|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
to będzie 14 dzień fazy lutealnej u Ciebie, to chyba powinien już wyjść prawda?
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Cytat:
Jeszcze mi mama powiedziała przed chwilą że śniło jej się że jestem w ciąży! no nie wiem zobaczymy ostatnio mi chyba dopiero w 16dFL wyszło....ale w tedy byliśmy na wyjeździe więc odrazu po powrocie testowałam...
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
agata mówisz jakbyś nie chciała być w ciąży...
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
chcę ale lepiej dla mnie byłoby wykonać ten zabieg przed staraniami!! o to mi tylko chodzi no ale będzie co ma być.....bo jeśli ciąża będzie to ona może się zakończyć tak samo jak te 2 poprzednie! dlatego że nie zrobiłam wcześniej histerio tylko poszłam na całość.... W sumie już ochłonęłam....będzie co ma być....powiedział mi że w kolejnej ciąży powinnam dostać pakiet leków! które nie jedną ciążę pewnie uratowały chociaż statystycznie nie jest to potwierdzone! I na bank sa jeszcze badania innych przeciwciał które w organizmie występują podczas ciąży o których jeszcze nie wiemy! więc wydaje mi się że mówił o zestawie heparyna plus acard....ale pow że musimy zrobić jeszcze tą histeroskopie abym dostała te leki....
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miałaś się nie nakręcać... ale faktycznie analogiczna sytuacja ![]() ponakręcam się za Ciebie
|
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- idę spać...
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ... i tak już nic nie zmienisz trzeba być dobrej myśli uciekam spać dobrej nocy
|
|
#4119 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie,
Cytat:
ja w krytycznym momencie mojego przewleklego i wciąż wracającego zapalenia to już sikałam z krwią Musisz to koniecznie porządnie wyleczyć bo inaczej będzie wracać. Niestety.
|
|
#4120 |
|
Rozeznanie
|
Agatko spokojnie, co ma być to będzie
nie stresuj się tym badaniem, poczekaj zrobisz betę i będzie wiadomo co działać dalej prześpij się z tym, jutro inaczej na to spojrzysz, spokojniej Hosenko dobrze, że sytuacja opanowana czyli do pracy jeszcze nie wracasz? Odpoczywaj i ładuj akumulatory ![]() Edytte kciukasy zaciśnięte za egzamin Perse jak Artur chce z nakładkami z cyca to niech tak pije, Julek mój sam po miesiącu odrzucił i ciągnął z gołego bobasy nie są głupie, ukryty intelekt drzemie w takim maluszku i strateg![]() przepraszam, nadrobiłam trochę po łepkach... wczoraj byłam u takiej innej gin, bo wydawało mi się, że znowu złapałam infekcję...i nie myliłam się dostałam znowu ten wstrętny Macmiror ![]() zbadała mnie i orzekła rozwarcie na luźny palec ![]() a że gorzej wczoraj ruchy znów czułam to pojechaliśmy na ktg, wyszło dobrze, ale lekarz do mnie, ż enie wie o co mi chodzi, czemu mówię, że źle czuje ruchy jak na ktg w ciągu 20 min zaznaczyłam ich przyciskiem >60, na co ja oczy bo poczułam max 5 lekkich...okazało się, że chyba zblokował się przycisk i sam wystukiwał musieli śmy powtórzyć zapis, potem miałam usg z testem meninga i też wszystko wyszło dobrze, ufffna koniec dostałam kroplówkę z glukozą i ochrzan delikatny, że za mało piłam i jadłam wróciliśmy po 22ej więc padłam a co śmieszniejsze, lekarz na IP jak mnie badał to stwierdził, że jeszcze nie ma rozwarcia.. dosłownie: zamknęłam się w sobie![]() ale już mu nic nie mówiłam o wcześniejszej wizycie a dziś nie spałam od 3ej bo wstałam sikui na papierze były smużki krwi...więc albo po badaniu, albo rozwarcie postępuje o-ołczy Koocur się meldował?
|
|
#4121 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatko trzymam kciuki by to jednak nie był polip a...
|
|
|
|
#4122 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czy fotel ginekologiczny jest ze złota?Cytat:
![]() Bardzo dużo. Dobrze, że wcześnie zauważyłas Cytat:
![]() Do lekarza chodziłam, bo bez recepty tylko urosept ziołowy można kupic, a to było dla mnie za słabe. Z tym, że lekarz leczył mnie bez posiewu i może dlatego tak dlugo się to ciągnęło. no nie wiem co Ci poradzić. A bierzesz coś teraz na to pieczenie? Może to jakaś infekcja dróg rodnych ![]() Cytat:
Cytat:
no ale o co? ![]() Cytat:
do śmierci trzeba dożyć Edytowane przez _Trufla_ Czas edycji: 2013-07-03 o 23:57 |
||||||
|
|
|
#4123 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Agatko
ja też trzymam kciuki, żeby to było... ![]() Cytat:
Ma paręnaście dni, a jest takim cwaniaczkiem małym ) Zamknęłam się w sobie hahahahha Dobrze, że badania ostatecznie wyszły OK Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4124 |
|
Rozeznanie
|
dziewczęta chcę Wam coś wyznac. Dokladnie trzydzieści lat temu moja mam wydała mnie na świat jako nieplanowane dziecko. na marginesie dodam, że jutro moj starszy brat obchodzi swoje trzydzieste pierwsze urodziny. Nie mam pojęcia jak to rodzice wyliczyli.
![]() dziś sa moje urodziny, trzydzieste. marzenie by urodzic dziecko przed ta wikopomną data leglo w gruzach juz w zeszłym roku.Wprawdzie w międzyczasie zdązyłam się juz z tym 'pogodzic" i "odpuścic" lecz dopiero dziś poczulam, że to zostało jakby zaklepane. W zasadzie od zeszlego roku nie obchodzę urodzin, bo już mnie to nie cieszy gdy wiem, że życie nie pieści. nawet tż zapomniał, co zostało mu łaskawie wybaczone. ![]() Dzień jak codzień. Ale z tej okazji postwię Wam szampana i torta. p.s nie wielm dlaczego nie moge wstawic stosownych emotikon ![]() Ciesze się, że znalazlam ten wątkek i Was. mimo, że udzielanie się tu bywa czasem trudne, to jednak zglądam, podczytuje i znajduję to, czego potrzebuję
do śmierci trzeba dożyć Edytowane przez _Trufla_ Czas edycji: 2013-07-03 o 23:45 |
|
|
|
#4125 |
|
MBZ♥
|
Trufla, to ja przekór życzę Ci spełnienia marzeń i aby kolejne urodziny były obchodzone we Troje w wielkiej radości
tego życzyłam Mężowi w zeszłym roku i się spełniło ![]() Wieka obyś szybko pogoniła infekcję ![]() Hosenko dobrze, że udało się opanowac sytuację odpoczywaj ile się da
|
|
|
|
#4126 |
|
Konto usunięte
|
TRufla sto lat!!!!
Agatko - przykro mi, że się zdenerwowałaś, ale mam nadzieję, że to jednak nie polip ![]() ja już wiem, że z bobaskiem przed 35 się nie wyrobię |
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Trufla Wszystkiego Najlepszego
Mówiłam już lekarzowi o tym pieczeniu i stwierdził, że to bakterie w dolnym odcinku pęcherza. To się nasila przed @ Jak mam dość tego to biorę 2 Furaginy i wszystko jest ok. Gdy piję ponad 3 litry wody to mniej to czuję, ale nie zawsze dam radę tyle wypić Zeberko Jak dieta ![]() Dziś jedziemy do neurologa, już nie mogę o niczym innym myśleć Proszę o kciuki
|
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo że jeśli będzie ciąża to tez będzie bardzo dobrze....tylko po głowie jeszcze bardziej będzie krążyło coś innego.... Z drugie str gdyby to faktycznie był polip to za cholerę nie zaszłabym w tamtą ciażę bo polip to skutecznie uniemożliwia! ![]() Trufla....heh to klinika a w klinice takie ceny! Najlepsze jest to że ginek pow że jeśli jest operacyjna histeroskopia to na fundusz zdrowia jednak gdyby nie było tam nic do roboty to w tedy diagnostyczna która jest płatna 1100zł ale on o tym nie wspomniał bo on zakłada że wchodzi w grę tylko operacyjna i koniec! ![]() P.S. wszystkiego najlepszego!!
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Spałam od 1:30 do 6 rano z 4 pobudkami na siusiu ![]() Cos tu smutno ostatnio ![]() Perse - nie chce się wymądrzać, bo jeszcze wszystko przede mną, ale chyba załapałaś zbyt dużego schiza. :brzydal :Wszystko jest ok, mały przybiera (nie chudnie!) i pięknie napisała Panika - NIKOGO NIE GONICIE Musisz sobie i Jemu dać trochę czasu Odpuść troszkę, bo się zajedziesz. Musisz jeść i poczuć spokój bo Synek, to czuje i też jest nerwowy Przypomnij mi te słowa jak urodzę ![]() Trufla- sto latek Agatka- Ty też widzę pełne nakręcenie Uszaaaa....weź wdech- wydech i się uspokój. ![]() Bo Cię znajdę i potrząsnę Tobą Wieka jak tam sytuacja?? Rodzisz? U mnie bóle przeszły![]() Zmierzę cukier po śniadaniu i robię kawusie ![]() Komuuu??? |
|
|
|
#4130 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Agatko czyli jeszcze kilka dni i pójdziesz zrobisz betę i będzie wszystko jasne. Cierpliwości kochana Trufla sto lat i spełnienia marzeń Wieka dobrze, że badania wychodzą prawidłowo i chyba już nie ma odwrotu - poród widać na horyzoncie ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- A już miałam wszczynać alarm, że zamilkłaś od wczoraj
|
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe
![]() Mąż miał wolne, więc lawirowaliśmy po mieście. Odebraliśmy wózek.. Stoi i patrzę na niego -cieszę się i boje jednocześnie ![]() Później miałam nalot czarownic i siedziałyśmy do 1 w nocy ![]() Dziś farbuję włosy - wiec Marcelek, niech czeka no poniedziałku na lekarza ładnie |
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
anitka bety to chyba nie będzie sensu robić nawet....
|
#4133 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4134 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ale mam nadrabiania. Wczoraj byliśmy pobierać krew na morfologie i tsh. Horror, nigdy więcej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
czasami mama jakąś zupe ugotuje to dziubne małą miseczke, czasami jakieś małe mięsko ale to czasami. A pokarm w miare mam, może nie dużo ale młody rośnieCytat:
Cytat:
![]() Mój ma teraz faze na, wyjeżdżamy z klatki a on ryk nie mam pojęcia o co mu biega ale często musze się zatrzymać i go uspać i dopiero jechać dalej. Tak jakby nie chciał spać, ale przecież nikt mu nie każe ![]() a z chodnikami też się wybredny zrobił, bo płasko być nie może ale jak za duże wertepy to się wybudza, więc musze szukać takich w sam raz Co do rozmiarów to Kamilek mimo że 62cm na starcie to po razie przeszedł w 56, a pajac z HM 56 odłożyłam tydzień temu, bo rozciągał się razem z nim Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41602175]Hej... Nie pisałam, bo u nas od wczoraj laktacyjny dramat. Młody odmówił piersi ;(;(;( Nic dziwnego, w końcu z flachy nie musi nawet językiem poruszyć.... Na początku jak mi się wściekał i prężył przy piersi, to myślałam, że ma kolkę, ale jak się to powtórzyło trzeci raz, a po butelce był spokojny, to już wiedziałyśmy, o co chodzi. Dodatkowo mama jest na mnie zła, że się dałam namówić na te cholerne kapturki. A ja jestem powoli załamana, od wczoraj wyję. Nie wiem, co teraz, czy da się wrócić do piersi. Na wizycie tak sobie, lekarka mało co mówiła o Arturze, za to pół godziny o szczepionkach, z naciskiem na to, że możemy wykupić 5w1 lub 6w1 (mimo, że Artur jako wcześniak ma refundowane jakościowo takie same szczepionki, jedynie nie tak skoncentrowane). No i ma ponoć refundację na pneumo. I mamy się zastanowić nad rota - szczepiłyście na to swoje dzieci?? Pani mogę spytać, jakie Ty masz wskazania, by chodzić z Michałkiem do neurologa? U nas nic nie mówią o takiej konsultacji, tylko poradnia preluksacyjna i okulistyczna, pediatra 06.08 znowu. Ale nie wiem, czy się nie przepiszę, nie mam w 100% zaufania do tej lekarki. No i Mały waży 2100. Od środy przybrał 90 g - nie wiem, czy to dużo.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse a może spróbuj tak jak ja dawać pierś i polewać ją MM żeby chwycił? Gdyby nie ta metoda to ja napewno bym nie karmiła bo mam bardzo uparte dziecko i powiedziało to pare położnych w szpitalu mimo że butelke dostał tylko 2 razy. Jeszcze mówili że artysta bo takie cyrki robił byle nie chwycić... oj ostra to walka była. Teraz tak samo walcze z butlą, bo nawet łyka wody nie weźmie Ja polecam Ladeevit, bo ma żelazo lepiej przyswajalne ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41609097]Ja dzisiaj obczajałam filmiki na youtube o karmieniu i stwierdzam, że my nie mamy szans się przystawić na razie prawidłowo, mój Mały w życiu nie obejmie ustami całej mojej brodawki, w życiu... Ale na szczęście to był chyba tylko zły humor wczoraj, bo dzisiaj już w miarę pije pierś.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Mój do dziś nie obejmuje
|
||||||
|
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak wyjdzie to zrobię betę a jak nie wyjdzie to będę czekać na @....
|
|
#4136 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#4137 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do rozwarcia to miałam to samo, raz na palec, raz na opuszek. A na porodówce jeden lekarz że na opuszek, zaraz drugi że na luźny palec WTF położna wyjaśniła że lekarze mają różnej wielkości palce Cytat:
Cytat:
pokaż wózek |
|||||
|
|
|
#4138 |
|
Zadomowienie
|
Trufla, spełnienia marzeń!
Wiesz, uswiadomilam wlasnie sobie ze ja od czasu # urodzin tez ani razu nie obchodziłam, juz dwa razy swoje urodziny kompletnie olałam, mimo ze w tym roku to 30 ste były. Święta tez mnie od tamtego czasu wybitnie nie cieszą, te dwa lata temu były koszmarem, straciłam Zuzie dwa tygodnie przed Świętami Bożego Narodzenia i tak mi sie teraz te święta ze smutkiem i żałoba kojarzą. Lunka, a czemu Ty chcesz mu wodę siła wmuszac? ![]() Karmisz go piersią? |
|
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
wprawka przed nockami z Marcellinem ![]() ![]() jak to zrobic? jak usypiasz? kiedy?
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dopadły mnie schizy przed poniedziałkową wizytą
Tak się boje o to małą kruszynke.Oby było wszystko ok
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

) ... i tak już nic nie zmienisz
trzeba być dobrej myśli 
bobasy nie są głupie, ukryty intelekt drzemie w takim maluszku i strateg
musieli śmy powtórzyć zapis, potem miałam usg z testem meninga i też wszystko wyszło dobrze, ufff
coming soon lipiec'2016

. Miała regularny okres, zero zmęczenia, mdłości, jadła normalnie itp. W październiku albo listopadzie urodziła dziecko i mówiła, że strasznie przeszła początek, a teraz nic nie czuła, więc paliła, piła, robiła co miała robić, nie zażywała nic. Brzuszek miała trochę większy niż wcześniej, ale sądziła, że przytyła.