Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-03, 13:48   #1471
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Mierzę tempke i nie było wzrostu temperatury, mimo że mierzę codziennie o tej samej porze, przed wstaniem z łóżka itp. Skoro nie było wzrostu, który się utrzymał i opadł tuż przed @, to niestety owu nie było ...

Wszystko zalezy jak długi ma sie cykl. Mój waha sie miedzy 30-40 dni, więc zaczynam testować około 12 dc, bo znając długość mojej fazy lutealnej (14 dni) od tego momentu testy mogą wychodzić pozytywne. Ja korzystałam jednocześnie z takich tanich z ebaya (paskowych) i takich z apteki (droższych niestety) i niestety wyszło na to, ze lepiej dopłącić, bo te paskowe różne cuda pokazują.
Ale tylko temperaturę mierzysz, czy śluz też oglądasz?

Ooo, to ja mam taki sam cykl niestet Czyli dobrze, że wczoraj zaczęłam testować Ale teraz chyba dopiero jutro sprawdzę
Ja kupuję w Rossmannie. A te z apteki jak się nazywają?
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 13:48   #1472
manieczka1
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

jeśli chodzi o testy owu to jak już szybciej o nich trochę czytałam to podobno niestety nieraz pokazują, że owulacji nie było, a po temperaturze widać, że była. Podobno nie zawsze pokazują prawdę
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 14:01   #1473
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Ale tylko temperaturę mierzysz, czy śluz też oglądasz?

Ooo, to ja mam taki sam cykl niestet Czyli dobrze, że wczoraj zaczęłam testować Ale teraz chyba dopiero jutro sprawdzę
Ja kupuję w Rossmannie. A te z apteki jak się nazywają?
Śluzu mam mało i jeszcze się w tej kwestii edukuję, więc nie biorę pod uwagę za bardzo, bo by mi cuda wychodziły muszę się najpierw obeznać z tematem

Niestety, nie pomogę z nazwami tych testów aptecznych. Mieszkam na Wyspach, tu mogą być inne
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 14:12   #1474
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Śluzu mam mało i jeszcze się w tej kwestii edukuję, więc nie biorę pod uwagę za bardzo, bo by mi cuda wychodziły muszę się najpierw obeznać z tematem

Niestety, nie pomogę z nazwami tych testów aptecznych. Mieszkam na Wyspach, tu mogą być inne
Ja chyba jeszcze poczekam, i jak po trzecim cs nie zajdziemy, to zacznę mierzyć. A póki co będę lecieć "na oko"

Rozumiem... No cóż, będę musiała się tu u nas wywiedzieć
Stary 2013-07-03, 14:19   #1475
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
My na razie dwójkę, a potem się zobaczy
Ja raczej na 2 chciałabym zakończyć

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 14:25   #1476
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
no pusto, pusto ale mam masę roboty... jestem zasypana papierzyskami. No, ale jeszcze 2 godzinki i do domku
u mnie jeszcze 2,5 i do domku

Cytat:
A no własnie, dziewczyny, które robią testy owu: ile takich testów w miesiącu robicie? Myślicie, że dają dobry wynik?
ja robie okolo 10 testow w zaleznosci od monitora tzn o ile testow poprosi , moj cykl trwa 28dni, mierzenie zaczynam 7dc..dzisiaj jest 9dc a monitor pokazuje caly czas wysoki , czekam na szczyt

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url]

30.07.204 - dieta Montignac I faza
brydziajones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 14:29   #1477
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Jeszcze rok mi został

A to się mogło od tabletek anty przypałętać ? W sumie może i tak... ostatnią cytologię miałam przed rozpoczęciem brania tego... Globulek jest 6, założyłam na noc pierwszą... W ogóle pierwszy raz w życiu coś takiego widziałam i nie wiedziałam, że to sobie będzie kapać cały dzień

Ja pewnie też się będę sugerować temperaturą, ale test zrobię, bo wiem, że nie wytrzymam Chociaż szczerze mówiąc nie mam jakiejś wielkiej nadziei...

God, a czemu zapalenie nie sprzyja? Oprócz oczywistości, że lepiej mieć zdrowe niż zapalone Coś się może z tym dziać? Przeszkadzać w zajściu? Gin nic nie mówił... Kurcze, ja tę cytologię miałam robione ze 3 miesiące temu i wcale nie odczuwałam, że tam na dole coś jest nie halo

W ogóle wczoraj w tej przychodni myślałam, że mnie rozniesie. Przyszła babka ze swoją córką, na oko jakieś 15 lat. I do babki w rejestracji chciała zapisać córkę na badania, bo ma nieregularny okres - 20-29 dc, a ta baba jej na to, że to normalne i może ją zarejestrować na październik! No wątpię, żeby były aż takie kolejki, tak jak wam pisałam, ja najdłużej czekałam 3 tygodnie! Co za babsko Jeszcze mój lekarz do niej przyszedł z poprzednią pacjentką z prośbą o numer innego ginekologa, a ta powiedziała, że nie da! Nie powiedziała, że tamten jej zakazał czy coś tylko kręciła jak mogła i nie dała wreszcie Ten mój był oburzony, mówił, że on swój nr ma na pieczątce i każda pacjentka może zadzwonić, więc tu jest duuuuuży plus dla niego
Jak się ma zapalenie to wiadomo, że łatwo i infekcje i te sprawy nie znam się aż tak ale wydaje mi się po prostu że wszelkie intymne dolegliwości nam nie pomagają plemnikom pewnie też nie :P
Stary 2013-07-03, 14:31   #1478
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość
u mnie jeszcze 2,5 i do domku

ja robie okolo 10 testow w zaleznosci od monitora tzn o ile testow poprosi , moj cykl trwa 28dni, mierzenie zaczynam 7dc..dzisiaj jest 9dc a monitor pokazuje caly czas wysoki , czekam na szczyt
U mnie tyle samo

Czyli dzisiaj też zrobię teścik
Stary 2013-07-03, 14:47   #1479
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:
U mnie tyle samo

Czyli dzisiaj też zrobię teścik
rob tescik rob

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Chyba umowie sie do gina niedlugo. W razie jak w tym cyklu nie wyjdzie chyba powtorzymy badania nasienia mojemu Tztowi

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Stary 2013-07-03, 14:47   #1480
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
rob tescik rob
Teścik swoją drogą, a bzykanko swoją, bo a nóż widelec...
Stary 2013-07-03, 14:50   #1481
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Teścik swoją drogą, a bzykanko swoją, bo a nóż widelec...
lubię to!!!!!
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 14:52   #1482
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
rob tescik rob

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Chyba umowie sie do gina niedlugo. W razie jak w tym cyklu nie wyjdzie chyba powtorzymy badania nasienia mojemu Tztowi
A który macie cs? Bo z pierwszego posta wynika, że pierwszy? I już takie badanie?

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
lubię to!!!!!
W nocy z niedzieli na poniedziałek wróciliśmy z Grecji i od tamtej pory nic, więc już najwyższa pora
Stary 2013-07-03, 14:55   #1483
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:
rob tescik rob

Cytat:
A który macie cs? Bo z pierwszego posta wynika, że pierwszy? I już takie badanie?

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

W nocy z niedzieli na poniedziałek wróciliśmy z Grecji i od tamtej pory nic, więc już najwyższa pora
To jest nasz 2 cs. Moj Tzt ma leniwe plemniki ostatnie badanie bylo robione w lutym tego roku. Wie o tym juz kilka lat ale to dluga historia. W kazdym badz razie, ostatnie badanie wyszlo nam nie najgorzej, lekarz powiedzial ze tragedii nie ma, ze mamy sie starac i jak przez 6 miesiecy nic nie bedzie, to wtedy sie do niego zglosic.

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Stary 2013-07-03, 15:27   #1484
kkasienka
Raczkowanie

No to dobrze a oprócz leniwych plemników, jakieś jeszcze problemy?

Staranka z OvuFriend

Mój wykres:
http://ovufriend.pl/thumb/c68b76157f...fd34c38436.png
kkasienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 15:32   #1485
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kkasienka Pokaż wiadomość
No to dobrze a oprócz leniwych plemników, jakieś jeszcze problemy?
Nie ma zadnych problemow

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Stary 2013-07-03, 15:57   #1486
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Leine bardzo mi przykro ale skoro trafiłaś na tak fajnego i kompetentnego lekarza, to myślę, że niedługo będziesz produkować piękne zdrowe jajeczka i doczekacie się bejbika
no niby te ziołowe tabletki baardzo szybko działają- mam je brać 60 dni i wtedy cykl 'sam się ureguluje'. No ciekawa jestem. Pójdę do gina jeszcze w sierpniu ale to już w pl bo się zapowiada wtedy zjazd i pójdę do sprawdzonego, co mi wszystko powie i do którego chodziłam jak było trzeba Tu zapomniałam się wielu rzeczy zapytać. Trochę dla mnie dziwne, że jedzenie słodyczy może się do takiego czegoś przyczynić. Po odstawieniu tabletek w poprzedniej ciąży było to samo- cykle się rozlegulowały na maxa, brałam luteinę na regulację. Dobrze, że poszłam bo bym się starała i starała i dupa z tego by wyszło

Współczuję @
Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Ja mam już synka 2 letniego, ale tez czekaliśmy z nim 4 lata po ślubie. Teraz czas na towarzysza dla małego))
Ja też mam córeczkę Coraz więcej mamusiek

Edytowane przez Leine
Czas edycji: 2013-07-03 o 20:14
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 16:03   #1487
katekatee
Zadomowienie

Witam Ale lecicie z tymi postami, jak szalone. Wczoraj mój syn zaczął wymiotować i mieliśmy dzień z głowy także nawet nie zajrzałam. Chyba coś mu zaszkodziło bo dziś już lepiej. Ja oczywiście rano... zrobiłam test Wynik oczywiście negatywny tylko ta kreska kontrolna była strasznie blada Nie kupujcie tych testów strumieniowych po trafić tym dziadostwem tam gdzie trzeba to też niezła sztuka i tak myślę czy go dobrze zrobiłam.
Także tak czy tak pozostaje mi czekać na @. Moja gin też mówiła że robienie testów przed miesiączką to nie jest dobry pomysł.
Szkoda mi tylko tżta bo on borok myślał że się nam uda, tylko przy ilości naszych przytulanek to byśmy musieli mieć naprawdę mega szczęście. Także ja oficjalnie zaczynam taki konkretny 2 cs. Ktoś mnie wpiszę na listę?

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
właśnie czytam o tym i nie mogę nic znaleźć :/
jedynie coś takiego: "to rozrosnięte pęcherzyki Graffa z których w normalnych warunkach po pęknieciu uwalniają się komórki jajowe,

ich duż aliczba moze wskazywać na cykle bezowulacyjne""
a słodycze się przyczyniają... fakt taktem, czekolada jest zdrowa w 2 kostkach czy pasku, ale u mnie na pasku się nie kończy

kółko lubi wypadać, trzeba sprawdzać, czy się je ma, czytałam o tym z tydzień temu- ja podziękuję może spiralka
tak dużo dzieci chcesz mieć??? Wooow, szacun! Zobaczymy co po jednym będziesz mówiła! Hihi, ja bym chciała 3kę, ale nie wiem co to by było po 2 dziecku
OMG z tymi słodyczami to mnie teraz zabiłyście

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 16:37   #1488
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
OMG z tymi słodyczami to mnie teraz zabiłyście
no właśnie mnie też. Nie wiem czy się śmiać czy płakać. Fakt faktem- cera mi się bardzo pogorszyła i mam pełno wyprysków jak u nastolatki

Dzwoniłam do swojego ginekologa- w polsce. Żeby rozwiał moje wątpliwości no i znał nazwę leku- tak owszem, dają na wyregulowanie ale... no właśnie, ale!; jeśli to się okaże Zespołem Policystycznych Jajników to mi takie tabletki ziołowe nie pomogą. No cóż- zostaje mi czekać, brać te tabletki i czekać na reakcję organizmu. Wybiorę się do gina mojego młodziaka jak pojadę do pl i obada ponownie temat
Wtedy zjem połowę opakowania więc coś się powinno zmienić oraz zastosuję dieta anty czekoladową
ufff, ulżyło mi troszkę...

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Znalazłam! http://ginekologia.wieszjak.pl/zespo...go-dieta.html#

"Największe znaczenie mają: obniżenie ogólnej kaloryczności pożywienia, zmniejszenie ilości spożywanych węglowodanów oraz tłuszczów zwierzęcych."

"1. Węglowodany proste

Węglowodany proste powszechnie uznawana są za ich złą odmianę, ale głównie chodzi tu o te, które zostały przetworzone w nienaturalny sposób, aby otrzymać końcowy słodki produkt jak czekoladę. Naturalne proste węglowodany nie są szkodliwe dla nas i nie wpłyną negatywnie na nasze wysiłki związane z odchudzaniem.

Oto lista naturalnych produktów złożonych w dużej mierze z węglowodanów prostych. Te produkty zawierają mało prostych cukrów i nie wpływają negatywnie na naszą wagę:
- Jabłka
- Jeżyny
- Czarna porzeczka
- Cherry
- Żurawina
- Grejpfruty
- Kiwi
- Cytryna
- Melon
- Pomarańcze
- Brzoskwinia
- Gruszka
- Śliwka
- Maliny
- Truskawki

Jak widać są to owoce i ich spożywanie nie jest dla nasz szkodliwe. Szkodliwe natomiast są przetworzone produkty zawierające przetworzone węglowodany proste. Produkty te zawierają dużo cukrów i są wysokokaloryczne. Jeśli chcesz schudnąć należy zacząć od ograniczenia ich spożycia:
- Cukier stołowy
- Ciasta
- Biszkopty
- Dżem
- Czekolada
- Krówki
- Cukierki
- Toffi
- Gumy do żucia
- Cukierki z masy gotowanej
- Słodycze z miętą
- Lukrecja
- Miód
- Napoje bezalkoholowe
- Owoce w puszce"

Tadam! Oto chyba ginowi chodziło...ograniczenie słodyczy- węgli prostych
Stary 2013-07-03, 17:25   #1489
Samyy
Przyczajenie

Witam Panie Ja wraz z TŻ staramy sie od kwietnia 2013 roku i nadal nic, boje sie ze cos ze mna nie tak jakie badania powinnam wykonac na poczatek?
Samyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 18:55   #1490
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samyy Pokaż wiadomość
Witam Panie Ja wraz z TŻ staramy sie od kwietnia 2013 roku i nadal nic, boje sie ze cos ze mna nie tak jakie badania powinnam wykonac na poczatek?
Witaj
Badania jakie powinnaś wykonać są na pierwszej stronie wypisane
Zanim zaczęliście starania trzeba było pójść do gin i zrobić podstawowe badania
Stary 2013-07-03, 18:58   #1491
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
witaj! nie martw się, przecież aż tak długo się nie staracie, 2 czy 3 miesiące to nie jest tragedia nie wiem czy już bym robiła badania, może jeszcze pobróbujcie 2 czy 3 cykle...

jeśli chodzi o nasze przytulanki - szybciej pisałam, że ten cykl może być na straty, bo będę się mijała z moim mężem, a tu dzisiaj jak wróciłam do domu tuż przed jego wyjściem tadaaaam mam nadzieję, że coś z tego będzie wcześniejsze przytulanki były chyba za szybko od owu, ale ta i może kolejne będą bardziej wpasowane oby tylko owu w tym cyklu była
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-07-03, 19:17   #1492
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
witaj! nie martw się, przecież aż tak długo się nie staracie, 2 czy 3 miesiące to nie jest tragedia nie wiem czy już bym robiła badania, może jeszcze pobróbujcie 2 czy 3 cykle...

jeśli chodzi o nasze przytulanki - szybciej pisałam, że ten cykl może być na straty, bo będę się mijała z moim mężem, a tu dzisiaj jak wróciłam do domu tuż przed jego wyjściem tadaaaam mam nadzieję, że coś z tego będzie wcześniejsze przytulanki były chyba za szybko od owu, ale ta i może kolejne będą bardziej wpasowane oby tylko owu w tym cyklu była
Badania kontrolne-podstawowe są jak najbardziej wskazane.
Z jakimiś innymi też oczywiście bym poczekała jakieś pół roku, ponad pół roku

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
jeśli chodzi o testy owu to jak już szybciej o nich trochę czytałam to podobno niestety nieraz pokazują, że owulacji nie było, a po temperaturze widać, że była. Podobno nie zawsze pokazują prawdę
testy się mylą w dwie strony-bardzo często
Stary 2013-07-03, 19:18   #1493
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Badania kontrolne-podstawowe są jak najbardziej wskazane.
Z jakimiś innymi też oczywiście bym poczekała jakieś pół roku, ponad pół roku
No ja myślałam o tych dodatkowych, bardziej szczegółowych - z nimi bym poczekała
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-07-03, 19:21   #1494
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po prostu poszłam do ginekologa i jego się o to zapytałam Dostałam skierowanie na morfologię z uwzględnieniem toksoplazmozy i cytomegalii, badanie moczu, USG piersi i narządów rodnych. Z wynikami do niego wróciłam i ok
Stary 2013-07-03, 19:40   #1495
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Różni są ginekolodzy Zależy na jakiego trafisz. U mnie w pierwszej ciąży dał na mocz + krew. A badania na toksoplazmozę robiłam jakoś przed 12-14 tyg ciąży. Jak masz regularne cykle to masz łatwiej
Ja się starałam rok o pierwsze dziecko, więc dopiero króciutko się staracie, nie łatwo jest zaskoczyć Bądź dobrej myśli, na pewno się uda
Stary 2013-07-03, 20:02   #1496
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj
My staramy się od czerwca więc 1cs czekamy na @ lub w piątek beta, wolę się nie nakręcać czekając na @.
Zawsze to 5 dni mniej stresu i ewentualnej nadziei.

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
no niby te ziołowe tabletki baardzo szybko działają- mam je brać 60 dni i wtedy cykl 'sam się ureguluje'. No ciekawa jestem. Pójdę do gina jeszcze w sierpniu ale to już w pl bo się zapowiada wtedy zjazd i pójdę do sprawdzonego, co mi wszystko powie i do którego chodziłam jak było trzeba Tu zapomniałam się wielu rzeczy zapytać. Trochę dla mnie dziwne, że jedzenie słodyczy może się do takiego czegoś przyczynić. Po odstawieniu tabletek w poprzedniej ciąży było to samo- cykle się rozlegulowały na maxa, brałam luteinę na regulację. Dobrze, że poszłam bo bym się starała i starała i dupa z tego by wyszło

Współczuję @

Ja też mam córeczkę Coraz więcej 'podwójnych' mamusiek
Ja dopiero chcę zostać mamą 2 raz

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-07-03, 20:13   #1497
Leine
Zakorzenienie

Cytat:

Oj wiedziałam, że tak będzie hihi Pisałam to w formie przyszłościowej- nie wiedziałam jakiego użyć słowa :P
Stary 2013-07-03, 20:24   #1498
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj wiedziałam, że tak będzie hihi Pisałam to w formie przyszłościowej- nie wiedziałam jakiego użyć słowa :P
Ok wiedziałam o co chodzi

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-07-03, 20:45   #1499
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj
My staramy się od czerwca więc 1cs czekamy na @ lub w piątek beta, wolę się nie nakręcać czekając na @.
Zawsze to 5 dni mniej stresu i ewentualnej nadziei.

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Ja w tamtym cyklu byłam nakręcona a w tym nie bo czuje, że nic z tego
Z takim regularnym cyklem to powinnam zawsze testować po spodziewanej @.
Stary 2013-07-03, 21:20   #1500
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Albo ja jestem chora (oby nie) albo tez już wiem???.... zostało 7 dni
Ooo, masz przeczucia, że się udało? To super! Teraz tylko czekać i trzymać mocno

Cytat:
Początek cyklu miałam 20 czerwca, więc w tej chwili czekam na dni płodne Które tak pi razy drzwi powinny być gdzieś między 6 a 13 lipca. Mówię pi razy drzwi, bo mam cykle od 32 do 39 dni Właśnie wróciliśmy z urlopu, na którym już trochę podziałaliśmy w czasie bezpłodności względnej, więc jakieś szanse są, ale myślę, że marne
U mnie też początek cyklu 20 czerwca, a już jestem po owu No ale ja mam zdecydowanie krótsze cykle

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
Praca . A jak po niej wracam to padam na twarz już po 21 i zasypiam przed tv
No to jesteś usprawiedliwiona

Cytat:
Doskonale Cię rozumiem, bo jak w grudniu robiłam cyte, to też mi zapalenie wyszło ;/ Niewielkie, ale zawsze. Ale przemeczyłam się z tabletkami (żadna przyjemność, ale mus to mus) i od razu wszystko zniknęło Wiec nic sie nie dołuj, kuruj i bedziesz zdrowa jak ryba!
Chwała Bogu, że to tylko 6 tabletek, a 2 już za mną Dokładnie tak jak piszesz - mus to mus. Oby się wyleczyło

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
P
Wczoraj byłam u gina, dopatrzył się infekcji, dostałam oczywiście globulki, ale bezpieczne w razie ciąży, uprzedziłam, że się nie zabezpieczamy w ogóle ja mu mówię, że najwyżej ten miesiąc sobie odpuścimy a on do mnie tak gwałtownie: nie, nie, nie!!! I powiedział, że starań się nie odkłada, bo różnie to wychodzi i trzeba próbować...

Wszystkim nowym staraczkom POWODZENIA !!
Ty też z infekcją Ja też pytałam czy te moje nic nie zaszkodzą w razie "w" i powiedział, że mamy się dalej starać

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja przez 2 lata zabezpieczałam się NuvaRingiem i jestem (byłam) baaaardzo zadowolona. Nie wypadło mi ani razu i u moich 2 koleżanek też nie nic nie czuć, czasem nawet zdarzało mi się nie wyjąć na czas :P Mąż też nic nie wyczuwał podczas przytulanek Jedyny minus cena - 38-50 zł w zalezności od apteki.

Witaj, witaj
No jak to jest cena za miesiąc antykoncepcji to nie jest taka zła Mi się wydaje, że tak czy siak chyba gumki jednak wychodzą najdrożej. Jak już będę potrzebować to się opytam, ale tak jak pisałam wcześniej - antykoncepcja czeka nas dopiero po trzecim-czwartym dziecku

Cytat:
A no własnie, dziewczyny, które robią testy owu: ile takich testów w miesiącu robicie? Myślicie, że dają dobry wynik?
Ja w tym miesiącu zrobiłam 4 (w pudełku z apteki jest 5) Robiłam je tak trochę na chybił trafił, sugerując się śluzem i bólem owulacyjnym, który mi się dość często przydarza w dniach płodnych 3 wyszły pozytywne i ostatni wyszedł negatywny. Hmm... ale moim zdaniem testy tylko mniej więcej sugerują czas płodności, ciężko przy nich stwierdzić, kiedy naprawdę była owulacja, bo u mnie na przykład wyszło, że owulacja była w dniu, w którym pierwszy raz zrobiłam test, a dwa kolejne również były pozytywne (powinny być pozytywne przed owulacją, a nie po), a dopiero na 3 dzień po owulacji stwierdzonej na podstawie mierzonej temperatury test owulacyjny wyszedł negatywny.

Cytat:
z tego co się orientuję to ostatnio chyba fantastka pisała o tym, że robiła testy owulacyjne, ale pewna nie jestem. No, ale ona teraz papierzyskami zawalona to może odpisze wieczorem
Ja kupowałam swój w aptece - LH Test Domowe Laboratorium, ale szczerze, to nie wiem, czy to są dobre testy czy nie Coś mi się tam z wykresem pokryło... Koszt to ok. 25 zł

Cytat:
No proszę Oby tak dalej!

No no no, rozszalałyście się akurat jak mnie nie było

Dziewczynki... a wy jak bierzecie te globulki to mierzycie temp? Bo ja tak pierwszy raz w życiu, globulkę na noc założyłam, rano termometr a tu niespodziewajka - cały się ubabrał... Nie chcę z tego rezygnować, więc chyba się przemęczę, bo na temperaturę one chyba nie wpływają...?

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

Edytowane przez fantastka
Czas edycji: 2013-07-03 o 21:25
fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości