Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-05, 07:30   #1021
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

kurcze miałam awarie internetu i nie mogłam do was zajrzec..
odpisałam blanka na Twojego posta(dwa dni temu) ..w którym stwierdziłaś że lekarz przepisał nam wieksze dawki kropli niz producent zaleca..ale widzę ze nie ma tej odpowiedzi..ass!:rolleyes :

blanka...ten pediatra twierdzi że ogólnie nie ma cudownego leku na kolki..ale można próbowac i szukac pomocy w specyfikach które są "niby" do tego przeznaczone..i tak jak on odpowiedział mi na pytanie ..że wszystkie te espumisany czy te esputicony są od pierwszego miesiąca(i to jeszcze ograniczają ilośc tych kropli)..można tak naprawdę podawac jak tylko zaczną się kolki..nawet od urodzenia...
a krople nalicza raczej lekarz indywidualnie dla każdego dziecka inaczej..wiec chyba ok..skoro tak...

te wszystkie krople które nam przepisał są bez recepty ..wiec nie mogą przy omyłkowym wpadnieciu jednej czy dwóch kropli więcej zaszkodzic
nie martw się..nic małemu nie będzie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
pierwszy raz tak mocno płakał, a ja razem z nim bo nic nie pomagało, ani noszenie, tulenie, cycek nic po kąpieli tj po masażu to samo tylko jeszcze bardziej, nie mam pojęcia co mu jest, teraz zasnął ze zmęczenia, po 10 min odgłosu suszarki, no i podczas tych jego ataków jest cały sztywny, nawet nie da się go do fotelika wsadzić, to normalne?
wiem co przeżywasz...
to jest okropne...u Nas też zaczeły się paskudne kolki...
najpoważniejszy atak miał właśnie trzy dni temu..wtedy skorzystałam z pomocy lekrskiej bo mały nie miał już sił..i nic nie pomagało
wczoraj się powtórzyło..ale już trwała krócej bo około dwóch godzin..(a nie 8)...i pewnie to zasługa (choc w części ) tych wszystkich kropli..i masażu którego nauczyła mnie pediatra....
współczuje kochana ...ale jak już kolki są to niestety musimy przeczekac ten czas(przeżyc je razem z naszymi maluszkami)

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem zrozpaczona...u nas to chyba jednak kolka. Dzisiaj od 19.30 był taki wrzask ze masakra. Nie dało się jej niczym uspkoić. Już miała oczy ze zmęczenia zamknięte ale wrzeszczała dalej. Dopiero przed chwilą padła.
Zadzowniłam do położnej. Kazała kupić czopki viburcol i delicol od jutra dawać.

Nie mogę patrzeć jak mała się męczy
wiem co to za wrzask
wspólczuje i tobie Justynko...
przeżyjemy...

pamiętajcie tylko że teraz jest gorąco i musimy dbac o to żeby nasze maluszki po atakach płaczu i wysiłku z tym związanego ..piły...mleczko( z piersi) lub choc trochę wody...bo mogą się odwodnic....obserwujcie ciemiączko...

no i najważniejsze...tulcie i duzo spokojnie mówcie do swoich obolałych dzieci ..nie pokazując lęków czy bezradności..to też im pomaga..jak mama nie panikuje..i nie płacze tylko wspiera i kocha z całych sił....
do póki płacze ..krzyczy to znak że ok(dotlenia się)..boli i reaguje..w końcu przejdzie(wiem że to trudne) ale jak już nie ma sił.. i nie je(około 8 godzin)..czy przelewa nam się przez ręce..to szybko na pogotowie...kolka też może wykończyc!

hej dziewczyny..dzieci śpia..poczytam trochę zaległości...

a zdjęcia maluszków obejrzałam..i wszystkie są urocze

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 07:57   #1022
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Smieszna ta gimnastyka z niemowlakiem... ogólnie kładzie się dziecko na macie, ono sobie robi co chce a mamy ćwicza... z reguly zbyt wiele nie pocwicza ale zawsze to czlowiek do ludzi pojdzie..

ja najpierw przez 20 minut rozgrzewki karmilam, bo mu sie jesc zachciało akurat jak sie zajecia zaczynaly... potem chwila przerwy... potem byla czkawka i sie nie podobalo wiec znowu cyc... no i potem znowu pocwiczylam...Byla jedna mama z 2 latka, albo z 1,5 roku mialo.. to biegala po sali i glaskala maluchy..do mojego przyszla i chciala mu smoczka zabrac.. tzz juz mu wyrywala z paszczy ale zdażylam ją powstrzymac

A i pytanko do dziewczyn ktore braly polozne.. jak to wyglądalo, one byly z wami caly czas?? czy tylko na badania?? zalujecie/nie zalujecie wydanej kasy?? A i Nuna jak Ci się rodzilo bez męża ?? teraz po fakcie wolałabyś bez czy z??
ja planuje się wybrać na taką gimnastykę za 2 tygodnie i też mam wizje, że młody zgłodnieje i będę karmić połowę a potem przewijać no ale zobaczymy:P

ja brałam położną i wzięłabym jeszcze raz, duży komfort psychiczny, była z nami, kiedy była potrzebna, nie siedziała z nami bez sensu

Cytat:
Napisane przez karbie1984 Pokaż wiadomość
aaa jeszcze jedno
jak dbacie o cyce ? ja smaruje na razie tylko oliwką,
brzuch też. nie jest najgorszy, ale mam nadzieję, że mi się jeszcze poprawi.
ja od kilku dni się wzięłam za moje, bo w ciągu dnia przechodzą od zderzaków pameli do flaczków co skóa mocno odczuwa:/ jkaieś drobne rozstępy się pojawiły zaczęłam kurację komórkami amcierzystymi z revitacell, 2 x dziennie smaruje i peeling 2 x w tygodniu, to jest niby bezpieczne ale nie smaruje brodawek brodawki kremem z mothercare jak mały mi podrażni

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
czekam na stronę ile dzieci zmarło od nieszczepienia:/ bawi mnie to, że szczepionka wywołuje autyzm, a jak to stwierdzono? jak autyzm się diagnozuje jak dziecko ma ok roku pewnie, a szczepi się jak ma 1,5 miesiaca?

założyłam wczoraj pas poporodowy na 2h, czułam się super, ale zaczęłam krwawić:/ a nie krwawiłam już z tydzień:/ więc na razie odpuszczam

młody się do smoka przekonał wczoraj mu wcisnęłam, bo zaczął mi cycka ciamkać, co mu się nie zdarzało i ssie go jak szalony, chyba nadrabia miesiąc bez
Stary 2013-07-05, 07:59   #1023
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
nie mogłam Was znaleźć
moja mała jutro ma 2 miesiące
stanowczo za szybko ten czas leci
u nas szczepienie się odwlekło o 2 tygodnie bo załapała przeziębienie i lekarz przepisał antybiotyk :/ katar i kaszel u takiego maleństwa to przekleństwo.
karmię piersią, ale dzisiaj dałam troszkę mleka z paczki.
od 13 do 19 praktycznie cały czas wisiała na cycu. pół godziny przerwy i znowu cyc. bałam się, że może mam mało pokarmu.
od wczoraj "je" rączki jak szalona i już sama nie wiem czy jest głodna, czy odkryła że ma rączki
w nocy zamiast mnie obudzić płaczem obudziła mlaskaniem kciuka.
w ogóle to śpi na noc od 23 do 3, później cyc i do 7.
jak tylko minęły kolki jest oki
o to moj tez tak wlasnie wsadza ostatnio.. wypluwa smoka i wklada raczki... czasami sie mu uda jakis paluszek..

O matko od 2 rano szla kupa.. maly na szczescie nie plakal ale non stop parl ... zasypial i budzil sie co by ja troche wypchnac.. w koncu teraz zaczal jesc i wypchnall.. nie wiem co o ma ze najlepiej mu sie robi kupe przy jedzeniu...w jedna dziure wlewa z drugiej wychodzi..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 08:08   #1024
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Babeczki a rozeszly się wam zebra w ciazy? Bo ja mam jakby rozkloszowane na boki az wystaja a brzucha malego nie mam a i tak widac roznice z od 22spala do teraz. Zjadla i znow spi

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2
tak też mam takie wrażenie...
rozchodzą się i nawet trochę unoszą ku górze...troche to potrwa zanim wrócą...po kazdej ciąży u mnie tak było...

jejku..dziewczyny...Ja mam trochę inny problem...bardzo bym chciała żeby zostały we mnie te kilogramy które jeszcze są po porodzie..jak to zrobic??
na porodówkę szłam z wagą 65 kilo...po trzech dniach po porodzie było 57...teraz mineło dwa tygodnie i 4 dni a ja mam już tylko 55 ..i tyle by mogło już zostac..ehh...wiem że to głupio brzmi..ale mam już dośc "żrec " jak swinia i nic z tego nie zostaje w ciele moim pieknym
dośc że muszę ograniczyc teraz nabiał(biorę calcium) to jeszcze uważam na razie po tych napadach bolącego brzusia mojego szkrabka ..na to co jem...więc nie wiele..i jestem ciągle głodna ..i jak ja mam "wyglądac"??!!

po każdej ciąży szybko wracam do wagi średnio 48/50 kilo i ani grama więcej...
a 55 to już trochę mnie więcej i wyglądam tak "kobieco"
poradzicie coś??

W

G

Edytowane przez ada32
Czas edycji: 2013-07-05 o 08:10
Stary 2013-07-05, 08:14   #1025
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ten nasz mini park to kilka lawek w cieniu i na szczęście nie ma komarow. slyszalam, ze w tym roku plaga i wszyscy narzekają...na szczęście u nas teren ogolnie słoneczny, sucho wokół, wiec krwiopijcow brak
zazdroszczę u nas przy parku jest basen, jak musimy tamtędy przejćć to biegiem
Cytat:
no ba. zobaczylam metke i zrobiłam fotke pod tytulem szpan tak w razie "w" jak będzie jeczec, ze chce cos "firmowego" może nasze dzieci omina takie głupie czasy, ze marka znaczy COS...hehe
taa jak od małego uczysz marek to nie wiem co to będzie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
O matko od 2 rano szla kupa.. maly na szczescie nie plakal ale non stop parl ... zasypial i budzil sie co by ja troche wypchnac.. w koncu teraz zaczal jesc i wypchnall.. nie wiem co o ma ze najlepiej mu sie robi kupe przy jedzeniu...w jedna dziure wlewa z drugiej wychodzi..
biedaczek

Dzień dobry

Mam uśmieszki z rana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uśmieszki z rana.jpg (69,3 KB, 55 załadowań)

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 08:24   #1026
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
ja tak mam. wstaje o 3 w nocy karmie mala. cyce nadal jak donice odciągam 100 z jednego, 200 z drugiego i mogę isc spac dalej jak ostatnio przysnelam i przegapiłam pore karmienia to zalalam pol lozka musiałam Nele budzic żeby mnie reanimowala. na szczęście w ciągu dnia mogę normalnie funkcjonować.
po antybiotyku nie da się już przywrocic laktacji?[COLOR="Silver"]

Alez ja Ci zazdroszcze...tez bym chciala tyle pokarmu.

U nas dzis tez wzdecie mega. Kolka raczej nie bo wrzasku brak ale prezenie i prezenie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 08:26   #1027
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
uwielbiam taka pogode! rano szybko pobudka, ogarniecie siebie, Neli, domu i przygotowanie obiadu zasuwam jak na bateriach duracella i kolo 10-11 jesteśmy już na spacerku. tak czas spędzamy do 15 z mala przerwa na cyca, zmiane pieluszki i mama je zupke
o 15 wracamy do domu Nelka zazwyczaj spi (kiedy ona nie spi ) i mogę dokonczyc obiad. o 16 wraca tata i znow na spacer siedzimy sobie na lawce w naszym mini parku i nawet nie wiem kiedy jest 19.30 powrot do domu, kapiel, kosmetyczne spa, cyc i malej nie ma zaczyna się czas dla rodzicow
pod spodem kilka nowych fotek. corka mi się tak rozszalala z uśmiechami, ze rozdaje je non stop na prawo i lewo
!
Jaka ona cudnaaaa

Cytat:
nie mogłam Was znaleźć
moja mała jutro ma 2 miesiące
stanowczo za szybko ten czas leci
u nas szczepienie się odwlekło o 2 tygodnie bo załapała przeziębienie i lekarz przepisał antybiotyk :/ katar i kaszel u takiego maleństwa to przekleństwo.
karmię piersią, ale dzisiaj dałam troszkę mleka z paczki.
od 13 do 19 praktycznie cały czas wisiała na cycu. pół godziny przerwy i znowu cyc. bałam się, że może mam mało pokarmu.
od wczoraj "je" rączki jak szalona i już sama nie wiem czy jest głodna, czy odkryła że ma rączki
w nocy zamiast mnie obudzić płaczem obudziła mlaskaniem kciuka.
w ogóle to śpi na noc od 23 do 3, później cyc i do 7.
jak tylko minęły kolki jest oki
Raczej odkryła, ze ma rączki.
Mój smoka nie uznaje żadnego-kupiłam geniusa za 16zł i ma go w doopie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem zrozpaczona...u nas to chyba jednak kolka. Dzisiaj od 19.30 był taki wrzask ze masakra. Nie dało się jej niczym uspkoić. Już miała oczy ze zmęczenia zamknięte ale wrzeszczała dalej. Dopiero przed chwilą padła.
Zadzowniłam do położnej. Kazała kupić czopki viburcol i delicol od jutra dawać.

Nie mogę patrzeć jak mała się męczy
Te czopki są ogromne
U mnie są chyba na receptę

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
mój też się zajmie małym, weźmie go na odbicie, czasem ulula do snu
ale jak W. jest marudny i płacze (a jego techniki nie działają) to zawsze jest:
"Skarbie zobacz on jest głodny, daj mu cycusia "

dziewczyny (chyba kinga) podawały jakieś apteki gdzie można taniej kupić ten delicol.. ale ja też kupiłam za ponad 4 dyszki
a w innej aptece jak pytałam to 51zł kosztował

no mój to nie wiem po kim ma.. bo i ja i tatuś uwielbiamy sklepy
muszę listonosza zapytać czy lubi shopping

ale ten czas leci

super

mojemu bardzo pomaga taka gimnastyka, wystarczy że poprzyciągam mu nóżki do brzuszka a już się cieszy i kupkę robi

u nas rumianek nie pomógł (ale może za szybko się poddałam.. bo tylko dwa razy mu przemyłam buźkę) za to po mące ziemniaczanej jest lepiej

też jestem w szoku że tak adnie mu waga idzie.. zwłaszcza, że duuużo ulewa i bardzo krótko je. Czasem długo wisi na cycu, ale ssie krótko

nasz ma często czkawki, ale dzielnie je znosi.. czasem go troszkę drażnią, ale nie marudzi
czasem jak mu dam cyca to troszkę pomoże, ale rzadko daję bo zdarza się że podczas czkawki krztusi się mleczkiem..

---\
hmmm... od porodu minął miesiąc a mnie dziś boli brzuch jak na @
a fajny chociaż ten listonosz?

Cytat:

wariatka. to ja hormonalnie cisza, wiec waga powinna stać w miejscu? o nie!
ee na pewno nie - u mnie raz niedoczynność raz nadczynność a waga jak zaklęta stoi w miejscu

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Mam uśmieszki z rana
Cudneeeeeeee
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 08:38   #1028
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

biedaczek

Dzień dobry

Mam uśmieszki z rana
O jejuuuu kochany brzdąc
Moja dziś też pouśmiechała się 5 minut jak wstała i stwierdziła, że koniec na dzisiaj

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
dobry pomysl

no to.nie tylko u mnie tak drogo

ja nie podaje pewnie jak cos sie bedzie dzialo to dopiero podam

wybaczam ja to juz weteranka heeee juz mnie nawet zanoszenie nie rusza tak jak na poczstku hee placz darcie sie prezenie wpisalam w staly rytm dnia heee i jest ok

mlody wczoraj.zasnal.po 20 ale wybudzal sie kilka razy po 21 dostal butle i spal.do 4.30 i potem do 5.30 pospal i brzusio go obudzil zjadl o 7 i spi

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Babeczki a rozeszly się wam zebra w ciazy? Bo ja mam jakby rozkloszowane na boki az wystaja a brzucha malego nie mam a i tak widac roznice z od 22spala do teraz. Zjadla i znow spi

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2
Dziś jakiś dzień śpiocha. Moja poszła spać po 21, wstała po 4, zjadła i poszła dalej wstać i wstała 8:20. Teraz tatuś ją karmi i czeka na kupę bo się pręży

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 08:43   #1029
becik_4
Zadomowienie

juz pięć tygodni po porodzie a ja nadal nie moge wejsc w spodenki sprzed ciąży na plusie tylko 2 kg chyba kosci miednicy mi sie nie zwierzyly bo wsyztsko zatrzymuje sie przed biodrami kurcze a tyle mam spodenek moze mi sie jeszcze zwężą na dodatek mam jakies uczulenie na szyi swedzi i jest czerwone i wysuszone od wczoraj wale oliwke na to moze to jakies uczulenie oby nic od tarczycy

diabli ale ty jestes zorganizowana z tym ogarnieciem domu, obiad dwa razy spacer - podziwiam jak byla u mnie teciowa to mialam raj wszystko robila i jeszcze mi malego znosila na spacer
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 08:45   #1030
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:

wspolczuje dobrze, ze już opanowalas zapalenie. jakie rady dostalas od lekarza? może ktorejs jeszcze się przydadzą (oby nie!)
piszę na szybko z laktatorem w ręce:
- w trakcie zapalenia NIE masować piersi, bo można uszkodzić kanaliki
- okłady ciepłe przed, zimne po, kapusta po
- jak najczęściej przystawiać dziecko
- paracetamol na gorączkę do 4 tabletek na dobę

natomiast dziecko musiałam dokarmić, bo się nie najadało i nie miało siły ssać. tak w skrócie - dałam butlę i już nie chce piersi
u nas zapalenie się nałożyło na kryzys laktacyjny
walczę, ale co dalej nie wiem

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do mam ktore dokarmiaja. Mojemu Malemu ewidentnie nie wystarcza to co ja mu daje i zaczelam dokarmiac. I tu moje pytanie: dokarmiacie o jakichs stalych porach czy wtedy kiedy dziecię chce jesc a tu w cyckach pusto? Dodam że mój Mały ma dopiero tydzień a tu już problem z laktacja :-( jestem załamana
najpierw cyc, potem butla

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 08:51   #1031
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
tak też mam takie wrażenie...
rozchodzą się i nawet trochę unoszą ku górze...troche to potrwa zanim wrócą...po kazdej ciąży u mnie tak było...

jejku..dziewczyny...Ja mam trochę inny problem...bardzo bym chciała żeby zostały we mnie te kilogramy które jeszcze są po porodzie..jak to zrobic??
na porodówkę szłam z wagą 65 kilo...po trzech dniach po porodzie było 57...teraz mineło dwa tygodnie i 4 dni a ja mam już tylko 55 ..i tyle by mogło już zostac..ehh...wiem że to głupio brzmi..ale mam już dośc "żrec " jak swinia i nic z tego nie zostaje w ciele moim pieknym
dośc że muszę ograniczyc teraz nabiał(biorę calcium) to jeszcze uważam na razie po tych napadach bolącego brzusia mojego szkrabka ..na to co jem...więc nie wiele..i jestem ciągle głodna ..i jak ja mam "wyglądac"??!!

po każdej ciąży szybko wracam do wagi średnio 48/50 kilo i ani grama więcej...
a 55 to już trochę mnie więcej i wyglądam tak "kobieco"
poradzicie coś??
Może zaglądnij w necie, jest tam dużo diet żeby przytyć. Bo to że dużo jesz to nie znaczy,że odpowiednio;-)
Ale i tak obawiam się ,że taka Twoja uroda

Cytat:

biedaczek

Dzień dobry

Mam uśmieszki z rana
no cudo!!!:-*

Jak to jest z tą aplikacją wizaż,że jedne fotki widzę,a nie które nie?

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Alez ja Ci zazdroszcze...tez bym chciala tyle pokarmu.

U nas dzis tez wzdecie mega. Kolka raczej nie bo wrzasku brak ale prezenie i prezenie
u nas to samo. Tymek stękał i stękał od rana. Nie mógł purknąć i kupy zrobić. U nas pomaga danie pić woda lub koperek. Właśnie mu dałam i już pod koniec picia zaczął robić w pampka, teraz taka burza tam idzie,że boje się,że nie pomieści:-P
Jak dokarmiasz mm to tym bardziej daj mu coś do picia. Mm zagęszcza kupki i pewnie mały ma problem

Witam:-*
Za godzinkę wychodzimy z dom,ku a teraz psychicznie nastawiam się na to co mi Tymek sprezentował w pamku:-D
Dooobra przebieramy bo zaczyna bokami przebijać:-P

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 08:52   #1032
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
juz pięć tygodni po porodzie a ja nadal nie moge wejsc w spodenki sprzed ciąży na plusie tylko 2 kg chyba kosci miednicy mi sie nie zwierzyly bo wsyztsko zatrzymuje sie przed biodrami kurcze a tyle mam spodenek moze mi sie jeszcze zwężą na dodatek mam jakies uczulenie na szyi swedzi i jest czerwone i wysuszone od wczoraj wale oliwke na to moze to jakies uczulenie oby nic od tarczycy

diabli ale ty jestes zorganizowana z tym ogarnieciem domu, obiad dwa razy spacer - podziwiam jak byla u mnie teciowa to mialam raj wszystko robila i jeszcze mi malego znosila na spacer
A miałas podawane oksy podczas porodu ?
Bo ja miałam uczulenie na całym ciele. Po prostu koszmar. Koleżanka co rodziła 3 dni wcześniej też miała oksy przy porodzie ale mniejszą dawkę i miała to samo ale tylko na twarzy i doszłyśmy do tego, że to oksy, a lekarka powiedziała, że bardzo możliwe.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-07-05, 09:01   #1033
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A miałas podawane oksy podczas porodu ?
Bo ja miałam uczulenie na całym ciele. Po prostu koszmar. Koleżanka co rodziła 3 dni wcześniej też miała oksy przy porodzie ale mniejszą dawkę i miała to samo ale tylko na twarzy i doszłyśmy do tego, że to oksy, a lekarka powiedziała, że bardzo możliwe.
ja miałam ale na szczęście nie miałam uczulenia żadnego

Stary 2013-07-05, 09:03   #1034
vvgh
Wtajemniczenie

Cześć Wam... Nigdy nie nadrobię Nie mam za nic czasu i podziwiam, że Wy go znajdujecie, by tu pisać. Moje dziecię wymaga uwagi 24 h/dobę.

W skrócie co u nas:

wodonercze się powiększa, więc w poniedziałek jedziemy do Warszawy na powtórkę badania,które było w moim mieście. Potem wracam do mojego urologa i on podejmuje decyzję co dalej. Powiedział, że jest źle i dość mocno się powiększa w krótkim czasie. Mimo to liczę, że nie będzie tej operacji.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

A noce przesypia super, o 20 kąpiel, o 21 już śpi. Budzi się o 1, potem koło 4, a potem dopiero o 6 lub 7. Ostatnio nawet obudził się dopiero o 3.
Stary 2013-07-05, 09:04   #1035
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez nie
Stary 2013-07-05, 09:10   #1036
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
No tak jak z innymi alergiami. Jedne mają uczulenie na coś inne nie.
U nas to był jedynie wspólny mianownik te oksy.
Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Cześć Wam... Nigdy nie nadrobię Nie mam za nic czasu i podziwiam, że Wy go znajdujecie, by tu pisać. Moje dziecię wymaga uwagi 24 h/dobę.

W skrócie co u nas:

wodonercze się powiększa, więc w poniedziałek jedziemy do Warszawy na powtórkę badania,które było w moim mieście. Potem wracam do mojego urologa i on podejmuje decyzję co dalej. Powiedział, że jest źle i dość mocno się powiększa w krótkim czasie. Mimo to liczę, że nie będzie tej operacji.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

A noce przesypia super, o 20 kąpiel, o 21 już śpi. Budzi się o 1, potem koło 4, a potem dopiero o 6 lub 7. Ostatnio nawet obudził się dopiero o 3.
Myślałam, że Wy już po operacji. Trzymam kciuki!

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-07-05, 09:17   #1037
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:

W skrócie co u nas:

Super,że się odezwałaś!:-*
Mocne kciuki za synusia. Lekarze napewno podejmą słuszną decyzję.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 09:28   #1038
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Może zaglądnij w necie, jest tam dużo diet żeby przytyć. Bo to że dużo jesz to nie znaczy,że odpowiednio;-)
Ale i tak obawiam się ,że taka Twoja uroda

no cudo!!!:-*

Jak to jest z tą aplikacją wizaż,że jedne fotki widzę,a nie które nie?

u nas to samo. Tymek stękał i stękał od rana. Nie mógł purknąć i kupy zrobić. U nas pomaga danie pić woda lub koperek. Właśnie mu dałam i już pod koniec picia zaczął robić w pampka, teraz taka burza tam idzie,że boje się,że nie pomieści:-P
Jak dokarmiasz mm to tym bardziej daj mu coś do picia. Mm zagęszcza kupki i pewnie mały ma problem

Witam:-*
Za godzinkę wychodzimy z dom,ku a teraz psychicznie nastawiam się na to co mi Tymek sprezentował w pamku:-D
Dooobra przebieramy bo zaczyna bokami przebijać:-P

pewnie tak..ale może jednak w końcu się uda ...
w sumie czytałam o tych dietach i niestety nie dział a tym bardziej że teraz karmie..ehh..uroki chudości

Cytat:

W skrócie co u nas:

trzymam kciuki za WAs mocno..

W

G

Edytowane przez ada32
Czas edycji: 2013-07-05 o 09:32
Stary 2013-07-05, 09:29   #1039
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Vvgh - dla Jurka!
czy on miał poszerzone miedniczki??

Stary 2013-07-05, 09:42   #1040
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
no to nic tylko się cieszyć i korzystać
Ja to mam nadzieje, ze bedzie coraz lepiej

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Wow niezle. No przynajmniej masz sily na dzien. Choc mam pytanko, moze glupie, jak tak nie spi od 11 do 24 to co robicie? Caly dzien ja zabawiaszi na rekaxh nosiaz czy lezy sobie czasami sama i
cos oglada czy cokolwiek?

Oj biedna jestes. tu kolejny raz widac jak nasze panatwo funkcjonuje. My placimy ale w razie potrzeby to mozemy sie zaczekac az bedzie duzo za pozno. Mam nadzieje ze uda Wam sie cos pokombinowac

Bawie sie z nia tzn cos do niej gadam pokazuje zabawki, na rekach w pozycji zabki, troche lezy sama w lozeczku, na lozku, patrzy na karuzelke, walczy ze snem - ale sie mu nie daje, pozniej spacer, karmienie, przewijanie, a ja jestem padnieta bo w miedzyczasie chce jak najwiecej zrobic, dobrze, ze wczoraj byl tato moj to ja triche zabawial, udalo mu sie ja nawet 2 razy uspac, ale najdluzsza drzemka to max30min.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
vil bedzie dobrze , moze pogadaj na rehabilitacji czy nie znajda wolnego miejsca dla takiego maluszka chore to jest zebyscie tyle vzekali a nie kazdego stac na prywatne zabiegi... jak bylam wczoraj na wizycie preluksacyjnej to ortopeda wlasnie ciagnal za raczki Michala i teraz wiem ze sprswdzal czy dzwiga ja pewnie

Pawie -oczko ach cieszyc sie takimi nockami 8 godzin ciaglego snuu bosko

a Michas i jego stopa
8 godzin ciaglego snu ale Nelki hehe ja sie tam czasem obudze zeby sprawdzic czy wszystko ok

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
No to pięknie wam rośnie I śpiteż ślicznie. Brawooo

Ale na tym jednym zdjęciu ma ściągnięte skarpetki Mojej też tak spadają :d:d

Zganiaj na skok rozwojowy, będzie lepiej.

Ona jest prześliczna. Taka ciemna I jak się uśmiecha. Ach...
Dzieki, szkoda, ze w dzien troche wiecej nie pospi

Diabli- alez duzo czasu spedzacie na spacerkach, u mnie to niemozliwe, bo mala w dzien w ogole nie spi wiec wozek musi byc caly czas w ruchu, chwila zatrzymania i juz widze ze sie kreci, jak bedziemy mieszkac w domu to bedzie wiecej czasu spedzac na zewnatrz, teraz jeszcze z tym wozkiem trza sie odzwigac,niby 1 pietro no ale zawsze to jakis problem bo mala zostawiam na chwilke, w sumie spacerujemy okolo 2 czasem 3 godzin i tak mysle ze to niezle

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Brawa za wyniki!!!:-*pieknie Wam śpi

kurcze poryta polska:-/ spróbuj wcisnąć gdzieś indziej albo pójść raz,zobaczyć co i jak i jeśli w miarę nie skomplikowane to samemu ćwiczyć w domku. Zawsze to już coś ,a na termin nfz czekać. Sama już nie wiem:-/

widzisz masz swoją Zu, z nią nigdy samotna nie będziesz!!! Skup się tylko na niej i na sobie i będzie mega
Wiesz pewnie jak ja podczytujesz mamy marcowe:-D
Jest tam dziewczyna Kasia. Również sama wychowuje synka i to w obcym kraju. Bez pomocy itp. A jest tak pozytywnie nastawiona do życia i emanuje aż optymizmem. Owszem jak każdy ma gorsze momenty,ale ma synka i jest git. Podziwiam ją.
Wierzę,że jeśli tylko zechcesz to też tak będzie. Wszystko zależy tylko od Ciebie:-*

biedna:-*

wygląda na atak kolki:-/

Stary 2013-07-05, 09:59   #1041
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
czy tylko ja tak mam, ze chce mi się jak diabli kwasnego piwka (somersby, redds, radler), tz kupuje, a ja robie mu wyrzuty, ze mnie kusi, a nie będę pic, bo mala poskręca? bo to gazowane, bo alkohol, bo szkoda jej brzusia chlop patrzy na mnie i nie wie o co to kazanie, bo przecież chciałam, a ja chce, ale nie chce
mi się mega mega mega chce.. jeszcze TŻ kupil mi radlerka w biedrze w takich małych puszkach.. i stoi w lodówce i się na mnie przygląda ten radlerek... wypilamwczoraj jednego lypa od TZta i chwilowo zaspokoilam chociaz minimalnie moje potrzeby... ale taka jest pogoda ze tylko pic takie piwko.. ehhh

----
A i pytanie. Muszę zapisać malego do żlobka... tak tak wiem ze jeszcze nie czas, ale siostra TZta mowila zeby zapisac zaraz jak sie pesel dostanie, no my dostaliscmy juz miesiac temu ale trzeba sie w koncu za to zabrac... bo miejsce to się zwalnia i tak po jakis 2 latach od zapisania wiec im szymciej to zrobimy tym wieksza szansa ze w ogole się zalapiemy... I teraz pytanie czym się kierować przy wyborze żłobka?? oprócz lokalizacja?? Nie znam nikogo kto by mi podpowiedział jaka tam jest opieka..

Wojtek
Stary 2013-07-05, 10:44   #1042
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Cynamonowa urodziła 3 kg i 49 cm wieści od lipcowek

I dziś jeszcze urodził się dziewczynie z lipcowek synek z zespołem downa i rozszczepem

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-07-05, 10:46   #1043
ankaaa206
Wtajemniczenie

nie mam czasu nadrobić, mały już sie wyspał i lecimy na spacer coraz mniej śpi w dzien a ja coraz bardziej wykonczona, dzisiaj przychodzi koleżanka ze studiów i nie wiem czy to dobry pomysł, bo będzie pod wieczór, boje się że znowu maly ataku dostanie a ona nie będzie chciala mieć dzieci po tym przez najbliższe kilka lat

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 11:03   #1044
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Vvgh - dla Jurka!
czy on miał poszerzone miedniczki??

Tak, lewą miedniczkę.
To bardzo częste u chlopców.

Dziękuję Wam Kochane za kciuki!!! Ucałujcie swoje Maleństwa
Stary 2013-07-05, 11:16   #1045
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, lewą miedniczkę.
To bardzo częste u chlopców.

Dziękuję Wam Kochane za kciuki!!! Ucałujcie swoje Maleństwa
hej

ja równiez 3mam mocno kciuki za Jureczka

===
cynamonowa- gratulacje
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 11:17   #1046
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja planuje się wybrać na taką gimnastykę za 2 tygodnie i też mam wizje, że młody zgłodnieje i będę karmić połowę a potem przewijać no ale zobaczymy:P
o tyle jest spoko, że nawet jak Ci sie dziecko rozlupi na całego to nie ma stresu bo tam co raz któroś się wydziera i nikt na Ciebie nie patrzy jak na wyrodną matkę tylko wie ze tak bywa najwyżej nie pocwiczysz...

Babka co prowadzi tą gimnastykę mówi, żęby przychodzic z jak najmniejszymi dziecmi to one się szybko zaklimatyzowuja... ze jak babki przychodzily z takimi większymi to im bylo znacznie trudniej się przyzwyczaic o co chodzi i nie wiedziały co się dzieje.. nowe miejsce, głosno, stres...

Cytat:
Dzień dobry

Mam uśmieszki z rana
ile uśmieszków!! u nas byl jeden baaardzo długi uśmiech ale nie miałam aparatu zeby nagrać i pokazać tacie...

Cytat:

I dziś jeszcze urodził się dziewczynie z lipcowek synek z zespołem downa i rozszczepem

brawo dla cynamona!!!
a z tym dzieciaczkiem to było wiadomo ze będzie chory?? wiesz coś??

Wojtek
Stary 2013-07-05, 11:20   #1047
vvgh
Wtajemniczenie

Ktoś w ogóle jeszcze chodzi z brzuchem? Czy wszystkie urodziły?
Stary 2013-07-05, 11:21   #1048
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

W skrócie co u nas:

To my trzymamy movno

Cytat:

Gratki dla Cynamonowej

A ta druga dziewczyna się sodziewała czy nie wyszło na USG?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 11:25   #1049
Veronic
Wtajemniczenie

My wczoraj wieczorem mieliśmy masakrę z Małym

ok 20:30 wzięłam go do kąpieli, ale długo nie trwało i zaczął straaasznie płakać (co do niego nie podobne , bo on uwielbia kąpiel), dotykam jego brzuszka a on wielki jak balon i twardy (tak bardziej u góry niż na dole)
strasznie mu się gazy nazbierały...

wyjęłam zaryczanego W z wanny , no i na przewijak zrobić "zabieg z windi"
na początku po włożeniu rurki nie było słychać NIC ( gazy były wysoko), ale nie poddawałam się, masowałam brzuszek, po chwili wyszło trochę kupki, potem meeeeeeega dużo gazów (tak chyba jeszcze nigdy nie było), potem kupka , potem znowu straaasznie dużo gazów , trwało to dobre 10-15min
po całym zabiegu dziecko zadowolone szybko zasnął kamiennym snem i spał spokojnie do 1:30, obudził go głód i znowu spał

gdyby nie windi darł by się pewnie przez całą noc biedactwo nasze

nie wiem skąd on ma tyle gazów ??
zamówilam dziś delicol - może pomoże ??
a może pomoże tylko upływający czas...
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 11:39   #1050
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:

cynamonowa..gratuluję:roz a:
no i udało się..masz dzidziusia

biedne maleństwo....ciekawe czy wiedziała wcześniej?!

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

chyba zakupie te windi..jakoś bałam się tego ale może nie takie to trudne..przecież termometry też tam się wkładało kiedyś w tym celu..żeby właśnie podrażnic..hmmmm.....

kupię bo u nas wygląda na to ze co drugi dzień mamy napady kolki..i kończy się ta walka właśnie prukaniem w potężnych ilościach..szkoda tyle godzin żeby dziecko ciarpiało...

veronic ile to kosztuje...i czy to ..tzn ta końcówka którą się wkłda do pupki jest jakaś mięka i cienka czy duża tzn gruba???

W

G
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości