|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
teso Anulka spotałam dzieci z autyzmem poszczepiennym na studiach, konkretnie praktykach, potem w pracy, pomagalam tez rodzinie z dzieckiem majacym autyzm poszczepienny ... chociaz wiem, ze naukowcy doszli, ze taki rodzaj autyzmu wystepuje u dzieci, ktore maja juz uszkodzony gen odpowiedzialny za pojawienie sie autyzmu, a szczepienie ,,tylko" je wywoluje to ja bede jedna z tych ,,wyrodnych" matek ktore wyklucaja sie o pojedyncze szczepienia.
Ogólnie mówiąc szczepienie wywoła autyzm u kogoś kto ma do niego większe predyspozycje ... jednak po co ryzykować ??? bez sensu i tyle. Jestem więcej niz pewna, ze Ci rodzice których dzieci mają autyzm poszczepienny woleliby kluć dziecko i 10 razy ale mieć moc cofania czasu ... Po prostu pediatrzy krzycza, zeby szczepic, bo autyzm zdarza sie rzadko, a dziecko i tak pewnie mialo uszkodzony gen i ze lepiej zaryzykowac i szczepic. Tylko nie biora poprawki na to, ze rodzice dzieci z autyzmem potem maja problemy, rehabilitacja, zajecia ... serio ktos kto pracowal z osobami z autyzmem wie, ze sa to tak samo wartosciowi ludzie i tego nie neguje, jednak rodzicom baaardzo współczuje, ciezka praca do konca zycia ... a potem tez strach co bedzie jak mnie zabraknie ... nawet nie bede pisała wiecej, bo sama mam lzy w oczach jak o tym mysle... A tyle razy słyszałam, ze powinnam sie juz przyzwyczaić nie da sie tak i tyle.
|
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
No masakra... już Wam miałam pisać, że kuzynka męża po nie odpisaniu na smsa zaczęła dzwonić na kom... nie odebrałam oczywiście, chcąc później wysłać jej smsa na swoje usprawiedliwienie.. A tu domofon zaczął dzwonić.. to była ONA..
![]() Zapytała co robiłam, że nie odbierałam..że z moim Andrzejem rozmawiała i on też dzwonił po niej sprawdzić co się dzieje.. i przyszła , bo się zaczęli martwić Na szybkiego ściemniłam, że drzemkę sobie zrobiła i tel. wyciszyłam.. ona zdała sobie sprawę, że mnie obudziła.. ale co..już musiałam zaprosić na górę.. Tylko nie pomyślałam, żeby wspomnieć o łazience, że jeszcze głowę myłam.. i jak mnie zobaczyła z ręcznikiem na głowię, to pewnie zdała sobie sprawę, że coś nie halo.. No i wyszło, że mąż mnie po częsci wkopał.. bo powiedział jej, żeby przeczekała u nas póki nie skończą roboty (młodszy brat mojego męża miał się z nią zabrać). Teraz go opierdzieliłam..no jak tak można... pierwszy dzień we własnym mieszkaniu, a ja już w stresie
|
|
|
|
#4053 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
kooocurku sama masz przykład autyzmu poszczepiennego u znajomych ...
idziesz z dzieckiem na szczepienie, zaraz po nim na dniach dziecko zaczyna ,,gasnąć" , wycofuje się i praktycznie po tygodniu czy dwóch nie masz już z nim, a właściwie ono z toba kontaktu ... i będą jeszcze wkrecać, że szczepienie nie ma tu nic do rzeczy Bo tak własnie w tv gadaja, pediatrzy ... a rodzice boja sie szczepić, ja tez naleze do nich i bede wredna i wyrodna no ale cóż moge na to poradzic![]() Kiedyś rodzicom dawano kary za brak szczepien, grożono zabraniem dziecka, a teraz tylko straszą, bo jakby mieli takim rodzicom dzieci zabierac to szkoły trzeba pozamieniac na domy dziecka ... Ja bede szczepila pojedynczymi dawkami, a te których sie nie da pewnie odpuszczę i będę się wojowała z przychodnią |
|
|
|
#4055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak parsknęłam śmiechem, że aż TŻ kazał mi się uspokoić Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41649625] Neni - też jestem za Twoim tytułem !!! To propozycja Dzoan
|
||
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak w ogóle to ma dziewczyna tupet, ja jakbym się nie dodzwoniła i ktoś by nie odpisywał czy mogę przyjść to bym sobie odpuściła... |
|
|
|
|
#4058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Neni piszemy ogólnie o szczepionkach skorelowanych, czyli 3w1, 5w1 czy 6w1 , zaraz kurna zrobia moze i 10w1 (co to szampon do włosów
![]() czyli np szczepisz za jednym razem na 6 róznych chorób, raz kujesz, ale wg mnie ryzykujesz. Pojedynczo kazda ze szczepionek jest ok, a razem dają możliwość wystąpienia własnie autyzmu czy tez innych skutków ubocznych. My miałysmy szczepienia pojedyncze, autyzm wystepowal zdecydowanie rzadziej (bo minimalne ryzyko zawsze jest), zyjemy, mamy sie dobrze, ale nie oni musieli ,,ulepszyc" cholercia ... lepsze jest wrogiem dobrego ![]() dzoan wybacz, ale sie uśmiałam z tego najścia, bo wyszło smiesznie ... szczegolnie dla nas ... bo my nie przyjmujemy Twojej kolezanki
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-05 o 13:15 |
|
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41649741]Hej.
Byliśmy na ważeniu, Mały ma 2210 Tydzień temu w środę miał 2010 ![]() I pierwszy spacer Tako Acoustic zaliczony Wózek ciężki jak cholera, ale prowadzi się jak marzenie.Mój Mały wycwanił się już całkowicie. Już nie usypia na rękach, teraz śpimy razem Kładę go po prostu obok siebie na łóżko i śpimy Potem go przekładam do łóżeczka, ale jak się przypadkowo obudzi, to koniec, usypianie od początku. Dziś w nocy dostał papu o 3.30, a zasnął przed 5 Pokarm - ja trzymam pokarm w lodówce, potem odmierzam porcję i podgrzewam w kąpieli wodnej. Co do szczepień - Artuś jako wcześniak ma zagwarantowane te bezpieczniejsze szczepienia darmowe - ale NIE skojarzone, możemy wykupić skojarzone, ale nie chcemy. Ma też niby zapewnione pneumo. A ja myślę jeszcze nad rota, ale to jest koszt z 700 zł, więc muszę to mocno przemyśleć. Na WZW typu B i jak osiągnął 2 kg to na gruźlicę. Zazdroszczę tej przerwy w karmieniu 24-5, my się budzimy co 3 godziny w nocy, a jeszcze Mały nie usypia od razu, to się karmimy, a potem nosimy na rąsiach (wiadomo, do łóżeczka jak odłożę, to jest RYK) 1,5 godziny... W sumie czasami już mi się nie opłaca potem kłaść spać Artuś też jest tylko na moim mleku, z piersi i odciągniętym. Ale on tyle nie wypija, max. z butelki to jest 60 ml. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] super, że tak ładnie Arturek rośnie ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4061 | |
|
Konto usunięte
|
aaa tnx
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czytam waszą dyskusję i chłonę wiedzę
co prawda też jestem za szczepieniami refundowanymi - raz że na skojarzone nas po prostu nie stać, a dwa, przykład mojej chrześnicy, która koszmarnie wręcz zareagowała na skojarzone - moja siostra była przerażona wręcz tym, jak mała się po nich zachowywała, dlatego wolę nie ryzykować![]() dzoan jeeezu jaka natrętna nie cierpię takich osób, ja w życiu się do nikogo nie dobijam, nawet jak dzwonię, to maksymalnie 2 razy, bo wychodzę z założenia, że gdyby ktoś chciał/miał możliwość odpowiedzieć, to na pewno by to zrobił. A z tż załatwiłabym sprawę tak jak napisała rasha, powiedz mu, żeby cię ostrzegał przed ewentualnymi gośćmi i zażycz sobie zadośćuczynienia![]() Ja się zastanawiam czy zjeść tżtowego batonika męczy mnie od rana już
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem co sie dzieje, ale mam co jakiś czas bóle jak na okres ... nie takie skurcze tylko jakbym miala dostac miesiaczki
W nocy mnie złapało, ale nospe wzielam i przeszlo, teraz znowu, do tego czuje, że dwójeczka będzie ... Anulka czyżby ,,porodzik się szykuje", oby jeszcze nie, chce wytrzymać do 14 ![]() tweed ja Ci dobrze radzę zjedz tego batona, a tż-towi powiesz, że Cię ten baton torturował, dręczył i przypalał, no i że w ciązy nie masz tak slinej woli i się złamałaś
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-05 o 13:20 |
|
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma tutaj jednej gotowej recepty. Może się COŚ stać dziecku szczepionemu jak i temu, co szczepione nie było. Ja się po prostu boje szczepić.... No i tak jak pisałam. Mój pies prawie zszedł po szczepieniu skojarzonym... po pojedynczych, nawet nie zauważył, że coś się wydarzyło... |
|
|
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
ewentualnie weź nospę i odpocznij![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam taki ból już od ponad tygodnia. Kłuje, boli jakbym miała za chwile miesiączkę dostać. Ostatnio pobolewają także plecy na samym dole. No i tak jak pisałam nie jest to ból od spania czy czegoś podobnego. Z tego co pamiętam to tak zaczęło się u mnie # |
|
|
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII
Cytat:
Ty miałas termin dzien przede mna i urodziłas 1 lipca, juz wtedy bylam przerazona ... a teraz to juz w ogole Leżę sobie , chociaz gdzies za 30 min jade po wynik na paciora ... ten ból nachodzi i ustaje i tak od 30 min gdzies, bardzo delikatny jest, nic strasznego... Moja kolezanka trafiła na IP z 9cm rozwarcia i byla w szoku bo tez myslala ze to ma baaardzo bolec, a ja bolalo tak sobie i myslala, ze to jeszcze nie czas ... zebym tylko ja tak nie miala. |
|
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tytuł też mi się podoba jestem za!!! Z tymi szczepionkami to faktycznie kosmos...nie wiadomo co lepsze ![]() Może zrobimy sondę wkrótce co lepsze??? |
|
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Na prośbę ROCKY wklejam jej Żabcię-Laurkę
![]()
|
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
ooo jak słodko śpi
śliczna malutka
|
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII
Moja córka lubi taką niby rozmowę przeprowadzać:
- Mamo dlaczego tak na mnie patrzysz? Ja jej kiedyś odpowiedziałam, że dlatego, że tak bardzo ją kocham. I od tamtej pory tak mnie zagaduje, ja jej odpowiadam, po czym ja mam ją zapytać, dlaczego ona tak na mnie patrzy, ona mi odpowiada bo mnie tak bardzo kocha i jest buzi i ucieka. Teraz leżymy w trójkę z mężem w sypialni na łóżku ona do mnie: - dlaczego tak na mnie patrzysz? ja: bo tak cię kocham ona: teraz mnie zapytaj ja: dlaczego tak na mnie patrzysz kochanie ona: bo jesteś taka gruba! Położyła mnie na łopatki! Ja tu się spodziewałam kolejnego wyznania miłości a tu taka szczerość. Śmialiśmy się i zaraz powiedziała, że mnie nie kocha i nie jestem gruba, ale ubaw mieliśmy. Ale słodka mała Rocky
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-07-05 o 13:39 |
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet bardzo nie skłamię ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za pozwolenie, już po kłopocie ![]() ![]() Rocky, twoja maleńka jest przesłodka! Dobra, zabieram się za te kurze i podłogi, o czym pisałam kilka h temu ![]() Aaa w ogóle szykuje mi się fajny weekend, bo jedziemy do mojej rodzinki i pozabieram już od siostry wszystkie pimpikowe rzeczy, czyli wanienkę, przewijak, bujaczek, matę, piłkę (będę skakała jak En ) i znając życie siostra jeszcze coś tam powciska
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słodka ta Twoja Małgosia ![]() też się nie mogę doczekać takich alikowych rozmówek
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoja MAłogsia jest aparatka
|
|
|
|
|
#4078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sumie ja zamówiłąbym teraz ale pomyślałam ze od razu z łóżeczkiem u tego samego sprzedawcy zamówiłabym posciel , no ale tu znów jest problem z kolorem bo płeć nie do końca pewna, no chyba ze wezmę zielona albo beżową
|
|
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć np. Dzoan nie wyobrazam sobie jakby mówiła Alik a nie Lol
|
|
|
|
|
#4080 | ||
|
Zakorzenienie
|
48 pierogów ulepione z czego już 20 zjedzone
![]() Odsapnę chwilę i lepię dalej. Cytat:
I jest! ŚlicznaCytat:
Dobra jest ![]() ![]() |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

nie da sie tak i tyle.

no ale cóż moge na to poradzic

Tydzień temu w środę miał 2010 

męczy mnie od rana już

śliczna malutka