|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,33% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
3 | 6,98% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
23 | 53,49% |
| Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! |
|
5 | 11,63% |
| Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
11 | 25,58% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
|
|
|
|
#3302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
No doczytałam was
I idę się chyba wziąć za odgrzanie zupy, bo mi w brzuchu burczy i potem za jakąś robotę w domu, bo od poniedziałku jestem w domu, a nic mi się nie chceCytat:
A zupki chińskie to chyba każdy jadł na studiach, wyjazdach studenckich, itp. Chociaż teraz mi przez gardło nie przechodzi, jedynie gorący kubek na bogato jest spoko Cytat:
|
|
#3303 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
jestem
![]() małża odstawiłam, ale jakoś się trzymam może dlatego, żena następny week chyba będzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie no my chyba młodego nauczymy od początku, że raz w miesiącu starzy gdzieś wychodzą, a on do babci jednej albo drugiej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#3304 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam
Cały czas Was podczytuję ale mam bardzo napięty grafik w tym tygodniu i mało czasu na pisanie a z telefonu nie lubię. Wczoraj byłam obejrzeć szpital w którym zamierzam rodzić, zwiedziłam oddział i jestem zachwycona warunkami miałam też konsultacje z anestezjologiem bo planuję użyć epiduralu jako znieczulenia i mam na to jego zgodę Dziś miałam wizytę u położnej. Pobrała mi krew na badania i jakby coś było nie tak to będzie dzwonić. Mały ma ok 1350g, siedzi głową w dół i ładnie rośnie więc jestem spokojna Brawo za III trymestr ![]() ![]() Cytat:
bajka- zgrabniutki brzusio Cytat:
|
|
#3305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Adi i Edi z tego samego miesiąca , Adi jak się urodził i wlecie były straszne upały to juz nawet nie można było tego odpazeniami nazwac tylko rany'/wżery ...myscie po każdej kupce , wietrzenie , leżenie przykryty tylko tetrówka i najróżniejsze maści nic nie dały aż teściówka wynalazła bepanthen. Posmarowałam pupe na noc i rano płakałam bo pupa była prawie wyleczona...dlatego polecam
|
|
|
|
|
#3306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja juz umalowana,włosy zrobione ,teraz tylko znalezc jakis ciuch i do sklepu marsz.. bajka-zapomniałam pochwalic mieszkanko Amelki Zgrabniutkie jest A ono przypadkiem sie troche nie zmniejszyło?
|
|
|
|
|
#3307 |
|
Zadomowienie
|
ja bede robic leniwe
|
|
#3308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aleście napisały...ja za to posiedziałam z koleżanką w jej ogródku,zjadłyśmy ciacho
![]() Cytat:
Ja nie jestem jej fanką i nie byłam przed ciążą (tak samo jak innych kolorowych i gazowanych, piję głównie wodę, może czasem tylko jakiś sok ale baaaardzo rzadko) ale w I i początkiem II trym. tylko cola pomagała mi na mdłości...Teraz nie piję wcale,ale gdyby mdłości się pojawiły to do niej wrócę. Cytat:
![]() Ewacia fajny duży ogród,dzieci mają gdzie szaleć ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- To w końcu Bepanthen jest zamiennikiem Linomagu czy Sudocremu?Bo zdzikłam już...
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-07-04 o 13:58 |
||
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw sie/ dzis idziesz do gina
|
|
|
#3310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam tez stycznosc z bephantenem ale w przypadku osob starszych.I musze powiedziec ze naprawde dział czasem cuda. |
|
|
|
|
#3311 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to na pewno dupa Jasiu Cytat:
tzn póki co jestem taka zmotywowana Wróciłam!!! mój szybki wypad do haemki trwał jakieś 4h co tam się dzisiaj dzieje to jest masakra jakaś!Nakupiłam bardzo dużo rzeczy, a wsumie nie wydałam b.dużo ale to i tak nie był planowany wydatek więc dzisiaj na obiad królik duszony w marchewce, żeby TŻ mnie nie zabił jak zobaczy te torby Ale miałam taktykę no koszulki, czapeczki to tam guzik ale pajace to przecież w lumpeksie ciężko za tyle kupić! w sumie niektóre rzeczy są może trochę chłopięce ale za taką kasę![]() ta daaaam:
09 października 2013 18:45 Ninka |
||
|
|
|
#3312 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie, bajka, twój brzunio nie zmalał?
jutro obie zaczynamy 8miesiąc, kurczę, to coraz bliżej...madzia000 moja niunia też się dość często tak wypina ![]() kaska szybko zleci i zanim się obejrzysz tż przyjedzie a co do wagi dziecka, to tak bym juz chciała wiedzieć ile ma moja niunia, a tu jeszcze dwa tygodnie czekania na usg ![]() idę chyba w końcu do tego sklepu....ehhh |
|
|
|
#3313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wow!Zadroszcze!Swietne ciuszki i to jeszcze w takich cenach!Bomba! |
|
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
nena_milkaCudne ubranka
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki
A jak kupię Oilatum do kąpieli to muszę używać też szamponu?
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem w szoku
|
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Nena, śliczne ubranka
A ten butelkowy sweterek mnie rozwalił
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
Noo Nena ciuszki urocze
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że zeby człowiek dobrze funkcjonowal nie moze sie nakrecac bo by oszalal... ale ja mam inna filozofie zycia ... kazdy robi jak chce i jak uważa... ja chce sie zdrowo odżywiać i to robie... zdarza mi sie czasem zjesc cos co jest niezdrowe, ale sporadycznie... (3 razy w roku moze) nauczyła mnie tego dieta bezglutenowa; o wiele lepeij sie czuje jak nie jem chemii; mam szybsza przemiane materii, nie mam zaparć, wzdęć itd. kiedys mialam bez przerwy... teraz czuje roznice w jedzeniu; paru moim znajomym polecilam zmienic diete i wszyscy mowia to samo... ciezko na pocztaku sie przestawic ale to chybatak jak z dieta cukrzycowa...tez na poczatku panikowalam ze sie nie da, ale sie da i jest nawet spoko dla mnie zdrowo znaczy zdrowo... a nie czasem zdrowo czasem nie... nie robie sobie wyjatkow na codzien moge wam sie wydawac kosmitką ale dla mnie jedzenie jest mega wazne generalnie kocham to co naturalne: kosmetyki, zywnosc, meble ... ale daleko mi do eko weganki
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Umieram dzisiaj z tego ciepła....zresztą moja Lila bardziej
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie macie, że macie obie babcie pod ręką. Ja mam jedną 120 km stąd i to pracującą, a drugą 200, ale mam nadzieję, że jakoś damy radę. W końcu dużo młodych ludzi teraz tak ma i jakoś żyjąNena-milka - ubranka super W ogóle jak tam czytam o tych waszych ubrankach i zakupach ciągłych, to się stresuję, bo ja prawie nic jeszcze nie mam. Strasznie dużo teraz kasy pakujemy wmieszkanie, żeby się urządzić w miarę, zanim będzie bobo i się staram nic nie kupować poza niezbędnymi rzeczami. Mam nadzieję, że moja dziewczynka grzecznie posiedzi w brzuchu do terminu
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3323 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny domek ![]() Cytat:
![]() Po drugie mamy tylko moich rodziców, a oni są średnio chętni ![]() A po trzecie sama nie chcę im Edzika tak zrzucać, bo to jednak moje dziecko Cytat:
Sudocream albo kąpiel w krochmalu i mąka ziemniaczana. Cytat:
![]() Większość dzieci rodzi się mocno łysa
|
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A fast foodów nie lubię i nigdy nie lubiłam, tłustego i smażonego też nie. Po prostu ogólnie uważam po prostu, że żywnośc, którą kupujemy ma tyle syfu w sobie, że wcale nie wiem, czy ta cola nie ma mniej
Edytowane przez papalinka83 Czas edycji: 2013-07-04 o 14:25 |
|
|
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3326 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem jakoś jest ok na razie ![]() Cytat:
Cytat:
bo moja mama sama mówi, że czasem nawet wyjść na zakupy to już fajnie, bo jej nikt nie pomagał z dziećmi ![]() nie popadajmy w skrajności
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Nena ale sie obkupilas!!
Wrocilam od kolezanki i znow mam nadrabianie skrocilam wloski i od razu lepiej wygladaja i jest ich jakby wiecej... tylko nie pamietam czy zamknelam samochod i musze sie pofatygowac na dol...witam w klubie leniow mi tez odkad siedze w domu sie nic nie chce...zrobilam pyszny ryz z kurczakiem...jemy z bartkiem i uszy nam sie trzesa ![]() a w ogole to zauwazylam dziurke na moich ulubionych legginsach z h&m buuuu mam je dopiero miesiac i mialam nadzieje ze do konca ciazy w nich pochodze a teraz to nie wiem czy nowych nie bedzie trzeba kupic... trzeba chyba zaszyc jakos ta dziurke bo boje sie ze mi poleci oczko i wtedy to juz pozamiatane |
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie miałam jeść obiad u mamy i mi kurier zadzwonił i mam już materacyk
jeszcze tylko czekam na pościel i łóżeczko będzie gotowe byłam u endo wyniki TSH trochę nie teges mam podniesioną dawkę (na 75) dostałam jeszcze jakieś zaświadczenie ale nie mogę się doczytać ![]() a w ogóle to miałam sen, w którym wyłam jak pokopana bo sie okazało, że okulista napisał, że "możliwy wyłącznie poród przez CC" i ja tak wyłam tak się bałam dobrze, że to tylko durny sen, ale takie to tylko w ciąży miewam ![]() a ja Wam powie, że mnie już ubranka nie jarają, wyszłam z nałogu
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-07-04 o 14:32 |
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym polecam artykuł (meczoco dlugi, ale mozna szybko przeleciec do wniosków) ... nauczyłam sie stosowac sody do mycia wszystkich warzyw i owoców/ nie kupuje w marketach zadnej swiezej zywnosci tylko na placu czy targu... wiem ze znajdzie sie tysiac osob ktore powiedza ze nie mam pewnosci... ale ja widze jak moj organizm reaguje na rozne jedzenie... poza tym napisalam ze nie jestem zwariowana eko weganka... ale jak moge uniknac syropu glukozowo fruktozowego, aspartanu, glutaminianu sodu itd. pestycydy niestety i tak sa wszedzie, a mieso doakrmiane hormonami... dlatego staram sie kupowac od "bab" ale jak nie ma to nie placze nikt nie kaze sie wam ze mna zgadzac...juz napisalam ze to moja filozofia zyciowa i uwazam ze sluszna, a napewno dla mnie zdrowa... i owszem zdarzylo mi sie na jakims biwaku zjesc zupke chinska... i zyje... tylko gdyby nawet raz na jakis czas wciagnac takie rzeczy do menu to dla mnie za duzo: bo jednego dnia cola, drugiego goracy kube, trzeciego zupa na kostce, potem jakis soczek z aspartanem, kolejnego syfiate parówki... i w odpowiedzi: raz na jakis czas nie zaszkodzi... a to jest jedzenie codziennie nie mowie, bo producenci daja nam marny wybor i generalnie jest to przerazajace w jaka strone zmierza przemysl żywnościowy... dlatego jesli moge i umiem to unikam
|
|
|
#3330 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki
padam jak po szychcie na kopalni Cytat:
tylko kilka szpargałów do pokoiku na sierpień zostało no i we wrześniu jeszcze coś pewnie do szpitala będę kupować ale na razie jeszcze nie wiem czy w ogóle czegoś potrzebuje bo podobno wszystko dają w szpitalu. No a piżamki też jeszcze nie kupuję bo nie wiem jakie przybiore rozmiary![]() w sumie to chyba dobrze, że większość jest bo już teraz mnie męczy łażenie po sklepach a co dopiero będzie we wrześniu?! normalnie jakie baby są gÓpie... banan z pyska mi nie schodzi odkąd przyjechałam ![]() Tassia co do twojej zasady to popieram całkowicie. Ogólnie róbta co chceta. Jeśli chodzi o Colę to oduczyłam się jej pić jak miałam aparat na zębach bo rozpuszczała klej i mi zamki spadały a potem zamieszanie bo niespodziewana wizyta u orto i kasa oczywiście. A teraz to już nie tyle o chemię mi chodzi co o zarąbiście dużą ilość cukru w niej. Ale wiem że są osoby które piją i żyją i w sumie mam to gdzieś co robią tż twierdzi, że jak zapija wódkę colą to ma 10xwiększego kaca potem. Pewnie coś w tym jestA co do reszty to ja staram się unikać chemii ale na pewno nie robię (w sumie nawet nie próbuję) tego całkowicie. po prostu staramy się robić jak najwięcej sami. Tzn vegeta (ta ze sklepu to tylko sól i glutaminian sodu a warzywa to kilka %), kostki rosołowe, zakwas na żurek itp. Ogólnie proste rzeczy a często się przydają a zawsze trochę to lepiej dla zdrowia jak swojskie
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.

linomag tez dobry ale jeśli byłyby większe problemy to tylko bepanthen i wtedy na cene nawet nie patrze

Linea negra, rozstępy i cellulit też mnie ominęły - i mam nadzieję, że stan ten się utrzyma
300zł zostało, musi zaliczkę wziąć. Jeszcze tysiąc jesteśmy dłużni siostrze TŻ, gaz chcemy zakładać w aucie a to koszt +/- 1500zł. A ja na zakupy chciałam do małej jechać w połowie lipca 

Policzanka a ty sobie tygodni nie zmieniłaś w tym jak to sie tam zwie, nie wiem jak?suwaku?
Julek 18.09.2013

[/RIGHT]

jutro obie zaczynamy 8miesiąc, kurczę, to coraz bliżej...