Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-04, 15:01   #361
perfuzja
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Artykuł a propos pracy i zwolnień: http://foch.pl/foch/1,132037,1420785...ml#BoxSlotIIMT
Stary 2013-07-04, 15:13   #362
mezaga
Zakorzenienie

To samo przed chwilą wrzuciła Kluska
Stary 2013-07-04, 15:21   #363
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
To samo przed chwilą wrzuciła Kluska
Tak to jest, jak artykuł wisi na głównej gazety
Stary 2013-07-04, 15:26   #364
isia4891
Zadomowienie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez ajakasia Pokaż wiadomość
O super! Widać Ci już brzuszek? Bo mi niewiele, nie przytyłam jeszcze nic, choć strasznie się zajadam...nawet teraz wcinam chlebek z serkiem o pomidorkiem
Robisz badania genetyczne? Ja we wtorek, trochę już trzęsę moimi opiętymi portkami
Hej mi brzunio troszkę wyskoczył gdzieś w 8 tyg a teraz póki co nie rośnie, wzrostu mam 164 i przytylam 1,5 kg ważyłam 55 przed. Na genetycznych byłam we wtorek, ogólnie badania wyszły ok, tylko tętno dziecka 154 to dolną granica normy i to mnie martwi. Z krwi wyniki przyjdą za tydzień dopiero.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 17:24   #365
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Hej mi brzunio troszkę wyskoczył gdzieś w 8 tyg a teraz póki co nie rośnie, wzrostu mam 164 i przytylam 1,5 kg ważyłam 55 przed. Na genetycznych byłam we wtorek, ogólnie badania wyszły ok, tylko tętno dziecka 154 to dolną granica normy i to mnie martwi. Z krwi wyniki przyjdą za tydzień dopiero.
Mi gin mówił, że ok 120 to jest źle, więc nie martw się

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 17:37   #366
maruda80
Zakorzenienie

Wróciłam od gin.
Na usg wszystko w normie , tylko maleństwo nie dało zmierzyć sobie jednego parametru - tak się ustawiało że nie było szans.
Pytałam się i przy nadwadze - wskazany przyrost wagi to ok. 8 kg.
Pytałam się też o ćwiczenia - dostałam pozwolenie i nie muszę już tyle leżeć, a raczej powrót do normalności i aktywności...Wreszcie

U mnie maleństwo tętno miało na 150 i gin mówiła że to norma, więc raczej nie ma co się przejmować

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 17:38   #367
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Wróciłam od gin.
Na usg wszystko w normie , tylko maleństwo nie dało zmierzyć sobie jednego parametru - tak się ustawiało że nie było szans.
Pytałam się też o ćwiczenia - dostałam pozwolenie i nie muszę już tyle leżeć, a raczej powrót do normalności i aktywności...Wreszcie

U mnie maleństwo tętno miało na 150 i gin mówiła że to norma, więc raczej nie ma co się przejmować
Ekstra!
To juz miało byc genetyczne?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-04, 17:47   #368
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ekstra!

Tak, pierwsze genetyczne w 12 tyg.
Poprosiłam męża do gabinetu żeby sobie też poparzył na maleństwo, jaki szczęśliwy był .... niech się wczuwa.
Dostałam płytkę z nagraniem na pamiątkę.
Co do płci to jeszcze nie wiemy, gin coś mówiła że dopiero na następnym genetycznym będzie można stwierdzić.

Stary 2013-07-04, 17:54   #369
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam od gin.

super, że już możesz zacząć normalnie funkcjonować i cieszyć się ciążą! gratuluję

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 17:56   #370
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, pierwsze genetyczne w 12 tyg.
Poprosiłam męża do gabinetu żeby sobie też poparzył na maleństwo, jaki szczęśliwy był .... niech się wczuwa.
Dostałam płytkę z nagraniem na pamiątkę.
Co do płci to jeszcze nie wiemy, gin coś mówiła że dopiero na następnym genetycznym będzie można stwierdzić.
Następne genetyczne znaczy polowkowe koło 20 tygodnia? Czy robicie drugie podejście do tego, zeby maluch sie ułożył jak trzeba?

U mnie usg tez było w dwóch turach, bo dzieć zle leżał. Potem pochodzilam, poskakalam, potanczylam i sie przekrecil jak należy
Stary 2013-07-04, 18:15   #371
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
em ma: mnie też wyłazi brzuszek na wieczór, ciekawe czemu tak? Od jedzenia?
Pewnie dlatego, że hormony powodują, że zwalania się przemiana materii i po prostu nasze biedne kiszki wolniej pracują. Więc po całym dniu jedzenia po prostu gazy nam ten brzuszek wypychają
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Moja cora tez miala koloki mimo,ze stosowalam diete jaka pediatra zaleciala. Nie wiem dlaczego u twojej kolezanki dziecka kolki trwaly tak dlugo,to naprawde wyjatkowy przypadek. Kolki zazwyczaj koncza sie po trzech miesiacach (kolki nazywaja inaczej 100 dni placzu) i jest to zwiazane z niedojrzaloscia ukladu pokarmowego. Ja bardzo chcialam karmic piersia i nie przeszlam na mm,a kolka przeszla po tych trzech miesiacach.
U koleżanki pediatra sugerował, że to jeden z tych nielicznych przypadków uczelnia na mleko matki (troszkę inaczej się objawia niż skaza białkowa). Faktycznie czytałam, że jest możliwe i wtedy nie pomaga nic oprócz odstawienia dziecka od piersi. Koleżanka jednak uważała, że to niemożliwe bo wszędzie mówią, że mleko matki jest najlepsze i przestała go karmić dopiero wtedy jak się okazało, że mały ma anemię. Płacze naprawdę skończyły się jak odstawiła go od piersi, podała mm i rozszerzyła dietę. Czy faktycznie było to uczelnie na jej mleko nie wiem, bo nie chciała robić żadnych badań w tym kierunku.
Cytat:
U mnie usg tez było w dwóch turach, bo dzieć zle leżał. Potem pochodzilam, poskakalam, potanczylam i sie przekrecil jak należy
Hehe, mój maluszek nawet się tak ułożył że dało się go pomierzyć. Nie pokazał co ma między nóżkami, ale my też nie oczekiwaliśmy, że się dowiemy tego w 13 tygodniu. Za to na usg połówkowym jak będzie trzeba to i będę skakać
Stary 2013-07-04, 18:18   #372
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Hehe, mój maluszek nawet się tak ułożył że dało się go pomierzyć. Nie pokazał co ma między nóżkami, ale my też nie oczekiwaliśmy, że się dowiemy tego w 13 tygodniu. Za to na usg połówkowym jak będzie trzeba to i będę skakać
Gdyby nie było widać płci to żaden problem.
Ale naprawdę nie miałas mierzonej przeziernosci, oglądanej kości nosowej, mierzonych przepływów?
Moja lekarka stwierdziła, ze będę skakac/biegac/fikolki robic i wracać do gabinetu tak długo, az nie uda sie zmierzyć wszystkiego, co trzeba
Stary 2013-07-04, 18:20   #373
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Pewnie dlatego, że hormony powodują, że zwalania się przemiana materii i po prostu nasze biedne kiszki wolniej pracują. Więc po całym dniu jedzenia po prostu gazy nam ten brzuszek wypychają
Poza gazami to już powoli macica idzie do góry i zmniejsza miejsce w brzuchu dla żołądka a ten pod koniec dnia jest pełny

Dziewczyny, czy genetyczne miałyście już przez brzuch czy jeszcze dowcipnie?

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-07-04, 18:21   #374
AgatkaL
Wtajemniczenie

Wyniki były dziś znacznie lepsze...tzn. TSH nadal podwyższone 5.26, ale nie aż tak jak ostatnio. FT3 i FT4 w normie. Anty TPO niestety też podwyższone. Lekarz zapisał mi połówkę Euthyrox50.

A ja dziś znów smażę placki ziemniaczane..aaaaaa

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 18:21   #375
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Poza gazami to już powoli macica idzie do góry i zmniejsza miejsce w brzuchu dla żołądka a ten pod koniec dnia jest pełny

I tak, i tak

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-04, 18:25   #376
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Gdyby nie było widać płci to żaden problem.
Ale naprawdę nie miałas mierzonej przeziernosci, oglądanej kości nosowej, mierzonych przepływów?
Moja lekarka stwierdziła, ze będę skakac/biegac/fikolki robic i wracać do gabinetu tak długo, az nie uda sie zmierzyć wszystkiego, co trzeba
Miałam. Napisałam wyżej że dał się pomierzyć, tylko nie pokazał co ma między nóżkami. A w 20 tygodniu będę skakać, jak perfida mała nadal nie będzie chciała nóżek rozłożyć
Cytat:

Oj tak...macica na pewno

Ja miałam już usg przez brzuch.
Stary 2013-07-04, 18:27   #377
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Wyniki były dziś znacznie lepsze...tzn. TSH nadal podwyższone 5.26, ale nie aż tak jak ostatnio. FT3 i FT4 w normie. Anty TPO niestety też podwyższone. Lekarz zapisał mi połówkę Euthyrox50.

Ojoj, uważaj na siebie! Co ile tygodni masz kontrolować te wskaźniki tarczycowe?

A placki ziemniaczane zrobię jutro miałam jeden taki tydzień (chyba 8 czy 9) kiedy jadłam tylko placki...nie wiem co takiego w nich jest ale ciągle mi się chce

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-07-04, 18:28   #378
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość

Agatka najważniejsze, że jest lepiej i dostałaś odpowiednią dawkę leku.

Co do placków to ja bym ich nie przełknęła..No po prostu ich nie cierpię
Stary 2013-07-04, 18:28   #379
maruda80
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:

Ja dzisiaj miałam tylko dowcipnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-04, 18:30   #380
Roane
Wtajemniczenie

Metamfetaminax dalej się nie odzywa...

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Co do tycia...to cały czas wydaje mi się, że to przez zatrzymującą się wodę w organizmie. No i brzuch mi zaczyna wystawać, uda zrobiły się pełniejsze. Wczoraj miałam doła przez tą moją wagę, bo pewna osoba życzliwa mi powiedziała "no teraz to już grubasku nie ukryjesz, że jesteś w ciąży". TŻ tak się na tę osobę wku....., że szkoda mówić. Powiedział, że wcale tak nie jest, że noszę jego dziecko i jestem piękna, a ta osoba nie ma za grosz taktu i wychowania. Może ta osoba chciała zażartować , ale mnie to dotknęło. Nigdy żadnej mojej koleżance tak nie powiedziałam, w ogóle nikomu nie wytykałam jego wagi i wyglądu. Jestem mimo to z siebie dumna, że jem racjonalnie, zdrowo i nie obżeram się śmieciami
Dobrze powiedział, co za bezczelne babsko, jak można się tak do ludzi odnosić, a szczególnie rodziny. Polać TŻowi za wzorową postawę

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Niektórzy leczą własne kompleksy albo próbują się dowartościować takim wrednym sposobem bycia. Nigdy tego nie zrozumiem, ale szkoda choćby minuty Twojego cennego czasu, żeby marnować na takie złośliwości. Ciesz się swoim szczęściem, a takie baby olej
Podpisuję się rękami i nogami!

Cytat:
Moim zadaniem pięknie wyglądają zwiewne suknie w stylu greckim Szczególnie, że w tym czasie można się pochwalić dużym biuścikiem
Moja znajoma miała taką na cywilu, tylko ogniście czerwoną, odciątą pod biustem i długą do ziemi. Wyglądała pięknie, a była 8 w ósmym miesiącu i brzuch miała naprawdę ogromny (w ciąży utyła ze 20 kilo minimum, a wcześniej drobna też nie była).

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
od 4 dni jem kanapki z pasztetem i ketchupem na śniadanie - straszną mam fazę na pasztet z pomidorami...
wiem, że to syf jest ale nie mogę się oprzeć
Pasztet i ogórek kiszony

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Ja zauważyłam ale u mnie generalnie ostatnio są problemy ze wzrokiem od pół roku. Już musiałam sobie progresywne szkła zrobić
Problemy ze wzrokiem nie są wskazaniem do cesarki?

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
Gdyby nie brzuch to trzeba by się dobrze zastanowić, jakiej płci jest osoba na zdjęciu

Cytat:
a skoro już temat pracy to mi już para uszami idzie ze złości. powiedziałam asystentowi, że jeśli coś ważnego to niech dzwoni i co? i dzwoni ciągle
każde pytanie wydaje mu się ważne a boję się go zrzucić na drzewo bo jak Marcin coś zepsuje to klient do mnie będzie miał pretensje chłopak, który mnie zastępuje mojego klienta jeszcze nie zna i też nie do końca się orientuje. poza tym niestety nie nauczyli się części rzeczy i siedzę teraz i koduję już trzecią na tym zwolnieniu kampanię a tak chciałam odpocząć...
Też jak czegokolwiek nie wiem to dzwonię i truję d*pę szefowi U mnie to wynika z tego że miejscówka gdzie pracuję należy do bardzo specjalistycznej branży i mało kto się zna, a ja się ciąglę uczę. Muszę być pewna że to co mówię klientom to prawda, bo jeśli postąpią zgodnie z tym co mówię i wyjdzie klops, to straty mogą być naprawdę duże, pozatym renoma w mojej branży ma duże znaczenie, sklepów tego typu jest w kraju dosłownie kilka. Więc zwykle minimum pięć razy dziennie do niego dzwonię, wychodzę z założenia że skoro kazał dzwonić jak czegoś nie wiem to nie ma z tym problemu. Mam nadzieję że nie przeklina mnie pod nosem

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Szczerze to nie wnikalam w to,wiec nie wiem. Jak sie rejestrowalam do przychodni to juz mialam NIN.
Ja się rejestrowałam bez. Ale to było w 2008 roku, nie wiem jak teraz.

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-07-04 o 18:31
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 18:36   #381
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Ekstra!
to mnie pocieszałas z tym tętnem

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Dzięki dziewczyny...ten lekarz co mi robił prenat to nie był mój lekarz...a swojemu już ufam...a ten mnie nastraszyl trochę
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 18:42   #382
AgatkaL
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Ojoj, uważaj na siebie! Co ile tygodni masz kontrolować te wskaźniki tarczycowe?

A placki ziemniaczane zrobię jutro miałam jeden taki tydzień (chyba 8 czy 9) kiedy jadłam tylko placki...nie wiem co takiego w nich jest ale ciągle mi się chce

Z tego co dobrze zrozumiałam, to chyba co 4 tyg trzeba powtarzać badania.
Lekarz powiedział, że niektórzy to pewnie wogóle nie daliby leku przy takich wynikach, ale on jest przezorny. Nie wiem sama co o tym myśleć...nie znam się na tarczycy, bo nigdy nie miałam z nią problemów.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 18:42   #383
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Dziękuję za odpowiedzi co do usg. Wychodzi, że raczej jeszcze transwaginalnie będzie. Szkoda, miałam nadzieję że już normalnie będzie i chociaż ten jeden stres odejdzie. Bo nie wiem jak Wy ale ja nie znoszę tego gmerania w środku

Coś przez apke nie chce mi multicytować

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-04, 18:44   #384
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam. Napisałam wyżej że dał się pomierzyć, tylko nie pokazał co ma między nóżkami. A w 20 tygodniu będę skakać, jak perfida mała nadal nie będzie chciała nóżek rozłożyć

Oj tak...macica na pewno

Ja miałam już usg przez brzuch.
A dwa razy czytałam i sie nie doczytalam

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi co do usg. Wychodzi, że raczej jeszcze transwaginalnie będzie. Szkoda, miałam nadzieję że już normalnie będzie i chociaż ten jeden stres odejdzie. Bo nie wiem jak Wy ale ja nie znoszę tego gmerania w środku

Coś przez apke nie chce mi multicytować

Wcale niekoniecznie. U mnie było tak, ze najpierw próbowali przez brzuch. Nie wyszło. Potem transvaginalne, tez nie wyszło. Kazali mi pochodzić, wróciłam i robili juz tylko przez brzuch.
Stary 2013-07-04, 18:51   #385
Cicici
Rozeznanie

Jakies doswiadczenia z tymi urzadzeniami??
http://www.volos.com.pl/?detektory-tetna-plodu,35
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:03   #386
forester
Zadomowienie

Kurcze a ja chyba pierwszy raz panikuję, ale Tż już mnie nie chce słuchać więc popanikuje Wam.

Czy którąś z Was bolało a raczej pobolewało przez cały dzień podbrzusze? Nie jest to ból w konkretnym miejscu, nie kłuje jak w zwyczaju mają to jajniki, raczej tak trochę ćmi i jest taki rozlewający się. Czasem mocniej zaboli mnie w okolicach hmm... łona? Brzuch nie jest tkliwy, mogę chodzić itp a jednak jest taki, że ciężko go olać.

Do gina się nie dodzwonię, bo jest na wakacjach za granicą a nie wiem czy panikować i jutro lecieć do innego na chybił trafił. Dodam, że póki co pfu pfu pfu nie mam innych niepokojących objawów, więc na IP nie mam szans. Jakie objawy miałyście z tym nieszczęsnym pęcherzem?
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:03   #387
aira
Raczkowanie

GG do aira

Cytat:
Artykuł a propos pracy i zwolnień: http://foch.pl/foch/1,132037,1420785...ml#BoxSlotIIMT
A'propos... moje zwolnienie z przedostatniej pracy zostało uargumentowane tak, że jestem najmłodsza w zespole i nie mam dzieci, więc bez problemu znajdę pracę. Zwolnienia były konsekwencją utraty kilku strategicznych klientów, po tym jak moja szefowa zachorowała na raka i fama się rozniosła po klientach. Kolejną pracę znalazłam w ciągu trzech miesięcy, ale często na rozmowach kw.zadawano mi pytanie czy planuję dzieci i widać było, że jest to jakiś problem. Mimo, że nie planowałam.
Ta moja ostatnia ciąża to było ponadplanowe dokonanie

A z innej beczki...byłam wczoraj u gina, dostałam kolejne leki, krwawię już ponad 3 tygodnie Po USG lekarz stwierdził, że przyczyną krwawienia może być prawdopodobnie to, że nie do końca mnie wyczyścili podczas zabiegu, bo widzi coś w macicy 3,5mm x 7 mm i albo to jest krwiak który się wchłonie, albo jakieś resztki, które jak się wyraził "urodzę", a jeśli nie to znowu zabieg. Za tydzień mam kontrolę, mam nadzieję, że nie wykrwawię się na amen. Kupiłam buraki i jem gotowane, robię z nich tez świeży sok i mieszam z sokiem z jabłek i wcinam szpinak.
Zależy mi żeby to krwawienie się już skończyło, bo wówczas będzie można coś zacząć robić z tym mięśniakiem, co to się dowiedziałam w szpitalu, że go mam

Jutro umówiłam się z dziewczynami z byłej pracy na piwko, trochę się wyluzuję. Dziś cały dzień spędziłam nad papierami, bo pracuję w domu. Tzn lewiznę robię, to tak odnośnie chęci kobiet do pracy i chęci zatrudniania młodych kobiet. Mam nadzieję że skarbówka tu nie zagląda

Kurczę, co z Metamfetaminax może jednak wszystko ok, tylko ma jakieś badania i musi poleżeć.

11.06.2013[*]
aira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:05   #388
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Moja znajoma miała taką na cywilu, tylko ogniście czerwoną, odciątą pod biustem i długą do ziemi. Wyglądała pięknie, a była 8 w ósmym miesiącu i brzuch miała naprawdę ogromny (w ciąży utyła ze 20 kilo minimum, a wcześniej drobna też nie była).
To musiała ślicznie wyglądać! Ta czerwień
Cytat:
A dwa razy czytałam i sie nie doczytalam
Też tak czasem mam

Objadłam się malinami
Stary 2013-07-04, 19:05   #389
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Kurcze a ja chyba pierwszy raz panikuję, ale Tż już mnie nie chce słuchać więc popanikuje Wam.

Czy którąś z Was bolało a raczej pobolewało przez cały dzień podbrzusze? Nie jest to ból w konkretnym miejscu, nie kłuje jak w zwyczaju mają to jajniki, raczej tak trochę ćmi i jest taki rozlewający się. Czasem mocniej zaboli mnie w okolicach hmm... łona? Brzuch nie jest tkliwy, mogę chodzić itp a jednak jest taki, że ciężko go olać.

Do gina się nie dodzwonię, bo jest na wakacjach za granicą a nie wiem czy panikować i jutro lecieć do innego na chybił trafił. Dodam, że póki co pfu pfu pfu nie mam innych niepokojących objawów, więc na IP nie mam szans. Jakie objawy miałyście z tym nieszczęsnym pęcherzem?

Ja miewam takie bole ale sa delikatne i chwilowe.. Bardzo Cie boli?
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:11   #390
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość

Wiesz mnie w sumie nadal coś co jakiś pobolewa, a w 1 trymestrze to w ogóle miewałam takie dni, że cały dzień coś bolało, ćmiło. Staram się nie panikować dopóki nie ma innych objawów. Jednak nasze ciało się zmienia, rozciąga i chyba to rzadkość jak ktoś nie ma w ogóle żadnych bóli brzucha.
Jeśli podejrzewasz że to pęcherz to polecam sok 100% żurawiny, dużo wody z cytryną, ogórki kiszone (w ogóle pić po prostu jak najwięcej). A czy to faktycznie pęcherz wyjdzie tylko przy badaniu moczu.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości