|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal
Poszłam podjeść "szparagówki" a tu rozmowa się kręci
Paula na pytanie z czym Ci się kojarzy "szparagówka" Tż i siostra moja odpowiedzieli" wódka" ![]() Znalazłam dziś w moim wiejskim sklepie jagody goji w polewie jogurtowej - zdrowe słodycze a za zwykłymi suszonymi idzie się czasami przez pół miasta nabiegać![]() meeedzik ale masz kolekcje a ja wykończyłam odżywkę i nie mam żadnej i mogę kupować![]() Like to chyba się na tą z Dove skusze ) to różowa maska z loreala od fryzjera działa cuda a skoro jakoś podobna a cena drogeryjna
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal
Melduję 30 min na rowerku, 30 pompek damskich i rozciąganie
leje się ze mnie jak ze szczura lecę się kąpać
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
#363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy szczury się faktycznie pocą ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Szczury się nie pocą tak dla pogłębienia wiedzy...ciekawa sprawa
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Like pamiętaj, że nie zawsze wysoka cena oznacza wysoką jakość
niektóre duuużo tańsze kosmetyki mają sto razy lepsze składy jak te wysokopółkowe Niee uzależniona nie jestem, każda odżywka inna przecież 3 emolientowe coby ujarzmić włoski jak pogoda paskudna jedna b/s która słabo się sprawdza no i ta Isana która była totalnym nieporozumieniem ( a tyle pozytywów ma ) używam pod oleje i jako baza do masek ![]() Margot ja mimo wszystko i tak polecam oleo albo fruity passion dla mnie namber łan 200 saszetek co Ty na sklep napadłaś ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Heroine zaś zaczynasz szaleć widzę
|
#365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On nieczytający Z resztą nie chcę robić problemu gościom, których i tak będzie niewielu ![]() Cytat:
A o jagodach goji nigdy nie słyszałam Smaczne to?Cytat:
Ja dziś bezcwiczeniowo. Jutro poskalpeluję Jutro wybieram się do babuszki i mam o 6 pobudkę Wykąpałam się, obejrzałam Gessler (u mamy w końcu jest dekoder i TVN ![]() PS. Kombinowałam ze spódnicą ale moja rodzicielka stała nade mną z miną: po-co-ja-dawałam-jej-tę-spódnicę. Chciała mi dać do zrozumienia że ona tyyyle pewnie na nią wydała kiedyś (czytaj: z 15 lat temu (sic!) ) a ja ją chcę kroić. Więc postanowiłam zabrać się do niej dopiero jak do Lbn wrócę. Bo tutaj nie ma szans Po co mi ją w ogóle dawała tak swoją drogą? Ale z niej taki chomik jest. Trzyma te ciuchy a i tak w nich nie chodzi. Ma jeszcze wszystkie moje dżinsy z rozm. W31 i w sumie nie wiem po co je trzyma Musze tu kiedyś porządek zrobić, serio.
|
|
|
#366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kupię tą co wpadnie mi pierwsza w ręce![]() Z kosmetykami to jest tak,że są dobre i wśród tanich i wśród drogich a i mega buble też się w obu grupach zdarzają...w mojej kosmetyczce mam ulubione produkty i za 1 zł i za 100zł i się nie gryzą ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Paula jagody goji smakują jak zwykłe polskie jagody suszone tylko niby są taką super turbo zdrową jagodą- ja kupuje takie newsy i od kilku lat podjadam ![]()
|
|
#367 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak spawdzałam, to ok 30 kcal na 100g? ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
A też mnie skusiła wtedy, jak o tym pisała No technika ćwiczeń jest bardzo ważna ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
Bo byliśmy w sumie w dwóch sklepach tylko, bo się tacie nie udało na dłuzej z pracy wyrwać, a popołudniu nienawidze po sklepach jakichkolwiek chodzić, bo mnie szlag od tej ilosci ludzi trafia Kurcze, zazdroszczę Ci szpinaku, u mnie na targu nie ma, bo w zeszłym tygoniu rolnicy przywieźli a były piekielne upały i się im ponoc sparzył, więc nie udało im się sprzedać i w tym tyg. jak ja chce szpinak, to mi wszyscy mowią na targu, że nie ma :/
|
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Eee tam, jakie to znowu szaleństwo dzięki ![]() w końcu ruszyłam ten swój tyłek ![]() A tak ostatnio czytałam ale teraz patrzyłam na tabele-kalorii i rzeczywiście 39 kcal/100 g no ale co z tego, jak ja się dorwę to i kg pójdzie
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
#369 |
|
Zadomowienie
|
a u mnie dziś masakra
jedzeniowo w miarę ok, ale nie chudnę Nie ważyłam się dawno, bo mi baterie wysiadły w wadze, musze jutro kupić. Ale widzę po ciele, że nie chudnę, a jem naprawdę ok. nie przekraczam 1400, staram się maks 1200 jeść. Jeszcze dzis mój chłopak wrócił z wyjazdu i dzwoni do mnie, że mnie zaprasza jutro i swoich kolegów do knajpy, bo ma urodziny za parę dni, a ja się wstydzę szorty założyć!! Naprawdę. jeszcze mi mówi, że o 16 po mnie przyjedzie, goraco bedzie jak w piekle, nóg pokazac nie chcę, a w dzinsach to aż czuje jakby mi dup.a miała rozerwac ten dzins zaraz. Mam wrażenie, że utyłam, masakra.---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- heroinko, e, to ja z pół miseczki najwyżej dziś zjadłam także nie ma tak źle, jakbym sie dorwała, to bym zjadła pewnie i kg, ale muszę się pogodzić z tym, że przez wakacje nie mieszkam sama w Krakowie, tylko w domu z rodziną, muszę z nimi jakoś koegzystować, a jakbym się w pokoju zamknęła, to też nie bardzo (bo bób ponoc do tej grupy zaliczany ) Brawo za ćwiczenia, ja dziś w ogóle się z wyra prawie nie ruszyłam bo zaczęłam oglądać True Blood i mnie wciągnęło ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- w ogóle, jutro pewnie w pizzerri wylądujemy, a mój facet nie rozumie, że jasne, z chęcią bym zjadła pół pizzy xxl, ale jej nie spalę za Chiny Ludowe Nie wiem, co by tu wymyślić. Eh, tak zwane first world problems
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
pipson, kurcze nie wierzę, że nie chudniesz
a mierzyłaś obwody? Ja też się goopio w szortach czuję, ale co tam, gorąco jest nie będę się wydurniać wali mnie to, zmieniłam podejście nie wiem, może to z wiekiem przychodzi? Muszę i ja bób zakupić, ale to w następnym tygodniu może bo dzisiaj kupiłam "szparagówkę" i będzie na weekend Dzięki du.pę w końcu trzeba było ruszyć tym bardziej, że zaszalałam z kolacją no i w ogóle nażarłam się dziś czereśni jak opętana do tej pory mnie brzuch boli i mam sensacje Ja bym zamówiła sałatkę i w sama za pizzą nie przepadam, więc dla mnie to wybór niemalże oczywisty
|
|
|
|
#371 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z siostra mamy taką teorię " jak ćwiczenie idzie za lekko to robimy to źle, na bank, nie ma się co cieszyć z super kondycji A łózko faktycznie kosztowne ...mam nadzieję, że znajdzie coś ładnego i dobrego w bardziej ludzkiej cenieA mama mówi, że w tym roku i szpinak i fasolka i bób (ten jeszcze nie dojrzał akurat) obrodziły i się cieszę, że akurat w sezonie jestem na wsi ![]() Cytat:
pipson ja chadzam w szortach w taki dzień jak dziś..przy ludziach...na wiosce...pełna inwigilacja i łomot firanek i idę dumnie z celulitem i bladą skórą na wierzchu z udem 56cm(chyba bo notatek zapomniałam ). Ja wszystko rozumiem i z nikogo się nie śmieje, nie umniejszam problemów bo punkt widzenia wiadomo...ale ja największy wieloryb na wątku (wiem bo widziałam Wasze zdjęcia
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#373 |
|
Zadomowienie
|
Margot, dzięki za miłe słowa
ja wiem, że nie wierzę niewiadomo ile, ale straciłam pewność siebie zupełnie, czuję się jak crap totalny czasami.. jeszcze idzie z nami laska jednego znajomego (borzeee, co za głupia dziewczynka, jest 2 lata młodsza a zachowuje się jakby miała 13 lat ), która waży mega malutko i ma super zgrabne nogi, serio... szortów na bank nie założę, ale może sukienkę przed kolano i koturny ![]() Heroine, no nie chudne, jestem przekonana, widzę to po tym, że znow się w spodniach lekko dopinam... centrymetra i wagi nie ruszałam, ale troche sie boje widząc jak wyglądam :/
|
|
#374 | |||
|
Zadomowienie
|
No,ty też
Wczoraj byłam na basenie z dzieciakami i tak se plecy przypiekłam,że prawie całą noc nie spałam ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Nie,chyba nie,nie wiem.Od poniedziałku menu waha mi się między 500/800 także wiesz jakoś ciężko mi się zebrać na dobre tory.---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Ja kupiłam kiedyś taką fioletową w Biedrze i jest OK---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Bierzesz tabletki anty?Jaka masz przerwę między posiłkami?Ja miałam tak,ze niby jadłam ok.1000-1200kcal.ale jak przerwy były mniejsze niz 3 godz.lub coś podjadałam,to choćbym nie wiem co robiła-waga nie spadała.Druga sprawa tablety,one strasznie utrudniają spadki.Ja teraz mam przerwę w tabsach,bo brałam non-stop przez 3 lata i ciężko mi się chudło.Teraz jak nie biore,to waga szybciej spada ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I sobie je brałam ze 2 lata i coś się schrzaniło po tym, jak mi Pani Dr. dała "tanszy odpowiednik, dokladnie ten sam skład". Zaczęły mi się robić pryszcze na twarzy i plecach takie bolesne bardzo i humor to miałam tak depresyjny, że mnie prawie facet rzucił Poszłam je zmienić, mam teraz regulon, ale widzę, że woda się po nim trzyma bardzo, sama widzę, że utrudniają schudnięcie. Ale też nie chcę na nie "zwalać" całej winy, miałam rozregulowany metabolizm, albo żarłam 1000, albo 3000 kcal dziennie. Wiesz co, jem co 3-4 godziny, ale w międzyczasie wpadnie kilka truskawek, czy kilka migdałów, to liczyć to jako podjadanie między posiłkami? Zaciekawiłaś mnie tym bardzo, bo może faktycznie w tym leży problem
|
|
|
#376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
),bo jak jesz z przerwami min.3h.to musisz chudnąć.Pamiętasz może nazwę tych "idealnych" tabsów? ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Dziewczyny chodzicie może na pedicure?Ja jeszcze nigdy nie byłam,wiem wsióra ze mnie U Nas jest promo-pedicure podstawowy z malowaniem 19zł.Przy okazji-nie wiecie moze co to za spray na paznokcie którym się pryska,aby utrwalić np.pyłek na lakierze?I gdzie to dostać?
![]()
|
|
|
#377 |
|
Zadomowienie
|
Like, Yasminelle się nazywały, bardzo mi pasowały
Postaram sie nie podjadać i może wkońcu się ta waga ruszy Poczytałam na ten temat chwilkę temu i faktycznie masz rację - z każdym kęsem pożywienia uruchamiamy jakieś enzymy, które zaczynają trawienie od początku, jeśli są zbyt małe pzerwy między posiłkami to nie zdązy się poprzedni posiłek przetrawić. Dzięki! tylko jak tu nie podjadać no ale muszę!Ja byłam na pedi, ale płaciłam 3 razy tyle co Ty, jak takie promo, to idź koniecznie
|
|
#378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do tego trzeba mieć silną wole,aby czegoś nie skubnąć,3mam kciuki
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w ten jakże słoneczny dzionek!
Dopiero wstałam piję kawencję ![]() Like, aż tak się zjarałaś? Masakra ![]() Co do pedi, to nie jesteś wsiór, ja też nigdy nie byłam ale jak masz tak tanio to grzech nie skorzystać pipson, na pewno schudniesz mnie też gubi podjadanie
|
|
|
|
#380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aaaj...czereśnie
![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Dobrze, że przynajmniej o tym wiesz Pierwszy krok za sobą ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Aj daj spokój
odchorowałam te czereśnie czy ja nie mogę jeść czereśni? ![]() Dzięki
|
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Heroine Lepsza taka aktywność, jak żadna
![]() A czereśnie, hm hm hm ^^ Może nie możesz ich jeść tak dużo na raz ?
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam z siebie wczoraj taka dumna ![]() No nie wiem właśnie... przedwczoraj też zjadłam, ale dosłownie kilka i też mnie męczyło ![]()
|
|
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
A dzisiaj mam pizzę na obiad
![]() Tzn...może nie ja, ale znajomy, więc w sumie... ja ^^ ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
Niektórym bardzo siadają na żołądku, ja tak mam z moją miłością-mandarynkami ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Dooobra, uciekam, o ile się nie mylę, to będę jutro ![]() Dzisiaj idę na imprezę, a w sobotę do pracy od 15 do 5, a w niedzielę, jak dobrze pójdzie to jeziorko na dwa dni, no i wtorek znowu praca i impreza ![]() Aaaaaj te wakacje, uwielbiam ten czas xD To co, miłego dnia dziewczyny! Łapcie promienie słoneczka, grzecznie tam z jedzonkiem (BAŚKA!!!!!!!!!!) No i w sumie to chyba tyle ![]()
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
Zoośka, nawet mnie nie załamuj
kocham czereśnie ![]() Od 15 do 5 w pracy? powodzenia no i udanego weekendu do poklikania
|
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
u mnie dziś ni ma słońca, ale ciepło nawet jest ![]() Rano obudził mnie pies, tak przeraźliwie wył, że nie wiedziałam co się dzieje i na proste nogi z łózka wyskoczyłam w ogóle jakie miałam zdziwko gdy usłyszałam, że on potrafi wyć ![]() Teraz siedzę i piję kawusię, no i myślę jakby pazurki pomalować Like ja też nigdy na pedi nie byłam także jedyna nie jesteś ![]() a co do kosmetyków to taka prawda, nieraz te tańsze świetnie nam służą ale jak wiadomo każdemu też pasuje co innego i co innego będzie dla niego dobre ![]() Margot hehe racja daj znać jaką odżywkę kupiłaś ![]() Heroine kocham Cię za te emoty ![]() ZOska oo impressska u mnie też dziś i jutro ^^ dziś domówka a jutro dysko a w niedzielę muszę wstać rano odebrać z przystanku ciocię z Bydgoszczy, nie wiem jak to uczynię ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Heroine tak piszesz o tych czereśniach, a ja w tym roku jeszcze nie jadłam ale czekam aż pojawią się u mnie na drzewie to wtedy nadrobię zawsze włażę na drzewo siadam na gałęzi i wpierdzielam, że później ledwo udaje mi się zejść haha
|
#387 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z tymi godzinami pracy to przesada ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
|
|
|
#388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od babci. Jeeeeju, 1,5h czekałyśmy na busa, nic innego nie było. Ale jestem happy bo w lumpku za 1zł dorwałam świetną górę od kostiumu o taką o: klik
Śniadanie i II śniadanie dziś w trasie ale spoko - rano wieśniak, a potem pół cebularza i sok pomidorowy ![]() Pogoda się zwaliła Pierwsza rano nawet mnie nie ruszyła.Cytat:
Ja już widzę siebie pożerającą granolę z kefirem lub mlekiem ![]() Cytat:
A chodziłam i jakoś nie miałam kompleksów. A nie masz jakiejś spódniczki? Ja jednak wolę kiecki bo kryją to czego nie lubię (brzuch i uda) a podkreślają to co kocham (talia, łydki). Co do podejścia TŻ - wiem że Twój ogólnie chyba jest w temacie bo kiedyś o tym pisałaś (chyba że coś pokręciłam). Ale wkurza mnie zawsze taka olewka czyichś nawyków. Nie żeby ludzie robili to złośliwie, ale właśnie komentarze: ooooo sałateczka, oooo pizzy nie zje, wielce się odchudza itp. są irytujące. Ja teraz na wszystkich leję i jem to na co mam ochotę. Nawet niedawno jeszcze na uniwerku miałam z grupą terenówkę i szłam z grupą koleżanek. Wszystkie kupiły sobie po drożdżówce/gniazku/pączku, Tymbarku i słodkim batoniku, a ja wzięłam wieśniaka z dżemem i wodę i zaraz słyszałam kąśliwe uwagi . Ale po mnie to spłynęło
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2013-07-05 o 13:42 |
||
|
|
|
#389 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do szparagówki - pewnie ja jutro narwę i też sobie ugotuję. A może jeszcze dziś bo nie mam nic na obiad. Mama flaki zrobiła ale jakoś mi się ich nie chce ![]() Cytat:
W pewnym momencie mama mówi: "Patrz jak u Zochy firanka się rusza" Cytat:
![]() W 100% się zgadzam ![]() Cytat:
Też nigdy nie byłam na pedi Baa...nie byłam nawet na mani, ale bratowa TŻ mi raz na wesele pazury malowała, a że ona kosmetyczka to liczę że byłam
|
|
|
#390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pogoda się wzięła i zepsuła
jest ciepło, ale kurde słońca nie ma połaziłam po sklepach i po targowisku trochę, ale nic ciekawego nie znalazłam a chciałam jakieś spodnie fajne dżinsy albo z materiału, coś w typie alladynek też by mogło być. Na jutrzejszego gryyla potrzebuję kurde, nie mam spodni ![]() Cytat:
![]() A zeżarłam dziś znów kilka będę cierpieć, ale cóż no ja nie mam takiej możliwości włażenia na drzewo razem z rodzeństwem też właziliśmy na drzewka a babcia za każdym razem była bliska zawału ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Słońce wyszło! ![]() Paula, w ogóle przeczytałam, że jadłaś cebularza i zachciało mi się raczej nigdy za nim nie przepadałam, ale kurde smaki się zmieniają podobno ![]() Piję kawę a obiadu nie chce mi się robić i jeść tyż nie
Edytowane przez heroine86 Czas edycji: 2013-07-05 o 17:12 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.

i nie mam żadnej i mogę kupować
) to różowa maska z loreala od fryzjera działa cuda a skoro jakoś podobna a cena drogeryjna
lecę się kąpać 

tak dla pogłębienia wiedzy...ciekawa sprawa
co Ty na sklep napadłaś 
Smaczne to?
Musze tu kiedyś porządek zrobić, serio.
jak spawdzałam, to ok 30 kcal na 100g?
Ja muuuuszę zrobic od kiedy właśnie Hero o niej napisała! Tylko czekam aż pójdę do Leclerca bo tylko tam mogę kupic te wszystkie składniki na wagę. A robisz z konkretnego przepisu? Ja sobie ten (

w końcu ruszyłam ten swój tyłek

ale jak masz tak tanio to grzech nie skorzystać
czy ja nie mogę jeść czereśni? 

u mnie też dziś i jutro ^^ dziś domówka a jutro dysko 
a chciałam jakieś spodnie fajne