Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-03, 14:20   #2731
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ja kiedyś pomalowałam zielonym, ale szybko zmyłam bo miałam wrażenie, że mi stopy gniją
Dlatego ja takiego typowego zielonego zgnilego nie kupuje tylko swierze...i zawsze brokat na lakier he)

pojadlam chwile posiedze ide na kawe mrozona doszwagierki(co sobie swoja bede marnowac:-P) i pozniej wracam trza mamie zrobic manicire i pedicure i sobie tez...

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 14:22   #2732
tysia222
Raczkowanie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
INFORMUJE
Dnia 29 czerwca o godzinie 22:12 przyszedł na świat Franuś 3400g 55cm

Próbowałam dać znać wcześniej, tylko internet szwankowal, potem telefon. My jeszcze w szpitalu więc zdjęcie będzie później
Gratulacje! Witamy Franusia
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 14:22   #2733
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Bujaj się

Ja właśnie wpierniczam żelki.. musiałam się po nie pokulać do drugiego pokoju co zajęło mi z 10 minut, no ale mam w koncu
ciasto z truskawkami nadal wygrywa z Twoimi żelkami

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
O leczo jak myślicie, podczas kp raczej nie wolno go jeść prawda? Bo nie wiem czy przed porodem wyrobie się żeby zrobić a zjadłabym, mniaaam
papryka na początku nie jest wskazana.. ale myślę, że w wersji lecza jest bezpieczniejsza niż surowa u mnie w SR mówiły, że przez pierwszy miesiąc najlepiej ograniczać wszystkie ciężkostrawne i uczulające produkty..a później pomalutku wprowadzać.. żeby nie żałować sobie tak zupełnie wszystkiego..w małych ilościach można trochę tego, trochę tamtego..

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Malgos ma angine ropna, antybiotyk, ale moze po dworze chodzic bo tam cieplej niz w mieszkaniu. Spotkalam sasiadke, jej dzieciak tez angina mimo ze ostatnio nasze nie mialy ze soba kontaktu!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
oj.. zdrówka dla Małej

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
ale sie wkurzyłam, pojawilam sie na moment na gg a tam od razu kolezanka pisze "to kiedy to rodzisz?" wrr... normalnie jakby nie szło inaczej zaczac rozmowy, to normalne,że sie pytaja ale tak od razu z torpedy no bez jaj.
Równie dobrze moge sie ją zapytać czy juz plemnik dotarł do jajeczka u niej (jest 3tygodnie po ślubie)

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 14:22   #2734
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
ale sie wkurzyłam, pojawilam sie na moment na gg a tam od razu kolezanka pisze "to kiedy to rodzisz?" wrr... normalnie jakby nie szło inaczej zaczac rozmowy, to normalne,że sie pytaja ale tak od razu z torpedy no bez jaj.
Równie dobrze moge sie ją zapytać czy juz plemnik dotarł do jajeczka u niej (jest 3tygodnie po ślubie)

Cytat:
hahahahahahahahahahaha leżę i kwiczę

No to jak Iwonko, kiedy rodzisz? o której godzinie, bo na pewno masz zaplanowane co do minuty?

idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 14:27   #2735
Katerine2
Raczkowanie

Hello

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba bedzie niedlugo porodzik Od dluzszego czasu mam skurcze. Dopiero teraz zaczelam liczyc co ile sa i na razie co 9 min. A wszystko zaczelo sie po badaniu mojego ginka ktory stwierdzil ze juz chyba wypadaloby urodzic i najprawdopodobniej zrobil mi masaz szyjki Jedyne co mnie niepokoi to to ze w ciagu dwoch tygodni wzrosla ilosc wod plodowych. Niby do 20 jest norma a ja mam 19. Mowil zeby sie nie martwic a skupic na wywolaniu porodu No i chyba sie udalo takze trzymajcie kciuki. Postaram sie pisac na biezaco. Mam nadzieje ze mimo mojej dlugiej nieobecności bedziecie mi towarzyszyc
Trzymam kciuki za porodzik

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Zalamka tesciowa idzie z nami na usg rano. Tz ja zaprosil. Ja zgody nie wyrazilam, powiedzialam ze pomysle ale bylam mega sceptycznie nastawiona , a on se poprostu mnie olal. Niech se idzie sam i zrobi usg mozgu i sie przekona ze zamiast to ma orzeszka nie mozg

Ide spac. Za 5h musze wstac. Masakra.

Gratuluje nowych tygodni i za wizyty.

Pozdrawiam Was wszystkie
Współczuje dobrze ze moja taka dociekliwa nie jest - jej wogole zwisa czy ja w ciąży jestem czy nie ale mi to wcale nie przeszkadza

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
w ogole co jest lepsze odejscie najpeirw wod plodowych czy skurcze?
Moim zdaniem odejście wod (tzn to nie jest tak ze wszystkie wylatują, sadze ze w większości po prostu się sacza - ja tak mialam) bo wiesz ze trzeba jechać a skurcze moga być i przejść

Cytat:
INFORMUJE

Próbowałam dać znać wcześniej, tylko internet szwankowal, potem telefon. My jeszcze w szpitalu więc zdjęcie będzie później
Gratuluje
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 14:28   #2736
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
ciasto z truskawkami nadal wygrywa z Twoimi żelkami

papryka na początku nie jest wskazana.. ale myślę, że w wersji lecza jest bezpieczniejsza niż surowa u mnie w SR mówiły, że przez pierwszy miesiąc najlepiej ograniczać wszystkie ciężkostrawne i uczulające produkty..a później pomalutku wprowadzać.. żeby nie żałować sobie tak zupełnie wszystkiego..w małych ilościach można trochę tego, trochę tamtego..

oj.. zdrówka dla Małej

To myślę, że na samiutkim początku się wstrzymam. Właśnie wiem, że papryka jest ciężko strawna dlatego zawsze ją obieram ze skórki, wtedy jest lżejsza

Edytowane przez kallisto89
Czas edycji: 2013-07-03 o 14:29
kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 14:34   #2737
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
to koniecznie napisz co i jak, będę wdzieczna za wszelkie info, bo twój termin tuż tuż, ja mam jeszcze miesiąc (chyba)
a sr naprawde super, byliśmy mega zadowoleni
Zdam Ci relację

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 14:35   #2738
magolina
Wtajemniczenie

Wybrałam się w końcu na te zakupy. Byłam w pepco i kupiłam Małemu śiochy, body i półśpiochy ale jednak najfajniejsze rzeczy mam z lumpka
Potem Rossmann, kupiłam parę rzeczy dla Małego, dla siebie kosmetyki i parę innych pierdół i uwaga na kartę Rossnę zaoszczędziłam całe 77 groszy

A potem zadzwoniła siostra Tż, że łóżeczko spakowane i można po nie podjechać i akurat wracałam, gadałyśmy chyba z 10 minut i tak się zasapałam i spociłam, że się ze mnie lało

Zjadłam obiad, poprawiłam plackiem drożdżowym z jabłkiem a teraz wciągnęłam loda migdałowego z lidla

ONA gratuluję czyli zgadłam, że urodziłaś szybko Ci poszło po zdjęciu obrączki z szyjki z niecierpliwością czekam na relację.

Oliath dzięki za info, lubie takie praktyczne porady. Ja mam nie flanelki, ale małe pieluszki tetrowe

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość

a ja już po wizycie u położnej.
wszystko dobrze, wyniki moczu i krwi super, oprócz ciązy nic mi nie dolega)
mała gotowa do porodu, 3/5 główki jest w kanale rodnym, bóle które mam to przepowiadające, serduszko bije w normie i położna powiedziała, że mam "dobrego rozmiaru dziecko" )

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
1. A nie pochwalilam sie- babcia moja kupila slizne ciuszki Hani

2. Ide zmienić kupsko i czytam dalej :p
1. brawo dla babci
2.

Cytat:
Kozaczka nie lubię.. Czytuję Pudelka, Lansika i Zeberkę regularnie natomiast
nie ma to jak zacząć dzień o przeglądu prasy

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

Mam pytanko- jak to jest z ubezpieczeniem zdrowotnym malucha??
Generalnie wszystkie dzieci do 18 r.ż sa objęte ubezpieczeniem zdrowotnym, tak samo jak kobiety w ciązy, ale jak wiadomo, nie wszystkie placówki to respektują. Najlepiej ubezpieczyć dziecko przy jednym z rodziców

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
mam paciora

wiedziałam, że wynik będzie dodatni, po prostu wiedziałam. całą ciąże wszystkie wyniki idealne, więc na koniec musiało coś się rypnąć
Oj tam, dostaniesz antybiotyk i luzik. Ja tam bym wolała mieć a nie mam

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Jeszcze meczyk tenisowy bym zobaczyła.
Ja właśnie oglądam, a potem drugi Janowicz-Kubot

Cytat:

Malgos ma angine ropna, antybiotyk, ale moze po dworze chodzic bo tam cieplej niz w mieszkaniu. Spotkalam sasiadke, jej dzieciak tez angina mimo ze ostatnio nasze nie mialy ze soba kontaktu!

Zdrówka dla Małgosi

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Jestem z siebie dumna Mieszkanie poodkurzane, pranie rozwieszone, drugie poprasowane, torba do szpitala- lekko zmodyfikowana , frytki na "obiad" wstawione, a ja zjadłam sobie lody o smaku mohito i teraz siedzę z Wami ze szklaneczką zmrożonej wody. Popołudniu, jak TŻ wróci z pracy- lecimy na większe zakupy.
Dałaś czadu z tym sprzątaniem

Cytat:
Leżem i kwiczem

barbara gratuluję wizyty bo mi nie zacytowało.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 14:36   #2739
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Podczas zwiedzania oddziału położniczego i dla noworodków w trakcie SR zwróciłam uwagę, że mają właśnie łóżeczka pod skosem. Pytałyśmy o to i doradzono nam żeby sobie, jak jest możliwość taki lekki skos stworzyć. Są podobno jakieś specjalne podkłady pod materac czy prześcieradło- nie wiem dokładnie. Nie jest to poduszka, bo te są z kolei niewskazane tylko jakaś taka gąbka. Ja nie chciałam takiego skosu robić, bo od wieków dzieci śpią na płasko, ale mąż się zestresował i taki skos skonstruował. Wsadził coś na dno łóżeczka, pod materac i powstał taki leciutki skosik.
Nam też położna na SR mówiła o tym nachyleniu materacyka- że dobrze jak by był pod kątek ok 30 stopni. Powidziała, że najłatwiej to włożyć coś pod materac-np zwinięty ręcznik.
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 14:36   #2740
lachryma
Zakorzenienie

na pocieszenie za paciora byłam w super-pharm i kupiłam sobie pełno głupot
teraz idę robić pomidorówkę

Ghia- ja mam taki klin pod głowę dziecka. ale nie wiem czy będę z niego korzystała, może jak mała będzie ulewać bardzo.
http://www.materacyk.pl/pl/produkty/...szka-klin.html
Stary 2013-07-03, 14:37   #2741
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Ona gratulacje.

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 14:45   #2742
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Zdam Ci relację
będę bardzo wdzięczna, tutaj na forum mało jest osób z Warszawy także każda informacja jest dla mnie cenna

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

sporo opinii na temat diety podczas karmienia
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=463256
Stary 2013-07-03, 14:51   #2743
katarzynkajg
Zadomowienie

Wróciłam co ja przeżyłam na tym ktg
czekając na pielęgniarkę pod pokojem stała kolo mnie kobieta co rodziła, o matko jak ona krzyczała, wyzywała , jęczała, no szok przeżyłam . Miała chyba silne skurcze, koszule miała całą mokra chyba od wód płodowych . Leżąc podpięta pod ktg za drzwiami rozgrywał się normalnie jakiś horror połączony z orgią seksualną . Ja sie boje porodu

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 14:53   #2744
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
jak sie robi masaz szyjki!? ...
Lekarz wkłada Ci rekę po łokiec a Ty wyjesz z bólu

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ja dziś przy każdej zmianie boku w nocy właśnie miałam bóle podbrzusza...
Mam to samo :/ Jak wstaje w nocy to najpierw idzie pupa do gory, potem ja na czworaka i dopiero powoli schodze z lozka

MELA-jak Malgosia?

Ja juz po wizycie. Mala wazy ok 3600g. Wewnatrz szyjka puszcza, na zewnatrz trzyma

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-07-03 o 16:44
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 14:55   #2745
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
czekając na pielęgniarkę pod pokojem stała kolo mnie kobieta co rodziła, o matko jak ona krzyczała, wyzywała , jęczała, no szok przeżyłam . Miała chyba silne skurcze, koszule miała całą mokra chyba od wód płodowych . Leżąc podpięta pod ktg za drzwiami rozgrywał się normalnie jakiś horror połączony z orgią seksualną . Ja sie boje porodu
Ty tu nie ściemniaj tylko mów co Ci tam wyszlo i co Ci powiedzieli

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
DOTKA

Lekatz wklada Ci rekw po lokiec a Ty wyjesz z bolu

Mam to samo :/ Jak wstaje w nocy to najpierw idzie pupa do gory, potem ja na czworaka i dopiero powoli schodze z lozka

MELA-jak Malgosia?

Ja juz po wizycie. Mala wazy ok 3600g. Wewnatrz szyjka puszcza, na zewnatrz trzyma [/QUOTE]
za wage, no to szykuje sie porodzik
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 14:56   #2746
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Ty tu nie ściemniaj tylko mów co Ci tam wyszlo i co Ci powiedzieli
Wszystko ok, ktg w porządku, jak się samo nic nie rozkręci to w sobotę do porodu

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-07-03, 14:57   #2747
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
jezuuuuu

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

lecę drogie Panie i mali Panowie
ogarnę obiad, dzis karkówka z grilla, fryty i cos na surówke wymyslę pewnie mizeria, paaaaaaa
Stary 2013-07-03, 15:00   #2748
iwona335
Zakorzenienie

ktg wporzadku, ale skurcze byly czy nie? nie satysfakcjonuje mnie Twoja odpowiedz
ja ide jutro
Stary 2013-07-03, 15:05   #2749
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
no to cię ładnie postraszyli. Dlatego nie zostałaś?

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

SKYLIE za wizytę i wagę dzidzi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 15:06   #2750
sammi24
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Gdzie sie kupuje takie lody?

Malgos ma paciora w gardle podatnego na leczenie ale podobno nie warto go wybijac bo i tak wroci. Sama jej zrobilam badania bo nikt nie chcial dac skierowania a infekcji swego czasu bylo mnostwo. Troche podleczylam ja miodem Manuka i widze ze chyba jeszcze raz musze jej zrobic terapie
Zdrówka dla Małgosi

Cytat:
Ja kiedyś pomalowałam zielonym, ale szybko zmyłam bo miałam wrażenie, że mi stopy gniją
Mnie przy pomalowanych na zielono (jasny zielony) paznokciach Tż swierdził, żę wygląda jakby mi pleśniały

Cytat:
ej dobra, idę się doturlikać pod prysznic i robić wszystkie zabiegi upiększające, bo widząc w jakim tempie się zbieram to gin będzie na mnie czekał do jutra, a wizyte mam o 18
Trzymam kciuki

Cytat:
Na pewno udawała albo przesadzała

Cytat:

Ja juz po wizycie. Mala wazy ok 3600g. Wewnatrz szyjka puszcza, na zewnatrz trzyma
a jaka ładna waga czyli coś się dzieje z szyją
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 15:13   #2751
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
ktg wporzadku, ale skurcze byly czy nie? nie satysfakcjonuje mnie Twoja odpowiedz
ja ide jutro
Skurczy brak

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-07-03, 15:13   #2752
enlevee
Zakorzenienie

o Matkoooooo
Wróciłam z pindrzenia się.. a to i tak połowa tego co muszę zrobić ze sobą
Ogoliłam nogi, kapę i wszystko inne, potem się naoliwkowałam a następnie zaczęłam obcinać paznokcie u nóg i malować i jestem średnio zadowolona zwłaszcza z obcięcia

No ale stwierdziłam po tych wszystkich przygodach z goleniem, że jak już w koncu ujrzę swoją kapę, a nie tylko jej pojedyncze kawałki to za te wszystkie godzinne golenia jej kupię jakieś kwiaty albo co i wyściskam ją tak od serca całą biedna co się ze mną namęczy to współczuję

No.. a niedługo trzeba twarz ogarnąć, wybrać ubiór.. (czyli w moim przypadku postawić na bluzkę jedną z trzech w których nie wyglądam jak słoń) .. no masakra

Katarzynka- Ty nas tu nie strasz nawet takimi krzykami!
Skylie- Mała ma już ładną wagę, porodzik się szykuje
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 15:14   #2753
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak Cie trzymało od wczoraj?:P

Ja jadlam i popilam mleczkiem i NIC kocham za to ciaze bo moge jesc co chce

Enlevee to moze my mamy to samo?

i tyle ile chcesz

Pewnie w ciazy jestescie

Cytat:
INFORMUJE

GRATULACJE!!!! Witamy Frania!

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Jakierka: suuper prezenty!!) bardzo miłe pożegnanie w pracy. Powodzenia dzisiaj z kluczami do mieszkania!

Rasha: <przytul> jedna poprawka to nie tragedia. Z czego? i kiedy termin następny? na penwo dasz sobie radę następnym razem

Oliath: Twoja córa śliczna pięknie elfik w tunice wygląda

Surka: odpoczywaj póki możesz nasza mamusiu!!

rockyy: brzmi jak dobry plan na dzisiaj) full relax zamiast rozmyślań

anulka: fajnego masz tatę))

magdalenne: brawa za tydzień bardzo dojrzały

agraffka, tweed: za tygodnie!

roxi: nie będę komentowała koleżanki mamy...

Mela: i jak pojechałaś z Małgosią na wycieczkę?

czarownica: a gdzie oni Cie badali że gardło boli??:P albo jak?

arabiatta: pewnie troszkę oko podmaluję, ale bez podkładu. Kredkę i tusz mam wodoodporne

kocuurku: dziwne bóle w dole pleców mogą coś znaczyć.. mogą łączyć się z przepowiadaczami. Ale to wszystko zależy.

aremagalos: szybko infekcję wyleczysz, nie martw się antybiotykami
katarzynka: kciuki za ktg!

iwona, skylie: dziękuję dzisiaj już duuużo lepiej wręcz rewelacyjniedo tego słońce i fajna pogoda.. wczoraj po południu dopadła mnie mega zgaga (godz.20, a od 14tej nie jadłam, więc po czym??), że myślałam, że będę wymiotować - generalnie ostatnie dwa razy jak mnie złapała to zaraz też skurcze się zaczęły.. i teraz też tak było.. ani leżeć ani chodzić.. chciałam lackberg poczytać, ale kurde się nie dało. Po 23 jakoś zasnęłam i potem jeszcze tylko dwa razy skurcz mnie obudził, ale poza tym spoko. A dzisiaj od rana super, i do tego się wyspałam. ale nie brałabym tego za objaw porodu tuż tuż,... tym bardziej że tak już kilka razy się zdarzyło..
To dobrze ze juz dobrze

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 15:19   #2754
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII

chwaliłam się pomalowanymi paznokciami??

No więc właśnie je zmylam, bo po pomalowaniu i nakremowaniu stóp jak już myślałam, że wyschły to włożyłam skarpetki zeby krem lepiej się wchłonął w moje twarde jak skała stopy.. no i oczywiście lakier calutki się pofałdował.. więc czeka mnie runda 2 z malowaniem paznokci pierniczę normalnie.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 15:21   #2755
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Skurczy brak
szkoda co nie?
ale ja wiemże czekasz na nas (czyt. Rockyy, Elain, Anulke i na mnie)
Stary 2013-07-03, 15:27   #2756
dzoan
Zakorzenienie

skylie

Cytat:
słuchając tego sama powinnaś zacząć rodzić

Cytat:

Cytat:
o Matkoooooo
Wróciłam z pindrzenia się.. a to i tak połowa tego co muszę zrobić ze sobą
Ogoliłam nogi, kapę i wszystko inne, potem się naoliwkowałam a następnie zaczęłam obcinać paznokcie u nóg i malować i jestem średnio zadowolona zwłaszcza z obcięcia

No ale stwierdziłam po tych wszystkich przygodach z goleniem, że jak już w koncu ujrzę swoją kapę, a nie tylko jej pojedyncze kawałki to za te wszystkie godzinne golenia jej kupię jakieś kwiaty albo co i wyściskam ją tak od serca całą biedna co się ze mną namęczy to współczuję

No.. a niedługo trzeba twarz ogarnąć, wybrać ubiór.. (czyli w moim przypadku postawić na bluzkę jedną z trzech w których nie wyglądam jak słoń) .. no masakra

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Obiadek zjedzony, mąż nakarmiony..idziemy do Biedrony..... ale rym Serio idziemy, oddać ciśnieniomierz naramienny, przestrzegam przed nim.. babka przy każdym mierzeniu nawija jak potrzepana i nie da się jej wyłączyć.. nie ździerżę tego..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 15:28   #2757
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 15:29   #2758
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VI

Cytat:
DOTKA

MELA-jak Malgosia?

Ja juz po wizycie. Mala wazy ok 3600g. Wewnatrz szyjka puszcza, na zewnatrz trzyma [/QUOTE]

, za wizytę
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 15:38   #2759
Neni1984
Zakorzenienie

Jestem

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Witam sie z Wami w 35 tc ( wedlug mojej pani doktor to w 34)

Wizyta nalezy do udanych wszystko ok szyjka trzyma jak wytrzymam to zobacze sie jeszcze z pania doktor za miesiac jak nie to mam przyjsc po 6 tygodniach od rozwiazania. Ale mam diabelny plan zwiazany z tym zeby zrobili szybciej remont. Nastrasze mojego Tz i tescia ze mi sie szyjka skraca i moze wezma sie do roboty i moze skacza w przyszlym tygodniu. A niech i oni sie denerwuja a nie tylko ja.
Cóż za diabelny plan
Trzymam kciuki za jego powodzenie
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość

a ja już po wizycie u położnej.
wszystko dobrze, wyniki moczu i krwi super, oprócz ciązy nic mi nie dolega)
mała gotowa do porodu, 3/5 główki jest w kanale rodnym, bóle które mam to przepowiadające, serduszko bije w normie i położna powiedziała, że mam "dobrego rozmiaru dziecko" )

Cytat:
mam paciora

wiedziałam, że wynik będzie dodatni, po prostu wiedziałam. całą ciąże wszystkie wyniki idealne, więc na koniec musiało coś się rypnąć
No to co? PIONA
Cytat:
Ja mam pytanie, u mnie w szpitalu wymagają aby mieć kosmetyki dla dzidziusia i pieluszki więc spakowałam płyn do kąpieli, sudokrem, krem nivea baby na zdrową pupę i zasypkę i zastanawiam się czy nie zrezygnować z czegoś, niech ktoś doradzi bo upchaną mam torbę do granic możliwości a muszę dopakować jeszcze kilka rzeczy jak suszarka itp. Czy mi to wszystko bedzie na te pierwsze dni potrzebne?
A nie dostałaś znikąd mini kosmetyków?
A jeśli nie to odlej do małej buteleczki płyn do mycia, weź chusteczki i krem na zdrową pupę. Styka No i pampersy weź
Cytat:
Hehe ja te jutro ide na ktg i moze zostane...:-P
Ja idę 10 lipca na KTG Ładna data w sumie
Cytat:
ej a ja dalej leżę jak ta foka jak mam wstać to się przygotowuję do tego wydarzenia chyba z pół godziny tak mi ciężko

Cytat:
na pocieszenie za paciora byłam w super-pharm i kupiłam sobie pełno głupot
teraz idę robić pomidorówkę
A to tak trzeba? A ja głupia jeszcze nic sobie nie kupiłam
Cytat:

Cytat:
Wszystko ok, ktg w porządku, jak się samo nic nie rozkręci to w sobotę do porodu
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 15:44   #2760
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ona moje gratulacje witamy małego na świecie, ale niespodziankę nam zrobiłaś
Strawbery trzymam kciuki za poród
En trzymam kciuki za wizytę i brawo za ogolenie się i pomalowanie paznokci
Katarzynka lepiej chyba jakbyś tego nie widziała i nie słyszała, może dziewczyna miała niski próg bólu, u Ciebie będzie lepiej
Skylie za wizytę
Damciotko za udaną wizytę
surka podziwiam, że ty dalej na bieżąco jesteś, nie wiem czy pisałaś, bolał poród?
Oliath dzięki za rady dla nas Lilo śliczna jest

Miałam dzisiaj zabiegany dzień, najpierw z tz po lekarzach biegaliśmy, potem rano była u mnie koleżanka a potem koleżanki z pracy zaprosiły mnie na poloty. Byłam tak zmeczona i spocona że przy okazji prysznica postanowiłam się ogolić na jutrzejszą wizytę i zmachałam się nieziemsko

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości