|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
|
|
#3932 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
He he może to znak... I tez mam wrażenie ze przenosze. ![]() Moja waga tez w górę.. 2kg w ciagu tygodnia... Chyba to woda bo apetytu za dużego nie mam... |
|
|
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze raz gratuluje
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
u mni etez okolo +17 juz jest, takze moze do +20 dojde hahaha
|
|
|
|
#3935 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Aż szkoda spać tyle się dziejeCytat:
Moje ogromne gratulacje, oby Dominiczek nie miał więcej wad. Przed Wami ciężka praca, ale z tego co piszesz macie tyle Miłości, że na 100% dacie radę. Kallisto gdybyś potrzebowała jakiejś porady czy coś pisz śmiało na priv, pomogę z chęcią. Pracowałam z dziećmi z ZD, mam wykształcenie w tym kierunku, pomogę Wam na tyle na ile będzie to możliwe. Będzie dobrze Cytat:
oby wyjście do domku było na 100%, a nie tylko na 90%![]() Cytat:
Twój tż ma dużo szczęścia, że ma taką kobietę jak Ty obok siebie ... W sumie nie dziwie się pewnym jego zachowaniom, wyniósł je z domu przecież, dla niego pewne rzeczy są normalne, chociaż ogólnie normalne nie są. Ale Ci fajnie jedziesz na poród jak na wczasy na Bahamas Cytat:
![]() Cytat:
aaaa ... wreszcie się mały zdecydował, Gratuluję Wiecie co, albo dziś już nie będzie porodów, bo ... dziewczyny normę wyrobiły ... albo w tym tempie do wieczora będą jeszcze dwa, a może i cztery (jeśli tak expresowe jak Rockyyy?) ![]()
|
|||||
|
|
|
#3936 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama widzisz, że to tylko od maluchów zależy niestety ![]() Cytat:
Cytat:
to woda, en, sama woda! Wszystko spadnie po porodzi, zobaczysz![]() Cytat:
![]() widzisz, co się u nas na wątku dzieje
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba nie chcesz w pierwszych dniach życia obcować z dziadkami i psią ferajną..no daj żeś spokój Młody! Tomuś kolejny apel- nie daj swojej mamie ukręcić sobie sutów! Załatwcie wszystko w pokojowych stosunkach.. |
|
|
|
|
#3938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj rano waga pokazała 18,5kg Mąż nieśmiało chyba daje znać że grubo wyglądam, bo jak mu kilka dni temu wspomniałam o stepperze tak dzisiaj mi go kurier do domu przyniósł ![]() Złościć się na niego, lać czy przytulić
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Aż idę się zważyć
![]() wróciłam, mam 13 kg na plusie, czyli ja też przez 2 tyg nabiłam 2kg
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-05 o 10:35 |
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa, no nareszcie !!! Wspaniale. Bardzo się cieszę! Gratulację Cynamonku!
![]() |
|
|
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czuję czkawkę Alika w lewym boki, blisko pępka![]() chyba z główki w dole już nici. ciekawe ile razy ten szogun będzie się przekręcał
|
|
#3942 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
Ojj działo sie działo wczoraj i dzisiaj super, że tyle maluszków już na świecieTrzymam kciuki za kolejne rozkręcenie porodów - szczegolnie tym terminowym, no i za dzisiejsze wizyty ![]() Rockyyy poród ekspresowy Witam Laure na świecie i GRATULUJĘ![]() Czarowniczko moje gratulacje, witam Lokatorka na świecie Cytat:
Tak pieknie napisałaś o synku, mimo tego, że na pewno szokiem dla Was była diagnoza Cytat:
![]() no to Ci pojechał ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41645895] Aaaaa zapomniałam... I witam się w 40 tygodniu ciąży [/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
Moja gratulacje Cynamonowa Cytat:
![]() Oliath Lilo jest taka śliczna Elaine trzymałam kciuki za Twojego Tż, bo zaczęłam nadrabiać przed 9 i mam nadzieję, że Tż zdał I tak nie zacytowało mi wszystkiego ![]() Gratki za resztę nowo rozpoczynających się tygodni. |
||||||
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
|
|
#3944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też.
Po sporym śniadaniu jestem, ale sprawdzę co i jak.
|
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam, mam 13 kg na plusie, czyli ja też przez 2 tyg nabiłam 2kg
![]() skylie nie mogę podać rozpiski, bo kodeks czarownic mi tego zabrania Weźmie Cię nagle, z zaskoczenia i git, a tak będziesz czekała jak na wyrok |
|
|
|
#3947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla tej Pani ![]() No taki mąż to skarb
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a po chwili mówi: no a pies? ja mowie: pies tak jak zawsze był obok nas w pokoju w którym spalismy tak i bedzie tutaj obok nas. "No ale jak to" no tak to- pies jest rownoprawnym członkiem rodziny i strasznie płacze i wyje jak w nocy jest w innym pokoju niz my zamkniety za drzwiami, wiec mu tego nie zrobie bo jest dla mnie tak samo wazny. Nasz pies, nie mowie o ich psach.. no a on znowu mina lorda jak to on nie rozumie, bo on by zamknął psa w innym pokoju najchetniej no bo dziecko..No wiadomo, na pewno mi pomogą, ale jednak chciałabym zeby normalnie sie to wszystko toczyło, a nie stawac na głowie i wywracac wszystko do góry nogami.. Ale wiadomo, ze najlepiej bedzie jak po prostu powrócimy we trójke "na swoje", a póki co to sa takie moje przemyslenia, które dodatkowo mnie wkurzają z racji tego, ze kazdy hormon mi daje do wiwatu i to ostro..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-07-05 o 10:40 |
|
|
|
|
#3949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
E tam czekała jak na wyrok, muszę rozplanować kiedy i gdzie uderzyć na wyprzedaże
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Skylie- mój mi zapowiedział, że będzie mi liczył każdą kalorię
więc już chyba bym wolała stepper
|
|
|
|
#3951 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wybacz nie mogłam się powstrzymać Róbcie tak jak wy uważacie i dla Was najlepiej A dziecko w salonie- porażka. Dziecko potrzebuje swojego kąta, wyciszenia i spokoju a nie miliona osób i bodźców na raz ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() Jeśli chcesz to mogę użyczać stepper za drobną opłatą
|
|
#3952 | |||||
|
Raczkowanie
|
Wróciłam z zakupów!
Na obiad będzie tagiatelle w sosie śmietanowym z łososiem ![]() Kupiłam jeszcze truskawki i czereśnie (truskawki już się kończą ale to może i lepiej skoro nie bardzo je można jeść podczas KP).Kupiłam również dzbanek do filtrowania wody DAFI za całe 5zł w kauflandzie A teraz leżę i myślę- ale nuuuuuuuuuuuuuuda.... Cytat:
Więc tutaj nie czaruj Kochana Cytat:
Cytat:
Cytat:
No już w ostateczności do wtorku Co tu pisać.... Cytat:
![]()
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3954 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII
Cytat:
I trzymam kciuki!---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
Aż się wzruszyłam, z jakim uczuciem o nim piszesz. Dominiczek będzie miał super rodziców![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam. U mnie + 14 kg. Też mnie urosło. Od poniedziałku 1 kg.
Już mnie chyba więcej nie urośnie co? Dziś termin, więcej się nie ważę!
|
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
hejka,
ale się dzieje od rana, w sumie od nocy ![]() kallisto i cynamonku nasz- gratuluje !! ![]() ja dziś z Oliwią zaczynamy 39 tydzień, już niedługo ![]() dzoan- szkoda psinki, mam nadzieję, że z tego wyjdzie. ale prawda jest taka, że kierowcy to żadna wina, a właścicielki. i jeśli mam być szczera, niech się właściciel psa cieszy, że kierowcy się nic nie stało i że np chcąc wyminąć psa nie wjechała w słup czy kogoś na chodniku...
|
#3957 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3959 |
|
Raczkowanie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41645895]
Aaaaa zapomniałam... I witam się w 40 tygodniu ciąży
|
|
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.

Rodziliśmy na tej fajnej sali, obadacie foty.Nie było czasu na środki p/bolowe. Bolało strasznie, ale Tż był ze mną i dawałam z siebe wszystko i parcie niosło ulgę. Mam 2 szwy wewnątrz i 2 na zewnątrz. Laura na przemian ssie cyca i krzyczy.Jutro podeślę fotę
Nie spodziewaliśmy się tego ale coż, tak w życiu bywa. I tak jest dla nas największym skarbem, naszą kruszynką maleńką. Cóż, będziemy kochać go jeszcze bardziej i poświęcać więcej uwagi niż zdrowemu maluszkowi. Teraz modlimy się aby nie ukazały się żadne inne choroby i wady bo ma być jeszcze dokładnie przebadany a we wtorek badania genet. pod zespół Downa, ale to tylko na potwierdzenie bo diagnoza jest jednoznaczna.
U nas wszystko w porzadku
oby wyjście do domku było na 100%, a nie tylko na 90%
oblozyla. Tz mimoza całe życie sie nie zrelaksowal w mordę jeza. Tylko o przyjemnosciach myśli. Zeby choć raz jak ma wolne to mi pomógł cos w chacie ogarnąć to nic bo po co, czysto jest. Jego pojęcie czystości wiele odbiega od mojego. Tak to jest jak sie ma matkę brudasa co chodzi w tym samym 3-4 dni i w łazience jest 5min.

Sama widzisz, że to tylko od maluchów zależy niestety
chyba nie chcesz w pierwszych dniach życia obcować z dziadkami i psią ferajną..no daj żeś spokój Młody! 

(truskawki już się kończą