|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice, część 67.
med
---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 04:49 ---------- no to moje drogie zbieram sie na tą sesje zaraz - odezwe sie z wrocka
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() med ![]() arrakis powodzenia ![]() wstałam rano, a w kuchni śniadanko i taka cola miałam już skarba i teraz mam sloneczko do kompletu
|
|
|
|
#3663 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć, ledwo wstałam
![]() Noooo, i weź tu jeszcze znajdź partnera, żeby mógł też w tym czasie iść! Cytat:
Aaaaaa, no tak, chciałam zapał do diety i cwiczeń ![]() No cóż ![]() Cytat:
A co do butów to kupuj! Choć nie ręczę za nie, bo ani razu ich jeszcze nie ubierałam Natomaist zimowe z decathlonu ślizgają się po śniegu Cytat:
Ja w tym wieku się nawet nie całowałam! Cytat:
Dziewczyny, polećcie mi jakiś dobry wybielacz... Mam białe ubrania i na nich np. ślady po antyperspirancie, itp. Chcę wybielić i nie wiem czym, a vanish jest przereklamowany...
|
|
#3664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobry ![]() u mnie też nie ma komarów jakieś pojedyncze, ale wsadzam raid w kontakt i heja a to dziwne, bo mieszkam niedaleko jeziora
|
||
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zazdrośnice, część 67.
Podobno ace jest dobry ale niszczy. Ja mam chyba niezniszczalne ciuxhy bo ani nie wybielil ani nie zniszczyl
![]() Za to firany wybielam soda lub proszkiem do pieczenia i dziala. Moze na ciuchy tez sie sprawdzi |
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Naj, jak wizażanki, rodzina i przyjaciele będą leżeć krzyżem w mojej intencji to może Duch Św. nie natchnie pani dziekan, albo odbierze jej mowę i będzie dobrze
|
|
#3667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zazdrośnice, część 67.
Cytat:
Dziewczyny, ku przestrodze! Odradzam Selkar (księgarnię wysyłkową). Ponad miesiąc temu zamówiliśmy książkę. Po kilku tygodniach pytam, co z wysyłką: "niestety, może się opóźnić o kilka-kilkanaście dni od złożenia zamówienia, bo przechodzimy restrukturyzację w firmie". OK, czekam kolejne dwa tygodnie i nic! Znów piszę, a oni, że nie wiedzą, kiedy będzie wysyłka. No to proszę o zwrot pieniędzy. "Oczywiście numer już przekazaliśmy księgowości". I co? Chyba nie muszę mówić... A to dziwne, bo kupowaliśmy u nich na Allegro i było zawsze OK, a teraz... ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Magda ja do koszul TŻ kupiłam vanish odplamiacz z wybielaczem i byłam zadowolona koszule czyściutkie i bielutkie . Tylko moczyłam je najpierw ze 2 godziny . a w pracy pamiętam , że dziewczyny chwaliły sobie jakiś wybielacz z biedronki ale nie pamietam nazwy . Hawwa super , że mała jest taka cudowna i w ogóle cudownie się czyta Twoje opisy i teraz ja aż nie mogę się doczekać kiedy nasza dzidzia się urodzi . Na razie nacieszam się siostrzeńcem |
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Czwartek! Czyli mały piątek jak powiada wieszcz Gwizdak
7 dni pracujących i uuuurlop!Pochwalę się tylko, że po 8 dniach bez słodyczy, podczas których ćwiczyłam 3 razy schudłam 1 kg Wreszcie waga zaczęła spadać |
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i urlopu, i spadku wagi ja jestem po dwóch dniach bez słodkiego, myślę, że spokojnie wytrzymam do tego wesela Ciekawe, czy u mnie to coś da. Na razie po dwóch dniach jedyną różnicą, jaką widzę, jest wydęty brzuch jutro jadę rowerkiem po mieście objazdówkę zrobić: lekarz - obuwniczy - kosmetyczka - fryzjer - targowisko - dom. Tak więc liczę, że się rozgrzeję przed wieczornymi ćwiczeniami. W taki upał lepiej mi się ćwiczy na wieczór. Co więcej - rzucam stronę potreningu.pl. Jest OK, ale nie dla mnie. Czuję się zafiksowana na punkcie tych wszystkich kalorii, składników itp. To nie dla mnie |
|
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zazdrośnice, część 67.
Naj co bedziesz robic u kosmetyczki? Sody daje cale opakowanie na miske i mocze kilka godzin. Pozniej jeszcze dodaje troche do prania
|
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po wczorajszym treningu wyskoczyły mi mięśnie I aż się zastanawiam, czy nie kupić na wakacje takiej krótkiej bluzki Poza tym używam MyFitnessPal i uwielbiam Baza danych jest ogromna i znajdują się w niej wszystkie produkty z supermarketów, dania z restauracji itp. Program podaje nie tylko kaloryczność, ale też zawartość węgli, białak itp. I dowiedziałam się że jedno z moich ulubionych dań z Zizzi (pollo piccante, odtwoirzyłam je na blogu) ma prawie 1000 kcal Nie mam zamiaru wariować z powodu tych wszystkich wyliczeń, ale dobrze mieć świadomość tego co jemy
|
|
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie na potreningu jest podobnie - tylko że ja się za bardzo przejmuję tymi wyliczeniami przejmuję i szczerze mówiąc, dla mnie lepiej, gdy nie wiem wszystkiego. wolę jeść normalnie, zdrowo, ale nie myśleć o tym, że obiad miał 600 kcal, a powinien mieć 500, no i za dużo w nim węgli, a za mało białka. Wolę jeść na oko. Na zdrowie mi to wychodzi. Zazdroszczę mięśni moje gdzieś tam są, hen, pod feciorem
|
|
|
|
|
#3675 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja chciałabym się przerzucic na 1200... Chociaż tak na dwa tygodnie... Ale wydaje mi się, że umrę z głodu na tym... Co Ty jesz tak dziennie? Jak wygląda z grubsza Twój jadłospis?
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
a propos - idę szykować obiad. dziś pieczone udka z ziemniakami w mundurkach. Dla mnie proporcje takie, że pół talerza stanowić będzie sałatka
ale zawsze coś
|
|
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli się tak przejmujesz, to faktycznie nie warto się tak kontrolować. Ja się nie katuję jak zjem za dużo na lunch, po prostuu zjem mniej na kolację. Do tego jak mam dylemat czy zjeśc sushi czy wrapa z grillowanym kurczakiem, bo mam ochote na to i na to, to sprawdzam a apce co jest dla mnie lepsze
|
|
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zazdrośnice, część 67.
|
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też miałam pytać
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia mój jadłospis z wczoraj:
Ś: owsianka z bananem, kawa latte macchiato dolce gusto II Ś: jabłko O: burrito z grillowanym kurczakiem, guacamole i warzywami, bez ryżu P: prosty pancake proteinowy (jutro na blogu), baton vegański K: pół filetu łososia grillowanego, brokuły Program obliczył mi, że zjadłam 1205 kcal.... za mało, ale byłam pełna!
Edytowane przez carmelova Czas edycji: 2013-07-04 o 10:59 |
|
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na 1200 kcal nie idź. Policz sobie BMR, nie bądź głupia i nie jedz za mało. Poza tym nie musisz liczyć kalorii, by jeść nie za dużo. Po prostu jak wiesz, że zjadłaś porządną kanapkę, normalny obiad i przed tobą jeszcze podwieczorek i kolacja, to sobie dorzuć więcej warzyw - zapchają Cię, są zdrowe i mają mało kalorii Jadłospis... hm... dałabym Ci zrzut, ale coś potreningu.pl nie działa O ile dobrze pamiętam to wczoraj zjadłam: 1. grahamkę z warzywami i fetą 2. makaron z tuńczykiem (jogurt zamiast śmietany) 3. kiwi + truskawki 4. twaróg tłusty 120 g + warzywa (rzodkiew, ogórek, pomidor - było ich tyle, że prawie nie było widać twarogu )5. grahamka z warzywami i fetą Więc jem dużo Dziś planuję: 1. płatki owsiane z mlekiem 3,2% 2. udko z kurczaka pieczone bez skóry + ziemniaki w mundurkach + sałatka pomidorowa 3. banan 4. kanapka (chleb graham) z fetą i warzywami 5. twaróg z warzywami |
|
|
|
|
#3682 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do wybielania kwasek cytrynowy też się dobrze sprawdza. Ja ostatnio wybielałam poszarzały stanik i ładnie odświeżyło kolor. Carmi zazdroszczę odliczania do urlopu. I gratuluję efektów diety. Muszę umyć podłogi i okna a totalnie nie mam dziś mocy |
|||
|
|
|
#3683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
YYYYYY, dużoo? Mało właśnie...---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Czuję się przy Was jak wielki żarłok
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli chodzi o płatki - sypię trzy garści i zalewam mlekiem, na oko szklanką mleka albo i więcej. więc uważam, że nie jest to mało.
|
|
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a cały tydzień jadłaś ok. 1200 kcal? może dlatego chudniesz? |
|
|
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
A co jak macie jakieś spotkania ze znajomymi, itp.? Pijecie wodę? Wszyscy jedzą (pizzę, paluszki, itp.) a Wy wtedy nic? Nie wiem jak sobie z tym poradzić... Zazwyczaj zamawiam wodę mineralną z cytryną, ale co chwila wychodzi mi jakieś spotkanie z koleżankami/znajomymi i ciężko mi gdy oni piją/jedzą do woli, a ja wiecznie się ograniczam, albo przeciwnie - odpuszczam i wtapiam wszystko totalnie...
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.

miałam już skarba i teraz mam sloneczko do kompletu

Na nic się nie mogę zdecydować, pewnie stanie na tych, co ma magda
Trzymajcie mocno kciuki w piątek w okolicach godziny 10. Może wsparcie duchowe doda mi odwagi, bo jak na razie to ze mną cienko. Będę bardzo wdzięczna

ja jestem po dwóch dniach bez słodkiego, myślę, że spokojnie wytrzymam do tego wesela 

ale bym zjadla
Mało właśnie...