Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-04, 19:27   #3571
karolajn1987
Wtajemniczenie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Szczepienia to masakra tyle kasy. Takie rzeczy powinny być za darmo, albo chociaż o wiele tansze
Karolajn czyli to jest tak, że ta żółtaczka może być od kp i wtedy bedziesz musiała zrezygnować z kp????
Trzymam kciuki za Hanie
własnie nie wiem

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Karolajn- u Wojciecha tez mieliśmy nasiloną żółtaczkę ze względu na przeciwciała w moim mleku (konflikt w grupach krwii). Naświetlali go z tydzień, a potem już pomalutku schodziła Wojtusiowi żółtaczka. Trzymam kciuki i za Was
i jak potem z kp?Karmiłaś dalej czy trzeba zrezygnować?
Stary 2013-07-04, 19:28   #3572
yevele
Zadomowienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Czarownica, Rocky
Stary 2013-07-04, 19:31   #3573
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
ja
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
ja
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja też
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ja ciągle nie wiem
mój gin powiedział, że nie ma sensu wg niego płacić za skojarzone, bo ochrona jest taka sama. podstawowa różnica leży w ilości wkłuć.
ja ciągle się waham.
ale na pewno będziemy szczepili na dodatkowe- rota i może coś jeszcze.
Już się bałam, że tylko ja jestem taką wyrodną matką
Ale jakieś dodatkowe pewnie weźmiemy
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:31   #3574
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Karo poza tym Ty nam tu nie pisz o piwkach bo ja z Dotka zaraz się spotkamy przy monopolowym taką nam ochotę narobisz
Ooooo taaaakkkk....)))

no En..fajne mieszkanie ale pomysl ze po co Ci teraz podgrzewane podlogihehe)

rocky i czarownico trzymamy kciuki dajcie znac dziewuszki!!!!!
Co do szczepionrk-jestem zielona...
Ale pewnie te refundowane...

skylie no wiem,wazne jest nastepne za tydz ale napewno nie dociagne oby:-((:-P

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:36   #3575
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
dziekuje
czuje sie teraz mniej wyrodną matką

wiecie co, kupiłam adaptery do wózka jedo i do fotelika typu maxi-cosi i co du.pa blada bo te adaptery nie łącza sie z tym badziewiem fotelikiem, nawet nie wiem jaka to firmajest bo nie ma żadnej informacji. Niby kształt tego połaczenia sie zgadza ale za chiny nie wchodzi
nie jesteś wyrodną matka, miałas ktg, czujesz ruchy czyli jest ok

Co do fotelika to mam kilka pytan:

Masz fotelik maxi-cosi i wózek jedo? Bo tak zrozumiałam. Jeśli tak to powinnać kupić adaptery do fotelika maxi-cosi przystosowane do jedo. Na all sa za 50-70zł. A jesli masz inny fotelik to skontaktuj sie z producentem i pogadaj. Z jedo sa fajni wiec tez mozesz napisac. Mi bardzo pomogli przy wyborze koloru wózka.

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
info od Rocky:

"Juz po IP, badaniu i lewatywie. Miałam USG oszacowano Laurkr na 3200 lub 3300g. Rozwarcie na 1 cm szyja zgładzona.Skurcze sa.Boli.Leze pod KTG. Tż w domu bo podobno to potrwa. Leze na sali przedporodowej wiec nie mogł zostac. Wierze w Wasze kciuki Żabki. PZDR."

czarownico już trzymam od południa

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A w temacie szczepień - któraś z Was myśli o szczepieniu tymi refundowanymi?
ja

Mam mieszane uczucia ogólnie do szczepień, a do tych płatnych to w ogóle. Mam koleżanki co zaszczepiły na pneumokoki a dzieci i tak sie pochorowały i w szpitalu były. Podobnie moja ciocia jak szczepiła sie przeciwko grypie to chorowała, a jak w ubiegłym roku zaryzykowała i nie szczepiła sie to była zdrowa całą zimę I weź tu zgadnij co lepsze
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:37   #3576
enlevee
Zakorzenienie

no i znowu mam takie pulsacyjne kłucia jakby w jajniku tym razem
Skonam zanim się mały urodzi, no naprawdę
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-07-04 o 19:39
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:37   #3577
stokrotka24
Zakorzenienie

QUOTE=jakierka;41639552]Witam sie

Od wczoraj latamy z TZ i walczymy z angielska biurokracja zwiazana z mieszkaniem Mamy juz podlaczona elektrycznosc, wode, gaz. Musielismy zglosic kilka rzeczy do naprawienia i nie wiemy jeszcze kiedy i czy nam to w ogole naprawia. Na kazda wizyte musielismy czekac w nieskonczonosc... Do tego naprawianie samochodu w trakcie. Zdolalismy dzis zakupic niezbedne narzedzia i sprzet do rozpoczecia remontu i od jutra (mam nadzieje) TZ juz zacznie cos tam robic. Jestem okropnie przemeczona i chyba duzo bardziej psychicznie, niz fizycznie
[/QUOTE]
najważniejsze, że z mieszkankiem coś załatwiacie i idzie wszystko do przodu
Cytat:
ja jeszcze myślę i sama nie wiem co sądzić na ten temat

Cytat:
potem też od tego samego wynajmiemy tylko lepsze, a co
Ale to mieszkanie jest takie wypasione, ze naprawde kiedys sama bym chciała takie miec.. podgrzewane podłogi w łazience i włączanie światła poprzez dotknięcie metalowej ozdobnej kulki to moje ulubione bajery
o kurcze ale bajery ma to mieszkanie ale znajdziecie lepsze, nie martw się
Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Czarowniczka ma za 45 minut cesarkę, leży już od jakiegoś czasu pod kroplówkami i ze skurczami !!!!!!!
trzymam cały czas kciuki
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
w ogóle pochwale się- mam kolejne - 2 kg
za utratę wagi

Cytat:
info od Rocky:

"Juz po IP, badaniu i lewatywie. Miałam USG oszacowano Laurkr na 3200 lub 3300g. Rozwarcie na 1 cm szyja zgładzona.Skurcze sa.Boli.Leze pod KTG. Tż w domu bo podobno to potrwa. Leze na sali przedporodowej wiec nie mogł zostac. Wierze w Wasze kciuki Żabki. PZDR."
oby się szybko rozkręciło i jak najmniej bolało, trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
samą.. i wtedy będzie 150 zł rabatu

brawa za wizytę!

Cytat:
Napisane przez Persephone_ Pokaż wiadomość
Do jakiego szpitala?

U nas rota 2x300 - musimy się zastanowić. Bo zwykłe szczepienia mamy darmowe te bezpieczniejsze dla Artura jako wcześniaka i ponoć pneumo też mamy za darmo.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja rota na pewno będę szczepić a co do reszty to nie wiem

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane!!!
ja teraz malo zaglądam do Was ponieważ przy moim ssaczku głodomorku trudno znaleźć choćby 15 mimut dziennie tylko dla siebie. Jestem uzależniona od Tymusia i praktycznie muszę być do dyspozycji 24 godziny na dobę, a obowiązków jest dużo. Tymuś też bardzo lubi jeść, karmimy tylko piersią i te karmienia to mój podstawowy obowiązek, karmimy praktycznie co ok 2 godzinki i jedno karmienie trwa ok 20-60 minut, więc na spokojnie poświęcam Tymusiowi większość swojego czasu a w nocy odsypiam pomiędzy karmieniami

Trzymam ogromne kciuki za Czarowniczkę i Rocky - to fantastycznie że Wasze maluszki będą już niebawem z wami, ja po porodzie to byłam tak ogromnie szczęśliwa, że uśmiechałam się z całych sił, płyneły mi łezki wzruszenia i mówiłam cały czas do męża jak bardzo jestem szczęśliwa i jak bardzo go kocham.

Zauważyłam że na 1 stronce są linki do moich opisów pobytu w szpitalu, tymczasem opisy porodu pisałam w poprzednim wątku i jeśli jesteście zainteresowane to zapraszam pod link:
cz1 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post41554858
cz2. https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post41559099

U nas spokojnie życie płynie pod dyktando Tymusia, przewijanie, karmienie, drzemka, i tak cały dzień. W czasie kiedy Tymuś śpi ja staram się odpoczywać bo w szpitalu zalecili mi przynajmniej 2 tygodnie odpoczywania i starać się jak najmniej czynności domowych. W czasie kiedy Maleństwo drzemie, ja czasem też udaję się na drzemkę. Mój mąż zajmuje się domem, dodatkowo przewija Tymusia i kąpie z moją pomocą, tak że moim głównym zajęciem jest karmienie. Pokarmu mam wystarczającą ilość i udaje się karmić tylko piersią.
Jutro mam wizytę u ginekologa na zdjęcie szwów, a w następną środę mamy pierwszą wizytę u pediatry z Tymusiem.

Wczoraj była u nas położna, przyszła bez zapowiedzi, ale bardzo fajna kobieta się trafiła bo wyjaśniła nam wiele kwestii w których czuliśmy sie zagubieni. Opowiadała o diecie przy karmieniu, dokładnie nam pokazywała jak pielęgnować Tymoteuszka i jakie czynności wykonywać. Bardzo rzeczowo i dokładnie opowiadała o tym jak zorganizować dom, aby Maluszek mial jak najlepsze warunki do rozwoju. zostawiła nam numer telefonu i powiedziała że więcej nie będzie nas nachodzić i jak będziemy miec pytania to żeby zawsze dzwonić, wyjaśni sprawę przez telefon, a jeśli będzie taka konieczność to dopiero nas odwiedzi.

Miałam Wam mnóstwo do napisania, ale juz sama nie pamiętam wszystkiego.

Aha ważne info - po porodzie mam tylko 4 kg więcej niż przed ciążą
Nie wiem czy coś mi się jeszcze zrzuci bo apetyt mam ogromny przy tym karmieniu piersią i wciągam jak odkurzacz

Miłego dnia Mamusie i dobrego samopoczucia
cieszę się, że tak sobie ładnie radzisz i super, że tak mało kg zostało

Cytat:
brawa za wizytę Stokrotko
dzięki

jem sobie właśnie chipsy- tak mnie naszło. Tz poszedł na piwo z kolegą- po wizycie nic się nie dzieje więc raczej nie urodzę w ciągu kilku godzin

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:38   #3578
karolajn1987
Wtajemniczenie

uzupełniłam posta o szczepionkach
Stary 2013-07-04, 19:39   #3579
enlevee
Zakorzenienie

Jezeli chodzi o szczepienia wychodzę z założenia, że ja, moje kuzynostwo i miliard innych dzieci było szczepionych normalnie bez żadnych dodatkowych i zdrowi i silni ludzie. Jak ktoś chce to oczywiście jego wybór, ale ja szczerze mówiąc wszystko odnośnie takich rzeczy dzielę przez pół, bo marketing dzieciowy jest wg mnie tak rozwinięty, że gdybym miała zapewnic Bobasowi to wszystko co wg obecnych standardów "trzeba" to bym musiała wziąć gruby kredyt na to wszystko i spłacać go do konca życia..

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-04, 19:40   #3580
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Hej dziewczynki
dziekuje ze sie o mnie martwicie. Dzieki kochanej kolezance mam neta i lapka takiego malego porecznego

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:40   #3581
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
info od Rocky:

za szybkie i w miarę bezbolesne rozwiązanie szyjki bo potem to już szybko pójdzie

Cytat:

ją chciałam skojarzone, ale teraz coraz bardziej się waham i chyba
Wybiorę na nfz, a tamte zapłacę osobno

Cytat:
O matko ale się dzieje!!!!

Czarownica trzymamy kciuki kochana!!!
Rocky, oby się jak najszybciej rozkręciło!!

My już wróciliśmy,k był burger king (ale tym razem tylko burgery), ikea też zaliczona Kupiłam sobie jeszcze kapciochy do szpitala za 8 zł i dwie miseczki śniadaniowe za 1,50zł
Ooo, a tż właśnie złożył łóżeczko ale fajnie, pimpik jest już z nami heheheh
za zakupy
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:41   #3582
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez :-P

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:42   #3583
madi82
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

Rocky napisala,ze odeszly jej wody.....

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:43   #3584
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Jezeli chodzi o szczepienia wychodzę z założenia, że ja, moje kuzynostwo i miliard innych dzieci było szczepionych normalnie bez żadnych dodatkowych i zdrowi i silni ludzie. Jak ktoś chce to oczywiście jego wybór, ale ja szczerze mówiąc wszystko odnośnie takich rzeczy dzielę przez pół, bo marketing dzieciowy jest wg mnie tak rozwinięty, że gdybym miała zapewnic Bobasowi to wszystko co wg obecnych standardów "trzeba" to bym musiała wziąć gruby kredyt na to wszystko i spłacać go do konca życia..
niby tak, ale ja np. przeciw pneumokokom i meningo będę szczepić. Może jestem uczulona przez to, że teściowa w służbie zdrowia pracuje a pediatra to znajoma rodziców. Ona juz znają przypadki zachorowań a w takich przypadkach zgon następuje zanim leki zdażą zadziałać
Stary 2013-07-04, 19:43   #3585
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:

o ja Cie Laurka juz tak blisko

A za chwilę Czarowniczka ma cc!!! Mocne dla niej!!!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-04, 19:45   #3586
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Co do szczepionek to chce dawać Leoskiem tylko inaktywowane czyli nieżywe, jak takich nie będzie na stanie to będę sama kupowała.
Co do Rota to straszaka nie szczepilismy, zachorował i byliśmy tydzień w szpitalu... Miałam ogromne wyrzuty sumienia ze tego nie zrobiliśmy ale rozmawiałam o tym z lekarka prowadzącą w szpitalu i powiedziała mi ze połowa dzieci na oddziale była szczepiona druga połowa nie, a i jedni i drudzy złapali Rota tylko inny Szczep.... I bądź tu mądry...

Teraz nie wiem jeszcze co zrobię z tymi dodatkowymi ze względu na strarszaka ... Zastanawiam się...
Aaa i tym razem nie bierzemy 5w1.. Tylko normalnie

Rocky - trzymam!!!!!!

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-07-04 o 20:56
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:46   #3587
jakierka
Zadomowienie

Rocky i Czarowniczko, trzymam za Was !!!!
Stary 2013-07-04, 19:46   #3588
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
za wizytę
dzięki
Cytat:
dla Ciebie i Małego, super wiadomosci !
No i moze uda Ci się jednak zeby była przy porodzie
dzięki
Cytat:
za wizytę i piękną wagę
dzięki
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
witam
no to nabawiłam się cholestazy
odebrałam wyniki
ALT 66
AST 54
norma max 35

w poniedziałek idę z tym do gina bo dopiero z urlopu wraca
dziś będąc u znajomych w ogródkach działkowych okazało się, że u sąsiadów jest pani ginekolog ze szpitala w którym chcę rodzić to ją podpytałam i powiedziała, że za dużo nie da się zrobić co najwyżej maść po kąpieli i dieta i to tylko złagodzi świąd, a nie usunie
jeszcze zwróciła uwagę na moje opuchnięte nogi i kazała badania na nerki zrobić... one nie są mocno opuchnięte mówię do niej, a ona że nie można bagatelizować

no to idę nadrabiać
o kurcze to nie fajnie z tą cholestazą, mam nadzieję, że uda się dietą i lekami załagodzić objawy
Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość

za wizytę
dzięki

chmurzy się u mnie chyba będzie burza

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:48   #3589
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, sporo tutaj marketingu i chęci zarobienia- biznes jest wszędzie, dlatego nie ma co dać się zwariować. A to, że częściej się słyszy o efektach ubocznych przy szczepieniach z nfz-tu to normalne- czysty rachunek prawdopodobieństwa na to wskazuje, bo przecież o wiele więcej ludzi wybiera bezpłatne szczepienia.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:

super, teraz pewnie pójdzie już szybko
Stary 2013-07-04, 19:48   #3590
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Kolejna dziewuszka wątkowa coraz bliżej. Nieustanie zaciskam

I ogromne również dla Czarownicy.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:51   #3591
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
niby tak, ale ja np. przeciw pneumokokom i meningo będę szczepić. Może jestem uczulona przez to, że teściowa w służbie zdrowia pracuje a pediatra to znajoma rodziców. Ona juz znają przypadki zachorowań a w takich przypadkach zgon następuje zanim leki zdażą zadziałać
Karo ja tak naprawdę jeszcze guzik wiem na temat szczepien i będę tą wiedzę dopiero zgłębiała, Ty jej już trochę liznęłaś jakby nie było :P nie mówię nie juz teraz na 100%, ale na pewno bede mocno nad tym wszystkim dumała

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-04, 19:51   #3592
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
dziekuje ze sie o mnie martwicie. Dzieki kochanej kolezance mam neta i lapka takiego malego porecznego
No to fajnie, dawaj znac co sie dzieje u Ciebie
Stary 2013-07-04, 19:52   #3593
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Od wczoraj latamy z TZ i walczymy z angielska biurokracja zwiazana z mieszkaniem Mamy juz podlaczona elektrycznosc, wode, gaz. Musielismy zglosic kilka rzeczy do naprawienia i nie wiemy jeszcze kiedy i czy nam to w ogole naprawia. Na kazda wizyte musielismy czekac w nieskonczonosc... Do tego naprawianie samochodu w trakcie. Zdolalismy dzis zakupic niezbedne narzedzia i sprzet do rozpoczecia remontu i od jutra (mam nadzieje) TZ juz zacznie cos tam robic. Jestem okropnie przemeczona i chyba duzo bardziej psychicznie, niz fizycznie
Oj wierzę Ci, że jesteś już tym zmęczona.
Trzymam kciuki, żeby w miarę sprawnie poszedł Wam ten remont

Cytat:
Ooo, a tż właśnie złożył łóżeczko ale fajnie, pimpik jest już z nami heheheh

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Eve cały czas trzymam kciuki. Co mówią lekarze??

Cytat:
no to już nie ma odwrotu
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:53   #3594
enlevee
Zakorzenienie

Maluchy Czarowniczki i Rockyyy przyjdą na świat i nawet Pani prezydentowa czeka na nich na wątku

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-04, 19:55   #3595
sarna405
Zadomowienie

co do żółtaczki od karmienia piersią mój 1 synek miał żółtaczkę pokarmową już o tym pisałam, i normalnie karmiłam. W szpitalu był naswietlany szukali przyczyny odstawili mi do na 1 dobę i zaczęła spadać. Więc wiedzieli od czego jest i dalej karmiłam. Wyszłam do domu i chyba raz byłam w labku i mu pobierali krew i spadała mu.
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:56   #3596
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
No wiem wlasnie myslalam ze moze przeoczylam...:-P aaaaleee zjemmm kotlecikaaaa z mizeria i ziemniaczkami i popijam pepsi zimna a co tam...))
ale bym zjadła

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane!!!
ja teraz malo zaglądam do Was ponieważ przy moim ssaczku głodomorku trudno znaleźć choćby 15 mimut dziennie tylko dla siebie. Jestem uzależniona od Tymusia i praktycznie muszę być do dyspozycji 24 godziny na dobę, a obowiązków jest dużo. Tymuś też bardzo lubi jeść, karmimy tylko piersią i te karmienia to mój podstawowy obowiązek, karmimy praktycznie co ok 2 godzinki i jedno karmienie trwa ok 20-60 minut, więc na spokojnie poświęcam Tymusiowi większość swojego czasu a w nocy odsypiam pomiędzy karmieniami

Trzymam ogromne kciuki za Czarowniczkę i Rocky - to fantastycznie że Wasze maluszki będą już niebawem z wami, ja po porodzie to byłam tak ogromnie szczęśliwa, że uśmiechałam się z całych sił, płyneły mi łezki wzruszenia i mówiłam cały czas do męża jak bardzo jestem szczęśliwa i jak bardzo go kocham.

Zauważyłam że na 1 stronce są linki do moich opisów pobytu w szpitalu, tymczasem opisy porodu pisałam w poprzednim wątku i jeśli jesteście zainteresowane to zapraszam pod link:
cz1 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post41554858
cz2. https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post41559099

U nas spokojnie życie płynie pod dyktando Tymusia, przewijanie, karmienie, drzemka, i tak cały dzień. W czasie kiedy Tymuś śpi ja staram się odpoczywać bo w szpitalu zalecili mi przynajmniej 2 tygodnie odpoczywania i starać się jak najmniej czynności domowych. W czasie kiedy Maleństwo drzemie, ja czasem też udaję się na drzemkę. Mój mąż zajmuje się domem, dodatkowo przewija Tymusia i kąpie z moją pomocą, tak że moim głównym zajęciem jest karmienie. Pokarmu mam wystarczającą ilość i udaje się karmić tylko piersią.
Jutro mam wizytę u ginekologa na zdjęcie szwów, a w następną środę mamy pierwszą wizytę u pediatry z Tymusiem.

Wczoraj była u nas położna, przyszła bez zapowiedzi, ale bardzo fajna kobieta się trafiła bo wyjaśniła nam wiele kwestii w których czuliśmy sie zagubieni. Opowiadała o diecie przy karmieniu, dokładnie nam pokazywała jak pielęgnować Tymoteuszka i jakie czynności wykonywać. Bardzo rzeczowo i dokładnie opowiadała o tym jak zorganizować dom, aby Maluszek mial jak najlepsze warunki do rozwoju. zostawiła nam numer telefonu i powiedziała że więcej nie będzie nas nachodzić i jak będziemy miec pytania to żeby zawsze dzwonić, wyjaśni sprawę przez telefon, a jeśli będzie taka konieczność to dopiero nas odwiedzi.

Miałam Wam mnóstwo do napisania, ale juz sama nie pamiętam wszystkiego.

Aha ważne info - po porodzie mam tylko 4 kg więcej niż przed ciążą
Nie wiem czy coś mi się jeszcze zrzuci bo apetyt mam ogromny przy tym karmieniu piersią i wciągam jak odkurzacz

Miłego dnia Mamusie i dobrego samopoczucia
dla męża że tak Ci pomaga Super że sobie tak fajnie ze wszytskim radzicie

Cytat:
własnie nie wiem

i jak potem z kp?Karmiłaś dalej czy trzeba zrezygnować?
Cały czas był na piersi. Nie robiliśmy żadnych przerw. Żółtaczka zeszła po naświetlaniach

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41639983]
Aaa i tym razem nie bierzemy 5w1.. Tylko normalnie[/QUOTE]

Dlaczego jęsli mogę zapytać? Wojtka szczepiłam właśnie 5w1 i tak zmaierzam szczepić Małą. Dodatkowo na Rota i Pneumokoki. I oboje na Meningokoki.

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:56   #3597
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Maluchy Czarowniczki i Rockyyy przyjdą na świat i nawet Pani prezydentowa czeka na nich na wątku
to się nazywa być w czepku urodzonym- od samego początku pod okiem vipów
Stary 2013-07-04, 19:57   #3598
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
to się nazywa być w czepku urodzonym- od samego początku pod okiem vipów
Pewnie Bronisław już tam wódkę szykuje w Palacu prezydenckim

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-04, 19:58   #3599
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Gdyby mały nie zjadł wszystkiego i miałabyś zapas, to możesz gdzieś przelać i schować w lodówce żeby zwolnić kolejną butelkę. Myślę, że w praniu wszystko wyjdzie i takie techniczne rzeczy szybko opanujemy
Słuchajcie- na majówkach wyczytałam, że któraś z nich mrozi pokarm w jałowych pojemnikach ... na mocz
Myślicie, że tak można?
Na logikę biorąc to tak - specjalne pojemniczki na pokarm, które mam różnią się od tych na mocz tym, że mają zaznaczoną miarkę...

Cytat:
Moja młodsza siostra właśnie oficjalnie została MGR INŻ

Cytat:

Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:59   #3600
paulinka777
Raczkowanie

Jeśli chodzi o szczepionki- nastawiamy się raczej na refundowane na chwilę obecną oraz dodatkowo na rota i pneumo, ale będę chciała o tym jeszcze porozmawiać z lekarzami

Cytat:

Dzieje się dzieje się

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości