|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
i czekamy na dalsze wiesci! ![]() Roxi, biedactwo, a masz w ciagu dnia jakas szanse na drzemke? ![]() A ciotke masz niczego sobie Dziwne, ze sama ma dzieci Kallisto, zdrowka, zdrowka i jeszcze raz zdrowka zycze Agrafka i Tweed, za 34tc i za wizyty! Magdalenne, Tobie tez zdrowka i duzo sily na pobyt wujka z ciocia i oczywiscie duze za 40tcRocky, no ladnie, 41tc widocznie Laurze jest bardzo dobrze u mamy
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
powiem wam tylko jakie to fajne uczucie, jak myślę kiedy ostatnio sikałam i nie pamiętam. brak parcia na pęcherz wspaniałe uczucie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2493 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Ach, i zapomnialabym, Domciatko, jaka jest szansa na przystapienie do klubu na fb?
Tam jestem chyba czesciej, niz na wizazu, no i fb zawsze dziala
|
#2494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż nie- do grudnia włosy podrosną. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2495 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Coraz mniej
Cytat:
U nas na poporodowym nie było więc nawet ciężko byłoby zmyć ten makijaż![]() Cytat:
Na prawdę dziękowałam Bogu, że mnie to ominęło... Na korytarzu też łatwo było się domyśleć, ze te dziewczyny chodzące zgięte w pół są po cc...Ale to wszystko pewnie zależy właśnie od organizmu i nastawienia bo psychika jednak ma tu dużą rolę Ja się panicznie bałam cc i nie rozumiem jak ktoś z własnej nieprzymuszonej woli się na nie decyduje (pomijam względy kiedy trzeba!) ale równie dobrze, skoro ja się bałam cc to ktoś może bać się sn i działa to na takiej samej zasadzie... więc najlepiej zaufać sobie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
pisze z telefon. Czy dziwne bole plecow tak na samym dole moga cos znaczyc???? |
|
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
Kurka, ciężko powiedzieć. Czasem mnie bolą plecy. Taki promieniujący ból od boków do krzyża. Nie wiem czy dobrze to opisuje, ale towarzyszył mi taki podczas miesiączek. Zawsze przechodziło i łączyłam to z bólami przepowiadającymi. Rzadko poza tym się zdarzał i raczej przy okazji tych bóli w podbrzuszu. Bez nich chyba nie.
|
|
|
|
#2499 |
|
Rozeznanie
|
Witam się porannie
dużo naprodukowałyście od wczoraj odebrałam wyniki posiewu moczu, wynik dodatni- czyli jakieś bakterie, zadzwoniłam do gina, prosił żeby przyjechać, dostałam antybiotyki i jakieś globulki dopochwowe. Globulki po to, jak stwierdził gin, że przy tym antybiotyku napewno mi sie jakiś grzyb przyplącze Wystraszyłam sie tego antybiotyku, bo cala ciążę nic nie brałam, a tu na koniec antybiotyk. Gin powiedział, że gorsze nieleczenie niż ten antybiotyk, więc się trochę uspokoiłam. Dziewczyny, ja nigdy globulek nie używałam, jak głęboko ja trzeba umieścić? Mniej więcej jak tampon? ![]() Gratki za tygodnie, wizyty i rozpoczęte porodziki (czuje, że rymuje |
|
|
|
#2500 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za szybki rozwój akcji Cytat:
![]() Cytat:
za koleżankęCytat:
za tc i za wizytęCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2501 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
|
|
#2502 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
ja nadal w dwupaku, nic się nie dzieje na na na na ![]() Dziś kolejne KTG, zobaczymy czy coś sie rusza w stronę porodu. Zjadam śniadanie i poczytam was trochę. Czekam z utęsknieniem na tż bo ma przynieść truskawki z naszej działki, przyznaję się że jestem truskawkożercą Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, badania, Ktg i co tam chcecie |
|
|
|
#2503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio moja teściowa powiedziała że powinnam sobie załatwić cc więc się jej pytam po co, ja chcę rodzić sn, a ona na to że przy cc jest mniej problemów (skąd ona może to wiedziec jak urodziła trójke dzieci sn ) i zaczęła mi opowiadać historię jak to jej teściowa rodziła, i nie mogła urodzić, mocno popękała i potem jej macica wypadała Jak można kobiecie w ciązy takie głupoty gadać dodam że jej teściowa rodziła jakieś 50 lat temu Edytowane przez aremalgos Czas edycji: 2013-07-03 o 09:17 |
|
|
|
|
#2504 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakierka- to
za pozytywne załatwienie spraw Kallisto- zdrówka Magdalennna- Tobie też Elaine- lepiej dzisiaj? Co się działo wczoraj Dzisiaj na 13 też mam KTG potem wizytę. Zobaczymy czy Mała ruszyła już do natarcia
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Zalamka tesciowa idzie z nami na usg rano. Tz ja zaprosil. Ja zgody nie wyrazilam, powiedzialam ze pomysle ale bylam mega sceptycznie nastawiona , a on se poprostu mnie olal. Niech se idzie sam i zrobi usg mozgu i sie przekona ze zamiast to ma orzeszka nie mozg Ide spac. Za 5h musze wstac. Masakra. Gratuluje nowych tygodni i za wizyty. Pozdrawiam Was wszystkie
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieładnie, że nie uszanował twojego zdania.
|
|
|
|
|
#2507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzień dobry;-) obudzilam się i stwierdzilam, że muszę kupić koszulę do porodu SN.... Dziś rozpoczne pakowanie. A co z Cynamonkami? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynyo
Teraz to za nic Was nie nadrobie Widziałam że przybył nowy bobas, GRATULUJĘ
|
|
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII
Ma problem z internetem. Nadal jest w dwupaku. Przynajmniej wczoraj była.
![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Natychmiast prosze zostawić numer tel. w klubie!!
|
|
|
|
|
#2511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda, ze TZ Cie nie posluchal, ale chyba tragedii niue bedzie jezeli tesciowa Wam potowarzyszy
|
|
#2512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny położyłam się jeszcze na chwilę i wstałam z dziwnym wrażeniem, że wszystkie dolegliwości mi minęły W pochwie nie boli, podbrzusze nie boli... Jakieś cudowne ozdrowienie
|
|
#2513 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Agrafka - za tydzień i kciuki za Ktg i wizytę Cytat:
za tydzień i powodzenia w nadrabianiu Cytat:
za spotkanie, miłego dnia Cytat:
Roxi - co do ciotuni to masakra, skąd tacy wredni ludzie się biorą to ja nie wiem |
|||||
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2515 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() słodka Cytat:
Cytat:
![]() czekamy na dobre wieści ![]() Cytat:
dla koleżankiCytat:
![]() Gratuluję Dziewczynki nowych tygodni i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i ktg!
|
|||||
|
|
|
#2516 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pytanie z serii głupich: czy jeżeli nie mam paciora to znaczy że go już mieć nie będę??? czy że tak powiem on się może do porodu pojawić??? bo tak się od wczoraj zastanawiam
![]() Cytat:
u mnie bylo trochę z ogródka (byloby więcej ale zalało) i ich smak nie ma żadnego porównania do tych ze sklepu czy targowiskaCytat:
rozwalają mnie takie gadki![]() Cytat:
swoja droga to nie popisal się Tż że nie dogadał tego z Tobą.Problemy z netem więc na razie cisza. Cytat:
tyle Cię nie było i już się martwiłyśmy.pisz co u Ciebie>? |
||||
|
|
|
#2517 |
|
Wtajemniczenie
|
Czas wstać z łóżka
. Idę przygotowywać się na wizytę . Trzymajcie mocno kciuki. Odezwę się po .
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Noc kiepsko minęła.. nie dość, ze zasnąć nie mogłam i się wierciłam, to od ok. 3 już w ogóle nie zmrużyłam oka.. mąż wstawał do pracy i ciągle sprawdzał czy już spię, a ja nie... oczy jak 5 zł... aż się popłakałam a on się śmiał, że głupol jestem i mam cały dzień na odsypianie.. ale mu powiedziałam, że właśnie nie, bo na 11 jestem proszona na ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką i muszę być.. Udało mi się zasnąć może na godz- półtora.. i wstałam, żeby się wyrobić.. choc mogłabym spać jeszcze
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-07-03 o 09:55 |
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2520 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale co ja tam mogę wiedzieć
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.

Od dluzszego czasu mam skurcze. Dopiero teraz zaczelam liczyc co ile sa i na razie co 9 min. A wszystko zaczelo sie po badaniu mojego ginka ktory stwierdzil ze juz chyba wypadaloby urodzic i najprawdopodobniej zrobil mi masaz szyjki
i czekamy na dalsze wiesci! 
Dziwne, ze sama ma dzieci
za 34tc i 

Tam jestem chyba czesciej, niz na wizazu, no i fb zawsze dziala
Chociaż nie- do grudnia włosy podrosną. 
U nas na poporodowym nie było więc nawet ciężko byłoby zmyć ten makijaż

potrzebuję wsparcia emocjonalnego żeby wyjść z tego szoku

tesciowa idzie z nami na usg rano. Tz ja zaprosil. Ja zgody nie wyrazilam, powiedzialam ze pomysle ale bylam mega sceptycznie nastawiona , a on se poprostu mnie olal. Niech se idzie sam i zrobi usg mozgu i sie przekona ze zamiast to ma orzeszka nie mozg
u mnie bylo trochę z ogródka (byloby więcej ale zalało) i ich smak nie ma żadnego porównania do tych ze sklepu czy targowiska