|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
|
|
#482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#483 |
|
Zadomowienie
|
Kluska- rzeczywiscie tak jak dziewczyny piszą nie powinno sie stosować masci witaminowej, szczegolnie ze w okolicach bikini ...miejscowo jak nie ma rany odkrytej to sporadycznie ja np używam
ejani- lekarz zaleca przegląd ząbków czy nie ma póchnicy bo jakis tam ma wplyw na dziecko..moj dentysta mówił mi, że w II trymestrze juz można, nawet ze znieczuleniem, ja ide we wtorek własnie i bez znieczulenia zawsze wytrzymuje. agoola83- a jak przeziernośc karkowa i kosc nosowa ci wyszła, bo to też ma ogromne znaczenie, ja też czekam na wyniki z krwi...nie martw sie bedzie dobrze, to tylko statystyki są ;-) Własnie mnie ochota naszła na czekolade truskawkową, a wczoraj zaspokoiłam zachciankę na gołąbki, które od miesiaca za mna chodziły ;-) i mama sie zlitowała i zrobiła je dla mnie ;-) A jesli chodzi o wątróbke to pytałam dwoch lekarzy, bo lubie drobiową i mi powiedzieli, że może jakbym jadła ja codziennie to mogłaby zaszkodzić, a jesli raz na jakis czas to wolno ;-) ryby wedzone też mi pozwolił, a jajka na miękko tez jadam, jestem po badaniach i żyje i chora nie jestem. Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-07-05 o 11:23 |
|
|
|
#484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo już całkiem zwątpię...Ja dziwna kobieta jestem bo u kosmetyczki w życiu nie byłam nie wiedziałabym chyba co mam u niej robićJednak najwięcej przypadków zarażeń hiv to nieodpowiedzialne zachowania seksualne. Dla mnie żałosne jest to, że się mówi, że prezerwatywa chroni w 100% przed zarażeniem, co już dawno udowodniono, że tak nie jest. No fakt...zmniejsza ryzyko i jednak trudniej się zarazić w prezerwatywie niż bez, ale wiara w 100% pewności jest utopią.
|
|
#485 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Rozumiem to,bo ja w sumie też czuję się OK i denerwuję. Tylko,że ja jeszcze nie miałam Usg ani jednego. Myślę,że będzie dobrze,a ty jesteś szczęściarą która dobrze ciążę przechodzi. Cytat:
Cytat:
Co do badania na hiv tu robią to w standardzie. Generalnie to o wszystko pytają czy mogą coś zrobić: czy mogą krew pobrać,czy mogą zmierzyć ciśnienie,czy zgadzam się na badanie Usg. Ale nie pytali się czy zgadzam się na to jedno badanie tylko ogólnie czy OK,że krew mi pobiorą.
|
|
#486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz jakoś drogie są, ze 2 lata temu dostałam na jakieś święto i kosztował koło 300 zł, ale wartoa tak przy okazji gdzieś czytałam, że nie powinno się używać wosków albo depilatorów właśnie ale już nie pamiętam dlaczego, wiecie coś na ten temat? to chodzi o stres czy ból, czy raczej jakieś hałasy albo drgania mogą przeszkodzić dziecku?
|
|
#487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
natomiast babcię już naszykowałam, że jak wróci z wakacji ma robić gołąbki, pieczony schab i pasztet miłego dnia dziewczęta, na mnie czas do pracy, będę zaglądać w ciągu dnia
|
|
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
miałam skierowanie od gina razem z innymi badaniami na wynik HIV i na WR czekałam ok 3 dni i odbierałam je osobiście bo to badanie poufne. Nie płaciłam nic - robiłam w Luxmed w ramach abonamentu
|
|
#489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakby w ciąży w ogóle nie były i że powinnam się cieszyć no i że na bank dziewczynka będzie w związku z tym
|
|
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic nie chroni w 100% ani przed ciążą ani przed zarażeniem się chorobami. Poza tym HIV można się zarazić przez płyny ustrojowe a to nie tylko "tamten płyn" to jeszcze krew i inne. tu jest dużo informcji na ten temat http://www.aids.gov.pl/?page=wiedza&act=doctors&id=15
|
|
|
#492 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja do kosmetyczki chodzę tylko brwi sobie zrobić. Koleżanka kiedyś miała sytuację,że zakuła się igłą ze strzykawki. Pracowała w szpitalu jako salowa i stało się to gdy wyjmowała śmieci. ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() Ja przy córce codziennie miałam ![]() A przy synku ani razu i generalnie też czułam sie super,jakbym w ciąży nie była.
|
|
#493 |
|
Zadomowienie
|
Badania na HIV można zrobić w punktach konsultacyjno diagnostycznych w każdym większym mieście. Tutaj coś na ten temat: http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawd...owo_34685.html
są za darmo i bez skierowania. Ja jak wybiorę się do Poznania do okulistki, to zajdę i zrobię sobie badanie. Tż też zabiorę, niech go choć raz ze mną kujną Lolita25 chętnie te namiary wezmę. Bardzo pięknie proszę na priv
Edytowane przez forester Czas edycji: 2013-07-05 o 11:33 |
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Jak trafi sie ktoś, kto chce oszczędzić czas albo pieniądze ma sterylizacji (i na przykład "puszcza" autoklaw na 10 minut za krótko) to zaczynaja sie problemy. Dokładnie tak samo to wyglada u kosmetyczki, przy przekluwaniu czegokolwiek, u tatuazysty... Juz nie mówiąc o skomplikowanych badaniach czy operacjach (choć tutaj pradopodobienstwo złego wysterylizowania bardzo spada, no bo jednak). Poza tym: ufacie swoim partnerom tam bezgranicznie, zeby narażać zycie swojego dziecka? Ja jestem w 99,9% pewna, ze mój maz mnie nie zdradził i nie zdradza. Ale to nie wystarcza, żebym była gotowa ryzykować bezsensowne zarażenie mojego dziecka. Co prawda HIV nie jest tak łatwo zarazić sie jak HCV, to badać sie trzeba.
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-07-05 o 11:47 |
|
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Mi lekarz mówił że można zrobić to badanie, ale nie jest obowiązkowe.
|
#496 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Metamfetaminax;4164 1348]Miałam się odezwać więc piszę. Ale niestety brak dobrych wieści. We wtorek mam zabieg dopiero. Chyba,że coś ruszy wcześniej. Podobno lepiej jak sama poronię. Wczoraj miałam napisać,ale byłam strasznie rozbita.Lekarz trochę mnie pocieszył i dziś mogę powiedzieć,że jest żywym aniołem,mimo,że rok temu miał nieprzyjemny incydent w zawodzie.
Dzisiaj jest mi też trudno,ale nie płakałam jak wczoraj i przedwczoraj.Mam nadzieję,że następnym razem będzie lepiej i,że po coś jest to cierpienie teraz,żeby następnym razem było o wiele lepiej ![]() (...) Trzymaj się, pamiętaj, że po burzy zawsze wychodzi słoneczko...i ono dla Ciebie też wkrótce zaswieci ;-* |
|
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Zawsze mnie to przerażało. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#500 |
|
Raczkowanie
|
Wszystko inne w badaniu wyszło ok, ale przezierność wyszła 2,5,a to trochę za dużo. Czekamy na wynik pappy...trochę się obawiam, bo gdzieś w nocy w necie wyczytałam, że infekcja bakteryjna może działać na niekorzyść wyniku, a ja mam ropną infekcję zatok, gardła i oskrzeli, niestety leczę się antybiotykiem od 3 dni...więc już nastawiam się na dalsze badania. Tak wolę... NIFTY jest do rozważena, ten 1% mnie wytrąca z równowagi, więc rozważymy i/lub amniopunkcję. Muszę wiedzieć, choć sama nie wiem co z tym wynikiem zrobię, jeśli będzie zły...Mój Boże...
|
#501 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mimo wszystko ja czuję się bezpiecznie jeśli chodzi o pobieranie krwi.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie nt było 2,1 + nieprawidlowy przepływ w przewodzie zylnym + tętno na górnej granicy normy. Jesli jest kość nosowa i i prawidłowe przepływy w sercu nie to nie denerwowalabym sie. Jakie miałas podstawowe prawdopodobieństwo? U mnie po badaniu wzrosło 45 razy! (wyjściowe było bardzo niskie ze względu na wiek). A po Pappa jest juz duuzo lepiej. Spróbuj sie nie zadreczac myśląc "co zrobię jesli". Jak pappa wyjdzie zle to będziecie sie zastanawiać czy NIFTY czy amnio. Ale jest ogromna szansa, ze wyjdzie dobrze!
|
|
#503 |
|
Wtajemniczenie
|
A czy jeśli jest się nosicielem HIV to podczas morfologii nie wychodzi podwyższone OB lub jakiś inny czynnik?
Pójdę w poniedziałek na HIV, Cytomegalię i oznaczenie grupy krwi, natomiast na mocz i podstawową morfologię pójdę dzień przed planowaną wizytą żeby były jak najaktualniejsze
|
|
|
|
#504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#505 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu dziewczyny nie mówmy o chorobach i wadach bo ja zawału dostanę... wszystkie będziemy miały zdrowe, śliczne różowe i okrągłe dzieciaczki- innej możliwości nie ma!
|
|
#507 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Mi dziś gin zlecił genetyczne. W którym tygodniu robiliście? Powiedział mi, ze trzeba między 11a14 tygodniem. Niestety wyjeżdżam wtedy na wakacje :/
Pytałam też o witaminy. Powiedział tylko, ze kwas foliowy i dużo mięsa bo dziecko potrzebuje białka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do mięsa, mówiłam lekarzowi, że mnie odrzuca to powiedział żebym jadła to co mi smakuje np pomidorówkę
|
|
|
|
|
#509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
ja będę miała w 13tc i juz się boję... Pomidorówkę gotuję właśnie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

bo już całkiem zwątpię...
nie wiedziałabym chyba co mam u niej robić

16.06.2012