|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
a czy ktoras ma mei taia?
|
|
|
|
|
#992 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
aaa jeszcze jedno
jak dbacie o cyce ? ja smaruje na razie tylko oliwką, brzuch też. nie jest najgorszy, ale mam nadzieję, że mi się jeszcze poprawi. |
|
|
|
#993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lumpeksowy ![]() A Twoja widzę dama pełną gębą skoro nosi CK ![]() Cytat:
|
|
#994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o cholewka, wychowuję pulpeta! 2x2 Cytat:
Bartek jest już właśnie taki kumaty
|
||
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chlop patrzy na mnie i nie wie o co to kazanie, bo przecież chciałam, a ja chce, ale nie chce |
|
|
|
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwa razy skusiłam się na karmi ![]() gazowanego się nie boję, nie działa na Bartka
|
|
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ostatnio przysnelam i przegapiłam pore karmienia to zalalam pol lozka musiałam Nele budzic żeby mnie reanimowala. na szczęście w ciągu dnia mogę normalnie funkcjonować.po antybiotyku nie da się już przywrocic laktacji? ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- no to my wczoraj ale mój suwak klamie!!!
|
|
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj na 5 minut wyjęłam wkładki i zalałam koszulkę myślałam, że to z włosów bo umyłam chwilę wcześniej ale zaczęło mi lecieć po brzuchu robisz niezłe zapasy mleczka masz to w czym przechowywać jeszcze?
|
|
|
|
|
#999 | ||
|
Wtajemniczenie
|
właśnie chyba tak zrobimy, że na rehabilitację pójdziemy z dwa razy i potem będę w domu ćwiczyć .... tzn ja bardzo chętnie będę z małym ćwiczyć, tylko się trochę boję że mu jakąś krzywdę przez przypadek zrobię :|
Diabli piękna Nelusia Wam rośnie ![]() Cytat:
może upały mu dokuczają albo kolka ![]() nie mam pojęcia ale małe jest ![]() Cytat:
a ostatnio próbuje łapać różne rzeczy łapkami
|
||
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem zrozpaczona...u nas to chyba jednak kolka. Dzisiaj od 19.30 był taki wrzask ze masakra. Nie dało się jej niczym uspkoić. Już miała oczy ze zmęczenia zamknięte ale wrzeszczała dalej. Dopiero przed chwilą padła.
Zadzowniłam do położnej. Kazała kupić czopki viburcol i delicol od jutra dawać. Nie mogę patrzeć jak mała się męczy
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też jest kurcze małe ;/ i naczytałam się znów głupot jakiś A co do rehabilitacji. Podejdź do jakiegoś ośrodka gdzie rehabilitują i złap kogoś i zaproponuj by przyszedł do domu, ceny są dużo niższe, a i tak jak piszesz można później samemu
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to gdzie? na allegro http://allegro.pl/termofor-z-pestek-...304750231.html http://allegro.pl/sterntaler-termofo...302489062.html http://allegro.pl/suchy-termofor-ser...372683623.html http://allegro.pl/suchy-termofor-na-...349789903.html ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- kolejny duzy mezczyzna moje dziecko urodzilo się duże, a teraz zwolnilo :P żeby wyrownac wage z rówieśnikami hehe.
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
a co to znaczy małe? ile ma?
|
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
1x1 ale robi się już mniejsze. Gdybym nie podczytywała mam marcowych to wcale by mi się to dziwne nie wydawało (nikt nie zwracał nam na to uwagi, ani na to by nie podawać witaminy D) , a teraz muszę wciągnąć to na listę pytań do lekarza
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Myslisz, że można samemu zjeść wiśnie, zostawić pestki i zrobić termofor? ![]() ![]()
|
|
#1005 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() ale jak W. jest marudny i płacze (a jego techniki nie działają) to zawsze jest: "Skarbie zobacz on jest głodny, daj mu cycusia " Cytat:
![]() a w innej aptece jak pytałam to 51zł kosztował Cytat:
![]() muszę listonosza zapytać czy lubi shopping ![]() ale ten czas leci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas rumianek nie pomógł (ale może za szybko się poddałam.. bo tylko dwa razy mu przemyłam buźkę) za to po mące ziemniaczanej jest lepiej też jestem w szoku że tak adnie mu waga idzie.. zwłaszcza, że duuużo ulewa i bardzo krótko je. Czasem długo wisi na cycu, ale ssie krótko Cytat:
czasem jak mu dam cyca to troszkę pomoże, ale rzadko daję bo zdarza się że podczas czkawki krztusi się mleczkiem.. ---\ hmmm... od porodu minął miesiąc a mnie dziś boli brzuch jak na @
Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-07-04 o 22:13 |
||||||
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze! lecę spać! |
|
|
|
|
#1007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejny facet przegonil moja duza dziewczynke dajecie im do mleczka drozdze czy jak? ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-07-04 o 23:25 |
||
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
Bartek też coraz krócej je i ładnie przybiera, cieszy mnie to baaardzo
|
|
|
|
|
#1009 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
lekarz musi to kontrolować, więc wierzę, że gdyby coś było nie tak to by powiedział.Cytat:
|
|
#1010 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
czy ktoras podaje dziecku calcium?
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
pisałam już wcześniej, ze znajomej tez synka nie zaszczepili. tylko wzw, na skojarzona jest za chudziutki. odroczyli mu to 3 tygodnie az nabierze trochę masy. ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- jaki poważny ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() ten nasz mini park to kilka lawek w cieniu i na szczęście nie ma komarow. slyszalam, ze w tym roku plaga i wszyscy narzekają...na szczęście u nas teren ogolnie słoneczny, sucho wokół, wiec krwiopijcow brak ![]() a co do fotek - musisz stać z aparatem, mowic do młodego, rozbawiać i cykac na oslep ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1011 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
współczujęCytat:
![]() Te uśmiechy są najlepsze "jejjjj jak on główkę podnosi.." "jejjjj.. jak się śmieje, niemożliwe.. miesięczne dziecko" ![]() ![]() ![]() ![]() ciotki zachwycone że piersią karmię ![]() ale rady dostałam- najbardziej podoba mi się ta: "pamiętaj nie jedz kwaśnego bo dziecko będzie płakało" ![]() Aaaa i ciostki sprzedały mi patent na kolkę.. podobno u nich działało. Małą marchewkę ugotować w wodzie i tą wodę dać do picia dziecku... ![]() żrą jak cholera.. dzisiaj mnie całą pocięły ![]() 1x1 edit: a oc o chodzi z tymi ciemiączkami ? to źle >??? nie wiedziałam że trzeba to jakoś obserwować.. położna mi tylko mówiła, że jak jest ciemiączką zagłębione i bardziej miękkie to trzeba dać cyca, bo to oznaka że dziecko się odwadnia Cytat:
na samym początku smarowałam jakimś linodermem czy jakoś tak. Ale ja nie mam wcale problemów z brodawkami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
masakra... Cytat:
![]() Cytat:
![]() super
|
|||||||
|
|
|
#1012 | |||||
|
Zakorzenienie
|
karnacja po tatusiu. wszyscy mnie pytaja czy ona jest opalona taaa wystawiam ja na slonce, a oczy maluje węglem ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- w książeczce mam wpisane 1x2cm w dniu wyjścia ze szpitala (26.05) ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
Nelka tez już odkryla raczki. jak dluzej nie dostala smoka to sprobowala kciuka, ale musiałam interweniować ![]() jak szczepilas? czy Waszym maluchom tez tak szybko rosna paznokcie? aaa i zaglądajcie dzieciom miedzy paluszki zbierają tam pelno kłaków ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może nasze dzieci omina takie głupie czasy, ze marka znaczy COS...hehe |
|
|
|
|
#1015 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w książeczce na str. 66 jest taki plan szczepien do 18 miesiąca (jeśli macie takie same książeczki) i wlasnie studiowałam dzisiaj na spacerze ilość wkluc ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
od kilku dni wylewam bo nie mam już woreczków. może jutro uda się skoczyć do hurtowni. pol zamrazalnila to moje mleko. niebawem przenosze je do mamy żeby tu moc zbierac kolejne. co z tego jak młodej starczy to pewnie na kilka dni pewnie trzeba będzie wprowadzić pol na pol z modyfikowanym albo jeszcze mniejsza proporcje. w każdym razie na jakies 3 dni szpitala powinno starczyc, a po wynikach histopatologii okaze się co dalej ostatnio wlaczyl mi się wyjec i doszłam do wniosku, ze może mogłabym poczekać jeszcze ze 2 miesiące az mala podrośnie. skoro mam tyle mleka to chyba po cos jest. tz popukal się po glowie i stwierdził, ze Neli to wisi jakie mleczko pije i ze chce mieć zdrowa mame. no i wyjec był jeszcze większy nie wiem jak ja dam rade ja zostawić na te kilka dni. a co dopiero 2-3 tygodnie ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
znajoma miała dokładnie jak Ty, tylko u niej był problem z napięciem mięśniowym. wszędzie odlegle terminy, poszla prywatnie. zobaczyla jakie ćwiczenia i sama w domu pracowala w necie pewnie tez znajdziesz sporo podpowiedzi jak cwiczyc miesnie glowki - glownie poprzez zabawe. krzywdy mu na pewno nie zrobisz, bo to już nie noworodek, a duzy silny chlop ![]() dziękujemy i masz racje. jest cudna. naprawdę nie mogłam sobie wymarzyć lepszego dziecka ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
skorzystaj ze wskazówek Banki i reszty kolkowych dzieciakow. może cos pomoze? wspolczuje Wam takich akcji. jeśli będziesz potrzebowala to mam do sprzedania butelke sab simplex - dostałam dwa opakowania (znajoma sprowadzala z Czech), ale nam na razie (odpukać) nie sa potrzebne. jedno sobie zostawię.---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- ale jak male to chyba dobrze, bo zarasta. znajoma uslyszala od pediatry, ze ciemiączka jest jeszcze duże i będą obserwować. ale u małego widać nawet jak mu pulsuje. Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-07-04 o 23:01 |
||||
|
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bierzecie jakiś preparat z wapniem? Mi poleciła pediatra i w sumie jestem zadowolona, bo nie wiem czy wystarczająco go sobie dostarczam. Ja biorę Vitrum Osteo
|
|
#1017 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 19zl masz kg czereśni (nie strzelajcie, nie wiem po ile sa ), wyzerka plus termofor gratis ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
Cytat:
ale nie ma ciumkania. klusunia szybko się najada i spi jak bak.---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- chce mieć większy wybor potencjonalnego narzeczonego ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
ciekawe czy po słodkim się uśmiecha ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- pediatra nam przepisal calcium na pierwszej wizycie (tej z niby katarem, a okazało się, ze charczy od mleka) i zapomniałam o tej recepcie to chyba w zamian za to, ze ja mam spozywac mniej nabialu i nie pic mojego ukochanego mleka zastanawiam się czy to kupic czy olac, bo było przepisane profilaktycznie ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
chyba nigdy takiej nie miałam :P obstawiam, ze moje laboratorium pokaze ledwo 11 ![]() o szczepionkach, nie czytac jeśli nie chcecie się dolowac! http://www.dzieci.org.pl/forum/autyz...a-szczepionek/ http://dziecisawazne.pl/popularne-szczepionki-2/ ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- uff nadrobiłam dwa dni, czas spac kolorowych dzidziusie i spokojnych mamuśki! Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-07-04 o 23:55 |
|||||
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() biodra chyba pomału się schodzą do kupy bo wlazłam w spodnie, które 2 tyg temu zatrzymywały się w udach i nawet na tyłek nie mogłam ich wciągnąć:-D Do tego zauważyłam u Tymka,że skończyły się kupkowe plamienia i ''co pierd to kleks''. Ruszyłam główką i skojarzyłam,że od ok tyg nie piję mleka w kartonie,nie jem owsianki itp. Jedynie jogurt lub mleko do kawy zbożowej troszkę. I jak ręką odjął. Purkanie jest ale pieluszka czysta. No i kupki już jakieś 2 razy dziennie,a nie co chwile. Także u nas winowajcą było chyba mleko ,które piłam w dużych ilościach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Babeczki a rozeszly się wam zebra w ciazy? Bo ja mam jakby rozkloszowane na boki az wystaja a brzucha malego nie mam a i tak widac roznice
z od 22spala do teraz. Zjadla i znow spi ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1020 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Cytat:
no to.nie tylko u mnie tak drogo ![]() Cytat:
ja nie podaje pewnie jak cos sie bedzie dzialo to dopiero podam Cytat:
ja to juz weteranka heeee juz mnie nawet zanoszenie nie rusza tak jak na poczstku hee placz darcie sie prezenie wpisalam w staly rytm dnia heee i jest okmlody wczoraj.zasnal.po 20 ale wybudzal sie kilka razy po 21 dostal butle i spal.do 4.30 i potem do 5.30 pospal i brzusio go obudzil zjadl o 7 i spi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

a czy ktoras ma mei taia?

chlop patrzy na mnie i nie wie o co to kazanie, bo przecież chciałam, a ja chce, ale nie chce 

wczoraj na 5 minut wyjęłam wkładki i zalałam koszulkę
chyba jestem beznadziejną mamą skoro nie potrafię uspokoić swojego dziecka.. strasznie się dziś czuję
Ślub 27. X. 2012

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

z od 22spala do teraz. Zjadla i znow spi