|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Agata! Oberwiesz
![]() Gdzie sie podziała Agata walcząca, skazana na sukces? No gdzie?Nie ma co sie mazac i nakręcać na "nie". Głowa do góry, pozytywne mysli. Wróciłam niedawno z mezem z bazaru. Mam kilka gatunków czeresni i wór bobu (pekne jak nic. ) Jagody i maliny, tonę koperku i natki pietruszki do pomrozenia.
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-07-03 o 11:12 |
|
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Cytat:
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41609097]Ja dzisiaj obczajałam filmiki na youtube o karmieniu i stwierdzam, że my nie mamy szans się przystawić na razie prawidłowo, mój Mały w życiu nie obejmie ustami całej mojej brodawki, w życiu...
Ale na szczęście to był chyba tylko zły humor wczoraj, bo dzisiaj już w miarę pije pierś.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] No Jakub tez calutkiej nie obejmuje a tym bardziej na samym poczatku ale daje rade. Albo inaczej obejmuje czesc a z drugiej strony wychodzi poza, jakps tak nie do konca na srodku lapie. Ma objac najwiecej ile da rade i tak jest. Przygladaj sie jak pije. U Jakuba obserwuje kiedy mamle a kiedy na prawde zasysa. Zupelnie inaczej to wyglada. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2013-07-03 o 11:23 |
|
|
|
#4055 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołk
Agatka, znam to....
Człowiek wypiera to, zeby nie przeżywać ewentualnego niepowodzenia. To taka obrona nasza. Tylko, ze nie ma co sie na zapas stresowac Szkoda zdrowia. |
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołk
Cytat:
|
|
#4057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć to pewnie też od człowieka zależy. Ale i tak bym zrobiła te badania i pokazała ![]() ![]() Cytat:
![]() agatko, ale coś w tym jest, ze pozytywnym myśleniem przyciągamy też pozytywne zdarzenia. Zawsze się buntowałam, jeśli o to powiedzenie chodzi, ale coś w tym naprawdę jest
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#4058 |
|
Zadomowienie
|
Wiki, czeresnie codziennie
![]() musze sobie dzielić bo moge cały kg na raz W ogole na tym bazarku ( on dwa razy w tygodniu jest) jest kilka "stoisk" SH, było sporo bodziakow malutkich, ale po 8-9zl i nic specjalnego. Jaka to okazja? Ostatnio w Mothercare widziałam trzypaki 29 zł. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-07-03 o 12:35 |
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Zachcianki
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4060 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(dlatego pisze bez pol. znakow )Cytat:
nie smutasuj sie![]() ![]() ![]() hehe kupilam 1,5 kg czeresni i myslalam - czy Kubek juz dzis nabyl swoja porcje ![]() a bobu mi zal... kocham... z oliwa i kolendra....aaaa! fasolka szparagowa musze sie zadowolic ![]() Cytat:
ja jeszcze po odglosach poznaje. efektywnemu piciu towarzysza jakby westchniecia
|
|
|
#4061 |
|
Zadomowienie
|
Pani
no nabył bo ostatnia, czyli kupiona wczoraj wieczorem juz zjadł ![]() I tez Ciebie, tak jak Rena, za to takie ogarniecie podziwiam. Z dzieckiem przy cycku pisać posty. Mistrz sprawności ![]() Izus, to juz nie zachcianka, to nałóg
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-07-03 o 13:07 |
|
|
|
#4062 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
U nas znowu problemy. W nocy Młody prawie w ogóle nie chciał pić, pił jakieś mini ilości 20 ml i 10 minut cycka, jedną porcję praktycznie ominął. Ja już czane wizje, że wczoraj czymś się zaraził :| Rano mi ulał taki strawionym mleczkiem, dość sporo i był niespokojny... O 9 wypił 40 ml i potem znów nie spał i w końcu o 11 jak się przykleił do cycka i do butelki to wypił duszkiem ! 60 ml plus cycka... Wprawdzie potem go usypiałam godzinę i teraz śpi, ale odetchnęłam trochę z ulgą. Powiedzcie same, chore dzieci nie mają takiego apetytu, no nie? Dziewczyny nie umiem znaleźć wokół siebie poradni laktacyjnej, ale poszukam jeszcze, obiecuję! Naprawdę biorę sobie do serca to, co mówicie i Wy i dziewczyny w wątku o krztuszeniu, a poza tym chcę karmić piersią. A ja właśnie zjadłam śniadanie Ale jak tu jeść, jak coś się dzieje z dzieckiem.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
dajemy radę
właśnie padł ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41616717] Ale jak tu jeść, jak coś się dzieje z dzieckiem.. [/QUOTE]ale co się dzieje?! daj mu szansę być dzidzusiem dzidziusie nie dziękują po śniadanku i nie budzą się o stałych porach, najchętniej robią numery mamusiom, nie jedzą 60 ml, tylko 20 ml, a następnym razem zjedzą 120 bywają niespokojne, czasem nawet tak małe dzidziusie nie zamykają oczu przez cały boży dzień, krzyczą w nocy, sadzą kupki co godzina albo nie sadzą wcale ![]() to dzidziuś! ma do tego prawo i jest zdrowym dzidziusiem. a zdenerwowana mama sprawia, że i dzidzuś jest nerwowy, bo dlaczego mamusia ma stresa?! wszak jestem tylko dzieckiem, które właśnie wyszło z bezpiecznego brzucha na wielki, jasny świat
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4065 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
no OK, poniosło mnie. powinnam napisać: "mój nie dziękuje" i "mój nie jest idealny".
np. teraz jadł lewego cycka od 12:33 do 12:50 a o 13:40 zażyczył sobie prawego. i co?! wszystkie księgi głoszą, że dzidzusie jedzą co 2-3 godziny (w upał co godzinę) mój tych książek nie czytał ![]() ale rozumiem Cię Perse. 3 razy byłam z Mlodym u lekarza, bo słyszałam katar którego nie było katar-widmo
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu zaliczyłam szpital ...
W poniedziałek na papierze zobaczyłam śluz, nie przezroczysty, nie żółty a lekko różowy, łososiowy, bez krwi. Szybko pojechaliśmy na IP. Przestraszyłam się, bo niedawno dziewczyna z watku styczniowo-lutowego pisała o takim śluzie, a po paru dniach napisała, że wiezorem była już krew i poroniła. Z dzieckiem ok, a to zabarwienie wynikł z ablacji owodni (?). Co ciekawe, wczoraj na usg już było w porządku, wypisali mnie więc dzisiaj. Doktorka powiedziała, że do 12-13 tyg mogą się dziać takie rzeczy bo "ciąża nie wypełnia jeszcze całej macicy". Dzwoniła do mnie koleżanka i tak od słowa do słowa powiedziałam, że jestem w szpitalu na co ona, że też była w tamtą niedziele. Poroniła. Nie wiedziała o ciąży, a na IP dowiedziała się że to 4 miesiąc i lekarz był w szoku ze nie wiedziała . Miała regularny okres, zero zmęczenia, mdłości, jadła normalnie itp. W październiku albo listopadzie urodziła dziecko i mówiła, że strasznie przeszła początek, a teraz nic nie czuła, więc paliła, piła, robiła co miała robić, nie zażywała nic. Brzuszek miała trochę większy niż wcześniej, ale sądziła, że przytyła.Miesiąc temu była u gina bo miała jakąś infekcję i nic nie mówił przy badaniu, że pochwa inaczej wygląda itp. Przez 2 dni plamiła, ale była w terminie okresu, więc wzięła to jako okres, a trzeciego wzięły ją skurcze i dostała krwotoku. Co ciekawe jeszcze, lekarze coś zaczęli kombinować, że to był 9 tydzień, że źle usłyszała, ale przecież słyszała zdziwienie lekarza że nie wiedziała o 4-miesięcznej ciąży. ![]() --- W między czasie załapałam zapalenie pęcherza - badania w szpitalu to potwierdziły. To dopiero 10 tydz, a już się tyle wydarzyło, że czuję się na conajmniej 30. W tamtej nic mi się takiego nie działo - bez infekcji, grzybicy, krwawień, leżenia w szpitala, chorobowego tak wcześnie, a teraz, w 10 tyg już to wszystko przerabiałam. Wiecie ile mam więcej siwych włosów? Serio. Zobaczyłam się dziś w domu i a,ż się przestraszyłam.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-07-03 o 14:37 |
|
|
|
#4068 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4070 |
|
Zadomowienie
|
Perse początki są zawsze trudne - z czasem będzie na pewno łatwiej, luźniej i przyjemniej ze wszystkim co teraz nowe
Pani ty nasza "złotousta" - uwielbiam Twe teksty ![]() Bije od Ciebie niesamowita radość Hosenko czyli znów stres i strach bidulko.. najważniejsze, że już jesteś w domu i wszystko jest ok. A co do historii koleżanki to współczuję jej - bardzo. |
|
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do koleżanki to szok że nie wiedziała
|
|
|
|
#4072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zapalenie pęcherza w ciąży to chyba częste. Trzeba to dziadostwo wyleczyć a potem zapobiegać!!! |
|
|
|
|
#4073 |
|
Rozeznanie
|
Hej
w końcu mam chwilę żeby napisać co u nas Mała ciągle je odciągane mleko z butli, próbowałam ją przystawiać ale chwilę ssała i później zaczynała strasznie płakać i się prężyć no i zaczęły się problemy z brzuszkiem, ma straszne wzdęcia i nie może sama zrobić kupy musimy jej pomagać kanką Jutro idziemy do ortopedy na badanie bioderek i przy okazji do pediatry bo podejrzewamy, że to kolka Jak jej się polepszy to znowu spróbuję dawać jej cyca ale nie wiem czy to się jeszcze może udać bo jutro juz skończy miesiąc W przyszłym tygodniu TŻ wyjeżdża i nie będzie go 3 mc Perse walcz żeby Artuś ssał cyca bo to ściąganie jest strasznie uciążliwe w szczególności w nocy jak nie uda się zgrać ściągania z karmieniem, trzeba częściej wstawać Hosenka cieszę sie że wszystko ok |
|
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenka
dobrze że już w domku! leż i odpoczywaj! nie chcesz wiedzieć ile srebrnych włosów ja mam...
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
rajuuu, współczuję. Stresu dużo
![]() a historia koleżanki jak z amerykańskim programów w które nie wierzę... ![]() wiemy ile masz siwych włosów, bo chyba każda AM po ciąży musi się regularnie farbować.... tja. jasne. wczoraj przewyłam pół wieczora. a powodem był widok sterty prasowania... jestem kosmicznie zmęczona. od marca jestem w ciężkiej fizycznej i psychicznej pracy 24/24, 7 dni w tygodniu, bez przerwy na obiad... na szczęście chłopa tknęło i rano wszystko było poprasowane ![]() szczerze to ja podziwiam Monikę. mój jest generalnie grzeczny (oczywiście mógłby spać w dzień, mógłby nie ulewać etc), ale przez upały jest koszmar... jakiś tam rytm dnia wywalony w kosmos. dziś znów spazmy na spacerze. ulica Długa mu się nie spodobala, wiadomka: za równa. a w tramwaju usnął... i bądź tu człeku mądry...
|
|
#4076 |
|
Zadomowienie
|
Hosenko
Stresu i strachu duzo, ale najważniejsze ze to nic poważnego. A siwizna... skąds to znam. W życiu nie przypuszczałam ze mozna tak szybko osiwiec. |
|
|
|
#4077 |
|
Zadomowienie
|
Pani ja to wszystko rozumiem, ale w tym wypadku to przecież nie oznacza, że przez zmęczenie nie jesteś szczęśliwa.
zmęczenie przy dziecku to rzecz jak dla mnie naturalna. Jedna z moich sióstr mówi, że z dzieckiem najgorzej wytrzymać do 3 r.ż. - potem już z górki ale uważa, że te pierwsze trzy lata, pomimo permanentnego zmęczenia i braku czasu na większość rzeczy są najpiękniejsze. Pomyśl że miałabyś się cofnąć w czasie do życia przed ciąża - było lepiej? było na pewno inaczej, ale czy byłaś bardziej szczęśliwa
Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2013-07-03 o 15:24 |
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Jak trafiłam do szpitala w 7tc to też mi tak lekarze mówili, że mogą dać leki na podtrzymanie, ale nic więcej zrobić nie mogą "nie przykleję Pani kosmówki" (już miałam zapytać "a dlaczego nie?: brzydal
. Mówili, że w tak wczesnej ciąży jak coś się dzieje to mogą dać duphaston, lek i kroplówkę na zahamowanie krwawienia jeśli jest, ale i tak może się skończyć się rożnie i że szpital to nie gwarancja. Niestety prawdziwe ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- A właśnie, śnił mi się dzisiaj nasz dzidziuś Karmił butelką i przewijał go TŻ, a ja się tylko wpatrywałam maślanym wzrokiem, jaki on śliczny i nawet o karmieniu piersią zapominałam Mieszkaliśmy w dużym domu i jak dziecko spało zostawialiśmy same i gdzieś szliśmy
|
#4079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
z drugiej strony jakbym sie choc raz wyspala, to bylabym lepsza matka ![]() niestety koszmarnie prawdziwe i brutalnie rzeczywiste
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Uczucie jakby Ci się chciało bardzo sikać, a tak naprawdę Ci się nie chce
Też nie wiedziałam do niedzieli, dopiero TŻ mi powiedział i rozpoznałam u siebie zapalenie pęcherza. No i badania w szpitalu potwierdziły.
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.

) Jagody i maliny, tonę koperku i natki pietruszki do pomrozenia.

choć to pewnie też od człowieka zależy. Ale i tak bym zrobiła te badania i pokazała 

nie smutasuj sie
no nabył bo ostatnia, czyli kupiona wczoraj wieczorem juz zjadł 
. Miała regularny okres, zero zmęczenia, mdłości, jadła normalnie itp. W październiku albo listopadzie urodziła dziecko i mówiła, że strasznie przeszła początek, a teraz nic nie czuła, więc paliła, piła, robiła co miała robić, nie zażywała nic. Brzuszek miała trochę większy niż wcześniej, ale sądziła, że przytyła.

Karmił butelką i przewijał go TŻ, a ja się tylko wpatrywałam maślanym wzrokiem, jaki on śliczny i nawet o karmieniu piersią zapominałam
Mieszkaliśmy w dużym domu i jak dziecko spało zostawialiśmy same i gdzieś szliśmy