|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: AKCJA: Tyjemy Razem - część III
nie kupiłam, nie miałam tyle funduszy aktualnie przy sobie ;p ponad 10 zl troche kosztuje ;p
|
|
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie z Sante kosztuje w Delikatesach Centrum 10,19zł... nie wiem czy lubisz na słodko czy słono ale w Lidlu jest po 10zł większy słoiczek, ale ono słodsze. ma 95% orzeszków jest wersja crunchy i smootch. mi smakowało średno tak na 4-4,5 i je dosalalam...
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
schudnac przez cw ? no chyba ze chcesz tyc w tłuszcz i byc jak galaretka hehe ja wolałam byc jędrna i zeby sie równomiernie rozkładało. zalezy co cwicyc. sa aeroby -> rowerek biegi skakanka na spalanie tłuszczu ale sa tez cw na rozbudowe miesni,. ja robilam przysiady z obciazeniem szło w pupe uda i łydki na ręce cwiczenia z hantlami
|
|
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#905 |
|
Raczkowanie
|
tak
białe opakowanie a napisy takie rozowe chyba dzisiaj w Piotrze i w Pawle widzialam maslo orzechowe w tym dziale ze zdrowym jedzonkiem ale bałam sie na cene spojrzeć :p---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- kochane chudzinki a jak wasze postępy z wagą? udało się wam trochę przytyć?
|
|
|
|
|
#906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
byłam w kauflandzie i rozglądałam się za ta czekolada z orzechami co pisałaś ale nie wiem która to a do miętowej jeszcze nie jestem przekonana ![]() a wczoraj zaczęłam robić ćwiczenia z Tamilee Webb ale zrobiłam tylko 15 minut
Edytowane przez g2807 Czas edycji: 2013-07-04 o 09:16 |
|
|
|
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#908 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja się dawno nie ważyłam, nie chcę się dołować, stanę na wadze jak poczuję, że coś mogło przybyć ale teraz wakacje więc będzie czas i na rower, i na inne ćwiczenia (podnoszenie ciężarków - żeby plecy i ramiona nie były takie kościste). I na jedzonko oczywiście
|
|
|
|
|
|
#909 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
piłam te nutridrinki ostatnio może to jednak coś daje? ;> i jeszcze wcinałam ciągle rogale maślane z biedry ! ;D sa pyszne ale musza być świeże. Jak będę w kauflandzie to zrobie zdjęcia tych najlepszych czekolad :p---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- ja jeszcze uwielbiam białą a za mleczną jakoś nie przepadam chyba że z nutką mięty ;D ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
mam też hula hop z masażem ale nie wiem co zrobić z łapkami strasznie sa chude i widać mi te okropne zyły... nie chcą się nic pokryć jakims tłuszczykiem a tak strasznie brzydko to wyglada ;(
|
||
|
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to w zimę nie mogę przeboleć że nie mam jak na rower wsiąść
|
|
#911 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#912 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak z powrotu z wyjazdu dobiłam do 48, tak moja waga teraz to 46,8 już sama cyferka '46' mnie przeraża.Cytat:
No i co tu zrobić, żeby 'ubić' górę, a dół zostawić taki, jaki jest? Staram się robić ćwiczenia z hantlami, ale łatwo nie jest ![]() a tak w ogóle to witam wszystkie tyjące już tu kiedyś pisałam, ale ja tu tak jestem i znikam. Raz jest dobrze, raz gorzej, coś nie potrafię utrzymać normalnego balansu
|
|
|
|
#913 |
|
Przyczajenie
|
Aha, miałam jeszcze napisać o tych nasionach kozieradki. Ktoś wcześniej pisał że to pobudza apetyt, więc kupiłam jakiś czas temu i sobie zaparzałam. Efekty - nie wiem czy pobudza apetyt od razu jak się to wypije, ale na pewno zauważyłam, że jak wypiję przed posiłkiem, to później mniej czasu mija do momentu jak znowu jestem głodna. Jakby faktycznie łatwiej się pokarm wchłaniał (a tak też wyczytałam w Internecie). A zważając na niską cenę, jak najbardziej polecam
No cóż, najlepiej samej przetestować!
|
|
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#915 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- no wiadomo ale zawsze coś udało mi sie prace znaleźć w barze ! ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No trudnoAle gratuluje znalezienia pracy
|
|
|
#917 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#918 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przynajmniej w moim przypadku i w przypadku mojej przyjaciółki też więc może spróbuj nie martw się ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- dziękuje akurat może zarobie na jakiś wypad w góry może albo coś, bo zawsze chciałam jechać a nie miałam okazji odwiedzić gór jeszcze . Praca jak marzenie... bo nie dość że zarobić mogę to może te darmowe naleśniki z nutellą i bananem też dadzą znać o sobie ;D
|
|
|
|
|
|
#919 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I sama je tam robisz, czy pracujesz jako kelnerka??A ja góry kocham
|
|
|
#921 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Dołączę do Was (mam nadzieję, że na krótko), bo muszę przytyć 3 kg. Niecały rok temu zaczęłam się odchudzać i schudłam 10 kg. Niestety ostatnio mocno dały mi się we znaki problemy jelitowe przez co niewiele mogłam jeść. Od poniedziałku jestem a diecie eliminacyjnej SCD, schudłam na niej dodatkowo 1,5 kg, co mnie martwi, ale powoli włączam nowe jedzonko i liczę, że zacznę tyć. Trzymajcie kciuki za przytycie i wyleczenie jelit.
|
|
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#923 |
|
Zadomowienie
|
A jakie to mieszanki? Ziółek piłam sporo, ale na dłuższą metę przestały działać.
|
|
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz nie wiem dokłądnie bo to mama mi parzy (mieszanka kilku rodzai zioł) i mi bardzo pomagają.... moja mama ma książkę z ziołami i tam jest napisane, tylko musisz powiedziec co dokładnie Ci dolega
|
|
#925 |
|
Zadomowienie
|
CO dokładnie to nie wiem, bo już dawno nie byłam z tym u lekarza, ale mam wzdęcia i "jazdy" w jelitach
|
|
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Moze jesz za dużo taki zdymających potraw lub źle komponujesz posiłki ?
|
|
#927 |
|
Zadomowienie
|
To się ciągnie od wieeeeelu lat i obecnie już prawie wszystko mi szkodzi.
|
|
|
|
|
#928 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jako kelnerka zamierzam spróbowac wszystkich ;D jeszcze mozna swoje kombinacje robic wiec bede eksperymentowac ;D---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
(ryż na mleku, kasze manne, płaki wszystko na mleczku ) złagodzi troche Twoje jelitka i pij siemie lniane mielone, najelpiej ranno z jedna czubatą łyżeczkę sobie wypij. I nie zamartwiaj się tak bo stres tylko pogarsza sytuacje |
||
|
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
mleko krowie odradzam bo po nim mozesz miec rewolucje jelitowe.. lepsze kozie lub sojowe
|
|
#930 |
|
Zadomowienie
|
Nabiał odpada całkowicie. Chwilowo mogę mięso gotowane i pieczone, czekoladę gorzką, marchew gotowaną, cukinię gotowaną, jajka, banany i dziś włączam ziemniaki i może szparagi.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

a do miętowej jeszcze nie jestem przekonana 
-> 40,5 -> 41 -> 41,5 -> 42

jak z powrotu z wyjazdu dobiłam do 48, tak moja waga teraz to 46,8
już sama cyferka '46' mnie przeraża.