Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz. XI - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,33%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 3 6,98%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 23 53,49%
Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! 5 11,63%
Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 11 25,58%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-04, 14:36   #3331
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
wiem, że Twoje dziecko, ale ja nie uważam i śmiać mi się trochę chce z tego jak ktos mówi, że nie skorzysta z pomocy rodziców- ja nie będę na pewno podrzucała Mikiego cały czas ale tez nie dajmy się zwariować, wiem, że jedni i drudzy dziadkowie będą zajarani jak Mikiego wezmą bo moja mama sama mówi, że czasem nawet wyjść na zakupy to już fajnie, bo jej nikt nie pomagał z dziećmi
nie popadajmy w skrajności
Wiesz co, właśnie najważniejsze jest niepopadanie w skrajność. Mój szwagier mieszka 40km od rodziców i ich synek, teraz 4,5 letni odkąd skończył rok to więcej był u dziadków niż w domu, był podrzucany pod każdym pozorem, bo oni muszą sprzątać, muszą jechać na zakupy do Poznania do IKEI albo jadą na wakację na tydzień, ale wcześniej jeszcze muszą się przygotować, po powrocie odpocząć, itp. Dziecko jest rozpuszczone, daje dziadkom w kość, ale to dobrzy ludzie i jakoś to znoszą. A najlepsze, że jak raz oni sobie zaplanowali wyjazd i nic nikomu nie mówiąć przywieźli małego,a okazało się, że babcia niestety już ma plany akurat w tym terminie, to była obraza na maksa. Także szczerze mówiąc ja sobie obiecuję, że taka nie będę i że to nasze dziecko. oczywiście od czasu do czasu chętnie przyjmę pomoc, nie mówię, że nie, ale właśnie wszystko musi być z umiarem

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:36   #3332
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Samba, ja już więcej ŻADNYCH spodni nie kupię w H&M. Jeansy które miałam przed ciążą szybko mi się poprzecierały na udach ;/ Legginsy - w pierwszych znalazłam drugiego dnia dziurki. Wymienili mi. I też po jakimś miesiącu mam kilka dziurek niedaleko szwów. Masakra. Pozszywałam i obok poszły kolejne.

Teraz kupiłam zwykłe w Lidlu o takiej samej zawartości składników. Bo wcześniej kupiłam ciążowe w Lidlu i masakra - sztuczne, pełno zaciągnięć....

Tassia, dzięki. Czyli wiem, że nic nie wiem. Martwię się, że te skoki się robią jednak wieksze niż dopuszczalne.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:41   #3333
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hehe.. ze mna też chyba coś nie tak.. w sobotę będziemy dopiero szykować pokój dla dzidźki, malowanie ustawianie i takie tam, a później dopiero jakieś ubranka zacznę znosić ze strychu i kompletować nowe.. póki co jestem w ciemnej d****
Asiu ja jeszcze nic w kierunku szykowania czy nawet zakupów dla dzidzi nie robiłam... nastawiam się na szaleństwo po wizycie...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:43   #3334
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Dziś miałam wizytę u położnej. Pobrała mi krew na badania i jakby coś było nie tak to będzie dzwonić. Mały ma ok 1350g, siedzi głową w dół i ładnie rośnie więc jestem spokojna następna wizyta dopiero za 3 tygodnie.
Ale duży dzieć Gratki

nena nieźle się obkupiłaś .Będziesz naszą wątkową łowczynią okazji Te Twoje biustonosze wymiatają

ewacia super domek a to podwórko marzenie każdego dziecka -basen,namiot i trampolina A ja to pod chmurką,przy stoliczku kawki bym się napiła

Ja sobie zaplanowałam na dziś ruskie pierogi-farsz już mam ale kurcze za cholerę nie chce mi się gnieść ciasta,potem kleić i stać przy garze Ale żem sobie robotę na taki gorąc wynalazła .
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:47   #3335
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Ja sobie zaplanowałam na dziś ruskie pierogi-farsz już mam ale kurcze za cholerę nie chce mi się gnieść ciasta,potem kleić i stać przy garze Ale żem sobie robotę na taki gorąc wynalazła .
Diorisha - ja to w ogóle jestem pod wrażeniem, jak zawsze czytam o Twoim gotowaniu i wypiekach, że masz do tego tyle chęci cały czas. Ja bardzo lubię gotować, ale tak dzień w dzień na takim poziomie by mi się nie chciało

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-07-04, 14:48   #3336
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
a w ogole to zauwazylam dziurke na moich ulubionych legginsach z h&m buuuu mam je dopiero miesiac i mialam nadzieje ze do konca ciazy w nich pochodze a teraz to nie wiem czy nowych nie bedzie trzeba kupic... trzeba chyba zaszyc jakos ta dziurke bo boje sie ze mi poleci oczko i wtedy to juz pozamiatane
Ja też mam Muszę zaszyć...

Dziewczynki, a czym będziecie myć butelki i smoczki? Kupujecie specjalny hipoalergiczny płyn?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:49   #3337
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Co do prania i prasowania ubranek. Nie za szybko jedziecie z tym koksem? Czy to ja jakaś nie teges jestem :P?
Nie za szybko za późno moim zdaniem jak na pierwsze pranie ciucszków, które w większości pochodzą z lumpka. Wstyd, że od razu nie uprane czekałam na pogodę i żeby uzbierała się kupka, bo pralkę z 5 rzeczami szkoda uruchamiać. Planuję jeszcze raz wyprać te najmniejsze rozmiary, ale to już w sierpniu/wrześniu.
Poza tym po moich przejściach w tej ciąży, gdzie z dnia na dzień moja aktywność musiała spaść do zera na dwa miesiące wolę nie odkładać na później. Teraz korzystam z lepszego samopoczucia, bo różnie może być...

Cytat:
hehe.. ze mna też chyba coś nie tak.. w sobotę będziemy dopiero szykować pokój dla dzidźki, malowanie ustawianie i takie tam, a później dopiero jakieś ubranka zacznę znosić ze strychu i kompletować nowe.. póki co jestem w ciemnej d****
Eeeee! inną kolejność wybrałaś i tyle. Ja tylko mam ciuszki częściowo uprane i jeszcze brakuje mi podstawowych, czyli np. bodów. Ani pokoju przygotowanego, ani łóżeczka, wózka, kosmetyków i całej reszty

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam na minutke Wrzucam wam foty podwórka z lotu ptaka pierwszego prania jasnych rzeczy, burdello na balkonie po dzieciach choć tu i tak czysto, i domku od tyłu
Śliczny domek a ten w którym teraz jesteś to rodziców? sorki nie pamiętam z kim mieszkacie
Fajnie niebiesko na suszarce ja idę wywiesić kolejne pranie mojej niuni. U mnie będzie różowo

Cytat:
dziewczyny doradźcie... co przygotować na całą sobotę do jedzenia, przyjeżdża czworo znajomych, plus ja i tż to razem 6. co na obiad i kolacje? macie jakieś sprawdzone dania?
Może lasagne? ja dzisiaj zrobiłam na obiad albo krokiety z pieczarkami i serem, bo można zrobić wcześniej, zamrozić i wyciągnąć w każdej chwili, a są pyszne

Cytat:
Ja zamierzam używać zielonego linomagu a na noc i na odparzenia bepanthen zamiennie z sudocremem ale szczerze mówiąc to bepanthen jest lepszy
Ja podobnie planuję. Naczytałam się w necie i na podstawie setki opinii zdecydowałam, że na codzień będę po kupce smarować linomagiem zielonym, a w przypadku odparzeń bepanthenem, którym podobno można też smarować popękane brodawki. Sudocrem podobno dla dziewczynek jest niewskazany to go nawet nie kupuję.
Teraz zastanawiam się co do kąpieli, ale chyba wyszukam coś z serii Hippa skoro polecacie.

Poradźcie - czy taki olejek przeciw rozstępom będzie dobry - http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Ole...ORGANICZNY/167 robię zamówienie i bym przy okazji wzięła.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:49   #3338
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Samba, ja już więcej ŻADNYCH spodni nie kupię w H&M. Jeansy które miałam przed ciążą szybko mi się poprzecierały na udach ;/ Legginsy - w pierwszych znalazłam drugiego dnia dziurki. Wymienili mi. I też po jakimś miesiącu mam kilka dziurek niedaleko szwów. Masakra. Pozszywałam i obok poszły kolejne.

Teraz kupiłam zwykłe w Lidlu o takiej samej zawartości składników. Bo wcześniej kupiłam ciążowe w Lidlu i masakra - sztuczne, pełno zaciągnięć....

Tassia, dzięki. Czyli wiem, że nic nie wiem. Martwię się, że te skoki się robią jednak wieksze niż dopuszczalne.
Jeśli chodzi o wynik cukru to chyba najważniejszy ten po 2h. myślę, że będzie ok

A co do gaci z h&m to ja też jestem zawiedziona ciążowe kupione w pl za 150zł! a jakieś nitki mi wyłażą, w pasie na miejscu zszycia dżinsu z tym materiałem to normalnie mi oczka już poszły... a wcale w nich nie chodzę codziennie. A legginsy to w ogóle lipa, mi najlepiej podpasowały te które kupiłam u bułgara na targu są tak rozciągliwe że na cycki se je mogę naciągnąć. Tylko, że materiał strasznie sztuczny ale u nas nie ma upałów zbyt wiele więc się nie zaparzam a na cieplejsze dni mam też te z lidla i są ok
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:52   #3339
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Diorisha - ja to w ogóle jestem pod wrażeniem, jak zawsze czytam o Twoim gotowaniu i wypiekach, że masz do tego tyle chęci cały czas. Ja bardzo lubię gotować, ale tak dzień w dzień na takim poziomie by mi się nie chciało
Oj bo ja to muszę strasznie wymyślać żeby moje dziecko i mąż zjedli. Obydwoje niesamowicie wybredni niestety Ja to zjem praktycznie wszystko-flaczki,bigos,fasolową czy grochową tak samo drugie danie. Ale moja najbliższa rodzina niestety już nie...

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Dziewczynki, a czym będziecie myć butelki i smoczki? Kupujecie specjalny hipoalergiczny płyn?

Ja myłam zwykłym płynem- mój ulubiony Kraft z biedry A raz na 2-3 dni wyparzanie
Stary 2013-07-04, 14:54   #3340
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, właśnie najważniejsze jest niepopadanie w skrajność. Mój szwagier mieszka 40km od rodziców i ich synek, teraz 4,5 letni odkąd skończył rok to więcej był u dziadków niż w domu, był podrzucany pod każdym pozorem, bo oni muszą sprzątać, muszą jechać na zakupy do Poznania do IKEI albo jadą na wakację na tydzień, ale wcześniej jeszcze muszą się przygotować, po powrocie odpocząć, itp. Dziecko jest rozpuszczone, daje dziadkom w kość, ale to dobrzy ludzie i jakoś to znoszą. A najlepsze, że jak raz oni sobie zaplanowali wyjazd i nic nikomu nie mówiąć przywieźli małego,a okazało się, że babcia niestety już ma plany akurat w tym terminie, to była obraza na maksa. Także szczerze mówiąc ja sobie obiecuję, że taka nie będę i że to nasze dziecko. oczywiście od czasu do czasu chętnie przyjmę pomoc, nie mówię, że nie, ale właśnie wszystko musi być z umiarem
no dokładnie o to mi chodzi

a w biedrze są lay's max za 2,65zł kupiłam paprykowe i cebulkowe

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:55   #3341
nena_milka
Wtajemniczenie

Diorisha ale to nie moja zasługa tylko wyprzedaży Pamiętam, że jak miałam mały epizod związany z UK to tam też był taki szau kilka razy do roku. Z resztą dziewczyny pewnie potwierdzą, w stanach (podobno) to samo.
A w Pl zrobią promocję, że albo wystawią rzeczy sprzed 5 sezonów albo na cenę 20zł nakleją 25zł i że niby wielkie 50%zniżki
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:56   #3342
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

Ja wszystko kupiłam na all i żadnych dziurek.Chyba, że sama sobie wycięłam przypadkiem
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:57   #3343
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
wiem, że Twoje dziecko, ale ja nie uważam i śmiać mi się trochę chce z tego jak ktos mówi, że nie skorzysta z pomocy rodziców- ja nie będę na pewno podrzucała Mikiego cały czas ale tez nie dajmy się zwariować, wiem, że jedni i drudzy dziadkowie będą zajarani jak Mikiego wezmą bo moja mama sama mówi, że czasem nawet wyjść na zakupy to już fajnie, bo jej nikt nie pomagał z dziećmi
nie popadajmy w skrajności
No widzisz, może byłoby inaczej, jakby oni się sami garnęli, ale z teściami w ogóle bym dziecka nie zostawiła (długo by tłumaczyć, czemu...), a moi rodzice jak muszą, to się zgodzą, ale niechętnie

Więc ja mam wyrzuty sumienia, jak go zostawiam z moimi rodzicami, bo wiem, że oni mają własne życie, dopiero dzieci odchowali i od początku mi mówili, że dla nich za wcześnie na bycie dziadkami. Że nie wspomnę o tym, że mnie mierzi, jak ktoś właśnie non stop podrzuca dziecko do dziadków...

Poza tym, swoją drogą, że ja się źle czuję, jak komuś zostawiam dziecko, wolę wymyślić takie rozrywki, żeby móc iść z Edim Co innego, jak na piwo z koleżankami idę, a on z tż zostaje, to tak, to raz na 2 tygodnie, raz na miesiąc, ale zawsze wychodziliśmy z tż na zmianę

Cytat:

Zwykłym płynem + wyparzanie.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:00   #3344
teacherka
Zakorzenienie

Nena, właśnie! Zwykłe czarne ciążowe też mam i w udach poprzecierane, a pas od podciągania ma już oczka. toż to nawet nie na jedną ciążę wystarcza

Maharet, udało Ci się... Może ja taka niewymiarowa, pechowa i w ogóle...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:00   #3345
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Właśnie powiedzcie mi jak to jest z tym ZZO - trzeba to gdzieś zgłaszać wcześniej? Czy każdy ma do tego prawo? Czy to odpłatne? Bo na stronie szpitala Pyskowickiego nic nie ma na ten temat :/
Agusia, zadzwoń i dopytaj
W rożnych szpitalach różnie bywa - nie zawsze jest np. anestezjolog na życzenie Albo jest jeden na oddział i jeśli robią cesarkę, to on musi być tam, a ZZO może podać tylko anestezjolog.

Cytat:
ja jakoś szczególnie nie uważam na to, żeby nie pić i nie jeść konserwantów. jak mam ochotę to idę do sklepu i kupuje puszkę coli, żeby złagodzić chcice piję 2,3 kawy dziennie ze względu na niedociśnienie, ostatnio położna powiedziała tylko żebym nie nabawiła się zgagi, bo będzie problem chipsów i słodyczy raczej nie jem bo mi się nie chce, uważam tylko na gotowe jedzenie, typu zupki chinskie i konserwy. więc chyba bzika nie mam
Nie masz A o kofeinie i jej dawkach w ciąży pisałam z dwa wątki temu Ja wychodzę z założenia, że generalnie zdrowe żywienie jest dobre (staram się wybierać mało przetworzone, możliwie najbardziej naturalne produkty), ale od czasu do czasu można coś "niezdrowego" wszamać

Cytat:
witam na minutke Wrzucam wam foty podwórka z lotu ptaka pierwszego prania jasnych rzeczy, burdello na balkonie po dzieciach choć tu i tak czysto, i domku od tyłu
Ooooo

Cytat:
Heloł!
Ponawiam pytanie: co kupić do codziennej pielęgnacji pupy (sudocrem mam w razie awarii) - linomag zielony czy bephanten, a może zwykłą niveę? Do kąpieli planuję Oilatum.
Wiesz co, mi znajoma podrzuciła jeszcze temat kremu Bubchen... dziewczynki, które w Niemczech siedzą - znacie, używacie?

Cytat:
policzanka Oj wiem cos o tym... właśnie dopiero przed chwilą się ubrałam
Ja też

Cytat:
Nie wiem czy zaraz nie wrzucę do pralki wszystkich pluszaków Mai... jak mała się urodzi to dobrze by było trochę tych bakterii wyplenić :P
Tylko gdzie ja je będę suszyć?
Można też do zamrażalnika

Cytat:
nena_milkaCudne ubranka
Oj taaak

Cytat:
Ja też

Cytat:
Wiesz co, chyba nie... delikanty płyn do mycia naczyń - bez żadnych dodatkowo, dokładne płukanie i co jakiś czas wyparzanie/sterylizator

Dobra, ogarnęłam siebie, ogarnęłam kuchnię i jakoś napęd mi się włączył A w ogóle wpadłam na to, żeby robić sobie liste "tasków" - nawet tych najmniejszych (bo zapominam) i fajnie działa A jaka radocha, kiedy kolejne pozycje są wykreślane

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:01   #3346
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Diorisha ale to nie moja zasługa tylko wyprzedaży Pamiętam, że jak miałam mały epizod związany z UK to tam też był taki szau kilka razy do roku. Z resztą dziewczyny pewnie potwierdzą, w stanach (podobno) to samo.
A w Pl zrobią promocję, że albo wystawią rzeczy sprzed 5 sezonów albo na cenę 20zł nakleją 25zł i że niby wielkie 50%zniżki

Oj nie doceniasz się Mów "ma się to oko i refleks"

Te polskie wyprzedaże to śmiech na sali. Ostatnio tu u nas w K. weszłam do sklepu -na szybie ogromna reklama "przeceny" poniżej druga " likwidacja kolekcji" a faktycznie przecenione było może max. z 10 rzeczy z czego kilku to nawet za darmo bym nie wzięła bo łachy jakieś
Stary 2013-07-04, 15:06   #3347
agusiamaskota
Wtajemniczenie

No za chwilę oszaleję! Przyjaciółka przyjechała i się wychwala jak to schudła itd. Kocham ją jak siostrę, ale jest mi przykro jakoś... sama nie wiem... zwykła babska zazdrość? TŻ sobie w końcu uświadomił, że to auto nas kosztami zeżarło dosłownie, a jeszcze w nie w najbliższym czasie będziemy pakować, jest zły jak osa, że pożyczyliśmy moim rodzicom 900zł i że teraz braknie właśnie tyle na ubezpieczenie auta... że musi brać zaliczkę u szefa - o ile dostanie. Jeszcze dzwoni mi teściowa i mówi "Agnieszka pogadaj z nim bo ja mu łeb ukrócę! On chce do Ciebie jechać dziś nieubezpieczonym samochodem..." - ok to jej wyjaśniłam, że już wie, że nie może. To potem: "Porozmawiaj z nim, żeby rozłożyć na dwie raty to ubezpieczenie..." - i w kółko coś...

Płakać mi się chce...

Nawet nie mamy za co pokupić małej najpotrzebniejszych rzeczy... Same widzicie, że gdybym nie poszła teraz do tej pracy to my leżymy i kwiczymy

Dlatego mam jeszcze raz ogromną prośbę, żeby mi któraś podesłała jakąś listę z rzeczami dla mamy i malucha.:pl iz:

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run

Edytowane przez agusiamaskota
Czas edycji: 2013-07-04 o 15:08
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:07   #3348
butterfly20
Zakorzenienie

Co do zostawiania dzieci to siostra mojego męża ciągle jeździ gdzieś, na jakieś imprezy i dzieci są baaaaaardzo często u dziadków.
Z kolei mój brat podrzuca synka mim rodzicom baaaardzo sporadycznie, może 2 razy w roku.
Także zupełnie skrajne podejścia

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:07   #3349
Asiek84
Wtajemniczenie

hello

nadrobiłam...

w sobote młody leżał z gorączką, a dzisiaj tż od rana był cały rozpalony i obecnie śpi trzecią godzinę, gorczka już zbita... nie wiem czy to od upałów, bo trochę w poniedziałek i wtorek chodził bez nakrycia głowy....

masakra, mieszkam na przeciwko wioski dziecięcej sos i sobie gnojki zabawę urządzają, właśnie zaczęły im się drzewa przy ogrodzeniu palić... zadzwoniłam do dyrektora...
Stary 2013-07-04, 15:09   #3350
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
No za chwilę oszaleję! Przyjaciółka przyjechała i się wychwala jak to schudła itd. Kocham ją jak siostrę, ale jest mi przykro jakoś... sama nie wiem... zwykła babska zazdrość? TŻ sobie w końcu uświadomił, że to auto nas kosztami zeżarło dosłownie, a jeszcze w nie w najbliższym czasie będziemy pakować, jest zły jak osa, że pożyczyliśmy moim rodzicom 900zł i że teraz braknie właśnie tyle na ubezpieczenie auta... że musi brać zaliczkę u szefa - o ile dostanie. Jeszcze dzwoni mi teściowa i mówi "Agnieszka pogadaj z nim bo ja mu łeb ukrócę! On chce do Ciebie jechać dziś nieubezpieczonym samochodem..." - ok to jej wyjaśniłam, że już wie, że nie może. To potem: "Porozmawiaj z nim, żeby rozłożyć na dwie raty to ubezpieczenie..." - i w kółko coś...

Płakać mi się chce...

Nawet nie mamy za co pokupić małej najpotrzebniejszych rzeczy... Same widzicie, że gdybym nie poszła teraz do tej pracy to my leżymy i kwiczymy

Dlatego mam jeszcze raz ogromną prośbę, żeby mi któraś podesłała jakąś listę z rzeczami dla mamy i malucha.:pl iz:
Moja przyjaciółka przyjechała 3 tygodnie po tym, jak rodziłam Ediego i pytała, ile ważę i dasz wiarę, że jarała się, że ma 5 kg mniej niż ja?

Wyprawki masz na pierwszej stronie, to mój spis:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3334

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-04, 15:10   #3351
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka przyjechała 3 tygodnie po tym, jak rodziłam Ediego i pytała, ile ważę i dasz wiarę, że jarała się, że ma 5 kg mniej niż ja?

Wyprawki masz na pierwszej stronie, to mój spis:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3334
hehe tak jak moja siostra cioteczna przyszła do mnie jak się młody urodził, miał około 3 tygodnie i do mnie z tekstem wyskoczyła ze strasznie grubo po tej ciąży wygladam... ale w efekcie i tak moja waga była mniejsza niż jej
Stary 2013-07-04, 15:11   #3352
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość

Ja myłam zwykłym płynem- mój ulubiony Kraft z biedry A raz na 2-3 dni wyparzanie
Ja też zwykłym.Sterylizowałam przez 6 tygodni, potem co kilka użyć, potem raz na dobę wszystkie butelki, a tak po 3 miesiacach z hakiem tylko myłam
Stary 2013-07-04, 15:12   #3353
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Co do zostawiania dzieci to siostra mojego męża ciągle jeździ gdzieś, na jakieś imprezy i dzieci są baaaaaardzo często u dziadków.
Z kolei mój brat podrzuca synka mim rodzicom baaaardzo sporadycznie, może 2 razy w roku.
Także zupełnie skrajne podejścia
Wg mnie to powinno być dostosowane do tego, co chcą rodzice i dziadkowie, a jak dziecko starsze, to i dziecko

Jak nikomu nie pasuje zostawianie - to niech nie zostawia.
Jak wszyscy się z tego cieszą - to spoko, byle nie za często, bo to jednak dziecko rodziców, a nie dziadków
Takie moje zdanie

Nie chce mi się robić obiadu... Jestem padnięta, bo ogarnęłam dom i zrobiłam 4 prania, bo młody znów mi kanapę zasikał, pościel z wczoraj miałam i ubrania
Chyba zabiorę młodego na pierogi

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-04, 15:12   #3354
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

Płakać mi się chce...

Oj wiem,że Ci ciężko,ale uszy do góry- NA PEWNO WSZYSTKO SIĘ UŁOŻY I DACIE SOBIE ZE WSZYSTKIM RADĘ!
My też mamy teraz niewesoło,a jeszcze musimy zmienić mieszkanie na większe:/

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:14   #3355
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hehe tak jak moja siostra cioteczna przyszła do mnie jak się młody urodził, miał około 3 tygodnie i do mnie z tekstem wyskoczyła ze strasznie grubo po tej ciąży wygladam... ale w efekcie i tak moja waga była mniejsza niż jej
Ludzie mnie dobijają
Przecież wiadomo, że w miesiąc człowiek nie będzie wyglądał lepiej niż przed ciążą

Do tego przychodzić i do młodej, niewyspanej matki walić teksty o wadze Nosz...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-04, 15:16   #3356
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Co do tego podrzucania dzieci do dziadków to czasami jest potrzeba:wyjście do lekarza, choroba, kurs, załatwienie czegoś z drugim dzieckiem.
Stary 2013-07-04, 15:16   #3357
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Oj wiem,że Ci ciężko,ale uszy do góry- NA PEWNO WSZYSTKO SIĘ UŁOŻY I DACIE SOBIE ZE WSZYSTKIM RADĘ!
My też mamy teraz niewesoło,a jeszcze musimy zmienić mieszkanie na większe:/

Ja zakupy dla małej robię na razie na kredyt
Jeszcze daleko do wyjścia na prostą...

Z samochodem też przyjdzie nam zaczekać, a w obecny nawet wózek chyba nie wejdzie z dwójką dzieci
O mieszkaniu nie wspominam, bo może jeszcze 2-3 lata damy radę, dzieci będą małe, ale potem TRZEBA coś pomyśleć...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-04, 15:19   #3358
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Ludzie mnie dobijają
Przecież wiadomo, że w miesiąc człowiek nie będzie wyglądał lepiej niż przed ciążą

Do tego przychodzić i do młodej, niewyspanej matki walić teksty o wadze Nosz...
To moja teściowa cały czas się jara, że ona w ciąży nie była taka gruba, w 5-tym miesiącu nie miała wcale brzucha, a ja miałam tylko dlatego, że za dużo jadłam.
Stary 2013-07-04, 15:20   #3359
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
To moja teściowa cały czas się jara, że ona w ciąży nie była taka gruba, w 5-tym miesiącu nie miała wcale brzucha, a ja miałam tylko dlatego, że za dużo jadłam.
Brak mi słów...
Ja na szczęście nic takiego nie usłyszałam, bo bym powiedziała coś bardzo niemiłego...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-04, 15:20   #3360
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
]
Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
ludzie to normalnie wstydu nie mają, żeby w taki sposób swoje kompleksy leczyć

Pawełek 20.03.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości