|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#16081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Gujana Avek,specjalnie dla Ciebie
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#16082 | |
|
Zakorzenienie
|
[quote=orzeszek01;4164246]
Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#16083 |
|
Zadomowienie
|
Ale możecie mi to wytłumaczyć? Co w niej jest takiego niezdrowego?
|
|
|
|
#16084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie tyle,że niezdrowa.Po prostu,aby dobić do odpowiedniego bilansu kalorycznego musiałabyś zjeść dużo tych 'kromeczek' a taki interes jest strasznie drogi,także lepiej opłaca się kupić sobie chlebek razowy (czy dowolny inny,byle nie biały) i zjeść te 3kromeczki,niż zjeść 15was(bo tyle mniej/więcej musiałabyś zjadać).
|
|
#16085 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#16086 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=orzeszek01;4164313]Psycholog,nie ma co się od razu wybierać do psychiastry,no chyba że liczysz na jakieś leki antydepresyjne.
|
#16087 |
|
Raczkowanie
|
Ludzie jak mam wytłumaczyć rodzicą odchudzanie raczej jedzenie zdrowo??Kurcze mam jeść to co ony??Nie lubię mięsa choć są wyjątki nie lubie rosołu a za to najbardziej dostaje
No i co??Cały czas mówią że się głodzę a ja jem co chce a co mi tam lubię ryby warzywa i co to jest źle??ech....bez pojęcia ale to naprawdę problem...
|
|
|
|
#16088 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,powiedzcie co sądzicie
Jakiś czas temu (dobre kilka miesięcy już),piłam codziennie herbatkę przeczyszczającą,ponieważ myślałam,że ułatwi mi to odchudzanie Teraz naczytałam się,że jest ona potwornie niezdrowa Myślicie,że mogło to się przyczynić do mojego zastoju wagi,braku okresu i spadku przemiany materii? Jak to 'naprawić'?
|
|
|
#16089 | |
|
xxyy
|
Cytat:
mam nadzieje ze szybko przyjedzie bo juz sie nie moge doczekaca co Ty nim gotujesz? ziemniaki, kalafiora, brokula, marchewki, ryz? co jeszcze mozna? mozna np makaron? ![]() i czy wiesz moze czy takie warzywa na patelnie mozna w takim parowarze zrobic? a moj dzisiejszy jadlopsis.. nie bede pisac bo sie przerazicie slodyczowy dzien sobie zrobilam, bo dola mialam i pogoda jakas taka nie bardzo. w sumie to moglam zrobic pozostale posilki bardziej zdrowe ale wyszlo jak wyszlo.milka budniowa jest pycha i nawet cwiczyc mi sie dzis nie chce i spalac tego. kazdy ma czasem gorszy dzien zaraz wskocze do lozka i cos poczytyam, poucze sie i pojde spac. dzien lenia i grubasa dzis mam ![]() czasem mozna , prawda?
|
|
#16090 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
#16091 | |
|
xxyy
|
Cytat:
i czy cwiczysz cos?
|
|
#16092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
) i myślę,że to może być główny powód,uważam że powinnaś spróbować początkowo przez pewien czas jeść bardziej konkretnie(więcej węgli,większe porcje jedzenia) no niestety,aby odzyskać okres,trzeba troche przybrać .Jeżeli komuś wcześniej spadło sporo kilogramów,to powinien sobie zrobić 1-2miesięczną przerwe,po czym ewentualnie wrócić do diety.Ba
|
|
#16093 | |
|
Zakorzenienie
|
[quote=LoLcIa123;4164321]
Cytat:
Wyjdzie ze miał racje, nie lubie tej kobiety,znaczy sie mojej psycholog. nie jestes chora orzeszku.
|
|
|
|
|
#16094 |
|
Zakorzenienie
|
a moj dzisiejszy jadlopsis.. nie bede pisac bo sie przerazicie
slodyczowy dzien sobie zrobilam, bo dola mialam i pogoda jakas taka nie bardzo. w sumie to moglam zrobic pozostale posilki bardziej zdrowe ale wyszlo jak wyszlo.milka budniowa jest pycha i nawet cwiczyc mi sie dzis nie chce i spalac tego. kazdy ma czasem gorszy dzien zaraz wskocze do lozka i cos poczytyam, poucze sie i pojde spac. dzien lenia i grubasa dzis mam ![]() czasem mozna , prawda? [/quote]mój jadłospis tez jest przerażający słodyczowo miałam zamiar ćwiczyc, ale ... nie musze spalac zjedzonych kcal przeciez. !!! jutro bedzie lepiej u orzeszka
|
|
|
|
#16095 | |
|
xxyy
|
Cytat:
chociaz moze faktcznie w tym przypadku lepiej byloby to skonsultowac z lekarzem, moze nawet lepiej z dietetykiem
|
|
#16096 |
|
xxyy
|
dubel
|
#16097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam zamiar ćwiczyc, ale ... nie musze spalac zjedzonych kcal przeciez. !!! jutro bedzie lepiej u orzeszka [/quote]napewno moze zjem dzisiaj pare pierogów jeszcze. tak ładnie pachną. w koncu mi wolno, bo sie nie odchudzam |
|
|
|
|
#16098 |
|
Zakorzenienie
|
orzeszku nie idz do psychologa,który nie wzbudza w Tobie sympatii i zaufania,bo to bezsensu.W psychologu musisz widzieć osobe,której możesz bezgranicznie zaufać i w razie potrzeby wypłakać się w rękaw,tylko w takiej sytuacji uzyskasz oczekiwaną pomoc,ponieważ psychologowi będzie łatwiej dotrzeć do głębi problemu.
|
#16099 | |
|
xxyy
|
Cytat:
a rosol byl koszmarem.. musialam siedziec 2 h w niedziele przy stole czasem , nie moglam wstac dopoki nie zjadlam. moim rodzicom w koncu przeszlo i zrozumieli ze ze mne nigdy nie bedzie latwo i odpuscili wydaje mi sie ze Twoi rodzice potrzebujka duzo czasu, musisz im tlumaczyc ze zastepujesz bialko ktore jest w miesie innym bialkiem ( mam nadzieje ze nie jesz tylko samych ryb i warzyw). w koncu przestana sie buntowac. moze kup im jakas ksiazke o wegetarianizmie i o zdrowym odzywianiu? powodzenia
|
|
#16100 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Chciałam Wam powiedzieć, że bardzo dużo się od Was nauczyłam. Odchudzam się od dawna, natomiast od 2 miesięcy wygląda to bardziej regularnie i stanowczo. Więc dziś:
I śn. ciastko owsiane z łyżeczką miodu, herbatka zielona II śn. Activia truskawkowa z 2 łyżeczkami simienia lnianego (eksperyment - okazało się bardz smaczne), śliwka, ciastko ryżowe w czekoladzie (już mogę) ob. spagetti z mięska jagnięciego (pierwszy raz od 2 miesięcy jadłam makaron, ale tylko troszeczkę) będzie pod. 4 orzechy włoskie kol. serek wiejski z ogórkiem i pomidorkiem i z fit upem Wszystkie posiłki jem co 2-3 godz., ćwiczę brzuszki i skaczę na skakance, piję ok1,5 litra wody niegazowanej i herbatki czerwone i zielone. Śniadania bywają z większą ilością białka, ale dziś strasznie miałam ochotę na to ciastko... |
|
|
|
#16101 |
|
xxyy
|
u mnie tez, mam taka nadzieje
trzymam kciuki za orzeszka ![]() a zadradze wam cos.. jadlam dzis lody o smaku mon cherie ... o smaku takich pomadek wiecie jakich . i jeszcze lody o smaku panny cotty
|
#16102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje za rade. Co do kobiety mam mieszane uczucia, bo niby jest miła, ale.... Lolciu, spytam sie Ciebie powaznie, bo wiem ze siedziałas w "tym". Czy to mozliwe, ze mam anoreksje? Nawet pochłaniając duzo jedzenia? prosze o szczera odp. |
|
|
|
|
#16103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pewnie jeszcze zjem cos nadprogramowego i dobrego.. a co, raz sie zyje chyba pierożków pare spróbuje od małej bratanicy
|
|
|
|
|
#16104 | |
|
xxyy
|
Cytat:
i do podiweczorka bym cos dorzucila, 4 orzechy to malo. moze jakis serek bialy chudy?
|
|
#16105 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie,to 'ale' wzbudza mój niepokój.Jeżeli zjadasz te wszystkie rzeczy ze smakiem,bez żadnych wyrzutów,zamęczania się 'musze poćwiczyć,bo tego nie spale' albo'zjem mniej jutro,czy na kolejny następny posiłek' to jest ok,nie masz się czym martwić,ale niestety w Twoim przypadku tak nie jest,wcześniej jadłaś bardzo mało i już wtedy mogłaś wpaść w wir anoreksji,teraz starasz się jeść więcej[(może nawet ze strachu(?)] ale to nie znaczy,że problem znika,dlatego też mówi się,że można ważyć 100kg a być chorym na anoreksje,bo tutaj nie chodzi o wage,tylko męczarnie psychiczną.
|
#16106 |
|
Zakorzenienie
|
Moj jadlospis dzisiaj jest stra-szny.
|
|
|
|
#16107 |
|
Zadomowienie
|
Lolcia dziękuję Ci za wytłumaczenie
Właśnie wypiłam wielki kubek Capuccino
|
|
|
|
#16108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli prawdopodobne ze jestem chora na anoreksje... Dżizys, co ja ze sobą zrobiłam.. Ja tylko chciałam byc chuda. A przeciez nigdy nie bede. Włąsnie zjadam kolejnego batonika, powtarzając sobie "nie jestes chora" ;/ |
|
|
|
|
#16109 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, ze to śniadanie male, ale rano zazwyczaj nie mam apetytu, na szczęście nie nadrabiam tego potem! No właśnie akurat serek chudy, biały to trudno dostępny tu gdzie mieszkam, ale niebawem to się zmieni... Dzięki za odp!!
|
|
|
|
#16110 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

.
.Jeżeli komuś wcześniej spadło sporo kilogramów,to powinien sobie zrobić 1-2miesięczną przerwe,po czym ewentualnie wrócić do diety.
... o smaku takich pomadek wiecie jakich . i jeszcze lody o smaku panny cotty