![]() |
#451 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Co do HIV, to mi lekarz powiedział, żebym zrobiła, bo mogą się dopominać o nie w szpitalu. Z drugiej strony, to też bezpieczeństwo dziecka, bo w razie, nie daj Panie Boże, zarażenia, mogą zaraz po porodzie podawać leki.
gosia261282 mały słodziak z Twojego synka ![]() tajeczka ja tez momentami świruje, pewnie jak każda z nas, ale kiedyś ktoś na tym forum napisał, że na pewne rzeczy nie mamy wpływu. No i każdy organizm jest inny i inaczej znosi ciąże. Ktoś wspomniał o darmowych badaniach np. usg genetyczne, na terenie wlkp. Ja co prawda ciąże prowadzę prywatnie, ale trochę węszyłam w temacie i z tego co wiem to nie płacą tylko kobitki powyżej 35roku życia albo młodsze ze wskazaniami, a reszta to owszem, ale jak ma znajomości w szpitalu na Polnej. |
![]() ![]() |
![]() |
#452 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]()
![]() |
#453 |
Zakorzenienie
|
Katarzyniak, pięknie napisałaś
![]() Byłam wczoraj na wosku. kosmetyczka uprzedzała, że w ciąży okolice krocza są bardziej ukrwione i wosk może bardziej boleć. ja robiłam to od tylu lat, że już mnie nie bolało... ale po wczorajszej wizycie jestem w szoku. bolało trochę, do zniesienia - ale skóra podrażniona i rozpulchniona jak nigdy ![]() ![]() aha, kosmetyczka też powiedziała, że bikini będzie szybciej odrastało w ciąży, właśnie przez zwiększone ukrwienie ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja lekarka powiedziała, żeby się przejść w II trymestrze na kontrolę dentystyczną. Ja do dentysty chodzę regularnie dość więc umówiłam się na sierpień z moją dentyską - ale to na leczenie. Generalnie dobrze zbadać stan uzębienia bo w ciąży mogą się zęby szybciej psuć.
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
aha, o hiv nikt mnie nie pytał - lekarz zaznaczył na skierowaniu razem z innymi badaniami i tyle
![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
------------ Wczoraj znów padłam i spałam od 20 do 6 rano, nie bardzo mi się to podoba ale bolał mnie kręgosłup, głowa i nie było innej opcji jak sen. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#457 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja się ostatnio odrobinę przeprosiłam z dr z chorzowa o którym pisałam...I znów roważam Chorzów, ale nie wykluczam też szpitala w bogucicach (Bonifratrów). Pisałas też coś o łubinowej w katowicach...hmmm....pomy ślimy ![]() ![]() U mnie się trochę skomplikowało, byłam wczoraj na badanaiach genetycznych w ligocie i niestety nie jest różowo.. ryzyko zespołu Downa 1:181...czekamy na Pappe 10 dni potem dalsze decyzje, wstępnie zaproponowano nam NIFTY, jedyne 3000zł....albo amniopunkcję....ciężko, ale jakoś, w głębi ducha odczuwam nadzieję, że jednak będzie dobrze...Tż także....Zobaczymy...Pół nocy czytałam o tym wszystkim...test NIFTY wyklucza tylko trzy trisomie, amniopunkcja 200 innych różnych chorób. Cieszę się, że pojechałam do jednego z najlepszych lekarzy na śląsku i to właśnie on się nami zajął....
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Dziewczyny, nie pisałam do tej pory, bo uznawalam, se to bez sensu, ale widzę, ze "test z sody" wciąż na topie,wiec wyjaśniam.
To czy soda sie pieni czy nie, zależy od pH moczu, który nie ma NIC wspólnego z plcia dziecka. W badaniu ogólnym moczu macie zawsze napisane jakie jest pH, a ono zmienia sie w zależności od rożnych czynników. Czyli na przykład jak sie najecie zurawiny to moc bedzie zakwaszony i zawsze bedzie "wychodził" chłopak. Test jest oczywiscie totalnie niegroźny i tani, ale wiedzcie, ze absolutnie nie ma sensu sie nim sugerować.
#459 |
Zadomowienie
|
katarzyniak
kiepsko, jak się nie tylko nie ma wsparcia od najbliższych, ale właśnie wręcz przeciwnie, same kłody pod nogi. i tym bardziej Cię podziwiam - słusznie że postawiłaś na swoim. a co powiedzenia rodzicom- już Ci pokazali, że chyba im bardzo na tym nie zależy,więc jak będą mieli pretensje że tak późno, mogą ją mieć tylko do siebie. i słusznie piszesz z tą pracą - jakąś sobie na pewno znajdziesz, generalnie do 67 roku życia jeszcze masz mnóstwo czasu a dzieci nie nie czekają i jakbyś je odłożyła mogłoby być (i pewnie by było) jeszcze trudniej, więc tak jak piszesz- walcz o dziecko i jakby Ci można jakoś pomóc w tej walce to pisz ![]()
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-07-05 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#460 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U mnie do wybranej sukienki dodały po kilka cm zapasu i nikt nawet nie wspomniał, że nie mogę, bo w ciąży jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Zadomowienie
|
mi powiedział w sumie co powiedział, ale skierowanie i tak dał
![]() ![]() ![]() a co do zakupów, to mi teściowa zakupiła spodnie ciążowe w H&M, a mąż koszulę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poczekaj spokojnie (łatwo mówić...) na Pappe - u mnie po pappie prawdopodobieństwo spadło do 1:1200, wiec jest zupełnie dobrze. Z NIFTY problem jest taki, ze wychodzi 1% fałszywie pozywtywnych wyników (czyli wychodzi, ze plod jest chory, a tak naprawdę nie jest). Niby nie bardzo duzo, no ale... Przez ten tydzien czekania na wyniki Pappy przekonałam sie przez stado artykułów na ten temat.
![]() |
#463 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#465 | |
Zadomowienie
|
Dziwi mnie zachowanie Twojej mamy. I tym samym nie dziwi mnie że chcesz powiedzieć o ciąży później. Dobrze, że masz wsparcie w TŻ, bo samej walczyć jest ciężko.
Cytat:
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2013-07-05 o 10:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Wtajemniczenie
|
Perfuzja: mnie lekarz zabronił powiedział, że "pod żadną postacią na skórę witaminy A w ciąży nie stosujemy", sama też używałam miejscowo na buzię tej aptecznej i myślałam, że można. Ale widać, każdy lekarz mówi inaczej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() czyli na koniec przyszłego tygodnia będzie wynik pappa, tak? ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Zakorzenienie
|
Np na badaniach.
#469 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Zadomowienie
|
Krwi?
Dla mnie to by dziwne było, bo jednak widzę jak przy mnie wyciągają nowe igły, nowe strzykawki, więc czuję się bezpieczna. Szczerze mówiąc nie słyszałam o przypadkach zarażenia się na badaniach. Wiem, że jakiś czas temu głośna była sprawa zarażenia pacjentów hiv przez stomatologa w USA, który nie sterylizował sprzętu. O takim przypadku w Polsce póki co nie słyszałam.
#471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co- jakieś dziwne to podejście lekarza... bardzo nie mądre bo to że rodzice nie mieli nie ma nic do tego. Co do zakażenia to jest wiele ludzi, którzy zarazili się przypadkowo nawet o tym nie wiedząc więc stwierdzenie "że nie ma się od czego mieć" jest co najmniej dziwne. Oczywiście nie mówię, że Ty miałabyś "warunki" do zakażenia- dziwi mnie tylko postawa lekarza Wirusowym zapaleniem wątroby też się nikt nie zaraża świadomie...
![]() |
#472 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#473 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() oj, nie wiedziałam mam nadzieję, że odrobina nie zaszkodzi... poszperałam i wychodzi na to, że szkodzi "zbyt duża ilość wit A krążąca w krwioobiegu" i obok maści z wit. A wymieniana jest wątróbka- a czasem jednak ciężarne sobie chyba na nią pozwalają. więcej tej maści nie użyję, ale też chyba nie ma co panikować przez ten jeden raz.. czyli co, na przyszłość pozostaje maść propolisowa na podrażnienia. szkoda, bo wolę witaminową.
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() _Kluska_: szukałam teraz jeszcze na dozie i tam napisali, że "Przed zastosowaniem leku w ciąży i okresie karmienia piersią należy poradzić się lekarza. Nie stosować na błony śluzowe. Chronić oczy przed kontaktem z lekiem." Ale jeśli troszkę posmarowałaś to nic złego, ja tam miejscowo buzię tormentiolem smaruję, a tez jedni mówią że można inni że nie ![]() A jakimś olejkiem jakbyś się posmarowała na podrażnienia? Arganowym albo migdałowym? Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-05 o 10:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wolę chuchać na zimne. Nawet u kosmetyczki można się tym zarazić.
Twory - powrót do życia ![]() ![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek ![]() Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-07-05 o 10:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cholera jasna.. to nie dobrze szczególnie że lato idzie i średnio fajnie być zapoconym a znów codziennie się golić to też nie bardzo- wiadomo podrażnienia itp.. szkoda że tych kremów nie można używać.... Dziewczynki pisałyście o golarkach dla kobiet- możecie polecić jakieś modele bo może kupię
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
Hehe - na pewno - tak jak inne - 50/50
![]()
![]() |
#478 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem pewna, że Pappa rozwieje wszelkie wątpliwości i wszystko będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
ja też się strasznie bałam odebrac wyniki- niby człowiek żyje "czysto" ale własnie nigdy nie wiadomo.. Pocieszał mnie tylko fakt, że podobno jeśli wykryją nowa zakażenie to mają obowiązek to rejestrować itp i dzwonią do pacjenta aby stawił się w przychodni- jakaś procedura jest rejestracji i opieki zakażonych HIV.
![]() |
#479 |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
To ja jeszcze dodam z częstotliwości bicia serduszka - mniej niż 150 na minutę chłopak, więcej - dziewczynka
![]() Tak więc wsłuchiwać się i podczas badań zwracać uwagę :p Ja dziś przeglądając wyniki trochę się tym hiv stresowałam. Niby nie miałam okazji ani sposobności, żeby to złapać, ale jednak pozostaje taka myśl że a nuż. A może jakąś igła, a może rana u mnie i u kogoś. Takie glupie pomysły miałam, że mąż się tylko śmiał. I nie wiem skad mi się to wzięło, bo dopóki nie zlecił mi gin tych badań to nawet nie pomyślałam o czymś takim ![]() Aha i jeszcze dodam, że objawy trochę ustępują. Nie liczę płaczu - wczoraj jak mąż powiedział zebym uważała na ten maly kosz na smieci przy wiatach z wózkami pod marketem to w taka histerię wpadłam, że przez 20min wyłam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#480 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() między innymi dlatego ja dygam i się badam na wszystko.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.