|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Witam
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-07-02 o 09:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
Zakorzenienie
|
ehm..ja ide z cebulą..uważaj,dwie porcje szykuj :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3453 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Kurde wiedziałam że mi troche zejdzie z tym nadrabianiem. Walcze z tym żeby nie odpisywać na wszystko ale no nie moge
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak TŻ zawsze krzyczy np. piwo się na niego wylało i "pier..one piwo!" to ja mówie "o tak, Ty Ty Ty niegrzeczne piwo, oblałeś mi mężusia!" i w 90% pomaga bo TZ zaczyna się śmiać. Ale bywa że jego wkurzenie przenosi się na mnie i wtedy już nie jest zbyt dobrze. czasami mięknie jak widzi że ja jestem zla, a czasami chodzimy takie dwie wściekłe osy Ja już dawno nauczyłam się ze jak coś mi się roztłucze, rozleje, rozsypie to pod nosem powiem "o K*wa" ale nie ze złości tylko- no nie fartło się i trzeba pościerać ![]() Jednak z mażłeństwem uważam tak samo, coś się psuje.. Na szczęście u mnie już jest coraz lepiej, TŻ budząc się w nocy mówi że mnie kocha, znów wróciły słowa "na zawsze", "tylko Ty" itp. Cytat:
![]() Mamy tą samą mate, wcześniej Kamilek tylko na niej leżał a teraz każda zabawka go interesuje i ją uwielbia ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Czytam dalej i cofam to co napisałam. Moj TŻ wogole nie jest nerwowy i wogóle to mistrz ![]() Wiecie mam takiego brata jak opisujecie... o wszystko sie wkurza i jak jest coś źle to zawsze przez szwagierkę, ale identyczny jest mój tata i do mojej wiecznie winnej mamy. JA na to nie moge patrzeć. Szlak mnie trafia jak się złoszczą i przenoszą to na innych ludzi ![]() wtedy najczęściej wychodze bo mi sie cisnienie podnosi. Mój tata jak np wierci w ścianie i coś mu nie pojdzie to dlatego że chciało mu się pić a mama o tym nie pomyślała, albo przeszła obok i go rozkojarzyła itd itd. MASAKRA jakaś! W życiu nie mogłabym tak żyć... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ładny domek ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3454 |
Zakorzenienie
|
Tyle sie napisalam i mi sie wszystko skasowalo na tym pierdzielonym tablecie. Nue potrafie sie tym dziadostwem obslugiwac
![]() Probuje jeszcze raz: Skierka az ciezko uwierzyc' ze to juz 22 tc. Teraz twoja bede przezywac jak swoja' bo tez mniej wiecej w jednym czasie zaskoczylysmy. A maluszek sliczny ![]() Lunka Ty sie nie cyckaj i rob w lokalu. Mysle'ze goscie bez wyraznego zaproszenia nie wjada Ci na chate, zreszta nie po to sie robi takie przyjecia w lokalach, zeby pozniej sie uzerac z goscmi jeszcze w domu. Ktos musialby byc bezmozgiem zeby sie wprosic. Ja jesli kiedys bedzie mi dane wyprawiac chrzciny na pewno tez je zrobie w lokalu. Kocurek aeksik juz byl? ![]() Margot tkak jak dziewczyny pisaly: piszesz ktory to dzien ciazy, cieszysz sie z objawow i sie z nami spostrzezeniami dzielisz ![]() ![]() Izus masz super slodki ten brzus ![]() A u mnie leci dzien za dniem. Za 29 dni sie przeprowadzamy ![]() ![]() A co do staranek, to juz dawno nie byly tak zaniedbane jak teraz. Jesli nie spojrze w kalendarz to nawet nie wiem ktory to dc. Jak spojrze, przyjme do wiadomosci po czym szybko zapominam. Wiem tylko ze owu albo byla albo bedzie dopiero. Bo szczyty sluzu juz mialam, wieczorem wczoraj juz mleczny byl, a dzis rano znow glucior ale juz rzadki. W niedziele robilam test i juz blada krecha sie pojawila, ale z kolei wczoraj nawet cienia nie bylo, wiec ciemna jestem juz calkiem. A jak wiem, ze nic nie wiem to stwierdzam, ze kombinowac juz nie bede i daje se luz. Jakos latwiej mi sie tak zyje. Acha! I wczoraj sluz byl zabrazowiony, wiec teoretycznie tez to by moglo owu wskazywac, ale dzis tez jest podbarwiony, moze to resztki? No i zadnych boli nie mialam, co z kolei wskazuje na brak owu. I badz tu czlowieku madry. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3455 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciąża donoszona!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Jak to leci! A jednocześnie się dłuży... ![]() przez was dziecko mi na macie z nudów zasnęło ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Zakorzenienie
|
Spoko i zapraszam
![]() Santom - tak, był seksik ![]() ![]() Co to Was to koleżanka pewnie ma racje ![]() No i co ważne, nie spinasz się ![]() Lunka- bardziej niż o lekarza martwię się, że leży pod skosem ![]() Może i jest głową w dół, ale czuje Go dość dobrze i wydaje mi się, że główkę wsadza mi w biodro (boli jak cho.lera). Dupke na pod prawym żebrem.. Dlatego tak czekam na to USG ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3457 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w 16 dc (jakie to przewrotne, może być dzień cyklu jak i dzień ciąży
![]() Santi, owulka wcale nie musi boleć ![]() ![]() U mnie tempka się podniosła, wczoraj 35,9 dziś 36,3 i będzie rosła chyba już pomału, szyja się zamknęła. jeśli owu była dziś to powinniśmy trafić akurat. Tera faza nakręcania ![]() Jeśli kiedyś na prawdę będę w ciąży to chyba różnicy nie będzie żadnej ![]()
#3458 |
Zakorzenienie
|
Dlatego lepiej niech Marcelek tyle już poczeka
![]() Laski proszone do klubu! szczególnie Color, Kocur, Kejthx, Szejda, Anteria, Magbes i Mokka. |
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3460 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale super że będzie cie mieć takie fajne mieszkanko ![]() To plamienie to może implantacja? ![]() Przy kp nie wolno palić? Cytat:
![]() Dziewczyny czy moge brać jakieś witaminy dla cieżarnych?Czy musze o to pytać lekarza?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-07-02 o 10:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsze łowy:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3462 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale piękne ![]() i musze Wam powiedzieć ze nie robi to na mnie wrażenia..nic a nic..zero podniet czy uczuć.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3463 |
Zakorzenienie
|
gratuluję
![]() Iza śliczne ciuszki ![]() ja się witam po pracy w ten gorąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Takie bóle krzyża miałam przed @ przez endo .. i w sumie się z cyklu na cykl nasilały. Rób w końcu tą laparo, żeby było wiadomo że wszystko ok! Ale to musi być fasola i już ![]()
![]() |
#3465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() laparo we wrzesniu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3466 |
Zadomowienie
|
Cześć kochane.
Musicie mi wybaczyć, że się nie odnoszę, ale korzystam z tego, że mała zasnęła i tak na szybko Was przeleciałam...dobrze było? Byłam z Lidką u lekarza, bo w ciągu 3 dni nic nie przytyła i kazała mi przyjść za dwa tyg, czyli dziś. Przybiera wagowo ładnie, z 5740 na 6 kg. Czyli 250g na 2 tyg. Lekarka potwierdziła, że faktycznie idą jej zęby. Kupiłam już Calgel do smarowania, gryzak wypełniony wodą...ehhh. Męczy się biedna, dobrze, że w nocy ładnie śpi ale w dzień ![]() Iza - przy karmieniu nie powinno się palić, bo nikotyna i wszystkie smoliste przedostają się do mleka matki i tym samym je się truje. Popytaj się lekarza to Ci powie. Luna - ja robiłam w lokalu chrzciny, tyle, że ja mam inną sytuację. Nasza cała rodzina pochodzi z okolic i z Torunia, więc wszyscy byli przyjezdni. Chrzciny są w niedziele, wiec musieli wracać do domów, bo następny dzień szli do pracy. Ja miałam do ok 17, tak sztywno nie ustalałam godziny. Od 14-17. U nas jest zwyczaj, że na chrzcinach nie ma alkoholu, żadnego. Polecam wybrać lokal z dala od domu, to są mniejsze szanse, że ktoś bez zaproszenia się wprosi sam. My mieliśmy obiad z dwóch dań, potem kawa, ciasta, tort i to wszystko. Mogliśmy jeszcze zamówić kolacje ale nie było potrzeby, bo i tak o 17 impreza się sama zakończyła. Też sobie nie wyobrażam, żeby ktoś bez zaproszenia przeniósł imprezę do Was. Zawsze można powiedzieć, że musisz małego położyć spać i musi być cisza. Impreza jest tu w lokalu a nie w domu. A ktoś nie pojmie to ![]()
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
![]() ![]() |
![]() |
#3467 |
Zadomowienie
|
O jacie! Isia to już zęby? Nie za szybko to? Przepraszam jeśli się wygłupiłam, ale nie mam pojęcia kiedy zęby dzieciom wychodzą
![]() A tak w ogóle to dziś zaczynamy 10 tydzień ![]()
#3468 |
Zadomowienie
|
No taki już mój los...zęby wychodzą dziedzicznie. Starsza miała równo 4 miesiące, kiedy jej się wyrżnął. Mi wychodziły w 7 miesiącu, za tatusiem takie wyrywne!
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2013-07-08 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3469 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3470 |
Zakorzenienie
|
zdurniałam...to jest to samo dziecko!!!! coś nas tu oszukujesz?:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki. Podczytuję was, ale odkąd mała pojawila się na świecie, to mam mało czasu i czytam wszystko w przelocie,,,
Ja znów od 5 dni mam zatkane ucho, laryngolog pojechał sobie wsiną dal... Wrróci za 8 dni. Jutro dzwonie do innego, może mnie wpisze na czwartek ![]() Mała coś dziś ma problemy z brzusiem ![]()
#3472 |
Zakorzenienie
|
to bedzie najleoszy @ w moim zyciu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3473 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tż kupił mi Prenatal Classic.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Izuś masz taki fajny,,zaddziorny" brzuś ![]() Isia już zęby... Tak wczas czy tak leci??
![]() |
#3475 |
Zakorzenienie
|
co tu tak cicho?????
|
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Zakorzenienie
|
Ja gotowałam gołąbki
![]() Moje dziecko było coś dziś cichutko..w panice zjadłam kostkę gorzkiej czekolady na podwieczorek ![]() Teraz mi kości połamie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Zadomowienie
|
szczerze powiem, że nie wiem o co pytasz?
![]() Odnośnie zębów to też bym wolała, aby jej wyszły tak normalnie czyli ok 7 miesiąca. Ale jest to sprawa dziedziczna czyli córki przejęły to po tatusiu ![]() Jeszcze nic u niej nie widać, ale sprawne oko pani pediatry potwierdziło moje obawy. Starszej równo w jej 4 miesiąc życia zobaczyłam małą białą kreseczkę na dziąsłach. Od razu poleciałam po łyżeczkę i postukałam. Mąż mi wtedy kupił sukienkę za ząbka ![]() Ale karmić wtedy to żadna przyjemność. Takie ostre są te małe ząbki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Linka, cicho bo każdy zajęty. Czymś... ja np oglądam o tej porze na discovery world "socjalistyczną filmotekę powiatową" i usypiam małą. Dziś zasnęła przy piersi ale przełożyłam ją już do łóżeczka. Ogólnie teraz jak jest taka marudna w dzień to nie bardzo mam czas na kompa. A.. i oglądam film "Anna German" i czytam "Noce i dnie" Więc juz chyba nikt się nie dziwi, że nie mam czasu ![]() Gołąbków nie mogę - kapusta ![]()
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
![]() ![]() |
![]() |
#3478 |
Zadomowienie
|
Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Ja jadlam bób. Z mężem i kotem. My bób, kot łupinki. :p
I stwierdzam, że muszę sobie kupić jakiś dres do lażenia po domu, bo mi ciasno w jeansach wieczorami.
#3480 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.