Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-04, 21:37   #991
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Muszę się Wam pochwalić. Udało nam się wreszcie zamotać w chustę z sukcesem Wcześniejsze 3 próby okupione były wielkim wrzaskiem i powoli zaczynałam się obawiać, że nic z chustowania nie będzie. Ale dziś rano poszłyśmy w chuście po jabłka, a teraz wieczorem zamotałam się na szybko bo Sofia miała mega atak płaczu. Po pół godzinie spacerków po domu zasnęła i jakoś udało nam się rozplątać bez obudzenia jej i odłożyć do łóżeczka. I śpi! Jestem pod wrażeniem.

Więc wiem już, że moje dziecko chustę lubi Jeszcze trochę muszę poćwiczyć dociąganie. Ale im Sofia będzie cierpliwsza, tym lepsze ku temu warunki.

Veronic! Wielkie gratulacje Pani Magister Pielęgniarstwa
oj kusicie kusicie. my na razie pożyczamy chuste od znajomej. wyjezdza na wczasy i pożyczamy nasze nosidełko, bo i tak Nelka jest na nie za mala. zatem w weekend chyba proba generalna - skoczymy gdzies w góry a czy ktoras ma mei taia?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 21:37   #992
karbie1984
Raczkowanie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

aaa jeszcze jedno
jak dbacie o cyce ? ja smaruje na razie tylko oliwką,
brzuch też. nie jest najgorszy, ale mam nadzieję, że mi się jeszcze poprawi.
karbie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 21:40   #993
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
wlasnie miałam pytac czy to prawda, ze po szczepieniu nie powinno się dziecka kapac bo znajoma mi dzisiaj sprzedala taka nowine i nie wiem ile w tym prawdy. chodzi o goraczke czy o co?

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

ja tak mowilam jeszcze dzisiaj przed południem. synek znajomej jest 5 dni starszy i wydaje nam się taki "kumaty". nelka przy nim jest jeszcze rozkojarzonym noworodkiem. on już tak swiadomie patrzy, uśmiecha się. no i pojeczalam, a popołudniu corka smieje się do mnie co 2 minuty

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

jaka lalunia alez ludzie sa durni! widać od razu, ze to panienka. dziewczynki maja inne buzie i nie maja meskich zakoli :P kobietka jak nic! i jaka piekna sukienka! zazdrościmy skad macie taka ladna? mam swira na punkcie sukienek...nelka dzisiaj smigala w calvinie kleinie
To rampers taki Lumpeksowy
A Twoja widzę dama pełną gębą skoro nosi CK
Cytat:
Napisane przez karbie1984 Pokaż wiadomość
nie mogłam Was znaleźć
moja mała jutro ma 2 miesiące
stanowczo za szybko ten czas leci
u nas szczepienie się odwlekło o 2 tygodnie bo załapała przeziębienie i lekarz przepisał antybiotyk :/ katar i kaszel u takiego maleństwa to przekleństwo.
karmię piersią, ale dzisiaj dałam troszkę mleka z paczki.
od 13 do 19 praktycznie cały czas wisiała na cycu. pół godziny przerwy i znowu cyc. bałam się, że może mam mało pokarmu.
od wczoraj "je" rączki jak szalona i już sama nie wiem czy jest głodna, czy odkryła że ma rączki
w nocy zamiast mnie obudzić płaczem obudziła mlaskaniem kciuka.
w ogóle to śpi na noc od 23 do 3, później cyc i do 7.
jak tylko minęły kolki jest oki
Moja się tak własnie od tygodnia zjada...Czasami jak jest głodna a czasami żeby sobie pociumkać, dlatego kupilismy smoczek.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 21:40   #994
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
mieliście 4 iniekcje? (raczka, raczka, nozka, nozka) znajoma pojechala na szczepienia wczoraj i oprócz skojarzonej jeszcze wzw druga dawka. maluszka zaszczepili na zoltaczke, ale tak strasznie plakal (jest chudziutki, drobniutki), ze lekarz uznal, ze ma za mało miesni, same kosteczki i skorka, wiec odlozyl szczepienie skojarzone na za 3 tyg. ja już nie wiem jak my będziemy szczepic a termin już niebawem.

ps. Bartus przegonil Nele (wczoraj miała 4900). a urodzil się taki malutki
3 bo na pneumokoki jesteśmy umówieni na inny termin, nie chciałam tyle razy go kłuć, nawet jakbym chciała to pielęgniarka by się nie zgodziła

o cholewka, wychowuję pulpeta!

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jaką wielkość mają ciemiączka u Waszych dzieci ?
2x2

Cytat:
wlasnie miałam pytac czy to prawda, ze po szczepieniu nie powinno się dziecka kapac bo znajoma mi dzisiaj sprzedala taka nowine i nie wiem ile w tym prawdy. chodzi o goraczke czy o co?

ja tak mowilam jeszcze dzisiaj przed południem. synek znajomej jest 5 dni starszy i wydaje nam się taki "kumaty". nelka przy nim jest jeszcze rozkojarzonym noworodkiem. on już tak swiadomie patrzy, uśmiecha się. no i pojeczalam, a popołudniu corka smieje się do mnie co 2 minuty
tego nie wiem

Bartek jest już właśnie taki kumaty rozgląda się, śmieje jak do niego mówię i jak rano go biorę z łóżeczka dziś mu pokazywałam książeczki czarno białe i oglądał nawet zaciekawiony

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 21:43   #995
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
btw kupiłam dziś wyborową o smaku marakui i właśnie popijam z sokiem pomarańczowym
czy tylko ja tak mam, ze chce mi się jak diabli kwasnego piwka (somersby, redds, radler), tz kupuje, a ja robie mu wyrzuty, ze mnie kusi, a nie będę pic, bo mala poskręca? bo to gazowane, bo alkohol, bo szkoda jej brzusia chlop patrzy na mnie i nie wie o co to kazanie, bo przecież chciałam, a ja chce, ale nie chce
Stary 2013-07-04, 21:46   #996
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
czy tylko ja tak mam, ze chce mi się jak diabli kwasnego piwka (somersby, redds, radler), tz kupuje, a ja robie mu wyrzuty, ze mnie kusi, a nie będę pic, bo mala poskręca? bo to gazowane, bo alkohol, bo szkoda jej brzusia chlop patrzy na mnie i nie wie o co to kazanie, bo przecież chciałam, a ja chce, ale nie chce
ja bym się napiła normalnego piwa dwa razy skusiłam się na karmi

gazowanego się nie boję, nie działa na Bartka

Stary 2013-07-04, 21:52   #997
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
w zeszły weekend też przeszłam zapalenie cycków, pogotowie, temperatura, antybiotyk i po laktacji, teraz tylko odciągam resztki żeby zastoju nie było. W szpitalu mieliśmy pokój z kobietą która w ciągu 5 minut ściągała laktorolem ponad 100ml co godzinę karmiąc córę po tym stwierdziłam że moja laktacja to była jedna wielka d***
ja tak mam. wstaje o 3 w nocy karmie mala. cyce nadal jak donice odciągam 100 z jednego, 200 z drugiego i mogę isc spac dalej jak ostatnio przysnelam i przegapiłam pore karmienia to zalalam pol lozka musiałam Nele budzic żeby mnie reanimowala. na szczęście w ciągu dnia mogę normalnie funkcjonować.
po antybiotyku nie da się już przywrocic laktacji?

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Mamy dziś 6 tygodni
no to my wczoraj ale mój suwak klamie!!!
Stary 2013-07-04, 21:53   #998
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak mam. wstaje o 3 w nocy karmie mala. cyce nadal jak donice odciągam 100 z jednego, 200 z drugiego i mogę isc spac dalej jak ostatnio przysnelam i przegapiłam pore karmienia to zalalam pol lozka musiałam Nele budzic żeby mnie reanimowala. na szczęście w ciągu dnia mogę normalnie funkcjonować.
po antybiotyku nie da się już przywrocic laktacji?
ja też ostatnio zalałam łóżko wczoraj na 5 minut wyjęłam wkładki i zalałam koszulkę myślałam, że to z włosów bo umyłam chwilę wcześniej ale zaczęło mi lecieć po brzuchu

robisz niezłe zapasy mleczka masz to w czym przechowywać jeszcze?

Stary 2013-07-04, 21:57   #999
vil84
Wtajemniczenie

właśnie chyba tak zrobimy, że na rehabilitację pójdziemy z dwa razy i potem będę w domu ćwiczyć .... tzn ja bardzo chętnie będę z małym ćwiczyć, tylko się trochę boję że mu jakąś krzywdę przez przypadek zrobię :|

Diabli piękna Nelusia Wam rośnie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
jestem wykończona psychicznie, od 14 do 17 płacz nie do ukojenia, i teraz po kąpieli to samo, w między czasie byliśmy na spacerze na którym nie zmrużył oka, tylko jedno dobre że się nie darł chyba jestem beznadziejną mamą skoro nie potrafię uspokoić swojego dziecka.. strasznie się dziś czuję
bidulek mały może upały mu dokuczają albo kolka

Cytat:
nie mam pojęcia ale małe jest

Cytat:
od wczoraj "je" rączki jak szalona i już sama nie wiem czy jest głodna, czy odkryła że ma rączki
u nas też od jakiegoś czasu wcinanie łapek, a nawet próby wsadzania całych pięści do buzi i płacz że nie wychodzi a ostatnio próbuje łapać różne rzeczy łapkami

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 21:59   #1000
justyna_g4
Zakorzenienie

Dziewczyny jestem zrozpaczona...u nas to chyba jednak kolka. Dzisiaj od 19.30 był taki wrzask ze masakra. Nie dało się jej niczym uspkoić. Już miała oczy ze zmęczenia zamknięte ale wrzeszczała dalej. Dopiero przed chwilą padła.
Zadzowniłam do położnej. Kazała kupić czopki viburcol i delicol od jutra dawać.

Nie mogę patrzeć jak mała się męczy

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 22:01   #1001
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie chyba tak zrobimy, że na rehabilitację pójdziemy z dwa razy i potem będę w domu ćwiczyć .... tzn ja bardzo chętnie będę z małym ćwiczyć, tylko się trochę boję że mu jakąś krzywdę przez przypadek zrobię :|

bidulek mały może upały mu dokuczają albo kolka

nie mam pojęcia ale małe jest

u nas też od jakiegoś czasu wcinanie łapek, a nawet próby wsadzania całych pięści do buzi i płacz że nie wychodzi a ostatnio próbuje łapać różne rzeczy łapkami

U nas też jest kurcze małe ;/ i naczytałam się znów głupot jakiś

A co do rehabilitacji. Podejdź do jakiegoś ośrodka gdzie rehabilitują i złap kogoś i zaproponuj by przyszedł do domu, ceny są dużo niższe, a i tak jak piszesz można później samemu

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-07-04, 22:06   #1002
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
kolejny raz słyszę o tej poduszeczce, muszę poszukać gdzie dają
buziaki dla Was

jak to gdzie? na allegro
http://allegro.pl/termofor-z-pestek-...304750231.html
http://allegro.pl/sterntaler-termofo...302489062.html
http://allegro.pl/suchy-termofor-ser...372683623.html
http://allegro.pl/suchy-termofor-na-...349789903.html

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
zważyłam klocka dzisiaj rano - 4700
kolejny duzy mezczyzna moje dziecko urodzilo się duże, a teraz zwolnilo :P żeby wyrownac wage z rówieśnikami hehe.
Stary 2013-07-04, 22:07   #1003
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a co to znaczy małe? ile ma?

Stary 2013-07-04, 22:12   #1004
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
a co to znaczy małe? ile ma?
1x1 ale robi się już mniejsze. Gdybym nie podczytywała mam marcowych to wcale by mi się to dziwne nie wydawało (nikt nie zwracał nam na to uwagi, ani na to by nie podawać witaminy D) , a teraz muszę wciągnąć to na listę pytań do lekarza

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
jak to gdzie? na allegro

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

kolejny duzy mezczyzna moje dziecko urodzilo się duże, a teraz zwolnilo :P żeby wyrownac wage z rówieśnikami hehe.

Myslisz, że można samemu zjeść wiśnie, zostawić pestki i zrobić termofor?

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-07-04, 22:12   #1005
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Jakbym swojego słyszała:-P ale nie ma to tamto,mój mąż z chęcią się małym zajmie. Przewinie,da herbatki,weźmie do odbicia czy ogólnie pogada tam sobie z nim albo uśpi. Ale często było tak: żabaaaa daj mu cyca bo on dalej głodny;-)
Tymek miał tak jak Twój Wikuś do wczoraj. Dzisiaj dziecko anioł. Je,porozgląda sie,ja z nim pogadam,pozaczepiam,śpi po kilka godzin i tak w koło. Ciekawe jak będzie jutro

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mój też się zajmie małym, weźmie go na odbicie, czasem ulula do snu
ale jak W. jest marudny i płacze (a jego techniki nie działają) to zawsze jest:
"Skarbie zobacz on jest głodny, daj mu cycusia "

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
MI SIE skonczyl dzisij delicol i polecialam po drugi, kurcze 46 zl masakra jakas, ale widze ze mu lepiej po tym... Michas przespla dzisij caly dzien praktycznie ciekawe co bedzie w nocyyy
aa niechcacy wlalo misie wiecej esputiconu do buzi mlodego myslicie ze cos mu bedzie???
dziewczyny (chyba kinga) podawały jakieś apteki gdzie można taniej kupić ten delicol.. ale ja też kupiłam za ponad 4 dyszki
a w innej aptece jak pytałam to 51zł kosztował

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Widzę, ze Twój lubi tak sklepy i zakupy ja mój to po tatusiu mój ma-nie wiem jak Twój?
no mój to nie wiem po kim ma.. bo i ja i tatuś uwielbiamy sklepy
muszę listonosza zapytać czy lubi shopping

Cytat:
Mamy dziś 6 tygodni

ale ten czas leci

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
ta chusta to jakas magia, zamotalam mlodego i tak sobie spi na mnie.
A ile mozna nosic dziecko w chuscie godzin dziennie?
super

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
po 5 zjadl i znowu widze, ze sie prezy podkulalam mu nozki i wyszla kupa normalnie jego kupa cieszy mnie bardziej niz milion dolarów

dziewczyny co karmienie dopajacie czy rzadziej? ile koperku dajecie?
mojemu bardzo pomaga taka gimnastyka, wystarczy że poprzyciągam mu nóżki do brzuszka a już się cieszy i kupkę robi

Cytat:
u nas to samo na buźce, kupiłam dziś rumianek i będe mu przemywać
u nas rumianek nie pomógł (ale może za szybko się poddałam.. bo tylko dwa razy mu przemyłam buźkę) za to po mące ziemniaczanej jest lepiej

Cytat:
ładnie przybieraaa

też jestem w szoku że tak adnie mu waga idzie.. zwłaszcza, że duuużo ulewa i bardzo krótko je. Czasem długo wisi na cycu, ale ssie krótko

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Co robicie z czkawkami u waszych szkrabów?? Bo ja na paczątku nic nie robiłam.. A potem jak teściowa była to mnie meczyła no daj mu cyca, daj mu cyca nie mogę patrzec jak się męczy.. potem zaczęłam mu dawać tego cyca jak dostawał czkawki... i teraz chyba zajarzył, że jak ma czkawke to cyc mu pomaga i zaczyna marudzic a potem płakać jak mu nie daje... dzisiaj dałam mu butle z wodą... wziął dwa malutkie łyczki, zrobił wielki oczy ze zdziwienia co to może być? ale czkawka przeszła.. wypił jakieś 5 ml...i teraz nie wiem dawać może mu tą wodę na czkawki?? nie chce mu tak dawać cyca bo on dostaje czkawke średnio 5 razy dziennie..
A i dzisiaj byam w lumpie i kupiłam sobie 2 superaśnie sukienunie - jedną z primarka jeszcze z metką i spodnie - rozmiar XS.. nie wiem jakiś dziwny ten rozmiar bo dupa to mi ostatnio raczej nie zmalałava zawsze nosziłam M albo L.. ale zawsze to fajnie na taki rozmiar się popatrzeć
nasz ma często czkawki, ale dzielnie je znosi.. czasem go troszkę drażnią, ale nie marudzi
czasem jak mu dam cyca to troszkę pomoże, ale rzadko daję bo zdarza się że podczas czkawki krztusi się mleczkiem..

---\
hmmm... od porodu minął miesiąc a mnie dziś boli brzuch jak na @

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2013-07-04 o 22:13
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 22:14   #1006
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
1x1 ale robi się już mniejsze. Gdybym nie podczytywała mam marcowych to wcale by mi się to dziwne nie wydawało (nikt nie zwracał nam na to uwagi, ani na to by nie podawać witaminy D) , a teraz muszę wciągnąć to na listę pytań do lekarza ]
Istotna jest nie tyle sama wielkość ciemiączka, ile tempo, w jakim powiększa się obwód głowy. Jeśli małe ciemię jest następstwem przedwczesnego zarastania szwów czaszkowych, to oczywiście konsekwencje mogą być istotne. Radziłbym jednak nie martwić się na wyrost, tylko zanim ciemię znacznie się zmniejszy, zrobić USG przezciemiączkowe, które pozwoli lekarzowi ocenić, czy nie ma przeszkód w rozwoju mózgu. Sam takie małe ciemiona widuję często i tylko wyjątkowo przyczyną jest jakaś choroba czy nieprawidłowość - z reguły to tylko uroda dziecka. Zasadą jest jednak w takich przypadkach zmniejszenie dawki witaminy D lub jej całkowite odstawienie

będzie dobrze! lecę spać!

Stary 2013-07-04, 22:15   #1007
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Była u nad położna
Od wyjścia ze szpitala (po 4tygodniach) maly przybrał 1,4kg

mimo tego strasznego ulewania w 6 dni przybrał 350g
kolejny facet przegonil moja duza dziewczynke dajecie im do mleczka drozdze czy jak?

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Mój wczoraj taki był grzeczny - obiad porządny z dwóch dań dałam radę zrobić a dziś... szkoda gadać-nawet pozmywać nie dam rady

Dowiedziałam się dziś, ze moja niedoczynność tarczycy przechodzi w nadczynność lekarz zmniejszył mi dawkę leku-ale tak się zastanawiam-może brać tyle ile brałam. Przy nadczynności chyba się szybciej chudnie, skoro przy niedoczynności się tyje:cojes t:
I morfologię mam jak to Pan doktor powiedział "jak młody bóg"
wariatka. to ja hormonalnie cisza, wiec waga powinna stać w miejscu? o nie!

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-07-04 o 23:25
Stary 2013-07-04, 22:17   #1008
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:

też jestem w szoku że tak adnie mu waga idzie.. zwłaszcza, że duuużo ulewa i bardzo krótko je. Czasem długo wisi na cycu, ale ssie krótko
u nas to samo

Bartek też coraz krócej je i ładnie przybiera, cieszy mnie to baaardzo

Stary 2013-07-04, 22:18   #1009
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
jak to gdzie? na allegro

Daje im szansę by mogli ją obronić
Cytat:
Istotna jest nie tyle sama wielkość ciemiączka, ile tempo, w jakim powiększa się obwód głowy. Jeśli małe ciemię jest następstwem przedwczesnego zarastania szwów czaszkowych, to oczywiście konsekwencje mogą być istotne. Radziłbym jednak nie martwić się na wyrost, tylko zanim ciemię znacznie się zmniejszy, zrobić USG przezciemiączkowe, które pozwoli lekarzowi ocenić, czy nie ma przeszkód w rozwoju mózgu. Sam takie małe ciemiona widuję często i tylko wyjątkowo przyczyną jest jakaś choroba czy nieprawidłowość - z reguły to tylko uroda dziecka. Zasadą jest jednak w takich przypadkach zmniejszenie dawki witaminy D lub jej całkowite odstawienie

będzie dobrze! lecę spać!
Na to samo trafiłam i jeszcze nie popadłam póki co w paranoję lekarz musi to kontrolować, więc wierzę, że gdyby coś było nie tak to by powiedział.
Cytat:

dziewczyny (chyba kinga) podawały jakieś apteki gdzie można taniej kupić ten delicol.. ale ja też kupiłam za ponad 4 dyszki

ale ten czas leci

super

mojemu bardzo pomaga taka gimnastyka, wystarczy że poprzyciągam mu nóżki do brzuszka a już się cieszy i kupkę robi

u nas rumianek nie pomógł (ale może za szybko się poddałam.. bo tylko dwa razy mu przemyłam buźkę) za to po mące ziemniaczanej jest lepiej

nasz ma często czkawki, ale dzielnie je znosi.. czasem go troszkę drażnią, ale nie marudzi
czasem jak mu dam cyca to troszkę pomoże, ale rzadko daję bo zdarza się że podczas czkawki krztusi się mleczkiem..

---\
A co do jedzenia, to moja też aktywnie krótko jadła ok.5 minut w normalnej pozycji bądź 10 minut spod pachy a później tylko ciumkała niezaleznie od pozycji i widocznie musiało jej coś lecieć skoro przybierała na wadze

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-07-04, 22:36   #1010
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

czy ktoras podaje dziecku calcium?

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
już po neurologu. odruchy w normie, zdrowy, ale ma ogromny problem z trzymaniem główki (podciągnięty z plecków za łapki i na brzuszku w ogóle nie trzyma) i ma zaleconą rehabilitację. na nfz są terminy na koniec roku a on już powinien bo im później tym lepiej. prywatna to koszt średnio 100zł/h ... a mąż nadal bez pracy ;(
w ogóle zdziwiliśmy się bo mamy na razie nie szczepić, tylko żółtaczka i wzw b. powiedziała nam że szczepienia osłabiają organizm a Przemek ma się w tej chwili skupić na rozwoju i wzmacniać mięśnie szyjki i barków.
za miesiąc kontrola.

tfuuu im wcześniej tym lepiej oczywiście. jak będziemy zwlekać to będzie o wiele później siadał, raczkował itp
umow się na jedna wizyte prywatnie, niech pokaza jak cwiczyc i w domu dacie rade sami. a jeszcze lepsza opcja - szukaj wśród znajomych fizjoterapeuty. no i koniecznie po 3 miesiącu sio na basen.

pisałam już wcześniej, ze znajomej tez synka nie zaszczepili. tylko wzw, na skojarzona jest za chudziutki. odroczyli mu to 3 tygodnie az nabierze trochę masy.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Happy- dziekuje, cierpliwosc sie przyda ale jestem taka szczesliwa z tego powodu, ze juz nie moge sie doczekac

Nie wiem czy to normalne czy nie, ale moje dziecko spi jak dorosly, zasypia przed 24 spi do 8 w miedzy czasie zero budzenia, o 8 cyc, przewijanie i spi dalej do 11, pozniej juz nie spi w ogole od 11 uciela sobie moze ze 3 drzemki 5-10 minutowe

Zrobilismy dzis morfologie i wszystko ok
a Wy karmicie się cycem? bo jeśli tak to zdradz patent na 8 godzin bez małego ssaczka

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
a Michas i jego stopa
jaki poważny sliczny chłopczyk.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
diabli ale słodka, Bartek też się śmieje jak szalony ale nie potrafię tego uchwycić
nie zjadają Was komary w parku??
oj ciężko uchwycić uśmiech, ale walczyłam i udało się na kilku zdjęciach, choć i tak nie jest to pelna geba jak na zywo
ten nasz mini park to kilka lawek w cieniu i na szczęście nie ma komarow. slyszalam, ze w tym roku plaga i wszyscy narzekają...na szczęście u nas teren ogolnie słoneczny, sucho wokół, wiec krwiopijcow brak
a co do fotek - musisz stać z aparatem, mowic do młodego, rozbawiać i cykac na oslep kiedyś trafisz hehe

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
BTW śmiesznie trochę bo pokazuje cytat anki a widze ze ja to pisałam..
poprawiłam, cos się pochrzaniło
Stary 2013-07-04, 22:38   #1011
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
jestem wykończona psychicznie, od 14 do 17 płacz nie do ukojenia, i teraz po kąpieli to samo, w między czasie byliśmy na spacerze na którym nie zmrużył oka, tylko jedno dobre że się nie darł chyba jestem beznadziejną mamą skoro nie potrafię uspokoić swojego dziecka.. strasznie się dziś czuję
współczuję

Cytat:
pod spodem kilka nowych fotek. corka mi się tak rozszalala z uśmiechami, ze rozdaje je non stop na prawo i lewo

!
jaka śliczna Nelcia, taka czarnulka i pięknie się śmieje

Te uśmiechy są najlepsze dzisiaj Wiktorek obdarował uśmiechem nawet stare ciotki- były zachwycone:
"jejjjj jak on główkę podnosi.."
"jejjjj.. jak się śmieje, niemożliwe.. miesięczne dziecko"

ciotki zachwycone że piersią karmię
ale rady dostałam- najbardziej podoba mi się ta:
"pamiętaj nie jedz kwaśnego bo dziecko będzie płakało"

Aaaa i ciostki sprzedały mi patent na kolkę.. podobno u nich działało. Małą marchewkę ugotować w wodzie i tą wodę dać do picia dziecku...

Cytat:
nie zjadają Was komary w parku??
żrą jak cholera.. dzisiaj mnie całą pocięły

Cytat:
1x1
edit: a oc o chodzi z tymi ciemiączkami ? to źle >??? nie wiedziałam że trzeba to jakoś obserwować..
położna mi tylko mówiła, że jak jest ciemiączką zagłębione i bardziej miękkie to trzeba dać cyca, bo to oznaka że dziecko się odwadnia

Cytat:
aaa jeszcze jedno
ja nie dbam, smaruję tylko swoim mleczkiem
na samym początku smarowałam jakimś linodermem czy jakoś tak. Ale ja nie mam wcale problemów z brodawkami

Cytat:
po antybiotyku nie da się już przywrocic laktacji?[COLOR="Silver"]
\
oooo kurcze, to niezłe zapasy robisz

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem zrozpaczona...u nas to chyba jednak kolka. Dzisiaj od 19.30 był taki wrzask ze masakra. Nie dało się jej niczym uspkoić. Już miała oczy ze zmęczenia zamknięte ale wrzeszczała dalej. Dopiero przed chwilą padła.

masakra...

Cytat:
kolejny facet przegonil moja duza dziewczynke dajecie im do mleczka drozdze czy jak? [COLOR="Silver"]
Motylek ma rację- daje facetom się wykazać- prawdziwa dama

Cytat:
u nas to samo

Bartek też coraz krócej je i ładnie przybiera, cieszy mnie to baaardzo

super

Stary 2013-07-04, 22:52   #1012
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Ona jest prześliczna. Taka ciemna I jak się uśmiecha. Ach...
dziękujemy.
karnacja po tatusiu. wszyscy mnie pytaja czy ona jest opalona taaa wystawiam ja na slonce, a oczy maluje węglem

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
glowa do góry. jutro będzie lepszy dzień pociesz się, ze Banka ma tak codzien wybacz banieczko

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do mam ktore dokarmiaja. Mojemu Malemu ewidentnie nie wystarcza to co ja mu daje i zaczelam dokarmiac. I tu moje pytanie: dokarmiacie o jakichs stalych porach czy wtedy kiedy dziecię chce jesc a tu w cyckach pusto? Dodam że mój Mały ma dopiero tydzień a tu już problem z laktacja :-( jestem załamana
kontrolowalas wage? polozna/pediatra kazali dokarmiać? taki tygodniowy maluszek potrzebuje ok.70ml spróbuj moze karmic piesia, odciagac mleczko i karmic swoim z butli. zobaczysz ile uzbierasz, ile on zje...według mnie tydzień to za krotko żeby się poddawac i dokarmiać. chyba, ze dziecko ewidentnie spada z wagi...

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
w książeczce mam wpisane 1x2cm w dniu wyjścia ze szpitala (26.05)

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
nie mogłam Was znaleźć
moja mała jutro ma 2 miesiące
stanowczo za szybko ten czas leci
u nas szczepienie się odwlekło o 2 tygodnie bo załapała przeziębienie i lekarz przepisał antybiotyk :/ katar i kaszel u takiego maleństwa to przekleństwo.
karmię piersią, ale dzisiaj dałam troszkę mleka z paczki.
od 13 do 19 praktycznie cały czas wisiała na cycu. pół godziny przerwy i znowu cyc. bałam się, że może mam mało pokarmu.
w ogóle to śpi na noc od 23 do 3, później cyc i do 7.
jak tylko minęły kolki jest oki
milo przeczytać, ze u Was tak optymistycznie Nelka tez już odkryla raczki. jak dluzej nie dostala smoka to sprobowala kciuka, ale musiałam interweniować
jak szczepilas?
czy Waszym maluchom tez tak szybko rosna paznokcie? nie nadazam obcinac aaa i zaglądajcie dzieciom miedzy paluszki zbierają tam pelno kłaków

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Ja też czekam, aż to będzie uśmiech za uśmiechem, bo póki co są sporadyczne i ile się trzeba nagadać przy tym

Ale brawo dla Nelki
oj tak! Nela usmiechala się tylko do babci. a dzisiaj po pierwszym uśmiechu "dla mamusi" chodziłam pol metra nad chodnikiem, tak mnie duma rozpierala. az spotkala nas znajoma z 9miesieczna corka i stwierdzila, ze nie będzie mnie dolowac, ale pierwsze swiadome uśmiechy sa ok. 3 miesiąca

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
aaa jeszcze jedno
ja tez tylko oliwka, a i tak mam obawy, ze cycus będzie miał inny zapach i mnie mala odrzuci a o brzuchu wole pomilczeć. rozstepy byly sa i będą. na plaze pianka dla nurkow
Stary 2013-07-04, 22:53   #1013
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2013-07-04, 22:56   #1014
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
To rampers taki Lumpeksowy
A Twoja widzę dama pełną gębą skoro nosi CK

Moja się tak własnie od tygodnia zjada...Czasami jak jest głodna a czasami żeby sobie pociumkać, dlatego kupilismy smoczek.
no ba. zobaczylam metke i zrobiłam fotke pod tytulem szpan tak w razie "w" jak będzie jeczec, ze chce cos "firmowego" może nasze dzieci omina takie głupie czasy, ze marka znaczy COS...hehe

lepiej dac smoczek niż za jakiś czas podziwiać zniekształcony kciuk...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecie.jpg (50,3 KB, 41 załadowań)
Stary 2013-07-04, 23:19   #1015
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
3 bo na pneumokoki jesteśmy umówieni na inny termin, nie chciałam tyle razy go kłuć, nawet jakbym chciała to pielęgniarka by się nie zgodziła
dzięki. zastanawiam się czy nie zaszczepić tylko na wzw, a po 2 tyg. skojarzona. tak żeby za bardzo malej nie obciazac. już i tak przeraza mnie odczyn po gruźlicy. wygladal jak ukaszenie komara, teraz jak wielki pryszcz z białym czopem
w książeczce na str. 66 jest taki plan szczepien do 18 miesiąca (jeśli macie takie same książeczki) i wlasnie studiowałam dzisiaj na spacerze ilość wkluc

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
ja też ostatnio zalałam łóżko wczoraj na 5 minut wyjęłam wkładki i zalałam koszulkę myślałam, że to z włosów bo umyłam chwilę wcześniej ale zaczęło mi lecieć po brzuchu

robisz niezłe zapasy mleczka masz to w czym przechowywać jeszcze?
miałam zrobić fotke, zapomniałam!
od kilku dni wylewam bo nie mam już woreczków. może jutro uda się skoczyć do hurtowni. pol zamrazalnila to moje mleko. niebawem przenosze je do mamy żeby tu moc zbierac kolejne. co z tego jak młodej starczy to pewnie na kilka dni pewnie trzeba będzie wprowadzić pol na pol z modyfikowanym albo jeszcze mniejsza proporcje. w każdym razie na jakies 3 dni szpitala powinno starczyc, a po wynikach histopatologii okaze się co dalej
ostatnio wlaczyl mi się wyjec i doszłam do wniosku, ze może mogłabym poczekać jeszcze ze 2 miesiące az mala podrośnie. skoro mam tyle mleka to chyba po cos jest. tz popukal się po glowie i stwierdził, ze Neli to wisi jakie mleczko pije i ze chce mieć zdrowa mame. no i wyjec był jeszcze większy nie wiem jak ja dam rade ja zostawić na te kilka dni. a co dopiero 2-3 tygodnie

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:

znajoma miała dokładnie jak Ty, tylko u niej był problem z napięciem mięśniowym. wszędzie odlegle terminy, poszla prywatnie. zobaczyla jakie ćwiczenia i sama w domu pracowala w necie pewnie tez znajdziesz sporo podpowiedzi jak cwiczyc miesnie glowki - glownie poprzez zabawe. krzywdy mu na pewno nie zrobisz, bo to już nie noworodek, a duzy silny chlop

Cytat:
dziękujemy i masz racje. jest cudna. naprawdę nie mogłam sobie wymarzyć lepszego dziecka

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

biedna Laurunia skorzystaj ze wskazówek Banki i reszty kolkowych dzieciakow. może cos pomoze? wspolczuje Wam takich akcji. jeśli będziesz potrzebowala to mam do sprzedania butelke sab simplex - dostałam dwa opakowania (znajoma sprowadzala z Czech), ale nam na razie (odpukać) nie sa potrzebne. jedno sobie zostawię.

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
ale jak male to chyba dobrze, bo zarasta. znajoma uslyszala od pediatry, ze ciemiączka jest jeszcze duże i będą obserwować. ale u małego widać nawet jak mu pulsuje.

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-07-04 o 23:01
Stary 2013-07-04, 23:21   #1016
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do mam ktore dokarmiaja. Mojemu Malemu ewidentnie nie wystarcza to co ja mu daje i zaczelam dokarmiac. I tu moje pytanie: dokarmiacie o jakichs stalych porach czy wtedy kiedy dziecię chce jesc a tu w cyckach pusto? Dodam że mój Mały ma dopiero tydzień a tu już problem z laktacja :-( jestem załamana
Ja dziś zrobiłam to pierwszy raz i będę testowała czy muszę bo może akurat coś mi się zwiększy, ale na razie jakby co to nie planuję stałych pór, raczej po prostu jak będzie już 3-4 godz.na cycku wisiał i nie spał...bo jak przyśnie to ok.

A bierzecie jakiś preparat z wapniem? Mi poleciła pediatra i w sumie jestem zadowolona, bo nie wiem czy wystarczająco go sobie dostarczam.
Ja biorę Vitrum Osteo

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 23:43   #1017
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Myslisz, że można samemu zjeść wiśnie, zostawić pestki i zrobić termofor?
pewnie tak to działa za 19zl masz kg czereśni (nie strzelajcie, nie wiem po ile sa ), wyzerka plus termofor gratis

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:

Cytat:
u nas tez, krotko i na temat ale nie ma ciumkania. klusunia szybko się najada i spi jak bak.

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Daje im szansę by mogli ją obronić
chce mieć większy wybor potencjonalnego narzeczonego dwwumetrowa musiałaby szukac w klubie wysokich

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
jaka śliczna Nelcia, taka czarnulka i pięknie się śmieje
i wlosow coraz więcej! spodziewałam się, ze po porodzie będzie miała wieksza czuprynę, bo mama owlosiona az za bardzo

Cytat:
Te uśmiechy są najlepsze dzisiaj Wiktorek obdarował uśmiechem nawet stare ciotki- były zachwycone:
"jejjjj jak on główkę podnosi.."
"jejjjj.. jak się śmieje, niemożliwe.. miesięczne dziecko"

ciotki zachwycone że piersią karmię
ale rady dostałam- najbardziej podoba mi się ta:
"pamiętaj nie jedz kwaśnego bo dziecko będzie płakało"

Aaaa i ciostki sprzedały mi patent na kolkę.. podobno u nich działało. Małą marchewkę ugotować w wodzie i tą wodę dać do picia dziecku...
taa i od razu karnacja będzie lepsza 2w1
ciekawe czy po słodkim się uśmiecha

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
pediatra nam przepisal calcium na pierwszej wizycie (tej z niby katarem, a okazało się, ze charczy od mleka) i zapomniałam o tej recepcie to chyba w zamian za to, ze ja mam spozywac mniej nabialu i nie pic mojego ukochanego mleka zastanawiam się czy to kupic czy olac, bo było przepisane profilaktycznie

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A bierzecie jakiś preparat z wapniem? Mi poleciła pediatra i w sumie jestem zadowolona, bo nie wiem czy wystarczająco go sobie dostarczam.
Ja biorę Vitrum Osteo
tylko wita-miner, który ma wapn w składzie. podpytam pediatrę za tydzień. fajnie byłoby nie oslabic zebow. musze sobie zrobić pociazowa morfologie w swoim laboratorium, bo zrobiłam u endo i hemoglobina 13,5 chyba nigdy takiej nie miałam :P obstawiam, ze moje laboratorium pokaze ledwo 11

o szczepionkach, nie czytac jeśli nie chcecie się dolowac!

http://www.dzieci.org.pl/forum/autyz...a-szczepionek/

http://dziecisawazne.pl/popularne-szczepionki-2/

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

uff nadrobiłam dwa dni, czas spac
kolorowych dzidziusie i spokojnych mamuśki!

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-07-04 o 23:55
Stary 2013-07-05, 00:20   #1018
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
dziękujemy.
karnacja po tatusiu. wszyscy mnie pytaja czy ona jest opalona taaa wystawiam ja na slonce, a oczy maluje węglem

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

glowa do góry. jutro będzie lepszy dzień pociesz się, ze Banka ma tak codzien wybacz banieczko

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

kontrolowalas wage? polozna/pediatra kazali dokarmiać? taki tygodniowy maluszek potrzebuje ok.70ml spróbuj moze karmic piesia, odciagac mleczko i karmic swoim z butli. zobaczysz ile uzbierasz, ile on zje...według mnie tydzień to za krotko żeby się poddawac i dokarmiać. chyba, ze dziecko ewidentnie spada z wagi...

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

milo przeczytać, ze u Was tak optymistycznie Nelka tez już odkryla raczki. jak dluzej nie dostala smoka to sprobowala kciuka, ale musiałam interweniować
jak szczepilas?
czy Waszym maluchom tez tak szybko rosna paznokcie? nie nadazam obcinac aaa i zaglądajcie dzieciom miedzy paluszki zbierają tam pelno kłaków

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

oj tak! Nela usmiechala się tylko do babci. a dzisiaj po pierwszym uśmiechu "dla mamusi" chodziłam pol metra nad chodnikiem, tak mnie duma rozpierala. az spotkala nas znajoma z 9miesieczna corka i stwierdzila, ze nie będzie mnie dolowac, ale pierwsze swiadome uśmiechy sa ok. 3 miesiąca

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

ja tez tylko oliwka, a i tak mam obawy, ze cycus będzie miał inny zapach i mnie mala odrzuci a o brzuchu wole pomilczeć. rozstepy byly sa i będą. na plaze pianka dla nurkow
Tymkowi też pazurki szybko odrastają

biodra chyba pomału się schodzą do kupy bo wlazłam w spodnie, które 2 tyg temu zatrzymywały się w udach i nawet na tyłek nie mogłam ich wciągnąć:-D

Do tego zauważyłam u Tymka,że skończyły się kupkowe plamienia i ''co pierd to kleks''. Ruszyłam główką i skojarzyłam,że od ok tyg nie piję mleka w kartonie,nie jem owsianki itp. Jedynie jogurt lub mleko do kawy zbożowej troszkę. I jak ręką odjął. Purkanie jest ale pieluszka czysta. No i kupki już jakieś 2 razy dziennie,a nie co chwile.
Także u nas winowajcą było chyba mleko ,które piłam w dużych ilościach.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 04:39   #1019
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Babeczki a rozeszly się wam zebra w ciazy? Bo ja mam jakby rozkloszowane na boki az wystaja a brzucha malego nie mam a i tak widac roznice z od 22spala do teraz. Zjadla i znow spi

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 07:30   #1020
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:

A co do rehabilitacji. Podejdź do jakiegoś ośrodka gdzie rehabilitują i złap kogoś i zaproponuj by przyszedł do domu, ceny są dużo niższe, a i tak jak piszesz można później samemu
dobry pomysl

Cytat:

ale ten czas leci

super

---\

no to.nie tylko u mnie tak drogo

Cytat:

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

umow się na jedna wizyte prywatnie, niech pokaza jak cwiczyc i w domu dacie rade sami. a jeszcze lepsza opcja - szukaj wśród znajomych fizjoterapeuty. no i koniecznie po 3 miesiącu sio na basen.

pisałam już wcześniej, ze znajomej tez synka nie zaszczepili. tylko wzw, na skojarzona jest za chudziutki. odroczyli mu to 3 tygodnie az nabierze trochę masy.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

a Wy karmicie się cycem? bo jeśli tak to zdradz patent na 8 godzin bez małego ssaczka

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

jaki poważny sliczny chłopczyk.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

oj ciężko uchwycić uśmiech, ale walczyłam i udało się na kilku zdjęciach, choć i tak nie jest to pelna geba jak na zywo
ten nasz mini park to kilka lawek w cieniu i na szczęście nie ma komarow. slyszalam, ze w tym roku plaga i wszyscy narzekają...na szczęście u nas teren ogolnie słoneczny, sucho wokół, wiec krwiopijcow brak
a co do fotek - musisz stać z aparatem, mowic do młodego, rozbawiać i cykac na oslep kiedyś trafisz hehe

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

poprawiłam, cos się pochrzaniło

ja nie podaje pewnie jak cos sie bedzie dzialo to dopiero podam

Cytat:
dziękujemy.

jak szczepilas?

wybaczam ja to juz weteranka heeee juz mnie nawet zanoszenie nie rusza tak jak na poczstku hee placz darcie sie prezenie wpisalam w staly rytm dnia heee i jest ok

mlody wczoraj.zasnal.po 20 ale wybudzal sie kilka razy po 21 dostal butle i spal.do 4.30 i potem do 5.30 pospal i brzusio go obudzil zjadl o 7 i spi

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości