Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-04, 19:09   #3541
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
info od rocky:

"juz po ip, badaniu i lewatywie. Miałam usg oszacowano laurkr na 3200 lub 3300g. Rozwarcie na 1 cm szyja zgładzona.skurcze sa.boli.leze pod ktg. Tż w domu bo podobno to potrwa. Leze na sali przedporodowej wiec nie mogł zostac. Wierze w wasze kciuki żabki. Pzdr."
rockyyy mocne kciuki za ciebie i laure!!!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:09   #3542
skylie
Wtajemniczenie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

O rety, o rety będą nowe maluszki
Rokyyy i Czarowniczko- mocne

Malaczarna- a jak u Ciebie? Będzie coś dzisiaj czy nie?

Sami- gratki dla siostry

Dotka- olej laskę. Zazdrość jej dup.sko ściska A z KTG nie rezygnuj To nie tylko służy so sprawdzania skurczy macicy, ale też czy z Małą wszytsko jest ok.

Enlevee- szybkiego macie developera Z drugiej strony jak się i tak macie wyprowadzać to może lepiej wcześniej, bo tak trochę kasy Wam zostanie

za tygodnie

I idę nadrabiać dalej

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:10   #3543
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Persephone_ Pokaż wiadomość
Do jakiego szpitala?

U nas rota 2x300 - musimy się zastanowić. Bo zwykłe szczepienia mamy darmowe te bezpieczniejsze dla Artura jako wcześniaka i ponoć pneumo też mamy za darmo.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Perse czy mały był szczepiony na cos zaraz po urodzeniu czy nie?

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane!!!
ja teraz malo zaglądam do Was ponieważ przy moim ssaczku głodomorku trudno znaleźć choćby 15 mimut dziennie tylko dla siebie. Jestem uzależniona od Tymusia i praktycznie muszę być do dyspozycji 24 godziny na dobę, a obowiązków jest dużo. Tymuś też bardzo lubi jeść, karmimy tylko piersią i te karmienia to mój podstawowy obowiązek, karmimy praktycznie co ok 2 godzinki i jedno karmienie trwa ok 20-60 minut, więc na spokojnie poświęcam Tymusiowi większość swojego czasu a w nocy odsypiam pomiędzy karmieniami

Trzymam ogromne kciuki za Czarowniczkę i Rocky - to fantastycznie że Wasze maluszki będą już niebawem z wami, ja po porodzie to byłam tak ogromnie szczęśliwa, że uśmiechałam się z całych sił, płyneły mi łezki wzruszenia i mówiłam cały czas do męża jak bardzo jestem szczęśliwa i jak bardzo go kocham.

Zauważyłam że na 1 stronce są linki do moich opisów pobytu w szpitalu, tymczasem opisy porodu pisałam w poprzednim wątku i jeśli jesteście zainteresowane to zapraszam pod link:
cz1 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post41554858
cz2. https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post41559099

U nas spokojnie życie płynie pod dyktando Tymusia, przewijanie, karmienie, drzemka, i tak cały dzień. W czasie kiedy Tymuś śpi ja staram się odpoczywać bo w szpitalu zalecili mi przynajmniej 2 tygodnie odpoczywania i starać się jak najmniej czynności domowych. W czasie kiedy Maleństwo drzemie, ja czasem też udaję się na drzemkę. Mój mąż zajmuje się domem, dodatkowo przewija Tymusia i kąpie z moją pomocą, tak że moim głównym zajęciem jest karmienie. Pokarmu mam wystarczającą ilość i udaje się karmić tylko piersią.
Jutro mam wizytę u ginekologa na zdjęcie szwów, a w następną środę mamy pierwszą wizytę u pediatry z Tymusiem.

Wczoraj była u nas położna, przyszła bez zapowiedzi, ale bardzo fajna kobieta się trafiła bo wyjaśniła nam wiele kwestii w których czuliśmy sie zagubieni. Opowiadała o diecie przy karmieniu, dokładnie nam pokazywała jak pielęgnować Tymoteuszka i jakie czynności wykonywać. Bardzo rzeczowo i dokładnie opowiadała o tym jak zorganizować dom, aby Maluszek mial jak najlepsze warunki do rozwoju. zostawiła nam numer telefonu i powiedziała że więcej nie będzie nas nachodzić i jak będziemy miec pytania to żeby zawsze dzwonić, wyjaśni sprawę przez telefon, a jeśli będzie taka konieczność to dopiero nas odwiedzi.

Miałam Wam mnóstwo do napisania, ale juz sama nie pamiętam wszystkiego.

Aha ważne info - po porodzie mam tylko 4 kg więcej niż przed ciążą
Nie wiem czy coś mi się jeszcze zrzuci bo apetyt mam ogromny przy tym karmieniu piersią i wciągam jak odkurzacz

Miłego dnia Mamusie i dobrego samopoczucia
Super ze tak fajnie sobie radzisz i masz oparcie w mężu
A jak się czujesz, masz jeszcze bóle głowy i zawroty czy minęły?
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:12   #3544
magolina
Wtajemniczenie

Moja zachłanność nie zna granic, Tż przywiózł od teściowej pierogi z jagodami i zjadłam wszystkie, chyba ze 20 i teraz aż mi się chce

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
witam
no to nabawiłam się cholestazy
odebrałam wyniki
ALT 66
AST 54
norma max 35

w poniedziałek idę z tym do gina bo dopiero z urlopu wraca
dziś będąc u znajomych w ogródkach działkowych okazało się, że u sąsiadów jest pani ginekolog ze szpitala w którym chcę rodzić to ją podpytałam i powiedziała, że za dużo nie da się zrobić co najwyżej maść po kąpieli i dieta i to tylko złagodzi świąd, a nie usunie
jeszcze zwróciła uwagę na moje opuchnięte nogi i kazała badania na nerki zrobić... one nie są mocno opuchnięte mówię do niej, a ona że nie można bagatelizować
o kurde, współczuje kochana a przecież tak jak piszesz, jestes już na diecie....mam nadzieję, że to dziadostwo da Ci spokój i koniecznie zrób te badania na te nerki

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
A my wróciliśmy od pediatry. Lekarce nie podoba sie ze dalej jest zolta..dobrze ze to w szpitalu wiec od razu zrobili krew. Teraz tz pojechal po wyniki, bo jak dalej bedzie zoltaczka to dostajemy skierowanie do Katowic na patologie noworodka

Rozmawialiśmy też o szczepieniach. I te nieobowiazkowe a ktore dobrze by bylo zrobic to koszt ok. 4x250zl :banghead::banghead:
Szczepienia to masakra tyle kasy. Takie rzeczy powinny być za darmo, albo chociaż o wiele tansze
Karolajn czyli to jest tak, że ta żółtaczka może być od kp i wtedy bedziesz musiała zrezygnować z kp????
Trzymam kciuki za Hanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane!!!
Super, że tak dobrze sobie radzicie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Funkcjonuję na kanapie. Po no-spie nie przeszło, ściska mnie co jakiś czas, Filip do tego taki aktywny, że skóra boli...
może weź drugą no-spe, albo dodatkowy magnez????

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
zaraz ma przyjsc wynajmujacy ogladac z jakimis ludzmi mieszkanie.. znajac moje hormony pewnie sie przy nich poryczę jak będą oglądać MOJE mieszkanko

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Czarowniczka ma za 45 minut cesarkę, leży już od jakiegoś czasu pod kroplówkami i ze skurczami !!!!!!!

Dziewczyny już niedługo kolejny bobo będzie z nami!!!!!!!!!
Mocne

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość

Piekielnie mnie piecze skóra na brzuchu, pod samym biustem, ale nic mnie nie obciera, czytałam że to normalne, też tak macie? do szału mnie to doprowadza, ani siedzieć, ani leżeć, ani stać
Nie zauważyłam czegoś takiego u siebie
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:12   #3545
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
info od Rocky:

"Juz po IP, badaniu i lewatywie. Miałam USG oszacowano Laurkr na 3200 lub 3300g. Rozwarcie na 1 cm szyja zgładzona.Skurcze sa.Boli.Leze pod KTG. Tż w domu bo podobno to potrwa. Leze na sali przedporodowej wiec nie mogł zostac. Wierze w Wasze kciuki Żabki. PZDR."

Zaciskamy kciuki, zaciskamy!!
Stary 2013-07-04, 19:13   #3546
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Iwonko masz wózek Jedo? Może napisz do nich maila (bezpośrednio do producenta www.jedo.pl) i zapytaj czy jest jakiś uniwersalny adapter. Z tego co słyszałam- są bardzo pomocni.
tylko problem jest w foteliku, bo adaptery do stelazawózkapasują idealnie tylko fotelik ma jakiestakie smieszne cos co mi tam nie wchodzi

Cytat:
info od Rocky:

"Juz po IP, badaniu i lewatywie. Miałam USG oszacowano Laurkr na 3200 lub 3300g. Rozwarcie na 1 cm szyja zgładzona.Skurcze sa.Boli.Leze pod KTG. Tż w domu bo podobno to potrwa. Leze na sali przedporodowej wiec nie mogł zostac. Wierze w Wasze kciuki Żabki. PZDR."

bedzie porodzik, mam nadzieje, że niepotrwa zbyt długo
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:13   #3547
enlevee
Zakorzenienie

ja pierniczę..

Pisałam Wam o jednych gosciach z moim wynajmujacym.. a on po nich mi oswiadcza, ze jeszcze 4 pary w kolejce czekają prze ch*j z niego jest, no serio.. mi to nie przeszkadza skoro jednym ciągiem, ale naprawdę ma bajerę

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-04, 19:13   #3548
skylie
Wtajemniczenie

Karolajn- u Wojciecha tez mieliśmy nasiloną żółtaczkę ze względu na przeciwciała w moim mleku (konflikt w grupach krwii). Naświetlali go z tydzień, a potem już pomalutku schodziła Wojtusiowi żółtaczka. Trzymam kciuki i za Was

Odnośnie szczepień możecie poczytać tu:

http://www.szczepienia.pl/

Co do cen szczepionek- warto podzwonić po aptekach bo ceny wahają się nawet i 100 zł pomiędzy nimi

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-07-04 o 19:16
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:14   #3549
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
info od Rocky:

Oby jak najmniej bolało i sprawnie poszlo
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:16   #3550
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Malaczarna- a jak u Ciebie? Będzie coś dzisiaj czy nie?
Ja się nigdzie dziś nie wybieram :P
Jutro na 9 jadę na posiew, może dr się pokażę, bo posiew pobiera położna. No ale...znajomości :P
Poleżę teraz, już nie chcę brać leków. Nie ma tragedii.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:16   #3551
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
info od Rocky:

Oby sprawnie i szybko poszło
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:17   #3552
jakierka
Zadomowienie

Witam sie

Od wczoraj latamy z TZ i walczymy z angielska biurokracja zwiazana z mieszkaniem Mamy juz podlaczona elektrycznosc, wode, gaz. Musielismy zglosic kilka rzeczy do naprawienia i nie wiemy jeszcze kiedy i czy nam to w ogole naprawia. Na kazda wizyte musielismy czekac w nieskonczonosc... Do tego naprawianie samochodu w trakcie. Zdolalismy dzis zakupic niezbedne narzedzia i sprzet do rozpoczecia remontu i od jutra (mam nadzieje) TZ juz zacznie cos tam robic. Jestem okropnie przemeczona i chyba duzo bardziej psychicznie, niz fizycznie

Widzialam, ze Belle rowniez urodzila, moje szczere gratulacje!!!

Lece Was poczytac, bo kompletnie nie wiem co sie z Wami dzieje.
Stary 2013-07-04, 19:17   #3553
Neni1984
Zakorzenienie

A w temacie szczepień - któraś z Was myśli o szczepieniu tymi refundowanymi?
Stary 2013-07-04, 19:18   #3554
rasha90
Raczkowanie

tęcza za oknem!
Stary 2013-07-04, 19:18   #3555
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
ja

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-04, 19:19   #3556
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

roCkyy: kciuki zaciśnięte,niech pójdzie szybko

Czarownica: tuż tuż..

Iwonka: może lepiej skontaktuj się z producentem fotelika, bo wózka to niekoniecznie coś da. Powiedz ze potrzebujesz adapter do jedo żeby ten fotelik przymocować..

Jak dobrze ze ja się nie będę bawić w wozenie małego w foteliku) bo sporo tych problemów ..

Kejt: jak tam?

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:20   #3557
iwona335
Zakorzenienie

na pierwszym zdjeciu jest fotelik, a na drugim i trzecim adapter z wózka
moze któąs z Was sie na tym zna
nie wiem czy oddać adaptery i daćze siana z tymczy zainwestowac w jakis używany fotelik (ten dostalismy w spadku)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 130704_191325.jpg (38,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 130704_191353.jpg (33,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 130704_191405.jpg (27,0 KB, 4 załadowań)
Stary 2013-07-04, 19:21   #3558
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

[/COLOR]

no ja mam dietę już bo cukrzycową poczytam co tam w tej wątrobowej diecie, ale załamka mnie wzięła, żeby nie koleżanka i Wy to bym nie wiedziała, że to mam
dziękuje Wam
o kurcze, a jak Twoje cukry? na czczo ile masz i po posiłkach? Bo kurka wodna z tego co mi wiadomo to dieta cukrzycowa wyklucza sie z dieta watrobową Musisz poszukać rzeczy neutralnych, takich co przy watróbce możesz jeść i przy cukrzycy, ale powiem szczerze ze mało tego jest. Mój teść ma taką dietę, a tż ma chorą wątrobę to wiem troszkę na ten temat.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:22   #3559
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
na pierwszym zdjeciu jest fotelik, a na drugim i trzecim adapter z wózka
moze któąs z Was sie na tym zna
nie wiem czy oddać adaptery i daćze siana z tymczy zainwestowac w jakis używany fotelik (ten dostalismy w spadku)
a adapter wchodzi do wózka, tylko do fotelika nie pasuje?
Próbowałaś wpinać każdą stroną?

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:22   #3560
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
info od Rocky:

Oby jednak nie trwało długo i nie bolało. Kciuki oczywiście są mocno zaciśnięte

No, ale Rockyyy ze mną, Iwoną i Elaine miałaś rodzić, a ty co? Wyłamałaś się.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:22   #3561
kiss12550
Zadomowienie

miałam nadzieję ze już jakieś maleństwa są a tu kurcze jeszcze trzeba czekać no nic w dalszym ciagu trzymam olbrzymie kciuki, powiem Wam że z taka ilością kciuków od nas wszystkich dzewczyny powinny rodzić w max godzine
żartuje oczywiscie , najważniejsze żeby wszystko z nimi było ok i ważne że są pod opieką lekarzy
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:22   #3562
tweedledee
Zakorzenienie

O matko ale się dzieje!!!!

Czarownica trzymamy kciuki kochana!!!
Rocky, oby się jak najszybciej rozkręciło!!

My już wróciliśmy,k był burger king (ale tym razem tylko burgery), ikea też zaliczona Kupiłam sobie jeszcze kapciochy do szpitala za 8 zł i dwie miseczki śniadaniowe za 1,50zł
Ooo, a tż właśnie złożył łóżeczko ale fajnie, pimpik jest już z nami heheheh
Stary 2013-07-04, 19:22   #3563
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
No, ale Rockyyy ze mną, Iwoną i Elaine miałaś rodzić, a ty co? Wyłamałaś się.
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:23   #3564
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
ja
Stary 2013-07-04, 19:23   #3565
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też
Stary 2013-07-04, 19:25   #3566
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
od 14 do 16 były co 10 a od 16 co 8-7 min a teraz co 5

JADE NA IP!!!!

Jem własnie kanapki coby nie paśc,ide umyc kape i sie ubieram.Poczekam z pol godz i jak bd co 5 to wsiadamy do auta
Trzymam kciuki nieustannie!!!

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
No najgorzej, bo tak sie cieszylam z tej laktacji. No nic.. będziemy sprawdzac po czym to ale moj pokarm poszedl na pierwszy ogien.

Za to tz mi kupił Sommersby
Kochana nic straconego z tą laktacją, odciągaj pokarm laktatorem i niech ci zamrożą, potem podasz dziecku

Cytat:
info od Rocky:

Oby jednak poszło szybko !!!!

Czarodziejko - z Tobą tez jestem myślami, to juz tuż tuż
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:25   #3567
madi82
Zakorzenienie

MYŚLĘ, że teraz Czarownica potrzebuje naszych kciuków!!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:26   #3568
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
ja ciągle nie wiem
mój gin powiedział, że nie ma sensu wg niego płacić za skojarzone, bo ochrona jest taka sama. podstawowa różnica leży w ilości wkłuć.
ja ciągle się waham.
ale na pewno będziemy szczepili na dodatkowe- rota i może coś jeszcze.
Stary 2013-07-04, 19:27   #3569
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
tylko problem jest w foteliku, bo adaptery do stelazawózkapasują idealnie tylko fotelik ma jakiestakie smieszne cos co mi tam nie wchodzi
Więc właśnie może potrzebne są inne adaptery. Wiem, że jest kilka rodzajów, w zależności od fotelika. Są ponoć również jakieś "uniwersalne". Naprawdę doradzam napisać do jedo, może nawet wysłać do nich foto fotelika?

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
ja pierniczę..

Pisałam Wam o jednych gosciach z moim wynajmujacym.. a on po nich mi oswiadcza, ze jeszcze 4 pary w kolejce czekają prze ch*j z niego jest, no serio.. mi to nie przeszkadza skoro jednym ciągiem, ale naprawdę ma bajerę
Dobry jest... Wśród tylu osób to raczej na pewno znajdzie chętnych
Stary 2013-07-04, 19:27   #3570
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość

poza tym dziś pierwszy raz w nocy wstałam na siku, czyli dopadło i mnie
Weź się lepiej nie odzywaj

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Co wiecej jestem w troche podobnej sytuacji Tz chce bardzo zaprosic swoich siostrzencow i siostre do nas w sierpniu. Nie powiem, ze ich nie lubie. Siostrzency sa super, ale moja szwagierka masakra, paniusia, wogole ciezko mi sie z nia rozmawia a poza tym ma lewe rece do wszystkiego i wiem, ze jak przyjada bede musiala jej uslugiwac, latac z kawka, szykowac obiadki dla wszystkich, do tego maly Franus i calkiem nowa dla mnie sytuacja. Boje sie, ze tego nie ogarne Gdyby jeszcze byla inna i wiedzialabym, ze mi pomoze w kwestii organizacyjnej calego ich pobytu to myslalabym inaczej, no ale... Poza tym nie chce sprawic przykrosci TZ ktory wprost nie moze doczekac sie kiedy przyjada, a oni w innym terminie nie moga bo dzieciaki ida do szkoly... No i masz babo placek...
za dziabanko

A co do przyjazdu - nie daj się
Jakby się mój TŻ z kimś umówił na przyjazd to dostałby patelnią przez łeb Już mu zapowiedziałam, że żadnego pępkowego ani wizytacji przez minimum pierwsze 3 tygodnie i zgodził się ze mną
A Twój TŻ w tym czasie będzie w domu też siedział i pomagał z dzieckiem i gośćmi? W ostateczności umów się z nim, że to on zajmuje się gośćmi od A do Z i jeszcze Tobie pomaga!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości