu na tej porodówce bez swojego lekarza. (niby taka cwaniara ale w środku ma cykora, mówię Ci )
ciąża donoszona!!! klask i:
Jak to leci! A jednocześnie się dłuży...

przez was dziecko mi na macie z nudów zasnęło

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-07-02, 09:54   #3456
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
ehm..ja ide z cebulą..uważaj,dwie porcje szykuj :P
Spoko i zapraszam

Santom - tak, był seksik Nie będę opisywać emocji po tylu miesiącach abstynenci

Co to Was to koleżanka pewnie ma racje

No i co ważne, nie spinasz się

Lunka- bardziej niż o lekarza martwię się, że leży pod skosem

Może i jest głową w dół, ale czuje Go dość dobrze i wydaje mi się, że główkę wsadza mi w biodro (boli jak cho.lera). Dupke na pod prawym żebrem..

Dlatego tak czekam na to USG

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:13   #3457
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dzień dobry w 16 dc (jakie to przewrotne, może być dzień cyklu jak i dzień ciąży haha)
Santi, owulka wcale nie musi boleć a skoro było trochę czerwono to raczej wskazuje, że była
U mnie tempka się podniosła, wczoraj 35,9 dziś 36,3 i będzie rosła chyba już pomału, szyja się zamknęła. jeśli owu była dziś to powinniśmy trafić akurat.
Tera faza nakręcania chociaż powiem Wam, że ja to już chyba miałam wszystkie możliwe objawy ciąży, od nudności i zgag przez bolące albo nie cycki, bolące albo nie jajniki/brzuch, przez plamienia implantacyjne, dziwnie twarde bądź miękkie szyjki, mega pmsy albo brak pmsa, jednodniowe grypy, zbudynienie mózgu itd itp, wiec już chyba nic mnie nie zaskoczy.
Jeśli kiedyś na prawdę będę w ciąży to chyba różnicy nie będzie żadnej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 10:13   #3458
Luna0
Zakorzenienie

Dlatego lepiej niech Marcelek tyle już poczeka

Laski proszone do klubu!
szczególnie Color, Kocur, Kejthx, Szejda, Anteria, Magbes i Mokka.

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-07-02, 10:24   #3459
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Dzień dobry w 16 dc (jakie to przewrotne, może być dzień cyklu jak i dzień ciąży haha)
Santi, owulka wcale nie musi boleć a skoro było trochę czerwono to raczej wskazuje, że była
U mnie tempka się podniosła, wczoraj 35,9 dziś 36,3 i będzie rosła chyba już pomału, szyja się zamknęła. jeśli owu była dziś to powinniśmy trafić akurat.
Tera faza nakręcania chociaż powiem Wam, że ja to już chyba miałam wszystkie możliwe objawy ciąży, od nudności i zgag przez bolące albo nie cycki, bolące albo nie jajniki/brzuch, przez plamienia implantacyjne, dziwnie twarde bądź miękkie szyjki, mega pmsy albo brak pmsa, jednodniowe grypy, zbudynienie mózgu itd itp, wiec już chyba nic mnie nie zaskoczy.
Z tym, ze ja zawsze mialam bolesne tak ze na dupie usiasc nie moglam, dlatego tez mi sie to dziwne wydaje. Moze pora wprowadzic mierzenie temp? Tylko, ze ze mnie leniwiec jest i wytrzymalam raz caly miesiac, a juz pozniej mi sie odechcialo. Tak czy inaczej w tym cyklu nie nakrecam sie w ogole, bo podobnie jak Ty przeszlam juz przez wszystkie mozliwe objawy, wiec koncze ta farse z nakrecaniem, bo rzeczywiscie zawody duzo bardziej wtedy bola.
Cytat:
Spoko i zapraszam

Santom - tak, był seksik Nie będę opisywać emocji po tylu miesiącach abstynenci

Co to Was to koleżanka pewnie ma racje

No i co ważne, nie spinasz się

Lunka- bardziej niż o lekarza martwię się, że leży pod skosem

Może i jest głową w dół, ale czuje Go dość dobrze i wydaje mi się, że główkę wsadza mi w biodro (boli jak cho.lera). Dupke na pod prawym żebrem..

Dlatego tak czekam na to USG
Nawet sobie tego nie wyobrazam;DN

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 10:38   #3460
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Izus masz super slodki ten brzus ciekawe co tam skrywa bobas miedzy nogami, dobrze mysle, ze dzis masz usg?

A u mnie leci dzien za dniem. Za 29 dni sie przeprowadzamy moja kolezanka(ta co zawsze ciaze wyczula w powietrzu) srwierdzila, ze nic przypadkowo sie nie dzieje i to ze sie przeprowadzamy bo nam sie okazja trafila tez nie jest przypadkiem
A co do staranek, to juz dawno nie byly tak zaniedbane jak teraz. Jesli nie spojrze w kalendarz to nawet nie wiem ktory to dc. Jak spojrze, przyjme do wiadomosci po czym szybko zapominam. Wiem tylko ze owu albo byla albo bedzie dopiero. Bo szczyty sluzu juz mialam, wieczorem wczoraj juz mleczny byl, a dzis rano znow glucior ale juz rzadki. W niedziele robilam test i juz blada krecha sie pojawila, ale z kolei wczoraj nawet cienia nie bylo, wiec ciemna jestem juz calkiem. A jak wiem, ze nic nie wiem to stwierdzam, ze kombinowac juz nie bede i daje se luz. Jakos latwiej mi sie tak zyje. Acha! I wczoraj sluz byl zabrazowiony, wiec teoretycznie tez to by moglo owu wskazywac, ale dzis tez jest podbarwiony, moze to resztki? No i zadnych boli nie mialam, co z kolei wskazuje na brak owu. I badz tu czlowieku madry.
Nie,ide w poniedziałek 08.07

Ale super że będzie cie mieć takie fajne mieszkanko

To plamienie to może implantacja?
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Ja też marze... ale już niedługo
Przy kp nie wolno palić?
Cytat:
Trzymam kciuki

Dziewczyny czy moge brać jakieś witaminy dla cieżarnych?Czy musze o to pytać lekarza?

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2013-07-02 o 10:40
Stary 2013-07-02, 10:52   #3461
iza243
Zakorzenienie

Wczorajsze łowy:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06656.jpg (99,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06657.jpg (96,2 KB, 18 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 11:38   #3462
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
ja też przechodziłam już każy objaw..ale w tym cyklu nowość ból krzyża kilka dni przed @ hahaha , akurat tego nigdy nie miałam

Cytat:
Z tym, ze ja zawsze mialam bolesne tak ze na dupie usiasc nie moglam, dlatego tez mi sie to dziwne wydaje. Moze pora wprowadzic mierzenie temp? Tylko, ze ze mnie leniwiec jest i wytrzymalam raz caly miesiac, a juz pozniej mi sie odechcialo. Tak czy inaczej w tym cyklu nie nakrecam sie w ogole, bo podobnie jak Ty przeszlam juz przez wszystkie mozliwe objawy, wiec koncze ta farse z nakrecaniem, bo rzeczywiscie zawody duzo bardziej wtedy bola.

Nawet sobie tego nie wyobrazam;DN
ja zawsze miałam bolesne owu a od 2 cykli nie wiem kiedy mam owu nic nie czuje , nic mnie nie boli..jedyny objaw to taki za 2 dni po owu mam wrażliwe sutki przy wycieraniu się ręcznikiem a potem to mija także to sie lubi zmienić..

Cytat:
Wczorajsze łowy:
ale piękne ja wczoraj byłam w c&a i kupilam na maluszka szawagierki rzeczy , na prezent http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...mowląt/96021/1
i musze Wam powiedzieć ze nie robi to na mnie wrażenia..nic a nic..zero podniet czy uczuć..
Stary 2013-07-02, 12:11   #3463
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

gratuluję

Iza śliczne ciuszki

ja się witam po pracy w ten gorąc

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 12:57   #3464
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
ja też przechodziłam już każy objaw..ale w tym cyklu nowość ból krzyża kilka dni przed @ hahaha , akurat tego nigdy nie miałam
O kurczę to niech to będzie objaw fasolowy a nie taki, jak u mnie
Takie bóle krzyża miałam przed @ przez endo .. i w sumie się z cyklu na cykl nasilały.
Rób w końcu tą laparo, żeby było wiadomo że wszystko ok!
Ale to musi być fasola i już
Stary 2013-07-02, 13:15   #3465
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
O kurczę to niech to będzie objaw fasolowy a nie taki, jak u mnie
Takie bóle krzyża miałam przed @ przez endo .. i w sumie się z cyklu na cykl nasilały.
Rób w końcu tą laparo, żeby było wiadomo że wszystko ok!
Ale to musi być fasola i już
a to na pewno nie fasola..mam juz moje standardowe plamienia przed @ Pojutrze na 100% @ . Co jest najlepsze na okres? nowy kotek

laparo we wrzesniu
Stary 2013-07-02, 13:21   #3466
IsiaG
Zadomowienie

Cześć kochane.
Musicie mi wybaczyć, że się nie odnoszę, ale korzystam z tego, że mała zasnęła i tak na szybko Was przeleciałam...dobrze było?

Byłam z Lidką u lekarza, bo w ciągu 3 dni nic nie przytyła i kazała mi przyjść za dwa tyg, czyli dziś. Przybiera wagowo ładnie, z 5740 na 6 kg. Czyli 250g na 2 tyg. Lekarka potwierdziła, że faktycznie idą jej zęby. Kupiłam już Calgel do smarowania, gryzak wypełniony wodą...ehhh. Męczy się biedna, dobrze, że w nocy ładnie śpi ale w dzień, zaśnie i po 5 min czasami po 20 budzi się z płaczem. Masowanie dziąseł palcem pomaga.

Iza - przy karmieniu nie powinno się palić, bo nikotyna i wszystkie smoliste przedostają się do mleka matki i tym samym je się truje. Popytaj się lekarza to Ci powie.

Luna - ja robiłam w lokalu chrzciny, tyle, że ja mam inną sytuację. Nasza cała rodzina pochodzi z okolic i z Torunia, więc wszyscy byli przyjezdni. Chrzciny są w niedziele, wiec musieli wracać do domów, bo następny dzień szli do pracy. Ja miałam do ok 17, tak sztywno nie ustalałam godziny. Od 14-17. U nas jest zwyczaj, że na chrzcinach nie ma alkoholu, żadnego. Polecam wybrać lokal z dala od domu, to są mniejsze szanse, że ktoś bez zaproszenia się wprosi sam.
My mieliśmy obiad z dwóch dań, potem kawa, ciasta, tort i to wszystko. Mogliśmy jeszcze zamówić kolacje ale nie było potrzeby, bo i tak o 17 impreza się sama zakończyła.
Też sobie nie wyobrażam, żeby ktoś bez zaproszenia przeniósł imprezę do Was. Zawsze można powiedzieć, że musisz małego położyć spać i musi być cisza. Impreza jest tu w lokalu a nie w domu. A ktoś nie pojmie to .

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 13:36   #3467
cebulova
Zadomowienie

O jacie! Isia to już zęby? Nie za szybko to? Przepraszam jeśli się wygłupiłam, ale nie mam pojęcia kiedy zęby dzieciom wychodzą

A tak w ogóle to dziś zaczynamy 10 tydzień

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 13:43   #3468
IsiaG
Zadomowienie

No taki już mój los...zęby wychodzą dziedzicznie. Starsza miała równo 4 miesiące, kiedy jej się wyrżnął. Mi wychodziły w 7 miesiącu, za tatusiem takie wyrywne!

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Maleńka i bezbronna

córeczka

Edytowane przez IsiaG
Czas edycji: 2013-07-08 o 10:16
Stary 2013-07-02, 13:45   #3469
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
No taki już mój los...zęby wychodzą dziedzicznie. Starsza miała równo 4 miesiące, kiedy jej się wyrżnął. Mi wychodziły w 7 miesiącu, za tatusiem takie wyrywne!

Agata stwierdziła, że ma swojego klona. Trochę pod innym katem ale jaki efekt!
1- starsza.
2- młodsza.
Albo odwrotnie
Hahahahahahaa Toż to to samo dziecko jest!

A ja rosnę i rosnę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 13:57   #3470
Linka1984
Zakorzenienie

zdurniałam...to jest to samo dziecko!!!! coś nas tu oszukujesz?:P
Stary 2013-07-02, 14:41   #3471
nuna2
Zakorzenienie

cześć dziewczynki. Podczytuję was, ale odkąd mała pojawila się na świecie, to mam mało czasu i czytam wszystko w przelocie,,,

Ja znów od 5 dni mam zatkane ucho, laryngolog pojechał sobie wsiną dal... Wrróci za 8 dni. Jutro dzwonie do innego, może mnie wpisze na czwartek

Mała coś dziś ma problemy z brzusiem
Stary 2013-07-02, 15:05   #3472
Linka1984
Zakorzenienie

to bedzie najleoszy @ w moim zyciu na pocieszenie o męza dostane kotka wymarzinego radgolla takie okresy to ja moge miec co miesiąc...
Stary 2013-07-02, 15:08   #3473
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć kochane.
Musicie mi wybaczyć, że się nie odnoszę, ale korzystam z tego, że mała zasnęła i tak na szybko Was przeleciałam...dobrze było?

Byłam z Lidką u lekarza, bo w ciągu 3 dni nic nie przytyła i kazała mi przyjść za dwa tyg, czyli dziś. Przybiera wagowo ładnie, z 5740 na 6 kg. Czyli 250g na 2 tyg. Lekarka potwierdziła, że faktycznie idą jej zęby. Kupiłam już Calgel do smarowania, gryzak wypełniony wodą...ehhh. Męczy się biedna, dobrze, że w nocy ładnie śpi ale w dzień, zaśnie i po 5 min czasami po 20 budzi się z płaczem. Masowanie dziąseł palcem pomaga.
Już ząbki wow
Cytat:

Agata stwierdziła, że ma swojego klona. Trochę pod innym katem ale jaki efekt!
1- młodsza.
2- starsza.
Albo odwrotnie
Jakie podobieństwo
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki. Podczytuję was, ale odkąd mała pojawila się na świecie, to mam mało czasu i czytam wszystko w przelocie,,,

Ja znów od 5 dni mam zatkane ucho, laryngolog pojechał sobie wsiną dal... Wrróci za 8 dni. Jutro dzwonie do innego, może mnie wpisze na czwartek

Mała coś dziś ma problemy z brzusiem
Biedna

Tż kupił mi Prenatal Classic.

Stary 2013-07-02, 16:14   #3474
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
to bedzie najleoszy @ w moim zyciu na pocieszenie o męza dostane kotka wymarzinego radgolla takie okresy to ja moge miec co miesiąc...
poprawiłaś mi humor

Izuś masz taki fajny,,zaddziorny" brzuś

Isia już zęby... Tak wczas czy tak leci??
Stary 2013-07-02, 20:04   #3475
Linka1984
Zakorzenienie

co tu tak cicho?????
Stary 2013-07-02, 20:09   #3476
kooocur
Zakorzenienie

Ja gotowałam gołąbki

Moje dziecko było coś dziś cichutko..w panice zjadłam kostkę gorzkiej czekolady na podwieczorek

Teraz mi kości połamie

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 20:19   #3477
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

Isia już zęby... Tak wczas czy tak leci??
szczerze powiem, że nie wiem o co pytasz?
Odnośnie zębów to też bym wolała, aby jej wyszły tak normalnie czyli ok 7 miesiąca. Ale jest to sprawa dziedziczna czyli córki przejęły to po tatusiu. Bo wiem, że mi wyszły właśnie w 7 miesiącu.
Jeszcze nic u niej nie widać, ale sprawne oko pani pediatry potwierdziło moje obawy.
Starszej równo w jej 4 miesiąc życia zobaczyłam małą białą kreseczkę na dziąsłach. Od razu poleciałam po łyżeczkę i postukałam. Mąż mi wtedy kupił sukienkę za ząbka
Ale karmić wtedy to żadna przyjemność. Takie ostre są te małe ząbki

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Linka, cicho bo każdy zajęty. Czymś... ja np oglądam o tej porze na discovery world "socjalistyczną filmotekę powiatową" i usypiam małą. Dziś zasnęła przy piersi ale przełożyłam ją już do łóżeczka. Ogólnie teraz jak jest taka marudna w dzień to nie bardzo mam czas na kompa. A.. i oglądam film "Anna German" i czytam "Noce i dnie" Więc juz chyba nikt się nie dziwi, że nie mam czasu na inne rzeczy.

Gołąbków nie mogę - kapusta

Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2013-07-02, 20:23   #3478
cebulova
Zadomowienie

Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Ja jadlam bób. Z mężem i kotem. My bób, kot łupinki. :p
I stwierdzam, że muszę sobie kupić jakiś dres do lażenia po domu, bo mi ciasno w jeansach wieczorami.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-07-02, 20:54   #3479
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

To ja tez dzis robilam golabki. Wyszly pyszne, chyba to zasluga mlodej kapusty
Stary 2013-07-02, 21:30   #3480
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Cytat:
Ja jadlam bób. Z mężem i kotem. My bób, kot łupinki. :p
I stwierdzam, że muszę sobie kupić jakiś dres do lażenia po domu, bo mi ciasno w jeansach wieczorami.
ciotka tylko takie seksi dresy...zeby nie powiedział Ci ze po ślubie zdziadziałas ja po slubie dresy wywalilam hahaha teraz urzeduje w domu w dekoldach..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości