Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-05, 11:56   #4021
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
ale stop... czy te szczepionki sa konieczne? czy tylko zalecane? W sumie ja wolałabym dziecko kłuć i 5 razy niż dawać jedna 5w1. Mam swoje powody i nie ufam szczepionkom skorelowanym. My (czyt. starsze pokolenie) bylismy szczepieni oddzielnie i bylo ok., a teraz nawymyślali. Tylko ulepszają i ulepszają, a skutki są czesto odwrotne.
Nie wiem dokładnie co wchodzi w skład tych szczepień. To chyba te podstawowe, bez dodatkowych. Moja siostra szczepiła jednym kłuciem, bo pierwszy synek bardzo źle przeżył pięć kłóć. I rączka i nóżka i kolejna rączka...Nacierpiał się, miał gorączkę przez kilka dni. Później już serwowali mu te skojarzone i za każdym razem czuł się dobrze.

Ja się jeszcze nie orientowałam co do szczepień i nie wiem sama jak będę szczepić.

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
jejku jakie u Was drogie te szczepionki
a to przeciez koniecznosc tak??
jejku, wspolczuję takich wydatków teraz...
To nie konieczność. Można kłóć kilka razy szczepionkami refundowanymi za darmo. Dopłaca ten kto chce szczepić czymś dodatkowym lub kłuć raz zamiast tych pięciu razy.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 11:59   #4022
sarna405
Zadomowienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

ALE SIĘ PORODZIKI POSYPAŁY....CYNAMONKUkl aski:

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAA
WITAJ NA SWIECIE, ZIĘCIUNIU!!!

No to wiecej dzis porodow nie bedzie, Kallisto i Cynamonek wyrobily norme dobowa

Moj dal doopy z czesaniem Lali warkoczy
Biedne dziecko w te upaly mialo wszystkie wlosy na buzi
Usilowal je poskromic spinkami, naliczylam spinek 12 pewnego dnia.
A starszemu dziecku polal SLIWOWICY na pepkowym
Takze wiesz, Mela

Lilo natomiast otrzymala dzis, jako pelnoprawny czlonek klanu, swoj wlasny osobisty TOTEM

Zalaczam

Ostatnia fota po wczorajszym SPA - tak wyglada BŁOGOSTAN
TOTEM
Oliath podoba MI SIĘ TWÓJ STYL INNY ORYGINALNY
A LILO W TYM ŁÓŻECZKU(przepraszam za skojarzenie) przy tej poscielce z czarnymi włoskami wyglada jak KRECIK Ślicznie
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 11:59   #4023
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
ale duży chłopczyk, super! Ależ mnie ciekawi jak dała na imię Lokatorkowi, nie zdradziła??
Nie, imienia nie pisała Podejrzewam, że chce nam osobiście przekazać

Cytat:
Moj dal doopy z czesaniem Lali warkoczy
Biedne dziecko w te upaly mialo wszystkie wlosy na buzi
Usilowal je poskromic spinkami, naliczylam spinek 12 pewnego dnia.
A starszemu dziecku polal SLIWOWICY na pepkowym
Takze wiesz, Mela
Lilo natomiast otrzymala dzis, jako pelnoprawny czlonek klanu, swoj wlasny osobisty TOTEM
Ostatnia fota po wczorajszym SPA - tak wyglada BŁOGOSTAN
mąż genialny
a Lilo prześliczna w tym łóżeczku

fiazo, skylie za tygodnie
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 12:00   #4024
rasha90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
KUWA mać!! Ta kuzynka męża jest niemożliwa.. w zesżłym tygodniu chciała wpaść na kawę..napisałam jej, że mieszkamy u rodziców i cały kolejny tydzień nas też ie będzie..specjalnie napisałam CAŁY, żeby miec ją z głowy do min. niedzieli.. A teraz dostałam smsa, że jest w pobliżu i czy może wpaśc na kawę! Kuźwa radar ma jakiś, że wróciłam?! A ja włosy tłuste, nie pomalowana i na torbach nie rozpakowanych.. nie chcę jej tutaj i co mam napisać, żeby nie wyszło, że ją znowu zlałam???

a) udawaj, że nie odczytałaś smsa bo nie słyszałaś czy cokolwiek
b) napisz że Cię nie ma w domu i będziesz późno
c) napisz że nie masz ochoty na wizytę, ale że się odezwiesz i się umówicie (może jak mąż będzie w domu, przynajmniej nie będziesz musiała sama się z nią użerać?)

stało się. Wicie gniazda dopadło także mojego prosiaka. Jego kuweta właśnie jest wyparzana wrzątkiem, co by mik tu ŻADNE cosie się nie roznosiły a potem tradycyjne prasowanko
Stary 2013-07-05, 12:01   #4025
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
To nie konieczność. Można kłóć kilka razy szczepionkami refundowanymi za darmo. Dopłaca ten kto chce szczepić czymś dodatkowym lub kłuć raz zamiast tych pięciu razy.
ah rozumiem, uff to chociaz jakas opcja jest

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 12:03   #4026
Anulka_p
Zakorzenienie

Jejku, jak u mnie duszno. Nie ma czym oddychać. Temperatura nie rewelacyjna (czyt. poniżej 25 stopni) a duchota straszna. Niech już zacznie padać, bo nie wiem jak w takich warunkach ugotuję obiad.
Od wczoraj dostałam tylko dwa smsy z pytaniem czy Michaś wyszedł na świat? Nieźle. Myślałam, że będzie gorzej.
Stary 2013-07-05, 12:04   #4027
surka
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

Ją trzymam kciuki za Antonia Czarownic bo tak bardzo chciała to imię:thumbup:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 12:09   #4028
rasha90
Raczkowanie

Cytat:
Jejku, jak u mnie duszno. Nie ma czym oddychać. Temperatura nie rewelacyjna (czyt. poniżej 25 stopni) a duchota straszna. Niech już zacznie padać, bo nie wiem jak w takich warunkach ugotuję obiad.
Od wczoraj dostałam tylko dwa smsy z pytaniem czy Michaś wyszedł na świat? Nieźle. Myślałam, że będzie gorzej.
Wszyscy pewnie się spodziewają, że ogłosisz to fanfarami jak tylko się stanie
u mnie dziś pogoda znośna, rewelacyjna dla moich stóp po wczorajszych upałach przyszła boska, delikatna burza, a potem cały wieczór padało

podjęłam decyzję - zwierzak też wyląduje w kąpieli
Stary 2013-07-05, 12:11   #4029
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Pisalam wczoraj. Bylysmy u pediatry i nie podobalo jej sie ze mala jest mocno żółta. Zrobili krew i okazalo sie ze poziom znow jest taki jak w szpitalu czyli wysoki. Na pare dni musze zrezygnować z kp, bo często podobno przez to jest zoltaczka. Skylie i sarna ( dobrze pamiętam) tez tak mialy
Tak tak ja tak miałam - kazali odstawic tylko na 1 dobę
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 12:13   #4030
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem gdzie ja tym skakaniem na piłce mojego syna wgniotłam, ale po prawej stronie brzucha miękkie i po lewej też na środku też jakiejś guli nie ma.. sprawdzę czy go nie ma pod kanapą zaraz

Dzoan- też jestem za Twoim tytułem, a co!

Cytat:
Nie wiem dokładnie co wchodzi w skład tych szczepień. To chyba te podstawowe, bez dodatkowych. Moja siostra szczepiła jednym kłuciem, bo pierwszy synek bardzo źle przeżył pięć kłóć. I rączka i nóżka i kolejna rączka...Nacierpiał się, miał gorączkę przez kilka dni. Później już serwowali mu te skojarzone i za każdym razem czuł się dobrze.

Ja się jeszcze nie orientowałam co do szczepień i nie wiem sama jak będę szczepić.

Boląca nożka i raczka nawet z goraczka to mały pikuś przy tym co ja się naoglądałam dzieci z autyzmem poszczepiennym i innymi wadami/zaburzeniami
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 12:15   #4031
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
ah rozumiem, uff to chociaz jakas opcja jest
Spokojnie możemy szczepić za darmo podstawowymi, najważniejszymi szczeponkami, więc dobrze jest.

Nie chwal dnia przed zachodem słońca- właśnie odebrałam telefon w sprawie mojego porodu. Chyba gdzieś zgubię ten telefon.
Stary 2013-07-05, 12:19   #4032
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie możemy szczepić za darmo podstawowymi, najważniejszymi szczeponkami, więc dobrze jest.

Nie chwal dnia przed zachodem słońca- właśnie odebrałam telefon w sprawie mojego porodu. Chyba gdzieś zgubię ten telefon.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 12:20   #4033
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
nie wiem gdzie ja tym skakaniem na piłce mojego syna wgniotłam, ale po prawej stronie brzucha miękkie i po lewej też na środku też jakiejś guli nie ma.. sprawdzę czy go nie ma pod kanapą zaraz

Cytat:
ale stop... czy te szczepionki sa konieczne? czy tylko zalecane? W sumie ja wolałabym dziecko kłuć i 5 razy niż dawać jedna 5w1. Mam swoje powody i nie ufam szczepionkom skorelowanym. My (czyt. starsze pokolenie) bylismy szczepieni oddzielnie i bylo ok., a teraz nawymyślali. Tylko ulepszają i ulepszają, a skutki są czesto odwrotne.
Cytat:

Boląca nożka i raczka nawet z goraczka to mały pikuś przy tym co ja się naoglądałam dzieci z autyzmem poszczepiennym i innymi wadami/zaburzeniami
ja też wole teraz kłóć 5 razy niż dawać skorelowane.
5w1, 6w1 to są szczepionki zalecane, dodatkowo płatne, tak jak na pneumokoki i rotawirusy...

Idzia a gdzie widziałaś dzieci z autyzmem poszczepiennym?

Neni - też jestem za Twoim tytułem !!!

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-07-05 o 12:23
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 12:20   #4034
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Wiecie kto się wkońcu zdecydował przybyć na świat????? Ancymoniątko!!!!!

Cynamonka napisała, że Adaś urodził się dzisiaj, 3 kg bez 1g, i 49 cm, resztę da znać jak wróci

Baardzo się cieszę !!!!!!
Cynamonki wielkie ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!1

o matko ale niespodzianka Gratulacje

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 12:25   #4035
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Są "naukowcy", którzy twierdzą, że w ogóle szczepienie powoduje autyzm. Jest masa osób, rodziców nie szczepiących dzieci z tego powodu. Czytałam artykuł, który obala twierdzenie, że szczepienie (każde i to skojarzone) ma wpływ na autyzm u dzieci. Po prostu jedno i drugie nie możliwości chodzić ze sobą w parze.
Nie orientowałam się jeszcze w tej kwestii tak jak trzeba. Muszę się dopiero tym zająć. Jestem z tych, które będą cierpieć jak ich dziecko będzie coś bolało, ale nie wariować z powodu większej ilości kłuć. Nie wykluczam tych refundowanych. W sumie, to nawet w ich stronę się bardziej skłaniam, ale nie uważam też, że szczepienia skojarzone są złem. Znam wiele dzieciaczków tak zaszczepionych, które wspaniale się rozwijają i ani jednego, któremu cokolwiek stało się po takim szczepieniu.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
W sumie nie. Nie mogę zgubić, bo jak jednak zacznę dziś rodzić, to znając moje szczęście tak posieję ten telefon, że nie będę miała jak dać znać mężowi, ze się zaczęło. Pozostanie mi rodzić w domu.
Przestanę odbierać po prostu.
Stary 2013-07-05, 12:26   #4036
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Hej.

ROCKY, CZAROWNICZKA, CYNAMONKA , KALLISTO- GRATULACJEEEEEEEEEEEEE!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Byliśmy na ważeniu, Mały ma 2210 Tydzień temu w środę miał 2010
I pierwszy spacer Tako Acoustic zaliczony Wózek ciężki jak cholera, ale prowadzi się jak marzenie.

Mój Mały wycwanił się już całkowicie. Już nie usypia na rękach, teraz śpimy razem Kładę go po prostu obok siebie na łóżko i śpimy Potem go przekładam do łóżeczka, ale jak się przypadkowo obudzi, to koniec, usypianie od początku. Dziś w nocy dostał papu o 3.30, a zasnął przed 5

Pokarm - ja trzymam pokarm w lodówce, potem odmierzam porcję i podgrzewam w kąpieli wodnej.

Co do szczepień - Artuś jako wcześniak ma zagwarantowane te bezpieczniejsze szczepienia darmowe - ale NIE skojarzone, możemy wykupić skojarzone, ale nie chcemy. Ma też niby zapewnione pneumo. A ja myślę jeszcze nad rota, ale to jest koszt z 700 zł, więc muszę to mocno przemyśleć.

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41639461]Perse czy mały był szczepiony na cos zaraz po urodzeniu czy nie?

[/QUOTE]

Na WZW typu B i jak osiągnął 2 kg to na gruźlicę.

Cytat:
Super, Perse

U nas ustalil sie fajny w miare staly rytm dnia - 5, 8, 11, 14 karmienie, 15-18 spacerniak, 18 karmienie, 20 kapiel (kapiemy codziennie), 21, 24 karmienie. Karmimy tylko piersia + odciagnietym z piersi mleczkiem, Lilo wciaga okolo setki na raz, polowa bezposrednio wysysana. Odbijamy minimum 2-3 razy podczas butelkowania.
Kapiemy tak, ze na pieluszce flanelce zanurzamy sie w cieplej (dobrze cieplej) wodzie, mydlimy mydelkiem Bambino i relaksujemy dosc dlugo, bo Lilo ciepla wode uwielbia bez granic... pod warunkiem, ze nie jest glodna . Potem sie osuszamy flanelka i recznikiem i smarujemy oliwka J&J. Uzywamy Pampers New Baby ze wzgledu na ich nieprawdopodobna miekkosc. Lilo robi kupki seriami co kilka dni, podobno nie ma sie co martwic dopoki przerwy nie sa dluzsze niz 10 dni ale jak juz robi, to sobie nie zaluje . Dupine smarujemy po kupce sudocremem, a tak to niczym w zasadzie
Na spacer jedna z wazniejszych rzeczy to MOSKITIERA.
Przy KP jedna z wazniejszych rzeczy to wypic sporo i cos zjesc po karmieniu podczas odciagania dobrze jest rozmasowac piers w miedzyczasie. Sciaganie z jednoczesnym karmieniem z drugiej piersi oszczedza czas, ulatwia ssanie maluszkowi, a z drugiej strony nam ulatwia wyplyw mleczka.

Zazdroszczę tej przerwy w karmieniu 24-5, my się budzimy co 3 godziny w nocy, a jeszcze Mały nie usypia od razu, to się karmimy, a potem nosimy na rąsiach (wiadomo, do łóżeczka jak odłożę, to jest RYK) 1,5 godziny... W sumie czasami już mi się nie opłaca potem kłaść spać
Artuś też jest tylko na moim mleku, z piersi i odciągniętym. Ale on tyle nie wypija, max. z butelki to jest 60 ml.
I zgadza się, mnie się przy kp tak strasznie chce pić zawsze I rozmasować, a wcześniej można wziąć ciepły prysznic i też pomasować, potem bardzo łatwo schodzi pokarm. I oczywiście ułatwienie maluchowi jest najważniejsze, Artusia nawet nie przykładam do twardej piersi, bo oboje byśmy się męczyli.

Cytat:
PERSE, tak mi wpadlo do glowy - moze Arturek beczy w wanience z tego samego powodu, co Lilo beczala? Moze wolalby cieplejsza wode? Bo teraz Lilo ryczy jak sie ja WYJMUJE z wody - a w kapieli blogostan
Wiesz co, nie wiem. Ale wczoraj myliśmy go tylko wodą (w sensie wacikiem namoczonym w wodzie, bo miał mega zły dzień, a on nie lubi kąpieli) i darł się tak, że się bałyśmy z mamą, że się zacznie zanosić :/ On nie lubi się chyba rozbierać :P Ale jak go smyram po jajeczkach Bepanthenem to jest cicho i zadowolony

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2013-07-05 o 12:30
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 12:26   #4037
kiss12550
Zadomowienie

kallisto89 – gratuluje maleństwa to smutne ze maluszek nie jest w pełni zdrowy ale mając taki ogrom miłości od mamy i taty będzie najszczęśliwszym bobasem na świecie i na pewno w pełni odwdzięczy się tym samym. Duzo zdrówka dla Was obojga i wracajcie szybko do domku

cynamonka
– wreszcie pojawił się ten nasz mały żartowniś gratulacje

Rocky, czarownica – gratulacje

A u mnie była przed chwilą położna , słyszałam serduszko naszego maleństwa rośnie prawidłowo , moje cisnienie też w porządku więc wszystko jak powinno być we wtorek wizyta u gina i usg może w końcu upewnimy się co do płci

a i mam takie pytanko, zastanawiam sie nad załozeniem konta na allegro , któraś z Was ma , łatwo się je zakłada? Chciałabym zamówić łóżeczko a ani ja ani Tż nie mamy na all konta
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 12:29   #4038
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
a i mam takie pytanko, zastanawiam sie nad załozeniem konta na allegro , któraś z Was ma , łatwo się je zakłada? Chciałabym zamówić łóżeczko a ani ja ani Tż nie mamy na all konta
Bardzo łatwo. Poza tym można chyba też zrobić zakupy bez rejestracji, jeśli nie chcielibyście za długo czekać, tylko zrobić to już teraz.
Stary 2013-07-05, 12:34   #4039
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Z tegoz zalozenia wyszlam

BYŁA U MNIE NIEZAPOWIEDZIANIE POLOZNA WLASNIE
Taki mily starszy moher, ktory sie ukradkiem przezegnal znakiem krzyza na widok totemu nad lozeczkiem
W sumie podeptala mi jeszcze mokre po myciu podlogi, spisala dane z ksiazeczki zdrowia, rzucila okiem na pepuszek (Lilo nie raczyla sie przebudzic), powiedziala 3 slowa o szczepieniach i uciekla, gdyz - jak wyznala - obawia sie psow - a moj JR Terrier szczerze pragnal ja zezrec w obronie Lilo, mimo iz zostal zatkany kagancem, zamkniety w kiblu i przypiety do muszli klozetowej na czas wizyty
Tylko sie modlilam, zeby z ta muszla razem nie wyszedl
kochana fajnego masz tego psa . dziecka nikt nie ruszy jak on nie pozwoli

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 12:35   #4040
iwona335
Zakorzenienie

Czarowniczka, kalisto, gratuluje maluszkow
no i Ancymonka tez gratuluje- wreszcie sie zdecydował

ja mam dzisiaj migrene, siedze w pokoju z zaciągnietymi roletami, leżec nie moge bo mi sie robi niedobrze (z bólu) i wzielam drugiego apapa i czekam czy pomoze. Do tego mialam w nocy skurcz łydki i tak mnie boli że jak chodze to kuśtykam

no i wszelkich objawów porodu brak... ciagnie sie ten 10 m-c ciązy
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 12:36   #4041
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Są "naukowcy", którzy twierdzą, że w ogóle szczepienie powoduje autyzm. Jest masa osób, rodziców nie szczepiących dzieci z tego powodu. Czytałam artykuł, który obala twierdzenie, że szczepienie (każde i to skojarzone) ma wpływ na autyzm u dzieci. Po prostu jedno i drugie nie możliwości chodzić ze sobą w parze.
Nie orientowałam się jeszcze w tej kwestii tak jak trzeba. Muszę się dopiero tym zająć. Jestem z tych, które będą cierpieć jak ich dziecko będzie coś bolało, ale nie wariować z powodu większej ilości kłuć. Nie wykluczam tych refundowanych. W sumie, to nawet w ich stronę się bardziej skłaniam, ale nie uważam też, że szczepienia skojarzone są złem. Znam wiele dzieciaczków tak zaszczepionych, które wspaniale się rozwijają i ani jednego, któremu cokolwiek stało się po takim szczepieniu. [COLOR="Silver"]
zdrowe dzieci bez zaburzeń odporności nie mają z reguły żadnych reakcji poszczepiennych, inaczej jest z chorymi, z wadami, z zaburzeniami naurologicznymi, genetycznymi, z zaburzoną odpornością, albo np. jeśli przechodzą jakąś chorobę i o tym nie wiedziąc się je zaszczepi .. wtedy moze dojść do reakcji poszczepiennych które objawiają się w bardzo różny sposób.. od gorączki i zaczerwienienia w miejscu wkłucia, po objawy zatrucia organizmu i śpiączki... naprawdę bywa bardzo różnie..
niestety jasnej i klarownej informacji dotyczącej szczpionek, ich wpływu, potrzeby ich dawania nigdzie nie usłyszymy... bo po pierwsze jest straszny lobbing firm farmaceutycznych produkujących szczepionki, po drugie nikt nie weźmie na siebie takiej odpowiedzialności że cos jest kategorycznie dobre albo złe... zresztą większość pediatrów nie zna się na szczepionkach i powtarza co mówi ustawa, sanepid albo handlowcy którzy roznoszą ulotki...
spada na nas bardzo duża odpowiedzialność.. dlatego czytam czytam czytam..
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 12:38   #4042
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też się naczytałam, nasłuchałam. I raczej zostaje tylko przy tych na NFZ.

Zresztą- chociaż to może nie najlepszy przykład - mój pie dostał raz taka skojarzona i myślałam, że ducha wyzionę.

Nie zdecyduje się na takie skojarzone na pewno.

Czy jakieś dodatkowe będę brała- chyba też nie, bo za dużo się naczytałam.

W dodatku mam jeden przykład wśród znajomych, że dziecko po szczepieniu się zmieniło i okazało się, że ma autyzm...

Nigdy się nie dowiemy jaki wpływ na to miało szczepienie...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 12:42   #4043
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
wiecie co, ja mialam takie uczucie kilka dni temu ze porod jest blisko, ze cos mi krwawi, ze brzuch boli i czulam ze to tuz tuz.
ale od wczoraj czuje ze nic, czuje sie DOBRZE!!
az za dobrze na porod i mysle ze ja chyba przenosze, powaznie
To w mojej książce o ciąży też jest napisane, że kobieta przed porodem może poczuć przypływ sił witalnych i jest to związane z magazynowaniem energii na wysiłek porodowy także Domi uważaj

Cytat:
ja nie chciałabym az tak wyganiac Tomusia jak w tym momencie chcę.. ale to ze względu głównie na mieszkanie tak wczoraj pomyślałam.. chciałabym po prostu zeby pierwsze dni Tomuś spędził z nami samymi jeszcze w tym mieszkanku, zebysmy się jakoś wspólnie dotarli chociaż przez te pare nocy.. tylko ja i Tz- bez tesciowej czy tescia i 3 psów w domu.
Doskonale Cię rozumiem Enle. Też chciałabym spędzić te pierwsze dni tylko z Tż Trzymam kciuki, żeby Tomaszek na to pozwolił

Cytat:
Zjadłam śniadanie.. 2 kromy.. kawka i ciągle jestem głodna cholercia..

a kg lecą ku górze.. mówiłyście, że pod koniec waga hamuje
Ja chyba naprawdę zbieram wodę.. tydzień temu u gina ważyłam 71 kg, a wczoraj wieczorem już 73!!! 2 kg w tydzień.. to nienormalne
Ja się nie ważę bo waga nie działa także wpycham w siebie bez oporów

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

Mąż nieśmiało chyba daje znać że grubo wyglądam, bo jak mu kilka dni temu wspomniałam o stepperze tak dzisiaj mi go kurier do domu przyniósł

Złościć się na niego, lać czy przytulić
podziękować, przytulić i zlać

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
hejka,

ja dziś z Oliwią zaczynamy 39 tydzień, już niedługo .

Cytat:

Nas będzie dzis malo bo mamy masakre bez kp..mala od 24 spala moze do teraz 1, 5h..mnie sie z niewyspania kreci w glowie i jest niedobrze z glodu..teraz po mm ma brzuszkowe problemy, ciagle chce ssac, smoka ciagle wypluwa
Trzymam kciuki za Was dziewczyny

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

Kochane, byłam na posiewie, ale nie było dr, bo zmieniły mu się godziny przyjęć Także mogę sobie pojechać wieczorem, ale raczej nie mam siły...
Przy posiewie szyjka była widoczna, zamknięta, więc na razie siedzimy :P
Zrobiłam sobie ktg, skurczyków nie było. Także przepowiadacze jedynie.
fajnie, że ktg sobie zrobiłaś

Cytat:

Taki mily starszy moher, ktory sie ukradkiem przezegnal znakiem krzyza na widok totemu nad lozeczkiem
W sumie podeptala mi jeszcze mokre po myciu podlogi, spisala dane z ksiazeczki zdrowia, rzucila okiem na pepuszek (Lilo nie raczyla sie przebudzic), powiedziala 3 slowa o szczepieniach i uciekla, gdyz - jak wyznala - obawia sie psow - a moj JR Terrier szczerze pragnal ja zezrec w obronie Lilo, mimo iz zostal zatkany kagancem, zamkniety w kiblu i przypiety do muszli klozetowej na czas wizyty
Nie cierpię niezapowiedzianych wizyt czy one tak mogą?? a piesek

Cytat:
KUWA mać!! Ta kuzynka męża jest niemożliwa.. w zesżłym tygodniu chciała wpaść na kawę..napisałam jej, że mieszkamy u rodziców i cały kolejny tydzień nas też ie będzie..specjalnie napisałam CAŁY, żeby miec ją z głowy do min. niedzieli.. A teraz dostałam smsa, że jest w pobliżu i czy może wpaśc na kawę! Kuźwa radar ma jakiś, że wróciłam?! A ja włosy tłuste, nie pomalowana i na torbach nie rozpakowanych.. nie chcę jej tutaj i co mam napisać, żeby nie wyszło, że ją znowu zlałam???
I co zobiłaś? ja bym napisała, że źle się czuję i umówiła na jakiś termin niedługo

Enle łączę się w bólu i też zaczynam prasowanie

GDZIE JEST IWONA ??
Edit: doczytałam, biedna ale Cię dopadło...

Edytowane przez sammi24
Czas edycji: 2013-07-05 o 12:47
Stary 2013-07-05, 12:42   #4044
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość

ja mam dzisiaj migrene, siedze w pokoju z zaciągnietymi roletami, leżec nie moge bo mi sie robi niedobrze (z bólu) i wzielam drugiego apapa i czekam czy pomoze. Do tego mialam w nocy skurcz łydki i tak mnie boli że jak chodze to kuśtykam
Oj, współczuję. Oby szybko przeszło.
Stary 2013-07-05, 12:43   #4045
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Ja ja ja!!!! Planuję do niedzieli urodzić No już w ostateczności do wtorku
:
no dobra

Cytat:
Podejdź do niego..powiedz 'dziękuję'..przytul go.. za chwilę przywal mu w zęby.. zapyta "za co to?"..wskazując na stepper powiesz "sugerujesz, że tego potrzebuję?!".. on powie "przepraszam, myślałem że sama chciałaś...jak dla mnie wyglądasz świetnie"..znowu go przytulisz i powiesz "wybacz..to przez te moje hormony"
przekazałam mężowi. Uśmiał się. A bi go nie będę bo zrobił pyszny chłodnik z botwinki.

Cytat:
Dzwoniła siostra, że zapraszają nas z mamą do pizza hut.. znowu tycie bosko Muszę uprzedzić męża...
No życie nie jest łatwe

Cytat:
Nas będzie dzis malo bo mamy masakre bez kp..mala od 24 spala moze do teraz 1, 5h..mnie sie z niewyspania kreci w glowie i jest niedobrze z glodu..teraz po mm ma brzuszkowe problemy, ciagle chce ssac, smoka ciagle wypluwa
A może Hani brakuje nie tyle mleczka co przytulania do cycusia mamusi?

Cytat:
wiesz w realu to by było całkiem sympatyczne tak leżeć razem na jednej sali.. wesoło i wreszcie nie trzeba byłoby nadrabiać spamu nawet porody byłyby słyszalne, każda by się budziła przy krzykach i tylko sprawdzała po twarzach, której brakuje na sali .. A w przerwach grałybyśmy w wyliczankę 'raz dwa trzy dzisiaj rodzisz Ty!'

Cytat:
Z tegoz zalozenia wyszlam

Może kolor beretu mu nie leżał

Cytat:
Napisz że się źle czujesz i może innym razem?

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Co macie na obiad? Mój mąż pożywi się fasolką po bretońsku od swojej babci, a sobie i Małgosi zrobię placki ziemniaczane. Ani mi się nie chce nic robić, ani za bardzo nie mogę bo mi się brzuch stawia. Ale much mi nawlatywało do domu bo niestety mój mąż chyba dzieciństwo w Afryce spędził i ma problemy z zamykaniem drzwi!
Chłodnik + leczo z cukini na deser: czereśnie, truskawki, maliny, wiśnie i jagody
A wieczorem mężuś zabiera mnie gdzieś na żarełko

Cytat:
Pisalam wczoraj. Bylysmy u pediatry i nie podobalo jej sie ze mala jest mocno żółta. Zrobili krew i okazalo sie ze poziom znow jest taki jak w szpitalu czyli wysoki. Na pare dni musze zrezygnować z kp, bo często podobno przez to jest zoltaczka. Skylie i sarna ( dobrze pamiętam) tez tak mialy
Wystawiaj małą na słońce niech się naświetla Tylko wiadomo z umiarem

Cytat:
Może wpadł do piłki i nic nie poczułaś

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-07-05 o 12:48
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 12:45   #4046
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

Nie cierpię niezapowiedzianych wizyt czy one tak mogą??
Mogą i często tak własnie robią. U mnie w rejonie prawie żadna położna się nie zapowiada. W sumie, to chyba tylko jedna dzwoni wcześniej.
Stary 2013-07-05, 12:46   #4047
sammi24
Zadomowienie

Perse super wieści u Was za wagę

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Mogą i często tak własnie robią. U mnie w rejonie prawie żadna położna się nie zapowiada. W sumie, to chyba tylko jedna dzwoni wcześniej.
Buuu, trudno, jakoś to przełknę
Stary 2013-07-05, 12:46   #4048
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość

no i wszelkich objawów porodu brak... ciagnie sie ten 10 m-c ciązy
Przesyłam trochę dobry fluidów

za wszytskie rozpoczęte tc!

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 12:50   #4049
rasha90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Ja się nie ważę bo waga nie działa także wpycham w siebie bez oporów

A ja nie mam wagi, więc problem z głowy Jedyna możliwość to u lekarza, 3 tygodnie temu było 68 (ze startowych 58), jestem ciekawa jak teraz jest, w poniedziałek najpewniej się dowiem

Zwierzak schnie baraszkując na podłodze. Taki biedny jest... ale cóż, mus to mus
Stary 2013-07-05, 12:51   #4050
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ja głosuję na taki tytuł następnego wątku!!!
Ja też!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41649741]Hej.

ROCKY, CZAROWNICZKA, CYNAMONKA , KALLISTO- GRATULACJEEEEEEEEEEEEE!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Byliśmy na ważeniu, Mały ma 2210 Tydzień temu w środę miał 2010
I pierwszy spacer Tako Acoustic zaliczony Wózek ciężki jak cholera, ale prowadzi się jak marzenie.

Mój Mały wycwanił się już całkowicie. Już nie usypia na rękach, teraz śpimy razem Kładę go po prostu obok siebie na łóżko i śpimy Potem go przekładam do łóżeczka, ale jak się przypadkowo obudzi, to koniec, usypianie od początku. Dziś w nocy dostał papu o 3.30, a zasnął przed 5

Pokarm - ja trzymam pokarm w lodówce, potem odmierzam porcję i podgrzewam w kąpieli wodnej.

Co do szczepień - Artuś jako wcześniak ma zagwarantowane te bezpieczniejsze szczepienia darmowe - ale NIE skojarzone, możemy wykupić skojarzone, ale nie chcemy. Ma też niby zapewnione pneumo. A ja myślę jeszcze nad rota, ale to jest koszt z 700 zł, więc muszę to mocno przemyśleć.

Wiesz co, nie wiem. Ale wczoraj myliśmy go tylko wodą (w sensie wacikiem namoczonym w wodzie, bo miał mega zły dzień, a on nie lubi kąpieli) i darł się tak, że się bałyśmy z mamą, że się zacznie zanosić :/ On nie lubi się chyba rozbierać :P Ale jak go smyram po jajeczkach Bepanthenem to jest cicho i zadowolony

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
za wagę, i skoro chłopak to wiadomo, że smyranie przy jajkach sprawia mu przyjemność. Może nie lubi rozbierania bo jest mu zimno.

Małgoś tez na początku płakała w wanience, a po którymś razie przestała, a teraz wyciągnij ją z kąpieli...
Co do rota to on może, ale nie musi uchronić przed wirusem. Jedyne co to mi lekarz powiedział, że przebieg choroby może być lżejszy. Ja szczepiłam i nawet jelitówkę Małgosia przeszła w postaci jednego rzygu i jednej kupki luźnej, a my z mężem myśleliśmy, że zejdziemy przy muszli klozetowej. Ja to już nawet nie wstawałam i tylko miskę trzymałam przed sobą bo równocześnie leciało. Wydaje mi się, że m.in. szczepionka pomogła małej.

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41649908]zdrowe dzieci bez zaburzeń odporności nie mają z reguły żadnych reakcji poszczepiennych, inaczej jest z chorymi, z wadami, z zaburzeniami naurologicznymi, genetycznymi, z zaburzoną odpornością, albo np. jeśli przechodzą jakąś chorobę i o tym nie wiedziąc się je zaszczepi .. wtedy moze dojść do reakcji poszczepiennych które objawiają się w bardzo różny sposób.. od gorączki i zaczerwienienia w miejscu wkłucia, po objawy zatrucia organizmu i śpiączki... naprawdę bywa bardzo różnie..
niestety jasnej i klarownej informacji dotyczącej szczpionek, ich wpływu, potrzeby ich dawania nigdzie nie usłyszymy... bo po pierwsze jest straszny lobbing firm farmaceutycznych produkujących szczepionki, po drugie nikt nie weźmie na siebie takiej odpowiedzialności że cos jest kategorycznie dobre albo złe... zresztą większość pediatrów nie zna się na szczepionkach i powtarza co mówi ustawa, sanepid albo handlowcy którzy roznoszą ulotki...
spada na nas bardzo duża odpowiedzialność.. dlatego czytam czytam czytam.. [/QUOTE]

Cytat:
Nie orientowałam się jeszcze w tej kwestii tak jak trzeba. Muszę się dopiero tym zająć. Jestem z tych, które będą cierpieć jak ich dziecko będzie coś bolało, ale nie wariować z powodu większej ilości kłuć. Nie wykluczam tych refundowanych. W sumie, to nawet w ich stronę się bardziej skłaniam, ale nie uważam też, że szczepienia skojarzone są złem. Znam wiele dzieciaczków tak zaszczepionych, które wspaniale się rozwijają i ani jednego, któremu cokolwiek stało się po takim szczepieniu.
Z tego co ja słyszałam 5 lat temu, jakiś program z profesorami oglądałam iż nie ma czegoś takiego jak autyzm po szczepieniu. Szczepienie może przyśpieszyć pojawienie się autyzmu, który tak czy siak później by się objawił.
My poprzednio szczepiliśmy skojarzonymi bo serce mi się krajało na myśl, że tyle razy mają ją kłuć. Ale teraz na SR położna mówiła, że te nie skojarzone są o tyle lepsze, że jak jest jakaś reakcja alergiczna to wiadomo po której szczepionce, przy skojarzonych nie wiadomo. Poza tym wtedy lepiej finansowo staliśmy więc mogłam sobie pozwolić na skojarzone, na rota, na pneumo i na meningokoki. Teraz będę chciała rota bo Małgoś nie wiadomo co z zerówki przyniesie. A co z resztą? nie wiem.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości