|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
![]() PS. szybki ten deweloper, skoro juz ludzie przybywają mieszkanko oglądać... |
|
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
![]() Ale to mieszkanie jest takie wypasione, ze naprawde kiedys sama bym chciała takie miec.. podgrzewane podłogi w łazience i włączanie światła poprzez dotknięcie metalowej ozdobnej kulki to moje ulubione bajery
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#3513 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3515 | ||||
|
Zadomowienie
|
Czarowniczka ma za 45 minut cesarkę, leży już od jakiegoś czasu pod kroplówkami i ze skurczami !!!!!!!
Dziewczyny już niedługo kolejny bobo będzie z nami!!!!!!!!!! Cytat:
Cytat:
jak pech to pech...Cytat:
dla Was Cytat:
|
||||
|
|
|
#3516 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powodzenia!!!
|
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech rodzą w dzień bo zaś będę całą noc na kompie siedziec oczekując info
|
|
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Iwonko nie denerwuj się, lekarze wiedzą co robią i w momencie jak nie ma żadnych niepokojących oznak, że czas już się kłaść i poród wywoływać to jeszcze wolą chwilkę poczekać zeby akcja rozkręciła się sama.
jakbys miała mało wód, Zuzia byłaby mało aktywna czy coś to na pewno nie pozwoliliby Ci czekać. Wiadomo, że poród 2 tyg wcześniej i 2 tyg później niż tp zakładany jest bezpiecznym czasem (mówimy o ciazy bez komplikacji), wiec naprawdę się nie stresuj Jak jest wszystko dobrze to lepiej czekac w domku niz w szpitalu na przyjscie maluszka ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3519 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
w ogóle pochwale się- mam kolejne - 2 kg
|
|
|
#3521 |
|
Zadomowienie
|
Iwona, ja broń Boże nie straszę
). Ja sama nie wiem jak postąpię jeśli się przeterminuję, jak się tak zdarzy to będę myśleć ale jeśli zasugeruje, że lepiej się zgłosić na IP to pewnie pójdę.
|
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia: super ze wszystko dobrze się układa
) no brawa dla tata!Perse )Czarownica: kciuki!!! Ale fajnie! Rockyy: czekamy na wieści!
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czuje sie teraz mniej wyrodną matką ![]() wiecie co, kupiłam adaptery do wózka jedo i do fotelika typu maxi-cosi i co du.pa blada bo te adaptery nie łącza sie z tym badziewiem fotelikiem, nawet nie wiem jaka to firmajest bo nie ma żadnej informacji. Niby kształt tego połaczenia sie zgadza ale za chiny nie wchodzi |
|
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonka: kurde czyli jednak może to nie to łączenie? Możesz zwrócić?
Karolajn: super z ta waga ) u mnie jeszcze ciągle wzrostowi..hihu
|
#3526 | ||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII
Cytat:
To uciążliwe, ale z reguły maluszki szybko wracają do siebie. Odciągaj koniecznie mleko, żeby laktacja nie zaniknęła. Czemu jesteś zawiedziona? A Ligota to kolejowy czy kliniczny? Ja leżałam w klinice. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się i trzymam kciuki za Rocky i Czarowniczkę
Mi jakoś zleciał strasznie cały dzień-zakupy, szybki obiad, szykowanie TŻ do pracy i .... poszłam spać i tak mi zeszło aż do 17 ![]() Potem posprzątałam po obiedzie, wykąpałam się i oto jestem -cała dla Was ![]() Idę nadrabiać, bo mam w hu...k
|
|
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3529 |
|
Zadomowienie
|
Enle fajne te bajery, kulka mnie szczególnie zaintrygowała
nie dziwię się, że jestes taka przywiązana do tego mieszkanka ale tak jak piszesz, potem wynajmiecie sobie jeszcze lepsiejsze ![]() Karolajn za lecące kgA ja siedzę i się wkurzam, Tż wyjątkowo późno wraca, jeszcze go nie ma, a czeka młoda kapustka w garnku, pieczone ziemniaczki i cyc z piersi do usmażenia - a Tż olej ma mi przywieźć bo mi zabrakło i nie mogę zjeść i jeszcze nas czekają odwiedziny u siostry
|
|
|
|
#3530 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja się wyżalę, bo może komuś z podczytujących się przyda...
Rodziłam w Katowicach u Bonifratów i zdecydowanie szpital jest przereklamowany. Oprócz dobrego wyposażenie i fajnych pań na oddziale noworodkowym nie ma nic do zaoferowania. - już pomijam fakt, że tyle musiałam się męczyć zanim mnie ścięli - mała została wypuszczona do domu z klamerką na pępku, co wprawia w osłupienie lekarzy i położne u mnie, przez to kikut się będzie dłużej trzymał - panie położne nie są pomocne ani trochę, wręcz mają pretensje że muszą w nocy podejść ( bo one mają pacjentki na porodówce) A JA JAK JUŻ URODZIŁAM TO NIE JESTEM PACJENTKĄ?! - w dniu wyjścia do szpitala nie dostałam żadnych zaleceń- usłyszałam, że wszystko będzie na wypisie. Wypis dopiero dziś był gotowy a tam informacja, że po 3 dnia konieczna kontrola u pediatry w związku z żółtaczką - pomocy laktacyjnej żadnej. Po 3 dnia pani położna ochrzaniła mnie w jakiej to pozycji karmie ( a dzień wcześniej inna tak mi kazała) i wielce oburzona stwierdziła, że czemu nie pójdę sobie wypożyczyć rogala. Tak jakby ktoś mi o tym powiedział ![]() - co do opieki nad noworodkiem- położne chyba wychodzą z założenia, że skoro urodziłam to powinnam wszystko wiedzieć o niemowlaku no i chyba tyle.
|
|
#3531 | |
|
Raczkowanie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41635916]
wklejam zdjęcia tarasu przed i po [/QUOTE]cudny tarasik nic tylko odpalać grilla![]() Cytat:
odpoczywaj Rockyy i Czarownica, wielkie dla Was, niech wszystko pójdzie szybko i bezproblemowo, ucałujcie Maluszki od wszystkich ciotek![]() Mam dziś po południu wicie gniazda. Dwa prania zrobione, drugie zaraz ląduje na balkonie (burza trochę przeszkodziła), maraton przy żelazku jeszcze nie zakończony. Piekielnie mnie piecze skóra na brzuchu, pod samym biustem, ale nic mnie nie obciera, czytałam że to normalne, też tak macie? do szału mnie to doprowadza, ani siedzieć, ani leżeć, ani stać
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
Karolajn niech żółtaczką przejdzie małej:thumbup:
Ewusia super że tak dobrze sobie radziccie. Rocky trzmaj się tam i kciuki za błyskawiczny poród ![]() Czarownic już za chwilę bezideowości tulić synka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moge zwrócić tylko, że chyba nie dopasuje do tego fotelika żadnego adaptera bo nie wiem jaki i sie wkurzam jak głupia |
|
|
|
|
#3535 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
Wklejam info o szczepieniach. Wykapiemy Hanie i opisze mniej wiecej co i jak
EDIT: 1. Szczepienia obowiązkowe: podany jest okres kiedy powinno się je wykonywać - w 6 tyg. są to 3 wkłucia chyba, że ktoś chce żeby było mniej to można wybrać PŁATNE 5w1 lub 6w1, potem w 12 tyg, 18 tyg i 16-18mż zamiast 3 wkłuć są wtedy po 1. 6 w 1 sie nie opłaca, bo za każdym razem dziecko dostaje wtedy WZW B 2. PŁATNE - Pneumokoki- bardzo ważne szczepienie. najlepiej zaszczepić w 4 dawkach, ale sa dopuszczalne inne warianty - Meningokoki łacznie 3 dawki - Rotawirusy- niekoniecznie
Edytowane przez karolajn1987 Czas edycji: 2013-07-04 o 19:38 |
|
|
|
#3536 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny gadałyście o monitorach oddechu, ja przeglądając tablice znalazłam taki monitor + nianię, może się komuś przyda
http://tablica.pl/oferta/angelcare-a...tml#472c28f02b |
|
|
|
#3537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
info od Rocky:
"Juz po IP, badaniu i lewatywie. Miałam USG oszacowano Laurkr na 3200 lub 3300g. Rozwarcie na 1 cm szyja zgładzona.Skurcze sa.Boli.Leze pod KTG. Tż w domu bo podobno to potrwa. Leze na sali przedporodowej wiec nie mogł zostac. Wierze w Wasze kciuki Żabki. PZDR." |
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że tak to wyglądało, bo na pewno też byłaś zestresowana nową sytuacją, a one się zachowywały jakbyś razem z dzieckiem miała urodzić całą wiedzę dotyczącą zajmowania i wychowywania malenstwa..
|
|
|
|
|
#3540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

dla Twojego Męża 

- to fantastycznie że Wasze maluszki będą już niebawem z wami, ja po porodzie to byłam tak ogromnie szczęśliwa, że uśmiechałam się z całych sił, płyneły mi łezki wzruszenia i mówiłam cały czas do męża jak bardzo jestem szczęśliwa i jak bardzo go kocham. 

jak pech to pech...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
To uciążliwe, ale z reguły maluszki szybko wracają do siebie.