|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Niepokojące to co piszesz, aż chce się napisać że to tylko 1:181, ale nie wyobrażam sobie co czujesz. Niepokój to mało powiedziene. Ale musisz być dobrej myśli, to tylko statystyka, myśl pozytywnie! Ja tak mocno trzymam kciuki, że nie mam innej opcji jak zdrowe dzidzie! ![]() Ja dalej myślę o SIMIN, o Bonifatrów!! będę w tamtejszej przychodni w poniedziałek z moim nieszczęsnym pogryzieniem
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a właśnie- jak Ci się goi? Coś lepiej jest czy nie bardzo?
|
|
|
#513 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tzn. tak mi się wydaje, że to będzie 12 tc ![]() Pożarłam się z tż i siedzimy osobno :| Denerwuje mnie to!
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-07-05 o 12:29 |
||
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Eh masakra, niby się goi ale już ponad 2 tygodnie, a dalej jest ślad. Dalej swędzi czasami. Jest mały bąbel i ślad wokół. Boje się tego co powie, obstawiam meszki zakichane... niby nic, ale ryzyko boreliozy jakieś jest...
miałam nadzieję i sądziłam, że do czasu lekarza śladu nie będzie i cykałam zdjęcia codziennie Cały czas sobie wmawiam, że takie choróbska przenoszą teraz komary i inne dziadostwa. Niestety my jesteśmy dla nich smakowitym kąskiem (krew na kilometry czują...). Pewnych rzeczy nie uniknę... ale mocno sama za siebie kciuki trzymam.
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2013-07-05 o 12:41 |
|
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja nasypałam do kubeczka dwie łyżeczki sody i zalałam to moczem
![]() Cytat:
Ale sode miałam w domu, wiec co tam, byłam ciekawa jak to sie pieni ![]() A tż już od razu załamka, że chłopak bedzie tzn, nie jakoś bardzo, tylko on bardzo chciałby córke. Ja na genetyczne dopiero za dwa tygodnie co najmniej sie wybieram. Mam lekkiego stresa, wiadomo..
|
|
|
|
|
#516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do siedzenia osobno, to znam to skąś
|
|
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
Złożyłam wczoraj u mamy zamówienie na gołąbki z gęstym sosem pomidorowym. Co ciekawe, przez wiele lat nie lubiłam z sosem, jadłam same, ale spróbowałam kiedyś jak TZ jadł jak jeszcze mieszkaliśmy u moich rodziców (mama się ucieszyła ze ma w końcu dla kogo robić sos, bo dla niej samej się jej nie chce) i bardzo mi posmakowało.
TŻ będzie robił dziś ptasie mleczko - poczułam wczoraj ochotę I zeżarłam w jeden dzień czekoladę Nussbaisser . Oj będzie dziewucha jak nic ... W tamtej ciąży nie mogłam patrzeć na słodkie i owoce (i syn), a teraz lubię.
|
#518 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
A ja przez Was na nic nie mam ochoty tylko na placki ziemniaczane, których nie zrobię bo wszędzie małe ziemniaki
( W planach na obiad była ryba, ale ja chcę placki...
|
#519 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Nam bardzo smakują. I nie zauwazylam żeby robione raz na jakiś czas zrobiły krzywdę organizmowi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#520 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
My byśmy chcieli chłopaka, a jednak wg mitów wychodzi, że dziewczynka. Wyglądam koszmarnie, skóra mi się zanieczyszcza błyskawicznie i taka nieświeza jest, z syfami mam wrażenie, że twarz bardzo na niekorzyść się zmienia..brzucho wychodzi okrągły a nie spiczasty a do tego mogłabym od rana do wieczora jeść na słodko, fruktofaza się nie kończyBędzie co będzie, byle zdrowe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#521 |
|
Raczkowanie
|
* tutaj znalazłam jakie badania są zalecane a jakie obowiązkowe http://lovi.pl/pl/ciaza-i-porod/15
i teraz pytanie.... czy badania obowiązkowe są gdzieś zatwierdzane, że były robione czy tylko ogląda gin i na tym koniec ? bo ja z obowiązkowych np. pH pochwy nie miałam robione moja koleżanka nie miała robionej krzywej cukrowej ze względu na za duże obciążenie wątroby itd. z tego co jej gin mówił, no i że ponoc wynik nie jest miarodajny a robiła jakies inne badanie z krwi co do poziomu cukru (ale nie takie co się robi na początku ciąży jakies inne musze podpytać) |
|
|
|
#522 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
|
|
#523 |
|
Zadomowienie
|
Niedawno wróciłam od ginekologa. W moczu są bakterie, badania muszą zostać powtórzone. Dostałam skierowanie na badania prenatalne. Dzwoniłam, termin na 26 sierpnia, a 31 mam swoje wesele. Są jakieś przeciwwskazania aby przełożyć termin badań? Czy mogę je wykonać... nie wiem za bardzo co robić, nie wiem jak to będzie wyglądać.
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
no jak też nie miałam na tych pierwszych badaniach robionego.... może na następnych będę miała
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na każdej wizycie robią, może nie zauważyłaś? To tylko taki papierek lekarz na chwilę w wejściu pochwy przykłada i on się zabarwia w zależności od ph.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakie to badania masz zrobic? bo są inwazyjne i nie inwazyjne. Najlepiej zadzwoń jeszcze raz i zapytaj położnej/pielęgniarki jak masz się do nich przygotować i jak będą wyglądać
|
|
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Mi się w tamtej ciąży sprawdziło, teraz moje jedzenie wygląda inaczej, cera też brzydsza, więc może i płeć inna? W tamtej ciąży to słodkie wybitnie mi nie wchodziło, nawet makaronu z serem i cukrem nie przełknęłam, po owocach mnie naciągało więc przestałam jeść. Ominął mnie więc sezon truskawkowo-malinowo-poziomkowo-borówkowo-winogronowy (rodzice mają na działce, teście w ogrodzie), ani raz nie zjadłam makaronu z truskawkami czy malinami. Dopiero ok 7 miesiąca mogłam zjeść kawałek czekolady, ciasta czy mandarynkę. Na pewno znajdą się osoby, u których się to nie sprawdziło, więc może u Ciebie też Mimo wszystko wydaje mi się to bardziej wiarygodne niż kalendarz chiński czy soda
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
|
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
ale fajna pomidorówka wyszła- mmmmm super
![]() idę robić farsz na zapiekanki, takie jak kiedyś były w budach
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłe mamusie czy któraś w brzuchu czuła coś dziwnego? Już drugi raz (kilka dni temu było podobnie) czyłam jakby w brzuchu coś zatrzepotało poniżej pępka, nad okolicą jajników. Jak przeczytalm w internecie - jakby mnie ktoś prądem potraktował delikatnie od środka, albo trzepotanie skrzydełka (szukałam odpowiedniego określenia).
Z pewnością uczucie jest inne niż jakiekolwiek do tej pory. Dziś poczułam to dwa razy raz z lewej raz z prawej. Którakolwiek czuła coś podobnego? Jak przejdzie mi przez głowę myśl ruchów dziecka to mam ochotę się palnąć, ale po to się mamy - pytamy co kto czuje
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Do tego sos pieczarkowy ![]() U nas dzisiaj będą naleśniki z pieczarkami
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
A wy znów w kuchni
Mój małż gotuje kalafiora mmmm i może dziś wyskoczymy na jakąś kolacyję ze znajomymi, odstrzelę się jak na przyszłą mamę przystało a co!
|
#533 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Ciekawe czy się sprawdzi ![]() Ja w tej ciąży też więcej słodkiego jem,z Erykiem to miałam pomieszanie smaków,raz na to ochota,raz na co innego. A z Wiki właśnie mało słodkiego jadłam,za to kwaśnego sporo. I ryb dużo.
|
|
#534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny strasznie mnie bolą plecy już nie wiem co robić
nie boli mnie na dole tylko tak po środku na odcinku piersiowym. iem, że mam tam zwyrodnienia powodujące zrastanie się kręgów i sztywnienie kręgosłupa ale czy to możliwe aby teraz zaczęło to szybciej postępować?Pokręciłam się trochę po chałupie, porobiła trochę rzeczy (ale nie jakis ciężkich) postałam sporo tylko i ledwo żyję - zaraz mi te plecy pękną
|
|
#536 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Co do płci to mam mylne sygnały. Twarz i plecy wysypało mi, ale do słodkiego mnie nie ciągnie. Więc póki co nawet gdybac nie mogę kto tam mieszka :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#538 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Tak jak opisujesz zaczynałam odczuwać pierwsze ruchy dziecka. W pierwszej ciąży było to ok 20 tyg,w drugiej w 16 tyg (w kolejnych ciążach z reguły szybciej odczuwa się ruchy) Teraz jest u mnie 12t4d,nie czuję nic i nie sądzę,żeby na tym etapie można było poczuć. A ty w którym jesteś tygodniu?
|
|
#539 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
|
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby się powtarzało to wzięłabym to za gulgoty - kumpela twierdzi, że miała takie bulgotanie (ale nie w kiszkach tylko inne) od ok 11tc i ciągle pyta czy już mam. A ja nie mam... a Wy?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

16.06.2012
jakby w ciąży w ogóle nie były 

. Oj będzie dziewucha jak nic ... W tamtej ciąży nie mogłam patrzeć na słodkie i owoce (i syn), a teraz lubię.

mam wrażenie, że twarz bardzo na niekorzyść się zmienia..brzucho wychodzi okrągły a nie spiczasty a do tego mogłabym od rana do wieczora jeść na słodko, fruktofaza się nie kończy

nie boli mnie na dole tylko tak po środku na odcinku piersiowym. iem, że mam tam zwyrodnienia powodujące zrastanie się kręgów i sztywnienie kręgosłupa ale czy to możliwe aby teraz zaczęło to szybciej postępować?