Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-05, 10:52   #3961
tysia222
Raczkowanie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Wiecie kto się wkońcu zdecydował przybyć na świat????? Ancymoniątko!!!!!

Cynamonka napisała, że Adaś urodził się dzisiaj, 3 kg bez 1g, i 49 cm, resztę da znać jak wróci

No nie mogę! Nareszcie się zdecydował wyjść Ale mamy urodzaj ostatnio z tymi porodami Gratulacje Cynamonku
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 10:54   #3962
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

u mnie +12 kg, mój max zakładany to 13, więc jestem blisko limitu

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Mój też podejrzewam będzie zaglądał mi w talerz. Już mówi, że BĘDZIEMY się starać, BĘDZIEMY walczyć, więc podejrzewam, że skończy się na tym, że jak wyciągnę łapkę po czekoladkę, to w tę łapkę dostanę
liczą się chęci
Stary 2013-07-05, 10:55   #3963
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Wy się chwalicie nowymi tygodniami, a ja rozstępami

ale mi cycki pocięło!
Teraz to rasowa tygrysica ze mnie, żaden mieszaniec jeszcze mi chyba tylko na czole nie wyszły (nie zapeszam)
Witam w klubie- ja już mam na cyckach, ramionach i udach Zamówiłam sobie wczoraj balsam z Palmersa na rozstępy. Ma któraś? Jak się sprawdza? Na KWC miał b. dobre opinie. A może coś polecacie?

Edytowane przez tysia222
Czas edycji: 2013-07-05 o 10:56
Stary 2013-07-05, 10:55   #3964
Anulka_p
Zakorzenienie

Czarne chmury do mnie nadciągają. Zmykam na zakupy zanim się rozpada.
Wpadnę później. Może jeszcze jakiś porodowy news się pojawi.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 10:55   #3965
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też podejrzewam będzie zaglądał mi w talerz. Już mówi, że BĘDZIEMY się starać, BĘDZIEMY walczyć, więc podejrzewam, że skończy się na tym, że jak wyciągnę łapkę po czekoladkę, to w tę łapkę dostanę
Twój to chociaż zakłada, że będzie z Tobą walczył.. a mój to po prostu stwierdził, że jak przestanę być KONIEM TROJAŃSKIM (jego nowe określenie na mnie )to mam zrobić ze sobą porządek
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 10:56   #3966
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
dzoan spokojnie kruszyno, przeciez jesteś na ostatniej prostej, to na pewno woda, to raz, a dwa, po co się tak często ważysz? Ja nawet wagi w domu nie ma, co mnie bardzo cieszy, bo pewnie, ważyłabym się kilka razy w tygodniu i doły łapała przez skoki wagi
już sama nie wiem czy ważę się z ciekawości czy z chęci kontroli, by w razie czego zastosować jakiś umiar w jedzeniu.. są dni, że strasznie pakuje wszystko jak leci, dużo słodkości do tego i póki nie zobaczę tego na wadze, to nie przestanę pozjadałam już wszystkie słodycze jakie miałam i postanowiłam nie kupować więcej.. jak będę miała ochotę na słodkie to tylko kanapusia z dżemikiem słodycze są jak nałóg...

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Mąż nieśmiało chyba daje znać że grubo wyglądam, bo jak mu kilka dni temu wspomniałam o stepperze tak dzisiaj mi go kurier do domu przyniósł

Złościć się na niego, lać czy przytulić
Podejdź do niego..powiedz 'dziękuję'..przytul go.. za chwilę przywal mu w zęby.. zapyta "za co to?"..wskazując na stepper powiesz "sugerujesz, że tego potrzebuję?!".. on powie "przepraszam, myślałem że sama chciałaś...jak dla mnie wyglądasz świetnie"..znowu go przytulisz i powiesz "wybacz..to przez te moje hormony"

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
z jednej strony tak, no ale powiem Ci, ze jak ostatnio tam bylismy z Tztem to ojciec Tzta nas wzial do tego pokoju w ktorym mamy "urzędować" i się pyta gdzie łóżeczko postawimy, czy w pokoju gdzie my spimy czy w salonie gdzie sa oni i 3 psy łącznie z naszym w ciagu dnia. Ja mowie, ze łóżeczko bedzie tutaj, bo o ile nasz pies to nie jest problem bo i tak by był nawet jak bysmy mieszkali razem, o tyle te dwa inne psy sa jeszcze wieksze od naszego i głosne do tego.. a tesc na to: no ale jak to? dziecko powinno byc w salonie razem z nami wszystkimi. Ja mowie na to, ze nie ma mowy i dziecko tu ma swoje miejsce.. no ok.. za chwile temat czy my mamy zamiar tv dawac do tego samego pokoju gdzie jest dziecko, my mowimy ze tak, a on na to ze jak to? ja mowie normalnie, wiadomo ze nie bedzie tv szedl 24h/7 dni w tygodniu i na całą regulację, ale nie mam zamiaru skakać koło dziecka na palcach przez całą dobę z zamknietą buzią, bo dziecko tez powinno wiedziec kiedy jest pora dnia i sa normalne odgłosy (oczywiscie sciszone, ale jednak), a kiedy jest noc i jest całkowita cisza.. no to tutaj znowu cisza wymowna..

No a po chwili mówi: no a pies? ja mowie: pies tak jak zawsze był obok nas w pokoju w którym spalismy tak i bedzie tutaj obok nas. "No ale jak to" no tak to- pies jest rownoprawnym członkiem rodziny i strasznie płacze i wyje jak w nocy jest w innym pokoju niz my zamkniety za drzwiami, wiec mu tego nie zrobie bo jest dla mnie tak samo wazny. Nasz pies, nie mowie o ich psach.. no a on znowu mina lorda jak to on nie rozumie, bo on by zamknął psa w innym pokoju najchetniej no bo dziecko..

No wiadomo, na pewno mi pomogą, ale jednak chciałabym zeby normalnie sie to wszystko toczyło, a nie stawac na głowie i wywracac wszystko do góry nogami..

Ale wiadomo, ze najlepiej bedzie jak po prostu powrócimy we trójke "na swoje", a póki co to sa takie moje przemyslenia, które dodatkowo mnie wkurzają z racji tego, ze kazdy hormon mi daje do wiwatu i to ostro..
oj.. niefajnie tak musieć się tłumaczyć dlaczego tak, dlaczego siak.. zwłaszcza jeśli chodzi o Wasze tylko dziecko..
I co to za pomysł by dziecko miało łóżeczko w salonie gdzie wszyscy urzędują

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 10:58   #3967
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Podejdź do niego..powiedz 'dziękuję'..przytul go.. za chwilę przywal mu w zęby.. zapyta "za co to?"..wskazując na stepper powiesz "sugerujesz, że tego potrzebuję?!".. on powie "przepraszam, myślałem że sama chciałaś...jak dla mnie wyglądasz świetnie"..znowu go przytulisz i powiesz "wybacz..to przez te moje hormony"

oj.. niefajnie tak musieć się tłumaczyć dlaczego tak, dlaczego siak.. zwłaszcza jeśli chodzi o Wasze tylko dziecko..
I co to za pomysł by dziecko miało łóżeczko w salonie gdzie wszyscy urzędują
1) hahahahahahahahaha

2) no właśnie nie wiem.. może od razu dziecko dajmy na ulicę bo tam go jeszcze jakiś sąsiad doglądnie w wolnej chwili

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-05, 11:00   #3968
fiazo
Zakorzenienie

idę do sklepu bo zaraz obiad trzeba zrobić, jeść i jechać do SR

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 11:01   #3969
enlevee
Zakorzenienie

o nie, dzisiaj czeka mnie następna tura prasowania..
skoro przedwczoraj 10 ciuszków, wczoraj 15 to dzisiaj musi być 20 co za koszmar!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-05, 11:02   #3970
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Witam w klubie- ja już mam na cyckach, ramionach i udach Zamówiłam sobie wczoraj balsam z Palmersa na rozstępy. Ma któraś? Jak się sprawdza? Na KWC miał b. dobre opinie. A może coś polecacie?
jak masz tendencję do rozstępów to możesz i kąpać się w tych wszystkich balsamach i tak G zrobisz

ja palmersa nie lubię, bo dusi mnie ten zapach strasznie. od siebie mogę polecić Elancyl na rozstępy dla kobiet w ciąży i oliwkę lub emulsję Babydream z Rossmanna też dedykowana dla mam.
Stary 2013-07-05, 11:02   #3971
Neni1984
Zakorzenienie

Hej! Weszłam na pierwszą stronę policzyć dzieciaczki a tu dwójka nowych!!
Kalisto i Cynamonowa gratulacje!!!
Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Hej kochane!
Powitajcie na świecie mojego kochanego syneczka Dominiczka
Urodził się dziś o 00.15, 55 cm, 3200g, moje małe cudo!
Niestety okazało się, że jest chory na zespół Downa i ma rozszczep podniebienia miękkiego Nie spodziewaliśmy się tego ale coż, tak w życiu bywa. I tak jest dla nas największym skarbem, naszą kruszynką maleńką. Cóż, będziemy kochać go jeszcze bardziej i poświęcać więcej uwagi niż zdrowemu maluszkowi. Teraz modlimy się aby nie ukazały się żadne inne choroby i wady bo ma być jeszcze dokładnie przebadany a we wtorek badania genet. pod zespół Downa, ale to tylko na potwierdzenie bo diagnoza jest jednoznaczna.
Mój mąż jest po uszy zakochany w naszym okruszku, był u niego kilka razy, miotał się między mną a nim, ja niestety miałam go tylko przez chwilkę na piersi po porodzie. Przyniosą mi go najwcześniej jutro rano, teraz leży sobie pod lampami i sie ogrzewa bo zmarzluch jest.
Tęsknie strasznie za tym moim maleństwem, tak bardzo chciałabym go przytulić... Płaczą teraz jakieś dzidziunie i tak słucham i się zastanawiam, czy to nie mój okruszek kochany za mamusią łka...
Nie usnę prędko, mam taki natłok myśli w głowie
Trzymam kciuki za badania

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Dzwoni do Tz zebysmy przyjechali to pojechaliśmy. To ona spała , a niby taki cool obiad miał byc, a ja patrzę spalona odmrozone pizza z mięsem i zupa ch wie co

Bo Tz ma stres przed porodem, a ja to nie ja k*** myslevse,ze na Bahamas jedziemy

Masakra
Łał-to Was ugościła A Twój TŻ co na to wszystko mówi? Uważa, że jej zachowanie jest normalne??
Cytat:
Jak się kładliśmy nagle usłyszeliśmy pisk opon, uderzenie i przeraźliwy psi skowyt Wystrzeliłam z łóżka jak z procy, wyleciałam na balkon, a tu tuż pod naszą klatką na środku skrzyżowania piesiurek płacze nie mógł wstać, tylko kręcił się na dupci, próbując na przednich łapkach podnieść tylne nóżki i pupcię, jeszcze zawieruszył się w coś co od auta odpadło.. ja z krzykiem do męża, żeby po niego leciał, bo bidulek sam jest chciałam już do weterynarza go zawozić.. dopiero po chwili zauważyłam, że w stronę pieska ruszyła już jego właścicielka i że wkoło jest jeszcze sporo spacerujących ludzi, z własnymi pieskami.. a po lewej stronie usłyszałam wściekłą kobietę (z auta, które potrąciło), że to wina właścicielki, bo psa bez smyczy puszcza.. pokrzyczała i pojechała. Słyszałam jak ludzie radzili jechać do weterynarza i widziałam, że to zrobiła, także mi ulżyło troszkę. A inna pani, która była świadkiem potrącenia znalazła na skrzyżowaniu tablicę rejestracyjna tamtego auta..odpadła takie uderzenie było I ze słowami "o czekajcie gnoje, ja wam jeszcze pokażę" zadzwoniła na policję..przyjechali, spisali jaką notkę. Choć właściwie, to nie wiem co chciała tym osiągnąć. Bo przecież po części niestety racja, że piesek bez smyczy sobie biegał na środku ulicy, gdzie w mieście to chyba niedozwolone i pech chciał, że prosto pod auto wyskoczył No chyba że jechało szybciej niż dozwolone na osiedlu. Aż mi łzy poleciały jak tego pieska potrąconego zobaczyłam..taka mała ciemna kędziorkowata kuleczka..mam nadzieję, że się wyliże
Biedny piesio
Całe szczęście, że właścicielka się nim zajęła
Cytat:
Dzień dobry. [B][COLOR="Blue"]Witamy się z Michasiem w dniu terminu porodu.
Ty się nie witaj tylko spadaj na porodówkę
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Hej
nie chce mi się wierzyć, ale kończę dziś 35 tc - jutro zaczynamy 36!!! aaaaaaaaaaa
Aaaaaaaaaaaaa
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41645895]
Aaaaa zapomniałam... I witam się w 40 tygodniu ciąży [/QUOTE]
No to dobrze, że Ci się przypomniało

Ale miałam sny Śniło mi się, że leżałyśmy wszystkie na takie sali przedporodowej i co rusz którąś brało i szła na porodówkę

Zaraz idę lepić pierwszą turę pierogów na obiad, ale będę zaglądała
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 11:03   #3972
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
skoro przedwczoraj 10 ciuszków, wczoraj 15 to dzisiaj musi być 20 co za koszmar!
pomyśl co będzie jutro
Stary 2013-07-05, 11:03   #3973
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ja dziś z Oliwią zaczynamy 39 tydzień, już niedługo

dzoan- szkoda psinki, mam nadzieję, że z tego wyjdzie. ale prawda jest taka, że kierowcy to żadna wina, a właścicielki. i jeśli mam być szczera, niech się właściciel psa cieszy, że kierowcy się nic nie stało i że np chcąc wyminąć psa nie wjechała w słup czy kogoś na chodniku...

niestety masz rację.. tylko żal, że jak zwykle cierpi zwierzę ..

Dzwoniła siostra, że zapraszają nas z mamą do pizza hut.. znowu tycie bosko Muszę uprzedzić męża...

Stary 2013-07-05, 11:04   #3974
enlevee
Zakorzenienie

Dzoan- wspieraj wagę w rośnięciu, wspieraj

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-05, 11:06   #3975
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

Ale porodzikow urodzaj mamy!
KALLISTO I CYNAMONKU gratulacje! !

Nas będzie dzis malo bo mamy masakre bez kp..mala od 24 spala moze do teraz 1, 5h..mnie sie z niewyspania kreci w glowie i jest niedobrze z glodu..teraz po mm ma brzuszkowe problemy, ciagle chce ssac, smoka ciagle wypluwa
Stary 2013-07-05, 11:09   #3976
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Dzwoniła siostra, że zapraszają nas z mamą do pizza hut.. znowu tycie bosko Muszę uprzedzić męża...
Ty ciągle gdzieś wychodzisz tutaj koleżanka, tutaj przyjaciółka, teraz siostra... nie za dobrze masz?

tak na marginesie ja jeszcze nigdy nie byłam w pizza hut baaardzo lubię pizzę i zawsze chodzimy do da grasso. muszę kiedyś sprawdzić, czy ta pizza hut nie jest jakaś przereklamowana

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

Nas będzie dzis malo bo mamy masakre bez kp..mala od 24 spala moze do teraz 1, 5h..mnie sie z niewyspania kreci w glowie i jest niedobrze z glodu..teraz po mm ma brzuszkowe problemy, ciagle chce ssac, smoka ciagle wypluwa
mam nadzieję, że jakoś przez to przejdziecie
Stary 2013-07-05, 11:11   #3977
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
ja mam.
uzywam od pierwszych dni ciazy.
nie mam rozstepow. (ale mam dobre geny)

fajny ten balsam, tylko zapach do konca zycia bedzie mi sie z ciaza kojarzyc i nigdy wiecej go nie bede uzywac, bo mi zapach tak obrzydł ze szok!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 11:11   #3978
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cynamonki Nareszcie!

Kochane, byłam na posiewie, ale nie było dr, bo zmieniły mu się godziny przyjęć Także mogę sobie pojechać wieczorem, ale raczej nie mam siły...
Przy posiewie szyjka była widoczna, zamknięta, więc na razie siedzimy :P
Zrobiłam sobie ktg, skurczyków nie było. Także przepowiadacze jedynie.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 11:12   #3979
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ale miałam sny Śniło mi się, że leżałyśmy wszystkie na takie sali przedporodowej i co rusz którąś brało i szła na porodówkę
wiesz w realu to by było całkiem sympatyczne tak leżeć razem na jednej sali.. wesoło i wreszcie nie trzeba byłoby nadrabiać spamu nawet porody byłyby słyszalne, każda by się budziła przy krzykach i tylko sprawdzała po twarzach, której brakuje na sali .. A w przerwach grałybyśmy w wyliczankę 'raz dwa trzy dzisiaj rodzisz Ty!'

Stary 2013-07-05, 11:13   #3980
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Zalaczam Lilo smieszne minki, Lale w kolczykach z czersni i moj laciaty brzuszek 2 tygodnie PO - ciekawe, kiedy te latki zejda
Lilo jest przesłodka, tak jak Lala i jej czereśniowe kolczyki a twój brzuch to IDEAŁ
Cytat:
INFO dnia!!!!!

Właśnie ROCKY napisała:

"Laura już na świecie od 20.45 sn szczegóły potem"

PS.Kiedyś wyczytałam, ze Rocky da info dużą czcionką więc robię jej tą przyjemność
Wielkie i gratulujemy!!!

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
UWAGA !!! W imieniu Czarowniczki ogłaszam, że:

" Eksmisja Lokatorka nastąpiła o 19.55. Stawiał opór wrzaskiem ale krótko. Przyjął to z godnością. Zaciumkał już w barze mlecznym ale wolał jednak pospać na tłuściutkim cycu".

Kolejny bobasek : jupi:
Czarowniczko gratulacje!!!!!

Cytat:
Aaaaaaaaaaa, zapomniałam - Oliath - especially for you (na przyszły rok)

http://demotywatory.pl/uploads/20130...ns2ul5_600.jpg
Dobre, uśmiałam się nieźle
Cytat:
Hej kochane!
Niestety okazało się, że jest chory na zespół Downa i ma rozszczep podniebienia miękkiego Nie spodziewaliśmy się tego ale coż, tak w życiu bywa. I tak jest dla nas największym skarbem, naszą kruszynką maleńką. Cóż, będziemy kochać go jeszcze bardziej i poświęcać więcej uwagi niż zdrowemu maluszkowi. Teraz modlimy się aby nie ukazały się żadne inne choroby i wady bo ma być jeszcze dokładnie przebadany a we wtorek badania genet. pod zespół Downa, ale to tylko na potwierdzenie bo diagnoza jest jednoznaczna.
Mój mąż jest po uszy zakochany w naszym okruszku, był u niego kilka razy, miotał się między mną a nim, ja niestety miałam go tylko przez chwilkę na piersi po porodzie. Przyniosą mi go najwcześniej jutro rano, teraz leży sobie pod lampami i sie ogrzewa bo zmarzluch jest.
Tęsknie strasznie za tym moim maleństwem, tak bardzo chciałabym go przytulić... Płaczą teraz jakieś dzidziunie i tak słucham i się zastanawiam, czy to nie mój okruszek kochany za mamusią łka...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gratulujemy maluszka i mocno trzymamy za was kciuki. Jesteś bardzo dzielna!
Cytat:

Cynamonka napisała, że Adaś urodził się dzisiaj, 3 kg bez 1g, i 49 cm, resztę da znać jak wróci

Baardzo się cieszę !!!!!!
Cynamonki wielkie ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!1

No w końcu się chłopak zdecydował i wyszedł z brzuszka mamy.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 11:15   #3981
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
a co się przejmujesz, ma się Tobie podobać i cieszyć oko.
a praktyczność, phi!!!
niech się małż Twój martwi co później zrobić aby było praktycznie
Z tegoz zalozenia wyszlam

BYŁA U MNIE NIEZAPOWIEDZIANIE POLOZNA WLASNIE
Taki mily starszy moher, ktory sie ukradkiem przezegnal znakiem krzyza na widok totemu nad lozeczkiem
W sumie podeptala mi jeszcze mokre po myciu podlogi, spisala dane z ksiazeczki zdrowia, rzucila okiem na pepuszek (Lilo nie raczyla sie przebudzic), powiedziala 3 slowa o szczepieniach i uciekla, gdyz - jak wyznala - obawia sie psow - a moj JR Terrier szczerze pragnal ja zezrec w obronie Lilo, mimo iz zostal zatkany kagancem, zamkniety w kiblu i przypiety do muszli klozetowej na czas wizyty
Tylko sie modlilam, zeby z ta muszla razem nie wyszedl
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 11:15   #3982
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

I jako, że już po północy, to witam się w 37 tygodniu

za tydzień

Cytat:
Hej kochane!

wielkie gratulacje!!!Życzę Wam mnóstwo zdrowia,miłości,cirpliwoś ci i wytrwałosci. Jesteście cudownymi rodzicami!

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

Info od Czarowniczki z wczoraj (ległam już w łóżku i nie dałam rady wstać i włączać kompa):
"Jutro puszczę foto bo teraz na pooperacyjnej schodzi znieczulenie. Buziaki dla Was. Sciski dodatkowo dla Rocky."

Napisałam też dziś z samego rana, odp:
Nie śpię, drzemię. O 6.00 mnie spionizowali. LOKATOREK 3700g, 57 cm, 10 pkt. Nera tfuu nie boli ale cięcie tak. Mały zasysa ładnie, mleko się pokazuje. Ja jak naćpana bo morfinę dostaje. Do klubu nie mam dostępu więc podeślę (foto) jak Tż przyjdzie. Buziaki dla Kallisto".
Podejrzewam, że Czarowniczka machnęła się przy pisaniu długosci lokatorka ale to już później sprostujemy to 37 cm EDIT: Czarowniczka już sama sprostowała i długość 57cm
Ja myślę,że lokatorek będzie modelem z takim wzrostem Jeszcze raz gratuluję!!!

Cytat:
Hej
nie chce mi się wierzyć, ale kończę dziś 35 tc - jutro zaczynamy 36!!! aaaaaaaaaaa
!
za tydzień

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Wlasnie przeszedl obchod. Rozpisana jestem na poniedzialek na CC. Mam pozniej dopytac na ktora godzine. Skocze do dyzurki to mi powiedza, bo jest pielegniarka co moj lekarz z nia pracuje to mi wszystko powie. Marysia o niebo lepiej, spia sobie jeszcze z TZ. Ale kazalam ja dzis zostawic, bo chce zeby TZ ja zaszczepil w przyszlym tyg, bo mamy jeszcze dwa szczepienia nie zrobione. Samopoczucie mi sie poprawilo. Wogole mam fajne dziewczyny na sali, wesolo jest, dziela sie wszystkim, pomocne sa bardzo.Milo sie lezy.
Trzymaj się tam dzielnie i byle do poniedziałku Trzymam kciuki. Super,że masz fajne dziewczyny na sali,to poprawia humor

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41645895]

Aaaaa zapomniałam... I witam się w 40 tygodniu ciąży [/QUOTE] za tydzień,to już tuż tuż

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja dziś wkraczam w 36tc, ale ten czas leci
za tydzień,czas leci nieubłaganie

Cytat:

Baardzo się cieszę !!!!!!
Cynamonki wielkie ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!1

Gratulacje dla Cynamonki i Adasia!!! dużo zdrówka i czekamy na więcej wiadomości
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 11:17   #3983
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Cynamonki Nareszcie!

Kochane, byłam na posiewie, ale nie było dr, bo zmieniły mu się godziny przyjęć Także mogę sobie pojechać wieczorem, ale raczej nie mam siły...
no to chyba dobra wiaodmosc co nie?
ze jeszcze nic sie nie dzieje.
jeszcze niech Fifi z 2 tygodnie posiedzi w brzuszku.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 11:19   #3984
Neni1984
Zakorzenienie

Oliath jestem zakochana w Twojej córeczce !! Bez odwołania!!
Cytat:
wyboraziłam sobie ciebie skacząca na piłce ostro kręcącą sutki
No i przez Ciebie ja też ujrzałam Enlevee w tej scenerii
Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Hej
Ale wieści od rana no nie mogę
tyle porodów tylko mój synuś jakiś leniwy no nie chce wyłazić! Tak bym chciała aby się dziś coś rozkręciło bo w przeciwnym razie jutro idę na wywołanie a jednak wolałabym aby samo się zaczęło. Wogle nie wiem jak to ma wyglądać co będą mi robić i mam przez to ogromnego stresa
Jak chcesz to wpadnę potrzymać Cię za rękę
Cytat:
Wy się chwalicie nowymi tygodniami, a ja rozstępami

ale mi cycki pocięło!
Teraz to rasowa tygrysica ze mnie, żaden mieszaniec jeszcze mi chyba tylko na czole nie wyszły (nie zapeszam)

Po takim opisie to nic tylko gratulować tygrysicy nowych pasków
Cytat:
a kg lecą ku górze.. mówiłyście, że pod koniec waga hamuje
Ja chyba naprawdę zbieram wodę.. tydzień temu u gina ważyłam 71 kg, a wczoraj wieczorem już 73!!! 2 kg w tydzień.. to nienormalne
No wyhamuje ... jak się skala skończy
Moja waga też ostatnio szaleje i mam nawet 2 kg różnicy z dnia na dzień
I ta buzia taka nie moja
Cytat:
Nie chciałam nic pisać, ale u mnie dzisiaj pokazała waga +18kg prawie, gdzie ostatnio było +16 i chyba naprawdę mi się woda zbiera, bo dobra- mielę buzią jak krowa wyjadaczka, no ale bez jaj
Jak to nie chciałaś pisać? Lejesz miód na moje serce
Też mam +18 kg

Ale co to jest w porównaniu do +36kg mojej koleżanki I powiem Wam, że wygląda teraz super!
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 11:19   #3985
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

łączę się w bólu, dziś znowu prasuję Jescze z tydzien i skończę

Cytat:

biedactwa, mam nadzieję, że szybko sobie poradzicie z problemami

Cytat:
Cynamonki Nareszcie!

dzięki Ci Twój wpis przypomniał mi, że mam dziś odebrać wyniki na paciora ... aż się boję, co to będzie
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 11:19   #3986
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
jak masz tendencję do rozstępów to możesz i kąpać się w tych wszystkich balsamach i tak G zrobisz

ja palmersa nie lubię, bo dusi mnie ten zapach strasznie. od siebie mogę polecić Elancyl na rozstępy dla kobiet w ciąży i oliwkę lub emulsję Babydream z Rossmanna też dedykowana dla mam.
no liczyłam się z tym, że rozstępy będą choć smarowałam się od początku ciąży. Czytałam że Palmers śmierdzi ale dobre opinie mnie przekonały- tym bardziej, że nie jest on drogi. Mni teraz chodzi bardziej o to, żeby zadziałać na te już istniejące- żeby zbladły.
Stary 2013-07-05, 11:19   #3987
shestiger
Rozeznanie

Człowiek wstaje to nie dość że ponad 10 stron do nadrabiania to jeszcze tyle bobasków wyszło na świat
GRATULUJE DZIEWCZYNY!

Ja wczoraj przeglądałam karte zdrowia małej i Ona urodziła się w 39 tygodniu. Ciekawe czy to ma jakiś wpływ na termin kolejnego porodu :P bo jak tak to zostały mi 2 tygodnie

Tak gorąco że zdycham zero przewiewu, żyć się nie da..za to w weekend mam obiecany wypad nad jeziorko popływać przy okazji wizyty w górach
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 11:20   #3988
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

3majcie rano kciuki!

Cytat:
a ja już w łóżku. Mam nadzieję, że jutro dr mnie przyjmie i zbada szyję chociaż, więc proszę też o kciukasy.
I jako, że już po północy, to witam się w 37 tygodniu
za tydzien i za szyjke

Rocky, jak Ci ladnie poszlo to rozwieranie sie!!! Jestesmy z Ciebie dumne!!!

Cytat:
Hej kochane!

[COLOR="rgb(255, 140, 0)"]Kochana, gratuluje!!![/COLOR] Dominiczek juz z Wami.
Oczywiscie, bardzo mi zal z powodu Jego choroby, bo jakby nie bylo, kazda z nas jedynie o czym marzy to zdrowe dziecko i trzymam aby lekarze nie odnalezli nic wiecej. Zycze Wam duzo sily, bo Dominis bedzie tego potrzebowal Dzieci z ZD wbrew pozorom radza sobie znakomicie w zyciu, sa samodzielni i przede wszystkim odwdzieczaja sie za wszystko ogromna miloscia!

Dzoan, biedny ten piesio, mam nadzieje, ze jakos sie z tego wylize

Agrafko, nie kojarze o co chodzi ze 'szpiegiem' i osoba przez ktora sie klocicie, chyba cos przegapilam, ale zycze tobie duzo sily i nie placz za duzo, bo nie warto

Czarowniczko, zycze duzo sily aby sie zregenerowac!! Ale widzac nasze dziewczyny po cc, zazwyczaj po kilku dniach juz do siebie dochodzily i jestem pewna, ze podobnie bedzie i z Toba

Anulka, no to teraz Twoja kolej

Roxi, za 36tc

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Wlasnie przeszedl obchod. Rozpisana jestem na poniedzialek na CC. Mam pozniej dopytac na ktora godzine. Skocze do dyzurki to mi powiedza, bo jest pielegniarka co moj lekarz z nia pracuje to mi wszystko powie. Marysia o niebo lepiej, spia sobie jeszcze z TZ. Ale kazalam ja dzis zostawic, bo chce zeby TZ ja zaszczepil w przyszlym tyg, bo mamy jeszcze dwa szczepienia nie zrobione. Samopoczucie mi sie poprawilo. Wogole mam fajne dziewczyny na sali, wesolo jest, dziela sie wszystkim, pomocne sa bardzo.Milo sie lezy.

Lece nadrabiac choc wiem z FB
czarownica i rockyyy gratulacje!!!!!!
Fajnie, ze cc jednak nieco wczesniej bedzie i super, ze z Marysia juz lepiej

Teso, za 40tc, czy nastepna jednak bedziesz Ty?

Fiazo, za 36tc

Cytat:

Ahhhh, gratuluje!!!! W koncu i Adas sie wyklul

Ile informacji za jedna tylko noc
Stary 2013-07-05, 11:21   #3989
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
już sama nie wiem czy ważę się z ciekawości czy z chęci kontroli, by w razie czego zastosować jakiś umiar w jedzeniu.. są dni, że strasznie pakuje wszystko jak leci, dużo słodkości do tego i póki nie zobaczę tego na wadze, to nie przestanę pozjadałam już wszystkie słodycze jakie miałam i postanowiłam nie kupować więcej.. jak będę miała ochotę na słodkie to tylko kanapusia z dżemikiem słodycze są jak nałóg...
Powodzenia kochana tez tak mialam zrobić, ale niestety nie wyszło lody w zamrażalniku, w szafce krówki z Biedry, paluszki, prażynki bekonowe (mój nowy hit ) i pomarańczowe Delicje

Cytat:

Ojj współczuje. Widać, że Małej brakuje piersi

Cytat:
Szkoda, że nie było gina, ale dobrze, że ktg wyszlo ok
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 11:22   #3990
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Człowiek wstaje to nie dość że ponad 10 stron do nadrabiania to jeszcze tyle bobasków wyszło na świat
GRATULUJE DZIEWCZYNY!

Ja wczoraj przeglądałam karte zdrowia małej i Ona urodziła się w 39 tygodniu. Ciekawe czy to ma jakiś wpływ na termin kolejnego porodu :P bo jak tak to zostały mi 2 tygodnie

Tak gorąco że zdycham zero przewiewu, żyć się nie da..za to w weekend mam obiecany wypad nad jeziorko popływać przy okazji wizyty w górach
podobno każdy następny poród jest wczesniej ... ale czy to prawda to nie wiem
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości