Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz. XI - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,33%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 3 6,98%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 23 53,49%
Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! 5 11,63%
Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 11 25,58%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-04, 13:33   #3301
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
ewacia Dla mnie bephanten to number 1!!!
dla mnie też ale cenowo bym się wykończyła linomag tez dobry ale jeśli byłyby większe problemy to tylko bepanthen i wtedy na cene nawet nie patrze
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 13:33   #3302
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

No doczytałam was I idę się chyba wziąć za odgrzanie zupy, bo mi w brzuchu burczy i potem za jakąś robotę w domu, bo od poniedziałku jestem w domu, a nic mi się nie chce
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
jej jestem przerazona...co chwile ktora pisze o coli... wy to powaznie pijecie???
ja nie pijam tego w ogole, a w ciazy to bym sie bala tym bardziej... przeciez to kofeina wiec trzeba uwazac z iloscia...poza tym chemia...
tzn ja w ogole mam hopla na pkt zdrowego odzywiania... nie uzywam nigdy nic w proszku, zadnych kostek rosolowych, maggi i innych takich syfów... tak samo przerazaja mnie slodzone napoje szczegolnie cole, sprite i pochodne...
oddech na 6 pieter..
..
Ja też się staram zdrowo jeść, ale bez przesady. Nie sądzę, żeby cola w niewielkich ilościach bardziej szkodziła niż inne rzeczy, Bo teraz ogólnie jest bardzo dużo chemii w jedzeniu, nawet jak tego nie widać na pierwszy rzut oka. Ja raczej coli nie piję, bo nie przepadam, w ogóle niezbyt mi smakują npoje gazowane, ale w ciąży czasem piję na mdłości A zupki chińskie to chyba każdy jadł na studiach, wyjazdach studenckich, itp. Chociaż teraz mi przez gardło nie przechodzi, jedynie gorący kubek na bogato jest spoko
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
No pół szklanki coli to chyba nie tragedia, a pomaga na mdłości.Jakąś tam ilość kofeiny można spożwać w ciąży jak się nie ma problemów z cićnieniem.Mi na początku to gin zalecała słabą kawę, bo miałam niskie
Mi nawet zalecała mocną kawe

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 13:38   #3303
kaska87
Zakorzenienie

jestem
małża odstawiłam, ale jakoś się trzymam może dlatego, żena następny week chyba będzie
Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość

Dowiedziałam się co i jak u mnie z tą glukozą w laboratorium... Pani laborantka zgodziła się wykonać mi badanie w poniedziałek za 16zł
no i super- będziesz spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nam w 2011 udało się wyjść RAZ (na pierwszą rocznicę ślubu, do kina, ale z powrotem biegłam z garażu, bo młody mamie wył, a miał 3 miesiące )
W 2012 2 razy (moje urodziny i impreza urodzinowa przyjaciół)
W tym roku też raz (moje urodziny)
o kurczaki nie no my chyba młodego nauczymy od początku, że raz w miesiącu starzy gdzieś wychodzą, a on do babci jednej albo drugiej
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
W lipcowych kolejny poród

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
Kochane ile wazy Wasze maleństwo w 31 tc?? Moja gin mówi, że mój synek jest trochę mały, ma 1460 g. Teraz go obserwujemy czy przybiera na wadze, martwię się
1400
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
A mój teżet "rozczarowany", bo mam wklęsły pępek, dopytuje niecierpliwie kiedy ma mi wyjść Linea negra, rozstępy i cellulit też mnie ominęły - i mam nadzieję, że stan ten się utrzyma
też mam taka nadzieję

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjecie tego o czym pisalam ;D usiadlam na lozku z podkurczonymi nogami i nagle poczulam ze mi brzuch twardnieje.... polozylam sie a tu taka bula ;o
to Jasiek dupsko wypina ? Chyba tak bo teraz bula znikla i czuje ze pełza tam sobie .
ale śmiesznie, mój to aż tak nie wypina

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
Jutro Harry Potter

Cytat:
TŻ dzwonił właśnie, ubezpieczenie roczne za samochód wyjdzie nas 900zł... a w weselnej kopercie piszczy biedą 300zł zostało, musi zaliczkę wziąć. Jeszcze tysiąc jesteśmy dłużni siostrze TŻ, gaz chcemy zakładać w aucie a to koszt +/- 1500zł. A ja na zakupy chciałam do małej jechać w połowie lipca Już pojechałam... cóż muszę to na sierpień odłożyć.
o kurcze, nieciekawie, a nie można rodzielić na 2 raty albo coś?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 13:38   #3304
nephelim89
Rozeznanie

Witam
Cały czas Was podczytuję ale mam bardzo napięty grafik w tym tygodniu i mało czasu na pisanie a z telefonu nie lubię. Wczoraj byłam obejrzeć szpital w którym zamierzam rodzić, zwiedziłam oddział i jestem zachwycona warunkami miałam też konsultacje z anestezjologiem bo planuję użyć epiduralu jako znieczulenia i mam na to jego zgodę
Dziś miałam wizytę u położnej. Pobrała mi krew na badania i jakby coś było nie tak to będzie dzwonić. Mały ma ok 1350g, siedzi głową w dół i ładnie rośnie więc jestem spokojna następna wizyta dopiero za 3 tygodnie.
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Witam się w III trymestrze
Brawo za III trymestr

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Słuchajta, któraś smaruje się Palmersem na rozstępy? Skuteczne to? Kończy mi się Bio-Oil i zastanawiam się czy nie wyjdę jak Zabłocki na mydle jeśli wykorzystam dwie miniatury Palmersa (100ml) na samym finiszu. Mam też 2 miniatury Musteli (20ml), to już wyciągnę jakbym naprawdę namierzyła jakiś rozstęp
Ja używam Palmersa na zmianę z sanctuary mum to be stretch mark oil i jak do tej pory tylko jeden rozstęp mi wyskoczył przez brak systematyczności

bajka- zgrabniutki brzusio
Cytat:
Wrzucam zdjecie tego o czym pisalam ;D usiadlam na lozku z podkurczonymi nogami i nagle poczulam ze mi brzuch twardnieje.... polozylam sie a tu taka bula ;o
to Jasiek dupsko wypina ? Chyba tak bo teraz bula znikla i czuje ze pełza tam sobie
Ps. sorki za jakosc zdjecia, chcialam uwiecznic szybko ten moment

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ooooo ja tak też czasem mam
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 13:42   #3305
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla mnie sudocream lepszy

widocznie Ediemu bardzie podpasował Adi i Edi z tego samego miesiąca , Adi jak się urodził i wlecie były straszne upały to juz nawet nie można było tego odpazeniami nazwac tylko rany'/wżery ...myscie po każdej kupce , wietrzenie , leżenie przykryty tylko tetrówka i najróżniejsze maści nic nie dały aż teściówka wynalazła bepanthen. Posmarowałam pupe na noc i rano płakałam bo pupa była prawie wyleczona...dlatego polecam
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 13:50   #3306
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
witam w klubie, ja się też muszę do spożywczaka jeszcze wybrać, ale taki skwar, ze jeszcze poczekam z godzinę, choć to nic nie zmieni Policzanka a ty sobie tygodni nie zmieniłaś w tym jak to sie tam zwie, nie wiem jak?suwaku?
Tygodnie w suwaczku zmieniam co piątek

Ja juz umalowana,włosy zrobione ,teraz tylko znalezc jakis ciuch i do sklepu marsz..

bajka-zapomniałam pochwalic mieszkanko AmelkiZgrabniutkie jestA ono przypadkiem sie troche nie zmniejszyło?
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 13:50   #3307
shure
Zadomowienie

ja bede robic leniwe

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 13:53   #3308
butterfly20
Zakorzenienie

Aleście napisały...ja za to posiedziałam z koleżanką w jej ogródku,zjadłyśmy ciacho

Cytat:
jej jestem przerazona...co chwile ktora pisze o coli... wy to powaznie pijecie???
ja nie pijam tego w ogole, a w ciazy to bym sie bala tym bardziej... przeciez to kofeina wiec trzeba uwazac z iloscia...poza tym chemia...
tzn ja w ogole mam hopla na pkt zdrowego odzywiania... nie uzywam nigdy nic w proszku, zadnych kostek rosolowych, maggi i innych takich syfów... tak samo przerazaja mnie slodzone napoje szczegolnie cole, sprite i pochodne...

z tym dotlenianiem dziecia chyba prawda...
wsiadlam dzis do windy... a tam smrod jakiegos lakieru
wiec chcialam przestac oddychac... nie raz mi sie udawalo wstrzymac oddech na 6 pieter..
a tu lipa... ani jednego pietra... myslalam ze sie udusze...
Eee no bez przesady,myślę,że czasem cola nie zaszkodzi.
Ja nie jestem jej fanką i nie byłam przed ciążą (tak samo jak innych kolorowych i gazowanych, piję głównie wodę, może czasem tylko jakiś sok ale baaaardzo rzadko) ale w I i początkiem II trym. tylko cola pomagała mi na mdłości...Teraz nie piję wcale,ale gdyby mdłości się pojawiły to do niej wrócę.

Cytat:
moja kuzynka urodzila 2 tyg temu pierwsze dziecko
i porod jak marzenie
pojechala w dniu terminu rano do szpitala..polozne powiedzialy ze bedzie dzis rodzic... a ona czy moze jeszcze do domu??
pozwolily jej... wrocila, ugotowala obiad, wykapala sie, posprzatala mieszkanie przed wyjsciem... o 15 zgłosiła sie do szpitala, o 17 urodziła

oszalalam jak to uslyszalam
Żona mojego kuzyna tydzień temu też miała ekspres. O 10 mu puściła dzynka (bo akurat był na sali operacyjnej,ale mógł się szybko urwać), o 11 byli na ip, a o 13 Zosia była już z nimi

Ewacia fajny duży ogród,dzieci mają gdzie szaleć

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

To w końcu Bepanthen jest zamiennikiem Linomagu czy Sudocremu?Bo zdzikłam już...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-07-04 o 13:58
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 13:54   #3309
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Dziewczyny cukrzycowe!!

Odebrałam wniki i mam stresa...

Na czczo: 63 (norma 70-99)
Po godzinie: 148 (norma poniżej 140)
Po dwóch godzinach: 91 (norma poniżej 140).

Jak to interpretować? Jest źle? Bo widzę, że pierwszy wynik poniżej normy a drugi powyżej... Dziś podjade do gina, ale zanim się dowiem, to tu padnę z nerwów...
ciezko orzec..na czczo nie ma tragedii ale to po godzinie hmmm... sama nie wiem.. w sumie niektorzy lekarze w ogole nie patrza na wartosc po godzinie... wiec moze ok...
nie martw sie/ dzis idziesz do gina

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 13:55   #3310
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
widocznie Ediemu bardzie podpasował Adi i Edi z tego samego miesiąca , Adi jak się urodził i wlecie były straszne upały to juz nawet nie można było tego odpazeniami nazwac tylko rany'/wżery ...myscie po każdej kupce , wietrzenie , leżenie przykryty tylko tetrówka i najróżniejsze maści nic nie dały aż teściówka wynalazła bepanthen. Posmarowałam pupe na noc i rano płakałam bo pupa była prawie wyleczona...dlatego polecam

Ja miałam tez stycznosc z bephantenem ale w przypadku osob starszych.I musze powiedziec ze naprawde dział czasem cuda.
Stary 2013-07-04, 13:57   #3311
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
to Jasiek dupsko wypina ? Chyba tak bo teraz bula znikla i czuje ze pełza tam sobie
Ps. sorki za jakosc zdjecia, chcialam uwiecznic szybko ten moment

ALE CZAD!!! to na pewno dupa Jasiu
Cytat:
Ja zaczynam coraz częściej myśleć o porodzie... że nie dam rady...

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

U mnie też dziś mega gorąco
a ja się z kolei czuję, że wpadnę tam i wezmę urodzę to dziecko! tzn póki co jestem taka zmotywowana

Wróciłam!!!

mój szybki wypad do haemki trwał jakieś 4h co tam się dzisiaj dzieje to jest masakra jakaś!
Nakupiłam bardzo dużo rzeczy, a wsumie nie wydałam b.dużo ale to i tak nie był planowany wydatek więc dzisiaj na obiad królik duszony w marchewce, żeby TŻ mnie nie zabił jak zobaczy te torby ale teraz to już na serio mam full. jeszcze tylko zakupy w ikei (reczniki, materac, kocyk), kilka kosmetyków, pieluchy, skóra z baranka i może młoda się wpraszać na ten świat

Ale miałam taktykę jak już pisałam było dziś wszystko przecenione 2 za 1. No i od razu wpadałam na najtańsze wieszaki (po 30koron czyli 15zł za szt). I w ten sposób jedna rzecz wychodziła w sumie ok 7,50zł na nasze no koszulki, czapeczki to tam guzik ale pajace to przecież w lumpeksie ciężko za tyle kupić! w sumie niektóre rzeczy są może trochę chłopięce ale za taką kasę
ta daaaam:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130704_123125.jpg (38,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130704_123059.jpg (49,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130704_123022.jpg (55,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130704_122932.jpg (40,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130704_122830.jpg (49,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130704_122744.jpg (51,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130704_122646.jpg (52,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130704_122457.jpg (54,2 KB, 20 załadowań)
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 13:57   #3312
dirtymagic85
Zadomowienie

no właśnie, bajka, twój brzunio nie zmalał? jutro obie zaczynamy 8miesiąc, kurczę, to coraz bliżej...

madzia000 moja niunia też się dość często tak wypina śmiesznie to wygląda

kaska szybko zleci i zanim się obejrzysz tż przyjedzie

a co do wagi dziecka, to tak bym juz chciała wiedzieć ile ma moja niunia, a tu jeszcze dwa tygodnie czekania na usg

idę chyba w końcu do tego sklepu....ehhh
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 13:59   #3313
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

a ja się z kolei czuję, że wpadnę tam i wezmę urodzę to dziecko! tzn póki co jestem taka zmotywowana

Wróciłam!!!

mój szybki wypad do haemki trwał jakieś 4h co tam się dzisiaj dzieje to jest masakra jakaś!
Nakupiłam bardzo dużo rzeczy, a wsumie nie wydałam b.dużo ale to i tak nie był planowany wydatek więc dzisiaj na obiad królik duszony w marchewce, żeby TŻ mnie nie zabił jak zobaczy te torby ale teraz to już na serio mam full. jeszcze tylko zakupy w ikei (reczniki, materac, kocyk), kilka kosmetyków, pieluchy, skóra z baranka i może młoda się wpraszać na ten świat

Ale miałam taktykę jak już pisałam było dziś wszystko przecenione 2 za 1. No i od razu wpadałam na najtańsze wieszaki (po 30koron czyli 15zł za szt). I w ten sposób jedna rzecz wychodziła w sumie ok 7,50zł na nasze no koszulki, czapeczki to tam guzik ale pajace to przecież w lumpeksie ciężko za tyle kupić! w sumie niektóre rzeczy są może trochę chłopięce ale za taką kasę
ta daaaam:

Wow!Zadroszcze!Swietne ciuszki i to jeszcze w takich cenach!Bomba!
Stary 2013-07-04, 13:59   #3314
87czarna
Zakorzenienie

nena_milkaCudne ubranka

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:02   #3315
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dzięki dziewczynki
A jak kupię Oilatum do kąpieli to muszę używać też szamponu?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:03   #3316
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

Wróciłam!!!

ta daaaam:
śliczne ciuszki..ale ty masz dopiero za 3 miechy termin i już wszystko gotowe? jestem w szoku
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:04   #3317
Madziuchna27
Zakorzenienie

Nena, śliczne ubranka
A ten butelkowy sweterek mnie rozwalił

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:08   #3318
butterfly20
Zakorzenienie

Noo Nena ciuszki urocze

Stary 2013-07-04, 14:14   #3319
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Ja też się staram zdrowo jeść, ale bez przesady. Nie sądzę, żeby cola w niewielkich ilościach bardziej szkodziła niż inne rzeczy, Bo teraz ogólnie jest bardzo dużo chemii w jedzeniu, nawet jak tego nie widać na pierwszy rzut oka. Ja raczej coli nie piję, bo nie przepadam, w ogóle niezbyt mi smakują npoje gazowane, ale w ciąży czasem piję na mdłości A zupki chińskie to chyba każdy jadł na studiach, wyjazdach studenckich, itp. Chociaż teraz mi przez gardło nie przechodzi, jedynie gorący kubek na bogato jest spoko

Mi nawet zalecała mocną kawe
nie wiem...nie jadam
wiem, że zeby człowiek dobrze funkcjonowal nie moze sie nakrecac bo by oszalal...
ale ja mam inna filozofie zycia ... kazdy robi jak chce i jak uważa... ja chce sie zdrowo odżywiać i to robie...
zdarza mi sie czasem zjesc cos co jest niezdrowe, ale sporadycznie... (3 razy w roku moze)
nauczyła mnie tego dieta bezglutenowa; o wiele lepeij sie czuje jak nie jem chemii; mam szybsza przemiane materii, nie mam zaparć, wzdęć itd.
kiedys mialam bez przerwy... teraz czuje roznice w jedzeniu; paru moim znajomym polecilam zmienic diete i wszyscy mowia to samo... ciezko na pocztaku sie przestawic ale to chybatak jak z dieta cukrzycowa...tez na poczatku panikowalam ze sie nie da, ale sie da i jest nawet spoko

dla mnie zdrowo znaczy zdrowo... a nie czasem zdrowo czasem nie... nie robie sobie wyjatkow na codzien

moge wam sie wydawac kosmitką ale dla mnie jedzenie jest mega wazne
generalnie kocham to co naturalne: kosmetyki, zywnosc, meble ... ale daleko mi do eko weganki

[/RIGHT]
Stary 2013-07-04, 14:17   #3320
butterfly20
Zakorzenienie

Umieram dzisiaj z tego ciepła....zresztą moja Lila bardziej

Stary 2013-07-04, 14:19   #3321
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
jestem
małża odstawiłam, ale jakoś się trzymam może dlatego, żena następny week chyba będzie

o kurczaki nie no my chyba młodego nauczymy od początku, że raz w miesiącu starzy gdzieś wychodzą, a on do babci jednej albo drugiej

Tydzień szybko zleci Fajnie macie, że macie obie babcie pod ręką. Ja mam jedną 120 km stąd i to pracującą, a drugą 200, ale mam nadzieję, że jakoś damy radę. W końcu dużo młodych ludzi teraz tak ma i jakoś żyją

Nena-milka - ubranka super
W ogóle jak tam czytam o tych waszych ubrankach i zakupach ciągłych, to się stresuję, bo ja prawie nic jeszcze nie mam. Strasznie dużo teraz kasy pakujemy wmieszkanie, żeby się urządzić w miarę, zanim będzie bobo i się staram nic nie kupować poza niezbędnymi rzeczami. Mam nadzieję, że moja dziewczynka grzecznie posiedzi w brzuchu do terminu

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-07-04, 14:20   #3322
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem...nie jadam
wiem, że zeby człowiek dobrze funkcjonowal nie moze sie nakrecac bo by oszalal...
ale ja mam inna filozofie zycia ... kazdy robi jak chce i jak uważa... ja chce sie zdrowo odżywiać i to robie...
zdarza mi sie czasem zjesc cos co jest niezdrowe, ale sporadycznie... (3 razy w roku moze)
nauczyła mnie tego dieta bezglutenowa; o wiele lepeij sie czuje jak nie jem chemii; mam szybsza przemiane materii, nie mam zaparć, wzdęć itd.
kiedys mialam bez przerwy... teraz czuje roznice w jedzeniu; paru moim znajomym polecilam zmienic diete i wszyscy mowia to samo... ciezko na pocztaku sie przestawic ale to chybatak jak z dieta cukrzycowa...tez na poczatku panikowalam ze sie nie da, ale sie da i jest nawet spoko

dla mnie zdrowo znaczy zdrowo... a nie czasem zdrowo czasem nie... nie robie sobie wyjatkow na codzien

generalnie kocham to co naturalne: kosmetyki, zywnosc, meble ... ale daleko mi do eko weganki
A warzywa i owoce masz z własnej lub sprawdzonej hodowli?Na naturalnych nawozach?

Stary 2013-07-04, 14:21   #3323
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
witam na minutke Wrzucam wam foty podwórka z lotu ptaka pierwszego prania jasnych rzeczy, burdello na balkonie po dzieciach choć tu i tak czysto, i domku od tyłu

Fajny domek

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Wiesz, po pierwsze na początku ciężko wyjść
Po drugie mamy tylko moich rodziców, a oni są średnio chętni
A po trzecie sama nie chcę im Edzika tak zrzucać, bo to jednak moje dziecko

Cytat:
U nas bepanthen nie pomagał na już istniejące odparzenia
Sudocream albo kąpiel w krochmalu i mąka ziemniaczana.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki
A jak kupię Oilatum do kąpieli to muszę używać też szamponu?
W ogóle na początku się nie używa szamponu
Większość dzieci rodzi się mocno łysa

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:23   #3324
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem...nie jadam

Na pewno to co jemy ma znaczenie, tylko to ni ejest takie proste tak się odżywiać. Moja mama choruje na CU i to u niej spowodowało drastyczną zmianę diety. Rodzice mają działkę i jedzą owoce i warzywa tylko własne, sami pieką chleb, kupują mięso ekologiczne, jajka itp i faktycznie to jej bardzo pomogło. Tylko nie każdy ma taką możliwość, żeby prowadzić taki tryb życia, nie mówiąc o tym, że rzeczy zdrowsze, o sprawdzonym pochodzeniu są o wiele droższe. Ja też kupuję mięso ekologiczne, sprawdzam skłąd kupowanych produktów,chleb pieczemy, ale już owoców i warzyw nie przeskoczę, a w nich jest najwięcej chemii, także ten... trzeba by się wyprowadzić na wieś, mieć swoje kury, krowy, uprawy itp i wtedy może A fast foodów nie lubię i nigdy nie lubiłam, tłustego i smażonego też nie. Po prostu ogólnie uważam po prostu, że żywnośc, którą kupujemy ma tyle syfu w sobie, że wcale nie wiem, czy ta cola nie ma mniej

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2013-07-04 o 14:25
Stary 2013-07-04, 14:25   #3325
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno to co jemy ma znaczenie, tylko to ni ejest takie proste tak się odżywiać. Moja mama choruje na CU i to u niej spowodowało drastyczną zmianę diety. Rodzice mają działkę i jedzą owoce i warzywa tylko własne, sami pieką chleb, kupują mięso ekologiczne, jajka itp i faktycznie to jej bardzo pomogło. Tylko nie każdy ma taką możliwość, żeby prowadzić taki tryb życia, nie mówiąc o tym, że rzeczy zdrowsze, o sprawdzonym pochodzeniu są o wiele droższe. Ja też kupuję mięso ekologiczne, sprawdzam skłąd kupowanych produktów,chleb pieczemy, ale już owoców i warzyw nie przeskoczę, a w nich jest najwięcej chemii, także ten... trzeba by się wyprowadzić na wieś, mieć swoje kury, krowy, uprawy itp i wtedy może A fast foodów nie lubię i nigdy nie lubiłam, tłustego i smażonego też nie. Po prostu ogólnie uważam po prostu, że żywnośc, którą kupujemy ma tyle syfu w sobie, że wcale nie wiem, czy ta cola nie ma mniej
Otóż to

Stary 2013-07-04, 14:28   #3326
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Na czczo: 63 (norma 70-99)
Po godzinie: 148 (norma poniżej 140)
Po dwóch godzinach: 91 (norma poniżej 140).
ja miałam tylko po 2h i tez jakoś 90 i było ok
Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
kaska szybko zleci i zanim się obejrzysz tż przyjedzie
wiem jakoś jest ok na razie
Cytat:
Tydzień szybko zleci Fajnie macie, że macie obie babcie pod ręką. Ja mam jedną 120 km stąd i to pracującą, a drugą 200, ale mam nadzieję, że jakoś damy radę. W końcu dużo młodych ludzi teraz tak ma i jakoś żyją

Cytat:
Wiesz, po pierwsze na początku ciężko wyjść
Po drugie mamy tylko moich rodziców, a oni są średnio chętni
A po trzecie sama nie chcę im Edzika tak zrzucać, bo to jednak moje dziecko
wiem, że Twoje dziecko, ale ja nie uważam i śmiać mi się trochę chce z tego jak ktos mówi, że nie skorzysta z pomocy rodziców- ja nie będę na pewno podrzucała Mikiego cały czas ale tez nie dajmy się zwariować, wiem, że jedni i drudzy dziadkowie będą zajarani jak Mikiego wezmą bo moja mama sama mówi, że czasem nawet wyjść na zakupy to już fajnie, bo jej nikt nie pomagał z dziećmi
nie popadajmy w skrajności

Stary 2013-07-04, 14:30   #3327
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Nena ale sie obkupilas!!

Wrocilam od kolezanki i znow mam nadrabianie skrocilam wloski i od razu lepiej wygladaja i jest ich jakby wiecej... tylko nie pamietam czy zamknelam samochod i musze sie pofatygowac na dol...

witam w klubie leniow mi tez odkad siedze w domu sie nic nie chce...

zrobilam pyszny ryz z kurczakiem...jemy z bartkiem i uszy nam sie trzesa

a w ogole to zauwazylam dziurke na moich ulubionych legginsach z h&m buuuu mam je dopiero miesiac i mialam nadzieje ze do konca ciazy w nich pochodze a teraz to nie wiem czy nowych nie bedzie trzeba kupic... trzeba chyba zaszyc jakos ta dziurke bo boje sie ze mi poleci oczko i wtedy to juz pozamiatane
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:31   #3328
kaska87
Zakorzenienie

właśnie miałam jeść obiad u mamy i mi kurier zadzwonił i mam już materacyk normalnie podjara jakbym milion wygrała
jeszcze tylko czekam na pościel i łóżeczko będzie gotowe

byłam u endo wyniki TSH trochę nie teges mam podniesioną dawkę (na 75) dostałam jeszcze jakieś zaświadczenie ale nie mogę się doczytać

a w ogóle to miałam sen, w którym wyłam jak pokopana bo sie okazało, że okulista napisał, że "możliwy wyłącznie poród przez CC" i ja tak wyłam tak się bałam dobrze, że to tylko durny sen, ale takie to tylko w ciąży miewam

a ja Wam powie, że mnie już ubranka nie jarają, wyszłam z nałogu

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-07-04 o 14:32
Stary 2013-07-04, 14:32   #3329
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A warzywa i owoce masz z własnej lub sprawdzonej hodowli?Na naturalnych nawozach?
w wiekszości tak... pracuje poza krakowem i wszystko tam kupuje od sprawdzonych osob
poza tym polecam artykuł (meczoco dlugi, ale mozna szybko przeleciec do wniosków) ... nauczyłam sie stosowac sody do mycia wszystkich warzyw i owoców/ nie kupuje w marketach zadnej swiezej zywnosci tylko na placu czy targu... wiem ze znajdzie sie tysiac osob ktore powiedza ze nie mam pewnosci... ale ja widze jak moj organizm reaguje na rozne jedzenie... poza tym napisalam ze nie jestem zwariowana eko weganka... ale jak moge uniknac syropu glukozowo fruktozowego, aspartanu, glutaminianu sodu itd.

pestycydy niestety i tak sa wszedzie, a mieso doakrmiane hormonami... dlatego staram sie kupowac od "bab" ale jak nie ma to nie placze

nikt nie kaze sie wam ze mna zgadzac...juz napisalam ze to moja filozofia zyciowa i uwazam ze sluszna, a napewno dla mnie zdrowa...

i owszem zdarzylo mi sie na jakims biwaku zjesc zupke chinska... i zyje... tylko gdyby nawet raz na jakis czas wciagnac takie rzeczy do menu to dla mnie za duzo: bo jednego dnia cola, drugiego goracy kube, trzeciego zupa na kostce, potem jakis soczek z aspartanem, kolejnego syfiate parówki...
i w odpowiedzi: raz na jakis czas nie zaszkodzi... a to jest jedzenie codziennie
nie mowie, bo producenci daja nam marny wybor i generalnie jest to przerazajace w jaka strone zmierza przemysl żywnościowy... dlatego jesli moge i umiem to unikam

[/RIGHT]
Stary 2013-07-04, 14:34   #3330
nena_milka
Wtajemniczenie

dzięki normalnie zakupy opłacone zdrowiem matki padam jak po szychcie na kopalni
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
śliczne ciuszki..ale ty masz dopiero za 3 miechy termin i już wszystko gotowe? jestem w szoku
no termin za trzy miechy ale wyprzedaże są akurat teraz, wózek kupiliśmy w maju bo też była okazja, na allegro łóżeczko i różne gadżety zamawiałam w czerwcu bo akurat w niedziele kuzyn do nas przyjeżdża to kupiliśmy mu dodatkowy bagaż i nam to przywiezie no i jakoś tak wyszło, że prawie wszystko jest tylko kilka szpargałów do pokoiku na sierpień zostało no i we wrześniu jeszcze coś pewnie do szpitala będę kupować ale na razie jeszcze nie wiem czy w ogóle czegoś potrzebuje bo podobno wszystko dają w szpitalu. No a piżamki też jeszcze nie kupuję bo nie wiem jakie przybiore rozmiary

w sumie to chyba dobrze, że większość jest bo już teraz mnie męczy łażenie po sklepach a co dopiero będzie we wrześniu?!

normalnie jakie baby są gÓpie... banan z pyska mi nie schodzi odkąd przyjechałam

Tassia co do twojej zasady to popieram całkowicie. Ogólnie róbta co chceta. Jeśli chodzi o Colę to oduczyłam się jej pić jak miałam aparat na zębach bo rozpuszczała klej i mi zamki spadały a potem zamieszanie bo niespodziewana wizyta u orto i kasa oczywiście. A teraz to już nie tyle o chemię mi chodzi co o zarąbiście dużą ilość cukru w niej. Ale wiem że są osoby które piją i żyją i w sumie mam to gdzieś co robią tż twierdzi, że jak zapija wódkę colą to ma 10xwiększego kaca potem. Pewnie coś w tym jest
A co do reszty to ja staram się unikać chemii ale na pewno nie robię (w sumie nawet nie próbuję) tego całkowicie. po prostu staramy się robić jak najwięcej sami. Tzn vegeta (ta ze sklepu to tylko sól i glutaminian sodu a warzywa to kilka %), kostki rosołowe, zakwas na żurek itp. Ogólnie proste rzeczy a często się przydają a zawsze trochę to lepiej dla zdrowia jak swojskie
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości