|
|
#1801 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Jupijajej nadrobiłam
![]() Cytat:
Całuski dla małej za pół roku. A tort na pewno sama pięknie ozbobiszCytat:
Nieźle!Cytat:
Kija litości. Chociaż nie narzekam My wstajemy 7:45, nie jest źle![]() Cytat:
Chyba nie...Cytat:
![]() Buziaki dla Igusia za pół roku!! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Charlizz-Tak, zapytałam o ślub. Nie ma kasy. Perspektywa: za jakieś 2 lata ![]() Silver-wczasuj się wczasuj, postaram się zrobić streszczonko dla Ciebie choć ostatnio nie ogarniam w ogóle forum Blogerko-dzięki Ja coś zamulam z ćwiczeniami. Od tygodnia nic ![]() Ale te dni jakieś takie... wszystkie takie same
|
||||||||
|
|
|
#1802 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
szok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oj Moja siosra po chrzcinach zostaje tylko na obiad i jedzie bo ma jakieś załatwienia. Biedny ten mój Miś, miał mieć ok 16 gości a będą tylko moi rodzice, my i moja kuzynka z mężem. Jest mi strasznie smutno
|
||||||
|
|
|
#1803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Aaaa i jeszcze...cały dzień miałam napisać i zapominam: BUZIAKI z okazji skończenia PÓŁ ROKU dla Bartusia Sylwietty i Nailah djerby!!!! ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------
|
|
#1804 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
U nas beda tylko chrzestni, jesli w ogole dojdzie do tego chrztu bo sie nie zapowiada ![]() Jeczydlo jeczy 2 dzien juz, na zabki sie nie zapowiada bo dziaselka twarde... Koszmarna jest. Debrah klusce chyba sie spodobala grzywa Amelki na zdjeciu z fejsa, bo jak je wlaczylam to zaczela gadac wgapiona w monitor
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Meduza pytałam ale pewnie nie zauważyłas
Czy spacerowka rozkłada się na płasko ?Już pół roku mają niektóre dzieciaczki,a dopiero były czerwone newsy ![]() Buziaki dla Bartusia i Nailah ![]() Ja się pytam-gdzie jest Cała ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co się u Was dzieje
![]() Wrzuciłam do klubu tylko fotki z dzisiejszego opalanka na basenie... chyba macie już dosyć moich fotek więc postaram się już nie wrzucać ![]() Zaraz będziemy kąpać Darię bo już marudera jest okropna. Aha. No i wszystko ładnie, pięknie ale przez plagę komarów NIE DA SIĘ ŻYĆ!!! MASAKRA jakaś. Nawet off na komary nie pomaga. A ja mam chyba jakieś uczulenie na komary bo wyskakują mi wielgachne bąble które bolą. Nigdy tak nie miałam
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Yellow jak tam sprawy się mają? Mam nadzieję że lepiej
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Szaja jak rehabilitacja? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny,
muszę Wam coś powiedzieć zabawnego ![]() umówiłam się dziś z koleżanką i z dziećmi na basen, teraz w wakacje jak kurs się skończył, raz w tyg chodziy zeby dzieci nie zapomniały, do jesieni, jak rozpocznie się drugi stopień nauki pływania wchodzimy a okazuje się,że miejsc wolnych nie ma bo jacyś seniorzy czy coś mają gimnastykę na szczescie pani w recepcji byla taka kochana,że przekonala trenera żebysmy weszly sobie z maluszkami i w kaciku poplywaly nasze maluchy zachwycone, zabawa na całego, dajemy nura pod wodę a te babcie :to szczenki zbieraly pod wodąpo czym zaczęły podpływać,że jak my możemy takie maluszki,że one przecież piszczą bo jest im źle , kiedy one właśnie ze szczęścia no i że uszy zamoczą i to jakiś skandal hehhe niezła polewkaLeo jak nigdy miał dziś dzień marudy bo bidulek coś nie mógł pospac, za to padł o 19.30 jak nigdy ![]() Debrah wow ale super Yellow dziewczyno,ściskam Cie z całego serca |
|
|
|
#1809 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nawijko tulam mocno!! No właśnie..gdzie jest Cała ? ![]() Przyszła mi tula Aleee fajna Tylko kurczę...chyba muszę jeszcze trochę poczekać...bo Milcia nie waży jeszcze 7 kg
|
|
|
|
|
#1810 |
|
Zadomowienie
|
Caaaaaaaaaaaaała!!! gdzie Ty się podziewasz?
|
|
|
|
#1811 |
|
Wtajemniczenie
|
Heeej
Napiszę co u nas i uciekam nadrabiać ![]() Napisze tak cichutko żeby Blanka nie słyszała-chyba mija jej depresja To były dobre wieści. Teraz gorsze; wczoraj zaniosłam jej mocz do analizy dzisiaj dzwoni do mnie pani pielęgniarka i mówi ze wyniki są złe i że dostałam skierowanie na cito i żeby jutro powtórzyć, z tym że Blanka musi nasikać wprost do pojemnika,nie wiem jak ja to zrobię a czas mam do 10 rano bo wtedy zamykają laboratorium. Byliśmy też u gastrologa,prywatnie bo termin na NFZ najbliższy to kwiecień Powiedział, że mam do każdego mleka Blance zagęszczać kleikiem ryżowym to ja mu mówie że od ryżu Blanka ma zaparcia to on że niemożliwe,ja mówi że jednak możliwe i czy może byc kaszka jaglana bezcukrowa ktora pije raz dziennie od miesiaca to on się ze mną kłóci że to ma gluten,w końcu go przekonałam że nie ma .No to ogólnie wyszło że mam dawać mniejsze porcje ale gęste i karmić łyżeczką to wtedy mniej powietrza się nabiera. I do picia mam dawac wode z glukozą...chyba go pogięło. Blanka nie należy do dzieci które maja problem z przybieraniem na wadzę wiec raczej nie widze potrzeby ,poza tym we wszystkich produktach staram sie wyeliminowac cukier a tu nagle bym glukoze do picia dawała? No i powiedział że na rynku nie ma preparatów na ulewanie dla dzieci, a jak są to jakieś szkodliwe i on woli tego uniknąć. A Wy pisałyście że coś stosujecie, także nie wiem jak to jest ![]() No i ogólnie takie postanowienie że ma jeśc same gęste rzeczy łyżeczką i przepajać dopiero 20 min po posiłku. Boje się tyko że Blanka się zaklei od tego gęstego jedzenia i że się spasie jak świnka i będzie miała zaparcia. No i już sama nie wiem .. Aaaa mam pytanie do jakiej wagi można chuste elastyczną?? Lecę poczytać co tam u Was
|
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
popłakałam się jak przeczytałam ten artykuł
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,tit...wiadomosc.html jaka bezsilność co? no i co ta matka przeżywa |
|
|
|
#1813 |
|
BAN stały
|
Marsi hahaha, chciałabym zobaczyć miny tych babć
|
|
|
|
#1814 | |||||
|
Zakorzenienie
|
najlepszego
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u Nas niestety takie nocki czeste ;/ moze nasze dzieci sie teraz wymienily bo ostatnie 2 nocki byly spokojne ![]() wow predziutko ![]() i jak ? moze juz pisalas bo nienadrobilam wszystkiego ale zaraz to zrobie ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41614976]Pstryczku, ważenie tak często mija się z celem, czasem dziecko ma skok wzrostowy i w tydzień 30dag przybierze, a potem cisza. Najczęściej co 2 tygodnie waż. Tak, wasza budowa jest tu istotna, sprawdzałam Agatrka na rok miała 7,7kg i 77cm, ja niska, mąż szczuplaczek. ALe młody skończył pół roku, to zrób mu morfo (chyba, że robiłaś? ) i mocz, po 6mcach się sprawdza, tak mi w poradni powiedzieli. Jeśli wsio ok, to ... ok nawet lekka anemia będzie prawidłowa, bo dziecku skończyły się zapasy z ciąży jeszcze. ok, spadam na reh [/QUOTE]Szajus a powiedz mi jak moje dziecie w ostatni miesiac przytyl tylko 200g ale zadnych butelek nie chce, probowalam kaszki blee mleko blee tylko cyc a i wydaje mi sie ze przez zeby mniej jadl ogolnie... teraz juz zaczelam mu zupki wprowadzac i to jedynie jeszcze zje.. Myslisz ze to duzo za malo ?? ogolnie na 5 miesiecy wazyl 7100g Cytat:
|
|
#1815 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję że szybko mu to minie Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() juz doczytalam Cytat:
![]() a probowalas olejku waniliowego do ciasta - posmarowac sie przeciw komarom?? u Nas dziala ![]() ja tez
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dupa tam! Nadrobilam, pocytowalam, poodpisywalam.. i mi sie przegadarka zawiesila! Brrrr..
|
|
|
|
#1818 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Co do zageszczania to Blogerka chyba stosuje Nutriton? Jakos tak. Jak dla mnie lekarz konkretnie pogrzany, starej daty chyba co? Rzeczywiscie kasa stracona...
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, nasz pies nie jest w zamknięciu i nigdy nie był, rozważamy jedynie budowę płotu, który oddzieli jedną część podwórka od drugiej - będzie tak jakby przedzielone na pół.
![]() Nawijko, przytulam. Mam nadzieję, że to niegroźna odmiana AZS. Lenova, dziwny jakiś ten lekarz... Faktycznie szkoda kasy. No i mam nadzieję, że jutro wyniki wyjdą dobre jednak.
|
|
|
|
#1820 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czy w pytaniu jest zaznaczone że dzieci mją powyej 6 lat ?:P bo jeśli nie, to muszą być foteliki czyli dwa z tylu jeden z przodu czyli 3 dzieci.... głupie te pytnia Cytat:
buiaki dla Kubusia![]() Cytat:
hahaha dobre zasiałyście zgorszenie ![]() Ja dłuuuugo usypiłam Hanie na noc w końcu się wkurzyłam i wzięłam ją w tule i wyszłam na dwór ledwo co wysłam dzieć spał zrobiłam rundkę dookoła bloku i do domu no i śpi Ogólnie dziś cały dzień na dworze Buiaki dla półroczkowych dzieci ![]() nie wiem co pisać jakoś nie umiem się wbić
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, ojej... Masakra...
Nie wyobrażam sobie tego, co muszą czuć ci rodzice... Rozprawa była wczoraj, ciekawe, czy wiadomo już coś na ten temat - czy oddadzą im dziecko. Muszą!
|
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
czesc cioteczki
wczoraj nie było mnie z braku netu a dzis cały dzien prace okołodomowe- wykorzystałam ładną pogode (czike znaczy sie) i wolny dzien meża i tak: skosilismy trawe, posprzatalismy w garazu, i w takiej przybudówce na opał, troche podziałał małżon mięsniowo przy drzwewie a ja taczki i harat- pierwsze zapasy na zimę poczynione przydają sie mięsnie wycwiczone przez noszenie Bartula ![]() Bartulo z tesciową bujali sie pod brzozami, dziec szczęsliwy, karmiony butelczyną z matczynym mlekiem, powiem Wam- mimo harówki odpoczęłam psychicznie od nianczenia i zabawiania bobasa ![]() a mój kochany konczy dzis pół roczku, już widziałam, że pamiętałyscie czemu to tak zapitala.... dla Igusia za wczoraj buziaki |
|
|
|
#1823 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o tak tak taaaak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kochana, uwazam,że ten gastro to gamoń i 120zł wyrzucone w błoto. A jaki z tego morał? nie chodźmy do lekarza, wszystkiego się z wizażu najlepiej dowiemy
|
||||
|
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam dziewczyny za wszystkie slowa pocieszenia
Cytat:
A Blanka miala stwierdzone AZS? A gastrolog chyba rzeczywiscie starej daty... Co za glupoty gada ![]() Bedzie dobrze A Tula dobra na wszystko ![]() Debrah, super, ze chociaz tyle sie udalo ![]() sylwia, zyczenia "urodzinowe" dla Bartusia ![]() Kilka dni temu znajoma moja i TZ urodzila blizniaki - 2 chlopczykow. 37tc, malenstwa doslownie - jeden 2000g, drugi 1900g. Mame po 3 dniach wypisali do domu, a dzieciaczki w inkubatorach... Dziwnie tak, nie? Jedzie sie do szpitala z mysla o tym, ze maluchy juz zawsze beda z nami, a wychodzi sie "z niczym"... Ide sie pakowac. Jutro wieczorem jedziemy (s*am po gaciach), a pakowanie jeszcze nierozpoczete... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-07-03 o 21:19 |
|
|
|
|
#1825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Brawa dla wszystkich połroczniaków ale ten czas leci
![]() ![]() klask i:Cytat:
Mozesz mi napisac jak Leo je jak idziesz do pracy znaczy co i w jakich porach jakie odstepy bo my dzis mielismy kryzys jedzeniowy chyba przez upał ale naszczescie wrociłam juz o 12 do domu Cytat:
Na moim elastyku pisze ze do 12 kg
|
|
#1826 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem kaszka albo sama albo z owocem-trzyma 3 godziny,zdarza się,że zje całęgo banana rozgniecionego widelcem, też z ponad 2 h go trzyma potem jest obiadek a po obiadku jestem już z cycusiem jak jest ze mną to daje mu resztę deserku co zostało z kaszki ze śniadania Lenova,trzymam kciuki za badania moczu, my mieliśmy niezłą gimnasykę jak łapaliśmy siuśki do kubeczka ale daliśmy radę Nafijka, wspolczuje atopowego zapalenia, kurde nic przyjemniego,sama ostatnio przechodziłąm ale u mnie na szczescie przeszło,balneum pomogło,tylko,że u mnie było na tle nerwowym p.s dziś dałam małemu łososia, robiłam sobie grillowanego bez tłuszczu i dałam mu ze środeczka takie mięciutkie mięsko (przyprawiałam tylko swieżymi ziołam,troszkę na wierzch pieprzu ale jemu oczuywiście bez), rekacja była niesamowita, zjadł bardzo dużo, aż musiałam ograniczyć bo bałam się,że za dużo jak na jeden raz dawałam mu kawałeczki rybki a on sobie ciumkał, widzę,że podoba mu się jak dostaje coś innego niż papkę Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-07-03 o 21:34 |
|
|
|
|
#1829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hahahahaha, rozbawila mnie ta sytuacja
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które chodza na rehabilitacje mozecie mi opisac jak to u was wyglaa bo wczoraj zadzwonili ze mamy dzis sie zgłosic a nie 11,07 jak mialismy termin no i pojechalismy było badanie wg Voity a od jutra cwiczenia ale nie podoba mi sie wyszukali mu nowych nieprawidłowosci ktore lekarz ykluczyłi Julek po badaniu jak go za nogi do góry nogami trzymali tak płakał ze nie dał si e uspokoic omało go nie wyrwałam i nie uciekłam stamtąd zobaczymy co bedzie jutro i tak ma to trwac 3-4 tygodnie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

Całuski dla małej za pół roku. A tort na pewno sama pięknie ozbobisz

Nieźle!
Chyba nie...

:to szczenki zbieraly pod wodą

klask i: