|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
i Laurę wyganiamy wyganiamy ))Cytat:
)ostatnio tez chyba razem wizytowalysmy Cytat:
)Cytat:
))zapros mnie do znajomych , nazywam sie... a ja cie dodam do klubu )Cytat:
nie wiem sama czy cos sie kreci czy to nic waznego... ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- a i jeszcze rzuciło mi się wczoraj w oczy temat o ...MAKIJAŻU )dziewczyny, dajcie sobie spokój, Wy pewnie na porodówce z 3 razy pod prysznicem wylądujecie w czasie czekania na bóle parte, także pewnie i tak Wasze makijaże spłyną ))poza tym jak juz takie wypudrowane będziecie, wymalowane i to się pomiesza z potem, brudem, krwią to chcecie takie całować twarzyczkę waszego dziecka jak już Wam podadzą maluszka na brzuszek??? czy chwilę przed tym poprosicie o Waciki i tonic aby zmyć makijaż?? )
Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-07-03 o 20:14 |
|||||
|
|
|
#2522 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Własnie mysle jak tu pomalowac paznokcie u stóp, zeby nie zgniatać Fifcia, bo mu sie to chyba bardzo nie podoba
|
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() rockyyy- Tobie tylko życzę porodu, niczego więcej w takim tygodniu ciąży życzyć nie będę ![]() roxi- masz super ciotkę... olej ciepłym moczem i do przodu ![]() agrafka- za wizytę ![]() ona- co tam u Ciebie? ![]() kooocur- taki ból pleców to może być poród ale równie dobrze oznaka przeciążenia. ja już OSTATNIM oddaniu krwi i moczu przed porodem i bardzo się z tego cieszę. jak ja nienawidzę igieł i tego wbijania się ![]() przyszła dziś naklejka na ścianę do pokoju Oliwki, ciekawa jestem efektu końcowego.
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo koleżankę, kosmetyczkę, albo nie maluj hahaha
|
|
|
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a o waciki i płyn do demakijażu nie poproszę, bo zapakowałam swoje
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jej grzecznie powiedziałam, że inne pielęgniarki nie narzekały i że sama jest okropna
|
|
|
|
|
#2527 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
więc jej powiedziałam że pierwsze słysze bo do tej pory inni sobie radzili i w dodatku robili to totalnie bezboleśnie
|
||
|
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam jedną cudną żyłę którą wystawiam w krwiodawstwie. Kiedyś nawet jeden z panów czekających do oddania krwi powiedział mi, że oddałam krew w ekspresowym tempie. Podobno kobietom spływa znacznie wolniej niż mężczyznom, a ja zrobiłam to jak mężczyzna. Nie pobiłam oczywiście jego rekordu, jak stwierdził, ale podobno takiej kobiety jeszcze nie spotkał. W życiu bym się takiego komplementu nie spodziewała.
|
|
|
|
|
#2529 |
|
Rozeznanie
|
Ja nadal na sali przedporodowej. Skurcze sa mniej wiecej co 5 min i juz dosyc mocno bola. Ale bardziej niz skurcze boli mnie chyba reka od wenflonu:p Za chwile dostane druga dawke antybiotyku na paciorka to moze wenflon mi zdejma.
|
|
|
|
#2530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- A jak z rozwarciem? Postępuje?
|
|
#2531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka, Magdalenne, Skylie dzieki za odpowiedź, dopytam sie jeszcze ginki na wizycie.
Cytat:
Edytowane przez magolina Czas edycji: 2013-07-03 o 10:26 |
|
|
|
|
#2532 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry Mamusie!
Witam się w 40 tc Czas przychodzić na świat Córeczko.... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nadrobisz na pewno! ![]() Cytat:
Trzymam kciuki!Cytat:
No ja mam nadzieję Ale coś córce chyba nie bardzo się podoba ten pomysł, żeby dziś matkę zobaczyć Czeeeeeeekamy....
|
|
#2533 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
Moje tez przy kichaniu Cytat:
![]() Cytat:
Witam Jestem zmeczona. W nocy Malgos miala temp wiec zanim spadla to ja nie spalam. Teraz tez dostala temp. Na 13 idziemy do lekarza. A tak sie cieszylam ze tak ladnie sie trzyma i nie choruje. Dzis od rana krew z nosa mi leciala pewnie ze zmeczenua. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymajcie się!!
|
|
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
hejka rzucilam okiem i widze ze:
ona wreszice jestes ![]() strawberry trzymam kciuki, aby szybko poszlo, a wenflonu ci nie wyjma, bo moze byc potrzebny nawet po porodzie. Staraj sie o nim nie myslec, mnie tez wkurzal podczas porodu, ale coz, mialam go jeszcze dobe po porodzie, a pozniej poprosilam o zdjecie. Ja tam rzadko sie maluje, a ponadto do porodu SN nie poszlabym w makijazu, bo splynalby na bank prysznic, pot plus mazidla na twarzy - wygladalabym jak upior po. Ogarniam chate: pranie wlasnie skonczylo sie prac, ide wywiesic i wstawic czarne, prasowanie w polowie zrobione, na druga polowe brzus nie pozwolil, odsapne i dokoncze, torba dopakowana, zostalo popoludniu umyc glowe na jutro i nacieszyc sie Marysia dzis, bo pare dni mnie nie bedzie. Gardlo nie boli, to katar mam - oszalec mozna.
|
#2536 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem jak rozwarcie bo od momentu przyjecia nikt drugi raz mnie nie badal. Kurcze a myslalam ze pozbede sie tego dziadostwa z nadgarstka
|
|
|
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak przyjeżdżały na porodówkę pacjentki po kilku porodach ze sporym rozwarciem, to się podawało z biegu, żeby ten antybiotyk po prostu krążył we krwi. Czas jest ważny przy odejściu wód - po 8 h musi być podany antybiotyk. |
|
|
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2540 |
|
Rozeznanie
|
malaczarnakejt - naturalny mam blond, taki też miałam całe życie. jedynie przez krótki okres na chrzcie np miałam rude, potem zmieniły swój kolor i tak już zostały blond
![]() strawberry162 - a wenflon raczej Ci zostawią już bo dla nich to "za drogi" interes aby w razie czego zakładać Ci kolejnyRocky - Laura strasznie uparta jest Wizażowe ciocie ładnie proszą o opuszczenie brzuszka mamusi kooocur - albo coś się święci albo faktycznie kręgosłup jest już przeciążony brzuszkiem Agrafka86 - ![]() ![]() Gratki za rozpoczęte tygodnie![]() ![]() Ja to dziś od rana ambitny plan wykonałam, porobiłam foty telefonem ubrankom dla dziewczynki w małych i ciut większych rozmiarach aby je wystawić na sprzedaż w necie. Myślę zrobić galerię na google to może i tu dorzucę, na razie są w jednej grupie na fb. A tak to wszech obecne latające muchy nie dają mi spać, latają bzyczą łaskoczą łażąc po ciele..noosz szlak może trafić |
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) czyli sztucznych rzęs nie będzie?ani czerwonej pomadki?? )dobrze, że ja naturalnie piekna jestem i nie muszę się tak martwić uff co za ulga |
|
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2544 |
|
Rozeznanie
|
witajcie dziewczyny
![]() wczoraj byłam na wizycie u gin. wszystko ok u nas. Jutro zaczynamy 39 tydzień lekarz powiedział że do końca tygodnia powinnam urodzić jak nie to w poniedziałek mam przyjść na ktg i zobaczymy co dalej... mały bardzo się rozpycha w nocy odbijał się od żeber i uderzał główką w szyjkę... na plusie mamy 10 kg. nie wiem ile mały waży dowiem się jak sie urodzi duży nie jest o tyle wiem ....
|
#2545 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Omijać szerokim łukiem, a jak się jednak napatoczy po drodze to bez zapowiedzi kopać po kostkach Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja dziś przespałam caluteńką noc!! Wstawałam oczywiście co godzinę-dwie, ale zaraz po tym zasypiałam Idę ponadrabiać. |
||||
|
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
Nadrobilam Was od wczoraj,ale nie mam nic ciekawego do powiedzenia:P Trzymam kciuki za wizyty,nowych tygodni gratuluje i oby jak najwiecej porodow dzis ) Cytat:
![]() wkoncu właczylam lapka zaplacic rachunki to wrzucam odrazu to co mozna jesc do klubiku EWUŚ SŁYSZYSZ?WIDZISZ?:P WRZUCAM! tzn zaraz to zrobie :P pozniej lece do carefoura bo jest na promocji rybka nototemia czy jakos tak jest miazga du p s ka trzeba ja kupić i spałaszować i sok cappy za 3,19 .. ja nie piję ale tz ubóstwia ... Wogole to ostatnio w nocy wstaje tak z 3 razy ale budze sie z takimi dziwnymi bulami dziewczyny ze wstac nie moge ... nie umiem tego opisac brzuch jak kamien ale bez jakis buli na @ .. jak leze to jeszcze ale jak wstane to jest dramat musze prawie biegnac do wc zeby po nodze nie pociekło i jeszcze boli.. tylko co? wlasnie niewiem jak to opisać ale w te noc sie zastanowie.. mała sie rusza,wiec nie panikuje jutro mam KTG pierwsze to moze zapytam o to ... jak sie robi masaz szyjki!? ![]() ![]() Lece zagladne pozniej buziaczki ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- znowu mi sie właczyło to pt. "chce juz urodzic,teraz natychmiast .." eh .. ale nie smucę sie i ide czyms sie zajać ;* wkoncu musi wyjsc...
|
|
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII
Oliath- Twoja córeczka jest taka słodziutka, a ja taka dumna, że w tuniczce od cioci występuje i tak ślicznie wygląda
Roxi- Ciotunię olać, bo rzeczywiście coś ma nie po kolei w głowie, niestety.. Jakierka- ciąża moja i jego żony nie miała nic do rzeczy, bo dopiero to wyszło w momencie jak juz ustaliliśmy wszystko co i jak więc gość jest spoko i bez tego Zresztą zawsze taki był.. myslę, że to też dlatego, że to mieszkanie to nie jest jego główne źródło zarobków tylko tak między nami mówiąc na waciki dla żony Strawberry- no to mocne za Ciebie i malenstwo i za szybki rozwój akcji!! Oby mój gin też dzisiaj doszedł do takiego wniosku i wygonił Tomusia ![]() Anulka- Twój Tata jest bezbłędny Rasha- Egzamin na pewno zdasz w koncu i nie ma się co martwić ![]() Magolina- jak to? Ty dzisiaj tylko śniadanko i kawa?? a jakieś słodkości? opuszczasz mnie? ![]() Rockyyy- Laurze chyba tam dobrze w Twoim brzuszku ![]() Aremalgos- ginek ma rację, lepiej włączyć antybiotyk niż nie wyleczyć, nie martw się! Dzoan- ja o tym ciescie drozdzowym myślę odkąd oczy otworzyłam, zabiję Cię!!! Mela- biedna Małgosia trzymam kciuki zeby sie poprawiło i zeby sięnie męczyła!Odnosnie podkładu to niestety jestem taką istotą, która torby może nie mieć spakowanej, ale podkład na twarzy musi mieć ![]() Ona- no w koncu jesteś gdzie byłaś jak Cię nie było, a my się martwiłyśmy?!Witamy się z Tomciem, Gratulujemy tygodni i trzymamy kciuki za wizyty (w tym również swoją) ![]() Nie wiem czy też tak macie, ale ja od jakichś 2 tygodni czuję normalnie przez sen czy przy obracaniu jak mnie boli brzuch.. Dzisiaj wstałam i tak mnie bolało, że myślałam, że się popłaczę.. niech On już wyłazi bo nie wytrzymam Wizyta na 18, no ale jeszcze muszę zrobić depilację, do tego pedicure i w ogóle..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2548 |
|
Raczkowanie
|
Pozazdrościłam Wam kanapek z jajkiem i sama sobie takie zrobiłam
... mniam mniam
|
#2549 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za 40 tc, Cytat:
dokończ co zaczęłaś i naciesz się MarysiąCytat:
za wizytę.Kejt miałam sie juz kiedyś Ciebie pytać. Miałam w szpitalu dwa zastrzyki na rozwój płucek Małego, każdy w inny pośladek, i nie wiem jak jedna z polożnych mi zrobiła ten zastrzyk, że do tej pory mam to miejsce wkłucia zdrętwiałe a dookoła mnie boli jak dotknę. Co to mogło się stać???? dodam, że minęło już 10 tygodni a drugi posladek ok.
|
||||
|
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.

))
za wizytujace, gratuluje nowych tygodni, caluje wszystkie nasze maluszki i tradycyjnie zycze wszystkim udanego dnia!!! 
Tam jestem chyba czesciej, niz na wizazu, no i fb zawsze dziala
a on się śmiał, że głupol jestem i mam cały dzień na odsypianie.. ale mu powiedziałam, że właśnie nie, bo na 11 jestem proszona na ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką i muszę być.. 

potrzebuję wsparcia emocjonalnego żeby wyjść z tego szoku
Nadrobisz na pewno!
i 
12.06.2010

Ty dzisiaj tylko śniadanko i kawa?? a jakieś słodkości? opuszczasz mnie?
... mniam mniam